Headlines News :

Jelen Super liga: Golgetri podbacili , goleada u Humskoj

Written By maxtv on субота, 10. август 2013. | 23:41

Završen je prvi 'radni' dan nove sezone Jelen Superlige Srbije, a već na startu dosta problema.

Kolo je obeležio meč u Humskoj, u kom je Partizan savladao Novi Pazar 4:3, uz nekoliko loših sudijskih odluka i bizarnih situacija.
Povratnik Čukarički je ligu otvorio minimalnom pobedom nad Radom, OFK Beograd je bio bolji od Voždovca istim rezultatom. Niški Radnički je kao domaćin savladao kragujevački Radnički 2:0, Napredak je imao isti učinak u Jagodini, dok su Sloboda Užice i Spartak iz Subotice odigrali nerešeno.

Poslednja dva meča prvog kola na programu su u nedelju. Crvena zvezda od 18 časova gostuje Javoru, dok od 20.30 Vojvodina dočekuje Donji Srem.

Najveća prašina podigla se oko meča na stadionu Partizana, zbog kog je fudbalski klub Crvena zvezda izdao zvanično saopštenje.
Strateg Partizana Vuk Rašović rekao je, između ostalog, da u klubu ima dosta problema, da bi nedugo zatim - stigla potvrda da je Aleksandar Mitrović novo pojačanje Anderlehta.
"Jedino za rezultat može da se kaže da je dobar. Neki igrači su dolazili, a da nisu prolazili sa nama pripreme. Jednostavno, sklapamo ekipu kako moramo, osetilo se i odsustvo Ivanova i Lukača. Imamo dosta problema, dobro je da smo ostvarili pobedu. Mnogo je rada pred nama, mnogo je priče pred nama... Videćemo kako će to da bude", rekao je Rašović.

Jelen Superliga, prvo kolo:

subota, 10. avgust:
Rad – Čukarički 0:1
Dragoljub Srnić 5
Sloboda – Spartak 1:1
Pejović 52 - Torbica 55
OFK Beograd – Voždovac 1:0
Petković 34p
Partizan – Novi Pazar 4:3
Radnički Niš – Radnički Kragujevac 2:0
Jagodina – Napredak 0:2
nedelja, 11. avgust:
Javor – Crvena zvezda 18.00
Vojvodina – Donji Srem 20.00.

Tabela:
1. Radnički Niš 1 1 0 0 2:0 3
2. Napredak 1 1 0 0 2:0 3
3. Čukarički 1 1 0 0 1:0 3
4. OFK Beograd 1 1 0 0 1:0 3
5. Partizan 1 1 0 0 4:3 3
6. Sloboda 1 0 1 0 1:1 1
7. Spartak 1 0 1 0 1:1 1
8. Javor 0 0 0 0 0:0 0
9. Vojvodina 0 0 0 0 0:0 0
10. Crvena zvezda 0 0 0 0 0:0 0
11. Novi Pazar 1 0 0 1 3:4 0
12. Donji Srem 0 0 0 0 0:0 0
13. Rad 1 0 0 1 0:1 0
14. Voždovac 1 0 0 1 0:1 0
15. Jagodina 1 0 0 1 0:2 0
16. Radnički 1923 1 0 0 1 0:2 0

Polufinale Montreala Đoković - Nadal

Đoković i Nadal, 36. put jedan na drugoga, ovaj put u polufinalu mastersa u Montrealu. Daću sve od sebe da ga pobedim, obećava Rafa. Ako odigram kao protiv Gaskea, imam večlike šanse za pobedu, tvrdi Đoković.

U borbi za finale masters turnira u Montrealu, sastaju se stari znanci, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Prvi i treći reket sveta igrajhu svoj 36. duel, što rivalitet ove dvojice tenisera svrstava u jedan od najvećih u istoriji tenisa.

Španac je nešto uspešniji, jer je od 35 dosadašnjih duela, dobio 20. Međutim, svi znamo u kakvopj je formi Đoković u poslednjih nekoliko godina, i treba reći da je slavio u poslednja četiri duela na tvrdoj podlozi.
"Uvek je uzbudljivo igrati protiv Novaka. Pred nama je odličan meč, a ja ću dati sve od sebe da ga pobedim", rekao je Nadal nakon pobede nad Marinkom Matoševićem u četvrtfinalu turnira.

Đoković je maestralno izbacio Rišara Gaskea u četvrtfinalu, a smatra da ima recept i za Nadala.
"Najbitnije je da dobro uđem u meč. Pokušaću da se dobro koncentrišem, a ako budem odigrao kao protiv Gaskea, imam velike šanse da pobedim bilo koga", rekao je Đoković. 

Zvezda traži Karadžićevu ostavku

Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je zvanično saopštenje povodom dešavanja na meču između Partizana i Novog Pazara, u prvom kolu Jelen Superlige.

"Manir Crvene zvezde nije da se bavi tuđim utakmicama i greškama koje se događaju u njima, posebno ako se ne radi o mečevima u kojima direktno učestvuje, ali na "matricu" koja je uhodana već godinama, i koja se neskriveno upotrebljava već od samog starta - više neće da ćuti, pa makar se radilo i o najvećem rivalu Partizanu", navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Partizan je taj meč dobio posle preokreta, a meč je obeležilo nekoliko sumnjivih sudijskih odluka.

Saopštenje fudbalskog kluba Crvena zvezda prenosimo u celosti i bez ispravki.

"Meč Partizan - Novi Pazar, koji je na sreću mogao da prati širi auditorijum preko TV ekrana, pokazao je sve ono na šta je ukazivao naš klub svih prethodnih sezona. Brutalna pljačka u kojoj je ovoga puta oštećen prvoligaš iz Novog Pazara, samo pokazuje ono što već cela Srbija zna. Nekadašnji predsednik Partizana, sada sa titulom predsednik FSS, Tomislav Karadžić još večeras mora da podnese ostavku na tu funkciju, jer je ovo možda i poslednji ekser koji je zakucan u kovčeg u kome se nalazi figurativno rečeno - srpski fudbal. Apsurdna situacija u kojoj je već nakon nekompletnog 1. kola ovo prvenstvo potpuno neregularno, dovodi nas do toga da ne tražimo, NEGO ZAHTEVAMO POD HITNO, ostavke Tomislava Karadžića i svih njegovih saradnika. 
Utakmica u kojoj je Novi Pazar poražen, zapravo je bila neregularna već i pre njenog početka, činjenicom da je pod okriljem "regularnosti" taj tim morao na teren nekompletan, i bez rezervnih igrača. Ni to nije bilo dovoljno, pa su se nadovezale skandalozne odluke glavnog sudije, koji je svojim greškama ili namerom direktno poklonio penal Partizanu, isključenje gostujućem igraču, a kasnije priznao i potpuno neregularan gol Luke u 89. minutu, kojim je Patizan konačno i "pobedio" 
Crvena zvezda više neće da ćuti na sve "marifetluke" Tomislava Karadžića. Ćutali smo kada je kao predsednik FSS slavio titulu sa našim rivalom, ćutali smo i kada je ponovo po oprobanom receptu i takozvanim "tablicama" početak šampionata učinio identičnim kao i svih prethodnih godina. Ćutali smo i kada su naši rivali tokom jedne sezone igrali više "prijateljskih" utakmica, u kojima su bodovi bili obezbeđeni, a da nismo ni videli "takmičarski" fudbal u njima. Narod za takve klubove ima naziv "filijale". Ćutali smo i kada su bez ikakvih konsultacija, u više rangove promovisani klubovi mimo svakog kriterijuma i važećih pravila, a zarad "dobrobiti srpskog fudbala". Više nećemo da ćutimo, nećemo ni da ostavljamo javnosti da donese svoj sud, niti da čekamo da "reaguju" razne komisije i dodeljuju nedovoljne ocene sudijama i delegatima Bogoljuba Stepanovića, čiju hitnu ostavku takođe zahtevamo. Ne! 
Mi tražimo da Karadžić, Stepanović i njihova "svita" podnesu ostavke, i tako započnu proces oporavka srpskog fudbala, koji je na najnižim granama od kada se on i igra na ovim prostorima. Ukoliko se to ne dogodi odmah, ovo prvenstvo smatraćemo već sada neregularnim i najavljujemo istupanje iz ove lige, jer u njoj, iako donosimo najveće posete na stadionima širom cele zemlje, očigledno služimo samo kao dekor za ulepšavanje tuđih istorija. Da ovakva reakcija nije prazna pretnja pokazaćemo i naredih dana konkretnim akcijama, jer u ovome više ne želimo da učestvujemo!", stoji u saopštenju fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Trofej Beograda: Srbija u finalu

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale turnira "Trofej Beograda", koji se održava u beogradskoj "Areni", pošto su u polufinalu savladali Ukrajinu - 96:68.

Srbija će u meču za trofej igrati sa reprezentacijom Slovenije, koja je u uzbudljivoj završnici pobedila Tursku.

Naš tim je predvodio odlični Raško Katić sa 20 poena i pet skokova, dok su Nemanja Bjelica, Nenad Krstić i Nikola Kalinič ubacili po 11 poena. S druge strane, najraspoloženiji su bili Zabričenko i Džeter sa po 11 poena.

Meč za treće mesto, između Ukrajine i Turske, na programu je u nedelju od 18.30, dok je finalni meč zakazan za 21 čas.

Mitrović najverovatnije krajem nedelje potpisuje za Anderleht

Mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović postaće ovog meseca član Anderlehta.

Posle višenedeljnih pregovora i pored brojnih demantija Mitrović ide u Brisel ovog leta.

Obeštećenje Partizanu je pet miliona evra, klubu iz Humske pripašće i procenat od sledećeg transfera devetnaestogodišnjeg napadač a.

B92, takođe, nezvanično saznaje da će Mitrović nastupati za Partizan u plej ofu za Ligu Evrope, a da će put Brisela krajem meseca. On će se tako pridružiti nekadašnjem rivalu iz Crvene zvezde Luki Milivojeviću. Partizan je u prvom kolu JSL uz dosta muke savladao ekipu Novog Pazara.

Vuk Rašović: "Osvojili smo tri boda, ali i uz to i mnogo briga"

Osvojili smo tri boda, ali i uz to i mnogo briga, rekao je Vuk Rašović nakon meča sa Novim Pazarom. Strateg Partizana kaže da Marko Šćepović nije bio spreman za meč, i zato ga nije bilo u protokolu.

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je danas da je njegova ekipa u utakmici protiv Novog Pazara dobila tri boda, ali da je posle meča dobila i mnogo briga.

"Osvojili smo tri boda, ali i uz to i mnogo briga. Očigledno je da plaćamo ceh kasnim dolascima igrača, a i odlascima. Osetilo se večeras da nema Ivanova i Lukača, kao i da neki igrači ne mogu da odgovore zahtevima", rekao je Rašović novinarima posle utakmice.
Na pitanje novinara da li je njegove igrače uspavala činjenica da je ekipa Novog Pazara došla sa samo 11 igrača u Beograd, on je rekao da ne veruje da je to bio slučaj.
Rašović nije želeo da komentariše sporne situacije na ovoj utakmici i dodao da mora da vidi snimak kako bi bilo šta rekao.
On takođe nije želeo da komentariše učinak svojih igrača, ali je dodao da Partizanu treba pojačanje u odbrani.
Na pitanje novinara zašto Marko Šćepović nije bio u protokolu za utakmicu, Rašović je rekao da mu je napadač crno-belih rekao da nije spreman za utakmicu.

Pomoćni trener Novog Pazara Izet Ljajić rekao je da Partizanu nije potrebna pomoć sudija kako bi osvojio tri boda.
"Ne volim da komentarišem suđenje, ali Partizanu nije potrebna ovakva pomoć. Imam informacija da nije bio ni penal, ni četvrti gol. Čestitam Partizanu, bez obzira da li je pobeda zaslužena ili ne, pamte se tri boda, sve ostalo se zaboravlja, ali još jednom kažem, ovo šteti i Partizanu i fudbalu u Srbiji", objasnio je Ljajić.

On je rekao da nije video sporne situacije, ali da mu je rečeno da je lopta kod četvrtog gola, nije celim obimom prešla preko linije.
Ljajić je dodao i da Novom Pazaru nije dozovoljeno da licencira igrače i da je na upravi kluba da reši taj problem.

JSL: Partizan izbegao bruku

Partizan teškom mukom stigao do prvih bodova u novoj sezoni. Crno-beli savladali Novi Pazar sa 4:3, iako su dva puta gubili, i na kraju se svim silama borili za pobedu. Vrlo bitno - Pazarci su u Beograd stigli sa ukupno 11 igrača i bez prvog trenera. Pritom, gotovo celo drugo poluvreme igrali su sa igračem manje. OFK Beograd i Čukarički sigurni na startu nove sezone, Spartak i Sloboda podelili bodove.

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom stadionu Novi Pazar sa 4:3 u prvom kolu Super lige Srbije.

Golove za crno-bele postigli su Miloš Jojić u 20, Aleksandar Mitrović u 53. i 56. iz jedanaesterca i Predrag Luka u 88. minutu.  Strelci za Novi Pazar bili su Nemanja Vidaković u 17, Admir Kecap u 34. i Miljan Mutavdžić u 72. minutu.
Novi Pazar je dva puta vodio, ali je u drugom poluvremenu igrao sa igračem manje, a pritom, važno je reći da su hrabri Pazarci u Beograd stigli sa svega 11 igrača, i bez prvog trenera, jer zbog neizmirenih obaveza nisu mogli da licenciraju ostale igrače.

Fudbaleri OFK Beograda i Čukaričkog zabeležili su pobede u prvim utakmicama Super lige Srbije, dok su Sloboda iz Užica i Spartak iz Subotice odigrali nerešeno.
OFK Beograd je na svom stadionu na Karaburmi došao do minimalne pobede od 1:0 protiv Voždovca, dok je na Banjici Rad poražen od Čukaričkog sa 0:1, a Sloboda i Spartak odigrali su nerešeno 1:1.
"Romantičari" su do jedinog gola na meču došli iz jedanaesterca u 34. minutu. Gol sa bele tačke postigao je Marko Petković, a prethodno je u kaznenom prostoru Goran Dragović oborio Vladana Adžića.
OFK Beograd je tokom većeg dela meča kontrolisao igru, a u par navrata je mogao i do veće prednosti.

Prvi gol u ovogodišnjem šampionatu postigao je Čukarički, a strelac je bio Dragoljub Srnić u petom minutu.
"Brđani" su do gola došli posle kornera koji je izveo Igor Matić, a posle kog je najbolje odreagovao Srnić, koji je iz neposredne blizine savladao Filipa Kljajića.

U Užicu su Sloboda i Spartak odigrali nerešeno. Domaća ekipa je u 52. minutu preko Aleksandra Pejovića došla do vođstva, da bi već u 55. Spartak izjednačio golom Vladimira Torbice.
Sloboda je tokom celog meča napadala gol Branimira Aleksića, ali ipak nisu uspeli da dođu do još jednog gola i tri boda.

Fudbaleri Partizana od 19.00 časova igraju kod kuće protiv Novog Pazara, dok se od 20.00 sastaju Jagodina - Napredak i Radnički Niš - Radnički 1923.

Sutra Crvena zvezda gostuje Javoru, dok Vojvodina dočekuje Donji Srem.

Bundesliga: Efikasno prvo kolo

U subotnjim mečevima prvog kola Bundeslige, pobede su ostvarile ekipe Borusije, Bajera, Hanovera, Verdera i Herte, dok su Hofenhajm i Nirnberg remizirali.

Borusija je ubedljivom pobedom nad Augsburgom rezultatom 4:0 odgovorila Bajernu, dok je Herta po povratku u Bundesligu deklasirala Ajntraht sa velikih 6:1.
Bajer Leverkuzen je bio siguran protiv Frajburga (3:1), Hanover je sa 2:0 savladao Volfsburg koji je imao čak dva isključenja, a jedini nerešeni rezultat viđen na meču Hofenhajm - Nirnberg – 2:2.
U poslednjem meču dana, Verder je ostvario minimalnu pobedu na gostovanju u Braunšvajgu. 

Ovogodišnju sezonu u Bundesligi otvorio je aktuelni šampion Bajern svojim mečom u petak, u kom je sa 3:1 bio bolji od Borusije iz Menhengladbaha.

Prošlogodišnji vicešampion Borusija iz Dortmunda sjajno je započela novu sezonu u kojoj će pokušati da skine Bajern sa trona. U prvoj utakmici novog prvenstva zablistao je Pjer-emerik Obumejang postigavši het-trik čime je opravdao letošnji transfer. 
Mladi Gabonac je Borusiju doveo u vođstvo u 24. minutu, kada je fenomenalan centaršut Šmelcera glavom sproveo u mrežu domaćina. Otpor protivnika ekipa Jirgena Klopa slomila je u 66. minutu. Ponovo je brzonogi napadač dobio odličnu loptu, ovoga puta od Marka Rojsa i rutinski pogodio donji desni ugao. 
Het-trik na svojoj prvoj utakmici u Bundesligi, bivši napadač Sent Etjena je ostvario 13 minuta kasnije. Izašao je ispred golmana Amsifa, zaobišao ga i bez problema pogodio mrežu. Ipak, nije uspeo da kompletira pravi het-trik, pošto je dva gola postigao desnom nogom, a jedan glavom. 
Konačan rezultat postavio je Robert Levandovski u 86. minutu, sa bele tačke. 

Reprezentativac Srbije Neven Subotić proveo je svih 90 minuta na terenu, komandujući odbranom Borusije.

Bajer Leverkuzen takođe je bio siguran na svom terenu, pobedivši Frajburg rezultatom 3:1. Tim koji sa klupe predvodi bivši fudbaler ’Farmaceuta’ i Liverpula Sami Hipija, do vođstva je došao u 22. minutu preko Kislinga. Stameni napadač iskoristio je gužvu i lošu procenu golmana i glavom zatresao mrežu. 
Pet minuta pre kraja poluvremena, Hanke je gostima doneo izjednačenje. Odlično je iz drugog plana utrčao u šesnaesterac Bajera i iz klizećeg savladao Lena. 
Ipak, Leverkuzen stiže do pobede u drugom poluvremenu, i to golovima u 47. i 52. minutu. Prvo je Son doneo prednost, da bi Sam postavio konačan rezultat. 

U meču u kom je protivnik dobio dva crvena kartona, Hanover nije imao problema, pa je došao do pobede nad Volfsburgom od 2:0. 
Prvo je Andreasen pogodio u 17. minutu za 1:0, da bi 15 minuta kasnije Arnold dobio direktan crveni karton. 
U 52. minutu meča Volfsburg je ostao sa devetoricom na terenu, i bilo je jasno da će veoma teško ostati neporaženi. 
Konačan rezultat meča postavio je Hušti u 84. minutu, posle lepe akcije nekoliko igrača. Asistent je bio Hofman. 

Mladi reprezentativac Srbije Slobodan Medojević poraz svoje ekipe odgledao je sa klupe. 

Najubedljiviju pobedu dana ostvarila je Herta i to po povratku iz 'cvajte'. Ekipa iz Berlina je sa 6:1 ispratila Ajntraht iz Frankfurta, a posebno su se istakli Alagui i Ramos sa po dva gola. 
Kolumbijac Ramos je goleadu najavio u 18. minutu, kada je posle sjajne akcije celog tima iz neposredne blizine matirao nemoćnog Trapa. Posle nešto više od pola sata igre bilo je 2:0, strelac je bio Nemac Džon Entoni Bruks. Bruks je iskoristio gužvu i odbijenu loptu u kaznenom gostiju i duplirao prednost Herte. 
Neizvesnost u ovaj meč uneo je Mejer osam minuta pre odlaska na odmor, sigurnim udarcem sa penala. 
Alagui je svoj prvi, a treći timski gol postigao u 58. minutu, kada je iskoristio odličan centaršut Braumjohana i iz peterca loptu gurnuo u gol. Samo dva minuta kasnije viđen je novi pogodak, čime su otklonjene sve dileme oko pobednika. Velikih 4:1 doneo je isti igrač posle odlične kontre. 
U 71. miuntu Ramos se po drugi put upisao u listu strelaca, a u samom finišu meča, konačan rezultat postavio je Roni. 

Nirnberg je uspeo da iščuba bod na gostovanju Hofenhajmu, iako je posle 50. minuta gubio sa 2:0. Prednost domaćinu doneo Abraham u 34. minutu posle kornera Rudija. Abraham je sjajno skočio na petercu, zahvatio loptu glavom između tri protivnička igrača i poslao je u suprotni ugao. 
Modest je u 51. minutu meča duplirao vođstvo, pogotnom sa nekih pet metara. Odlično je po desnoj strani prošao Polanski, zavrnuo loptu po zemlji i Modesteu nije bilo teško da zatrese mrežu. 
Tada se Nirnberg probudio, i već posle šest minuta stigao do izjednačenja. Pogodak za 2:1 delo je Franca, koji je sjajno skočio posle ubacivanja Fulera sa desnog boka. 
Izjednačenje gostima i konačan rezultat doneo je Ginček u 57. minutu. Iskoristio je napadač Nirnberga dobar pas Drmića, izdržao odbrambene igrače na leđima i svojoj ekipi doneo prvi bod ove sezone. 

U poslednjem duelu dana, Verder Bremen je kasnim pogotkom stigao do minimalne pobede u gostima Ajntrahtu iz Braunšvajga. Strelac jedinog gola bio je austrijski reprezentativac rođen u Loznici Zlatko Junuzović. On je iskoristio asistenciju prodla i doneo pobedu svojoj ekipi. 

Srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski nije ulazio u igru u timu Verdera. 

U nedelju se igraju dva preostala meča, Mainc dočekuje Štutgart, Hambur gostuje Šalkeu.

Petak: 
Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 3:1 

Subota:
Bajer Leverkuzen - Frajburg 3:1
(Kisling 22’, 46’, Sem 52’ - Hanke 40’) 
Hanover - Volfsburg 2:0 
(Adreasen 17’, Hušti 84’) 
Hofenhajm - Nirnberg 2:2 
(Abraham 35’, Modest 51’ - Franc 54’, Ginček 57’) 
Augsburg - Borusija Dortmund 0:4 
(Obamejang 24’, 66’, 79’, Levandovski 86’ (P)) 
Herta Berlin - Ajntraht Frankfurt 6:1 
(Ramos 17’, 71’, Bruks 32’, Alagi 58’, 60’, Roni 89’ - Majer 37’ (P)) 
Ajntraht Braunšvajg - Verder Bremen 0:1
(Junuzović 84') 

Nedelja:
Majnc - Štutgart
Šalke - Hamburger

SP u atletici: Na polovini desetoboja Dudaš deveti

Posle pet disciplina u desetoboju, reprezentativac Srbije Mihail Dudaš zauzima deveto mesto. Takmičenje se nastavlja u nedelju, trkom na 110 metara s preponama, u bacanju diska, skoku s motkom, bacanju koplja i trkom na 1.500 metara.

Reprezentativac Srbije u atletici Mihail Dudaš posle pet disciplina u desetoboju zauzima 9. mesto na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Dudaš je u svojoj kvalifikacionoj grupi pobedio na 400 metara najboljim ličnim rezultatom sezone 47,73 sekunde. Njemu je taj rezultat doneo 922 boda i trenutno je na 9. mestu sa 4.256 bodova.

Srpski desetobojac je u skoku u vis zauzeo ukupno 18. mesto rezultatom od 196 centimetara, što mu je donelo 767 bodova.

Dudaš je ranije danas u trci na 100 metara postavio lični rekord od 10 sekundi i 67 stotinki, što mu je donelo 935 bodova, dok je u skoku u dalj zauzeo osmo mesto rezultatom od sedam metara i 51 centimetar, koji je ostvario u trećem pokušaju. U prvoj seriji je prestupio, dok je u drugoj skočio 7,35 metara. Disciplina skok u dalj donela mu je 937 bodova.

On je u bacanju kugle zauzeo ukupno 27. mesto rezultatom od 13 metara i 45 centimerara. Taj rezultat ostvario je u drugoj seriji i doneo mu je 695 bodova. U prvoj seriji bacio je 13,08 metara, a u trećoj je prestupio.

U generalnom plasmanu trenutno vodi Ešton Iton iz SAD sa 4.502 boda, dok je na drugom mestu njegov sunarodnik Gunar Nikson sa 4.493 boda, a na trećem mestu nalazi se Nemac Mihael Šrader sa 4.427.

Desetobojci sutra nastavljaju takmičenje trkom na 110 metara s preponama, u bacanju diska, skoku s motkom, bacanju koplja i trkom na 1.500 metara.

Ranije danas Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale u bacanju diska, pošto je zauzela 14. mesto u kvalifikacijama, dok je Ivana Španović u skoku u dalj izborila mesto u finalu, zauzevši 7. mesto u kvalifikacijama.

Simon Vukčević novo pojačanje Vojvodine

Veoma buran dan u fudbalskom klubu Vojvodina završen je dovođenjem novog pojačanja, u Novi Sad stigao je bivši fudbaler Partizana Simon Vukčević.

Posle odlaska Abubakara i konferencije predsednika Balše Butorovića, poslednja vest koja stiže sa ’Karađorđa’ je da je Vukčević potpisao ugovor na godinu dana.
Crnogorski reprezentativac je prošlu sezonu proveo u ukrajinkom Karpatiju iz Ljvova, a tokom karijere osim Partizana nastupao je za moskovski Saturn, Sporting iz Lisabona i Blekburn.
Simon Vukčević je rođen u Podgorici 29. 01. 1986. Igra na mestu ofanzivnog veziste i polušpica, a dres Crne Gore nosio je 42 puta i postigao dva gola.

Na ovom transferu insistirao je potpredsednik kluba Mateja Kežman, koji je rekao da je dovođenjem Vukčevića prelazni rok verovatno završen, osim ako Vojvodina ne dobije povoljnu ponudu za nekog igrača. Konkretno, radi se o Branislavu Trajkoviću što bi u tom slučaju značilo da bi Voša morala dovesti štopera.

Bivši fudbaler Partizana deveto je pojačanje Vojvodine u ovom prelaznom roku, pošto su pre njega redom stizali Mario Barić, Zoran Popović, Matej Delač, Janko Tumbasević, Stefan Denković, Andrija Kaluđerović, Nikola Leković i Ivan Fatić.

Ukoliko se „crveno-beli“ plasiraju u grupnu fazu lige Evrope slede razgovori sa svim igračima oko produženja ugovora pod boljim finansijskim uslovima.

Gasprom skoro izvesno novi sponzor KK Partizan

Košarkaški klub Partizan sledeće tri godine sponzorisaće Gasprom, objavio je portal Mozzartsport.

Dvanaestostruki uzastopni prvak države dobijaće od sponzora 900.000 evra godišnje a ugovor bi trebalo da bude potpisan sledeće nedelje.

Ovo je rezultat višednevnih razgovora ljudi iz Partizana i predstavnicima vlasti, piše Mozzartsport. 'Crno-beli' imaju trenutno 'minus' od 1,3 miliona evra na ime poreza a očekuje se da dobiju reprogram duga i mogućnost da u prelaznom roku angažuju nove igrače.

Odbojkafice ubedljive protiv Holandije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Alžira sa 3:0 (25:11, 25:12 i 25:11) u drugoj utakmici drugog vikenda Gran prija.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ana Bjelica sa 16 poena, dok je Jelena Nikolić zabeležila 13.

Srpskim odbojkašicama je ovo bila pet pobeda u isto toliko mečeva, pošto su prvog vikenda u Santo Domingu zabeležile sva tri trijumfa, a u petak su slavile protiv Holandije sa 3:0.

Izabranice selektora Zorana Terzića sutra od 20.15 u hali Pionir igraju protiv SAD.

Srbija trenutno posle pet utakmica zauzima prvo mesto na tabeli Gran Prija.

Abubakar bez znanja kluba potpisao ugovor sa Beverenom

Predsednik Vojvodine Balša Butorović otkrio je medijima da je Abubakar Umaru potpisao ugovor sa belgijskim Vasland-Beverenom bez znanja kluba.

Butorović je istakao da je Kamerunac rekao čelnicima kluba da putuje u Pariz kod devojke, a u stvari je otišao u Belgiju na potpisivanje ugovora.

Sada već bivši napadač Vojvodine odbijao je da nastupa za novosadski klub protiv Hibernijansa, Honveda i Bursaspora zahtevajući da ode.
Na sajtu 'lala' stoji da je potpredsednik kluba Mateja Kežman pre svake utakmice molio Abubakara da igra, što je na sreću i uspevao.

Na kraju, Umaru je posle utakmice u Bursi direktno otišao u Belgiju poručivši da ne želi više da igra u Vojvodini i Srbiji i potpisao ugovor pod istim uslovima koje je imao u Vojvodini.

Nisu pomogla ubeđivanja i molbe da sačeka još sedam dana jer je Vojvodina za njega dobila mnogo veću ponudu od Genka i to u visini obeštećenja od 800 hiljada evra, kao i plata za igrača na godišnjem nivou od 350 hiljada evra.

SP u atletici: Ivana Španović u finalu skoka u dalj

Srpska atletičarka Ivana Španović obezbedila je plasman u finale na Svetskom prvenstvu u Moskvi u skoku u dalj.

Španovićeva je u kvalifikacijama imala sedmi rezultat sa skokom od 6,63 metra koji je ostvarila u poslednjem, trećem pokušaju.

Kao prvoplasirana u finale je prošla Britanka Šara Proktor sa skokom od 6,85 metara, a najboljih 12 takmičara prošlo je u finale.

Katar spreman za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Organizatori Mundijala 2022. godine u Kataru saopštili su da su spremni da organizuju turnir, kako je i predviđeno na leto, ali i tokom zime.

Organizatori SP su tako odgovorili na predlog Fudbalskog saveza Engleske da FIFA zbog veoma visokih temperatura u Kataru tokom leta, mora da promeni domaćina ili da se turnir organizuje tokom zime.

"Spremni smo da organizujemo turnir na leto ili tokom zime i radićemo na tome da dođemo do sporazuma sa Međunarodnom fudbalskom zajednicom. Fudbal je najpopularniji sport na Bliskom istoku i ljudi koji žive u tom regionu zaslužuju priliku da učestvuju u stvaranju istorije u tom delu sveta", navodi se u saopštenju.

Oumaru u Beverenu

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Vojvodine rastao se sa novosadskom ekipom koja je herojskom partijom nedavno prošla u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Kamerunac će narednih sezona nositi dres belgijskog Beverena.

Vojvodini posle 2:2 na “Karđorđu” u prvom susretu drugog kola kvalifikacija protiv Burse nisu davane velike šanse za prolaz u narednu fazu. Međutim, izabranici Marka Nikolića predvođeni Abubakarom Oumaruom šokirali su tursku ekipu i sa tri gola prošli dalje.

U ekipi Beverena odlučili su da više ne žele da čekaju i na “Karađorđe” je stigla ponuda od 700 000 evra koliko je pisalo u otkupnoj klauzuli kamerunskog napadača, koji je i pre toga izrazio želju da se oproba u nekoj od evropskih liga. Upravi Vojvodine bile su vezane ruke i brzonogi Oumaru naredne sezone definitivno neće tresti mreže u Jelen Superligi.

Oumaru je pre Vojvodine u Srbiji branio boje OFK Beograda i Crvene zvezde a u Beverenu će se pridružiti srpskim internacionalcima Milošu Mariću i Daliboru Veselinoviću, kao i bivšem napadaču Zvezde, Ivanu Tričkovskom.

Novak u polufinalu Montreala

Bez imalo muke, Novak Đoković pobedio Rišara Gaskea sa 2:0 (6:1, 6:2) i plasirao se u polufinala turnira u Montrealu. Servis prvog reketa sveta gotovo bez greške. Protivnik u polufinalu, "stari poznanik", Rafa Nadal.

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Montrealu pobedom nad Rišarom Gaskeom od 2:0 (6:1, 6:2). 

Najboljem svetskom teniseru bilo je potrebno 52 minuta za plasman u polufinale, pre svega zahvaljujući vrlo sigurnoj igri i odličnom raspoloženju. 

Nakon nešto lošije partije sa Denisom Istominom, Đoković je vrlo lako stiao do pobede protiv Gaskea, kojem je prepustio tri gema u meču.

Prvi reket sveta je odlično otvorio meč, prvi gem osvojio bez izgubljenog poena, a odmah posle napravio brejk. Odličnim servisom Đoković nije pružio priliku Gaskeu da pripreti, a kamoli da načini preokret, pa je srpski teniser osvojio prvi set rezultatom 6:1.

U drugom setu Gaske, deveti teniser sveta je pokazao nešto više, pa je osvojio dva gema, jednostavno, nije mogao ništa protiv Novaka koji je igrao fantastično.

Lako je shvatiti šta je bilo glavno Đokovićevo oružje u ovom meču kada se pogleda statistika, koja govori da je procenat uspešnosti prvog servisa Novaka Đokovića 80 odsto 

Polufinale je na programu u subotu, a u njemu Đoković igra protiv Španca Rafaela Nadala koji je savladao Marinka Matoševića iz Australije sa 6:2, 6:4.

Ligue 1: PSŽ krenuo remijem

Fudbaleri Monpeljea i Pari Sen Žermena igrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici prvog kola prvenstva Francuske.

Loran Blan je na klupi aktuelnog šampiona startovao ’mršavim’ remijem, a malo je nedostajalo da favorizovani gosti ostanu praznih ruku.

Udarni napadački tandem Ibrahimović-Laveci potpuno je zaustavljen, pa je posle vođstva domaćina sa početka meča izjednačujući gol postigao defanzivac Maksvel.

Neefikasni Parižani u završnici susreta nisu iskoristili brojčanu prednost, pošto je zbog dva žuta kartona van terena morao defanzivac Monpeljea El Kautari.

Liga 1, prvo kolo
petak, 9. avgust
Monpelje – Pari Sen Žermen 1:1
Kabela 10 – Maksvel 60
subota, 10. avgust
Evijan – Sošo 21.00
Nant – Bastija 21.00
Bordo – Monako 21.00
Lil – Lorijan 21.00
Olimpik Lion – Nica 21.00
Ren – Rems 21.00
Valensijen – Tuluz 21.00
nedelja, 11. avgust
Ažaksjo – Sent Etjen 17.00
Gengan – Olimpik Marsej 21.00

SP u atletici: Dragana Tomašević bez finala

Dragana Tomašević hitcem 58,79 metara nije uspela da se plasira u finale SP U Moskvi. Naša reprezentativka zauzela je 14. mesto u kvalifikacijama.

Reprezentativka Srbije u atletici Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale bacanja diska na prvenstvu sveta u Moskvi, pošto je danas u kvalifikacijama zauzela 14. mesto.

Rekorderka Srbije bacila je disk na daljinu od 58,79 metara, a 12. mesto koje je vodilo u finale zauzela je sa 60,14 metara Kubanka Denija Kabaljero.

Prva je u kvalifikacijama bila Litvanka Zinaida Sendrijute hicem od 64,16 metara.

Predstavnik Srbije u desetoboju Mihail Dudaš je trenutno peti posle dve discipline.

Zvezdine kratke evropske ekskurzije

Izraz „putuj Evropo" se u poslednje vreme sve češće koristi da opiše neuspeh srpskih klubova i reprezantacije na međunarodnoj smeni. Tako je bilo i u četvrtak uveče kada je Zvezda po ko zna koji put razočarala navijače, ovoga puta nakon eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od ukrajinskog Černomoreca. Ovo je samo nastavak agonije Zvezde na evropskoj sceni u kojoj već pet sezona nije uspela da se plasira u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Još jedna Zvezdina sezona počinje razočarenjem u Evropi. Černomorec je nastavio svoj put ka grupnoj fazi Lige Evrope, ostavivši „crveno-bele" da pognutih glava napuste punu Marakanu. Do pre nekoliko godina ovakav epilog predstavljao bi teško razočarenje, ali danas to je realnost našeg najtrofejnijeg kluba. Već godinama crveno-beli ne uspevaju da se plasiraju u grupnu fazu evropskog takmičenja, a više od dve decenije Zvezda nije ni prezimila u Evropi. Činjenica da je Zvezdina ekskurzija na starom kontinentu završena već početkom avgusta zaista odslikava stvarno stanje stvari.

Posebno je poražavajuća činjenica da klub sa Marakane nije uspeo da se poslednjih šest godina plasira u grupnu fazu takmičenja. Nakon očajne sezone u Ligi Evrope 2007. godine kada su u grupnoj fazi završili na poslednjem mestu bez osvojenog boda, „crveno-beli" su narednih sezona otišli još nekoliko koraka unazad.

Sezona 2008/09. predstavlja možda i prekretnicu u Zvezdinom sunovratu, ne samo na evropskoj, već i na domaćoj sceni. Nova ambiciozna uprava za trenera je dovela proslavljenog Zdenjeka Zemana, a doveden je i velikin broj, kako se ispostavilo, preplaćenih igrača sumnjivog kvaliteta. Te sezone Zvezda je eliminisana u poslednjem kolu kvalifikacija za Kup UEFA i to od kiparskog Apoela. Može se reći da je eliminacija „crveno-belih" bila šokantna imajući u vidu da je u percepciji domaće javnosti u to vreme kiparski fudbal bio daleko iza srpskog. Kiprani su u dvomeču međutim nagovestili kasnije uspehe i dokazali da je srpski klupski fudbal već izgubio korak i sa ovom zemljom.

Apoel - Zvezda 2:2

U dvomeču Zvezda nije izgubila, ali nije ni pobedila. Na Kipru je bilo 2:2, u revanšu na Marakani isto, s tim što je Apoel bio bolji protivnik a Milijašu je priznat pogodak iz slobodnog udarca iako lopta nije prešla gol liniju. U produžecima Zvezda je postigla pogodak iz penala (takođe Milijaš) i imala igrača više i rezultat koji vodi u Kup UEFA, ali je dva minuta pre kraja Mirosavljević ugasio sve Zvezdine evropske nade. U to vreme se poraz i eliminacija od kiparskog predstavnika proglašavao za najveću Zvezdinu sramotu na evropskoj sceni, ne sluteći da naredne sezone donose još sramnije rezultate.

Crvena zvezda - Apoel 3:3

Sezona 2009/10 trebalo je da predstavlja novi početak posrnulog kluba. Prethodna uprava je prva iznela zapanjujuće podatke o astronomskom dugu Zvezde koji je tada zvanično bio veći od 20 miliona evra, bez plana njegovog saniranja. Uprava na čelu sa Vladanom Lukićem oformila je tim sa minimalnim budžetom koji možda nije bio toliko kvalitetan koliko borben.

Evropska avantura počela je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara iz Velenja koji u oba meča savladan. Prvi šok za „crveno-bele" sledi u trećem kolu kvalifikacija kada na gostovanju protiv Dinama iz Tbilisija Zvezda glatko gubi utakmicu sa 2:0. Tadašnji trener Vladimir Petrović Pižon sa defanzivnom taktikom nije uspeo da izivuče bolji rezultat od objektivno slabijeg protivnika.

U revanšu na Marakani viđena je možda i najbolja predstava Zvezde u prethodnih nekoliko godina, kada je nakon dosta preokreta klub sa Marakane dobio utakmicu sa 5:2 i plasirao se u narednu rundu. Navijači su pobedu slavili kao da je u pitanju plasman u finale ovog takmičenja, a igrači su iskazali borbenost kakvu prethodnih nekoliko generacija Zvezde nije imalo.

Crvena zvezda - Dinamo Tbilisi 5:2

Poslednje kolo kvalifikacija donelo je čini se protivnika po meri Zvezde. Slavija iz Praga je ozbiljna ekipa ali ne i nesavladaiva. Ovde je ponovo Zvezdi glave ponovo došla totalno pogrešno postavljena taktika kao i individualne greške odbrane, pre svega Tutorića koji je poneo titulu tragičara. U Pragu Zvezda je izgubila glatko sa 3:0. Trener Petrović je, i pored lošeg iskustva iz Tbilisija u prethodnom kolu, ponovo postavio veoma defanzivnu taktiku u kojoj je prioritet bilo sačuvati sopstvenu mrežu. Tada su na površinu isplivale sve slabosti, ne samo Zvezde, već i srpskih fudbalera uopšte. Poznato je da čuvanje rezultata nije jača strana srpskih fudbalera koji za razliku od recimo Italijana, nemaju koncentraciju ni stabilnost da se brane na duži period.

Slavija Prag - Crvena zvezda 3:0

Bilo je samo pitanje vremena kada će se takav sistem igre urušiti, a urušio se već u 36. minutu kada je Zvezdin bunker probio Šenkerik. Češki tim je bez problema kontrolisao utakmicu, Šenkerik je u 64. minutu iskoristio je skandaloznu grešku Tutorića i duplirao je prednost svog tima. Katastrofu Zvezde upotpunio je Stanislav Viček u 81. minutu. Tragičar meča je možda bio Tutorić koji je očajno reagovao u odbrani kod sva tri gola, ali odgovornost je i na ostatku tima koji nije uspeo da sklopi jednu ozbiljniju akciju, kao i na treneru koji je pokušao dekadentnom „ziheraškom" taktikom da izbori pozitivan rezultat.

Revanš u Beogradu bio je druga priča. I ovde je popularni „faktor Marakana" došao do izražaja. Igrači su upijali sjajno navijanje sa tribina, bili su borbeni, igrali su ofanzivnije i do poluvremena su imali prednost od 2:0. U nastavku ipak nije bilo snage i kvaliteta za totalni preokret jer je Viček golom obezbedio plasman Slavije u Ligu UEFA.

Crvena zvezda - Slavija Prag 2:1

Ono što su se navijači i mediji pitali je zašto Zvezda tako nije igrala i u gostima. To je pitanje na koje i dalje nema odgovora i koje će se često i u budućnosti postavljati. Jasno je da je Zvezda eliminisana zbog katastrofalne partije u prvom meču, ali to su situacije koje su se ponavljale i ranije i koje se i danas ponavljaju.

Ni naredna sezona 2010/11. nije donela ništa dobro na evropskom planu. „Crveno-beli" su eliminisani od Slovana iz Bratislave najviše zahvaljujući porazu na Marakani od 1:2. U revanšu tragičar je bio Slavoljub Đorđević koji je na samom početku utakmice postigao autogol. Kadu je u 73. minutu uspeo da zatrese mrežu Slovaka donevši nadu da bi "crveno-beli" mogli da dođu do rezultata koji bi im obezbedio produžetke. Na žalost, Zvezda je do kraja utakmice bila bezopasna bez ozbiljnije šanse da ugrozi gol protivnika. Slavoljub Đorđević, osim što je postigao autogol zaradio je i crveni karton zbog koškanja sa protivničkim fudbalerom, a ovaj igrač kasnije je napravio i katasrofalnu grešku u večitom derbiju kada je Partizan trijumfovao na sred Marakane.

Crvena zvezda - Slovan Bratislava 1:2

Pod Robertom Prosinečkim Zvezda je započela svoju evropsku sagu u sezoni 2011/12. Prvi protivnik nije bio veliki izazov. Zvezda je ekipu Ventspilsa prvo savladala u gostima sa 2:1, da bi na Marakani „crveno-beli" pregazili letonskog predstavnika sa 7:0. Ne pamti se kada je Zvezda bila tako dominantna pred svojim navijačima. Konačno se stekao utisak da je agoniji kluba konačno došao kraj.

Crvena zvezda - Ventspils 7:0

Ta nada je urušena već na narednoj evropskoj prepreci kada je Zvezda za protivnika izvukla Francuski Ren. Već na prvoj utakmici na Marakani je bilo jasno da od plasmana u Ligu Evrope nema ništa. Zvezda je golom Kadua iz penala povela sa 1:0, ali brzonogi Francuzi su strpljivo čekali šansu i preokrenuli rezultat u svoju korist trijumfovaši sa 2:1.

U revanšu je viđen jedan od najtežih poraza Zvezda još od katastrofe protiv PSV-a 2004. godine (kada je u revanšu Zvezda izgubila sa 5:0). Zvezda je u Renu izgubila sa 4:0 i to je imala sreće jer je pobeda francuskog tima mogla biti još ubedljivija. I ovde su se videli svi nedostaci koji su obeležili ranije generacije Zvezde. Anemična i plašljiva igra, veliki broj grešaka odbrane, bezidejnost veznog reda, nesnalažljivost napadača, neiskustvo i iracionalne odluke, sve to je „krasilo" igru Zvezde na važnom evropskom meču.

Ren - Crvena zvezda 4:0

Najbliža plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope Zvezda je bile u prošloj sezoni. Kvalifikacije su počele utakmicom protiv beloruskog Naftana. U prvom meču Zvezda je uspela da prokocka neverovatnu prednost od 3:0, da bi krajnjim naporom uspela da na kraju ipak trijumfuje sa 4:3. Neverovatni padovi u Zvezdinoj igri mogli su da dovedu do totalnog preokreta na meču. Neki golovi su primani tako naivno kao da je u pitanju niži rang takmičenja a ne borba za Evropu. Pojedini igrači su teatralnim padovima u kojima su tražili faulove dovodili ekipu u opasnost. I dalje našim najpopularnijim klubovima, Zvezdi i Partizanu, nije jasno da ono što im se svira u domaćem prvenstvu, neće da im se svira i u Evropi. Zvezda je to platila sa jednim golom nakon katastrofalne greške Krnete.

U revanšu je viđena ista slika iz prethodnog meča. Zvezda je do 15. minuta golovima Kasalice i Dimitrijevića već imala prednost od 2:0 i sve uslove za ubedljivu pobedu. Neobjašnjivim padom u igri „crveno-beli" su dopustili protivniku da postigne tri gola i da budu na domak čuda. Vešović je golom u 90. minutu uspeo da izjednači rezultat na 3:3 i donekle spase čast kluba.

Crvena zvezda - Naftan 3:3

Nešto bolju i stabilniju igru Zvezda je prikazala protiv Omonije sa Kipra. Na oba meča nije bilo golova pa je Zvezda prošla dalje nakon penala. Ovoga puta se nije ponovila situacija kao protiv Apoela četiri godine ranije kada se podcenio kiparski predstavnik.

Poslednja prepreka Zvezde bila je Bordo. Svima su još bili sveži ožiljci iz Rena gde je Zvezda doživela katastrofu, a mnogi su prognozirali još gori rezultat protiv Bordoa koji je renomiraniji protivnik. U međuvremenu je došlo i do promene trenera pa je Prosinečkog zamenio Saša Janković. Prva utakmica na Marakani završena je bez golova, a Zvezda je demonstrirala sjajnu taktiku, borbenost i disciplinu kakva dugo nije viđena. Rezultat je davao nadu da bi „crveno-beli" mogli da iznenade u revanšu.

Bordo - Crvena zvezda 3:2

U Bordou klub sa Marakane igrao je hrabro, čvrsto i disciplinovano. Takva igra nagrađena je pred kraj poluvremena kada je dalekometni udarac Mladenovića ušao u mrežu Francuza. U nastavku Zvezda ipak nije uspela da sačuva prednost. Odbrana se slomila pod naletima Bordoa koji su sa dva gola Gufrana i Žusija u 71. minutu došli do prednosti. U poslednjih 19 minuta Zvezda se ponovo otvorila i napadala. Naleti „crveno-belih" dali su rezultat u poslednjem minutu sudijske nadoknade kada je Mikić, nakon centaršuta, iskoristio gužvu u šesnaestercu protivnika i zatresao mrežu.

Šok od gola više je izgledao pogodio Zvezdine igrače nego Francuze. „Crveno-beli"su morali da izdrže manje od jednog minuta da ne prime pogodak. Naizgled jednostavan zadatak bio je pretežak za klub sa Marakane. Nakon katastrofalnog ipsucavanja Maksimovića, i iracionalne odluke Bajkovića da izleti na ivicu šesnaesterca, gde je faulirao Obarnijaka, Bordo je imao penal koji je iskoristio Obarnijak. Svi Zvezdini snovi srušeni su za manje od 60 sekundi.

Nedostatak sreće, jedan od omiljenih alibija poraženih, ovde ne može da se uzme kao argument. Zvezdi ovo nije bio prvi gol koji primaju u poslednjim trenucima meča (setite se Rendžersa, Milana, Apoela, Strazbura i mnogih drugih utakmica).

Ne samo da primljeni gol protiv Bordoa nije rezultat nedostatka sreće (jer se lopta nije odbila i volšebno završila u golu Bajkovića), taj pogodak je samo rezultat svih nedostataka svih generacije Zvezde u poslednjih 20 godina. Kod tog gola nije bilo dovoljno hrabrosti, smirenosti, stabilnosti, racionalnosti, snage, želje, volje. Takve golove ne primaju ekipe koje žele da se takmiče u Evropi, takve pogotke primaju timovi koji se plaše pobede. Kroz taj pogodak vidi sva agonija kluba koja traje ne samo poslednjih pet, već poslednjih 15 godina. Dvomeč protiv Černomoreca samo je nastavak tog niza, a čini se da se još dugo vremena neće videti svetlost na kraju tunela.

U Moskvi počinje Svetsko prvenstvo u atletici

Danas u Moskvi počinje Svetsko prvenstvo u atletici na kome će boje Srbije braniti osam takmičara. Prvog dana startuju Dudaš u desetoboju, Španovićeva u skoku u dalj i Tomaševićeva u bacanju diska.

Osmočlana reprezentacija Srbije učestvovaće na prvenstvu sveta koje počinje u Moskvi i trajaće do 18. avgusta.

Boje Srbije braniće Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Emir Bekrić (400 prepone), Ivana Španović (skok u dalj), Amela Terzić (1.500 metara), Dragana Tomašević (bacanje diska), Tatjana Jelača (bacanje koplja), Mihail Dudaš (desetoboj) i Predrag Filipović (hodanje na 50 kilometara).

Prvi u subotu oko 9,30 časova u trci na 100 metara startuje Dudaš, a u isto vreme u kvalifikacijama bacanja diska, čija je norma 63 metra, takmiči se Tomaševićeva.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović počinje takmičenje posle podne, a norma za ulazak u finale je 6,75 metara.

JSL: Voša, Partizan ili Zvezda

Posle dva i po meseca pauze srpski fudbalski superligaši će ovog vikenda početi takmičenje u novom izdanju Superlige, u kojoj se opet najviše očekuje od beogradskih "večitih" i novosadske Vojvodine.

Domaći fudbal, odavno opterećen finansijskim i organizacionim, pa i problemima nedostatka kvaliteta, nedavno je dobio "vetar u leđa" kada su omladinci Srbije osvojili titulu evropskog prvaka.

Da li će taj istorijski uspeh doneti nešto novo i kvalitetnije i u srpskom klupskom fudbalu pokazaće i ono što nas čeka u narednih devet meseci, odnosno do kraja maja sledeće godine.

Prethodnih šest godina Partizan je, manje ili više, suvereno dominirao srpskim terenima, a poslednjim trofejom u Superligi izjednačio se sa Crvenom zvezdom po broju titula u državnom prvenstvu.

Crno-beli početak šampionata dočekuju sa znatno promenjenim timom, jer su ekipu napustile neke od glavnih uzdanica među kojima su Ivan Ivanov, Lazar Marković i Milan Smiljanić.

Partizan je na početku sezone pružio nekoliko bledih partija u kvalifikacija za Ligu šampiona, a "kruna" je bila eliminacija u trećem kolu od bugarskog Ludogoreca.

Zato će meč prve runde Superlige sa Novim Pazarom u Humskoj biti dobra prilika da izabranici Vuka Rašovića makar donekle poprave utisak.

Sa druge strane Topčiderskog brda, navijači Crvene zvezde žarko žele prekid dominacije "večitog rivala", a u letnjem prelaznom roku klub iz Ljutice Bogdana dobio je veliko pojačanje, bivšeg reprezentativca Miloša Ninkovića.

Crveno-beli u sezonu ulaze sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem i još nekoliko pojačanja poput Nejca Pečnika, Nikole Mijailovića, Omege Robertsa, Novaka Martinovića i Migela Arauha.

Iako je bilo najava da bi meč prvog kola između Zvezde i Javora mogao da bude pomeren zbog Sabora trubača u Guči, to se neće desiti. Tako će Ivanjičani u nedelju ugostiti crveno-bele.

Kao i godinama unazad, šansu iz prikrajka u šampionskoj trci vrebaće Vojvodina, koja je partijama u kvalifikacijama za Ligu Evrope pokazala ozbiljan potencijal.

"Lale" na klupi takođe imaju novog trenera, Marka Nikolića, koji je prethodno u Radu pokazao da je vrlo dobar stručnjak.

Fudbaleri Vojvodine u premijernom meču u Superligi dočekaće ekipu Donjeg Srema.

Borbu za plasman u Evropu i ove sezone vodiće ekipa Jagodine koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje i osvojila Kup Srbije. Jagodinci su u letnjem prelaznom roku ostali bez najboljeg strelca Miloša Stojanovića i trenera Sime Krunića, a na klupi ga je zamenio Mladen Dodić.

Sa mladim snagama, odnosno nekolicinom igrača koji su nedavno osvojili prvenstvo Evrope za omladince, u novu sezonu ući će OFK Beograd. "Romantičare" u prvom kolu očekuje duel sa novajlijom u Superligi, Voždovcem koji je do mesta u eliti došao posle gašenja Hajduka iz Kule.

Kao i svake sezone, pretendenti na visok plasman su i užička Sloboda i subotički Spartak, a upravo će ove dve ekipe odmeriti snage u prvom kolu nove sezone Superlige.

Na velika vrata u Superligu vratio se kruševački Napredak, koji se prethodnih godina finansijski stabilizovao, ali napravio i veoma respektabilan tim. Kruševljani će u prvom kolu gostovati Jagodini.

U jednom od derbija prvog kola sastaće se imenjaci, kragujevački i niški Radnički. Drugi, beogradski derbi odigraće se na Banjici, a sastaće se Rad i povratnik u Superligu, Čukarički.

Parovi prvog kola Superlige:

Subota: Rad - Čukarički (17.30), Sloboda - Spartak (17.30), OFK Beograd - Voždovac (17.30), Partizan - Novi Pazar (19), Radnički Niš - Radnički Kragujevac (20), Jagodina - Napredak (20).

Nedelja: Javor - Crvena zvezda (18), Vojvodina - Donji Srem (20).

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger