Headlines News :

Ana Ivanović prekinula saradnju trenerom Najdželom Sirsom

Written By maxtv on петак, 5. јул 2013. | 10:53

Srpska teniserka Ana Ivanović je sporazumno prekinula saradnju sa britanskim trenerom Najdželom Sirsom. Ivanovićeva je angažovala Sirsa u julu 2011. godine, a jedinu zajedničku titulu osvojili su prošle jeseni na turniru na Baliju.
"Htela bih da zahvalim Najdželu na predanosti i profesionalizmu. Uživala sam u radu sa njim," rekla je Ivanovićeva.
Ana-i-Sirs.jpg
Na gren slem turnirima, Sirs je pomogao srpskoj teniserki da se plasira u četvrtfinale Ju Es Opena prošle godine.
Kada je počela da radi sa Sirsom, Ivanovićeva je bila na 18. mestu VTA rang liste, a prošlu godinu završila je na 12. poziciji, što joj je najbolji plasman od 2009.
Ana-i-Sirs-2.jpg
Odnos pobeda i poraza Ivanovićeve u periodu dok je radila sa Sirsom bio je 76-41.

Juniorska košarkaška reprezentacija od 18:00 protiv Hrvata za četvrt-finale

Juniorska košarkšaka reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Pragu. Hrvatska je aktuelni šampion Evrope, u njihovim redovima igra i najbolji igrač turnira Dario Šarić, ali Srbija u meč ulazi kao jedna od selekcija koje su najviše pokazale na turniru, samim tim verovatno i kao blagi favorit. Utakmica je na programu od 18.00 časova.
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se danas u četvrtfinalu prvenstva sveta u Pragu sa selekcijom Hrvatske, a meč je na programu od 18 sati.
Srbija.jpg
Izabranici selektora Dejana Mijatovića (igrači do 19 godina) do sada su na šampionatu izgubili samo jednu od šest utakmica, u sredu uveče od selekcije SAD, i zauzeli su drugo mesto u F četvrtfinalnoj grupi, dok su njihovi vršnjaci iz Hrvatske sa istim skorom bili trećeplasirani u grupi E.
"U četvrtfinalu Svetskog prvenstva nema lakog protivnika, u konkurenciji je ostalo osam najboljih timova na šampionatu. Hrvate dobro poznajemo, kao i oni nas, tu nema apsolutno nikakvih tajni. Radi se o odličnoj selekciji, aktulenom šampionu Evrope", rekao je Mijatović, ocenivši da će srpski tim imati veće šanse ako se utakmica bude igrala na manji broj poena.
"Moramo biti psihički spremni na 40 minuta teškog rada, disciplinu u igri i veliku borbu. Znamo da smo viši i jači na centarskim pozicijama i da moramo insistirati na uspostavljanju unutrašnje igre. U svakom slučaju, očekujem žestoku borbu i verujem da će naši igrači pružiti maksimum", poručio je Mijatović.
Srbija-2.jpg
Bolji iz meča Srbija - Hrvatska u polufinalu svetskog prvenstva igraće s pobednikom susreta španija-Australija, koji je na programu od 15.30 sati.
U preostalim četvrtfinalnim itakmicama sastaju se Litvanija - Kina (13.15 sati) i SAD - Kanada (20.15).

Vimbldon: Novak za finale protiv del Potra

Novak Đoković protiv Huana Martina del Potra za finale Vimbldona. Nole želi osvetu za prošlogodišnji poraz na Olimpijskim igrama. Delpo i Nole do polufinala stigli bez izgubljenog seta. Drugo polufinale Endi Marej protiv Jeržija Janoviča. Meč počinje u 14.00 časova.
Novak je broj jedan, on je favorit u ovom meču, do polufinala je stigao na impresivan način - bez izgubljenog seta. Međutim, pred njim je težak put do finala. Velika prepreka je u liku Del Potra, koji uvek igra svoju igru, jednostavno ne želi da se prilagodi protivniku. Odličan servis i velika upornost su njegove glavne odlike. Ipak, do sada su na gren slemovima igrali tri puta i uvek je svavio naš teniser.
Nole1.jpg
Ovo će biti njihov 12 duel, Novak vodi sa 8:3 u pobedama. Ove godine igrali su već u dva polufinala Novak je slavio u Dubaiju 6:3, 7:6. Del Potro mu se revanšira u Indijen velsu 4:6, 6:4, 6:4.
Delpo1.jpg
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je spreman za polufinalni meč Vimbldona protiv Huana Martina del Potra.
"Fizički se dobro osećam. Spreman sam. Uvek sam motivisan za pobedu, u svakom meču kad igram na Vimbldonu", rekao je Đoković.
Nole2.jpg
Srpski teniser je kazao da poštuje Argentinca iako ga je pobedio u sva tri meča koja su igrali na gren slem turnirima. "Imam veliko poštovanje prema njemu. On je gren slem šampion. Borio se sa povredama poslednjih nekoliko godina, ali svaki put kad se vraćao, vraćao se veoma jak", kazao je Đoković, koji na ovogodišnjem Vimbldonu nije izbgubio nijedan set.
Delpo2.jpg
S druge strane, Del Potro, iako ima problem sa povredom, rekao je da mora da pruži 100 ili 110 odsto u meču sa najboljim teniserom sveta.
"On je broj jedan, on je bivši šampion ovde. To će biti težak meč", rekao je Del Potro.
Nole3.jpg

Tajson Gej protutnjao Lozanom

Bivši svetski šampion, američki sprinter Tajson Gej, pobedio je u trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani sa vremenom 9,79 sekundi, što je drugi najbolji rezultat u toj disciplini ove godine u svetu. Amerikanac je prethodno istrčao 9,75 sekundi na nacionalnom prvenstvu.
Gej (30) je potvrdio odličnu formu pet nedelja uoči prvenstva sveta u Moskvi i izvršio dodatni pritisak na svetskog rekordera, Jamajčanina Usaina Bolta, koji će u subotu u Parizu trčati na 200 metara.
Tajson-Gej-12.jpg
Amerikanac je dugo bio u senci Bolta, dvostrukog olimpijskog šampiona, a sada željno očekuje okršaj na svetskoj smotri u Moskvi.
"Osećam se dobro i mislim da imam velike šanse protiv bilo koga", kazao je Gej posle odlične trke u Lozani.
Četvorica sprintera trčala su ispod 10 sekundi, a iza Geja kroz cilj su prošli Jamajčanin Asafa Pauel (9,88), Amerikanac Majkl Rodžers (9,96) i Kim Kolins iz Sent Kitsa i Nevisa (9,97).
Odličan rezultat postigao je Ukrajinac Bohdan Bondarenko u skoku u vis, zapretivši da bi mogao da sruši 20 godina star svetski rekord Kubanca Havijera Sotomajora (2,45). Bondarenko je letvicu preskočio na visini od 2,41 metara i za čak pet santimetara nadmašio svoj prethodni najbolji rezultat, prošle nedelje u Birmingemu.
Tajson-Gej-13.jpg
"Ne mogu da onjasnim ovakav napredak. To je jednostavno fantastično za mene", izjavio je 23. godišnji Ukrajinac.
Olimpijska šampionka u bacanju diska, Hrvatica Sandra Perković, pobedila je s najboljim rezultatom sezone (68.96 metara) i oborila rekord mitinga star 23 godine.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger