Headlines News :

Fokus na Madrid

Written By maxtv on недеља, 5. мај 2013. | 21:19


Prvi reket sveta fokusiran je na predstojeći turnir u Madridu na kome želi da "dogura" što dalje. Novak je slobodan na startu, a prva prepreka biće Bugarin Grigor Dimitrov.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da su trenutno sve njegove misli skoncentrisane na predstojeći turnir u Madridu i da na razmišlja o onome što dolazi posle, uključujući i Rolan Garos, jedini gren slem turnir koji, za sada, nije osvojio.
Nole-Madrid1.jpg
"Svaki turnir doživljavam posebno, idem jedan po jedan. Sad mi je prvenstveni cilj da ovde "doguram" što dalje", rekao je Đoković novinarima u Madridu. On je prošle sezone, na plavoj šljaci, eliminisan u četvrtfinalu od Janka Tipsarevića, što znači, da je realno očekivati da ove godine ostvari bolji rezultat.
Prvi rival srpskom teniseru, u drugom kolu, s obzirom da je kao prvi nosilac slobodan na startu, biće Bugarin Grigor Dimitrov.
Do sada su se sastali dva puta i Đoković je dobio oba meča, bez izgubljenog seta, prošle godine u Šangaju i nedavno u Indijan Velsu.
"On je veoma talentovan i znam da može da igra dobro na svakoj podlozi. Pokušaću da "uđem" što više u teren", poručio je Đoković i dodao da je njegov zglob sve bolje i bolje.
Nole-Madrid4.jpg
Đoković je danas u Madridu zajedno sa ostalim najboljim teniserima sveta, Rodžerom Federerom, Endijem Marejom, Rafaelom Nadalom, Žo-Vilfredom Congom, Rišarom Gaskeom, kao i najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams minutom ćutnje na centralnom terenu odao počast preminulom prvom čoveku ATP-a Bredu Druitu.

Čelsi srušio šampiona


"Plavci" na Old Trafordu savladali novog šampiona Mančester Junajted 1:0 i vratili se na treće mesto u Premijer ligi. Derbi Mersisajda bez pobednika.
Fudbaleri Čelsija vratili su se na treće mesto u Premijer ligi koje vodi direktno u Ligu šampiona, pošto su danas u derbiju 36. kola na Old Trafordu savladali novog šampiona Mančester Junajted sa 1:0 (0:0).
Celsi-Mancester1.jpg
Jedini gol postignut je u 87. minutu, kada je lopta posle udarca Huana Mate pogodila Fila Džonsa i završila iza leđa Martina Lindergarda, koji je menjao Davida De Heu.
U ekipi Junajteda ceo meč, sa kapitenskom trakom, odigrao je Nemanja Vidić.
Fudbaleri Liverpula i Evertona odigrali su nerešeno 0:0 u 36 što je njihom prvi prvi derbi Mersisajda bez golova u poslednjih šest godina.
Liverpul je u gradskom derbiju nastupio bez suspendovanog Luisa Suareza, a najveća pretnja po gol Tima Hauarda bio je Stiven Džerard, koji je u nekoliko navrata bio neprecizan.
Everton je u 56. minutu preko Silvana Distana zatresao mrežu domaćina, ali je taj gol poništen zbog prekršaja.
Everton-Liverpul2.jpg
Rezultati i strelci 36. kola:
Liverpul - Everton 0:0
Mančester Junajted - Čelsi 0:1 (Džons 87. autogol)
Ponedeljak: Sanderlend - Stouk (21)
Subota: Fulam - Reding 2:4 (0:1), Norič - Aston Vila 1:2 (0:0), Svonsi - Mančester Siti 0:0, Vest Bromvič Albion - Vigan 2:3 (1:1), Vest Hem - Njukasl 0:0, Totenhem - Sautempton 1:0 (0:0), Kvins Park Rendžers - Arsenal 0:1 (0:1).

Ništa od srpskog derbija


Jelena Janković razočarala na startu Madrida, izgubivši od malo poznate Šanel Šepers sa 6:7 (1:7), 6:3, 6:3. Južnoafrikanka u drugom kolu igra protiv Ane Ivanović koja je savladala Betani Matek-Sands sa 6:7 (10:12), 6:3, 6:2.
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kola VTA turnira u Madridu, pošto je danas na startu takmičenja u glavnom gradu Španije savladala Amerikanku Betani Matek-Sands sa 6:7 (10:12), 6:3, 6:2.
Ana2.jpg
Meč je trajao dva i po seta, a Ivanovićeva je pobedom izjednačila međusobni skor na 1:1. Prethodno su se srele, takođe u Madridu, 2011. godine, kada je Amerikanka bila bolja, takođe u tri seta.
Ana će se u drugom kolu sastati sa Južnoafrikankom Šanel Šepers koja je pobedila Jelenu Janković.
Jelena Janković neprijatno je iznenadila na startu Madrida, pošto je izgubila od malo poznate Južnoafrikanke Šanel Šepers sa 6:7 (1:7), 6:3, 6:3.
Meč je trajao tačno dva i po sata, a Južnoafrikanka, 61. igračica sveta u drugom kolu igraće protiv Ane Ivanović, koja je prethodno savladala Amerikanku Betani Matek-Sands sa 6:7 (10:12), 6:3, 6:2.
Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od četiri miliona evra.

Stara dama dominira Apeninima


Juventus odbranio šampionsku titulu u Seriji A i osvojio 29. titulu, pošto mu se ne priznaju dve titule oduzete zbog nameštanja utakmica. Stara dama pobedila Palermo a pobedonosni gol postigao je Arturo Vidal u 59. minutu iz jedanaesterca.
Fudbaleri Juventusa osvojili su danas 29. titulu prvaka Italije, pošto su u utakmici 35. kola Serije A pobedili Palermo sa 1:0 (1:0).
Juve-Titula2.jpg
Juventus je produžio dominaciju na Apeninima, a do druge uzastopne titule došao je jer je tri kola pre kraja stekao nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasirani Napoli.
Malo je falilo da igrači Palerma odlože slavlje Stare dame za nedelju dana, pošto su gosti odolevali sve do 59. minuta.
Jedini gol na meču postigao je Arturo Vidal sa bele tačke, a domaćin je poslednjih desetak minuta igrao bez isključenog Pola Pogbe.
Lacio je u Rimu deklasirao Bolonju sa 6:0, a više od pola posla odradio je petostruki strelac Miroslava Klose. Klose je mrežu protivnika pogodio u 22, 36, 39, 50. i 61. minutu, dok se u listu strelaca u prvom poluvremenu upisao i Hernandes.
Juve-Titula3.jpg
Teže nego što se očekivalo Milan je na svom terenu savladao Torino sa 1:0 i na najbolji način iskoristio poraz Fiorentine na svom terenu od Rome.
Pobednički gol postigao je Mario Baloteli u 84. minutu i Milanezi sada imaju četiri boda prednosti u odnosu na četvrtoplasirnu Firentinu.
Đenova je zabeležila važnu pobedu u borbi za opstanak protiv Peskare (4:1), Katanije je pobedila Sijenu sa 3:0, dok je Parma bila bolja od Atalante (2:0).
Ranije danas ekipa Udinezea je zabeležila petu uzastopnu pobedu u prvenstvu zahvaljujući kapitenu Antoniju Di Nataleu, koji je mrežu gostiju pogađao u 29. i 52. minutu, a u listu strelaca upisao se i Murijel u 89. Jedini gol za Đenovljane postigao je Eder u 34. minutu na asistenciju Ikardija. Tim sa Friulija sada ima samo bod manje od petoplasirane Rome.
Juve-Titula6.jpg
Srpski reprezentativci Željko Brkić i Dušan Basta odigrali su ceo meč za domaćina, dok Nenada Krstičića nije bilo u redovima Sampdorije zbog povrede.
Rezultati:
Parma - Atalanta 2:0 (Parolo 45, Bijabjani 58)Lacio - Bolonja 6:0 (Klose 22, 36, 39, 50, 61, Hernanes 32)Juventus - Palermo 1:0 (Vidal 59. penal)Đenova - Peskara 4:1 (Floro Flores 19, Borijelo 30, 54, Bertolaci 70 - Skuli 35)Katanija - Sijena 3:0 (Bergesio 14, 52, 71)Milan - Torino 1:0 (Baloteli 84)Udineze - Sampdorija 3:1 (Di Natale 29, 52, Murijel 87 - Eder 34)Napoli - Inter (20.45)
Subota: Kjevo - Kaljari 0:0, Fiorentina - Roma 0:1 (0:0)

Kolarov se vraća u Italiju


Aleksandar Kolarov po okončanju sezone napušta Mančester siti, prenosi "Dejli Mejl". Kolarov će se vratiti u svoju "fudbalsku domovinu", zemlju gde je potpuno igrački stasao, Italiju. Ime kluba u ovom trenutku nije poznato.
Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov napustiće redove Mančester Sitija na kraju sezone, prenose danas engleski mediji.
Aleksandar-Kolarov.jpg
Kolarov je nezadovoljan statusom u klubu i pokušaće da promeni sredinu. On je bio starter na samo devet premijerligaških mečeva, pošto je menadžer Roberto Manćini šansu davao Gaelu Klišiju.
Kako prenosi "Dejli Mejl", "srpski Roberto Karlos" razmišlja o povratku u Italiju, gde žive članovi njegove porodice.
Problem za italijanske klubove mogla bi da bude plata jer srpski fudbaler u Sitiju zarađuje oko 100.000 funti nedeljno.
Kolarov je u Siti došao 2010. godine iz Lacija za 18 miliona funti.

Brajant protiv Brajanta


Kobi Brajant na sudu u procesu protiv majke Pamele, koja pokušava da proda njegove košarkaške suvenire iz detinjstva. Ovo je sam nastavak zategnutih odnosa koji vladaju među članovima porodice Brajant.
Odnos Kobija Brajanta sa majkom Pamelom i ocem Džoom (sada trenerom na Tajlandu, nekada profesionalnim košarkašem) dugo karakterišu kao „zategnuti". Spekulacije i njihovim nesuglasicama nekako su se razvijale uporedo sa napretkom njegove impresivne karijere. Najnovije poglavlje u ovoj neobičnoj porodičnoj priči, međutim, dobilo je obrise bizarnog.
bryant.jpg
As Lejkersa će morati da ide na sud kako bi sprečio da više od 900 njegovh košarkaških suvenira iz mladosti završi na aukciji.
Kobijeva majka je zimus potpisala ugovor sa jednom aukcijskom kućom u Nju Džersiju, od koje je dobila 450.000 dolara, i time im dala Kobijeve suvenire i dečačkih i sredoškolskih dana, kada je već postao vrlo poznat u Americi.
Čim je Brajant čuo za to, odmah je naložio svojim advokatima da izdejstvuju otkazivanje aukcije, ali je vlasnik pomenute aukcijske kuće Kenet Goldin odgovorio da to nije moguće zbog toga što je novac već dat njegovoj majci unapred, ali i jer su određena sredstva potrošena i na reklamiranje same aukcije.
Pamela-Bryant.jpg
Pamela Brajant
Goldin je takoće naglasio da je Kobijeva majka prilikom pregovora rekla da je pre pet godina pitala svog sina da li su mu potrebne stvari ostavljene u roditeljskom domu, na šta joj je on odgovorio da može da rasi sa njima šta poželi.
Među uspomenama koje su planirane za aukciju nalaze se Brajantovi dresovi, lopte, patike, majice za trening, šampionsko prstenje (ne ono koje je osvojio u NBA ligi)...
Aukcija je zakazana za sledeći mesec, a procena je da bi svi suveniri mogli da "odu" za oko milion i po dolara.

Igrači Reala okrenuli leđa Murinju


Gotovo je. I ono malo podrške koju je Murinjo još imao u svlačionici Reala nestalo je nakon najnovijih malicioznih izjava o Ikera Kasiljasu. Nikada do sada Portugalac nije vodio klub u kome je bio ovoliko neomiljen, pa će svakako biti zanimljivo kako će se nositi sa tim, ovo malo vremena koje mu je još preostalo u španskoj prestonici.
Kada god bi napuštao neki klub, Žoze Murinjo je iza sebe ostavljao svlačionicu punu suza. U Portu, Čelsiju i Interu ostvario je poseban odnos sa igračima koji ga, doslovce svi, smatraju prijateljem i velikim učiteljem. A onda je došao u Madrid...
Kada Portugalac bude napustio „kraljevski klub" ovog leta, nije veliki broj igrača Reala koji će previše tugovati.
Nakon eliminacije u Ligi šampiona, i davno izgubljene titule u Španiji, paralelno su se dešavali i porazi van terena. Sukob sa Ikerom Kasiljasom, Realovim „zlatnim dečkom", niko mu u klubu nikada neće oprostiti, i to nije tajna.
A Murinjo, takav kakav je, umesto da pokuša da ublaži situaciju, on čini upravo suprotno. Nemajte sumnje, to čini vrlo svesno.
"Trebalo je da sezonu ranije dovedem Dijega Lopeza (trenutno prvog golmana Reala)", rekao je Murinjo. Odmah zatim, uvijeno doduše, govorio je i Kasiljasu, onom istom kapitenu i fudbaleru koji je davno zavredeo status legende kluba, a koji sada utakmice posmatra iz udobnih sedišta na klupama stadiona širom Španije i Evrope.
"Problemi nastaju kada neko pomisli da je iznad drugih. Nemam problem sa igračima koji smatraju da su isti kao i ostali", dodao je Murinjo.
jose.jpg
Ovakav istup se nije svideo nikome, a čak je i Pepe, koji se smatra igračem koji je Murinju uvek bio privržen, smatrao da mora da odreaguje.
"On je naš trener, ali morate imati malo više poštovanja prema Ikeru. Igrači i navijači stoje iza Kasiljasa. Reči trenera nisu bile najpogodnije, jer je Iker prava institucija u ovom klubu, kao i u Španiji", izjavio je Pepe.
Iako je uvek nedvosmisleno davao svoju podršku ostanku Murinja na klupi tima iz Madrida, ovoga puta je o tome govorio daleko umerenije.
"Svi smo mirni. Naš zadatak je da poštujemo boje dresa koji nosimo", rekao je je Pepe, kojeg zastupa isti agent kao i Murinja, Horhe Mendes.

Haos u Splitu


Gradski derbi hrvatskog prvenstva između Splita i Hajduka odigran u subotu, završio se incidentima. Ispred stadiona Splita, oko 700 navijača Hajduka, koji su bojkotovali utakmicu, sukobilo se sa policijom. Neredi su trajali dvadesetak minuta, povređeno je najmanje devet policajaca, a pričinjena je velika materijalna šteta.
Split je u subotu uveče bio pravo bojno polje na kojem su se sukobili navijači splitskog Hajduka i policije. Neredi su se odigrali nakon završetka gradskog derbija između Splita i Hajduka koji je završen pobedom domaćeg tima od 2:1.
Split-neredi.jpg
Zanimljivo je da navijači Hajduka nisu ni ušli na stadion, već je oko 700 „torcidaša" protestovalo ispred stadiona. Razlog za bojkot je visoka cena ulaznica koje je uprava Splita stavila za taj meč.
Split-neredi1.jpg
U žestokm okršaju povređeno je najmanje devet policajaca, dok se ne zna koliko je huligana privedeno. Huligani su policiju gađali bakljama, kamenicama, i ostalim tvrdim redmetima.
Split-neredi2.jpg
Hrvatski mediji izveštavaju da je napravljena velika materijalna šteta. Huligani su demolirali jedan kafić preko puta stadiona u kojem je bila „prva runda" okršaja sa policijom.
Split-neredi-j.jpg
Foto: jutarnji.hr
Navodi se da su izgrednici kamenovali i kola hitne pomoći i da su oštetili veliki broj parkiranih vozila u blizini stadiona. Takođe, huligani su napadali i ostale gledaoce koji su nakon meča izlazili sa stadiona
Razlupana-vozila.jpg
Inače, u Splitu već duže vreme vlada napetost između policije i navijača zbog slučaja „Azapović". Navijači krive policiju za smrt 18-godišnjeg Marka Azapovića koga je policija navodno brutalno pretukla. Porodica preminulog momka smatra da je Marko preminuo mesec dana kasnije upravzo zbog posledica tih batina.
Navijaci-Hajduka.jpg
Navijači Hajduka protestuju ispred stadiona
Navijači širom Hrvatske zbog toga prozivaju policiju i dižu transparente sa imenom preminulog navijača.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger