Headlines News :

Arsenal kapitulirao pred Bavarcima, Portu „minimalac" (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 19. фебруар 2013. | 23:10

Vengerova „artiljerija" je i ovoga puta zatajila, ovoga puta protiv Bajerna u osmini finala Lige šampiona. Arsenal u sred Londona pretrpeo težak poraz od Bajerna od 3:1 i nalazi se na pragu eliminacije iz elitnog takmičenja. Porto na svom terenu, u fudbalskoj uspavanci, savladao Malagu sa 1:0.
Arsen Venger iskoristio je i poslednji kredit kod navijača Arsenala. Ako postoji jedna stvar gora od poraza u gradskim derbijima protiv Totenhema i Čelsija, i premijerligaških derbij protiv timova iz Mančestera i Liverpula, to je poraz od nekog nemčkog kluba.

A večeras na stadionu „Emirejts", Arsenal ne samo da je poražen, nego je ponižen os Bajerna, koji je u sred Londona trijumfovao sa 3:1. Golove za Bavarce postigli su Kros u sedmom, Miler u 20. i Mandžukić u 77. Minutu. Jedini pogodak za Arsenal postigao je Podolski u 55. minutu.
Bitka za Britaniju, kako se popularno naziva svaki duel engleskih i nemačkih reprezentacija i klubova, počeo je u startu loše za londonski tim.  Samo sedam minuta igre bilo je dovoljno Bajernu da povede sa 1:0. Strelc  je bio Toni Kros koji je mrežu „tobdžija" postigao posle sjajnog udarca sa ivice kaznenog prostora.
Bajern-gol.jpg
Domaći tim se nije ni oporavio od startnog šoka kada su moćni Bavarci još jednom nokautirali „tobdžije". Prednost Bajerna je udvostručio je Tomas Miler. Golu je prethodio korner Bajerna i udarac glavom Van Bujtena koji je golman Arsenala zaustavio na gol liniji. Na loptu je tada naleteo Miler i bez problema zatresao mrežu protivnika.
Od tog momenta Bavarci su demonstrirali silu na terenu, i Vengerovim izabranicima održali čas fudbala. Prilazi golu Bajerna bili su zatvoreni, napadači Arsenala nisu uspevali da dođu u neku ozbiljniju šansu dok su Bavarci savršeno kontrolisali sredinu terena.
Vilsir-Bajern-gol.jpg
Tračak nade Arsenalu doneo je Lukas Podolski koji je uspeo da u 55. minutu smanji rezultat na 2:1. Podolski se najbolje snašao posle kornera i glavom je uspeo da zatrese mrežu Nojera.
Ipak, ni ovaj pogodak nije doveo do promene snaga na terenu. Bajern je i dalje nastavio u istom ritmu, i u 77. minutu, golom Mandžukića, srušio je sve nade Arsenala u preokret. Posle oštrog centaršuta po zemlji sa desne strane hrvatski napadač je zahvatio loptu koja je u visokom  luku uspela da pređe gol  liniju.
Kolika je nemoć Arsenal bila na terenu u tim trenucima najbolje je ilustrovala slika Arsena Vengera koji je sa suzama u očima gledao nemoć svoje ekipe. Na kraju rezultat je ostaio 3:1 za Bajern koji će u Minhenu imati rutinski zadatak da overe prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.
Arsen-Venger.jpg
Drugi meč večeri između Porta i Malage nije bio ni blizu atraktivan kao onaj u Londonu. Na tradicionalnio polupraznom stadionu Dragao, u fudbalskoj uspavanci, Porto je golom Mutinja u 78. minutu došao do minimalne, ali vredne pobede nad španskom ekipom.


Porto je veći deo meča bio bolja i opasnija ekipa, ali napadači ovog kluba nisu iskoristili nekoliko poliprilika.
Domaćin je svoju šansu konačno iskoristio u finišu meča kada je sjajan prodor i ubacivanje sa leve strane iskoristio Mutinjo, koji je rutinski savladao golmana gostiju.
Mutinjo-gol.jpg
Tako je portugalska ekipe došla do minimalne prednosti pred revaš u Malagi. Čini se na kraju utakmice da su oba tima bila zadovoljna ovim ishodom.

Galata ponovo bolja


U utakmici bez rezultatskog značaja Zvezda u Istanbulu, bez Rakočevića Katića i Skota, poražena od Galatasaraja 84:85 (20:27, 22:22, 25:16, 17:20). Savović "dabl-dabl" učinak - 20 poena i 13 skokova, Radivojević 17, Nelson 14 poena uz devet uhvaćenih lopti.
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Istanbulu od turskog Galatasaraja sa 85:84 (27:20, 22:22, 16:25, 20:17) u utakmici poslednjeg, šestog kola L grupe Last 16 faze Evrokupa.
Ni jednoj, ni drugoj ekipi ovaj meč nije bio rezultatski važan, jer su još u prošlom kolu ostale bez plasmana među osam najboljih u Evrokupu.
Zvezda-Galatasaraj2.jpg
Crveno-beli su u uzbudljivoj završnici mogli i do pobede, ali je poslednji šut na meču, za tri poena, promašio Vuk Radivojević.
Zvezda je na početku poslednje deonice imala i sedam poena prednosti (74:67), ali je dozvolila Galatasaraju da preko Džamonta Gordona i Endera Arslana stigne do trijumfa.
Arslan je predvodio Galatasaraj sa 17 poena, Gordon je ubacio 12, dok je srpski reprezentativac Milan Mačvan meč završio sa dva poena. U srpskoj ekipi najefikasniji je bio Boris Savović sa 20 poena, a tri manje postigao je Radivojević.
Trener Zvezde Vlada Vukoičić odluči je da na put u Istanbul ne vodi najiskusnije igrače Igora Rakočevića i Raška Katića, kao ni Amerikanca Majkla Skota.
Crveno-beli su ovim porazom, četvrtim u Last 16 fazi, zauzeli poslednje mesto u grupi iza Uniksa, Ulma i Galatasaraja.
U drugoj utakmici Grupe L Uniks je na gostovanju u Nemačkoj pobedio Ulm sa 79:77 i tako zauzeo prvo mestu sa četiri pobede i dva poraza, dok je Ulm drugi sa skorom od tri trijumfa i isto toliko poraza, a isti učinak ima i Galtasaraj, koji nije uspeo da obezbedi plasman u drugu fazu zbog lošije koš razlike u odnosu na nemačku ekipu.

Uspešan start Jelene i Aleksandre


Srpski dubl Jelena Janković i Aleksandra Krunić savladao je Juliju Koen i Tatjanu Malek 7:5, 6:7 (3:7), 10:8 na turniru u Bogoti.
Srpske teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić večeras su uspešno startovale u dublu na turniru u Bogoti, pošto su u prvom kolu savladale Amerikanku Juliju Koen i Nemicu Tatjanu Malek sa 7:5, 6:7 (3:7), 10:8.
Jelena-Aleksandra1.jpg
Jankovićeva će se sutra i u prvom kolu singla sastati sa Amerikankom Koen. Srpska teniserka je u pojedinačnoj konkurenciji postavljena za prvog nosioca na turniru.
VTA turnir u Bogoti igra se za ukupni nagradni fond od 235.000 dolara, a pobednički par osvojiće ček na 11.500 dolara.

Crno-beli bolji od Kopra


Crno-beli su na pripremama savladali domaći Kopar sa 2:1. Golove su postigli Miljković i Šćepović.
Fudbaleri beogradskog Partizana pobedili su večeras u prijateljskoj utakmici u Kopru istoimenu domaću ekipu sa 2:1.
Partizan-Koper2.jpg
Izabranicima Vladimira Vermezovića to je bila poslednja provera uoči početka drugog dela sezone.
Partizan je poveo u 21. minutu preko Aleksandra Miljkovića, izjednačio je Danijel Bradaskija u 67. minutu, a pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Marko Šćepović.
Crno-beli se sutra vraćaju u Beograd, a 26. februara u prvom kolu prolećnog dela šampionata Srbije gostuju ekipi BSK-a iz Borče.

Štimac, faktor uspeha


Banvit ima veliku priliku da se plasira u četvrtfinale Evrokupa što bi ujedno bio najveći uspeh u klupskoj istoriji. Jedan od najzaslužnijih ѕa uspeh Turskog kluba je upravo Vladimir Štimac.
Vladimir Štimac je jedan od najstandardnijih srpskih košarkaša ove sezone. Njegove sjajne igre za turski Banvit ne prolaze nezapaženo i njegov tim sada ima dobru priliku da se plasira u četvrtfinale Evrokupa, posle sutrašnjeg gostovanja podgoričkoj Budućnosti.
Stimac3.jpg
"Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo što delimo prvo mesto sa Fenerbahčeom u Turskoj, a i Evrokup nam ide sjajno, gde smo na korak smo do plasmana u top 8 što nije malo za ovaj klub. Ali taj korak je ogroman pošto je ispred nas veoma jaka i nezgodna Budućnost", rekao je Štimac.
On ističe da bi plasman u četvrtfinale bio najveći uspeh u klupskoj istoriji Banvita, gde se ekipa ne bi zaustavljala, pošto postoji potajna želja da se naredne sezone igra Evroliga.
"Naravno da postoji šansa, ali treba biti realan, ima dosta jakih ekipa u Evrokupu. U turskoj ligi igramo odlično, jer smo od početka šampionata izgubili samo dve utakmice. Još je rano za bilo kakve prognoze, jer nam predstoji još 12 utakmica", ističe srpski reprezentativac.
25-godišnji centar je rekao da je zadovoljan svojim partijama u kojima je navijače gotovo navikao na dabl-dabl učinak.
Stimac4.jpg
"Ja sam prezadovoljan svojim dosadašnjim učinkom. Imamo odličan skup pojedinaca i milina je igrati u takvom okruženju. Uvek se trudim da maksimalno ispunim zadatke svog trenera, ali mi je uvek na kraju najbitnija stvar da ekipa pobeđuje", tvrdi Štimac.
Banvit utakmicu šestog kola grupe I protiv Budućnosti igra u sredu, 20. februara. Turska ekipa je trenutno prva u grupi sa učinkom od 3 pobede i 2 poraza i ima najbolju koš razliku. U prvom duelu protiv Budućnosti, Banvit je slavio sa 89-80.

Maraton po planu


Beogradski maraton biće održan kako je i planirano, 21. aprila, uz učešće trkača iz više od 22 zemlje. Promoter ovogodišnjeg izdanja trke ponovo Karl Luis.
Direktor preduzeća Beogradski maraton d.o.o. Dejan Nikolić najavio je danas da će se tradicionalna manifestacija održati, kako je i planirano, 21. aprila, uz učešće trkača iz više od 22 zemlje.
Maraton-Supermen.jpg
"U saradnji sa gradom Beogradom već više od 20 godina organizujemo najznačajniji sportski diogadjaj u zemlji s ciljem da se promoviše ne samo maraton i sport uopšte, već i Beograd i Srbija", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru.
Na pitanje novinara da li je izglađen spor sa Gradom Beogradom oko organizacije maratona, on je naglasio da je po njegovom mišljenju, "sve jasno u vezi organizatora maratona".
"Verujem da će Beogradski maraton i dalje biti najlepša razglednica našeg glavnog grada", rekao je Nikolić. On je podsetio da je Beogradski maraton tokom više od 20 godina održavanja zaradio "preko 50 miliona evra pozitivne promocije i nekoliko miliona u humanitarne svrhe".
Maraton6.jpg
Nikolić je istakao da su se do sada za učešće na maratonu prijavili trkači iz 22 zemlje, a među njima su i po prvi put Urugvaj, Brazil, Južnoafrička Republika i Irska.
Direktor preduzeća "Beogradsk maraton" ponovio je da će promoter ovogodišnjeg izdanja trke ponovo biti legendarni atletičar Karl Luis, koji je prvi put bio u Beogradu 2006. godine.
Nikolić je najavio i saradnju sa hip hop grupom "Beogradski sindikat", čiji su članovi takodje, bili učesnici konferencije za novinare.
"Zajednički nam je cilj da decu odvratimo od poroka, da ih sklonimo sa ulice, Fejs bukova i ju-tjubova, i približimo zdravom načinu života", poručili su članovi ove grupe.

Kraj za Krajinovića


Filip Krajinović poražen već na startu turnira u Marseju izgubivši u prvom kolu od Španca Roberta Bautiste Aguta 4:6, 7:6 (7:5), 6:0. U Marseju igra i Janko Tipsarević.
Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće već na startu ATP turnira u Marseju pošto je danas u prvom kolu izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta sa 2:1 u setovima - 4:6, 7:6 (7:5), 6:0.
krajinovic1.jpg
Dvadesetogodišnji Krajinović, 401. na svetskoj rang listi, u glavni žreb turnira probio se nakon kvalifikacija.
U Marseju igra i Janko Tipsarević, koji je kao četvrti nosilac slobodan na startu. Njegov rival u drugom kolu, verovatno u četvrtak, biće pobednik duela između Rusa Dmitrija Tursunova i Francuza Eduara Rožea-Vaselina.
Turnir se igra za nagradni fond od 598.525 evra.

Gužva u redu za fajnal-for


Igokea i Crvena zvezda već su jednom nogom na završnom turniru Jadranske lige, dok čak četiri kluba konkurišu za preostala dva mesta. Partizan, Budućnost i Radnički, za sada, bolje stoje od Cedevite, ali predstoji velika borba u poslednjih pet kola regularnog dela šampionata.
Košarkaška Jadranska liga ušla je u najneizvesniju završnicu od svog osnivanja, a treneri tri ekipe koji imaju isti odnos pobeda i poraza rekli su danas da je nezahvalno bilo šta prognozirati za poslednjih pet kola.
Vujosevic.jpg
Partizan, Radnički i Budućnost imaju po 13 pobeda i osam poraza i konkurišu za dva mesta koja vode na završni turnir. Crvena zvezda ima dve pobede više od njih na drugom mestu, a prvoplasirana Igokea tri. Odmah iza njih je Cedevita sa 12 pobeda.
"Raspored ima veze sa ishodom, ali je od toga važnije kakvu ko igru ima i koliko ima zdrav i borben tim, to je važnije od svega", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.
Partizan je u nedelju izgubio od Zvezde u uzbudljivoj i borbenoj utakmici, a do kraja takmičenja gostuje Cedeviti i MZT Skoplju, i dočekuje Olimpiju, Igokeu i Solnok. Vujošević je rekao da je tim spreman.
"Mi smo spremni. Sigurno da plaćamo i danak neiskustvu, ali plaćanjem tog danka se stiče neko iskustvo. Nismo neko ko ponavlja iste greške", rekao je Vujošević.
Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je, međutim, da raspored ima manje veze, pošto je liga "nezgodna" i svako može da pobedi svakog.
"Ne mislim da je raspored presudan, liga je jako nezgodna i svako svakog može da pobedi, nema favorita, ima mnogo iznenađenja. Videli ste juče kakvu smo utakmicu odigrali (pobeda posle dva produžetka protiv Cibone), najtežu do sada, mnogo nervoznu", rekao je Nikolić.
Nikolic.jpg
Popularni Muta ocenio je da je njegov tim u težoj poziciji zbog serije povreda.
"Mi smo povređeni, nas bije takav maler ove sezone da to nije normalno, a idemo na šest ekipa. Nećemo se predavati. Idemo, pa šta bude. Treba kod kuće da dobijemo dva jaka tima (Budućnost i Zvezda) i u gostima ekipe koje se bore za opstanak (Široki, Zadar i Split). Treba da se igra, majstore", rekao je Nikolić u svom stilu.
Budućnost se sprema za sutrašnji duel sa Banvitom u Evrokupu, a to takmičenje je razlog što trener Podgoričana Dejan Radonjić misli da je njegov tim u najtežem položaju.
"Apsolutno smo mi u poziciji koja je opterećujuća, ne samo zbog dva fronta, već i zbog rasporeda. Mi ćemo odigrati maksimalno, videćemo
kako će sve ispasti. Ne treba zanemariti ni Cedevitu, bez obzira što imaju poraz više", rekao je Radonjić.
Trener Budućnosti ocenio je da Radnički ima najbolji raspored, a njegov tim najteži.
Radonjic.jpg
"Radnički ima velike šanse za 'fajnal for', ali će situacija biti mnogo jasnija iz kola u kolo. Što se tiče Budućnosti, ono što smo prošli i što nas očekuje nas ne stavlja u poziciju da je realno očekivati da budemo ispred", rekao je Radonjić.
On je rekao da je zamor veliki problem za njegov tim.
"Naša potrošenost se jasno vidi u poslednje vreme. Pokušavamo da minimalizujemo problem fizičke i psihičke opterećenosti, pošto svaki duel igramo preko svojih maksimalnih mogućnosti. Trudićemo se da se to oseća u najmanjoj mogućoj meri, ali postoji bojazan", rekao je Radonjić.

Čović traži sastanak sa Partizanom


Nebojša Čoveć, predsednik KK Crvena zvezda, uputio otvoreno pismu Draganu Đilasu, u kojem traži sastanak sa čelnicima Partizana, u cilju normalizacije odnosa dva kluba. Partizan bez reakcije.
Predsednik košarkaškom kluba Crvena zvezda Nebojša Čović zatražio je od predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa da organizuje sastanak sa predstavnicima Partizana u cilju normalizacije odnosa dva kluba. Čović je u otvorenom pismu napisao da se "još jednom" obraća Đilasu sa željom da se organizuje sastanak radi normalizacije odnosa.
Covic-Djilas.jpg
"Relacije izmđu Crvene zvezde i Partizana dostigle su najnižu moguću tačku tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu i mi sa naše strane želimo da učinimo sve kako bismo postojeće probleme rešili", naveo je danas Čović.
Finale nacionalnog kupa prekinuto je 10. februara u Kragujevcu zbog nereda navijača. Tada je došlo do prepirke čelnika kluba na parketu.
Medijima je u prilogu dostavljeno pismo iz avgusta prošle godine, u kome je Čović naveo da traži normalizaciju odnosa sa Partizanom, iako je naglasio da se ne oseća krivim za njih.
"Nažalost, tada nismo odmakli dalje od te moje želje za rešavanjem problema. Smatram da je za dobrobit naše košarke neophodno da se u prisustvu vodećih ljudi KSS-a postigne okvirni dogovor bar oko minimuma zajedničkih interesa kako nam se u budućnosti ne bi ponavljale ružne svari iz prošlosti", napisao je Čović.
Prvi čovek crveno-belih ocenio je da je ovo "pravi trenutak" da dođe do sastanka, pošto je usledio posle derbija u nedelju, koji je, kako je navedeno, "organzovan na maksimalnom novou i koji je protekao bez bilo kakvih problema i incidenata", i pred početak Super lige.

Djilas-Partizan.jpg
"... Da sednemo za sto i kao odgovorni ljudi postignemo dogovor i na taj način, ličnim primerom maksimalno utičemo na smirivanje tenzija među navijačima naša dva kluba. To je u svakom slučaju u interesu Crvene zvezde, a trebalo bi da bude i u interesu KSS-a i Partizana", navodi se u pismu Čovića Đilasu.
Partizan nije imao reakciju na otvoreno pismo predsednika Crvene zvezde prvom čoveku Košarkaškog saveza Srbije, jer se njemu nije niko obratio.
Agenciji Beta je u Partizanu rečeno da nema reakcije i da je neće biti jer je Čović pismo uputio Đilasu, a ne njima.

Gol tehnologoja, napokon!


FIFA odobrila korišćenje tehnologije u fudbalu na svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. FIFA će u najskorije vreme raspisati tender za korišćenje gol tehnologije na predstojeća dva velika takmičenja.
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odobrila je danas upotrebu gol tehnologije na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.
Gol ref.jpg
"Nakon uspešne implementacije na klupskom prvenstvu sveta odlučili smo da gol tehnologiju koristimo na Kupu konfederacija u Brazilu 2013. godine, kao i na svih 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva 2014. godine", navodi se u saopštenju FIFA.
Tehnologija "Oko sokolovo", koja se upotrebljava u tenisu i kriketu i "Goal Ref" sa specijalnim magnetnim senzorima uspešno su testirane u Japanu, u međuvremenu FIFA je testirala još jedan sistem iz Nemačke, koji je položio testove, a uskoro će testirati i četvrti, takođe iz Nemačke.
Upravo zato, FIFA će u najskorije vreme raspisati tender za korišćenje gol tehnologije na predstojeća dva velika takmičenja.
FIFA je stav oko upotrebe tehnologije promenila nakon SP 2010. u Južnoj Africi kada sudije na utakmici Engleska - Nemačka nisu priznale očigledan gol Frenka Lamparda.
Međutim, potpuno drugačije mišljenje vlada u Evropskoj fuzdbalskoj uniji (UEFA) gde je odlučeno da nema tehnologije, ali su uvedena dvojica novih pomoćnih sudija.

Pistorijus, ubistvo sa predumišljajem


Oskar Pistorijus pojavio se danas pred sudom, javni tužilac ga optužuje za ubistvo sa predumišljajem, dok je odbrana na stanovištu da je Riva Stenkamp slučajno ubijena i traži da se olimpijac brani sa slobode.
Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus pojavio se danas po drugi put pred sudom pod optužbom da je sa predumišljajem u četvrtak ubio svoju devojku Rivu Stenpkamp.
Pistorijus-sahrana.jpg
Pistorijus na sudu, sahranjena Riva Stenkamp
Javni tužilac Geri Nel rekao je sudu da je Pistorijus tog dana ustao iz kreveta, stavio na noge proteze, prešao sedam metara od spavaće sobe do kupatila i tu sa nekoliko hitaca ubio Rivu Stemkemp. Nel je dodao da su vrata od kupatila naknadno provaljena.
"Sve je bilo isplanirano. Zašto bi se provalnik zaključavao u kupatilu", zapitao je Nel.
Branilac Pistorijusa Beri Ru ostao je pri tvrdnji da je njegov klijent slučajno ubio devojku, misleći od nje da je provalnik.
"Tvrdimo da se čak ne radi ni o ubistvu", rekao je Ru.
On je zatražio od suda da Pistorijus bude uz kauciju pušten da se brani sa slobode.
Dok se odvijalo suđenje Pistorijusu, telo ubijene Riva Stenkamp preneto je u crkvu u Port Elizabet.
Majka ubijene devojke Džin Stenkamp rekla je da porodica traži odgovore.
"Zašto se to desilo mojoj maloj devojčici? Zašto je to uradio?", upitala se nesrećna majka u intervjuu koji je objavio "Tajms".
Tridesetogodišnja Riva Stenkamp ubijena je u četvrtak u Pistorijusovoj kući u predgrađu Pretorije sa četiri hica u glavu i jednim u ruku.
Pistorijus1.jpg
Mediji su javili da je slavni atletičar, prvi hendikepirani sportista koji se plasirao na Olimpijske igre, pucao na 30-godišnju Stenkamp navodno misleći da je provalnik, a da je ona želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih.
Policija je, međutim, odbacila takve izveštaje i potvrdila da je Pistorijus glavni osumnjičeni.
Pistorijus je rođen bez obe potkolenice i ima karbonske proteze. Na Olimpijskim igrama u Londonu trčao je na 400 metara i uspeo da se plasira u polufinale, kao i u finale štafete 4x400 metara. Prethodno je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama i postavio paraolimpijski rekord.

Može li manje sportski? (VIDEO)

Nedavno je Luiz Adrijano iz Šahtjora postao simbol za nesportsku igru, ali ga je Peruanac Pjero Alva možda i nadmašio. U meču između Sezara Valjeha i Union Komersija, Alva je sačekao da povređeni golman padne na zemlju, ispusti loptu, a onda je prišao i poslao loptu u mrežu.

Juniori Srbije na SP u Bosni i Hercegovini


Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije učestvovaće na prvenstvu sveta od 14. do 28. jula u Bosni i Hercegovini, a to pravo je stekla posle odustajanja predstavnika Okeanije, kao 12. evropska selekcija.
Posle neuspešnih kvalifikacija u Slovačkoj, generacija 1992. bila je prva na listi rezervi. Reprezentacija Srbije je u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo savladala selekcije Grcke i Slovačke, ali je u odlučujuem meču poražena od Danske.
Poznat je 21 od 24 učesnika predstojećeg šampionata u BiH, a krajem marta pridružiće im se tri ekipe iz Panameričkih kvalifikacija.
Juniori-Srbija.jpg
Spisak učesnika svetskog rukometnog prvenstva za juniore (igrači do 21 godine):
Afrika: Tunis, Kongo, Egipat, Angola i Alžir.
Azija: Katar, Južna Koreja i Kuvajt.
Evropa: Slovenija, Švedska, Francuska, Nemačka, Švajcarska, Rusija, Danska, Holandija, Mađarska, Srbija, Španija (prvak Evrope U-20), Hrvatska (vicešampion Evrope U-20) i BiH (organizator).
Pan-Amerika: kvalifikacije će se odigrati u drugoj polovini marta.
Gradovi domaćini svetskog prvenstva su Sarajevo, Ljubuški, Zenica i Banjaluka.

Spreman novi Vilijams


Vilijams otkrio svoj novi bolid FV35 za novu sezonu formule jedan. Vozači Pastor Maldonado i novajlija Valteri Botas očekuju bolje rezultate nego prošle sezone.
Tim Vilijams otkrio je danas modifikovani bolid FV35 za ovu sezonu Formule jedan, kojim želi da pobeđuje više nego prošle godine.
Vilijams.jpg
Vozači Pastor Maldonado i novajlija Valteri Botas otkrili su u Barseloni novi automobil, za koji tim kaže da je za 80 odsto unapređen u odnosu na prošlogodišnji, u kome je tim zabeležio pobedu na stazi Katalunja.
"Prošle godine smo pobedili u jednoj trci i bili smo kompetetivni, ali nam je falila doslednost koju želimo da imamo ove godine i tako smanjimo razmak sa timovima ispred nas", rekao je Maldonado, prošlogodišnji pobednik u Barseloni.
Tim je objavio da bolid ima novu kutiju menjača i zadnje vešanje, kao i da su promenjeni telo i nos bolida.
Vilijams se u Barseloni sprema za početak sezone 17. marta u Australiji.

Strpljivo do mesta u timu


Džon Teri se oporavio od nezgodne povrede, ali je izgubio mesto u timu. Bio sam odsutan četiri meseca i znam da će biti teško da se vratim, jer su za to vreme Kejhil i Ivanović igrali dobro i postizali golove, izjavio Teri i pohvalio svoje saigrče. Žal za odlaskom Lamparda.
Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri rekao je danas da je spreman da se ponovo bori za mesto u timu, ali i da je svestan da to neće biti lako da se vrati u startnih 11, pošto su Branislav Ivanović i Geri Kejhil dokazali da su sjajan tandem.
Teri.jpg
Teri se nedavno vratio na teren posle četiri meseca pauze, prvo zbog suspenzije, a zatim i povrede kolena, odigrao je ceo meč u porazu protiv Njukasla (3:2), a potom se ponovo vratio na klupu.
"Nisam blesav, bio sam odsutan četiri meseca i znam da će biti teško da se vratim, jer su za to vreme Kejhil i Ivanović igrali dobro i postizali golove. Naravno da želim da igram, ali poštujem saigrače i trudiću se da zaslužim mesto u timu. Ne izdvajam se iz grupe, neću da odem kod menadžera i zatražim da me ubaci", rekao je Teri za klupski sajt.
Čelsi je minulog vikenda pobedio Brentford sa 4:0 i izborio plasman u osminu finala FA kupa, a poslednji gol na meču postigao je iskusni defanzivac.
"Bilo je frustirajuće jer dugo nisam igrao, a svaki fudbaler želi da bude na terenu. Povreda je bila takva da mi je bilo potrebno vreme, poslednje tri-četiri nedelje osećao sam ukočenost i morao sam da budem oprezan. To je iza mene i sada sam spreman", dodao je Teri.
Kejhil-Ivanovic.jpg
On je prokomentarisao sudbinu Frenka Lamparda, koji će najverovatnije na kraju sezone napustiti tim sa Stamford Bridža.
"Ne mogu da zamislim da Lampard igra u drugom klubu. Nadam se da će ostati, on radi naporno, čak i u ovim godinama najbolji je na treninzima, zaključio je Teri.
Teri je za Čelsi odigrao 557 utakmica i postigao 51 gol.

Oštra kazna za Zvezdu


Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 15.000 evra zbo ponašanja navijača na meču Evrokupa protiv Ulma. Otežavajuća okolnost za crveno-bele bila je da se ubacivanje novčića i drugih predmeta na teren nije dogodilo prvi put.
Disciplinski sudija košarkaškog Evrokupa kaznio je Crvenu zvezdu sa 15.000 evra zbog nesportskog ponašanja njenih navijača na utakmici protiv Ulma prošle srede.
Zvezda-navijaci.jpg
Na meču 5. kola L grupe druge faze tog takmičenja navijači crveno-belih su u dvorani Pionir ubacivali novčiće i olovke na teren.
U obrazloženju za ovako oštru kaznu kaže se da je Crvena zvezda imala otežavajuću okolnost, jer su se incidenti ovakve vrste ponavljali u nekoliko navrata. Zbog ubacivanja predmeta na teren i upotrebe lasera klub je ove sezone kažnjen sa ukupno 34.500 evra.
Iz tog razloga na adresu Crvene zvezde stiglo je i preteće upozorenje da će sve to biti uzeto kao otežavajuća okolnost u slučaju da se incidenti ovog tipa budu ponavljali u evrokupovima u naredne tri godine.

Janković spreman za povratak


Kapiten fudbalera Đenove Boško Janković rekao je da je spreman za povratak na teren posle dvomesečne pauze zbog povrede prepona i da se nada skorom povratku u tim. Janković se oporavljao nešto duže nego što je bilo planirano, a objasnio je da nije želeo da rizikuje novu povredu.
"Nisam hteo da forsiram da se što pre vratim, hteli smo da se upala potpuno smiri, jer je bol u preponama vrlo nezgodan. Završio sam sa treninzima u kojima sam radio isključivo na sticanju fizičke kondicije i od srede krećem da treniram sa ekipom. Došlo je vreme da se vratim na teren", kazao je srpski internacionalac.
Bosko-Jankovic-2.jpg
On očekuje da bi mogao da se vrati u prvi tim Đenove već na utakmici sa njegovim bivšim klubom Palermom, koja je na programu u subotu.
"Vrlo je moguće da ću da zaigram sada za vikend, ali ništa još nije definitivno", zaključio je Janković.
Đenova je neko vreme provela u zoni ispadanja, ali su rezultati popravljeni dolaskom novog trenera Davidea Balardinija.
"Trener je iskusan i dobro poznaje Đenovu, kao i sam ambijent ovde. Ekipa je mnogo bolja, pogotovo u defanzivi. Kupili smo nekoliko kvalitetnih igrača tako da se očigledno vidi napredak i verujem u bolje proleće", zaključio je Janković.
Bosko-Jankovic-1.jpg
Đenova je u nedelju pobedila Udineze sa 1:0 i posle 25 odigranih kola italijanske Serije A ima četiri boda više od Sijene, najbližeg pratioca iz zone ispadanja.

Dolonc u drugom kolu dubla


Srpska teniserka Vesna Dolonc u paru sa Čehinjom Evom Hrdinovom plasirala se u drugo kolo VTA turnira u Memfisu. Vesna i Eva su savladale dubl domaćih teniserki Koko Vandevege i Tejlor Taunsend sa 2:0 (6-4, 6-0).
Srpsko-češki par je počeo turnir odličnom i sigurnom igrom što ilustruje i činjenica da su njihove suparnice uspele da dobiju samo četiri gema.
Vesna-Dolonc-1.jpg
Protivnice srpsko-českom paru u narednoj rundi biće pobednik duela Katarina Mladenović (Francuska) / Galina Voskobojeva (Kazahstan) - Šahar Per (Izrael) / Šanel Skipers (Južna Afrika).

Mančester Junajted u četvrtfinalu FA kupa


Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u četvrtfinale engleskog FA kupa pošto su kod kuće, u osmini finala, savladali ekipu Redinga sa 2:1.Pobedu osigurala odlična odbrana koju je, posle duže pauze, ponovo odlično predvodio Nemanja Vidić.
Teže nego što se očekivalo favorizovani domaćin se probio među osam najboljih. Posle jalove nadmoći u prvom poluvremenu otpor gostiju srušen je pola sata nakon odmora, a vođstvo je doneo rezervista Nani.
Mancester-5.jpg
Ernandes je nešto kasnije povećao na 2:0, međutim, uporni gosti nisu se predavali. Reding je smanjio prednost Junajteda na 2:1 i potom u dramatičnoj završnici imao inicijativu, pa umalo nije izjednačio.
Ipak, odbrana Junajteda je odolela, ohrabrena povratkom srpskog defanzivca Nemanje Vidića, pa su navijači na Old Trafordu proslavili novu pobedu svojih ljubimaca.Nemanja Vidić je u jednom žestokom duelu zadobio naprslinu kože iznad leve obrve i korena nosa, ali se sve završilo bez većih posledica po srpskog internacionalca.
Nemanja-Vidic.jpg
Mančester Junajted je sa 11 trofeja rekorder FA kupa, ali u tom takmičenju nije slavio još od 2004. godine. Njegov naredni protivnik biće pobednik meča Midlzbro-Čelsi.
Mančester Junajted - Reding 2:1 (Nani 69, Ernandes 72 - Mekanuf 81)
Parovi četvrtfinala: Oldam ili Everton - Vigan, Mančester Siti - Barnsli, Mančester Junajted - Midlzbro ili Čelsi i Milvol - Blekburn.
Mancester-4.jpg
Utakmice su na programu 9. i 10. marta.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger