Headlines News :

Kil, Kilce i Madrid u 'grupi smrti'

Written By maxtv on субота, 29. јун 2013. | 23:54

Rukometaši Kila, Vive Kilcea, Atletiko Madrida, Koldinga, Dunkerka i pobednik kvalifikacija četiri čine ’grupu smrti’ u rukometnoj Ligi šampiona.
U grupi A su Vesprem, Zagreb, Sankt Peterburg, Rajn-Nekar Leven, Celje i pobednik kvalifikacija tri.
Grupu C čine Barselona, Pari Sen-Žermen, Vardar, Vaker, pobednik kvalifikacija dva i pobednik turnira specijalne pozivnice. u grupi D su Olborg, Gorenje, Flensburg, Naturhaus La Rioha, pobednik turnira jedan i baraža Fihse Berlin – HSV Hamburg.
Šampion Srbije Vojvodine kroz kvalifikacije pokušaće da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Novosađani su u kvalifikacionoj grupi tri sa banjalučkim Borcem, austrijskom Alplom i Motorom Zaporožje. Mečevi su na programu 31. avgusta i 1. septembra. Pobednik će igrati u grupi A sa Vespremom, Zagrebom, Sankt Peterburgom, Rajn-Nekar Levenom i Celjem. 

Liga šampiona 2013/14: 

grupa A: Vesprem, Zagreb, St. Petersburg, Rajn Nekar Leven, Celje Pivovarna Laško, pobednik kvalifikacija 3
grupa B: Kel, Vive Targi Kilce, Atletiko Madrid, KIF Kolding, Dunkerk, pobednik kvalifikacija 4
grupa C: Barcelona, Pari Sen-Žermen, Vardar Skopje, Vaker, pobednik kvalifikacija 2 i pobednik “wild card” turnira
grupa D: Olborg, Gorenje Velenje, Flensburg, Naturhaus La Rioha, pobednik turnira 1 i baraža Fihse Berlin – HSV Hamburg

Svetska liga: Odbokaši Srbije poraženi od Nemačke

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena od Nemačke sa 3:1, u okviru četvrtog vikenda Svetske lige. Atanasijević odličan, Nemci blokom stigli do tri boda. Prilika za revanš već u nedelju.
Odbojkaši Srbije poraženi su danas u Beogradu od Nemačke sa 1:3 (20:25, 21:25, 25:21, 21:25), u prvoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige.
Srbija-Nemacka1.jpg
U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio korektor Aleksandar Atanasijević sa 30 poena, dok je Nemanja Petrić zabeležio osam. U reprezentaciji Nemačke istakao se Denis Kaliberda sa 20 poena.
Reprezentacija Srbija je u meču sa Nemačkom igrala u mešovitom sastavu, pre svega, jer su "orlovi" prethodne tri nedelje gostovali na tri različita kontinenta, pa je selekotr Igor Kolaković odmarao nekoliko prvotimaca.
Srbija je u prva dva seta odigrala jako loše u odbrani, dok je Nemačka sjajnim blokom u potpunosti upasivila napadačku igru "orlova", koji su tek u trećem setu uspeli da nadigraju Nemce.
Drugi meč četvrtog vikenda između Srbije i Nemačke igraće se sutra u Pioniru od 20 časova.
Srbija je ovim porazom "pala" na četvrto mesto u Grupi B sa 10 bodova, dok je Nemačka sada treća sa takođe 10 bodova, ali boljim set količnikom.

Poraz košarkaša do 20 godina na turniru u Turskoj

Mladakošarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) doživela je prvi poraz na turniru „Turgut Atakol“ u Turskoj.
Izabranici selektora Vlade Jovanovića izgubili su u četvrtom kolu istambulskog turnira od selekcije Francuske sa 59:52.
Srbiju je predvodio krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović sa 20 poena (8-12), 5 skokova i 2 asistencije. Dobar je bio i Nenad Miljenović sa 15 poena i 3 asistencije.
Fizički dominantna selekcija Francuske mnogo se bolje snašla u prvim minutima susreta i već sredinom prvog perioda stekla ozbiljnu prednost – 15:4. Razlika je ostala gotovo ista (35:26) i posle prvog poluvremena, najviše zbog sjajnog šuta „trikolora“ za tri poena (8-6) i što osim Luke Mitrovića u ovom periodu igre nije bilo previše raspoloženih pojedinaca u našim redovima. 

U nastavku meča reprezentativci Srbije su zaigrali mnogo bolje, daleko čvršće u odbrani, mnogo smelije u napadu. Pravi ritam prvi je pronašao Nenad Miljenović, a sa pet uzastopnih poena Nemanje Krstić, šest sekundi pre kraja treće deonice došlo je do preokreta – 43:42. Ipak, bilo je to sve što je sastav selektora Jovanovića uspeo da uradi do kraja utakmice. Francuzi su veoma brzo odgovorili serijom 12:2 (36 minut), čime su sve dileme oko pobednika ovog dvoboja praktično bile rešene. 

U poslednjem, petom kolu turnira „Turgut Atakol“ reprezentacija Srbije u nedelju od 19:00 časova igra protiv domaće selekcije Turske. 

SRBIJA U20: Reljić, Krstić 7, Marinković 3, Avramović 2, Mitrović 20, Miljenović 15, Tasić, Bojić, Milošević, Bezbradica 4, Mišković, Đorđević 1.
FRANCUSKA U20: Tirpen 7, Harli, Noel, Žan – Šarl 20, Maj, Invernici 9, Džon 1, Dalo 5, Kozan 2, Žaita 15, Poarie.

Vimbldon: Novak sigurno u osminu finala

Novak Đoković se sa lakoćom plasirao u osminu finala Vimbldona. Najbolji teniser sveta je rezultatom 3:0 (6:3 6:2 6:2) savladao Žeremija Šardija iz Francuske za svega 89 minuta igre.
Prvi set je bio zapravo i najneizvesniji ako se to uopšte može reći za ovaj meč u kojem je Novak igrao zaista impresivno. Pri rezultatu 4:3 srpski teniser je napravio brejk i potom priveo set kraju. Zanimljivo je da je Novak tokom čitavog seta izgubio samo jedan poen na svoj servis. Drugi deo meča Novak je znatno brže “prelomio” napravivši brejk u trećem a potom i petom gemu a ponovo je izgubio samo jedan poen na svoj servis!

Poslednji set je bio rutinski, Novak ga je otvorio brejkom, ubrzo još jednom oduzeo servis Šardiju i lagano priveo meč kraju za prolaz u  narednu rundu i drugu nedelju Vimbldona.

U somini finala Novak igra protiv starog poznanika Tomija Hasa, koji je u u trećoj rundi savladao Felisijana Lopeza u četiri seta.

Mediteranske Igre: Rukometašice do zlata

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju u finalu Mediteranskih igara (25:19) i tako donela Srbiji novo zlatno odličje u turskom Mersinu.
Rukometašice Srbije osvojile su danas zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu, pošto su u finalu savladale Sloveniju sa 25:19 (13:12).
Srbija-rukomet.jpg
Ubedljivo najefikasnija igračica u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova. Po četiri pogotka za pobednika postigle su Jelena Trifunović i Jelena Živković.
Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović istakla se se devet odbrana.
U selekciji Slovenije najefikasnija bila je Tamara Mavšar sa pet golova, a jedan manje postigla je Ana Gros.
Srpske rukometašice tako su "uzvratile udarac" u ime kolega, pošto je muška selekcija danas izgubila od Slovenaca u meču za peto mesto sa 29:26.

Mladi košarkaši ubedljivi - tri od tri

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina zabležila je i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Češkoj savladavši Senegal sa ubedljivih 80:49.
Izabranici Dejana Mijatovića su pobedom nad Australijom u prošlom kolu obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja i osigurali prvo mesto u C grupi.
Srbija će u narednoj rundi igrati sa tri najbolje ekipe iz D grupe, a to su SAD, Rusija i Kina.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mihajlo Andrić sa 13 poena, a po jedan manje postigli su Vasilije Micić i Nikola Andrić. ’Dvocifren’ je bio i Nikola Milutinov koji je upisao deset poena.

Šampioni Afrike pružali su više nego solidan otpor većim delom prve četvrtine, kad su Vasilije Micić i Mihajlo Andrić pogodili prve trojke za našu selekciju. Novim pogotkom iza linije 7,25 Stefana Pota, Srbija je u 15. minutu imala već 16 poena prednosti – 35:19, kad je već bilo jasno da će do kraja meča jedini nepoznanica biti samo razlika kojom će naši reprezentativci trijumfovati.

Iako naš mladi tim nije uspeo da poentira u prva četiri minuta treće četvrtine, na kraju ovog perioda ipak je imao još uverljivije vođstvo – 58:23. Pošto šut sa distance nije previše služio četu selekotra Mijatovića, akcije su se uglavnom završavale ispod samog koša gde su dominirali Nikola Janković i Nikola MilutinovI u samoj završnici naši reprezentativci nisu previše forsirali, samo su povremeno pokazivali da su daleko kvalitetniji i talentovaniji od vršnjaka iz Senegala koji su posle poraza od Australije i Brazila odigrali najbolju utakmicu na šampionatu u Češkoj.

"Čestitke momcima na trećoj pobedi i plasmanu u drugu fazu šampionata. Plan selektora Mijatovića je bio da se odigra maksimalno ozbiljno, da se isprobaju još neke taktičke varijante i da svi igrači dobiju priliku. Senegal je odigrao najbolju utakmicu na turniru. Šutirali su mnogo bolje nego na prva dva meča, ali su bili i prilično grubi. Niko srećom nije povređen, što je u ovakvim mečevima možda i najvažnije. Predstoji nam dan odmora kako bi se što bolje pripremili za drugu fazu prvenstva i borbu za četvrtfinale, gde nas očekuju mnogo teži protivnici", istakao je Đorđe Adžić, pomoćni trener u Stručnom štabu U19 reprezentacije Srbije.

SRBIJAPot 5, Novak 8, M. Janković 2, Jokić 7, Kutlešić 4, Micić 12, Anđušić, 3 Milutinov 10, N. Janković 12, Andrić 13, Dobrić, Šalić 4.

SENEGAL: A. Dijalo 3, Dijata 9, Sankare, C. Dijalo, Ndijae 8, Mbaje 8, Fal 8, Kane 2, Ndoje 11, Tala, Gije, Badijane.

Tabela:
1. Srbija 3:0 6
2. Australija 2:1 5
3. Brazil 1:2 4
4. Senegal 0:3 3

Tur d’Frans: Marsel Kitel do žute majce posle prve etape

Biciklista Argos Šimana Marsel Kitel poneo je žutu majicu posle prve etape 100. izdanja trke „Tur d’Frans“ na Korziki.
Beta/AP Photo/Laurent Rebours
Kitel je trijumfovao na etapi od Porte Vekija do Bastije posle sprinta, ali je prvu etapu obeležila konfuzija oko toga gde je cilj, zbog čega je došlo do pada glavnih favorita za pobedu.
Prvobitno je cilj bio pomeren za tri kilometra unapred pošto se autobus ekipe Oreka GrinEdža zaglavio ispod rampe, da bi kada su ga pomerili, cilj bio vraćen na prvobitno mesto. Sve to se desilo kada su biciklisti bili na deset kilometara od cilja, a haos je izazvao Andre Grajpel, a na tlu su se, između ostalih, našli glavni favoriti za zelenu majicu Mark Kavendiš i Peter Sagan. 

Za sada je sigurno da će Kitel nositi žutu majicu na startu druge etape, ali ostaje da se vidi šta će odlučiti organizatori trke po pitanju rezultata prve etape. Najverovatnije će svim vozačima koji su učestvovali u incidentu dati isto vreme kao pobednik, da ne bi bili kažnjeni zato što su izgubili vreme u zaista čudnim okolnostima. 

Valentino Rosi do 106-te pobede

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi trijumfovao je na sedmoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Holandije.
Beta/AP Photo/Vincent Jannink
Vozač Jamahe je na stazi „Asen“, takozvanoj ’Katedrali motosporta’, došao do prve pobede posle više od 31 meseca i trke u Maleziji u oktobru 2010. godine, a 106. u svojoj neverovatnoj karijeri. ’Doktor’ je do trijumfa došao ispred Marka Markesa na Repsol Hondi i vozača Jamahe Teh 3 Kala Kračloua.
Velika nagrada Holandije bez sumnje je bila najbolja trka ove sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, a svim ljubiteljima motociklizma pokazala je da je onaj stari ’Doktor’ još tu. Rosi je po šesti put slavio na ’Katedrali motosporta’, posle maestralne vožnje od starta do cilja i tako došao do 47. pobede na Jamahi. 

Pored Rosija, titulu junaka trke zaslužuje i njegov timski kolega Horhe Lorenco, koji je 48 sati pošto je doživeo prelom ključne kosti zauzeo neverovatno peto mesto. Branilac titule je operisan u petak, a pošto je u subotu prošao lekarske preglede startovao je sa 12. pozicije, do polovine trke je konkurisao za podijum, ali potom više nije imao snage da nešto više. 

Dvojac Jamahe tako je potpuno zasenio sve ostale, ali su i Markes i Kračlou odvozali odličnu trku, dok drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, iznenađujuće, nije uspeo da im parira kada je bilo najbitnije.

Od starta na „Asenu“ je poveo Pedrosa, ispred Štefana Bradla na LCR Hondi, Markesa, Rosija i Kračloua, dok se Lorenco probio do devete pozicije. Markes je vrlo brzo pretekao Bradla, kojeg je i Rosi odmah počeo da pritiska i vrlo agresivno došao do treće pozicije. Do drugog kruga, Lorenco se probio do šestog mesta, a ubrzo pretekao i Bradla, pre nego što je u četvrtom krugu obišao i Kračlou i došao do četvrte pozicije. 

Na startu petog kruga, ’Doktor’ je obišao Markesa za drugo mesto i krenuo u poteru za Pedrosom, koji je imao oko sekundu prednosti, kojeg je i pretekao samo krug kasnije. Publika na ’Katedrali motosporta’ oduševljena je propratila taj Rosijev manevar, ali Italijan nije uspeo mnogo da se odvoji od Pedrosa. 

Lorenco je i dalje vozio sjajno, potpuno se približio Markesu, ali je čekao pravi trenutak da ga napadne. Ipak, ubrzo mu je ponestalo snage, nije uspeo da napadne Markesa, koji mu je potom malo pobegao, a sustigao ga je Kračlou. Britanac ga je pretekao u 15. krugu, a Lorenco nije uspeo da mu uzvrati. 

Dva kruga kasnije, Markes je konačno došao u priliku da napadne Pedrosu, što je i učinio, ali je svojom greškom dozvolio timskom kolegi da se vrati na drugu poziciju. Ipak, mladi Španac je dobio priliku za popravni vrlo brzo, iskoristio ju je i pretekao Pedrosu, a do tada im se Kračlou već primakao, a ’Doktor’ već malo odmakao. 

Sedam krugova pre kraja, Kračlou je imao odličnu priliku da napadne Pedrosu, ali je napravio grešku, a samo pukom srećom izbegao izletanje. Britanac nije mnogo izgubio, već posle nekoliko krivina, a dva kruga kasnije i pretekao vozača Repsol Honde i odmah krenuo u poteru za Markesom. U poslednjem krugu došlo je do malog kontakta između njih dvojice, ali su obojica zadržali te pozicije i došli do podijuma. 

Iza najbolje trojice našao se Pedrosa, ispred Lorenca, Bradla, Alvara Bautiste na Gresini Hondi i Aleša Espargara, najboljeg među vozačima na CRT mašinama. Prvu desetoricu kompletirali su Bredli Smit na drugoj Jamahi ekipe Teh 3 i vozača Dukatija Andree Dovicioza. 

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Nemačke na stazi „Zahsenring“ 14. jula.

Hamiltonu pol pozicija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na osmoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Britanije.
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Britanac je do najbolje startne pozicije na stazi “Silverston” došao sjajnim krugom u vremenu od 1:29.607 minuta. To mu je drugi pol ove sezone, a 28. ukupno.
Njemu će se u prvom redu, na startu trke, u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, pridružiti timski kolega Niko Rozberg i branilac titule Sebastijan Fetel.
Kvalifikacije na “Silverstonu” bile su veoma uzbudljive do samog finiša, ali nijednog trenutka se nije pojavila sumnja u to ko će se naći na pol poziciji. Hamilton je sve vreme bio veoma dominantan, a čak je u samom finišu dodatno popravio svoje vreme. Na kraju je Rozbega nadmašio za četiri i po desetinke, dok je Fetel bio još jednu i po desetinku dalje. 

Uz Fetela u drugom redu naći će se njegov timski kolega, a pratiće ih Pol di Resta u bolidu Fors Indije i vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo. Prvu desetoricu kompletiraće drugi vozač Fors Indije Adrijan Zutil, dvojac Lotusa Roman Grožan i Kimi Raikonen, i Fernando Alonso u Ferariju. 

Prvi deo kvalifikacija protekao je bez iznenađenja, a uz vozače Marusje i Katerhema eliminisani su i Valteri Botas u Vilijamsu i vozač Zaubera Esteban Gutijeres. Finac će biti 17. na startu, ispred Gutijeresa, Šarla Pika, Žila Bjankija, Gida van der Gardea i Maksa Čiltona. 

U nastavku je bilo malih iznenađenja, pošto su kvalifikacije tada bile gotove za vozača Meklarena Džensona Batona i Felipea Masu u Ferariju. Baton je imao 11. vreme, a sledili su ga Masa, Žan-Erik Vernj u bolidu ekipe Toro Roso, svog timskog kolege Serhija Peresa i drugih vozača Zaubera i Vilijamsa Nika Hilkenberga i Pastora Maldonada. 

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Britanije:
1. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:29.607
2. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes 1:30.059
3. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul 1:30.211
4. Mark Veber (Australija) Red Bul 1:30.220
5. Pol di Resta (Velika Britanija) Fors Indija 1:30.736
6. Danijel Rikardo (Australija) Toro Roso 1:30.757
7. Adrijan Zutil (Nemačka) Fors Indija 1:30.908
8. Roman Grožan (Francuska) Lotus 1:30.955 

9. Kimi Raikonen (Finska) Lotus 1:30.962
10. Fernando Alonso (Španija) Ferari 1:30.979
...
11. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren 1:31.649
12. Felipe Masa (Brazil) Ferari 1:31.779
13. Žan-Erik Vernj (Francuska) Toro Roso 1:31.785
14. Serhio Peres (Meksiko) Meklaren 1:32.082
15. Niko Hilkenberg (Nemačka) Zauber 1:32.211
16. Pastor Maldonado (Venecuela) Vilijams 1:32.359
...
17. Valteri Botas (Finska) Vilijams 1:32.664
18. Esteban Gutijeres (Meksiko) Zauber 1:32.666
19. Šarl Pik (Francuska) Katerhem 1:33.866
20. Žil Bjanki (Francuska) Marusja 1:34.108
21. Gido van der Garde (Holandija) Katerhem 1:35.481
22. Maks Čilton (Velika Britanija) Marusja 1:35.858

Odbojkašice Crvene zvezde kreću od Bakua u Ligi Šampiona

Odbojkašice Crvene zvezde počeće novu sezonu u Ligi šampiona protiv ekipe Igtisadči Baku iz Azerbejdžana.
www.okcrvenazvezda.com
Zvezda će dočekati Baku 23. oktobra, dok će se u drugom kolu sedam dana kasnije gostovati Pjačenci. Treće kolo igraće se 27. novembra, kada će odbojkašice crveno-belih dočekati Dinamo.
Četvrto kolo igraće se 4. decembra, kada će Zvezda gostovati Dinamu, potom će sedam dana posle toga dočekati Pjačencu, dok će u poslednjem kolu 17. decembra gostovati u Azerbejdžanu.
Zvezda će domaće utakmice igrati u hali Šumice u Beogradu.

Vimbldon: Troicki stao u trećem kolu

Srbija ostaje sa samo jednim predstavnikom u singlu i to Novakom Đokovićem. U meču koji je trebalo da bude igran juče, Viktor Troicki je ubedljivo poražen od Mihaela Južnjeg rezultatom 3:0 (6:3 6:4 7:5) za 127 minuta igre. 

Od starta meča Viktor nije prikazivao igru kakvu je prikazao u prva dva kola ovogodišnjeg turnira. Rus je brzo poveo 3:0 uz brejk prednosti i tu zalihu je sačuvao do kraja seta. Drugi set je doneo bolji otpor srpskog tenisera ali je ponovo jedan brejk bio presudan. Viktor je ispustio svoj servis pri rezultatu 2:2 što se kasnije ispostavilo kao odlučujuća prednost za Južnjeg. Imao je Viktor nekoliko brejk lopti ali niti jednu nije iskoristio i Južnji je stigao do velikih 2:0.

Treći set je bio nešto drugačiji uprkos tome što je Troicki odmah dozvolio brejk. Po prvi put u meču je uspeo da se vrati u igru i sa 0:2 preokrene na 3:2. Međutim, u nastavku seta Južnji je u ključnom trenutku napravio novi brejk (pri rezultatu 5:5) i ubrzo potom iskoristio prvu meč loptu za prolaz u naredno kolo.

U osmini finala Južnji (20. nosilac) imaće težak zadatak s obzirom da će se sastati sa domaćim favoritom i drugim nosiocem turnira Endijem Marejem.

Fudbaleri Crvene Zvezde ma pripremama sa titulom u mislima (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju sa pripremama u Sloveniji, odakle najavljuju bolje rezultate u narednoj sezoni. Očekujem bolju i uspešniju sezonu. Znamo kako se završila prošla i verujem da je došlo vreme da stanemo na put večitom rivalu i budemo uspešniji od njih. Za tako nešto potrebna su nam osveženja i pojačanja u ekipi i verujem da će ljudi iz kluba uskoro uspeti da dovedu nove igrače koji će nam pomoći, rekao je Mladenović za klupski sajt.
Fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović rekao je danas da je vreme da taj klub "stane na put" Partizanu i prekine njihovu seriju od šest uzastopnih titula šampiona Srbije.
zvezda.jpg
"Očekujem bolju i uspešniju sezonu. Znamo kako se završila prošla i verujem da je došlo vreme da stanemo na put 'večitom' rivalu i budemo uspešniji od njih. Za tako nešto potrebna su nam osveženja i pojačanja u ekipi i verujem da će ljudi iz kluba uskoro uspeti da dovedu nove igrače koji će nam pomoći", rekao je Mladenović za klupski sajt.
Mladenović je kazao da su mu prvi utisci o novom treneru Slaviši Stojanoviću pozitivni.
"Novi trener je, kao i svaki, doneo neke svoje zamisli i ideje. Odradili smo tek nekoliko treninga zajedno, rano je za kompletnu sliku, ali prvi utisci su više nego pozitivni", kazao je Mladenović.

Štoper crveno-belih Jovan Krneta rekao je da je zaslužio novu šansu da se dokaže u Zvezdi i da mu je težak period koji je imao u klubu pomogao u razvoju kao ličnosti i kao igrača.
"Siguran sam da sam zaslužio novu priliku da se dokažem i pokažem koliko umem. Retko ko je u ekipi prošao kroz težak period kakav sam ja imao. Smatram da mi je to pomoglo u razvoju, i kao ličnosti i kao fudbalera. Izvukao sam pouke iz svega i trudim se da iskoristim novu šansu koja mi se ukazala i koju sam zaslužio", rekao je Krneta.

Košarkašice za bronzu sa Turkinjama

Srbija će imati priliku da Evropsko prvenstvo za košarkašice završi sa medaljom. Protivnik u meču za treće mesto je Turska, čiju selekciju naše reprezentativke izuzetno cene. Međutim, smatraju i da su sposobne da je pobede.
Srpska košarkašica Tamara Radočaj rekla je da njena reprezentacija ima velike šanse da pobedi Tursku u utakmici za treće mesto i tako osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.
Srbija.jpg
"Pokušaćemo da se odmorimo i što bolje pripremimo sa duel sa Turskom. Realno, imamo velike šanse, to ipak nije ekipa Francuske ili Španije, koje u ovom trenutku igraju neverovatno. Borićemo se kao i do sad i probaćemo da pobedimo i dođemo do medalje", rekla je Tamara Radočaj.
Radočaj je istakla da je reprezentacija Srbije samim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva ostvarila neverovatan uspeh.
"Mi bismo bile srećne da nam je neko pre prvenstva ponudio mesto među prve četiri ekipe i plasman na Svetsko prvenstvo. Ostvarile smo neverovatan uspeh", kazala je Radočaj.
Ona je navela da je Turska selekcija veoma jaka na poziciji centra, gde ima dve dominantne igračice.
"Nismo se mnogo sastajali sa Turskom, ali poznajem nekoliko njihovi igračica, dosta su jake na centarskim pozicijama, imaju dve dominantne petice, jednu Amerikanku... Igraju čvrsto i snažno, ali pokušaćemo da uđemo rasterećeno u utakmicu jer nemamo šta da izgubimo. Daćemo sve od sebe, samo je važno da budemo koncentrisane", rekla je Tamara Radočaj.
Srbija-2.jpg
Ana Dabović, koja je prošle sezone igrala u Ankari, rekla je da Turska ima veće šanse, ali da njena ekipa želi da pobedom i medaljom završi prvenstvo.
"Iskusne su, igraju zajedno dosta dugo. One imaju veće šanse, ali ko se tog dana bude više borio taj će pobediti. Do sada smo već ostvarile fenomenalan uspeh, ali bi bronzana medalja bila... Želimo da na pravi način završimo ovo prvenstvo - pobedom", rekla je Ana Dabović.
Ona je tursku ligu ocenila kao najjaču u Evropi.
"Mislim da je turska liga najjača u Evropi, imaju dve veoma jake ekipe, Galatasaraj i Fenerbahče i košarkašice iz tih timova čine ovu njihovu reprezentaciju", rekla je Dabovićeva.

Mediteranske Igre: Veslači do novih medalja

Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj u disciplini K1 na 200 matara, dok se Milica Starović okitila bronzanim odličjem u istoj disciplini. Ovim se ukupan bilans medalja srpskih kajakaša u Mersinu popeo na četiri.
Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj u disciplini K1 na 200 matara, dok se Milica Starović okitila bronzanim odličjem u istoj disciplini.
Dragosavljevic.jpg
Dragosavljević je najkraću takmičarsku deonicu u kajaku izveslao za 35.255 sekundi, ispred Italijana Manfredija Rice (35.669) i španca Saula Kraviota Rivera (36.024).
"Malo sam lošije krenuo na startu. Glavni konkurenti su mi bili španac i Italijan koji su dobri takmičari, ali sam ipak dokazao da sam najbolji ove godine. Srećan sam što sam osvojio prvu medalju na Mediteranskim igrama, a još draže mi je što je baš zlatna", rekao je Dragosavljević.
Dragosavljević je zajedno sa Simom Boltićem zauzeo čevtro mesto u disciplini K2 na 200 metara.
"Imali smo loš start zato što se u našoj stazi nije spustio startni blok i nismo uspeli da startujemo sa drugima. To je bio preveliki zaostatak da bismo uspeli da ga stignemo na ovako kratkoj deonici. Mislim da vredimo za zlato i zato nikako ne možemo da se zadovoljimo četvrtim mestom", objasnio je Boltić.
Milica Starović osvojila je bronzu, pošto je stazu od 200 metara završila za 42.522 sekunde iza Slovenke špele Ponomarenko Janić (40.689) i Italijanke Norme Murabito (42.158).
"Dala sam sve od sebe i medalja nije mogla da izostane. Veoma sam zadovoljna što sam uspela da donesem novu medalju Srbiji na Mediteranskim igrama", rekala je Starovićeva.
Srpski kajakaši osvojili su ukupno četiri medalje na ovim Mediteranskim igrama. Juče su Dejan Terzić i Ervin Holpert osvojili srebro u disciplini K2 na 1000 metara, dok je Antonija Nađ došla do bronze u disciplini K1 na 500m.

Nejmar prepušta ulogu favorita Španiji (GIF)

Napadač Brazila Nejmar izjavio je da je Španija favorit u finalu Kupa konfederacija i da će njegov tim morati više da rizikuje ukoliko želi da dođe do trofeja.
Beta/AP Photo/Eugenio Savio
"Španija je najbolji tim na svetu, oni su favoriti. Poštujem protivnika, ali imam poverenje u saigrače i kao što se divim Špancima, tako cenim i naše fudbalere. Ne smemo da im dopustimo da preuzmu kontrolu i moraćemo više da rizikujemo", rekao je Nejmar, strelac tri gola za Brazil na turniru.
Novi fudbaler Barselone odigrao je 38 utakmica i postigao 23 gola za Selekao, a nedavno se povela diskusija da li Nejmar previše simulira.

Finalna utakmica Kupa konfederacija između Brazila i Španije igra se u nedelju u ponoć na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru

Silverston - Vembli Formule 1

Globalni karakter Formule 1 je svakako nesporan, a opet, osam od jedanaest timova svoj dom imaju u krugu od nekoliko desetina kilometara, u centralnoj Engleskoj. U centru tog imaginarnog kruga nalazi se hram britanskog motorsporta, Silverston.
Bivša vojna baza Kraljevskog vazduhoplovstva je vrlo brzo po završetku drugog svetskog rata dobila novu, mirnodopsku funkciju, i 1950. godine ušla u istoriju kao mesto prve trke prve sezone moderne Formule 1. Iako je u međuvremenu dom Velike nagrade Velike Britanije nekoliko puta bio i Ejntri, a u periodu od sredine '60-ih pa do druge polovine '80-tih tu čast je svake druge godine dobijao i Brends Heč, Silverston je bio i ostao sinonim britanske posvećenosti trkanju, a pogotovo Formuli 1.
F1.jpg
Neprivlačna lokacija staze, i večito nepredvidljivo englesko leto nemaju šanse da ugroze popularnost staze najbržih krivina u kalendaru Formule 1, pa je Silverston iz godine u godinu najposećenija trka u sezoni. Prizor prolaska najbržih trkačkih automobila kroz kompleks Bekets krivina je jedna od najlepših stvari koje ljubitelj Formule 1 može doživeti, a sami vozači uvek ističu da ni na jednoj drugoj stazi ne osećaju toliko zadovoljstvo u vožnji kao na Silverstonu. Glavni razlog za to je što, za razliku od modernih, Tilkeovskih staza, Silverston uprkos svim renoviranjima uspeva da zadrži duh klasičnog trkališta, bez veštačkih ukosnica i šikana koje prekidaju ritam kruga. Na Silverstonu su krivine tečne, dobar ulazak u jednu garantuje dobru putanju u narednoj i tako tokom skoro celog kruga. Upotreba kočnica je izuzetno mala, pa iako Silverston nema izraziti pravac, kao Monca ili recimo Barselona, prosečna brzina ostaje jedna od najvećih u kalendaru, jer se i kroz krivine retko prolazi brzinom koja je manja od 200 kilometara na čas.
Nažalost, fantastična ritmičnost staze je u isto vreme i njen najveći problem. Kao autodrom koji je napravljen da demonstrira sve mogućnosti brzog automobila, trkanje na Silverstonu često bude žrtva aerodinamske efikasnosti automobila koji se pokaže najbržim na kvalifikacijama. U odsustvu kiše, neretko se dešava da ukoliko prvoplasirani sa kvalifikacija dobro startuje opozicija ostaje gotovo bez ikakvih šansi da nešto učini do kraja trke*.
Ove godine bi situacija ipak mogla da bude nešto drugačija.
F1-2.jpg
Kako kiša nije prognozirana tokom subotnjih kvalifikacija i nedeljne trke, za pretpostaviti je da će iz prva dva reda krenuti dva Mercedesa i dva Red Bula. Muke Mercedesa sa trošenjem zadnjih guma su značajno umanjene na poslednjih nekoliko trka, što se nekako zgodno poklopilo i sa „tajnim" testom održanim posle trke u Barseloni, ali lateralne sile koje deluju na gume u brzim krivinama Silverstona bi ipak trebalo da budu preveliki zalogaj za poboljšane Srebrne strele. Kao rezultat toga, čak i ukoliko sa prve pozicije u nedelju krenu Rozberg ili Hamilton šansa da prvi stignu i do karirane zastave nije baš prevelika.
Sa druge strane, ni Red Bul nije ove sezone blistao na stazama sa brzim krivinama (setimo se Barselone), tako da bi uprkos očekivano dobrim startnim pozicijama pobeda mogla da ostane van domašaja austrijske ekipe. Na dinamiku u garaži šampionskog tima će od ovog vikenda dodatno uticati i očekivana odluka Marka Vebera da po završetku sezone okonča karijeru u Formuli 1 u korist novog izazova u trkama izdržljivosti. Iako još od Malezije znamo da Veber više ne smatra da je klupski kolega sa Sebom, Fetel bi od ovog vikenda trebalo da na to posebno obrati pažnju, jer više nije pitanje da li će mu Mark pomoći u odbrani titule, već koliko će mu odmoći.
F1-3.jpg
Favorit iz senke za nedeljnu trku je zbog svega toga Fernando Alonso, čiji F138 dominira na stazama sa brzim krivinama, iako zbog sporog zagrevanja guma subotu obično završi u trećem redu. Ipak, uz dve DRS zone i očekivane probleme rivala sa gumama, Alonso bi mudrom taktikom u nedelju mogao da nadoknadi eventualno lošije kvalifikacije i tako bar malo smanji Fetelovu prednost koja pred ovaj vikend iznosi solidnih 36 bodova.
Iz još veće senke bi do podijuma mogao i Kimi, jer slično kao i Ferarijev model, Lotusov E21 najbolje rezultate postiže na stazama koje najviše opterećuju gume. Osim očekivano ređeg odlaska na servis u odnosu na rivale, koji bi u nedelju mogao da donese 25 sekundi (koliko uzima jedan odlazak na zamenu guma), Kimi se uzda i u veliki broj novih delova koji će se naći na njegovom automobilu ovog vikenda. Da li će među njima biti i sada već čuveni „pasivni DRS" koji je tim probao na drugom slobodnom vikendu u petak, još uvek nije poznato. Sa samo 3 osvojena boda u prethodne dve trke, Kimi u Silverstonu ima možda i poslednju priliku da se u potpunosti vrati u borbu za titulu, možda ne pobedom, ali svakako boljim plasmanom u odnosu na aktuelnog svetskog prvaka.
F1-4.jpg
I kvalifikacije i trka počinju u istom terminu, od 14 časova po našem vremenu. Uz malo sreće, ovogodišnja trka na Vembliju će doneti mnogo golova.
*Osim ukoliko se na stazi iznenada ne pojavi - recimo- raščinjeni sveštenik u kiltu koji smatra da je baš britanski gran pri dobra prilika da se svetu poruči „Biblija je uvek u pravu", što je Kimija koštalo pobede na trci 2003. godine

Vimbldon: Troicki otvara, Đoković zatvara program

Šestog dana na terenima "Ol Ingland Kluba" gledaćemo dva preostala predstavnika Srbije u singlu, Viktora Troickog i Novaka Đokovića, kao i Nenada Zimonjića i Jelenu Janković u dublu i Bojana Jovanovski u miksu. Takmičenje, i to u konkurenciji juniora, počinje i mladi Laslo Đere.
Šestog dana Vimbldona, ukoliko vremenske prilike budu milosrdne, na terenu bi trebalo dase nađu preostali srpski predstavnici u singlu, Viktor Troicki i Novak Đoković.
w.jpg
Takođe, danas će igrati i Nenad Zimonjić i Jelena Janković u dublu, Bojana Jovanovski u miksu, kao i mladi Laslo Đere u konkurenciji juniora.
Prvi će na teren, sasvim logično, Viktor Troicki, koji će od 12.30 igrati protiv Rusa Mihaila Južnjog.
Troicki i Južnji su po nominalnom programu bili planirani da odigraju svoj meč juče, ali je kiša uslovila da se taj meč pomeri za subotu. Njihov duel otvara program na Terenu 2. Ovo će biti šesti međusobni okršaj dva igraća, a Troicki vodi sa 3:2 u pobedama.
w2.jpg
Meč Novaka Đokovića i Žeremija Šardija iz Francuske ne bi trebalo da počne pre 17 časova.
Najbolji teniser sveta i i Šardi zatvaraju program na Centralnom terenu, na kojem, kao što je poznato, i u slučaju kiše neće biti pomeranja mečeva.
Đoković u šest mečeva sa rancuskim teniserom ne zna za poraz, a njih dvojica se nisu sastajali od 2011. godine.
Što se tiče Nenada Zimonjića, on je baš kao i Troicki trebal oda igra u petak ali je kiša odložila i njegov duel. Zimonjiž i Beneto igraju sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim i Frederikom Nilsenom iz Danske, a ovaj meč je četvrti na Terenu 14.
U dublu će igrati i Jankovićeva, koja se u paru sa Hrvaticom Mirjanom Lučić-Baroni sastaje sa Belgijankom Kirsten Flipkens i Magdalenom Ribarikovom iz Slovačke. Taj meč je treći po redu na Terenu 5.
w3.jpg
Bojana Jovanovski i Kolumbijac Huan Sebastijan Kabal igraju meč prvog kola miksa protiv nemačkog para Martin Emrih-Julija Gerges. Ovo će biti četvrti meč na Terenu 8.
I na kraju, takmičenje na Vimbldonu počinje i Laslo Đer, koji u prvom kolu u takmičenju juniora igra sa domaćim teniserom Kameronom Norijem.

Tamna strana sporta

Lisice na rukama, policijska pratnja i vreme iza rešetaka, više zvuči kao opis života kriminalca nego profesionalnih sportista. Neretko su međutim ovakve slike pratile sportske zvezde koji su i pored ogromnog novca i popularnosti posrnule. Od O Džej Simpsona i Majka Tajsona do Arona Hernandeza, ovo su priče o tamnim stranama američkih sportskih ikona.
Iako su u Americi sva veća sportska takmičenja završena, to nikako ne znači da nema uzbuđenja. Mediji i javnost se bavi slučajem 24-godišnjeg NFL igrača Arona Hernandeza koji je u sredu optužen za ubistvo. U blizini Hernandezove kuće u Nort Atelborou u državi Masačusets, nađeno je telo Odina Lojda koji je ubijen sa pet metaka.
Aron-Hernandez-hapsenje.jpg
Aron Hernandez glavni osumnjičeni za ubistvo

Nakon pretresa Hernandezove kuće ustanovljeno je da je igrač uništio video nadzor, dok je njegov advokat policiji predao mobilni telefon u delovima. Hernandez se trenutno nalazi u pritvoru i glavni je osumnjičeni za ubistvo.
Iako je trenutno u žiži javnosti, Hernandezov slučaj nije toliko neuobičajen, imajući u vidu da je veliki broj poznatih američkih sportista, u jednom trenutku uslikano sa lisicama na rukama.
Aron-Hernandez.jpg
Hernandez sa lisicama
Uspon i pad, pa novi uspon i još jedan pad Majka Tajsona odavno su poznati svakome ko je iole pratio boks.
Majk-Tajson-hapsenje.jpg
Majk-Tajson-pola.jpg
Nekadašnji neprikosnoveni šampion superteške kategorije 1991. godine uhapšen je pod sumnjom da je u hotelskoj sobi u Indijanapolisu silovao 19-godišnju Dezri Vošington. Nakon kratkog suđenja Tajson je osuđen na šest godina zatvora, a na slobodu je izašao nakon tri godine.
Tajson je sa lisicama na rukama završio i 2006. godine kada je u Arizoni uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Policija je Tajsonovo vozilo zaustavila na povratku bivšeg boksera iz noćnog kluba. Osim što je bio pijan, u automobilu „gvozdenog Majka" nađena je i manja količina droge zbog koje je bivši šampion dobio manju kaznu.
O Džej Simpson je verovatno najveći sportski negativac svih vremena. Bivša NFL zvezda je na nezaboravnom suđenju (koje je pratilo skoro polovina američke populacije) oslobođen krivice za dvostruko ubistvo svoje žene i njenog prijatelja.
O-Dzej-Simpson-hapsenje.jpg
OJ-Simpson-pola.jpg
Simpson je i pored dosta kontroverzi ostao slobodan čovek, iako se svakodnevno sučeljavao sa pravnim problemima i „repovima" suđenja. Ipak, ovaj bivši sportista na kraju je ipak završio iza rešetaka i to zbog, verovali ili ne, oružane pljačke.
Simpson je u septembru 2007. godine predvodio grupu razbojnika koja je izvela oružanu pljačku u jednom hotelu-kasinu u Las Vegasu. Na saslušanju Simpson je rekao da je uzeo iz tog hotela neke stvari (sportske kolekcionarske predmete) koji su navodno od njega prethodno ukradeni. Nakon dosta peripetija, Simpsonovi saučesnici su pristali na dogovor sa tužilaštvom, dok je bivši NFL igrač osuđen na 33 godine zatvora. Ove godine slučaj O Džej Simpsona je otvoren za novo suđenje.
Bivši bejzbol igrač Deril Stroberi stari je „poznanik" američke policije. Stroberi je u svom burnom životu više puta završio sa lisicama na rukama i iza rešetaka. Prvi put Stroberi je uhapšen aprila 1999. godine kada je pokušao da plati usluge prostitutke za koju se ispostavilo da je policajac u civilu.
Deril-Stroberi.jpg
Deril-Strozberi-pola.jpg
Stroberi je u trenutku hapšenja kod sebe imao manju količinu kokaina. Bivša bejzbol zvezda tada je osuđena na 21 mesec uslovne kazne. Već u septembru naredne godine, dok je kolima išao do svog nadzornika za uslovnu slobodu, Stroberi se onesvestio u kolima, jer je neposredno pre toga koristio lekove protiv bolova. Policajac koji tada nije bio na dužnosti, uz pretnju oružjem priveo je nekadašnjeg sportistu.
Samo mesec dana kasnije Stroberi je ponovo uhapšen zbog kršenja uslovne slobode i tada je morao da odleži 40 dana u zatvoru. Zbog kršenja uslovne slobode Stroberi je uhapšen i u martu 2002. godine i tada je osuđen na 22 meseca zatvora, ali je na slobodu pušten nakon 11 meseci. Poslednju registrovanu glupost Stroberi je učinio u septembru 2005. godine kada je lažno prijavio da mu je ukraden auto. Ovoga puta, bivši bejzbol igrač koji je u karijeri zaradio više desetina miliona dolara uspeo je da izbegne zatvor o da odgovara samo za manji prekršaj.
Čarls Tompson bio je mlada nada američkog fudbala dok je igrao za koledž ekipu Oklahoma Sunerse. Umesto velike NFL karijere ovaj igrač je sa nepunom 21 godinom uhapšen kada je pokušao da prerušenom agentu FBI-ja proda kokain vredan 1.400 dolara.
Carls-Tompson-pola.jpg
Fotografija koja se u januaru 1989. godine pojavila na naslovnoj strani magazina Sports ilustrejted (Sports illustrated) šokirala je Ameriku. Tompson je na suđenju priznao krivicu, osuđen je na dve godine zatvora, ali je pušten nakon 17 meseci.
Ipak, Tompsonova priča, za razliku od mnogih drugih, ima srećan kraj. Ovaj igrač se, po izlasku iz zatvora, vratio američkom fudbalu. Igrao je za ekipu univerziteta Central Stejt sa kojom je osvojio titulu u diviziji. Iako se 1993. godine pojavio na draftu, zbog burne prošlosti Tompsona nije izabrao nijedan NFL tim. Tompson se na kraju oženio, smirio, i danas radi kao motivicioni predavač, dok je njegov sin kvoterbek na Univerzitetu Oklahoma.
Nastaviće se...

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger