Headlines News :

Srpska kolonija u Benfici

Written By maxtv on петак, 3. мај 2013. | 19:47


Reprezentativac Srbije Filip Đuričić od naredne sezone braniće boje portugaleske Benfike. Za tim iz Lisabona već nastupa Nemanja Matić a očekuje se i dolazak Miralema Sulejmanija iz Ajaksa.
Srpski fudbaler Filip Đuričić od naredne sezone nastupaće za portugalsku Benfiku, saopšteno je danas na sajtu holandskog kluba Hereven. Đuričić je sa Herevenom imao još jednu godinu ugovora, ali je ipak pristao da pređe u Benfiku, koja će nastupati u finalu Lige Evrope.
Filip-Djuricic3.jpg
Đuričić od naredne sezone u Benfiki
Srpski fudbaler u Hereven je prešao 2010. godine iz Radničkog iz Obrenovca, gde je i počeo svoju karijeru, a za holandsku ekipu postigao je 20 golova na 98 mečeva.
Direktor Herevena Johan Hansma rekao je da žali zbog odlaska Đuričića, ali da je to sjajno i za njega i za klub.
"Kao navijači žalimo zbog odlaska, jer nam je pružio dosta lepih trenutaka, ali on je spreman za novi korak u karijeri i zato smo mu dozvolili da ide. Lepo je i za klub, kao i za njega što prelazi u jedan tako veliki evropski klub", rekao je Hansma. Na zvaničnom sajtu kluba nisu objavljeni detalji ugovora.
Za Benfiku već nastupa sjajni Nemanja Matić a u Lisabon se očekuje i dolazak Miralema Sulejmanija iz Ajaksa. 

Bledo izdanje Janka Tipsarevića


Oba naša tenisera završila su učešće na turniru u Minhenu. Nakon poraza Troickog od Kolšrajbera i Tipsarević pružio još jednu bledu partiju. Janko je u četvrtfinalu izgubio od Nemca Danijela Brandsa 3:6, 6:4, 4:6.
Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Minhenu pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od Nemca Danijela Brandsa sa 2:1 u setovima - 6:3, 4:6, 6:4.
Tipsarevic-Minhen2.jpg
Deseti reket sveta nije opravdao ulogu glavnog favorita na turniru. Igrao je daleko ispod mogućnosti, napravio bezbroj neiznuđenih grešaka, što je Brands, trenutno 69. na ATP listi, umeo da iskoristi.
Tipsarević je tako nastavio seriju razočaravajućih rezultata ove sezone. Bez samopouzdanja i koncentracije samo je povremeno pretio tri godine mlađem Nemcu, ne uspevajući da uhvati željeni ritam i pruži dostojan otpor. U prvom međusobnom duelu Tipsarević je zasluženo poražen posle 103 minuta igre.
Brands se u borbi za finale sastaje sa zemljakom Filipom Kolšrajberom, koji je ranije danas pobedio Viktora Troickog sa 6:3, 7:6 (7:3).
Turnir u Minhenu igra se za nagradni fond od 467.800 evra.

Krle i Teo za idealnu petorku


Krstić i Teodosić konkurišu za najbolji tim Evrolige. Teodosić je prosečno postizao 13.2 poena, pet asistencija i 2.7 skoka, Krstić 13.6 poena i 4.6 skoka.
Košarkaši moskovskog CSKA Nenad Krstić i Miloš Teodosić nalaze se u konkurenciji za najbolji tim Evrolige ove sezone, saopšteno je danas na sajtu Evrolige.
krle-teo2.jpg
Pravo glasa imali su navijači i predstavnici medija, a Evroliga će naknadno proglasiti prvu i drugu postavu elitnog klupskog takmičenja.
Pored Krstića i Teodosića, u konkurenciji se nalaze i Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Rudi Fernandez (Real), Šon Džejms (Makabi), Viktor Hrijapa (CSKA), Nikola Mirotić (Real), Huan Karlos Navaro (Barselona), Vasilis Spanulis (Olimpijakos) i Ante Tomić (Barselona).
Teodosić je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno postizao 13.2 poena, pet asistencija i 2.7 skoka, a sličan učinak imao je i Krstić, koji je u dresu Moskovaljana ima učinak od 13.6 poena i 4.6 skoka.
Završni turnir Evrolige igra se u Londonu od 10. do 12. maja, a u polufinalnim mečevima sastaju se CSKA - Olimpijakos i Real -Barselona.

Kolšrajber zaustavio Troickog


Filip Kolšrajber pobedio Viktora Troickog u četvrtfinalu ATP turnira u Minhenu. Nemac u polufinalu protiv boljeg iz meča Tipsarević - Brands.
Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turniru u Minhenu, pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 7:6 (7:3).
Troicki-Minhen2.jpg
Meč je trajao sat i 33 minuta, a Kolšrajber je opravdao ulogu favorita i ostvario četvrti tijumf u njihovom petom medjusobnom duelu.
Kolšrajber će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz meča Janko Tipsarević (Srbija) - Danijel Brands (Nemačka).
U drugom polufinalu sastaju se Tomi Has (Nemačka) i Ivan Dodig (Hrvatska).
Turnir u Minhenu igra se nagradni fond od 467.800 evra.

Subotić: Borbom do pobede!


Košarkaši Slobode će biti rasterećeni, jer u Pioniru nemaju šta da izgube, a mogu mnogo toga da dobiju. Sigurno će biti silno motivisani. Do pobede maksimalnom borbenošću i agresivnom odbranom, kaže Bojan Subotić.
Košarkaš Crvene zvezde Bojan Subotić rekao je da crveno-beli imaju poseban kvalitet i mogućnost da se izvuku iz teških situacija što su dokazali u polufinalu Jadranske lige posle preokreta protiv Radničkog iz Kragujevca i u prošlom kolu protiv Vojvodine.
Subotic.jpg
Crveno-beli su u sredu teže nego što se očekivalo pobedili Vojvodinu sa 86:85 trojkom Marka Simonovića pet sekundi pre kraja meča.
"Protiv Vojvodine nismo odigrali na zavidnom nivou. Međutim, ova ekipa je još jednom pokazala da ima karakter. Podsetiću da smo minut i 37 sekundi pre kraja bili u zaostatku čak osam poena za Novosađanima. Nismo se predavali, verovali smo da možemo da napravimo preokret i uz veliku borbenost smo u tome uspeli", rekao je Subotić za klupski sajt.
On se nada da će način na koji je ekipa izborila pobedu protiv Novosađana podići poljuljano samopuzdanje.
"Preokreti koje smo napravili u duelima protiv Radničkog u polufinalu Jadranske lige i ovaj protiv Vojvodine nedvosmisleno pokazaju da smo sposobni da se izvučemo iz praktično bezizlazne situacije i kada nešto silno želimo to možemo i da ostvarimo. Mislim da je to naš veliki kvalitet i da smo sada toga svi svesni", dodao je Subotić.
Zvezda u meč sa Slobodom iz Užica ulazi kao favorit, iako trener Dejan Radonjić zbog povrede neće moći da računa na Vuka Radivojevića, a pod znakom pitanja je i nastup Borisa Savovića koji ima problema sa skočnim zglobom.
"Košarkaši Slobode će biti rasterećeni, jer u Pioniru nemaju šta da izgube, a mogu mnogo toga da dobiju. Sigurno će biti silno motivisani. Sa druge strane, mi ulogu favorita koju imamo na papiru moramo da dokažemo na terenu. To ćemo uspeti ako budemo maksimalno borbeni i koncetrisani. Odbrana mora biti veoma agresivna i nipošto ne smemo da potcenimo rivala jer bi to moglo skupo da nas košta", zaključio je Subotić.
Utakmica 8. kola Superlige Srbije izmedđu Crvene zvezde i Slobode na programu je u subotu od 19 sati u hali Pionir.

Vujošević: Ne damo skalp Megi!


Nismo dugo igrali u Kruševcu, pa imamo obavezu da odigramo dobro, keže Duško VUjošević. Milojević je veliki borac, pa ne čude dobri rezultati Mega Vizure.
Košarkaši Partizana u subotu od 18 sati u Kruševcu igraju protiv Mega Vizure, utakmicu osmog kola Superlige Srbije.
Vujosevic.jpg
Duško Vujošević kaže da će njegovom timu biti zadovoljstvo da igra u Kruševcu protiv Mege i da crno-beli imaju obavezu da odigraju dobro.
"Mega Vizura je odličan tim, odlično organizavan, imaju dobre igrače i odličnog trenera. Oni imaju veliku ambiciju da skinu još ovaj jedan skalp koji do sada nisu. Dugo nismo igrali u Kruševcu, biće nam pravo zadovoljstvo da tamo nastupimo i imamo obavezu da odigramo dobro", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
Partizan i Mega dele prvo mesto na tabeli sa po šest pobeda i jednim porazom.
"Možda jeste iznenađenje njihova pozicija na tabeli i što su iza sebe ostavili timove koji su na papiru bili favoriti, ali ako se pažljivo analizira videće se da imaju odlične igrače i dobrog trenera Dejana Milojevića. Ja sam ga trenirao, znam koliki je borac i znam da je to preneo na svoju ekipu", rekao je trener srpskog šampiona.
Partizan će nastupiti bez Dragana Milosavljevića koji se povredio u finalu završnog turnira Jadranske lige u Laktašima.

Vermezović: Ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti


Neću se više vraćati u Partizan, dva puta je dosta, kaže Vladimir Vermezović. Kada je Tumbaković, zbog kojeg sam i došao u Partizan ponovo, napustio Humsku, znao sam da ću biti smenjen.
Doskorašnji trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da se više neće vraćati u Humsku, ali da će ostati navijač crno-belih.
Vermezovic-2.jpg
"Neću se vraćati, dva puta je dosta, ali ostajem Partizanovac. Ovaj Partizan se dosta razlikuje od svih Partizana u kojima sam igrao i radio, veća je kriza, ljudi su drugačiji. Nemam planova za budućnost, ne žurim nigde, treba mi malo odmora jer ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.
Vermezović je rekao da se korektno rastao sa klubom iako raskid ugovora još nije dogovoren.
"Raskid još nije dogovoren, ugovor je imao opciju da se, ako se igra Evropa i osvoji titula, produži na još jednu godinu, ali šta da se radi. Korektno smo se rastali i sve što se desilo nije bilo lično već u interesu fudbala, igre i kluba. Zamerili su mi na gubitku bodova, kao i lošu formu ekipe", objasnio je Vermezović.
On je istakao da se "sve raspalo" od prošle reprezentativne pauze.
"Ne znam kako se sve raspalo sa plus 11 i reprezentativne pauze. Šta god bilo do kraja desio bi se isti scenario. Kao da je onih 11 bodova prednosti sletelo s neba. Ali, uvek je lakše promeniti jednog nego 20. Plašim se da ovde nema sistema, jer znam kako su prolazili neki pre mene, a tako će i u budućosti", istakao je on.
Vermezović je rekao da se nikada ne bi vratio u klub da ga nije pozvao tadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji je krajem aprila postao trener kineskog Vuhana.
"Zvali su me i ranije ali nisam hteo. Plan je bio napraviti rezultate i afirmisati mlade igrače što je izuzetno teško. Projekat je bio veoma zanimljiv, ali već posle eliminacije od AEL-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona sam video da od toga neće biti ništa. Pre utakmice sa Nefčijem u Bakuu sam podneo ostavku, jer više nisam mogao da izdržim, ali su mi tada rekli da ne prenagljujem", rekao je Vermezović.
Vermezovic-1.jpg
On je istakao da je od početka poštovao hijerarhiju i da se prvo obraćao Tumbakoviću jer je sportski direktor bio spona između trenera i uprave.
"Tumbaković je imao nezahvalnu ulogu da balansira između uprave i mene, jer je činjenica da sam bio na tapetu posle Intera na kraju polusezone, posle eliminacije protiv Borca u Kupu pa i onda kada se razgovaralo sa Frankom Rajkardom. Znao sam da ću biti smenjen kada je direktor otišao", rekao je Vermezović.
Umesto Vermezovića ekipu Partizana preuzeo je Vuk Rašović a Vermezović je rekao da je svom kolegi poželeo mnogo sreće i pre svoje smene jer je znao šta će se desiti.
"Video sam se sa Vukom pre sastanka u ponedeljak jer sam pretpostavljao da će biti tako. Poželeo sam mu puno sreće, trebaće mu. On nije naivan, u boljim je odnosima sa predsednikom Draganom Đurićem i nadam se da će imati bolju podršku. Mislim da će on sve to izgurati na pravi način", rekao je on.
Vermezović je rekao da nikada u Partizanu nije imao pritisak sa strane kada je u pitanju sastavljanje tima. Dodao je da nije primetio da ne valja atmosfera u ekipi i potvrdio da je napadač Marko Šćepović u poslednjih sedam dana njegovog rada u klubu u sukob ušao sa Nikolom Ninkovićem, Sašom Markovićem i Aleksandrom Mitrovićem. Vermezović je objasnio da je Šćepović "divno dete, ali da se brzo iznervira".
"Ne mogu da budem sto odsto nezadovoljan učinkom u klubu jer smo igrali Evropu, dali najviše golova u prvenstvu, najmanje primili i afirmisali mnogo igrača. Ostaje gorak ukus jer nije baš sve moralo da bude ovako, ali šta da se radi. Partizanu želim sve najbolje, jer ipak sam ovde od 1977. godine", rekao je Vermezović.
Vermezović je zahvalio igračima i stručnom štabu sa kojima se nije video od odlaska jer nije hteo da ulazi u svlačionicu "kada je drugi trener tu".

Voriorsi u polufinalu Zapada, Bruklin izjednačio


Golden Stejt eliminisao Denver i plasirao se u polufinale Zapada, gde će igrati protiv San Antonija. Bruklin izjednačio protiv Čikaga, igra se "majstorica".
Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su u noći između četvrtka i petka na svom terenu pobedili Denver sa 92:88 i tako sa 4:2 prošli među četiri najbolje ekipe.
Stiven Kari bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena, uz osam asistencija, dok je dobru partiju pružio i Endrju Bogut sa 14 poena i 21 skokom. "Ruki" Drejmond Grin dodao je 16 poena i deset skokova za Voriorse, koji će u polufinalu igrati prvi put posle šest godina.
Golden Stejt će u polufinalu igrati protiv San Antonija.
U ekipi Denvera, koja je takmičenje u prvom kolu plej-ofa završila deveti put u proteklih deset sezona, Andre Iguodala bio je najefikasniji sa 24 poena, a Taj Loson dodao je 17.
Košarkaši Bruklina pobedili su na gostovanju Čikago sa 95:92 i izjednačili na 3:3 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.
U ekipi Bruklina po 17 poena postigli su Deron Vilijams, Bruk Lopes i Džo Džonson, a pobedu je 19 sekundi pre kraja obezbedio Andrej Bleč, nakon što je ubacio dva slobodna bacanja.
NBA.jpg
Marko Belineli bio je najefikasniji u ekipi Čikaga sa 22 poena, Nejt Robinson ubacio je 18 poena, a Džimi Batler 17. Žoakim Noa dodao je 14 poena i 15 poena, a Karlos Buzer 14 poena i 13 skokova.
Poslednja, sedma utakmica igra se sutra u Bruklinu, a pobednik duela će u polufinalu igrati protiv aktuelnog šampiona Majamija.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger