Headlines News :

Tvrđava na Banjici

Written By maxtv on понедељак, 8. април 2013. | 20:41


Rad nije poražen na na Banjici punih godinu dana! "Banjički azuri" ove sezone na svom terenu zabeležili šest pobeda i dva nerešena rezultata.
Fudbaleri Rada nisu izgubili na svom stadionu na Banjici punih godinu dana, a kapiten tima Uroš Vitas kazao je da želi da odbrana nastavi u istom stilu, ali i da popravi utisak izdanja u Jagodini.
Rad2.jpg
Rad je poslednji put izgubio na Banjici 14. aprila 2012. godine, kada je Spartak iz Subotice slavio sa 2:1. "Banjički azuri" su ove sezone na Banjici zabeležili šest pobeda i dva nerešena rezultata. 
"Građevinari" su pretrpeli poraz od Partizana 20. oktobra u devetom kolu, ali su tada igrali na stadionu Obilića na Vračaru, koji banjička publika bojkotuje.
"Isključivo smo koncentrisani na sledeće dve utakmice, protiv Spartaka i OFK Beograda. Želimo da popravimo utisak iz Jagodine (0:3)... Jasno je da je odbrana bila na nivou do sada kod kuće i želimo da u sledeća dva meča nastavimo taj trend. Poštujemo rivale, ali želimo da se iskupimo navijačima i da ponovo budemo kandidati za vodeća mesta na tabeli", rekao je Vitas.
Rad je poslednji put na Banjici primio gol 3. novembra, kada je odigrao sa Vojvodinom 1:1. "Građevinari" cele sezone na Banjici nisu primili gol iz igre.

Subotić i Ignjovski u idealnoj postavi


Neven Subotić i Aleksandar Ignjovski u najboljoj postavi 28. kola Bundes lige, u izboru fudbalskog magazina Kiker.
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Verdera iz Bremena, srpski reprezentativci Neven Subotić i Aleksandar Ignjovski, svrstani su u najbolju postavu 28. kola nemačke Bundes lige, u izboru fudbalskog magazina Kiker.
Borusija-Bajern3.jpg
Borusija je proteklog vikenda savladala Augsburg sa 4:2, a Subotić je postigao treći gol za svoj tim, koji se nakon pobede minhenskog Bajerna u Frankfurtu oprostio od šampionske titule.
Verder je kod kuće poražen od Šalkea (2:0), ali je Ignjovski bio jedan od najboljih pojedinaca tima iz Bremena, iako je zamenjen u 78. minutu.
Idealan tim 28. kola Bundes lige: Nojer (Bajern Minhen), Nilson (Nirnberg), Ignjovski (Verder), Lam (Bajern Minhen), Subotić (Borusija Dortmund), Švajnštajger (Bajern Minhen), Bajer (Augsburg), Gece (Borusija Dortmund), Rafael (Šalke), Hofman (Borusija Dortmund), Šiber (Borusija Dortmund).

Bane Ivanovic: Umor nije izgovor


Umor i "gust" raspored utakmica ne smeju da budu opravdanje za eventualna slaba izdanja. Svaki meč mora da se odigra kao da je finale, rekao je Bane Ivanović. Zahvaljujući njemu "plavci" ponovo na trećem mestu.
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, strelac pobedonosnog gola za Čelsi na meču sa Sanderlendom, rekao je danas da umor i "gust" raspored utakmica ne mogu da budu opravdanje za eventualna slaba izdanja londonskog tima.
Bane2.jpg
Ivanović je juče petom zatresao mrežu Sanderlenda u 55. minutu za trijumf od 2:1, zahvaljujući kojem su "plavci" ponovo preuzeli treće mesto na tabeli Premijer lige.
"Video sam da lopta dolazi, pokušao sam da reagujem najbolje što mogu i iskontrolišem sitauciju. Na kraju je lopta završila u mreži i srećan sam zbog toga", kazao je Ivanović za klupski sajt.
Ivanoviću je to bio sedmi gol u sezoni, a peti u prvenstvu, što je njegov najbolji golgeterski učinak na Stamford Bridžu.
"Uopšte ne razmišljam o tome. Svi golovi na meču sa Sanderlendom su, na neki način, bili čudni. Ipak, najvažnija su tri boda. Imamo još dosta utakmica do kraja sezone i moramo svakoj da pristupimo maksimalno ozbiljno i da se borimo za rezultat", istakao je Ivanović.
Bane4.jpg
Fudbalere Čelsija već u četvrtak očekuje revanš meč četvrtfinala Lige Evrope sa ruskim Rubinom u Moskvi. U prvoj utakmici Čelsi je prošle nedelje u Londonu slavio sa 3:1.
"U ovom delu sezone broj utakmica zaista ne može da bude izgovor za ekipu. Svaki meč moramo da odigramo kao da je finale. Važno je da nastavimo u pobedničkom ritmu", zaključio je Ivanović.
Priliku da osvoji još jedan trofej ekipa Čelsija imaće i u engleskom FA kupu, pošto u polufinalu "plavci" igraju protiv Mančester Sitija.

Lučić počeo da trenira


Kapiten Partizana Vladimir Lučić imao prvi trening posle povrede. U četvrtak će početi da radi sa ekipom, za koju je ocenio da igra sve bolje.
Kapiten Partizana povređen je više od 10 dana, zbog čega nije igrao u prva tri kola Superlige.  
Lucic1.jpg
"Imao sam danas prvi trening, radim još individualno, a od četvrtka počinjem sa ekipom. Leđa su sada mnogo bolje. Mišići su se opustili i u dobrom su stanju...Još boli i očekujem da će tako biti u narednom periodu, ali u granicama koje mogu da kontrolišem i da treniram", rekao je Lučić grupi novinara u Beogradu. On je objasnio da se nije povredio u konkretnom trenutku i da povređu leđa nije izazvalo ništa specifično.
"Imali smo slobodno pre podne, pojavio mi se bol koji se samo pojačavao. Večernji trening nisam uspeo da završim i od tada sam na terapiji", rekao je krilni košarkaš.
Partizan igra odlično u Superligi. Pre početka tog takmičenja, ekipu je napustio Dru Gordon, a u prošlom meču nije bilo suspendovanog Davisa Bertansa. Uprkos svemu, crno-beli su ubeležili sve tri pobede i igrali sigurno.
Lucic2.jpg
"Odlično igraju, mnogo bolje nego kad sam ja bio tu", rekao je Lučić i nasmejao novinare. "Bez sve šale, igraju izvanredno. Pobeda u derbiju je podigla samopouzdanje pojedinaca i ekipe. Nadam se da će nastaviti da igraju ovako dobro i da će Bertansov povratak i kasnije moj podići formu i partije ekipe", rekao je Lučić.
U Superligi su se istakli i Nemanja Gordić i Žofre Lovernj, a ceo tim je nadoknadio odsustvo povređenih i suspendovanih.
"Dubina ekipe je vrlo važna, pokazuje koliki kvalitet imamo i koliko nam je 'dugačka klupa'...No, najvažniji period tek predstoji i čekaju nas najvažnije utakmice", rekao je Lučić.

Reli Abu Dabi: Sunce posle oluje


Posle peščane oluje koja je dovela do otkazivanja prve etape na Svetskom prvenstvu u maratonskom reliju u Abu Dabiju, motociklista iz Srbije Gabor Sagmajster osvojio 13. mesto na drugom specijalnom ispitu.
Najbrži u konkurenciji motora na stazi dugoj 250 kilometara bio je Sem Sanderlend iz Velike Britanije (Honda) 3 sata, 39 minuta, 19 sekundi. Sledili su ga Mark Koma (Španija, KTM) +2,09 zaostatka i Paulo Gonkalveš (Portugal, Spidbrein) +2,49.
Abu-Dabi.jpg
Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster
- Tako je juče duvao vetar, da sam mislio trajaće danima peščana oluja. Međutim, danas je bilo ekstremno toplo. Vozili smo po mekanim dinama gore - dole svih 250 kilometara. Nisam se dobro osećao, povraćao sam čak sedam puta, ali nisam hteo da se predam. Prethodnog dana slične probleme imao je moj klupski kolega Miran Stanovnik, danas sam ja "došao na red". Sad se mnogo bolje osećam i verujem da ću sutra biti još brži - izjavio je za naš sajt Gabor Sagmajster.
U konkurenciji automobilista prvo mesto u 2. etapi osvojio je Španac Nani Roma sa Minijem ispred Poljaka Kšištofa Holovšica (Mini). Abu Dabi reli voziće se do 11. aprila.

WTA : Bez promena


Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su 17, odnosno 18. mesto na ovonedeljnoj VTA listi sa 2.495 i 2.405 bodova.
Najveći skok od 65 pozicija ostvarila je Jovana Jakšić koja zahvaljujući plasmanu u glavni žreb Montereja i pobedi u prvom kolu nad Ruskinjom Verom Duševinom sada zauzima 291. mesto sa 160 bodova.
ana-jj-iv1.jpg
Prva na VTA listi i dalje je Amerikanka Serena Vilijams sa 11.115 bodova ispred Ruskinje Marije Šarapove koja ima 10.240 i trećeplasirane Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 9.325 bodova.
Poredak prvih 20 teniserki na VTA listi:
1. (1) Serena Vilijams (SAD) - 11.115 bodova
2. (2) Marija Šarapova (Rusija) - 10.240
3. (3) Viktorija Azarenka (Belorusija) - 9.325
4. (4) Agnješka Radvanska (Poljska) - 6.845
5. (5) Na Li (Kina) - 5.880
6. (6) Angelika Kerber (Nemačka) - 5.500
7. (7) Sara Erani (Italija) - 5.405
8. (8) Petra Kvitova (Češka) - 5.225
9. (9) Samanta Stosur (Australija) - 3.790
10. (10) Karolina Voznijacki (Danska) - 3.760
11. (11) Nađa Petrova (Rusija) - 3.075
12. (12) Marija Kirilenko (Rusija) - 2.911
13. (13) Roberta Vinči (Italija) - 2.715
14. (14) Marion Bartoli (Francuska) - 2.710
15. (15) Dominika Cibulkova (Slovačka) - 2.695
16. (16) Sloun Stivens (SAD) - 2.520
17. (17) Ana Ivanović (Srbija) - 2.495
18. (18) Jelena Janković (Srbija) - 2.405
19. (20) Karla Suarez Navaro (Španija) - 1.875
20. (26) Anastasija Pavljučenkova (Rusija) - 1.875

Srbija na trećem mestu


Teniska reprezentacija Srbije napredovala je za jedno mesto i na rang listi selekcija u Dejvis kupu zauzima treću poziciju.
Selekcija Srbije je treća sa 21.598,44 poena, a napredak je ostvarila posle trijumfa nad SAD od 3:1 i plasmana u polufinale Dejvis kupa.
DK1.jpg
Prva je reprezentacija Češke, aktuelni šampion Dejvis kupa, sa 32.510,94 poena i to je prvi put od jula 2009. godine da prvo mesto na listi ne zauzima selekcija Španije, koja se sada nalazi na drugom mestu. Kanada, protivnik Srbije u polufinalu Dejvis kupa, nalazi se na sedmom mestu.
Na listi Međunarodne teniske federacije je 127 reprezentacija koje se takmiče u Dejvis kupu,a prvih 10 selekcija u Dejvis kupu:
1. Češka 32.510,94
2. Španija 28.750
3. Srbija 21.59,44
4. Argentina 21.500
5. Francuska 12.526,25
6. SAD 9.584,38
7. Kanada 8.894,38
8. Kazahstan 5.128,75
9. Italija 4.659,38

Riberiju zabranjena žurka


Sportski direktor minhenskog Bajerna Matijas Zamer i trener Jup Hajnkes zabranili su igračima da organizuju rođendansku žurku za Franka Riberija, pošto ekipu u sredu očekuje revanš duel sa Juventusom u četvrtfinalu Lige šampiona.
Riberi je u nedelju napunio 30 godina, a saigrači su hteli da ga iznenade žurkom u jednom minhenskom restoranu.
Frank-Riberi-1.jpg
Kapiten Filip Lam je prethodno obavestio članove uprave o planovima ekipe, ali su Zamer i Hajnkes "spustili rampu".
Bajern je prošlog vikenda pobedom nad Ajntrahtom osvojio 23. titulu državnog prvaka, ali uprava Bavaraca zbog duela sa Juventusom ni za ovu priliku nije dozvolila veliku proslavu.
"Pravi šampioni u ovakvim situacijama zaista razmišljaju o svemu, pa smo tako i mi donelu odluku o odlaganju proslava. Ne smemo sada da poletimo, Juventus je 1997. osvojio Seriju A i proslavio taj uspeh, a da nije bilo tako Borusija te godine ne bi došla do trofeja u Ligi šampiona", kazao je Zamer nemačkim medijima.
Frank-Riberi-2.jpg
Bajern je prošle nedelje u Minhensu savladao Juventus sa 2:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Revanš se igra u sredu od 20.45 u Torinu.

Raonić: U Srbiji prijateljska atmosfera


Prvi teniser Kanade Miloš Raonić izjavio je posle trijumfa nad Italijom u četvrtfinalu Dejvis kupa da je zadovoljan što će njegov tim igrati protiv Srbije za mesto u finalu.
"Zadovoljan sam što ćemo igrati sa Srbijom, Tamo ćemo se osećati mnogo lagodnije, jer će atmosfera biti prijateljska.", rekao je Raonić koji je doneo odlucujući poen Kanadi pobedom nad Andreasom Sepijem od 3:1.
Raonic-1.jpg
Raonić koji je crnogorskog porekla, dodao je da oseća da će njegov tim na gostovanju u Srbiji biti prijateljski dočekan.
"Okrećemo se tom meču i trudićemo se da iskoristimo veliku šansu", rekao je Raonić.
Kanada se plasirala u polufinale Dejvis kupa pobedom nad Italijom od 3:1, a istm rezultatom Srbija je trijumfovala nad SAD.
Raonic-2.jpg
Polufinalni meč Dejvis kupa Srbija - Kanada igra se u Beogradskoj areni od 13. do 15. septembra.

Niko za Srbiju kao Đoković


Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je neverovatno koliko je najbolji teniser sveta Novak Đoković spreman da se žrtvuje za nacionalni tim.
"Nije nam bilo lako kad se Novak povredio na početku meča protiv Kverija. Ali, to je još jedan dokaz njegove veličine i zaista je neverovatno koliko je on spreman da se žrtvuje za svoj tim i za reprezentaciju. Mislim da nije preterivanje, niko za Srbiju nije toliko učinio kao on. Ovo je samo još jedna u nizu stvari koje Novak čini za naš tim", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Bojsiju.
Nole-4.jpg
Đoković je sinoć pobedio Sema Kverija sa 3:1 i doneo odlučujući poen Srbiji za pobedu protiv Amerikanaca i plasman u polufinale Dejvis kupa.
Najbolji teniser sveta povredio je zglob već u trećem gemu, ali je uprkos povredi ostao na terenu, rizikovao još težu povredu, uzeo tablete protiv bolova i pobedio.
Srbija će u polufinalu Dejvis kupa od 13. do 15. septembra u Beogradskoj areni dočekati Kanadu.
Nole-11.jpg
U drugom polufinalu sastaju se Argentina i Češka.

Igra za Srbiju najveći motiv


Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da uvek ima veliki motiv kada igra za reprezentaciju Srbije. Đoković je sinoć u Bojsiju, SAD, pobedio Sema Kverija sa 3:1 u setovima i obezbedio Srbiji treći poen u duelu sa SAD i plasman u polufinale Dejvis kupa.
"U tenisu su retke prilike za nastupe za reprezentaciju i od toga ne treba veći motiv. Svaki član našeg tima daje maksimum. Meč sa Kverijem je bio čudan, sa lošim početkom, u trećem gemu sam izvrnuo zglob. Nisam znao kakva je povreda i da li ću biti u stanju da nastavim da se takmičim na visokom nivou", rekao je Đoković.
Nole-5.jpg
"Motivacija i inspiracija kada igram za Srbiju, tim, saigrači, selektor i navijači su verovatno igrali veliku ulogu u psihološkom smislu i stisnuo sam zube", dodao je on.
Đoković je rekao da je tokom meča pokušavao da ne razmišlja o povredi, zbog čega je igrao oprezno prvih sat vremena.
Nole-8.jpg
"Pokušavao sam da se nateram da razmišljam o svakom narednom poenu i taktici, da potiskujem bol. Ali, to je gotovo nemoguće uraditi, pošto je prirodno da kada se povredite razmišljate o tome da li ćete moći da se oslonite na nogu, da li ćete moći da pružite maksimum. Verovatno su lekovi, psihička snaga i podrška učinili svoje i pomogli mi da izguram do kraja", rekao je on.
Prvi teniser sveta istakao je da je u Đevis kupu nije bitan pojedinac, već timska igra i da je pobeda u dublu, kada su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali braću Boba i Majka Brajana, bila veoma važna za konačan ishod.
Nole-1.jpg
"Nenad igra poslednjih 15 godina za Srbiju i svima nam je kao stariji brat. On je pod velikim pritiskom jer nikada nema istog partnera u Dejvis kupu. Ilija nas je sve iznenadio, iako smo znali da igra dobro.
Bili smo zabrinuti zbog njegove fizičke pripremljenosti, jer je igrao dug meč i nastupa uglavnom u singlu, ali dokazao je da grešimo. On je odlučio pobednika sa nekoliko riterna, a Nenad je pomogao", rekao je on.
"Oni su sjajan tim. Pobedu u dublu smo slavili kao da smo ostvarili ukupnu pobedu protiv SAD, jer smo znali koliko nam taj trijumf znači", dodao je on.
Đoković je rekao da će biti spreman za Rolan Garos, ali da će posle pregleda biti poznato da li će igrati na turniru u Monte Karlu.
Nole-10.jpg
"Ima još do Rolan Garosa... Izbegao sam najteži stepen izvrnuća zgloba. Otekao je, nije oštećen, ali moram da proverim koliko je ozbiljno, nakon čega ću da procenim da li mogu da igram u Monte Karlu, koji bi bio moj prvi turnir na šljaci", rekao je on.
"Počinje sezona turnira na šljaci, na kojoj sam odrastao. Moram da donesem mudru odluku sa svojim timom. Voleo bih da igram u Monte Karlu tamo živim, volim taj turnir, optimista sam, ali ne znam da li je to realno", dodao je on.
Selekcija Srbije će od 13. do 15. septembra na svom terenu igrati protiv Kanade, u polufinalu Đevis kupa. Kanada je sa 3:1 pobedila Italiju.
Nole-11.jpg
"Miloš Raonić je jedan od najperspektivnijih igrača na turu, ima snažan servis, jedan je od najboljih servera među aktivnim igračima i taj deo igre koristi kao veliku prednost. Danijel Nestor je okosnica i stub reprezentacije, mislim da nastupa toliko dugo, koliko ja imam godina. Njegovo veliko iskustvo u dublu može da im pomogne", rekao je on.
"Imamo mi Nenada Zimonjića, dobro se poznaju, igrali su zajedno. I Frenk Dančević je tamo. Možda će povesti bar jednog Kanađanina", rekao je u šali Đoković.
Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da se Đoković mnogo žrtvovao za svoj tim.
Bogdan-Obradovic-1.jpg
"Teško mi je palo kada se povredio. Neverovatno koliko je spreman da se žrtvuje za svoj tim i reprezentaciju, ima izuzetan motiv. Nije preterivanje kada kažem da niko nije učinio za Srbiju koliko je Novak učinio", rekao je Obradović.

Novak, povreda ozbiljna


Novak Đoković se rasplakao pošto je saznao koliko je ozbiljna povreda koju je zadobio u meču protiv Sema Kverija. Još bez preciznijih detalja o težini povrede. Nastup na turniru u Monte Karlu pod znakom pitanja ali je Rolan Garos siguran. Pohvale za Zimonjića i Bozoljca.
Novak Đoković je povredio skočni zglob u trećem gemu meča protiv Sema Kverija, ali je herojski "izgurao" meč do kraja i obezbedio Srbiji odlučujući treći poen i prolaz u polufinale Dejvis kupa, koje se u septembru igra protiv Kanade.
"U tenisu su retke prilike za nastupe za reprezentaciju i od toga ne treba veći motiv. Svaki član našeg tima daje maksimum. Meč sa Kverijem je bio čudan, sa lošim početkom, u trećem gemu sam izvrnuo zglob. Nisam znao kakva je povreda i da li ću biti u stanju da nastavim da se takmičim na visokom nivou", rekao je Đoković.
Đoković je rekao da je tokom meča pokušavao da ne razmišlja o povredi, zbog čega je igrao oprezno prvih sat vremena.
"Pokušavao sam da se nateram da razmišljam o svakom narednom poenu i taktici, da potiskujem bol. Ali, to je gotovo nemoguće uraditi, pošto je prirodno da kada se povredite razmišljate o tome da li ćete moći da se oslonite na nogu, da li ćete moći da pružite
maksimum. Verovatno su lekovi, psihička snaga i podrška učinili svoje i pomogli mi da izguram do kraja", rekao je on.
"Igrati za Srbiju je velika čast i zadovoljstvo i zbog toga sam i nastavio... Što se tiče povrede nije dobro", rekao je Nole.
Govoreći o težini povrede, posle meča, Đoković se rasplakao. Novak je rekao i da još uvek nije izvesno da li će biti u stanju da igra u Monte Karlu.
Novak.jpg
"Otečen je i to, svakako, nije dobar znak... Učiniću sve što mogu da se oporavim do tog turnira. Koliko je to realno, ne mogu da kažem", rekao je Đoković i dodao da nastup na Rolan Garosu nije doveden u pitanje.
"Ima još do Rolan Garosa... Izbegao sam najteži stepen izvrnuća zgloba. Otekao je, nije oštećen, ali moram da proverim koliko je ozbiljno, nakon čega ću da procenim da li mogu da igram u Monte Karlu, koji bi bio moj prvi turnir na šljaci", rekao je on.
"Počinje sezona turnira na šljaci, na kojoj sam odrastao. Moram da donesem mudru odluku sa svojim timom. Voleo bih da igram u Monte Karlu tamo živim, volim taj turnir, optimista sam, ali ne znam da li je to realno", dodao je on.
Bravo za Zikija i Iku
Prvi teniser sveta istakao je da je u Dejvis kupu nije bitan pojedinac, već timska igra i da je pobeda u dublu, kada su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali braću Boba i Majka Brajana, bila veoma važna za konačan ishod.
"Nenad igra poslednjih 15 godina za Srbiju i svima nam je kao stariji brat. On je pod velikim pritiskom jer nikada nema istog partnera u Dejvis kupu.
Bozoljac i Zimonjic.jpg
Ilija nas je sve iznenadio, iako smo znali da igra dobro. Bili smo zabrinuti zbog njegove fizičke pripremljenosti, jer je igrao dug meč i nastupa uglavnom u singlu, ali dokazao je da grešimo. On je odlučio pobednika sa nekoliko riterna, a Nenad je pomogao", rekao je on.
"Oni su sjajan tim. Pobedu u dublu smo slavili kao da smo ostvarili ukupnu pobedu protiv SAD, jer smo znali koliko nam taj trijumf znači", dodao je on.
Kanađani su ozbiljan tim
Selekcija Srbije će od 13. do 15. septembra na svom terenu igrati protiv Kanade, u polufinalu đevis kupa. Kanada je sa 3:1 pobedila Italiju.
"Miloš Raonić je jedan od najperspektivnijih igrača na turu, ima snažan servis, jedan je od najboljih servera među aktivnim igračima i taj deo igre koristi kao veliku prednost. Danijel Nestor je okosnica i stub reprezentacije, mislim da nastupa toliko dugo, koliko ja imam godina. Njegovo veliko iskustvo u dublu može da im pomogne", rekao je Đoković.
"Imamo mi Nenada Zimonjića, dobro se poznaju, igrali su zajedno. I Frenk Dančević je tamo. Možda će povesti bar jednog Kanađanina", rekao je u šali Đoković.
Slavlje tenisera.jpg

Bozoljac napredovao na ATP listi


Teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki zadržali su svoje pozicije na objavljenoj ATP listi, dok je Ilija Bozoljac napredovao za jedno mesto i sada je 334. igrač sveta.
Tokom vikenda igrali su se mečevi u Dejvis kupu, pa nije bilo većih promena na ATP listi. Selekcija Srbije pobedila je SAD sa 3:1 i plasirala se u polufinale Dejvis kupa, gde će igrati protiv Kanade, koja je istim rezultatom pobedila Italiju.
Ilija-Bozoljac-3.jpg
Đoković je i dalje prvi teniser sveta sa 12.500 poena, Tipsarević je 10. sa 3.000 poena, dok je Troicki ostao na 44. mestu sa 905 poena.
Napredak od jedne pozicije ostvario je Bozoljac i sada sa 124 poena zauzima 334. mesto.
Reprezentacija-Srbije.jpg
Među prvih 10 tenisera sveta na ATP listi nije bilo promena.
1. Novak Đoković (Srbija) 12.500
2. Endi Marej (Velika Britanija) 8.750
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 8.670
4. David Ferer (Španija) 6.970
5. Rafael Nadal (Španija) 6.385
6. Tomaš Berdih (Češka) 5.015
7. Huan Marti Del Potro (Argentina) 4.750
8. Žo Vilfred Conga (Francuska) 3.695
9. Rišar Gaske (Francuska) 3.230
10. Janko Tipsarević (Srbija) 3.000
=========================================================Viktor 44.Troicki (Srbija) 905

Sa Kanadom u polufinalu


Teniska reprezentacija Kanade igraće protiv Srbije u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa pošto je savladala Italiju sa 3:1. Odlučujući poen Kanadi doneo je Milos Raonić koji je jutros u Vankuveru pobedio Andreasa Sepija sa 6-4, 6-4, 3-6, 7-5.
Predvođena najboljim teniserom današnjice Novakom Đokovićem reprezentacija Srbije je sinoć savladala SAD sa 3:1, a Đoković je u meču odluke savladao Sema Kverija sa 7-5, 6-7 (4-7), 6-1, 6-0.
Raonioc.jpg
U drugom polufinalu sastaće se reprezentacije Argentine i Češke. Češka je u Astani pobedila Kazahstan sa 3:1, dok su Argentinci u Buenos Ajresu nadigrali Francusku - 3:2.

Klipersima titula u diviziji Pacifik


Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su gradskog rivala Lejkerse sa 109:95 i prvi put u klupskoj istoriji osvojili titulu u diviziji Pacifik u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Juta u Ouklendu savladala Golden Stejt sa 97:90 i, posle poraza Lejkersa, stekla realne izglede da se plasira u plej.
Blejk Grifin postigao je 24 poena i 12 skokova, dok je 24 poena i 12 asistencija dodao Kris Pol za Kliperse, koji su prvi put od 1981. godine u regularnom delu dobili seriju protiv Lejkersa.
NBA-LA-KL-i-LA-1.jpg
Kobi Brajant postigao je 25 poena, 10 asistencija i imao sedam skokova za Lejkerse, koji su igrali bez povređenih startera Stiva Neša i Mete Vorld Pisa. Dvajt Hauard dodao je 25 poena, a Pau Gasol 12 poena i 13 skokova.
Košarkaši Njujorka pobedili su na gostovanju Oklahomu sa 125:120 i ostvarili 12. uzastopni trijumf u NBA ligi.
NBA-LA-KL-i-LA.jpg
Karmelo Entoni bio je najefikasniji u ekipi Niksa sa 36 poena i 12 skokova, dok je Džej Ar Smit ubacio 22 poena. Smit je minut i po pre kraja utakmice postigao koš za vođstvo od 117:113, a zatim je "trojkom" 56,8 sekundi pre kraja obezbedio 50. pobedu Niksima u ligi.
U ekipi Oklahome, koja posle poraza zaostaje za San Antoniom u borbi za prvo mesto Zapadne konferencije pred plej-of, Rasel Vestbruk postigao je 30 poena uz 11 skokova, dok je Kevin Durent dodao 27 poena.
NBA-GG-vs-U-3.jpg
Košarkaši Jute pobedili su Golden Stejt sa 97:90 i vratili se na osmo mesto koje vodi u plej-of Zapadne konferencije. Juta je tako u prednosti u odnosu na Lejkerse za osvajanje osmog mesta, pošto je bolja u međusobnom duelu (2:1). "Džezerima" je ostalo još četiri utakmice od kraja regularnog dela, a Lejkersima pet.
Mo Vilijams bio je najbolji u ekipi Jute sa 25 poena, a Al Džeferson dodao je 19 poena i 12 skokova.
NBA-GG-vs-U-1.jpg
Stiven Kari postigao je 22 poena, od kojih 17 u prvom poluvremenu, dok je Đevid Li dodao 21 poena i 13 skokova za Voriorse.
Košarkaši Bostona pobedili su Vašington sa 107:96, Memfis je pobedio Sakramento sa 89:87, dok je Detroit pobedio Čikago sa 99:85 i prekinuo niz od 18 poraza u međusobnim duelima.
NBA-OK-vs-NJ-1.jpg
Dalas je pobedio Portland sa 96:91, Klivlend je pobedio Orlando sa 91:85, a Nju Orleans je bio bolji od Finiksa sa 95:92 i prekinuo niz od osam poraza na gostovanjima.
Rezultati:
Oklahoma - Njujork 120:125
L.A. Klipers - L.A. Lejkers 109:95
Boston - Vašington 107:96
Klivlend - Orlando 91:85
Sakramento - Memfis 87:89
Detroit - Čikago 99:85
Golden Stejt - Juta 90:97
Finiks - Nju Orleans 92:95 i
Portland - Dalas 91:96

Nole smirio Bojsi, Srbija u polufinalu


Srbija je u polufinalu Dejvis kupa! Heroj nacije Novak Đoković deklasirao Sema Kverija 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0. Otkazan rezultatski nebitan duel između Iznera i Troickog. Srbija čeka pobednika duela Italija - Kanada.
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa pošto je večeras na gostuućem terenu u Bojsiju povela protiv selekcije SAD s nedostižnih 3:1.
DK2.jpg
Odlučujući poen za Srbiju osvojio je najbolji teniser sveta Novak Đomović savladavši Sema Kverija sa 3:1 u setovima - 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0. Meč je trajao dva sata i 34 minuta.
Juče u meču dublova Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac ostvarili su podvig pobedom nad Majkom i Bobom Brajanom posle maratonske borbe u pet setova - 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13. Prethodno je Đoković u petak pobedio Džona Iznera sa 7:6 (7:5), 6:2, 7:5, dok je Kveri bio bolji od Viktora Troickog - 7:6 (7:1),3:6, 4:6, 6.1, 6:4.
Vođstva dve reprezentacije dogovorila da se rezultatski nebitan duel između Iznera i Troickog otkaže.
U trećem gemu meča, Đoković je pri doskoku nakon udarca iskrenuo desni skočni zglob, nakon čega je usledio desetominutni prekid kako bi mu bila ukazana pomoć. Novak je nakon tog prekida oduzeo servis Kveriju i poveo sa 2:1, a u šestom gemu meča Amerikanac mu je uzvratio istom merom. Do kraja seta prvi teniser sveta još jednom je uspeo da oduzme servis Kveriju i tako okonča taj period igre u svoju korist.
Novak-povreda1.jpg
U drugom setu nije bilo mnogo uzbuđenja, sve do finiša, odnosno 11. gema kada je Đoković imao dve brejk lopte, ali nije bio uspešan, da bi Amerikanac već u narednom došao do dve set lopte, koje takođe nije iskoristio.
U taj-brejku, Amerikanac je napravio četiri mini-brejka, dok je Đoković samo dvaput uspeo da uzvrati, pa je tako Kveri izjednačio rezultat u setovima.
U naredna dva seta, Novak je izuzetnom igrom u potpunosti nadigrao Kverija, kome je u dva seta pripao sam o jedan gem.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da će sutra da razmišlja o povredi, nakon što je savladao Sema Kverija i obezbedio reprezentaciji Srbije plasman u polufinale Dejvis kupa.
DK1.jpg
Đoković je pobedio Kverija sa 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0, a Srbija je prošla u polufinale trijumfom nad reprezentacijom SAD sa 3:1.
"Prelep je osećaj, kao i uvek kada igram za nacionalnu reprezentaciju. Uspeli smo da dobijemo veoma kvalitetnog rivala, najtrofejniju selekciju u Dejvis kupu. Prirodu povrede još ne znam, ali o tome ću da razmišljam sutra", izjavio je Novak.
Prvi reket sveta iskrenuo je zglob prilikom doskoka u trećem gemu prvog seta, zbog čega su mu lekari nekoliko minuta ukazivali pomoć. Postojala je bojazan od pogoršanja ozlede, međutim, Đoković je stisnuo zube i do kraja meča igrao na visokom nivou.
"Jaki lekovi omogućili su mi da potiskujem bol i koliko-toliko budem u igri. Na sreću, izdržao sam. Izborili smo još jedno polufinale, hvala svima na podršci", kazao je Đoković. On je ocenio da se ostatak njegovog tima možda neće složiti sa odlukom da igra u Dejvis kupu, uoči važnih turnira u nastavku sezone i zacrtanih ciljeva, među kojima je glavni osvajanje Rolan Rarosa.
DK3.jpg
"Moja odluka je da igram i nije mi žao. Retke su prilike kada mogu da igram za Srbiju i to činim sa velikim uživanjem. Ova pobeda je veliki podstrek celom timu, unela je još više samopouzdanja", poručio je prvi reket sveta.
Srbija u polufinalu Dejvis kupa čeka pobednika meča između Italije i Kanade.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger