Headlines News :

Primera 28. kolo Real "počistio" Majorku

Written By maxtv on субота, 16. март 2013. | 23:58


Kraljevski klub pobedio Majorku sa 5:2 i potvrdio da je u odličnoj formi. Dvostruki strelac za Real bio je Iguain u 15 i 57. minutu, po jedan pogodak postigli Ronaldo 52, Modrić 54, i Benzema u 92. minutu. Valensija sigurna protiv Betisa.
Fudbaleri Reala pobedili su večeras u Madridu ekipu Majorke sa 5:2 u utakmici 28. kola Primere, iako je gostujuća ekipa vodila dva puta.
Real-Majorka4.jpg
Kraljevski klub zabeležio je šesti uzastopni trijumf u nacionalnom šampionatu i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Gosti, koji se bore za opstanak, poveli su već u šestom minutu golom Emilija Nsuea. Izjednačio je Gonzalo Iguain u 15. minutu, ali je novu prednost Majorci šest minuta kasnije doneo Alehandro Alfaro.
Najbolji fudbaler Reala Kristijano Ronaldo u 52. minutu je postigao izjednačujući gol, a dva minuta kasnije na 3:2 povisio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić.
Iguain je drugi pogodak na utakmici postigao u 57. minutu, a u sudijskoj nadoknadi vremena u strelce su upisao i Karim Benzema.
Real-Majorka2.jpg
Valensija je pobedila na svom terenu Betis sa 3:0. Domaćoj ekipi posao je bio znatno olakšan već od 16. minuta kada je isključen Antonio Amaja koji je skrivio jedanaesterac.
Siguran sa "bele tačke" bio je Roberto Soldado, a prednost Valensije duplirao je Paulao autogolom u 85. minutu. Konačan rezultat postavio je Žonas u drugom minutu sudijske nadoknade.
Real-Majorka3.jpg
Rezultati i strelci u 28. kolu:
Real Sosijedad - Valjadolid 4:1 (Grisman 33, 44, Agireče 39, Prieto 48 - Guera 87)
Hetafe - Atletik Bilbao
Real Madrid - Majorka 5:2 (Iguain 15, 57, Ronaldo 52, Modrić 54, Benzema 90+2 - Nsue 6, Alfaro 21)
Valensija - Betis 3:0 (Soldado 16. penal, Paulao 85. autogol, Žonas 90+2)
Petak: Deportivo - Selta 3:1
Subota: Malaga - Espanjol, Sevilja - Saragosa, Osasuna - Atletiko Madrid, Granada - Levante, Barselona - Rajo Valjekano

Zvezda osigurala drugo mesto


Crvena zvezda pobedila Budućnost 79:63 i tako i zvanično obezbedila drugo mesto u Jadranskoj. "Crveno-bele" predvodili Igor Rakočević sa 16 i Majk Skot sa 14 poena.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu podgoričku Budućnost sa 79:63 (19:15, 19:11, 13:18, 28:19) u utakmici pretposlednjeg, 25. kola Jadranske lige.
Zvezda-Buducnost7.jpg
Zvezda je ovom pobedom kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva osigurala drugo mesto i plasman na fajnal-for Jadranske lige.
Ujedno crveno-beli su odigrali i za večitog rivala ekipu Partizana, koji sa Podgoričanima vodi borbu za završni turnir u Laktašima.
Zvezda nije briljirala večeras, iako to krajnji rezultat ne pokazuje. Nije to bila ove sezone prepoznatljiva igra, koja je protvnika lomila ritmom, atraktivnom i brzom košarkom. Domaćin je u više navrata tokom meč imao dvocifrenu prednost, ali je svaki put dopuštao protivniku da se vrati.
Zvezda-Buducnost5.jpg
Delovalo je da je pitanje pobednika rešeno u 29. minutu kada je semafor pokazivao 51:36 za tim sa Malog Kalemgdana, ali je usledio pad u igri što su izabranici Dejana Radonjića iskoristili i prišli na minus šest (65:50, 33. minut).
Budućnost je večeras dobro služio šut sa distance, zanimljivo je da su na poluvremenu imali bolji procenat šuta za tri, nego dva poena.
Kao što to uvek biva, taj segment igre je kad tad morao da padne, a konačan udarac gostima zadali su Boris Savovići kapiten Rakočević, pa je domaćin zasluženo došao do trijumfa.
Zvezda-Buducnost6.jpg
Utakmica je odigrana u dvorani Pionir pred 6.000 gledalaca, a sudili su Matej Boltauzer (Slovenija), Siniša Herceg (Hrvatska), Tomislav Vovk (Hrvatska).
CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Subotić 2, Rakočević 16, Mitrović, Lazić 3, Simonović 7, Savović 12, Katić 8, Samardžiski 5, Radivojević 5, Nelson 3, Skot 14.
BUDUĆNOST: Mihailović, M. Popović 11, M. Milošević 10, Jelenić, S. Milošević 2, Mugoša, Li 5, Vitkovac 3, Bunić 8, A. Popović 15, Ivanović, Bost 8.
Zvezda-Buducnost4.jpg

Poraz Partizana u Skoplju


Partizan još jednom izgubio meč u neizvesnoj završnici. Crno-beli poraženi u Skoplju sa 66:64, ali će, zahvaljujući pobedi Zvezde nad Budućnošću, eventualnim trijumfom u poslednjem kolu nad Solnokom, obezbediti plasman na fajnal-for regionalnog takmičenja.
Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Skoplju od domaćeg MZT-a sa 66:64 (19:17, 11:14, 19:16, 17:17) u utakmici pretposlednjeg, 25. kola Jadranske lige.
Partizan-MZT.jpg
Crno-belima je to deseti poraz u regionalnom takmičenju, a da bi osvojili četvrto mesto i plasirali se na završni turnir, u poslednjem kolu će na svom terenu morati da pobede mađarski Solnok.
Ekipi MZT-a ovo je bila 13. pobeda u takmičenju i skopski klub ostao je u borbi za plasman u Evropu sledeće sezone.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Đorđi Čekovski sa 21 poenom, a Nikola Otašević dodao je na to još 13 poena.
Crno-bele je predvodio Dru Gordon sa 18 poena i 14 skokova.
Meč je trajao duže od dva sata, pošto je bio prekid izazvan kvarom sata, koji nije funkcionisao u drugom poluvremenu na jednom košu.

Primera 28. kolo Sosijedad grabi ka Ligi šampiona


Real sosijedad ubedljivo savladao Valjadolid Miroslava Đukića sa 4:1 i učvrstio se na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Fudbaleri Real sosijedada na svom terenu su ubedljivo pobedili Valjadolid sa 4:1 u prvoj današnjoj utakmici 28. kola španske Primere.
Real-Sosijedad1.jpg
Ovim trijumfom ekipa iz San Sebastijana se učvrstila na četvrtom mestu na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Najzaslužniji za pobedu Sosijedada bio je dvostruki strelac Francuz Antoan Grizman, a po jedan gol dali su Imanol Agireče i kapiten Ćabi Prijeto.
U timu Valjadolida, koji trenira Miroslav Đukić, svih 90 minuta odigrao je srpski reprezentativac Antonio Rukavina.
Rezultati i strelci u 28. kolu:
Real sosijedad - Valjadolid 4:1 (Grisman 33, 44, Agireče 39, Prieto 48 - Guera 87)
Hetafe - Atletik Bilbao
Real Madrid - Majorka
Valensija - Betis
Petak: Deportivo - Selta 3:1
Nedelja: Malaga - Espanjol, Sevilja - Saragosa, Osasuna - Atletiko Madrid, Granada - Levante, Barselona - Rajo valjekano

Premijer liga 30. kolo Everton srušio Sitijev san


Everton srušio i poslednji Sitijev san o odbrani titule. Liverpul poražen, trijumf Aston Vile i Arsenala.
Fudbaleri Evertona srušili su i poslednji san Mančester Sitija da može da odbrani titulu, pošto su danas u prvom meču 30. kola Premijer lige savladali aktuelnog šampiona sa 2:0 (1:0).
Everton-Siti2.jpg
Strelci za Everton bili su Lion Osman u 32. i Nikica Jelavić u 90+3 minutu.
Domaćin je poslednjih pola sata igrao sa deset fudbalera zbog isključenja Stivena Pijenara. Ceo meč za "građane" odigrali su srpski reprezentativci Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov.
Sautempton je na svom terenu ekipu Liverpula sa 3:1 i napravio ogroman korak ka opstanku u elitnom društvu.
"Crveni" sa Enfilda su u ovom meču praktično bili samo statisti, a pogodak Kutinja u 45. minutu samo je ublažio poraz, prvi posle tri uzastopne pobede u Premijer ligi. Strelci za raspoloženog domaćina bili su Morgan Šnajderlin, Riki Lambert i Džej Rodrigez.
Sautempton-Liverpul.jpg
Veoma važan trijumf u duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak zabeležila je Aston Vila koja je kod kuće savladala Kvins Park Rendžers sa 3:2 i "zakucala" londonsku ekipu za dno tabele.
Kao i mnogo puta u dosadašnjem toku sezone junak navijača birmingemskog kluba bio je Kristijan Benteke koji je u 81. minutu postigao pobedonosni gol.
AVila-KPR1.jpg
Bitan trijumf u borbi za Ligu šampiona zabeležio je londonski Arsenal, koji je golovima Naćo Monreala i Žervinja, došao do bodova na gostovanju Svonsiju.
Rezultati i strelci:
Everton - Mančester Siti 2:0 (Osman 32, Jelavić 90)Aston Vila - KPR 3:2 (Agbonlahor 45, Vajman 59, Benteke 81 - Dženas 23, Tauzend 73)Sautempton - Liverpul 3:1 (Šnajderlin 6, Lambert 33, Rodrigez 80 - Kutinjo 45)Stouk - Vest Bromvič 0:0
Svonsi - Arsenal 0:2 (Monreal 74, Žervinjo 90+1)
Nedelja: Sanderlend - Norič, Totenhem - Fulam, Čelsi - Vest Hem,Vigan - Njukasl.

Bundesliga 26. kolo Silna Borusija


Borusija Dortmund neće uspeti da osvoji treću uzastopnu titulu, ali su ubedljivom pobedom protiv Frajburga 5:1 pokazali da žele bar poziciju broj 2. Nirnberg trijumfovao nad Šalkeom 3:0, a Augzburg slavio protiv Hamburga 1:0. Verder i Grojter firt nerešeno 2:2.
Borusija je preokretom nad Frajburgom došla do ubedljivog trijumfa, nakon poraza u prethodnom kolu od Šalkea (2:1).
Dortmund-Frajburg4.jpg
Frajburg je došao do prednosti u 28. minutu preko Džonatana Šmida.  "Milioneri" su u završnici prvog dela igre za četiri minuta postigli tri gola, a izjednačujući pogodak u 41. minutu postigao je Robert Levandovski, da bi rezultat preokrenuo Nuri Sahin u 44.
Već u narednom napadu Levandovski je postigaoa još jedan gol i doveo svoj tim do predonsti od dva gola. Sahin je novi gol za Borusiju iz Dortmunda postigao u 72. minutu, da bi konačan rezultat postavio Leonardo Bitenkur u 78.
Neven Subotić, standardno, odigrao ceo meč.
Dortmund-Frajburg5.jpg
Šalke je nakon eliminacije iz Lige šampiona od Galatasaraja, na gostovanju pretrpeo ubedljiv poraz od Nirnberga. Golove za Nirnberg postigli su Markus Felner u 31, Aleksandar Ezvajn u 69. i Majk Franc u 87. minutu.
Nirnbergu je ovo bila druga vezana pobeda u šampionatu Nemačke.
Augzburg je pomalo iznenađujuće trijumfovao protiv Hamburga i tako zadržao šanse da opstane u ligi. Jedini gol na meču postigao je Jan-Ingver Kalsen-Braker već u 8. minutu.
U Zinshajmu, Hofenhajm i Majnc odigrali su nerešeno bez golova.
Salke-Nirmberg1.jpg
U duelu Verdera i Grojter Firta, koji je završen 2:2, izostao je srpski derbi, pošto je Aleksandar Ignjovski odigrao ceo meč za "zelene", a Nikola Đurđić ostao na klupi gostiju.
Rezultati i strelci 26. kola Bundeslige:
Dortmund - Frajburg 5:1 (Levandovski 41, 45, Sahin 44, 72, Bitenkort 78 - Šmid 24)Hamburg - Augzburg 0:1 (Karlsen-Braker 8)Hofenhajm - Majnc 0:0
Nirnberg - Šalke 3:0 (Fulner 31, Esvajn 69, Franc 87)Verder - Grojter Firt 2:2 (Hunt 47. penal, 70. penal - Furstner 56, Pestos 62).Od 18.30 igraju Leverkuzen i Bajern.
Nedelja: Ajntraht - Štutgart (15.30), Menhengladbah - Hanover (17.30).
Petak: Volfsburg - Fortuna 1:1.

Mamić ostaje iza rešetaka?

Hrvatsko državno tužilaštvo odlučuje o sudbini prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića, koga je policija uhapsila posle salve šovinističkih uvreda na račun ministra sporta Željka Jovanovića. "Maminjo" i dalje iza rešetaka. Advokati pokušavaju da relativizuju slučaj.

Šef Dinama Zdravko Mamić u pritvoru čeka odluku državnog tužilaštva, koje treba da se izjasno da li će zatražiti produženje pritvora zbog vređanja ministra sporta Željka Jovanovića.
mamic.jpg
Hrvatski mediji, pozivajući se na izvore u tužolaštvu, javljaju da bi Mamić mogao ostati u pritvoru "zbog opasnosti da bi mogao ponoviti delo".
"On mrzi sve što počinje sa hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... Kod njega ne vidite osmeh nego oči iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovek koji je Srbin i nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", rekao je Mamić, preneo je zagrebački Večernji list.
Odmah posle te izjave i osuda sa svih strana, Mamić je uhašen zbog govora mržnje i podsticanja na nasilje. Zbog ovog dela, ukoliko bude osuđen, preti mu maksimalna kazna od tri godine zatvora.
Mamićevi advokati, njih ukupno pet, tvrde da se protiv Mamićaa vodi montirani politički proces, ali tim izjavama nisu dobili preterano puno saveznika, jer se od šefa Dinama ogradio i HDZ, na čijem se skupu Mamić nedavno pojavio.
Suštinski, Mamić je salvu uvreda na račun Jovanovića izrekao u zao čas, jer Zagreb svim silama pokušava da spreči bilo kakvo divljanje pred osetljiv meč protiv Srbije u Maksimiru, tim pre jer je UEFA i Srbiji i Hrvatskoj zapretila najozbiljnijim sankcijama ukoliko stvari krenu po zlu.
Jovanović se nije preterano upuštao u komentarisanje ovoj slučajaa, navodeči samo da hapšenje Zdravka Mamića predstavlja dokaz da je Hrvatska pravna država.

Đoković: Tsonga mi olakšao posao


Tsonga nije odigrao najbolje, servis mu nije išao, a ja sam bio fokusiran i nisam mu dao priliku da se vrati u meč, rekao Novak Đoković nakon pobede.
Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Žo-Vilfredom Tsongom u četvrtfinalu Indijan Velsa da mu je protivnik lošom igrom olakšao posao.
Djokovic.jpg
"Mislim da Žo nije igrao svoj najbolji tenis. Servis mu nije išao i zbog toga mi je dosta olakšao posao na terenu. Mene zaista nije interesovalo kako se moj protivnik osećao, samo sam pokušavao da se fokusiram na svoj posao i odigrao sam zaista dobro. Odlično sam servirao i precizno udarao, to je jedino što me interesuje", rekao je Đoković posle pobede.
Prvi teniser sveta je Francuza savladao sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1).
"Kada je bilo važno nisam dozvolio Tsongi da se vrati u meč. Nisam mu dao priliku da veruje da može da uzme brejk. To je veoma važno, kao i to što sam ostao fokusiran tokom celog duela", kazao je Đoković.
Đoković će u polufinalu turnira u Indijan Velsu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je eliminisao Britanca Endija Mareja.

Mihina četiri špica za pobedu u Zagrebu


Hrvati su iskusniji i uigraniji, ali znam da možemo do pobede na Maksimiru, kaže Siniša Mihajlović. Dejan Stanković neće igrati, ali će biti uz ekipu u Zagrebu.
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da za predstojeću utakmicu sa Hrvatskom u Zagrebu nije potrebna posebna motivacija i da njegov tim ide na Maksimir da se zabavlja i da pobedi.
Sinisa-Mihajlovic.jpg
"Hrvati su u ovom trenutku bolji jer su iskusniji, uigraniji, skoro svi njihovi igrači su standardni u svojim klubovima i imaju psihološku prednost, jer čak i da izgube, imaće tri boda više od nas. Imaju velike šanse za pobedu, ali to ne znači da će i uspeti. Verujem u moje momke, njihov kvalitet, iako neki od njih još toga nisu svesni. Idemo tamo da se zabavljamo i da pobedimo, da igramo svoju igru, pa čak i ukoliko izgubimo, da to ne bude jer smo se povukli i branili", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije.
On je dodao da igrače prošlost ne treba da interesuje i da tenzije koje prate ovaj meč "uglavnom stvaraju mediji".
"Utakmica sa Hrvatskom nam je značajna, ali ne značajnija od onih prethodnih, recimo sa Belgijom i ovih koje dolaze. Sad nam je ona najvažnija ali samo zato jer je sledeća. Ipak, ona donosi samo tri boda, kao i sve druge. Jedino da donosi šest, onda bi bila važnija od drugih", naglasio je Mihajlović.
Selektor Srbije je rekao da istorija dve zemlje ne opterećuje njegove igrače i da su oni potpuno mirni.
"Mi znamo šta možemo i da ukoliko igramo dobro, možemo da pobedimo bilo koga, ali isto tako, ako igramo loše, možemo da izgubimo od bilo koga", rekao je Mhajlović.
On je objasnio da se bivši kapiten Dejan Stanković, uprkos najavama, ne nalazi na spisku putnika za Zagreb zbog nove povrede koju je zaradio na utakmici izmedju Intera i Bolonje.
"Bilo bi bolje da je Dejan tu zbog svog iskustva, mirnoće i saveta koji bi svakako pomogli igračima. Istegao je mišić prošlog vikenda, nije trenirao i nije spreman, međutim, on će doći u ponedeljak na okupljanje reprezentacije i biće sa nama u Zagrebu", rekao je Mihajlović.
Selektor je dodao da će sačekati da vidi kakva je situacija sa povređenim napadačem Markom Šćepovićem i da će, ukoliko on ne bude spreman, pozvati još jednog fudbalera.
Na spisku su:
Golmani: Željko Brkić (Udineze), Vladimir Stojković (Partizan) i Branimir Aleksić (Spartak).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov (obojica Mančester siti), Antonio Rukavina (Valjadolid), Milan Biševac (Lion), Nenad Tomović (Fiorentina), Slobodan Rajković (Hamburg) i Dušan Basta (Udineze).
Vezni red: Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Atalanta), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Zdravko Kuzmanović (Inter), Luka Milivojević (Crvena zvezda), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Alen Stevanović (Torino), Dušan Tadić (Tvente) i Nenad Krstičić (Sampdorija).
Napad: Filip Đuričić (Herenven), Filip Đorđević (Nant), Nikola Đurđić (Grojter Firt) i Marko Šćepović (Partizan).

Hrvatski mediji o Mamiću: Dosta je bilo...


Kapo hrvatskog fudbala u svojim je izjavama toliko preterao da je protiv sebe, u osudi svog ispada, ujedinio celu Hrvatsku, piše Jutarnji list. Ako u ovom slučaju ne bi odradila ono što zakon određuje i što bi svaka zajednica koja drži do svoje higijene obavezno učinila, pokazala bi se kukavičkom, zapravo nikakvom državom, ocenjuje ovaj list.
Mediji u Hrvatskoj ocenjuju da je ponašanje Mamića nedopustivo i da bi pravosuđe konačno, posle niza propuštenih prilika, konačno trebalo da reaguje na njegove ispade.
Zdravko-Mamic.jpg
Jovanović: Nije vredno komentara
Ministar obrazovanja i sporta Hrvatske Željko Jovanović izjavio je da uvrede na nacionalnoj osnovi koje mu je uputio čelnik Dinama Zdravko Mamić nisu vredne njegovih komentara.
"Mogu samo reći da takvi istupi nisu vredni mojih reči", rekao je Jovanović novinarima u Zagrebu.
Na pitanje o brzini kojom je Mamić završio u pritvoru, Jovanović je rekao da nije reč o politici, već o dokazu da je Hrvatska uređena država u kojoj niko ne može da bude vređan po nacionalnoj, verskoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
Zagrebački Jutarnji list u komentaru piše da je privođenje Zdravka Mamića, zbog njegovog primitivnog i sramotnog napada na ministra Jovanovića, veliki korak za hrvatsku državu koja dosad na govor mržnje uglavnom nije reagovala.
"Kapo hrvatskog fudbala u svojim je izjavama toliko preterao da je protiv sebe, u osudi svog ispada, ujedinio celu Hrvatsku", ističe zagrebački dnevnik.
List naglašava da bez slobode kritike nema ni demokratskog sistema i da je svakog ministra moguće kritikovati, ali nikako argumentima koje je Mamić upotrebio.
"On je Jovanovića pokušao da ocrni rasističkom retorikom. Prebrojavao mu je krvna zrnca. Na osnovu njegovog prezimena je tvrdio da mrzi sve hrvatsko", navodi list.
U komentaru se ukazuje i da Hrvatska mora da povuče granicu i da funkcioniše kao civilizovana, pristojna i pravno uredjena država.
"Ako u ovom slučaju ne bi odradila ono što zakon određuje i što bi svaka zajednica koja drži do svoje higijene obavezno učinila, pokazala bi se kukavičkom, zapravo nikakvom državom", ocenjuje list.
Novi list piše da se, uz Mamića, poslednja dva meseca istražuju i poslovi Dinama, ali i Mamićeve porodice - poreska davanja, transferi novca s hrvatskih na strane račune, kao i sumnjivo poslovanje s ruskim preduzećima.
U posebnom tekstu, Novi list ističe i da je krajnje vreme da Mamiću na vrata zakucaju inspekcija, tužilaštvo i policija, i da je to odavno moralo da se dogodi.
"Čovek kojem su puna usta branitelja i Hrvatske, a obožava narodnjake, ponovo prebrojava krvna zrnca u javnosti i zgražava se nad ministrom Željkom Jovanovićem, koji je pored svih njegovih mana još i Srbin. Nakon svega ključna su dva pitanja. Jesmo li kao društvo doista nemoćni da Mamića maknemo iz fudbala i strpamo ga u zatvor? Ili doista zaslužujemo da unedogled trpimo njegov govor mržnje, vulgarno i verbalno nasilje?", piše u komentaru lista.
Novi list dodaje da Mamić ne sme da prođe nekažnjeno i navodi da je njegova izjava pred utakmicu Hrvatske i Srbije "prelazi apsolutno sve okvire prihvatljivog ponašanja".
Kontroverzni Mamić je proteklih godina više puta bio prijavljivan prekršajno i krivično, među ostalim i zbog verbalnih i fizičkih pretnji novinaru.
Protiv njega je 2011. godine na sudu u Zagrebu vođen postupak zbog izjave da "gej fudbaleri ne mogu da igraju za reprezentaciju, jer fudbal igraju samo zdravi ljudi", ali je sud odbacio tužbu koju je podnelo nekoliko udruženja.

Majami nezaustavljiv, Hauard "zakucao" Indijanu


Lebron Džejms i družina bez prevelike muke stigli do 21. pobede u nizu. Najnovija žrtva - Milvoki. Brajant neočekivano na parketu, doduše 12 minuta, bez poena.
Košarkaši Majamija savladali su u noći između petka i subote u gostima Milvoki sa 107:94 i tako došli do 21. uzastopne pobede u NBA ligi.
Majami su do trijumfa predvodili Lebron Džejms i Kris Boš sa po 28 poena, dok je Dvejn Vejd dodao 20. U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Ersan Iljasova sa 26 poena.
Oklahoma je kod kuće pobedila Orlando sa 107:94. Najbolji kod domaćina bio je Kevin Durent sa 26 poena, Rasel Vestbruk postigao je tri manje, dok je u Orlandu najefikasniji bio Džamir Nelson sa 26 poena.
Ekipa Los Anđeles Lejkersa u gostima je bila bolja od Indijane i pobedila sa 99:93. Lejkerse je predvodio Dvajt Hauard sa 20 poena, dok prva zvezda tima Kobi Brajant nije postigao poen za 12 minuta igre. Pravo je čudo što se Brajant našao u startnoj postavi, jer je na prethodnom meču sa Atlantom povredio skočni zglob.
Rezultati utakmica igranih u noći između petka i subote:
Toronto - Šarlot 92:78
Vašington - Nju Orleans 96:87
Indijana - LA Lejkers 93:99
Atlanta - Finiks 107:94
Hjuston - Minesota 108:100
Oklahoma - Orlando 117:104
Dalas - Klivlend 96:86
Milvoki - Majami 94:107
Denver - Memfis 87:80
Golden Stejt - Čikago 95:113

Šoštar: Pobedio je sport


Ponovo izabrani predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar izjavio je da je na izbornoj Skupštini, "uprkos zategnutoj atmosferi" pobedio sport.
Novi stari predsednik SS istakao je da će ova sportska organizacija ubuduće zasnivati svoj rad, kao i do sada, na saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije, Republičkim zavodom za sport i Antidoping agencijom Srbije.
Sostar.jpg
"Sport je danas pobedio, ali ne zato što sam ja izabran za predsednika, već zato što se Skupština izdigla iznad ove atmosfere i na demokratski način glasala", rekao je Šoštar.
Šoštar je atmosferu u prepunoj sali Skupštine Starog grada nazvao zategnutom, jer se njegov protiivkandidat Bakić prilikom govora uoči izbora požalio da mu je telefonom prećeno.
"Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji su glasali za mog protivkandidata. Potrudiću se da u narednom mandatu učinim sve da ubuduće ne bude takvih priča koje su se čule uoči izbora", rekao je Šoštar.
"Ogroman broj delegata koji je bio prisutan Skupštini pokazatelj su kvaliteta rada Sportskog saveza Srbije", rekao je Šoštar.
Protivkandidat Bakić čestitao je Šoštaru na izboru za predsednika i poručio da se nada da će srpski sport ići pravim putem.
Delegati su ponovo za generalnog sekretara uzabrali Daneta Koricu, a imenovan je i novi Upravni odbor od 21 člana, kao i četiri potpredsednika.
Šoštar je dobio ubedljivu podršku delegata na Skupštini koja je održana u sali beogradske opštine Stari grad.
Za njega je od prisutnih 191 glasalo 130 delegata, dok je protivkandidat Ivan Bakić dobio 51 glas.

Lazar Petković, golman "rosonera"


Tiho i skoro neprimetno među imenima igrača Milana koji su konkurisali za utakmicu sa Udenezeom, početkom februara, našlo se i ime Novosađanina Lazara Petkovića.
Mesec dana pre svog 18. rođendana talentovani srpski golman stavljen je na klupu da bude rezerva Marku Ameliji. Da odluka trenera Masimilana Alegrija nije slučajna videlo se dve nedelje kasnija kada je mladi srpski golman bio još jednom na klupi, ovog puta kao zamena Kristijanu Abijiatiju.
petkovic 1.jpg
"Sada kada sam postao, posle 3 godine mukotrpnog rada, deo I tima Milana osećam ogroman ponos i motiv", kaže Lazar Petković u intervjuu za RTS.
Prvi put u javnosti ime Lazara Petkovića, dečaka koji je trenirao u Vojvodini, pojavilo se kada je pre tri godine prošao Milanov junior kamp u Beogradu gde je izabran među nekoliko stotina dečaka da ode na završnu probu u Forte dei Marmi.
- Kao prvo moram da preciziram da je sve započelo iznenadnim preseljenjem moje porodice u Milano gde je moj otac osnovao firmu i odlučio da mama I ja budemo uz njega bar neko vreme. Slučaj je hteo da sam neposredno pre tih događaja bio u kampu Milana tako da su me oni već poznavali i na moju sreću imali izuzetno pozitivno mišljenje o mom talentu i potencijalu. Bilo je dovoljno da moj menadžer Vlado Borozan kontaktira tadašnjeg Sportskog direktora Omladinske skole gosp. Maura Pederzolija i san je postao java....Sve se nekako desilo kao na filmu....
Koji je značajniji momenat za Vas, kada su Vam rekli da žele da ostanete i da trenirate u Milanu ili da biti među igračima za meč prvog tima?
- Sve ima svoj poseban značaj. Kada su mi saopštili da žele da dođem u Milan bio sam oduševljen. Sada, kada sam deo I tima, izuzetno sam ponosan i motivisan. Sledeći ciljevi su debi na zvaničnom meču jer sam vec uspešno odigrao jednu prijateljsku i afirmacija u dresu neke od mlađih selekcija Srbije...
Da li je bilo iznenađenje kada ste dobili poziv da konkurištete za prvoligaške mečeve?
- Bio sam već tri puta na klupi...Moram da priznam da se sve desilo iznenada...ali sam taj tretman zasluzio na terenu. Trebao sam biti samo neko vreme sa I timom ali sam uspeo da se izborim za svoj status i zbog toga sam neizmerno srećan...
Lazar, 195 santimetara visoki golman, priključen je prvom timu pre mesec i po dana i polako se privikava na nove okolnosti koje donosi igranje i trening za Milan.
- Biti među svim tim velikim igračima...raditi sa trenerima kao sto je Alegri i trener golmana Marko Landući (čovek koji je stvorio jednog Marketija iz Lacija) je nešto fantastično. Svi su me fenomenalno prihvatili i učinili da se osećam kao da sam oduvek bio sa njima. Od kada sam sa njima gotovo da ne gube pa me smatraju maskotom koja im je donela sreću. Uživam u svakoj sekundi provedenoj sa njima....i znam koliko igrača sanja da bude na mom mestu....
Šta je bilo najteže od kada ste napustili Novi Sad i otišli u Milano?
- Iskreno nisam nikada razmišljao mnogo o tome jer sam totalno fokusiran na fudbal i moje sportske obaveze. Najvažnije mi je da je moja porodica uvek bila pored mene...ostalo je relativno. Naravno nedostaje mi društvo ali nastojim da odrzim kontakte sa svima....
Biti član Milana je izuzetan uspeh ali daleko od toga da ne zahteva potpunu posvećenost.
- Fudbal je moj život. Imam jasan cilj pred sobom...Želim da ostvarim svoj maksimum u profesiji za koju sam se opredelio. Znam jako dobro koliko ce biti teško ali verujem da cu uspeti.
Petkovic 4.jpg
Dani liče jedan na drugi...
- Trening, kuća i eventualno neki izlazak sa drugarima iz kluba. Nema vremena za bilo šta drugo ali najvažnije mi je da je moja porodica uvek uz mene. Oni su svega odrekli zbog mene i na tome cu im uvek biti zahvalan. Moj san je i njihov san...i svi zajedno radimo kako bi on postao stvarnost.
Stižete li da pratite događaje u srpskom sportu, pogotovo fudbalu?
- Naravno...pratim moju Vojvodinu i reprezentaciju....volim da gledam tenis...kao i svi obožavam Noleta...
Sav taj rad i posvećenost doneli su ne samo mesto u prvom timu Milana već I poziv za mladu reprezentaciju Srbije. 
- Iskreno, nadao sam se. Za mene je reprezentacija svetinja.
Ipak, ovo je tek početak. Lazar Petković je svestan da je tako.
- Samo ja znam koliko je teško i koliko me napora i truda čeka do konačne afirmacije...U manjoj sredini imaš pravo na grešku...nema ove tenzije i pritiska...Mislim da je lakše doći u Milan nego ostati u njemu...Ovde opstaju samo vrhunski igrači. Posebna priča je ta što sam stranac što podrazumeva da moram biti bar za nijansu bolji od Italijana...Moram da pravim razliku na terenu i na treningu i na utakmici....a dokazivanju nikad kraja....
U prethodnih mesec i po dana dogodile su se mnoge stvari u životu ovog mladog i talentovanog golmana. Najlepši momenat bio je debi za prvi tim na prijateljskoj utakmici kada je odigrao čitav meč a pohvale mu dale samopouzdanje da nastavi sa još većim radom. Lazar je krenuo putem svog uzora Petera Čeha ali da bi ostvario sve ciljeve potrebno je da radi intentzivno i posvećeno kao do sada.

Fetel protiv ostatka sveta


Pre početka nove sezone glavno pitanje na koje svi traže odgovor glasi: može li Fetel do četvrte uzastopne titule ili će se ove godine napokon pojaviti vitez na belom konju koji će mu se na tom putu isprečiti, na radost skoro celokupnog F1 kraljevstva?
Da bi otkrili ko bi mogao da bude taj misteriozni vitez Koja, neophodno je prvo videti ko raspolaže sa kakvom mašinerijom, jer u Formuli 1 podjednako male šanse imaju i loš vozač u najboljem automobilu i najbolji vozač u lošem timu.
Red Bul je kako i dolikuje šampionu zimske testove prošao prepun samopouzdanja, na samoj granici nadmenosti. RB9 je prirodna evolucija šampionskog RB8 i ekipa je uverena da će Gladna Hajdi, kako je Seb već krstio svoj novi automobil, biti bar na nivou Kejti, njene Bezobrazne mlađe sestre, Napaljene Mendi, Sočne Lize, Nastrane Kajli i prošlogodišnje (posle gornjeg niza pomalo neočekivano čedno nazvane) Ebi.
Ekipa se zimus maksimalno potrudila da konkurentima ne otkrije Hajdine glavne vrline, iako je jasno da će to i ove sezone biti besprekorno prijanjanje automobila u brzim krivinama. Ipak, Red Bul jedini od vodećih timova tokom predsezonskih testova nije obavio ni jednu simulaciju trkačke distance, što se uvek može tumačiti na dva načina - ili su toliko uvereni da su dobri da ne žele da i konkurencija to vidi, ili nisu baš do kraja zadovoljni pa ne žele da otkrivaju slabu stranu svojeg automobila.
Rekao bih da je istina negde na sredini - automobil je brz na nivou jednog kruga, ali ne toliko dominantan sa punim rezervoarom, što je svakako dobra vest za glavne konkurente.
Hajdinu sudbinu će ove godine direktno odrediti dve suprotstavljene sile. Na jednoj strani su promene pravila koje deluju kao da su uperene direktno protiv Red Bula, i tu prevashodno mislim na ukidanje slobodnog korišćenja DRS-a na kvalifikacijama i na strožiji test opterećenja koji bi trebalo da obezbedi da se prednje krilo ne savija pri velikim brzinama.
Formula2.jpg
Na drugoj strani je fantastičan dizajnerski tim koji gotovo na svaku trku donosi nova poboljšanja za automobil po čemu je Red Bul danas bez premca, čak i u poređenju sa gigantima na ovom polju kakvi su Meklaren i Ferari. Od toga koliko brzo Njujieva ekipa uspe da nadoknadi izgubljeno kroz nova pravila zavisiće i ishod ovogodišnje borbe za titulu.
Meklaren je za poslednjih nekoliko meseci uspeo da uradi ne jednu, ne dve, već čak tri stvari od kojih bi svaka pojedinačno bila dovoljna da navuče osmeh na lice njihovih glavnih konkurenata. Nakon što su sebi dozvolili da ostanu bez najbržeg (ne obavezno i najboljeg) vozača današnjice a zatim i tehničkog direktora (koji će se doduše Hamiltonu u Mercedesu pridružiti tek od naredne sezone, ali je zbog toga već stavljen u zapećak), došli su i na hrabru ideju da za razliku od svih drugih vodećih timova u novu sezonu uđu sa potpuno novim automobilom.
Iako su prethodnu godinu zaključili pobedama na poslednje dve trke, u Meklarenu su smatrali da je prošlogodišnji automobil maksimalno iskoristio svoj potencijal i da bi bilo gotovo nemoguće dodatno ga razvijati u 2013. godini.
Formula3.jpg
Logika kojom su se vodili ima smisla, pogotovo ako uzmemo u obzir da je najbrže postignuto vreme ovog februara u Barseloni (Niko Rozberg) bilo celih sekundu i po brže od najboljeg vremena na kvalifikacijama na istoj stazi u 2012. godini, ali otključati pun potencijal novog automobila zahteva dosta vremena, a to je verovatno jedini resurs koji tim iz Vokinga nema na raspolaganju.
Prema sopstvenom priznanju, Meklaren je prvih osam dana potrošio samo za testiranje svih novih delova, tako da su za podešavanje automobila na raspolaganju imali samo poslednja četiri dana, od kojih je tokom dva padala kiša. Rezultat zbog toga nije neočekivan - zaostatak za vodećom četvorkom na početku sezone je toliki da u prvih nekoliko trka nemaju mnogo čemu da se nadaju. Meklaren je u prošlosti umeo da se tokom sezone značajno poboljša, ali u momentu kada bi timovi trebalo da odvoje značajne resurse za pripremu potpuno novih automobila koje ćemo gledati u 2014. godini, ovako nešto im je najmanje bilo potrebno.
Ferari u novu sezonu ulazi sa automobilom koji je prema Alonsovim rečima „200 puta bolji od prošlogodišnjeg". Deluje da će glavna vrlina ovogodišnjeg modela Skuderije biti konzistentnost, pre nego brzina na nivou jednog kruga. Kao i većina njegovih predaka, i F138 boluje od iste bolesti - nedostatka prijanjanja - zbog čega je automobil „nervozan" u brzim krivinama. Malu zabrinutost izaziva i činjenica da je novi automobil bio za Ferarijeve standarde neočekivano nepouzdan tokom zimskih testiranja, ali bez obzira na sve te manjkavosti u krugu novinara koji prate F1 Alonso se gotovo aklamacijom smatra za najvećeg Sebovog rivala.
Formula4.jpg
Španac ulazi u četvrtu sezonu u Ferariju i sedmu od kako je osvojio svoju poslednju titulu i vreme polako prestaje da mu bude saveznik. Alonso je gladan titula i to ga ove sezone može učiniti znatno agresivnijim, a samim tim i uzbudljivijim za gledanje.
Da nije bilo toliko problema sa menjačem tokom predsezonskog testiranja, Lotus bi bio svačiji favorit iz senke za titulu u 2013. godini. Kao i prošlogodišnji model, E21 je od prvog dana pokazao ogroman potencijal. Automobil je lak za upravljanje, impresivan u krivinama i izuzetno nežan prema gumama, pa je, kad se gledaju prosečna vremena u dužim sekvencama od 15, 20 ili više krugova, Lotus jednako brz, ako ne i za nijansu brži od Red Bula i Ferarija.
Šef tima, Erik Bulije, smatra da će se tim ove sezone sigurno boriti za titulu, dok su vozači malo oprezniji, ali i Kimi i Roman ističu da je automobil na svim poljima značajno bolji od prošlogodišnjeg. Glavna boljka ipak ostaje brzina u jednom krugu, a bez visoke startne pozicije je teško maksimalno iskoristiti potencijal automobila.
Formula5.jpg
Osim Lotusa, najviše razloga za zadovoljstvo posle predsezonskih testova ima Mercedes. Ekipa je žrtvovala celu drugu polovinu prošle godine u korist razvoja ovogodišnjeg modela i deluje da se ta strategija isplatila. W04 je veoma brz na nivou jednog kruga a poboljšanje je postignuto i kada je u pitanju „trošenje" guma, fatalna boljka prošlosezonskog modela.
Ipak, određena zadrška mora da postoji, ne samo zato što je Mercedes previše zaostajao za vodećima na kraju prošle sezone, već pre svega što se bolja ekonomičnost u odnosu na gume mora tek dokazati na asfaltu veće temperature nego što je bio februarski u Barseloni.
Od timova u sredini zamišljene tabele u 2013. godini se najviše očekuje od Zaubera i Fors Indije. Švajcarska ekipa je prošle sezone stizala i do podijuma, a u Niku Hilkenbergu je dobila dostojnu zamenu za Pereza, dok tim Vidžaja Malije posle povratka Adrijana Zutila ima verovatno najbolji vozački par van prve petorke.
Formula1.jpg
Vilijams je, kao i Lotus posebno impresionirao konzistentnošću vremena u dugoj sekvenci krugova, ali brzina evidentno fali, dok je Toro Roso napredovao u odnosu na prošlu sezonu i ima pravo na nadu da Rikardo i Vernj neće biti ona dvojica koja će redovno ispadati posle prvog kruga kvalifikacija.
Na začelju ćemo i ove sezone gledati Kejteram i Marusiju, ali najverovatnije u obrnutim ulogama, jer su crveni automobili koji ove sezone po prvi put imaju i KERS na testovima delovali brže od zelenih.
Kada se podvuče crta, nova sezona poprilično obećava. Seb ostaje favorit broj jedan za titulu, ali ako je Alonso prošle godine u značajno lošijem automobilu mogao da ga pritiska do poslednjeg kruga u Sao Paolu, uz pomoć F138 ta bitka će biti još uzbudljivija.
Još ako Lotusov E21 ispuni sve što je obećavao u predsezoni, eto i Kimija u prvoj borbi za titulu još od 2007. godine, dok uvek optimistička britanska štampa smatra da će i Luis pobeđivati ove sezone. A ako Luis bude pobeđivao to znači da će svoju šansu imati i Rozberg koga su svi već jednom prežalili (kada je izlazio na crtu Šumaheru), a čini se da mnogi istu grešku ponavljaju i ove godine. Baton i Perez će na početku godine morati da budu strpljivi i da vrebaju šansu iz drugog plana ali Meklaren se nikad ne sme otpisivati.
U sezoni u kojoj je prosečna starost vozača najniža u istoriji (27 godina), svoju šansu je dočekalo i pet početnika. Ime koje bi trebalo zapamtiti je Valteri Botas, šampion GP3 serije za 2011. godinu. Mentor novog Letećeg Finca je niko drugi do Mika Hakinen a ako je suditi po medijskoj pažnji, odavno nismo imali početnika od kojeg se tako mnogo očekivalo. Neka mu je sa srećom.
Trka u Melburnu se vozi u nedelju ujutru od 7 časova po našem vremenu, dok su kvalifikacije dan ranije u istom terminu. Po poslednjoj prognozi, kiša je veoma izgledna, pogotovo u subotu, a temperatura tokom oba dana neće prelaziti 19 stepeni. Prevedeno na jezik navijača, to znači da je ovog vikenda apsolutno sve moguće.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger