Headlines News :

Razočarani zbog poraza (VIDEO)

Written By maxtv on недеља, 10. фебруар 2013. | 19:20

Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vranješ i reprezentativke žale zbog poraza od Slovačke. Žao mi je što sav trud i žrtve igračica nisu dali očekivane rezultate. Hvala devojkama na divnoj nedelji i profesionalnom odnosu koji su pokazale. Ostaje nam da sačekamo sledeći žreb, da probamo da ostanemo u najjačoj grupi FED kupa, rekao je Vranješ.
Slovačka se plasirala u polufinale Svetske grupe Fed kupa pošto je danas u Nišu savladala Srbiju sa 3:1.
Teniserka Srbije Vesna Dolonc nije uspela da se suprotstavi Danijeli Hantuhovoj u četvrtom meču i izgubila je sa 0:2 (3:6, 2:6). Meč je trajao jedan sat i 16 minuta.
Dolonc je u prvom setu pružila bolji otpor nekada petoj teniserki sveta, ali je bilo očigledno da će iskustvo 30-godišnje Hantuhove odlučiti pobednika. Ranije danas Bojana Jovanovski je izgubila od Jane Čepelkove sa 1:2.  Nakon dogovora dva trenera, odlučeno je da se dubl meč, nAravno bez iakkvog rezultatskog značaja, i ne odigra.
Slovačka će u polufinalu igrati sa Rusijom koja je savladala Japan sa 3:2.
Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da mu je žao što veliki trud njegovih igračica nije rezultirao pobedom nad Slovačkom i istakao da je sada glavni cilj da ekipa sačuva mesto u Svetskoj grupi.
„Žao mi je što sav trud i žrtve igračica nisu dali očekivane rezultate. Hvala devojkama na divnoj nedelji i profesionalnom odnosu koji su pokazale. Ostaje nam da sačekamo sledeći žreb, da probamo da ostanemo u najjačoj grupi FED kupa", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.
„Niko ne može ništa da prebaci Bojani, vukla je povredu još od Australije, a samo delimično je uspela da je sanira. Ta požrtvovanost i želja da nastupi i pruži maksimum zaslužuje sve čestitke. Želim joj da se oporavi i nastavi tempom kojim je krenula ove godine", izjavio je Vraneš.
Debitantkinja u srpskom FED kup timu Vesna Dolonc pohvalila je atmosferu u ekipi i dodala da joj je žao što nije obradovala publiku trijumfom.
„Očekivala sam podršku, bila je zaista sjajna, navijači su napravili fantastičnu atmosferu. Žao mi što nisam osvojila i drugi bod za Srbiju. Naš timski duh je neverovatan. Kada ja igram, imam osećaj kao da ceo tim igra zajedno samnom", kazala je Dolonc.
Ona je dodala da je Hantuhova danas igrala sjajno i da joj nikako nije dozvoljavala da uhvati ritam.
Mečevi baraža za opstanak u Svetskoj grupi FED kupa igraju se 20. i 21. aprila.

Li Adi u Dinamu iz Zagreba


Nekadašnji štoper Crvene zvezde Li Adi novo je pojačanje zagrebačkog Dinama. Reprezentativac Gane u redove hrvatskog šampiona dolazi kao pozajmljen igrač kineskog Dalijena.
Li Adi, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, novi je član zagrebačkog Dinama.
li adi.jpg
Reprezentativni štoper Gane igrao je u kineskom Dalijenu nakon odlaska sa Marakane, a na Maksimir dolazi kao pozajmljeni igrač.
Adi će igrati među „modrima" do kraja tekuće sezone, posle čega će, kako to obično biva, hrvatski šampion imati mogućnost da otkupi ugovor ovog fudbalera. Naravno, sve pod uslovom ljudi u klubu budu zadovoljni onim što budu videli.
Govorilo se da je Dinamo bio zainteredoban za Asija još dok je nosio crveno-beli dres, ali tada transfer nije konkretizovan.
Hrvatski mediji prenose kako je tržišna vrednost ovog fudbalera oko milion evra, ali se takođe posebno ističe njegova skolonost da se ponekad jednostavno „izgubi".
„Dečko je sjajan štoper, ali teško ga je uloviti kada ode kući", rekao ej Mamić, pola u šali a pola u zbilji, na predstavljaju svoje najnovije akvizicije.

"Večiti" za Žućkovu levicu


Borbu za osvajanje Kupa Radivoja Koraća vodiće Crvena zvezda i Partizan. U finalnom meču u Kragujevcu saznaće se da li „Žućkova levica" ostaje u posedu „crno-belih", ili menja adresu i odlazi na Mali Kalemegdan. Novi praznik srpske košarke počinje u 21 čas.
Slično kao prošle godine, i ovoga puta borbu za trofej Kupa Radivija Koraća vodiće „večiti rivali" Crvena zvezda i Partizan. Jedina razlika ovoga puta je ta što mesto okršaja nije Niš već hala „Jezero" u Kragujevcu.
Partizan.jpg
Partizan je imao nešto veći raspored i nešto malo više muke da stigne do finala takmičenja. Najviše su se „crno-beli" mučili sa Mega Vizurom koju su izabranici Duška Vujoševića slomili tek u finišu meča.
Sa druge strane Zvezda je imala daleko teže protivnike protiv kojih je zabeležila ubedljive pobede. „Crveno-beli" su prvo savladali Vojvodinu, a zatim su impresivnom igrom demolirali trećeg favorita i domaćina takmičenja ekipu Radničkog.
Zvezda kosarka.jpg
Sve ovo ipak ne znači ništa. Ovaj „večiti derbi" nema favorita, tako da će verovatno i ovaj meč na kraju odlučivati jedna lopta.

Španovićeva ponovo potvrdila rekord


Samo nedelju dana pošto je na atletskom mirtingu u Lincu potvrdila nacionalni rekord, Ivana Španović je slično ponovila i u Novom Sadu. Na mitingu u Novom Sadu Španovićeva je preskočila 6,63 metara.
Ivana Španović je još jednom izjednačila državni rekord u skoku udalj, na mitingu u Novom Sadu, skokom od 6,63 metara.
Ivana Spanovic.jpg
Ivana Španović još jednom potvrdila nacionalni rekord
"Kao vanilce, svi isti i slatki ", našalio se trener Goran Obradović, misleći pritom na skok koji je Španović ostvarila prilikom pobede na mitingu u Lincu pre nedelju dana.
"Ivana je prethodno ostvarila lični rekord na 60 metara sa 7,41 sekundi i 7,50 u kvalifikacijama. Samo da ukažem da je norma za prvenstvo Evrope u sprintu za ene 7,40, što dovoljno govori koliko je spremna.
Otkazali smo učešće na mitingu u Birmingemu, pa će se takmičiti na nacionalnom šampionatu sledećeg vikenda.", rekao je Obradović.
Španovićeva je skakala i troskok radi treninga i iz šest koraka došla do 12,05 metara.
Asmir Kolašinac je u bacanju kugle pobedio sa 20,04, dok su ostalo bili presupi.
Odmah nakon oporavka od povrede kolena, na najbolji mogući način se višebojac Mihail Dudaš vretio na stazu ličnim rekordom na 60 m prepone (8,15) i izjednačenim u skoku motkom u dvorani od 4,80 m. Marko Antić je na 60 metara ostvario solidan rezultat od sa 6,92 sekunde.

Bojana poražena u "maratonu"


Jana Čepelova savladala je posle pravog maratona Bojanu Jovanovski sa 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 11:9. Meč je trajao više od tri sata, a slovačka teniserka je tri puta servirala za pobedu, da bi tek iz četvrtog pokušaja uspela da osvoji ključni set.
Slovačka je povela protiv Srbije sa 2:1 u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Jana Čepelova savladala Bojanu Jovanovski sa 2:1 (5:7, 7:5, 11:9). Meč je trajao tri sata i 18 minuta. Jovanovski je trenutno 39. na WTA listi, a izgubila je 98. teniserke sveta.
Bojana Jovanovsk1i.jpg
Poraz Bojane posle maratona
U prvom setu domaća teniserka je povela sa 3:1, međutim, nije uspela da sačuva tu prednost, pa se do kraja ovog dela igre vodila ravnopravna borba, u kojoj je teniserka Srbije za nijansu bila bolja.
Slovačka teniserka je u drugom setu povela sa 2:0, ali je ubrzo bilo 3:3 i nastavila se igra "gem za gem". Čepelova je iskoristila prednost od 6:5 i zatim došla do izjednačnja.
Činilo se da je teniserka Srbije najubedljivije igrala u trećem setu kada je povela sa 1:0, dozvolila protivnici da izjednači i zatim opet došla do prednosti od 4:2.
Imala je šansu da povede sa 5:2, ali je Čepelova iskoristila njene greške, izjednačila na 4:4 i preokrenula rezultat u svoju korist.
Jana Cepelova.jpg
Čepelova dovela Slovačku na prag trijumfa
Jovanovski je opet imala prednost od 6:5, međutim, nije uspela da je iskoristi, pa se meč nastavio. Slovačka teniserka je povela sa 9:8 i 10:9 i zatim završila meč.
"Dala sam sve od sebe, danas mi je lošije, leđa me ubijaju. Svaki servis me je presekao, to je glavni razlog poraza. Oni su sve to znali, pa je bilo dosta slajseva i niskih lopti. Jako mi je žao, borila sam se, nadam se da će biti bolje sledeći put i da ćemo ipak, stići do pobede", rekla je Jovanovski posle meča.
"Otkazala sam Dohu i Dubai, treba mi bar deset dana mirovanja, vučem povredu već tri nedelje, a sve je gore i gore. Nema svrhe ići tamo sa bolovima, da ne pogoršam povredu. Nikad mi nije krivo, htela sam da dođem i odigram ovde, makar i povređena. Ovo je mnogo bitnije i preče od Dohe i Dubaija", dodala je ona.
Bojana je priznala i da nije očekivala da Čepelova izdrži pritisak u finišu meča.
"Iskreno sam mislila da ona neće izdržati pritisak, da ću uspeti da izvučem ovaj meč. Ipak, ona se branila kao nikad u životu, terala me da igram što duže poene, a počela sam i da pravim neke glupe greške. Teško je biti fokusiran", zaključila je ona.

Zagreb pod opsadom zbog Srbije


Predstojeća utakmica između Hrvatske i Srbije najveći je bezbednosni izazov u istoriji sportskih događaja kod naših zapadnih suseda. Kako prenose hrvatskski mediji, za utakmicu protiv Srbije u Hrvatskoj će biti angažovan rekordan broj policajaca i bezbednosnog osoblja.
Hrvatska i Srbija sastaće se 22. marta na Maksimiru u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a više od same utakmice priča se o obezbeđenju ovog visokorizičnog događaja.
Hrvatska navijaci.jpg
Nezapamćeno obezbeđenje za meč sa Srbijom
Kako prenosi Jutarnji list, duel na Maksimiru biće najveći bezbednosni izazov gde če biti angažovan rekordan broj policije i drugog bezbednosnog osoblja.
„Za utakmicu će biti angažovane najveće bezbednosne snage u istoriji. U obezbeđenju utakmice učestvovaće frapantan broj ljudi", rekao je šev obezbeđenja u Hrvatskom fudbalskom savezu (HNS) Zoran Cvrk.
„Nije reč samo o stadionu, ceo Zagreb će biti pod opsadom. Odlučili smo da postavimo nekoliko kontrola ulaznica, tako da oni koji nemaju karte neće moći ni da priđu stadionu", dodao je Cvrk.
Hrvatska navijaci1.jpg
Zagreb pod opsadom
Hrvatski mediji navode da će biti premašen rekord koji je postavljen na meču protiv Engleske kada je angažovano 1.400 policajaca, 700 radnika obezbeđenja i 100 redara. Mere bezbednosti biće daleko veće nego kada su se Hrvatska i Srbija sastali 1999. godine.

Spor oko „Beogradskog maratona"


Preduzeće Beogradski maraton saopštilo je da Gradski sekretarijat za sport i omladinu "po istom scenariju iz 2003." pokušava da Atletskom savezu Beograda dodeli organizaciju 26. Beogradskog maratona.
Preduzeće "Beogradski maraton" izdalo je saopštenje u kojem se tvrdi da je najveća sportska manifestacija u njenom vlasništvu, pa je stoga u njenoj nadležnosti i da organizuje trku.
Beogradski maraton.jpg
"Manifestacije 'Beogradski maraton' i 'Dečiji maraton' su intelektualna svojina zaštićena u skladu sa zakonom u nadležnoj agenciji dana 23.05.2003. godine. Beogradski maraton d.o.o. na bazi tih zaštićenih autorskih dela organizuje 'Beogradski maraton' i 'Dečiji maraton' i vlasnik je tih događaja", kaže se u saopštenju .
Navodi se dalje da je Beogradski maraton d.o.o.registrovao manifestaciju 'Beogradski maraton' kod Svetske atletske federacije (IAAF) i u Svetskom udruženju maratona i uličnih trka (AIMS) i da one priznaju i podržavaju isključivo preduzeće Beogradski maraton kao vlasnika i organizatora tih događaja".
"Beogradski maraton d.o.o, za više od dve decenije organizovanja ove najznačajnije sportsko-turističke manifestacije, sve vreme izuzetno dobro saradjuje sa Ministarstvom omladine i sporta, Atletskim savezom Srbije (AŠ) i sa 13 gradonačelnika Beograda", ističe se u saopštenju.
Beogradski maraton start.jpg
Preduzeće "Beogradski maraton" navodi da je "dana 22.09.2003. godine Skupština grada Beograda donela Odluku o stalnoj manifestaciji u oblasti sporta od značaja za grad Beograd kojom je pokušala da nezakonito otme od Beogradskog maratona d.o.o. vlasništvo i organizaciju manifestacije 'Beogradski maraton' (Odluku ispravlja i dopunjava 25.11.2003. i 23.02.2004. godine), ali ne uspeva, već 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo manifestaciju 'Beogradski maraton' vraća legalnom vlasniku - preduzeću Beogradski maraton d.o.o. (posle nedvosmislenog stava Gradskog javnog pravobranilaštva od 12.10.2004. godine)".
"Po istom scenariju iz 2003. godine, gradski Sekretarijat za sport i omladinu sada, ponovo posle 10 godina pokušava da Atletskom savezu Beograda 'poveri' ono što nije njegovo", kaže se u saopštenju preduzeća "Beogradski maraton".
"Veoma smo iznenađeni što se čine pokušaji da se u gradu Beogradu organizuje neki novi - prvi maraton, koji bi nedvosmisleno i neshvatljivo ugrozio tradicionalni 26. Beogradski maraton", kaže se u saopštenju i dodaje da je Beogradski maraton d.o.o. "uveren da ćemo, kao i do sada, uspešno saradjivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama koje su uvek pružale kvalitetnu logističku podršku tehničkoj organizaciji samog dogadjaja i da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor".
Trka zadovoljstva.jpg

Bolt sporo startovao


Najbrži čovek na planeti, Jamajčanin Usein Bolt nije na najbolji način započeo novu sezonu. Na atletskom mitingu u Kingstonu Bolt je ostvario tek treći rezultat na 400 metara. Bolje rezultate od njega postavili su njegovi zemljaci Voren Veir i Johan Blejk.
Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajcanin Usein Bolt ostvario je treći rezultat na 400 metara na mitingu u Kingstonu.
Usein Bolt.jpg
Bolt nije najbrži na startu 2013.
Bolt je u svojoj kvalifikacionoj trci, istina, pobedio u vremenu 46,71 sekundi, ali su bolje rezultate od njega ostvarili njegovi zemljaci Voren Veir i Johan Blejk.
Veir, koji je u finalu Olimpijskih igara na 200 metara bio treći iza Bolta i Blejka, zabeležio je lični rekord - 46,21 sekundu, dok je Blejk u cilj ušao rezultatom 46,64 sekundi.
"Srećan sam zbog ovog rezultata.Nisam mnogo mario za rezultata, koliko za to da završim trku", rekao je Bolt.

Veliki povratak Nadala


Rafael Nadal se u svetski tenis vraća na velika vrata. Španski teniser na turniru u Čileu učestvovaće u dva finala. Nadal je u polufinalu singla savladao Žeremija Šardija, i u finalu će za trofej igrati protiv Horasija Sebalosa. U finlu dubla Nadal i Del Potro igraće protiv italijanskog para Lorenci/Staraće.
Španac Rafel Nadal plasirao se u finale ATP turnira u Vinji Del Mar (Čile) pošto je savladao francuskog tenisera Žeremija Šardija sa 6:2, 6:2.
Rafael Nadal.jpg
Nadal u dva finala
Protivnik Nadalu u završnom meču turnira, čiji je nagradni fond 410.000 dolara, biće Argentinac Horasio Sebalos koji je pobedio zemljaka Karlosa Berloka sa 6:3, 7:6 (7:4).
Svojevremeno najbolji teniser sveta, koji je zbog povrede kolena pauzirao sedam meseci, u Vinji Del Mar igraće i u finalu dublova. On i Argentinac Huan Monako boriće se za trofej protiv italijanskog para Paolo Lorenci - Potito Staraće.
Nadal je, inace, na ovom turniru odigrao, što u singlu što u dublu, ukupno šest mečeva za pet dana i nije izgubio ni set.

Bota dopingovan


Izbio je još jedan doping skandal, ovoga puta u boksu. Bivši bokserski šampion u WBF verziji Južnoafrikanac Frensis Bota bio je pozitivan na antidoping testu uoči meča sa Sonijem Bilijem Vilijemsom, koji je u petak završen njegovim porazom.
Bvši bokserski šampion u WBF verziji Južnoafrikanac Frensis Bota bio je pozitivan na antidoping testu uoči meča sa Sonijem Bilijem Vilijemsom, koji je u petak završen njegovim porazom.
Frensis Bota.jpg
Bota dopingovan
Kako australijski mediji prenose, zabranjena supstanca fentermin pronadjana je u uzorku urina 44. godišnjeg Bote, koji je tokom 20. godišnje karijere boksovao oprotiv Majka Tajsona, Ivandera Holifiklda, Majkla Murerai Lenoksa Luisa.
Analizom uzorka pronadjeni su i tragovi benzodiazepina, nusprodukt valijuma. Rezultati analize biće poslati u sedište WBA u Panami.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger