Headlines News :

Jelena preslišala Dominges

Written By maxtv on четвртак, 13. јун 2013. | 21:43

Jelena Janković se plasirala u polufinale turnira u Nirnbergu, pošto je u dva seta pobedila Lurdes Lino Dominges iz Španije, 6:4, 6:0. Jankovićeva je prvi nosilac u Nirnbergu, koji se igra na šljaci, a u polufinalu će igrati sa Nemicom srpskog porekla Andreom Petković. U drugom polufinalu sastaju se Čehinja Lucje Šafaržova, koja je peti nosilac, i Polona Hercog iz Slovenije.
Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Nirnbergu savladavši večeras u četvrtfinalu Lurdes Dominges Lino iz španije sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:0. Jankovićeva je potvrdila odličnu formu i lako pobedila 50. sa svetske rang liste nakon 79 minuta igre. Prepustila je protivnici samo četiri gema i ostvarila četvrti trijumf u isto toliko međusobnih duela.
Jelena-n-12.jpg
Dominges Lino je pružila čvršći otpor samo u prvom setu, drugi je protekao u apsolutnoj dominaciji srpske teniserke, koja je opravdala ulogu glavnog favorita na turniru.
U borbi za finale Jelena se sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke, koja je savladala zemljakinju Aniku Bek sa 4:6, 6:3, 7:5.
Srpkinja sa nemačkim pasošem, svojevremeno deveti reket sveta, dugo se oporavljala od povrede i trenutno zauzima 103. mesto na WTA listi. Petkovićeva ima bolji međusobni skor protiv Jankovićeve i vodi sa 3:2.

Turnir u Nirnbergu igra se za ukupan nagradni fond od 235.000 dolara.

Stević drugi u Kladovu

Ivan Stević, srpski olimpijac u majici rumunske profi ekipe Tušnad osvojio je drugo mesto u trećoj etapi 53. trke „Kroz Srbiju“ od Bora do Kladova (150,3 km). Prvi je kroz cilj prošao Slovak Kolar, a treći je bio Francuz Monkorž. Četvrta etapa na programu je sutra od Kladova do Požarevca u dužini od 186 km
Na cilju, pred velikim brojem gledalaca, Stevića je u izvanrednom sprintu grupe od 66 biciklista, za pola dužine bicikla, pretakao Mihael Kolar (Slovačka, Dukla) dok je treći završio etapu Pjen Monkorž (Francuska, FRB). Mladi srpski reprezentativac Jovan Zekavica (Borac, Čačak) stigao je deveti.
Bici1.jpg
Stević se zahvaljujući bonifikaciji od šest sekundi za drugo mesto u etapi sa 16. mesta u generalnom plasmanu pomerio na peto! Žutu majicu Vestern uniona SAP sačuvao je Argentinac u japanskom timu Nipo Mauro Rikece.
"Ogrejalo nas je sunce, raspoloženje je bilo dobro i eto i rezultata ", objašnjavao je nasmejani Stević okružen vozačima svog tima. "Zahvaljujem se pre svega Čobanu, Špancu Karasku ali i ostalim vozačima Tušnada na izuzetnoj pomoći u završici".
Stević je ovu etapu vozio i 2011. kada je pobedio trku „Kroz Srbiju", ali tada nije sprintao:
"Nosio sam lidersku majicu i nije bilo razloga za rizik. U ovoj etapi bilo je pakleno u poslednjih 25 km, žuta majica je počela da posustaje i došlo je do „paljbe" na čelu karavana, da mu pobegnemo. Ali, na nesreću bilo nas je malo, tako da su se vozači Nipo tima uspeli da održe u grupi. Ovo drugo mesto mi mnogo znači pre svega u mentalnom pogledu, rezultati ove sezone nisu bili kako sam priželjkivao i mesto na postolju podiglo mi je moral".
Karavan se na „kupserima" (talasastim bregovima) vrlo brzo podelio u dve velike grupe, bilo je i izuzetno mnogo pokušaja begova, tako da je bilo teško taktički kontrolisati i planirati etapu:
"Čestitam svim reprezentativcima Srbije, vozili su danas mogo bolje nego juče i rezultat nije izaostao jer je Jovan Zekavica u prvih deset a Kasa, Danilović i Borisavljević su došli u vremenu pobednika", rekao je selektor Radiša Čubrić.
"Čestitke i Steviću, sada ima odličnu poziciju pred nastavak trke i dve veoma interesantne etape pre svega zbog dužine, jer 14. juna idemo za Požarevac i vozićemo 186 km a 15. juna je najduža etapa od Požarevca do Sremske Mitrovice od 200 km".
Bici2.jpg
Malo iznenađenje je bilo i „spajanje" grupa na oko 30 km do cilja?
"Mislim da su tu kumovali Italijani iz Nipa, koji su bili u vodećoj grupi, nije im išlo u račun da se „pocepa" karavan, jer je tada teže čuvati žutu majicu. Usporili su, tempo je drastično pao, a druga grupa je išla „do daske" i za čas su anulirali tri minuta prednosti tako da je u Kladovo došla na sprint velika grupa. Do kraja cilj nam je još neko postolje u etapama, ali i da imamo još nekog biciklistu u prvih deset u generalnom poretku".
Jovan Zekavica je osvetlao obraz reprezentaciji Srbije devetim mestom:
"U etapi do Bora sam mnogo pogrešio, morao sam da se iskupim za to pred Čubrićem i drugovima. Bio sam veoma aktivan, čini mi se da sam učestvovao u 60 begova, ali nije bilo u finišu svežne da jurišam na mesto na postolju".
Rikece je pobedio na prolaznom cilju u Negotinu i bio treći na drugom u Brzoj Palanci tako da je zaradio četiri sekunde bonifikacije. U Brzoj Palanci je slavio Patrik Tibor (Slovačka, Dukla), kada je Kolar, pobednik etape bio drugi. Od tri brdska cilja, dva je dobio Mirak Kal (Turska), a jedan Čeh František Padour iz Bauknehta.
Priznanja najboljima u Kladovu na svečanoj bini uručili su gradonačelnik Radovan Arežina, Borislav Petrović zamenik predsednika opštine i Petar Đurđević generalni sekreta Saveza sportova Kladova, predsednik organizacije trke Ljubomir Živanović i sportski direktor Rajko Čubrić kao i druge ugledne zvanice. „Festina" je nagradila časovnikom pobednika etape.
U žutoj majici četvrtu etapu od Kladova do Požarevca nosiće Mauro Rikece (Argentina, Nipo), i plavu majicu Sosijete ženeral banke za brdske ciljeve Mirak Kal (Turiska) a zelenu za prolazne ciljeve „Farmakom MB" Pjotr Kirpsa (Poljska, Mark pol). Stević je u ovom bodovanju šesti.
Bici3.jpg
Bela majca Ministarstva omladine i sporta Srbije, pripala je Jakubu Foltinu (Poljska).
Rezultati treće etape Bor - Kladovo (150,3 km): 1. Mihail Kolar (Slovačka, Dukla) 3:31,46 časova, 2. Ivan Stević (Srbija, Tušnad, Rumunija), 3. Pjen Monkorž (Francuska, FRB), 4. Pjotr Kirpsa (Poljska, MarkPol), 5. Maksim Razumov (Rusija, Itera Kaćuša), 6. Simon Kampagard (Italija, Nipo, Japan), 7. Mauro Rikeci (Argentina, Nipo, Japan), 8. Haralampos Kastrantas (Grčka, Kastro), 9. Jovan Zekavica (Srbija, na cionalna), 10. Niklas Askvik (Norveška, Oneko) - svi u vremenu pobednika itd.
Generalni plasman: 1. Mauro Rikeci 8:04,39, 2. Sergej Nikolajev (Rusija, Itera Kaćuša) + 5 sekundi , 3. Pjotr Kirpsa + 6, 4. Mirak Kal (Turska) + 7, 5. Ivan Stević + 8, 6. Žolt Der (Mađarska, Utensilnord) + 10, 7. Jakub Foltin (Poljska, BDC) + 12, 8. Teo Rajnhart (Nemačka) + 13, 9. Hasta Gekan (Turska, Brisaspor) + 14, 10. Hurum Sondreman (Norveška, Oneko) + 14, 16. Gabor Kasa (Srbija) + 14 sekundi... 33. Jovan Zekavica (Srbija) + 3,29 minuta, 40. Stefan Stefanović (Srbija, Festina) + 3,41, 44. Marko Danilović (Srbija, naconalna) + 3,41, 48. Nebojša Jovanović (Srbija, Radnički) +3,41, 55. Miloš Borisavljević (Srbija, nacionalna) + 3,47 minuta itd. U karavanu je106 vozača, odustali su od srpskih bciklista Ambruš i Antonijević iz Festine i Stojanović iz CCN Metalca.

Delfini na "kamikaze"

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u prvoj grupi završnog turnira Svetskog kupa, pošto je u trećem kolu pobedila Brazil sa 16:7 (5:1, 4:1, 5:3, 2:2). U borbi za polufinale delfini igraju protiv Japana. Meč se igra u petak od 13.30 časova.
Najbolji vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu će igrati protiv četvrtoplasiranog tima iz prve grupe, u kojoj igraju Crna Gora, Mađarska, SAD i Japan.
London-reprezentacija.jpg
Utakmica protiv Brazila predstavljala je drugi deo treninga za izabranike Dejana Savića, koji su pre toga odradili plivački trening.
U prve dve četvrtine vaterpolisti Srbije su obezbedili sedam golova prednosti, pa su u nastavku znatno smanjili tempo i omogućili Brazilcima da u drugom poluremenu postignu pet golova.
Igrač više: Srbija 9 (7), Brazil 9 (2). Peterci: Srbija 2 (2).
Srbija: B. Mitrović, Šaponjić, Gocić 3, Udovičić 2, Ćuk 2, Ubović, Nikić 2, Aleksić 1, Radjen, Filipović 3, Mandić 1, S. Mitrović 2, G. Pijetlović.
Brazil: Bezera, Gomeš 1, Miranda, Viera , G. Roka 1, Delgado 1, Silva 1, B.Roka 1, Franko, Gimareš, Insera 2, Antoneli.
Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće sutra od 13.30 u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige protiv Japana, koji je u poslednjem kolu grupne faze izgubio od Mađarske sa 11:5 i zauzeo poslednje mesto u A grupi.
Iako je kao pobednik B grupe Srbija trebalo da igra od 15.15, domaćin turnira Rusija iskoristila je pravo zamene termina i "pomerila" meč izabranika Dejana Savića.

Stanić: Bolji smo sa novim selektorom

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić rekao je da je nacionalni tim bolji od kada je Ljubomir Vranješ došao na mesto selektora.
Reprezentativni čuvar mreže Darko Stanić smatra da je ekipa napredoval dolaskom Ljubomira Vranješa na mesto selektora i da je atmosfera u tim na viskom nivou.
Stanic.jpg
"Lep je osećaj vratiti se u Srbiju s pobedom, dočekala nas je pozitivna atmosfera. Uspeli smo da se rešimo loših poteza, s novim selektorom smo dosta bolji, brzo smo se uhodali. Učimo iz pobede, a ne samo iz poraza. Prezadovoljan sam rezultatom, a sa Bosnom i Hercegovinom se nadam da ćemo zaokružiti priču", rekao je Stanić na beogradskom aerodromu Nikola Tesla po povratku iz Rusije.
Srpski rukometaši su pobedili Rusiju sa 29:28 u Astrahanu u pretposlednjem kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako došli na korak od plasmana na kontinentalni šampionat.
"Orlovi" će u poslednjem kolu dočekati Bosnu i Hercegovinu u hali Čair u Nišu u nedelju u 19.00.
"Otišli smo s ciljem da pobedimo i rešimo plasman na EP, što smo i uradili. S novim selektorom napravili smo čudo, sa nekoliko treninga uspeo je da izvuče ono najbolje. Idemo na pobedu... Čair je naša druga kuća, tamo je uvek odlična atmosfera, tako da je publika kroz kvalifikacije zaslužila da zajedno proslavimo odlazak na Evropsko prvenstvo", kazao je srednji bek Srbije Petar Nenadić.
Selektor Vranješ je rekao da Srbija ima mlade igrače i da tek treba da ih bolje upozna.
"Imamo mlade igrače koji bi trebalo da dobiju dosta iskustva. Trebaće nam još zajedničkih okupljanja da ih bolje upoznam i sve će biti mnogo bolje", rekao je selektor.
Vranješ koji je, kao igrač, nastupao za reprezentaciju Švedske, kazao je da nikada nije imao publiku na svojoj strani u Nišu.
"Bio sam nekoliko puta u Nišu, ali nikada nisam imao publiku na svojoj strani što će ovog puta samo doprineti boljem rezultatu i dobroj igri reprezentacije. Nadam se da će nam pomoći da pobedimo selekciju Bosne i Hercegovine", naveo je Vranješ.
Evropsko prvenstvo održaće se u Danskoj od 14. do 26. januara sledeće godine.

Samjuel još godinu dana u Interu

Iskusni 35-godišnji argentinski fudbaler Valter Samjuel produžio je ugovor sa Interom na još godinu dana, saopštio je klub iz Milana.
Dugogodišnji standardni štoper stigao je u Milano 2005. godine iz Reala, a prethodno je igrao za Njuel Old Bojs, Boku Juniors i Romu.
Samjuel-Inter-2.jpg
Sa Interom je osvojio pet titula u Seriji A i Ligu šampiona 2010. godine. Samjuel je za reprezentaciju Argentine odigrao 56 utakmica i postigao pet golova.

Bez zvanične ponude za Roberta Levandovskog

Direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke rekao je da razume nezadovoljstvo najboljeg napadača ekipe Roberta Levandovskog, jer će Poljak morati da popričeka na transfer sa minhenskim Bajernom.
Vacke je poručio da klub bez obzira na sve, sigurno neće promeniti odluku o statusu Poljaka.
Robert-Levandovski-Borusija.jpg
"Mislio sam da me Robert bolje poznaje, razgovarao sam ranije sa njim i razumem njegovo razočarenje, i ja bih bio kada bih saznao da Bajern zapravo nije ni poslao zvaničnu ponudu", objasnio je Vacke.
Priče da će se Levandovski pridužiti ekipi Bajerna, počela je uoči ovogodišnjeg finala Lige šampiona, ali sa drug strane Levandovskom ugovor sa "milionerima" ističe tek u junu 2014. godine.
"Do sada nije bilo konkretnih ponuda, jedino što smo imali sa Bajernom jesu dva telefonska razgovora", istakao je Vacke.
Vacke je rekao da klub neće stajati na putu svog fudbalera, ukoliko se uslovi transfera promene.
"Ne želimo da Robertu stavimo zabranu, svakako da posle određene cifre ne bi rekli ne, ali nam je primarni cilj da on ostane u klubu i naredne sezone", zaključio je Vacke.

Demarkus Nelson: Sledeće sezone bićemo još uspešniji

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson odlučio je da ostane jer smatra da program kluba ima budućnost i da će crveno-beli naredne sezone pokušati da budu još uspešniji.
Nelson je produžio ugovor sa Zvezdom na godinu dana sa opcijom produženja na još jednu godinu.
Demarkus-Nelson-Zvezda.jpg
Demarkus Nelson
"Uživao sam u Srbiji. Ovo je jedna od mojih najboljih sezona u karijeri, imam priliku da živim u jedom od najlepših gradova u Evropi. Organizacija u klubu je na vrhunskom nivou. Zbog svega toga nisam mnogo razmišljao gde ću nastaviti karijeru. Ono što je još važnije je činjenica da ceo ovaj Zvezdin program ima budućnost, prepoznao sam se u tome", rekao je Nelson za klupski sajt.
Crvena zvezda je ove sezone osvojila Kup Radivoja Koraća, igrala je u finalu plej-ofa Superlige Srbije i u finalu Jadranske lige, čime je obezbedila plasman u Evroligu.
"Naredne sezone igraćemo Evroligu i to je fantastična stvar za igrače, ali i za klub. Nadam se da ćemo igrati dobro i da ćemo biti konkurentni najboljim evropskim klubovima. Ove godine smo igrali u tri finala, osvojili smo Kup, zato ćemo se maksimalno potruditi da naredne godine budemo još uspešniji", rekao je on.
Nelson je prvi Amerikanac koji je produžio ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana.
"Volim Zvezdu, volim Beograd. Nisam znao za to da sam prvi Amerikanac koji je produžio ugovor sa klubom. Divno je imati takav podatak, mislim da će to biti razlog više da me ovdašnji ljudi, koji su veoma srdačni, upamte", rekao je on.
Nelson je rekao da će predstojeći odmor provesti u Americi, tokom kojeg će se "odmoriti malo od košarke" i pripremiti za narednu sezonu.

Barsa hoće Handanovića

Barselona je ponudila Interu 23 miliona evra za golmana Samira Handanovića, tvrde španski mediji.
Pre Handanovića, Barselona se interesovala za Ter Stegena i Pepe Reinu.
Samir-Handanovic....jpg
Kako tvrdi "Sport", ponuđena suma nije impresionirala vlasnika Intera Masima Moratija koji ne želi da pusti Handanovića za manje do 30 miliona evra.
Aktuelni golman Barselone Viktor Valdes, koji se nalazi sa reprezentacijom Španije na Kupu konfederacija u Brazilu, vezan je ugovorom za katalonski klub do juna 2014.

Fabregas ostaje

Fudbaler Barselone Sesk Fabregas rekao je da su spekulacije o njegovom odlasku iz tog španskog kluba "besmislene".
Od povratka u Barselonu iz Arsenala 2011. godine, Fabregas nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, zbog čega mediji spekulišu da bi mogao da se vrati u Premijer ligu tokom leta.
Sesk-Fabregas.jpg
"Ako neko priča da ja ne želim da igram za Barselonu - to je potpuno besmisleno. Oduvek sam govorio da sam srećan u klubu. Onaj ko priča da odlazim ne poznaje me i nikada nije razgovarao sa mnom niti sa mojim agentom", rekao je Fabregas, prenela je Marka.
"Moj agent zna da ne želim da razgovara sa drugim klubovima o meni. To je lična stvar, a o transferima ne pričam čak ni sa članovima moje porodice", dodao je reprezentativac Španije.

Laporta brani Mesija

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta stao je u odbranu napadača katalonskog tima Argentinca Lionela Mesija koji je zajedno sa svojim ocem Horheom optužen za utaju poreza.
"Ubeđen sam da njih dvojica nisu uradili ništa nezakonito", izjavio je Laporta za španski radio.
Mesi-Barsa.jpg
Španski državni tužilac podneo je krivičnu prijavu protiv Mesija i njegovog oca u kojoj ih optužuje da su namerno izbegli plaćanje četiri miliona evra na ime poreza u periodu od 2006. do 2009. godine.
Upravo je u tim godinama predsednik kluba bio Laporta.
Ukoliko Mesi i njegov otac budu proglašeni krivima, mogli bi da se suoče sa zatvorskom kaznom od dve do šest godina, tvrdi sportski finansijski analitičar profesor Sandalio Gomez.

Mihael Laudrup: Ostajem u Svonsiju

Trener Svonsija Mihael Laudrup namerava da ostane u tom fudbalskom klubu, uprkos tome što je njegov agent u lošim odnosima sa čelnicima kluba.
Laudrupov agent Bajram Tutumlu sukobio se sa predsednikom Svonsija Hjuom Dženkinsom oko transfera igrača, zbog čega mediji spekulišu da bio velški klub mogao da ostane bez trenera.
Mihael-Laudrup....jpg
"Već tri meseca svima pričam da nameravam da ostanem u klubu. Bajram je moj agent i to se neće promeniti. Ako klub ne želi da radi s njim, ili on ne želi da radi s njima - to je njihov problem, ne moj", rekao je 48-godišnji Laudrup, preneli su britanski mediji.
"Jedino o čemu brinem je da imam najbolje igrače u Svonsiju, koje možemo da priuštimo i koji su u okviru budžeta. Za to ću se boriti i to će biti moj zadatak u svakom klubu koji budem vodio. Imam 100 odsto poverenja u Bajrama, ali ako oni ne žele da sarađuju, moraće da žive sa tim", dodao je on.
Mediji spekulišu da su za Laudrupa zainteresovani Fenerbahče, Pari Sen Žermen, Real Madrid i Malaga.
Laudrup je u martu produžio ugovor sa Svonsijem do 2015. godine.  Svonsi je u februaru osvojio Liga kup, posle pobede nad Bredfordom od 5:0, što je prvi trofej tog velškog kluba u engleskom fudbalu.

Treća pobeda vaterpolista

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u prvoj grupi završnog turnira Svetskog kupa, pošto je u trećem kolu pobedila selekciju Brazila sa 16:7 (5:1, 4:1, 5:3, 2:2).
Najbolji vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu će igrati protiv četvrtoplasiranog tima iz prve grupe, u kojoj igraju Crna Gora, Mađarska, SAD i Japan.
London-reprezentacija.jpg
Utakmica protiv Brazila predstavljala je drugi deo treninga za izabranike Dejana Savića, koji su pre toga odradili plivački trening.
U prve dve četvrtine vaterpolisti Srbije su obezbedili sedam golova prednosti, pa su u nastavku znatno smanjili tempo i omogućili Brazilcima da u drugom poluremenu postignu pet golova.
Četvrtfinalni meč Srbija će igrati u petak od 15,15 sati po našem vremenu.
Igrač više: Srbija 9 (7), Brazil 9 (2). Peterci: Srbija 2 (2).
Srbija: B. Mitrović, Šaponjić, Gocić 3, Udovičić 2, Ćuk 2, Ubović, Nikić 2, Aleksić 1, Radjen, Filipović 3, Mandić 1, S. Mitrović 2, G. Pijetlović.
Brazil: Bezera, Gomeš 1, Miranda, Viera , G. Roka 1, Delgado 1, Silva 1, B.Roka 1, Franko, Gimareš, Insera 2, Antoneli. (kraj) is 12:56

Ostavka zbog poraza

Selektor fudbalske reprezentacije Jamajke Teodor Vitmor podneo je ostavku zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, saopštio je Fudbalski savez Jamajke. Jamajka je u utorak izgubila od Hondurasa sa 0:2, a pre toga pretrpela je poraze i od Meksika i SAD.
Predsednik Fudbalskog saveza Jamajke Horas Barel rekao je da "selektorov posao zavisi od rezultata" i ocenio da igra nacionalnog tima pod vođstvom Teodora Vitmora "nije bila dobra".
Teodor-Vitmor-2.jpg
On je dodao da će u narednih nekoliko dana biti imenovan novi selektor.
Jamajka se u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu takmiči u grupi Severna i Centralna Amerika i Karibi i zauzima poslednje šesto mesto sa dva boda.
Teodor-Vitmor-3.jpg
Prva je selekcija SAD sa 10 bodova iz pet utakmica, Kostarika ima dva manje, dok Meksiko na trećem mestu takođe ima osam bodova, ali iz šest mečeva. Honduras i Panama odigrali su po pet utakmica i sakupili su sedam, odnosno šest bodova.

Ljubomir Vranješ: Ovo je tek početak

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Vranješ rekao je posle pobede nad Rusijom da je veoma zadovoljan i istakao da njegovi izabranici sada treba da se fokusiraju na utakmicu protiv Bosne i Hercegovine koja će se igrati u nedelju u Nišu.
Srpski rukometaši savladali su u Astrahanu domaćina Rusiju sa 29:28 i na korak su od plasmana na prvenstvo Evrope sledeće godine u Danskoj.
LJubomir-Vranjes-1.jpg
"Srećan sam zbog pobede, bila je ovo teška i tvrda utakmica, kako smo i pretpostavljali. Znali smo da je Rusija vrhunska ekipa i da će biti teško, ali moji igrači su u prvom poluvremenu sjajno odradili posao. U nastavku je došlo do pada, koji ipak nije doveo u pitanje nas uspeh. Ovo nije kraj, već početak. Sada smo fokusirani na važan meč sa Bosnom i Hercegovinom", rekao je Vranješ.
Rusija-Srbija.jpg
Rastko Stojković je izrazio zadovoljstvo što je njegov povratak u reprezentaciju obeležen pobedom.
"Moramo da shvatimo utakmicu sa BiH krajnje ozbiljno. Ova reprezentacija može da pruži još mnogo toga. Iako smo iscrpljeni na kraju sezone, poštovanjem taktičkih zadataka od strane selektora uspeli smo da pobedimo i steknemo veliku dozu samopouzdanja za dalje", konstatovao je Stojković.
Rusija-Srbija-2.jpg
U poslednjem kolu sedme grupe kvalifikacija Srbija u nedelju u Nišu dočekuje selekciju BiH.
Prvenstvo Evrope za rukometaše biće održano od 14. do 26. januara sledeće godine u Danskoj.

Rikeci pobednik druge etape

Argentinski biciklista Mauro Rikeci pobedio je u drugoj etapu 53. Trke kroz Srbiju, voženoj danas od Niša do Bora u dužini od 137 kilometara, i obukao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.Treća etapa vozi se sutra od Bora do Kladova i duga je 150,3 kilometra a Trka kroz Srbiju završava se u nedelju ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.
Drugo mesto u sprintu grupe od blizu 29 biciklista, pred velikim brojem gledalaca, pripalo je Rusu Sergeju Nikolajevu, dok je trećeplasirani bio turski reprezentativac Mirak Kalu.
Rikeci.jpg
Najbolji plasman od srpskih vozača imali su pobednik 2011. Ivan Stević u majici rumunskog profi tima Tušnad na desetom i član reprezentacije Srbije Subotičanin Gabor Kasa na 12. mestu.
"Pomešao sam etape i verovao da znam kakav je finiš. Nikada nisam vozio trku sa etapom čiji je cilj bio u Boru, mislio sam na Kladovo i iznenadila me je dužina pravca pred ciljem, tako da sam pogrešio u oceni kada da počnem sprint. Nije bilo šanse za pobedničko postolje", rekao je Stević.
Kasa je sve pokušao da se domogne prva tri mesta.
"Jedini sam od svih vozača u srpskim timovima uspeo da se preselim iz glavne grupe kada je na spustu sa Tresibabe pobegle grupa biciklista. Time sam zadovoljan, jer sam ostao u trci za visok generalni plasman, a sve ostalo u etapi nije bilo dobro, pogotovo u sprintu, kada me noge nisu slušale", kazao je Kasa.
Selektor Radiša Čubrić kritkovao je srpske reprezentativce.
Rikeci-1.jpg
"Sve što sam im govorio pre etape, obistinilo se - da će beg biti ili na usponu na Tresibabu, ili na spustu, i da će pobeći velika grupa. Nisu pazili i dogodilo se da je samo Kasa reagovao kada i kako treba. Pokušao je, potom, Zekavica da se preseli, ali nije uspeo. Mislim da smo izgubili jednu bitku, ali ne i rat. Imamo dva srpska vozača na dobrim pozicijama u generalnom plasmanu i u narednim etapama tražićemo šansu da ih 'poguramo' ka vrhu", rekao je Čubrić.
Pobednik Rikeci je sjajno finiširao pred brojnim gledaocima u Boru, a žutu majicu mu je na svečanoj bini obukao Aleksandar Milikić, predsednik Organizacionog odbora etape u ovom gradu, u prisustvu velikog broja zvanica i članova direkcije trke.
Rezultati druge etape, Niš - Bor (137 km): 1. Mauro Rikeci (Argentina, Nipo, Japan) 3:15,47, 2. Sergej Nikolajev (Rusija, Itera Kaćuša), 3. ZZolt Der (Mađarska, Utenšilnord) 4:33,03, 4. Pjotr Kirspa (Poljska, Mark Pol), 5. Niklas Akuk (Norveška, Oneko), 6. Mirak Kal, 7. Ali Riza Taniverdi (obojica Turska, bacionalni tim), 8. Teo Rajnhart (Nemačka), 9. František Padur (Baukneht, Češka), 10. Ivan Stević (Srbija, Tušnad, Rumunija), isto vreme, itd.
Generalni plasman: 1. Mauro Rikeci (Argentina, Nipo, Japan) 4:32,57, 2. Pjotr Kirspa + 2 sekunde zaostatka, 3. Sergej Nikolajev - isto vreme, 4. Mirak Kal + 3, 5. ZZolt Der + 4, 6. Teo Rajnhart + 9, itd.
Rikeci-3.jpg
Treća etapa vozi se sutra od Bora do Kladova i duga je 150,3 kilometra.
Trka kroz Srbiju, koja se vozi pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, završava se u nedelju ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger