Headlines News :

Himki u naletu

Written By maxtv on петак, 8. март 2013. | 19:49


Himki u Moskvi savladao ekipu Montepaskija sa 78:71 i popeo se na treće mesto na tabeli grupe F. Kaha na gostovanju u Istanbulu savladala ekipu Bešiktaša 83:73, dok je Unikaha, posle velikog preokreta, savladala Panatinaikos sa 66:60.
Košarkaši Himkija pobedili su večeras na svom terenu Montepaski iz Sijene sa 78:71 u 10. kolu faze Top 16 Evrolige i tako došao na treće mesto tabele Grupe F.
Himki.jpg
Himki sada ima šest pobeda i četiri poraza, a nalazi se na trećem mestu Grupe F, iza svog večerašnjeg rivala, koji ima trijumf više.
Prva je Barselona s devet pobeda. Četvrti je Olimpijakos sa takođe šest pobeda. Atinski tim je juče izgubio od Barselone na svom terenu.
Kaha Laboral je u Istanbulu savladala ekipu Bešiktaša sa 83:73 i tako nastavila seriju dobrih rezultata u poslednje vreme.
Veliki preokret viđen je u Malagi gde je Panatinaikos vodio veći deo meča. Ipak, domaći igrači bolje su odigrali poslednju četvrtinu (22:7), pa je Unikaha na kraju ipak stigla do pobede 66:60.

Savić izabrao "delfine"


Dejan Savić objavio je danas spisak igrača za utakmicu protiv Španije u poslednjem kolu grupne faze Svetske lige. Reprezentativci Srbije okupiće se u Košutnjaku 25. marta u 9.30.
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić objavio je danas spisak igrača za utakmicu protiv Španije u poslednjem kolu grupne faze Svetske lige. Srbija će gostovati Španiji 27. marta u Barseloni.
Savic.jpg
Na spisku su: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Živojinović, Nemanja Ubović, Nikola Eškert, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Marko Matović, Dušan Marković, Boris Vapenski i Aleksa Šaponjić.
Reprezentativci Srbije okupiće se u Košutnjaku 25. marta u 9.30. "Delfini" su prvi na tabeli Grupe B sa sve tri pobede, odnosno devet bodova.

Ćiro: Rasturićemo Srbiju!


Ćiro Blažević, koji kao selektor nije uspeo da pobedi Jugoslaviju, više nego uveren u ubedljiv trijumf Hrvatske na Maksimiru 22. marta. Biće 4:0! Ako su Hrvati bez pušaka zgazili petu vojnu silu, što je Jugoslavija bila, ako su svet osvojili fudbalskim talentom i kockastim dresovima, komforno će pobediti i Srbiju, rekao je Blažević za "Jutarnji list".
"Trener svih trenera" Ćiro Blažević, bio je jedan od glavnih protagonista sada već legendarnog meča između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine na Maksimiru. Tada su „plavi" (to je bio nadimak na snazi) bez pobede i poraza u međusobnim duelima sa tadašnjom trećom reprezentacijom sveta obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji. Hrvatska je to leto presedela kod kuće.
Ciro.jpg
Prema mišljenju podjednako legendarnog i kontroverznog Blaževića, sličan ishod se neće ponoviti i 22. marta.
„Kompozicija hrvatskog tima ima nešto više. Hrvatska reprezentacija je danas kvalitetnija od one koju sam ja vodio protiv Jugoslavije. Pogledajte samo cenu hrvatskih igrača. Modrić u Real Madridu, Mandžukić u Bajernu, Srna je kapetan Šahtjora, Lovren u Lionu", počeo je priču Ćiro za „Jutarnji list" i brzo dodao da „Srbi nemaju nikakvih izgleda".
Blažević se nada da će Štimac uspeti da smiri svoje igrače koji bi onda mogli da zagospodare terenom i posedom lopte.
Na opasku da je Mihajlović u Dortmundu, pored Nevena Subotića, posmatrao i igru Darija Srne, koga smatra najopasnijim igračem Hrvatske, Blažević je imao spreman odgovor.
"Ako tako misli, "po...io" je. Srna je značajan, njegovi proboji i slobodni udarci su važni, ali, imamo mi "je..ijih" igrača. Mandžukić je najveća svetska enigma, niko ne može da reši to kretanje, ni on ne zna kuda ide".
Ciro 2.jpg
Igra Luke Modrića protiv Mančester junajteda uliva nadu svima u hrvatskom taboru da bi on mogao da bude čovek odluke.
"Modrić će odigrati najbolju utakmicu. Ako će igrati kao protiv Mančestera, Srbi nam ne mogu ništa. Pet puta će Mandžukića gurnuti u šansu. Sviđa mi se i Perišić, šteta što se ozledio i ne igra".
Zanmljivo je bilo i poređenje Štimca i Mihajlovića.
„To su dva sveta. Štimac je lukav, nacrtao je tri varijante ekipe, a istrčaće četvrta. Ne zato što je hteo da prevari, on je tada tako mislio, na dan utakmice će misliti sasvim drugačije. Ne sme se zaneti. Ja Štimcu verujem. Ali, mora dobiti milom ili silom".
Blažević je rekao da Mihajlović neće izaći sa postavom u kojoj će biti Stanković, iako bi to on voleo. 
"Ja bih voleo da Mihajlović stavi Stankovića u tim, ali neće ga staviti. Siniša veruje u mladost".
Ciro 3.jpg
Ćiro kao selektor, ili general...
I za kraj, prognoza...
" 4:0! Ako su Hrvati bez pušaka zgazili petu vojnu silu, što je Jugoslavija bila, ako su svet osvojili fudbalskim talentom i kockastim dresovima, komforno će pobediti i Srbiju."

Vreme je da Igokea padne


Trener Partizana Duško Vujošević veruje da je došao trenutak da njegova ekipa konačno pobedi Igokeu. "Predstoji nam teška utakmica, ali ako želimo plasman na fajnalfor moramo da pobedimo. Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da rešimo meč u svoju korist", rekao je Vujošević.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da veruje da će njegov tim pobediti Igokeu, iako su crno-beli ove sezone tri puta izgubili od ekipe iz Laktaša.
partizan.jpg
"Predstoji nam teška utakmica, ali ako želimo plasman na fajnal-for moramo da pobedimo. Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da rešimo meč u svoju korist", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.
On je dodao da je malo ko očekivao pre početka sezone da će Igokea napraviti ovakav uspeh - ne samo da bude prva, nego i da konkuriše za završni turnir.
"Iskusna su ekipa, nisu samo nama nezgodan protivnik. Pobedili su i Zvezdu dva puta, igraju dobro sa četiri spoljna igrača, dobro trče i uglavnom su jedan izuzetno organizovan klub. Verujem da će Pionir biti pun i da ćemo uz pomoć publike slaviti i biti korak bliže fajnalforu", rekao je Vujošević.
Trener Partizana je odluku o tumačenju pravila plasmana u Evroligu nazvao kompromisom između elitnog takmičenja i ABA lige.
"Mora se shvatiti interes Evrolige. Ne kažem da je to pravedno, ali oni oduvek imaju rezervu prema ovom regionu. Problem su TV prava i broj gledalaca. Oni gledaju da u tom takmičenju nastupaju ekipe koje su njima interesantne", rekao je Vujošević.
On je za ovakvu situaciju kao glavne krivce proglasio čelnike Jadranske lige.
"Ne mogu da shvatim - prošle godine su uveli Makabi, a ove godine su Solnok i MZT dobili trogodišnje ugovore. Oni jesu doneli kvalitet, ali ne mogu da dobiju privilegiju u vidu neispadanja i da se to spominje tek na sredini prvenstva. Mora da dođe do promene u vlasničkoj strukturi i da klubovi sa ovih prostora imaju bolju poziciju", rekao je Vujošević.
Iz Partizana su apelovali da se fer i korektno navija jer su crno-beli zbog paljenja baklje na utakmici protiv Olimpije kažnjeni sa 1.000 evra.
Utakmica 24. kola Jadranske lige Partizan - Igokea igra se u nedelju od 17 sati u hali Pionir.

Najvažniji meč u istoriji kluba


Vaterpolisti Crvene zvezde igraju u subotu u osmini finale Lige šampiona protiv Mađarskog Egera. Ovaj meč Andrija Prlainović naziva najvažnijom evropskom utakmicom u istoriji crveno-belih. "Ovo je možda i najveća utakmica u istoriji kluba kada je u pitanju evropska scena, ali to su tek male utakmice u odnosu na one koje će nas čekati. Mlađi igrači su svesni značaja meča i veličine protivnika, ali do sada u sezoni nikako nisu zakazali", rekao je Prlainović.
Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da se njegova ekipa nalazi u rezultatskoj krizi, ali da ne bi trebalo da bude strepnje pred duel sa Egerom u osmini finala Lige šampiona.
zvezda 2.jpg
"Mi smo u rezultatskoj krizi, ali ne bi trebalo da strepimo. Gledali smo Eger, upoznali ih i jedina bitna stvar je da ne uđemo u njihov ritam i sistem igre jer su, kao i celokupni mađarski vaterpolo, posebni i u tom slučaju neće biti dobro", rekao je Savić na konferenciji za medije u pres centru Sportskog društva Crvena zvezda.
Savić je istakao da su svi Zvezdini igrači zdravu i spremni.
"Svi su zdravi i spremni i tako dočekujemo Eger. Kompletni smo, prema podacima koje imam prvi put još od 19. novembra prošle godine", kazao je trener crveno-belih.
On je istakao da osmina finala nosi poseban teren pošto je to prvi eliminacioni duel u Ligi šampiona.
"Čeka nas velika utakmica, daćemo sve od sebe. Osmina finala nosi neki poseban teret jer se ispada i trebalo bi da pobedimo sa nekom dobrom razlikom pred revanš", kazao je Savić.
Na konstataciju novinara da je Eger poznat kao prljava ekipa, Savić je uz osmeh rekao: "Opraćemo ih!".
"Pretpostavljam šta znači 'prljava ekipa', ali imamo odgovor na sve to. Ne bi trebalo da se plašimo 'prljavštine', sve zavisi od toga i kakvu će igru pustiti sudije", rekao je Savić.
zvezda 3.jpg
Kapiten Zvezdinih vaterpolista Andrija Prlainović kazao je da je Eger kompaktna i agresivna ekipa.
"Poštujem sve mađarske igrače, a Eger ima nekoliko njih koji su obeležili poslednjih 15 godina svetskog vaterpola. Imaju reprezentativce, ali i neke koji kucaju na vrata njihove A selekcije.
Kompaktna su ekipa, agresivna, da ne kažem gruba, i gaje prepoznatljiv stil igre", kazao je Prlainović.
On je rekao da je utakmica sa Egerom možda i najveća Zvezdina do sada u Evropi, ali da je mala u poređenju sa onima koje tek čekaju taj klub.
"Ovo je možda i najveća utakmica u istoriji kluba kada je u pitanju evropska scena, ali to su tek male utakmice u odnosu na one koje će nas čekati. Mlađi igrači su svesni značaja meča i veličine protivnika, ali do sada u sezoni nikako nisu zakazali", rekao je jedan od najboljih svetskih vaterpolista.
Utakmica između Zvezde i Egera igraće se sutra od 17.00 na Tašmajdanu, ulaznice koštaju 300 dinara i mogu da se kupe u petak i subotu od 12.00 do 17.00 na blagajni tog sportskog centra.

Nema opuštanja


Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović smatra sa je duel sa Jagodinom prvi pravi derbi u ovom delu sezone i ističe da igračima neće dozvoliti opuštanje, iako imaju osam bodova više od prvog pratioca na tabeli.
"Ovo je veoma važna utakmica za nas, Jagodina je jedan od najorganizovanijih i najdisciplinovanijih ekipa u ligi i u njihovoj igri vidi se ruka trenera", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.
Partizanfk-Miljkovic-u-zagr.jpg
On je podsetio da je u prvom delu sezone Partizan izuzetno teško na svom terenu došao do pobede nad Jagodinom.
"Ne verujem da će Jagodina menjati sistem igre i ne verujem njihovom treneru Simi Kruniću da će, kako je najavio, biti zadovoljan osvajanjem jednog boda. Jagodina se sigurno neće braniti. Teško je naći nešto loše u njihovoj igri, ali mi smo Partizan i uglavnom uspevamo da pronađemo šupljine u protivničkim odbranama", poručio je Vermezović.
On je najavio da će se u tim vratiti desni bek Aleksandar Miljković posle dva meča suspenzije, kao i Milan Smiljanić, koji je takođe pauzirao zbog žutih kartona.
"Trenutna bodovna razlika u odnosu na glavnog konkurenta sigurno u podsvesti igrača stvara osećaj da mogu da igraju sa manje straha od greške. Ipak, neću da dozvolim nikakvo opuštanje u ekipi, jer smo svi svesni da još ništa nije gotovo", istakao je Vermezović.
Strateg Partizana najavio je da će u konkurenciji za tim protiv Jagodine biti i mladi Nikola Ninković koji je u prethodnom periodu imao dosta problema sa disciplinom. Poslednji u nizu bio je na prijateljskoj utakmici sa Zemunom, kada se sukobio sa protivničkim igračem.
Partizan-fk-Nemanja-Nikolic.jpg
"Malo mi smetaju ti bombastični naslovi po medijima, jer ja zaista nisam video da je Ninković, kako su mnogi objavili, jurio protivnika po terenu. Jednostavno, Ninković nije dao na sebe, pa nećemo valjda od igrača da pravimo devojčice... Najvažnije je da je Ninković sam shvatio na koji način može da se vrati u tim. To je rad, a ne čitanje novina i tapšanje po ramenu od ljudi koji mu ne misle dobro", zaključio je Vermezović.
Utakmica 18. kola Superlige izmedju Jagodine i Partizana igra se u subotu od 19 sati na stadionu u Jagodini.

Bez pritiska


Pomoćni trener Novog Pazara Dejan Dimić izjavio je da ekipa bez rezultatskog imperativa dočekuje gostovanje Crvenoj zvezdi u 18. kolu Super lige Srbije.
"Velika utakmica za nas, ali kojoj pristupamo bez velikog pritiska. Domaćin će, iako ima svojih problema, biti maksimalno motivisan, a mi želimo da opravdamo četiri osvojena boda iz prethodna dva meča", rekao je Dimić novinarima na Gradskom stadionu.
Novi-Pazar-2013..jpg
Novi Pazar je na desetom mestu u Super ligi Srbije sa 19 bodova, dok je Crvena zvezda drugoplasirani tim prvenstva sa 35 bodova.
Prvotimac Pazaraca Dejan Boljević rekao je da njegova vidi svoju šansu u nadigravanju sa crveno-belima.
"Svi živimo za ovakve mečeve. Oni moraju da pobede, a mi smo ostvarili dobre rezultate u prethodna dva kola i puno smo rasterećeniji. Iako je Crvena zvezda favorit, vidimo svoju šansu u nadigravanju", kazao je Boljević.
Fudbaler Novog Pazara Edin Selimović ocenio je da će predstojeća utakmica biti prilika da njegova ekipa proveri svoje mogućnosti.
"Dobro smo se spremali tokom cele nedelje, korektno smo odigrali prethodne mečeve i videćemo koliko možemo u ovom trenutku", rekao je Selimović.
Novopazarski superligaš će nastupiti bez suspendovanog golmana Vladana Đogatovića, Miljana Mutavdžića, koji pauzira zbog žutih kartona, kao i bolesnih Radenka Bulatovića i Miloša Bogunovića.
Za mesto u timu konkurisaće oporavljeni Ljubo Nenadić i Admir Kecap.

Dogovor Dačića i Platinija


Premijer Srbije Ivica Dačić, u telefonskom razgovoru sa prvim čovek UEFA Mišelom Platinijem, obećao svoje aktivno učešće u rešavanju gorućeg problema nasilja na fudbalskim stadionima u Srbiji. Dačić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, rekao i da će u narednih deset dana biti formiran nacionalni tim koji će koordinirati aktivnosti za rešavanje tog problema.
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u današnjem telefonskom razgovoru s predsednikom UEFA Mišelom Platinijem da će Vlada Srbije preduzeti oštre mere za suzbijanje nasilja na sportskim takmičenjima.
Ivica Dacic i Misel Platini.jpg
Dačić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, rekao i da će u narednih deset dana biti formiran nacionalni tim koji će koordinirati aktivnosti za rešavanje tog problema.
Predsednik UEFA Mišel Platini izrazio je zadovoljstvo zbog brzog reagovanja Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.
Srbija i Hrvatska dobile su žute kartone i, ukoliko se ne reši problem nasilja na fudbalskim takmičenjima, preti opasnost da njihovi klubovi i reprezentacije budu isključeni iz evropskih takmičenja.
Dogovoreno je da se do kraja maja u Srbiji donese nacionalna strategija za borbu protiv nasilja i huliganstva na sportskim takmičenjima, a da problem bude trajno rešen u roku od šest meseci. Predsednik UEFA će narednih meseci posetiti Srbiju, dogovorili su se Dačić i Platini.

Novi Pazar za novu seriju pobeda


Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković očekuje da ekipa protiv Novog Pazara odigra mnogo bolje i popravi sliku u odnosu na prošlonedeljni remi sa Radom i tako započne seriju pobeda.
"Ovo je važna utakmica za nas sa više aspekata. U rezultatskom smislu i načinu na koji ćemo doći do uspeha, kao i zbog želje da se vratimo na visok nivo i popravimo poljuljano samopouzdanje", rekao je Janković na konferenciji za novinare na Marakani.
Zvezda-Pripreme-1.jpg
Zvezda posle remija sa Radom (1:1) u prošlom kolu za vodećim Partizanom zaostaje osam bodova.
"Prethodnih dana izdogađale su se neke pozitivne stvari i to nam daje za pravo da budemo optimisti uoči meča. Svi željno očekujemo utakmicu i nadam se da ćemo od subote ući u seriju pobeda", poručio je Janković.
On je potvrdio da su pod znakom pitanja nastupi Nikole Mikića i Filipa Kasalice zbog povrede.
Šef stručnog štaba Crvene zvezde najavio je da će januarsko pojačanje Nigerijac Abiola Dauda biti na klupi i možda imati priliku da debituje.
"U prvom delu sezone smo se dosta namučili sa Pazarom, kada smo igrali pred praznim tribinama i uspeli da pobedimo. Poštujemo ih i znamo da će čekati svoju šansu, ali ključ utakmice držimo mi", kazao je Janković.
On je dodao da se ne obazire na špekulacije o navodnom sukobu sa sportskim direktorom Zoranom Stojadinovićem.
"Ne razmišljam o tim glasinama, one postoje dosta dugo. Jedino što mi je važno u ovom trenurku je da podignem ekipu na nivo na koje znam da može da igra. Neću da polemišem sa ljudima iz kluba, ja nikad ništa ne radim ispod tepiha, a za izjave drugih ljudi ne mogu da odgovaram", istakao je Janković.
Napadač crveno-belih Luka Milunović dobro poznaje rivala i naveo da ekipi neće nedostajati motiva.
"Igrao sma dva puta protiv Pazara, očekujem da sutra Zvezda bude na svom prepoznatljivom nivou. Ako se to desi, verujem da gosti neće imati previše prostora na terenu", poručio je Milunović.
Utakmica 18. kola Superlige izmedju Crvene zvezde i Novog Pazara igra se u od 18 sati na Marakani.

Dopingovani osvajači medalja na SP 2005.


Petoro atletičara, osvajača medalja na prvenstvu sveta 2005, bilo je pozitivno na naknadnom antidoping testiranju, saopštila je Međunarodna atletska federacija.Poritivni nalazi su nađeni kod osvajaća tri zlatne i dve srebrne medalje a pozitivan je bio čak i šestoplasirani bacač kugle.
Među pozitivnama su zlatna u bacanju kugle sa SP u Helsinkiju 2005. Beloruskinja Nadežda Ostapčuk, kojoj je zbog dopinga nedavno oduzeto zlato sa Olimpijskih igara u Londonu.
Olga-Kuzenkova.jpg
Drugo dvoje osvajača zlata koji su pali na ponovnom testiranju su bacači kladiva Belorus Ivan Čikan i Ruskinja Olga Kuzenjkova.
Vadim-Devjatovski.jpg
Pozitivni su i srebrni u bacanju kladiva, odnosno u skoku u dalj na SP 2005. Bleorus Vadim Devjatovski i Ruskinja Tatjana Kotova, kao i šestoplasirani na tom takmičenju u bacanju kugle Belorus Andrej Mihnjevič.

Real na meti blizanaca (VIDEO)


Disciplinska komisija Evrolige pokrenula je postupak protiv Žalgirisa, zbog incidenta koji se dogodio po završetku utakmice sa Realom. Real je sinoć pobedio Žalgirs posle produžetka (105:104), a incident se dogodio kada je navijač litvanskog kluba fizički nasrnuo na Rudija Fernandeza.
Madriđani su prijavili napad, a čelnici Evrolige zatražili su zvaničan izveštaj Žalgirisa i policije u Kaunasu, saopšteno je na sajtu elitnog košarkaškog takmičenja.
Kaunas.jpg
Litvanska policija je odmah uhapsila dve osobe, blizance Marcijus, koji su priznali da su na meč došli pijani, ali da su i ranije bili besni na Rudija jer je Žalgiris nazvao "litvanskim komunističkim klubom".
Njih dvojica su posle saslušanja pušteni.
Kako navode litvanski mediji, biće optuženi za izazivanje nereda i opiranje hapšenju.
Prethodni duel Reala i Žalgirisa, početkom godine u Madridu, protekao je sa puno varnica na terenu.

Pri kraju utakmice, koju je domaćin dobio u neizvesnoj završnici (75:74), Fernandez je pogodio loptom u glavu Kšištofa Lavrinoviča, a potom se uneo u lice Paulisu Jankunasu.

Runi ostaje


Razljućen pisanjem medija menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson odbacio je spekulacije da bi Vejn Runi krajem sezone mogao da napusti klub. Runi nije bio u startnoj postavi na revanš meču osmine finala Lige šampiina u utorak protiv Real Madrida, koji je završen eliminicijom izabranika Aleksa Fergusona iz tog takmičenja.
"Runi će biti u timu sledeće godine, imate moju reč", rekao je Ferguson.
Vejn-Runi-2.jpg
On je naglasio da između Runija i njega nema nikakvih nesuglasica.
"Besmislica su glasine koje su se pojavile da nas dvojica ne govorimo", rekao je Ferguson i dodao da je odluka da ostavi Runija na klupi u meču protiv Reala bila čisto taktičke prirode.
Ferguson-i-Runi.jpg
Ferguson je najavio da će Runi igrati u meču četvrtfinala FA Kupa protiv Čelsija u subotu.

Derbi u Jagodini, Novi Pazar na Marakani


Jelen Superliga nastavlja se mečevima 18. kola. Derbi se igra u Jagodini gde istoimena ekipa dočekuje Partizan. Crvena zvezda će pokušati da konačno obraduje navijače pobedom i, možda važnije, dobrom igrom. Vojvodina eventualnom pobedom protiv BSK Borče ima šansu da ugrozi drugu poziciju crveno-belih.
Utakmicama 18. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije. Vodeći Partizan igra na gostovanju protiv Jagodine, dok će Crvena zvezda biti domaćin Novom Pazaru.
Jagodina.jpg
Utakmice 18. kola igraju se u subotu i počinju od 14 sati, osim duela Zvezde i Novog Pazara koji počinje u 18, i meča u Jagodini, čiji je početak zakazan za sat kasnije. U nedelju od 13 sati na programu je poslednja utakmica, Radnički u Kragujevcu igra protiv Radničkog iz Niša.
Fudbaleri Partizana igraće u Jagodini i pokušaće da nastave niz pobeda i sačuvaju osam bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala. Crno-beli u utakmicu ulaze ohrabreni pobedom od 4:0 protiv BSK-a u sredu, a pobedu u prošlom kolu ostvarila je i Jagodina, protiv OFK Beograda od 3:1.
U ekipi petostrukog uzastopnog šampiona Srbije neće biti napadača Marka Šćepovića i defanzivca Vojislava Stankovića, koji su na utakmici u Borči obnovili povrede zadnje lože.
Partizan je prvi na tabeli sa 43 boda, dok Jagodina na četvrtom mestu ima 32 boda, dva manje od trećeplasirane Vojvodine.
Fudbaleri Crvene zvezde na svom stadionu igraju protiv Novog Pazara i pokušaće pred svojim navijačima da se iskupe za nerešen rezultat protiv Rada, 1:1, dok Pazarci u meč ulaze ohrabreni pobedom od 1:0 protiv Radničkog iz Kragujevca.
Crveno-beli imaju osam bodova manje od Partizana i, ako žele da ostanu u trci za titulu, moraju da pobede, dok su Novom Pazaru potrebni bodovi u borbi za opstanak. Zvezda ima 35 bodova, bod više od Vojvodine, dok je Novi Pazar 10. sa 19 bodova.
Fudbaleri Vojvodine igraju u Borči protiv BSK-a i pobedom bi mogli da ugroze drugo mesto Zvezde. Novosađani su u prošlom kolu pobedili Spartak sa 2:1, a BSK je vezao dva poraza, od Partizana 0:4 i Slobode 0:1.
Zvezda.jpg
Vojvodina je treća sa 34 boda, dok se BSK bori za opstanak, nalazi se na 14. mestu sa 14 bodova.
Fudbaleri Rada igraju na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Smedereva i pokušaće, posle dva nerešena rezultata, da ostvare prvu pobedu u prolećnom delu šampionata. S druge strane, Smederevci su pretrpeli dva poraza.
Ekipa Marka Nikolića je peta na tabeli sa 27 bodova, dok Smederevo na poslednjem, 16. mestu, ima samo osam bodova.
U duelu osmoplasirane i sedmoplasirane ekipe na superligaškoj tabeli sastaju se Spartak i Javor. Domaći Spartak traži prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva, dok Javor želi drugu uzastopnu. Ekipe deli tri boda, klub iz Ivanjice ima 26, a Spartak 23.
Fudbaleri OFK Beograda u Kuli igraju protiv Hajduka i pokušaće da ostvare prvu pobedu u drugom delu sezone. "Romantičari" su deveti na tabeli sa 22 boda, dok Hajduk zauzima 12. mesto sa 16 bodova.
OFK je u prošlom kolu izgubio od Jagodine sa 3:1, dok je u 16. kolu podelio bodove s Donjim Sremom, 0:0. Hajduk je u prvom kolu prolećnog dela pobedio Jagodinu sa 3:0, a prošlog vikenda izgubio je u Nišu od Radničkog sa 0:1.
Fudbaleri Donjeg Srema igraju protiv Slobode i potrebni su im bodovi u borbi za opstanak. Donji Srem je 13. sa 16 bodova, dok je Sloboda šesta sa 27 bodova.
Kragujevački Radničk igra protiv Radničkog iz Niša. Ekipe deli pet bodova, Kragujevčani su pretposlednji sa 13 bodova, dok je ekipa iz Niša na 11. mestu sa 18 bodova.

Bojana eliminisana na startu


Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je izgubila od Gabrin Muguruze iz Španije sa 2:1 u setovima.
Srpska teniserka dobro je počela meč i dobila prvi set sa 6:2, ali je u preostala dva bolja bila Muguruze (7:5, 6:3).
Bojana-Jovanovski.jpg
Garbin Muguruze, 19.godišnja teniserka iz Španije, je morala da prođe kvalifikacije do glavnog žreba turnira .
U narednom kolu Muguruze će se sastati sa Ruskinjom Jekaterinom Makarovom.

Pobede Denvera i Oklahome


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Oklahoma je u Medison Skver Gardenu savladala Njujork sa 95:94 i ostvarila 45. pobedu u šampionatu u kojem je doživela i 16 poraza. Košarkaši Denvera pobedili su na svom terenu Los Anđeles Kliperse sa 107:92 i zabeležili sedmi uzastopni trijumf u NBA ligi, a 12. uzastopni na svom terenu.
Sedmorica igrača u ekipi Denvera postigla su dvocifreni broj poena, Taj Loson bio je najbolji s 21 poenom i 11 skokova, dok je Danilo Galinari dodao 20 poena.
Nba-La-Klipers-1.jpg
U ekipi Klipersa, koja je prekinula niz od pet pobeda na gostovanjima, Met Barns postigao je 19 poena, a Blejk Grifin 17, dok je Kris Pol dodao "dabl dabl" učinak od 16 poena i 10 skokova.
Košarkaši Oklahome pobedili su na gostovanju Njujork sa 95:94 i zabeležili treću uzastopnu pobedu.
Nba-NJ-Oklahoma.jpg
Najzaslužniji za trijumf Tandera bio je Kevin Durent sa 34 poena, osam skokova i šest asistencija. On je sa linije za slobodna bacanja minut i 38 sekundi pre kraja doneo prednost Oklahomi od 95:94.
Nakon toga, 32 sekunde pre kraja Džej Ar Smit promašio je "trojku" za Nikse, ali gosti to nisu uspeli da iskoriste, pošto je Durent promašio šut za dva poena. Poslednji napad, 7,9 sekundi pre kraja Niksi nisu iskoristili, pošto je Smit ponovo bio neprecizan.
Nba-NJ-Oklahoma-2.jpg
U pobedi Oklahome istakao se Rasel Vestbruk sa 21 poenom, šest skokova i pet asistencija, dok je Kevin Martin dodao 16 poena.
U ekipi Niksa, koja je igrala bez Karmela Entonija zbog povrede kolena, Džej Ar Smit postigao je 36 poena, a Rejmond Felton i Amare Stodemajer dodali su po 16 poena.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger