Headlines News :

Murinjo i Falkao na Stamford bridžu

Written By maxtv on четвртак, 25. април 2013. | 13:12


Kako prenosi nemački "Bild", misterija u vezi sa novim klubom Žozea Murinja je rešena - on će se vratiti u Čelsi. Sa sobom će, dalje se ističe, povesti i Radamela Falkaa. Cena sjajnog Kolumbijca jeste ogromna, ali igrač koji je tako dugo opsesija Romana Abramoviča ne može biti preskup.
Nemački „Bild", koji je i prvi obelodanio informacije u vezi sa selidbom Marija Gecea u Minhen, sada kao ekskluzivnu vest prenosi dogovoren povratak Murinja u Čelsi, uz mali dodatak - Radamela Falkaa.
Mourinho.jpg
Pre nego što je iz Intera stigao u Madrid, Murinjo je, sa velikim uspehom, vodio londonski Čelsi. Na Stamford bridž je došao kao šampion Evrope, „poseban" po sopstvenom priznanju, ali nije uspeo da isti uspeh ponovi sa klubom Romana Abramoviča.
Dominacija u Premijer ligi, legendarni okršaji sa Aleksom Fergusonom, dve titule - sve to nije bilo dovoljno nezasitom ruskom oligarhu, pa je rastanak bio neminovan.
U Engleskoj i Italiji omiljen, u Španiji Murinjo nije naišao na podjednak prijem. Izostanak trofeja, svađe sa novinarima, igračima, pa i ikonama kluba, doprineli su da njegov odlazak iz „kraljevskog kluba" ovog leta više niko i ne dovodi u pitanje.
Spekuliše se gde bi mogla da bude nova destinacija ovog svojevrsnog fudbalskog megalomana iz Portugalije, a „Bild" veruje da je došao do konačnog odgovora.
Murinjo bi se možda i predomislio i ostao na „Bernabeu", kada bi uspeo da ga okiti sa desetim trofejom prvaka Evrope, ali nakon potopa na Vestfalenu, to se, najblaže rečeno, ne čini realnim.
Ruku pod ruku sa Murinjom, dalje se navodi, u London će doći i Radamel Falkao, ponajbolji napadač današnjice i igrač koji je već dugo opsesija Romana Abramoviča. Cena Kolumbijca nije mala, naprotiv, ali ni dbina džepova Romana Abramoviča nikada nije bila problem.

NBA: Favoriti u vođstvu


San Antonio, Oklahoma i Indijana maksimalno su iskoristili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej ofa američke profesionalne košarkaške lige i posle utakmica protiv svojih rivala, Lejkersa, Hjustona i Atlante, poveli sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Košarkaši Oklahome pobedili su na Hjuston sa 105:102 posle nekoliko preokreta kojima su anulirali prednost gostujuće ekipe.
NBA-Oklahoma-2.jpg
Kevin Durent i Rasel Vestbruk postigli su po 29 poena u ekipi Oklahome, koja je u četvrtoj četvrtini ispustila vođstvo od 15 poena razlike i dozvolila protivniku da povede.
Hjuston je u poslednjoj deonici serijom od 21:2 preokrenuo na 95:91, ali je u završnici Oklahoma odgovorila serijom od 10:2 i uspela da pobedi.
Dobru partiju u ekipi Hjustona prikazao je Serž Ibaka "dabl dabl" učinkom od 12 poena, 11 skokova, uz šest blokada.
NBA-Oklahoma.jpg
Sa druge strane, najbolji je bio Džejms Harden sa 36 poena, 11 skokova i šest asistencija, Čendler Parsons ubacio je 17 poena, a 16 Patrik Beverli.
Treća utakmica igra se u subotu u Hjustonu.
Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 102:91 i poveli sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.
NBA-La.jpg
Sparse je do pobede predvodio Toni Parker sa 28 poena i sedam asistencija, Tim Dankan i Kavi Leonard dodali su po 16, Manu Đinobili 13, a Met Boner 10 poena.
Dvajt Hauard i Stiv Blejk postigli su po 16 poena, Meta Vorld Pis i Pau Gasol po 13 u ekipi Lejkersa u kojoj nijedan drugi igrač nije postigao više od devet poena.
NBA-La1.jpg
Treća utakmica igra se u petak u Los Anđelesu.
Košarkaši Indijane pobedili su na svom terenu Atlantu sa 113:98 i poveli sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije. To je prvi put od 2004. godine i polufinala Istočne konferencije da je Indijana povela u plej-ofu tim rezultatom.
NBA-Atlanta-2.jpg
Pejserse je do četvrte uzastopne pobede nad Houksima na domaćem terenu predvodio Pol Džordž sa 27 poena, osam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte, a Džordž Hil dodao je 22 poena.
U ekipi Atlante Devin Heris bio je najefikasniji sa 17 poena, a Džef Tig i Džoš Smit dodali su po 16.
NBA-Atlanta-1.jpg
Treća utakmica igra se u subotu u Atlanti, gde je Indijana izgubila poslednjih 11 mečeva.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Indijana - Atlanta 113:98 (2:0 u seriji)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
San Antonio - L.A. Lejkers 102:91 (2:0)
Oklahoma - Hjuston 105:102 (2:0)

Čeka se "kralj Jadrana"


Završni turnir Jadranske lige počinje danas u Laktašima. U prvom polufinalu od 17.30 sastaju se Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca, dok će drugi finalista biti pozant posle duela Partizana i Igokee, domaćina turnira. Finale je na programu u subotu od 20.30.
Laktaši će u narednih nekoliko dana biti centar košarke, makar one regionalne. Na fajnal-foru Jadranske lige učešće će uzeti četiri srpska kluba, tri iz Srbije i domaćin turnira - ekipa Igokee.
Igokea.jpg
Ove sezone, takmičenje nije samo stvar prestiža. Ulog je veliki - plasman u Evroligu, pošto će finalisti turnira dogodine učestvovati u elitnom takmičenju. Sezonu u regionu obeležile su kontroverze i nedoslednosti čelnika takmičenja, pa bi za kredibilitet Lige bilo veoma poželjno da završnica protekne u najboljem redu.
Igokea je ove sezone najveće iznenađenje regionalne lige. Ekipa iz Aleksandrovca regularni deo takmičenja na prvom mestu, uz to je i domaćin završnog turnira, pa se nikako ne može izbeći kao favorit za osvajanja takmičenja.
Partizan-kosarka.jpg
Rival Igokei u polufinalu turnira biće Partizan, petostruki osvajač ovog takmičenja. Crno-beli su sporo počeli sezonu, u jednom trenutku je čak došao u pitanje plasman na završni turnir, ali su izabranici Duška Vujoševića u poslednjih mesec dana drastično podigli formu i sigurno se neće zadovoljiti pukim učešćem u polufinalu.
Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Radnički, dve ekipe koje su mnogo napredovale i dosta pokazale ove sezone, ali kojima je forma u opadanju, bar sudeći po rezultatima u srpskoj ligi.
Radonjic.jpg
Crvena zvezda je promenila i trnera, umesto Vlade Vukoičića na klupu crveno-belih seo je Dejan Radonjić, što nije donelo pozitivnu promenu u igrama Zvezde. Sa druge strane, Radnički ima još većih problema, ali u svojim redovima imaju Terika Vajta, najkorisnijeg igrača regularnog dela prvenstva.
Crveno-beli su ove sezone već tri puta savladali protivnika iz Kragujevca, ali izabranici Miroslava Nikolića za cilj imaju plasman u Evroligu, prvi put od osnivanja kluba.
Vajt.jpg
U svakom slučaju, biće zanimljivo. Program u Laktašima počinje u 17 časova, kada će se sastati Crvena zvezda i Radnički, dok je drugo plufinale između Igokee i Partizana na programu od 20.30. Finale je na programu u subotu od 20.30.

Legendarni ostrvski stadioni (drugi deo)


Tradicija nije do kraja poklekla pred modernim fudbalom u Liverpulu, gde su Enfild i Gudison park odoleli pokušajima da dožive sudbinu Hajberija. Sent Džejms park takođe preživeo nekoliko pokušaja izmeštanja. Ovo je nastak priče o legendarnim ostrvskim stadionima koji su obeležili jednu fudbalsku eru.
Liverpul je možda i jedini grad u Engleskoj u kojoj je fudbalska tradicija najmanje poklekla pred modernim trendovima u fudbalu. Enfild je jedan od retkih stadiona na kojima su se utakmice igrale od samog početka fudbalskog takmičenja. Slična stvar je i sa Gudison parkom na kojem nastupa gradski rival Everton. Gudison park izgrađen je daleke 1892. godine, a na fotografiji iz 1911. godine vidi se utakmica između Engleske i Škotske.
1-Gudison-park.jpg
Na jednoj od retkih fotografija uslikoj 1950. godine vidi se golman Spartaka Moskve Mikail Jakobovič Piraev kako se sprema da istrči na loptu pre nego što je zahvati fudbaler Vulverhemptona Piter Brodbent. Stadion ovog kluba izgrađen je daleke 1889. godine, i nepromenjen izgled imao je do 1993. godine kada je renoviran.
2-Vulverhempton.jpg
Kada bi se napravio kviz na kojem je potrebno odrediti koji se stadion nalazi na fotografiji, retko ko bi znao tačan odgovor. Na fotografiji se nalazi stadion Stamford bridž, a slika je uzeta 1987. godine na meču između Čelsija i Šefilda. Zanimljivo je da je stari stadion Čelsija više podsećao na evropske, jer su tribine iza golova bile odaljene od terena atletskom stazom. To i ne čudi imajući u vidu činjenicu da je Stamford bridž prvobitno bio dom Londonskog atletskog kluba, pre nego što je postao Čelsijevo igralište. Stamford bridž je nekoliko puta prepravljan, ali najveće renoviranje doživeo je devedesetih godina prošlog veka kada je dobio današnji moderan izgled.
3-Stamford-bridz.jpg
Istorija Sent Džejms parka na kojem igra Njukasl je burna. Stadion je sagrađen 1882. godine, i do sada je postojalo više planova da se on izmesti na novu lokaciju, što je osujećeno. Veliko poniženje Sent Džejms park je pretrpeo pre dve godine kada je generalni sponzor ekipe, lanac sportskih butika „Sports Direct Arena" preimenovao stadion nadenuvši mu ime te kompanije. Posle velikih protesta navijača, prošle godine došlo je do sponzorstva, tako da je novi sponzor vratio stadionu originalno ime. Na fotografiji iz 1984. godine vidi se detalj iz meča Njukasla i Aston vile.
4-Sent-Dzejms-park.jpg
Stadion koji je poklekao pred izazovima modernog fudbala je Goldston graund na kojem je do 1997. godine igrao Brajton. Stadion, koji je izgrađen 1901. godine srušen je 96 godina kasnije, a od 2011. godine ovaj klub igra na novosagrađenom Falmeru. Na fotografiji iz 1979. godine vidi se detalj sa utakmice Brajtona i Čarltona.
5-Goldstoun-graund.jpg
Fotografija iz 1970. godine sa Lidsovog Eland rouda izgleda kao da je uslikana početkom prošlog veka. Deo tribine koji je odvojen od tribine iza gola strminom danas je nezamisliva na modernim sportskim zdanjima. Eland roud je u istoriji pretrpeo šest renoviranja, a priširen je devet puta od kada je sagrađen 1897. godine. Ipak, on se i danas nalazi na mestu na kojem je sagrađen.
6-Eland-roud.jpg
Jedan od stadiona koji i dalje odoleva modernim trendovima je Grifin park koji je u vlasništvu Brentforda. Od izgradnje 1904. godine ovaj stadion je trpeo minimalne izmene. Ipak, postoje planovi da se i ovaj stadion premesti na drugu klokaciju, i to uskoro, imajući u vidu da je plac za izgradnju novog sportskog objekta obezbeđen. Na fotografiji iz 1939. godine prikazan je detalj sa meča Brentforda i Portsmuta.
7-Grifin-park.jpg
Hautorn stadion na kojem igra Vest Bromvič Albion sagrađen je 1900. godine, i danas ima kapacitet od 26.272 gledalaca. Ipak, rekordna poseta na ovom stadionu zabeležena je 1937. godine kada se na meču protiv Arsenala na Hautornu okupilo više od 63.000 ljudi. Vest Bromvič Albion je za 22 godine promenio pet stadiona pre nego što se 1900. ugnezdio na Hautornu. Na fotografiji se vidi detalj iz 1957. godine sa utakmice šestog kola FA Kupa protiv Arsenala.
8-Hautorn.jpg
Jedan od najčudnijih stadiona na Ostrvu, Bejzbol graund, koji je izgrađen 1889, 2003. godine je otišao u istoriju. Ovaj stadion je prvobitno sagrađen za potrebe bejzbol kluba Derbi Kaunti, da bi ga 1890. godine preuzeo fudbalski klub Derbi kaunti, koji ga je koristio do 2003. godine kada se preselio na novi stadion. Na fotografiji iz 1970. godine vidi se detalj sa utakmice između Derbi kauntija i Mančester Junajteda u Vejtni Kupu. To takmičenje igralo se četiri godine a učestvovali su klubovi koji su postigli najviše golova u sve četiri engleske lige, a koji se nisu kvalifikovali u Evropu.
9-Bejybol-graund.jpg
Bramal lejn u Šefildu najstariji je fudbalski stadion na svetu. Izgrađen je 1855. godine, za potrebe kriketa, ali je ubrzo postao i mesto na kojem se igra fudbal. Šefild Junajted na Bramal lejnu igra od 1889. godine, a stadion je do danas renoviran šest puta, dok je kapacitet dva puta proširen nadogradnjom objekta koji danas prima 32.702 gledalaca. Na fotografiji iz 1971. godine vidi se detalj sa utakmice između Šefild Junajeda i Birmingema. Tribina koja se vidi na fotografiji srušena je deset godina kasnije, i na tom mestu sagrađena je modernija tribina sa većim kapacitetom.
10-Bramal-lejn.jpg

Žestoka tuča navijača Borca i Željezničara


U tuči u mestu Obroci kod Donjeg Vakufa navijača Borca i Željezničara, povređeno najmanje 15 navijača, 35 uhapšeno. Dvojica navijača sarajevskog kluba životno ugrožena, povređeno i sedam policajaca.
Do tuče u mestu Obroci kod Donjeg Vakufa došlo oko 14 časova, kada su navijači Borca krenuli na gostovanje u Sarajevo, dok su pristalice Željezničara krenule da bodre svoj klub u Prijerod. Navijači su se susreli u blizini Donjeg Vakufa a sumnja se da je tuča ugovorena.
Navijaci-tuca.jpg
Navijači privedeni nakon nereda
U neredima povređeno najmanje 15 navijača, mada pojedini mediji prenose da je broj dvostruko veći, od čega dva navijača  imaju povrede opasne po život, navodi internet portal klix.ba. Jedan 25-godišnji i drugi, 22-godišnji navijač ima teške povrede glave i višestruke lomove, i lekari se bore za njihov život.
U pokušaju da smiri incidente povređeno i najmanje sedam policajaca. Za sada je uhapšeno 35 navijača oba kluba. Oštećen je veći broj vozila koja su bila parkirana u blizini mesta gde se odigrao incident.
Navijaci-tuca-1.jpg
Dvojica navijača teško povređena
Prema navocima bosanskohercegovačkih medija, povređeni navijači koji su primljeni u Dom zdravlja u Donjem Vakufu pokušali su da nastave tuču nakon ukazane lekarske pomoći. Procenjuje se da je u neredima učestvovalo najmanje 100 huligana.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger