Headlines News :

Crvena zvezda na krovu Evrope! (VIDEO)

Written By maxtv on субота, 1. јун 2013. | 23:11

Vaterpolisti Crvene zvezde ispisali su na Banjici najslavniju istoriju svog kluba. Crveno-beli su zvanje najbolje ekipe na Starom kontinentu zaradili nakon velike borbe i izuzetno uzbudljive utakmice protiv "drim tima" iz Dubrovnika. O atmosferi na tribinama otvorenog bazena na Banjici još dugo, dugo će se pričati.
Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su Ligu šampiona, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Beogradu pobedili hrvatski Jug sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1).
Zvezdi je to prvi trofej šampiona Evrope u istoriji. 


Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Viktor Rašović, Strahinja Rašović i Marko Avramović.
Jug je predvodio Nikola Janović sa tri gola, dva je postigao Miho Bošković, a po jedan Maro Joković i Nikša Dobud.
Finalna utakmica, koja je odigrana pred prepunim tribinama bazena na Banjici, bila je neizvesna od početka do kraja, a nijedna ekipa nije se odvojila na više od dva gola prednosti.
Jug je poveo preko Janovića, a preokret crveno-belima doneli su Pijetlović i Rađen, međutim Joković je doneo Dubrovčanima izjednačenje 2:2.
U drugoj četvrtini Zvezda je povela preko kapitena Prlainovića, a potom je izjednačio Janović.
Zvezda je na početku trećeg perioda povela sa dva pogotka razlike golovima Strahinje Rašovića i Pijetlovića, ali je Jug sa tri uzastopna gola preokrenuo rezultat, međutim Vitkor Rašović izjednačio je rezultat na kraju tog dela.
U poslednjoj četvrtini Zvezda je povela golom Vapenskog, da bi potom Jug imao nekoliko pokušaja u samo jednom napadu, ali se tada istakao golman srpske ekipe Denis Šefik.
Međutim, Bošković je izjednačio na 7:7, ali je onda Marko Avramović šutem iz daljine doneo novu prednost Zvezdi od 8:7, što je bio i konačan rezultat.
Treće mesto na završnom turniru osvojila je španska Barseloneta, koja je ranije savladala Partizan sa 11:10.

Đoković lako do osmine finala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Gren slem turnira na Rolan Garosu savladavši večeras u šesnaestini finala Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:0 u setovima - 6:2, 6:2, 6:3. Đoković je očitao lekciju Dimitrovu i u punoj meri revanširao se za poraz na ovogodišnjem Mastersu u Madridu.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Gren slem turnira na Rolan Garosu savladavši večeras u šesnaestini finala Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:0 u setovima - 6:2, 6:2, 6:3.
RG.jpg
Đoković je očitao lekciju Dimitrovu i u punoj meri revanširao se za poraz na ovogodišnjem Mastersu u Madridu. Ceo meč odigrao je na vrhunskom nivou, sigurno, raznovrsno i precizno, tako da 28. teniser sa ATP liste nije imao nikakvih šansi.
Đoković je diktirao tempo i održavao ritam za koje Bugarin nije imao rešenje niti ideju kako da zaustavi raspoloženog protivnika. Neprobojan na osnovnoj liniji, Đoković se hitro kretao, dobro servirao i bio nezaustavljiv u svakom pogledu.
Dimitrov se borio koliko je mogao, pokušavao da koliko-toliko ostane u meču, međutim, bio je u sasvim podređenom položaju.
Svetski broj jedan je večerašnjom igrom pokazao da čvrsto gazi ka osnovnom cilju ove sezone, da je na dobrom putu da osvoji jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje.
Đoković će u borbi za četvrtfinale igrati sa pobednikom duela između Rumuna Viktora Haneskua i Nemca Filipa Kolšrajbera.

"Orlovi" optimisti uoči Belgije

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da njegova ekipa ne sme da gubi nadu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da mora maksimalno da se pripremi za utakmicu protiv Belgije. Zamenik kapitena "orlova" Aleksandar Kolarov rekao je da očekuje da on i njegovi saigrači budu maksimalno spremni za Belgiju.
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da njegova ekipa ne sme da gubi nadu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da mora maksimalno da se pripremi za utakmicu protiv Belgije,
Srbija.jpg
"Ne smemo da gubimo nadu, moramo da se pripremimo za duel u Briselu, iako su igrači ispražnjeni zbog napornih sezona u svojim klubovima. Svako od nas želi pobedu protiv Belgije", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.
Srbija je posle šest kola treća na tabeli Grupe A kvalifikacija sa sedam bodova, devet manje od Belgije i Hrvatske.
"Belgija je po imenima najjača u našoj grupi, ali mi smo u Beogradu dominirali i imali mnogo propuštenih prilika protiv njih. Nisu nas nadigrali, a prvo poluvreme te utakmice mora i može da nam bude putokaz kuda treba da ide ova generacija. Da smo to dobili, sada bi slika bila totalno drugačija", kazao je Ivanović.
Zamenik kapitena "orlova" Aleksandar Kolarov rekao je da očekuje da on i njegovi saigrači budu maksimalno spremni za Belgiju.
"Svi smo dosta umorni, ali se kvalitetno pripremamo i očekujem da budemo maksimalno spremni. Biće teško, nema sumnje, dobar su protivnik. Znamo šta bi trebalo da radimo na terenu. Mladim igračima će duel u Briselu biti veliko iskustvo i neka vrsta prekretnice u reprezentativnim karijerama", rekao je Kolarov.
Utakmica između Belgije i Srbije igraće se u petak, 7. juna od 20.45 na stadionu „Kralj Boduen" u Briselu.

Preminula Jelena Genčić (VIDEO)

Jelena Genčić, reprezentativka u rukometu i tenisu i jedan od naših najboljih trenera svih vremena, preminula je danas u 77. godini u Beogradu.
Velikan srpskog tenisa, nezaboravna sportistkinja, reprezentativka u rukometu i tenisu i jedan od naših najboljih trenera svih vremena Jelena Genčić preminula je danas u 77. godini u Beogradu.

Jelena Genčić je imala mnogo uspeha u otkrivanju i podučavanju budućih velikih teniskih šampiona. Trenirala je, između ostalih, Novaka Đokovića, Moniku Seleš i Gorana Ivaniševića.
Ceo radni vek, 45 godina, provela je kao rediteljka i urednica u Kulturnom i Obrazovnom programu TV Beograd. 
Povodom smrti Jelene Genčić Teniski savez Srbije održaće komemoraciju u ponedeljak 3. juna u 13 časova na terenima Impuls hola na Novom Beogradu.

Partizan poražen i od Barselonete

Vaterpolisti Partizana poraženi su u utakmici za treće mesto na fajnalforu Lige šampiona od Barselonete sa 11:10 (4:2, 3:2, 2:3, 2:3). Mlada i neiskusna ekipa Partizana nije uspela da se na adekvatan način mentalno pripremi za okršaj sa raspoloženim Špancima, i u tome treba tražiti uzroke poraza.
Vaterpolisti Partizana izgubili su u utakmici za treće mesto na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu od španske Barselonete sa 11:10 (4:2, 3:2, 2:3, 2:3). Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Dušan Mandić, Nikola Dedović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk sa po dva gola, dok su Uroš Čučković i Marko Matović postigli po jedan.
Partizan.jpg
Barselonetu je predvodio Josip Vrlić sa četiri gola, Felipe Perone postigao je tri, Mark Mingelj dva, a Antoni Martin i Fransisko Fernandes po jedan.
Crno-beli su poveli na Banjici protiv Barselonete preko Ćuka, ali su Katalonci potom napravili preokret i došli do dva gola prednosti (3:1), da bi Čučković smanjio, a Vrlić povećao opet na dva gola razlike.
Barseloneta je nastavila u drugom periodu sa dobrom igrom, posebno je bio raspoložen hrvatski vaterpolista Vrlić i tu deonicu završila u svoju korist, pa je na poluvreme otišla sa rezultatom 7:4.
Španci su na poluvreme mogli i sa četiri gola viška, ali je Dedović u poslednjim trenucima druge četvrtine smanjio prednost Barselonete.
Partizan je bolje zaigrao u trećoj četvrtini, u kojoj se istakao Mitrović, i zaostatak posle tog perioda smanjio na dva gola.
U poslednoj deonici Partizan je bio loš na početku, pa je Barseloneta golovima Mingelja i Vrlića otišla na plus četiri, ali su crno-beli sa tri uzastopna pogotka ipak došli do neizvesne završnice.
Partizan je u poslednjem napadu nekoliko sekundi pre kraja meča imao gol zaostatka i dva igrača više, ali je Predrag Jokić neprecizno šutirao.

Nelson: Odbrana i timska igra vode u finale

"U odlučujućem meču protiv Mega Vizure moramo biti mnogo agresivniji u odbrani, što bi nam omogućilo lake poene u tranziciji", kaže Demarkus Nelson, koji smatra da je u Kruševcu izostala timska igra. Radonjić na dan meča odlučuje da li će Rakočević moći da igra.
Plejmeker Crvene zvezde Demarkus Nelson smatra da je u drugom meču polufinala plej-ofa protiv Mega Vizure izostala timska igra, ali da je siguran u bolju partiju u "majstorici" i plasman u finale.
Nelson.jpg
"Bili smo slabi u tranziciji i nikako nismo uspevali da uhvatimo ritam i dođemo do brže igre koja nam više odgovara. Sve te stvari moramo da ispravimo i u nedelju odigramo znatno agresivnije, naročito u odbrani. Ovo je odlučujuća bitka za finale, svi smo veoma motivisani da dođemo do borbe za još jedan trofej, mislim da ćemo svi biti maksimalno spremni", istakao je Nelson za sajt kluba.
Crveno-beli su juče u Kruševcu izgubili od Mega Vizure sa 73:71, a treći, odlučujući meč igra se u nedelju od 21 sat u hali Pionir.
"Iako imaju mnogo mladih igrača, poseduju veliki potencijal i kvalitet i to zahteva maksimalan pristup. Ključ svega leži u dobroj odbrani. Ako budemo dovoljno agresivni u defanzivi to će nam omogućiti priliku za igru u tranziciji i lake poene. Pravi model bi trebalo da bude naša igra iz prvog meča plej-of serije", dodao je Nelson.
Crveno-beli bi sutra u Pioniru mogli da budu jači za kapitena Igora Rakočevića koji se oporavlja od povrede, ali će konačnu odluku o tome trener Dejan Radonjić doneti na dan utakmice.
Prvi finalista plej-ofa Superlige Srbije je branilac titule Partizan, koji je savladao novosadsku Vojvodinu sa 2:0.

Dačić razgovarao sa Barelijem

Premijer Ivica Dačić razgovarao sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova Paolom Barelijem.
Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i ministarka omladine i sporta Alisa Marić razgovarali su sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova (LEN) Paolom Barelijem, koji boravi u našem glavnom gradu povodom ovogodišnjeg finalnog turnira Lige šampiona u vaterpolu.
Dacic-Bareli-1.jpg
"Vaterpolo je jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji i ovaj turnir je deo naših priprema za Evropsko prvenstvo u ovom sportu, koje će u Beogradu biti održano 2016. godine", rekao je premijer Dačić. Istakao je da Vlada Srbije nastoji da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, stimuliše razvoj sporta.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić je, podsećajući na slavnu tradiciju vaterpola u našoj zemlji, izrazila zadovoljstvo što se u Srbiji održavaju najveća vaterpolo takmičenja Starog kontinenta, dok je predsednik LEN -a Bareli istakao da dobra organizacija ovogodišnjeg završnog turnira Lige šampiona doprinosi daljoj afirmaciji vaterpola i promociji Srbije.
Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza Srbije, naš legendarni vaterpolista Aleksandar Šoštar, premijeru Dačiću je uručena Plaketa Evropske federacije vodenih sportova.

Sećanje na „loše momke" iz Detroita (VIDEO)

Bili su verovatno najomraženija ekipa u istoriji NBA lige. Protivnički navijači su ih mrzeli, košarkaški stručnjaci su prezirali njihovu grubu i prljavu igru, mediji su ih zvali "razularena rulja" protivnički timovi su strepeli, a oni su pobeđivali. Ovo je priča o Ajzei Tomasu, Denisu Rodmanu, Džonu Sejliju, Riku Mejhornu i Bilu Lambiru, vođama generacije „loših momaka" iz Detroita koji su Pistonsima (u eri Džordana, Medžika i Birda) doneli dve šampionske titule.
Detroit danas nije bleda senka nekadašnjeg grada koji je bio industrijski ponos  sedište američke auto-industrije. Danas je ovaj grad simbol ekononske krize u kojoj je veliki broj ljudi ostao bez radnog mesta, i gde je vlada prava „epidemija" kriminala.

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka prosečan građanin Detroita je ujutru išao na posao u fabriku Dženeral motors (ili neku od njenih kooperanata), odradio osmočasovnu smenu, kada dođe kući malo je odmorio da bi popodne uz ladno pivo gledao Pistonse kako dominiraju parketima NBA lige.
U to vreme NBA ligom su vladali Detroit Pistonsi koji su imali generaciju koja je zbog načina igre dobila nadimak „Loši momci".

Ovaj nadimak je savršeno opisivao tim koji je bio sastavljen od agresivnih, defanzivno orijentisanih igrača koji su se bukvalno tukli do NBA titula 1989. i 1990. godine. „Loše momke" iz Detroita voleli su samo navijači Pistonsa dok su ih drugi otvoreno mrzeli.
Kako i ne bi kada je ova ekipa pokazivala svoj stav (a neretko i bokserske sposobnosti) na svim parketima na kojima su igrali. Od ovih momaka su svi strepeli, i Barkli i Medžik i Bird, a posebno Majkl Džordan.
Ova ekipa je jedina koja je uspela da zaustavi „letećeg Majka" koji je godinama nakon toga bio nerešiva enigma za odbrane mnogih ekipa. Tadašnji trener Pistonsa Čak Dejli je nakon odlučio da zvezdu u usponu, Džordana zaustavi kombinacijom udvajanja i utrajanja u reketu i rvačkih zahvata kojim bi "leteći Majk" završio na parketu sa bolnom grimansom. Taktika je davala rezultate.


Sa takvim stavom ova ekipa je uspela 1989. godine da dođe do prve, a godinu dana i do druge titule u NBA ligi. Pistonsi su tako uspeli da prekinu dominaciju Lejkersa i Seltiksa koji su se devet godina smenjivali na čelu NBA lige (izuzimajući 1983. godinu kada je Filadelfija bila šampion). Mediji su ih mrzeli, nazivali su ih "razularenom gomilom", pisali da igraju najružniju, "prljavu" košarku a oni su pobeđivali. 
Kao što je rečeno ekipa Pistonsa dobila je nadimak „loši momci", a od celog tima Džon Sejli, Ajzea Tomas, Rik Mejhorn, Denis Rodman i Bil Lambir bili su "najgori od sve dece".
Džon Sejli sa 211 centimetara visine imao je nadimak „pauk", i u vreme vladavine „loših momaka" on je gospodario reketom. Iako nije bio ekscentričan kao njegovi saigrači, Sejli je se sjajno uklapao sa njima, a u reketu je bio dominantan. I danas je ostao upamćen kao jedan od najboljih blokera u istoriji Detroita. „Loši momci" zaista ne bi bili toliko loši da nisu imali kontrolu u reketu, a Sejli je to svojom pojavom svakako donosio stavilnost ekipi.
Dzon-Sejli-1.jpg
Džon Sejli - gospodar reketa
Vođa Deroita, na parketu, van svake sumnje bio je Ajzea Tomas. Kapiten Detroita je i najzaslužniji što je ekipa dva puta uzastopno postajala šampion. Visina od 185 centimetara i krhka pojava znala je da zavara jer je Tomas bio jedan od najžilavijih igrača u istoriji NBA lige.
Ajzea Tomas je bio pravi kapiten, sa pobedničkim mentalitetom i totalnim odsustvom straha, bilo kada je jurišao na koš, ili kada se koškao i tukao sa protivničkim igračima. Upravo je Tomas najčešće bio u centru svake gužve, a neretko je upravo on upućivao prvi udarac na mnogo krupnije igrače od sebe.
Ajzea-Tomas.jpg
Kapiten "loših momaka" Ajzea Tomas
Posebna priča je Tomasova partija u šestoj utakmici finala plej ofa 1988. godine kada je u trećoj četvrtini protiv Los Anđeles Lejkersa izvrnuo zglob. Iako se činilo da je teže povređen, Tomas je se u poslednjoj četvrtini vratio na parket i postigao 25 poena, ali Detroit je na kraju ipak izgubio utakmicu.
Zanimljiv je i detalj iz finala Istočne konferencije 1991. godine kada je Čikago, nakon tri neuspeha, u četvrtom pokušaju eliminisao Detroit sa 4:0  u seriji. U celoj seriji bilo je dosta obostranog vređanja, grubih fala i koškanja i tuče, a u poslednjoj utakmici, na sedam sekundi pre kraja kada je bilo izvesno da će Bulsi dobiti Tomas je sa saigračima (svima osim Dumarsa i Sejlija) napustio parket ne pruživši ruku pobedniku. Tomas je cenu platio godinu dana kasnije kada je preskočen u izboru za „drim-tim" koji je išao na Olimpijske igre u Barseloni.
Rik Mejhorn je bio jedan od „najlošijih" momaka u Pistonsima. Za Mejhorna se ne može reći da je bio atleta, ali je njegova impresivna pojava sa 208 centimetara i težinom od 109 kilograma uterivala strah u kosti protivnicima. Mejhorn je zaslužan za još jednu stvar koja se dogodila NBA ligi, zaslužan je za Denisa Rodmana.
Rik-Mejhorn.jpg
Rik Mejhorn košarkaški "otac" Denisa Rodmana
Mejhorn koji je bio veoma grub igrač na terenu i van njega, bio je "košarkaški otac" Denisa Rodmana i od, manje više, mirnog momka napravio je najkontroverznijeg košarkaša NBA lige. Mejhorn je zbog grubih prekršaja, tehničkih grešaka, tuče sa na parketu, nebrojeno puta bio suspendovan, ali je svojom pojavom ulivao potrebnu dozu ludila „lošim momcima". Mejhorn bi možda bio i najlošiji momak u Pistonsima, ali je sa ekipom učestvovao u osvajanju samo jedne titule 1989. godine.
Kao što je rečeno, Rodman je pod uticajem Mejhorna stasao u sjajnog defanzivca ali i najkontroverziju ličnost verovatno u istoriji košarke. Požrtvovana igra u odbrani, provociranje protivnika, skakanje, branjenje reketa pa i tuča kada je trebalo, Rodman je radio sve što se od njega tražilo.
Denis-Rodman.jpg
Denis Rodman
Tek nekoliko godina kasnije, kada je prešao u San Antonio, a kasnije i u Čikago Bulse Rodman je počeo da farba kosu, nosi ekscentrične frizure i ima konotroverzne javne nastupe. U svim drugim ekipama Rodman je bio samo loš momak, dok je jedino u Detroitu bio samo jedan od loših momaka.
Najgori „od sve dece" u redovima Pistonsa bio je ipak Bil Lambir. Svaka utakmica za Lambira bila je pravi odlazak u rat. Lambir je igrao oštro, prljavo i intiligentno. Fanatično je igrao pre svega odbranu dok je bio dobra opcija i u napadu. Zbog čvrste igre i grubih faulova ovaj košarkaš je najčešće ulazio u sukobe sa protivničkim igračima (nakon čega je na cela ekipa Detroita uletala u pomoć).
Bil-Lambir.jpg
Pogled govori sve - Bil Lambir
Ako neko u NBA ligi misli da je Lebron Džejms najomraženiji košakraš, to je ništa u poređenju sa Lambirom koga su voleli jedino navijači Pistonsa i niko više. Lambir  je bio fanatik, a pored takvog igrača ni ostali nisu smeli da pruže na parketu ništa manje od maksimuma.
Naravno Pistonsi su u svojim redovima imali i „glas razuma" ili „savest" u vidu Džoa Dumarsa koji je pazio da ekipa ne zastrani i da sva energija bude usmerena na pobedu.
Bilo je nezaboravnih utakmica i velikih timova i pre i posle ove generacije Pistonsa, ali retko se desilo da se jedan takav skup neverovatnih ličnosti i sjajnih košarkaša okupi na jednom mestu i da iza sebe ostavi mečeve o kojima će se dugo vremena pričati.

Lazović: Vratiću se još jači!

Nakon operacije kolena u Rimu Darko Lazović poručuje da s dobro oseća, polako vežba, i kaže da neće žuriti sa povratkom na teren. "Vratiću se još jači i bolji", obećava Lazović.
Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović uspešno se oporavlja posle operacije kolena, saopšteno je na sajtu kluba.
Lazovic.jpg
Lazović je sredinom maja u "večitom" derbiju s Partizanom obnovio povredu kolena zbog koje je pauzirao mesec dana, a pre tri dana operisan je u Rimu.
"Dobro se osećam. Išao sam u teretanu i mogu da savijem nogu za 90 stepeni. Za oporavak od povrede ligamenata potrebno je strpljenje. Hodam bez štaka i, kako vreme prolazi, koleno će biti sve bolje. Nisam nervozan, dobro se osećam, i očekujem da se nakon rehabilitacije na teren vratim jači i bolji nego što sam bio", rekao je Lazović.
Vezni fudbaler Crvene zvezde u Rimu će ostati do 28. juna, a nakon toga će jednom mesečno odlaziti na kontrole.
Lazović nije propustio priliku da zahvali medicinskom osoblju i svim članovima medicinskog tima koji brinu o njemu.
"Zahvaljujem svom klubu i Fudbalskom savezu Srbije koji su mi omogućili najbolje moguće uslove za oporavak i operaciju. Takođe, hvala selektoru Siniši Mihajloviću, svima zaposlenima na klinici, kao i doktorima Milanu Mladenoviću i Dejanu Puriću. Zaista su svi sve učinili da imam najbolje moguće uslove i hvala im na tome", istakao je Lazović.
On je rekao da ne neće žuritu sa povratkom na teren, jer je najvažnije da se u potpunosti oporavi od povrede kolena.
"Najvažnije je da se potpuno oporavim i samo o tome razmišljam. Rizik ne sme da postoji i na teren ću se vratiti kada budem bio maksimalno spreman", objasnio je Lazović.
Lekar koji je operisao Lazovića Pjer Paolo Marijani izneo je optimistične prognoze o povratku veziste na teren.
"Postoperativni proces je prošao bez problema i Lazović je počeo rehabilitaciju dan posle operacije. Već hoda i počeo je program oporavka u sali. Njegov povratak na teren može da se očekuje za pet meseci", rekao je Marijani, koji je svojevremeno imao ključnu ulogu u lečenju Frančeska Totija, Samjuela Etoa, Mirka Vučinića, Fabricija Mikolija, Filipa Meksesa i mnogih drugih zvezda evropskog i svetskog fudbala.

Sportska budućnost Srbije - Luka Tošić, jedriličar (VIDEO)

Šesnaestogodišnji Luka Tošić bavi se sportom u kom bi mogao da proslavi ne samo sebe, već prvi put i Srbiju - jedrenjem. Stručnjaci smatraju da je među deset najboljih juniora sveta.
Zahvaljujući roditeljima, majci Irkinji i ocu Srbinu, zaljubljenicima u jedrenje, Luka je naučio da jedri sa tri godine. Prvu medalju je osvojio sa 11 godina kao kormilar u četvercu koji je na nacionalnom šampionatu zauzeo drugo mesto.

Prvu zlatnu medalju osvojio je na Afričkom regionalnom šampionatu održanom u Keniji 2010. godine. Naredne godine u Holandiji postaje juniorski prvak Evrope, a prošle, 2012. godine, na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu zauzeo je treće mesto.
Kao mogući učesnik Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, stipendista je Olimpijskog komiteta Srbije.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger