Headlines News :

Dominacija !!! Partizanu 12. titula u nizu!

Written By maxtv on среда, 12. јун 2013. | 23:01

Košarkaši Partizana osvojili su 12. uzastopnu titulu, pošto su u četvrtom meču bili bolji od Crvene zvezde 68:52(34:21) i tako slavili sa 3-1 u seriji.


Starsport
Starsport
'Crno-beli' su meč prelomili sredinom druge deonice serijom 13:0 i do kraja meča samo održavali rezultat, za 20. titulu u klupskoj istoriji.
Najefikasniji akter meča bio je Bogdan Bogdaniović sa 17 poena, a pratili su ga Lovernj sa 15, uz 11 skokova, i Lučić sa 14. S druge stane, Nelson je ubacio 12 poena, Katić 11, a Rakočević 10.
Obe ekipe su dosta nervozno ušle u meč, tako da je prva četvrtina protekla uz dosta grešaka i ličnih grešaka. Zvezda je loše šuterski otvorila meč, dok je Partizan igrao smirenije.

Ključni momenat meča desio se sredinom drugog perioda, kada je Bogdan Bogdanović sa osam vezanih poena pokrenuo seriju 'crno-belih od 13:0. Nastavili su gosti u istom ritmu i samo povećavali svoju prednost, a treba napomenuti da su im u tome mnogo pomogli i igrači Zvezde koji su prvu trojku pogodili tek krajem treće deonic (3/25).

Očekivalo se da Zvezda pritisne u drugom poluvremenu, ali od toga nije bilo ništa. Partizan je nastavio da igra rezonski i bez oscilacija i samo održavao prednost.

Pored 'kriminalno' lošeg šuta Crvene zvezde, treba napomenuti da je Partizan apsolutno dominirao u skoku (46-22 u korist 'crno-belih).

Do kraja meča izabranici Dejana Radonjića uspeli su da se približe na -11, sa osam uzastopnih poena Nelsona, ali su tu i stali. Partizan je odigrao rutinski i na taj način priveli meč kraju - 68:52.
Starsport
Starsport
Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja. Partizan je rutinski priveo meč kraju i na taj način sitgao do 12. uzastopne titule u klupskoj istoriji.

S druge strane, Partizan predvodi trio Lovernj, Lučić, Bogdanović, koji je ubacio ukupno 43 poena -51:65.

Domaći košarkaši su u dva navrata umalo uhvatili priključak, ali je Partizan nastavio da igra rezonski i samo čuvao dvocifrenu prednost. Posle dve vezane trojke Nelosne Zvezda je nastavila da šutra očajno van linije 5,75 (3/24).

Uspela je Zvezda da se malo vrati u meč. Nelson je pogodio dve vezane trojke i isto toliko slobodnih bacanja 'spustio' svoj tim na 12 poena zaostatka - 45:57.
Starsport
Starsport
U međuvremenu, Zvezda je uspela da pogodi prvu trojku, preko Radivojevića iz 18 pokušaja.

Do kraja treće deonice Zvezda je uspela da smanji na 19 razlike, imala dva napada da se još malo približi i unese neizvesnost, ali su nesmotrenim potezima dozvolili Partizanu da zadrži ogromnu prednost pred poslednjig deset minuta - 33:50.

Što se Partizana tiče, izabranici Duleta Vujoševića igraju mirno i čuvaju veliku prednost. Dobra stvar za 'crno-bele' je to što su svi igrači košgeterski raspoloženi - 26:50.
Starsport
Starsport
Prosto je neverovatno koliko loše šutiraju igrači Crvene zvezde. Taj podatak najbolje ilustruje činjenica da do sada nisu pogodili niti jednu trojku iz čak 17 pokuša.

Partizan je i u nastavak meča ušao nešto bolje od Zvezde. Lučić je vezao šest poena i tako odveo 'crno-bele' na velikih +19 - 23:42.

Igrači Crvene zvezdu su nešto ranije izašli iz svlačionice kako bi pozdravili navijače, koji su prilikom izlaska Duleta Vujoševića na teren zasuli trenera gostiju svim i svačim, a neko je uspeo da ga pogodi kajšem.
Starsport
Starsport
Što se najboljih pojedinaca dosadašnjeg toka meča tiče, Bogdanović je ubacio 12 poena, dok je Rakočević postigao 10.

Partizan je uspeo da održi prednost sa sredine druge deonice i sa solidnom zalihom ulazi u, možda, poslednjih 20 minuta ove sezone - 21:34.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Loša vest za Partizan je da je Davis Bertans morao da napusti igru usled bola u desnom kolenu .

S druge strane, 'crno-beli' posle serije igraju dosta smirenije i taktičnije, uglavnom loptu spuštajući ispod koša, što im za sada održava prednost - 19:32.
Starsport
Starsport
Uspeli su 'crveno-beli' malo da povrate ritam i koliko-toliko uspostave kontrolu. Veliki problem Zvezdi pravi šut za tri poena(0/12), uz šest promašenih slobodnih bacanja.

Partizan je serijom od 13:0 u potpunosti preuzeo kontrolu nad mečom. Zvezda je izgledala dosta bezidejno u napadu, a posebno je upečatljiva ostala fenomenalna blokada Bertansa na Rašku Katiću - 16:29.

Partizan je dobro otvorio drugu četvrtinu, Bogdanović od rezultata 11:13 vezao deset poena, od čega dve trojke, i doneo Partizanu maksimalnih 12 poena prednost - 11:23.

'Crno-bele' nešto bolje služi šut, tako da posle 10 minuta igre ima prednost od četiri poena - 11:15.
Starsport
Starsport
Nastavilo se u istom ritmu do kraja prvih deset minuta. Primetna je velika nervoza na terenu, što snažna igra, s velikm brojem faulova, samo pojačava.

Prvu osetniju prednost, u za sada dosta tvrdom meču. Stvorio je Partizan. Prvo je Lučić efektno zakucao, da bi Milosavljević iz sledećeg napada odveo goste na maksimalnih +5 - 8:13.

Partizan se nešto bolje snašao na samom startu i četiri minuta igre ima prednost - 4:6.
Starsport
Starsport
Očigledno je da se vidi pritisak na obe ekipe, usled važnosti meča. Viđeno je puno grešaka na obe stane, uz nekoliko promašenih otvorenih šuteva s obe stane,

Pionir je popunjen do poslednjeg mesta, a od bivšig igrača domaćih na tribunama su Nemanja Nedović, Nemanja Bjelica, Zlatko Bolić i Sava Lešić. Pored njih, tu je i veliki broj poznatih ličnosti. Podršku iz fudbalskog sektora daju Slaviša Kokeza i Zoran Stojadinović, a tu su i Dejean Stanković i Miloš Ninković.

Jelena u četvrtfinalu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Nirnbergu pošto je u osmini finala savladala šveđanku Johanu Larson sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:0. Naredna rivalka joj je Mendi Minelu.
Nova pobeda Jankovićeve usledila je samo pet sati nakon što je u nastavku prekinutog meča prvog kola savladala Holanđanku Aranču Rus sa 6:4, 6:2. Duel sa Holanđankom prekinut je u utorak posle prvog seta zbog mraka pri vođstvu srpske teniserke sa 6:4.
Jeca-01.jpg
Jankovićeva je potvrdila sjajnu formu ove sezone, a u borbi za polufinale sastaje se sa Lurdes Dominges Lino iz Španije, koja je pobedila Luksemburžanku Mendi Minelu sa 6:1, 6:4.
Turnir u Nirnbergu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Bojana uspešna u Birmingemu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u treće kolo WTA turnira u Birmingemu, posto je danas savladala čehinju Andreu Havačkovu sa 4:6, 6:1, 6:4. Naredna rivalka našoj Bojani je Rumunka Kirstea.
Jovanovski, koja je u Birmingemu postavljena za 13. nosioca, posle izgubljenog prvog dela igre krenula je u pravu ofanzivu, oduvala Hlavačkovu sa terena u drugom setu i u trećem, posle brejka u devetom gemu, stavila tačku na meč.
Bojana-Jovanovski.jpg
Treća teniserka Srbije igraće u nastavku turnira protiv Sorane Kirstee iz Rumunije koja je bila bolja od Bugarke Cvetane Pironkove sa 6:4, 6:4.Jovanovski, 40. teniserka sveta, je do sata tri puta igrala sa Kirsteom i ostvarila je samo jednu pobedu. Poslednji put igrale su na turniru u Tačkentu, 2011. godine, kada je Rumunka pobedila sa 2:0 (6:3, 6:1).
Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Stanić zaustavio Ruse

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Atrahanu selekciju Rusije sa 29:28 (17:11) u petom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Veoma važna pobeda za plasman na EP. Junak meča, golman naše selekcije Darko Stanić. U poslednjem kolu u nedelju protivnik je selekcija BiH. Meč se igra u Nišu sa početkom u 19.00 časova. Direktan prenos je na našem Drugom programu.
Slekcija Srbija posle ove pobede ponovo zauzima prvo mesto na tabeli, a do kraja kvalifikacija ostalo je da se odigra još jedno kolo. Za četiri dana Srbija igra protiv Bosne i Hercegovine. Srbija je tokom celog meča bila bolja od Rusije i imala prednost od po nekoliko golova, ali je domaća selekcija u poslednjih deset minuta meča uspela da se vrati i učini završnicu neizvesnom.
Rukomet-Srbija-1.jpg
Na početku prvog poluvremena nijedna ekipa nije uspevala da stekne veću prednost, ali je posle golova Rajka Prodanovića i Momira Rnića Srbija u 14. minutu uspela da stekne tri gola prednosti (7:4).
Rusija je do 20. minuta uspela da smanji rezultat na 11:10, ali su do kraja poluvremena ruski rukometaši uspeli da postignu samo jedan gol. S druge strane, raspoloženi su bili, pre svega, Rnić, ali i Rastko Stojković i Nikola Manojlović, pa je slekcija Srbije na odmor otišla sa šest golova prednosti (17:11).
Srbija je u istom ritmu odigrala i prvih 15 minuta drugog poluvremena u svo to vreme su izabranici Ljubomira Vraneša konstantno imali prednost od četiri do sedam golova.
Posle 15 minuta igre u drugom poluvremenu Rusija je uspela da se vrati u meč, pa su posle dobrih odbrana pet minuta pre kraja meča uspeli da izjednače na 26:26.
Ipak, u tim trenucima golman Darko Stanić je sa nekoliko odbrana, uključujući i jedan sedmerac, pomogao reprezentaciji Srbije da dođe do važne pobede.
Evropsko prvenstvo u Danskoj igraće se od 14. do 26. januara sledeće godine.

Odbrana titule ili nastavak borbe

Četvrta utakmica finalne serije Superlige donosi isto što i ona odigrana pre dva dana - priliku za Partizan da odbrani titulu i pokušaj Crvene zvezde da produži finale. Uloge su sada neznatno promenjene, jer crveno-beli, na krilima uspeha iz treće utakmice i zbog činjenice da igraju pred svojim navijačima, ulaze kao blagi favorit u utakmicu. Meč se igra u Pioniru od 21 čas, uz direktan prenos na našem Prvom programu.
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju u Pioniru četvrtu utakmicu finalne serije domaće Superlige. Crno-beli, koji vode sa 2:1, i večeras imaju meč loptu i priliku da osvoje 12. titulu u nizu.
Pionir.jpg
Što se tiče ekipe sa Malog Kalemegdana, njima je potrebna još jedna pobeda kako bi izborili produžetak serije i majstoricu.
I uoči ovog meča najmanje se govorilo o košarci, a mnogo više o navodnim nesportskim dešavanjima oko terena. Verbalni rat Duška Vujoševića i Nebojše Čovića, koji traje već godinu dana, nastavljen je i na konferencijama koje su prethodile duelu.
"Čović se neprekidno meša u suđenje, a dan uoči treće utakmice finala imao je konferenciju na kojoj je pričao samo o tome. Svakom novom konferencijom, koje su vrlo česte, Čović pokazuje kakav je stručnjak. On poznaje sport, politiku, ekonomiju, genetiku, a čak je i stručnjak za lepotu, pravi je esteta", nije se štedeo Vujošević. "Sada barem znam kome da se obratim kada je u pitanju genetika. To je fašizam".
Pionir-2.jpg
Predsednik crveno-belih, sasvim prirodno, ima suprotno viđenje utakmice i njenog toka. On smatra da Crvena zvezda mora da bude bolja za 15 ili 20 poena od rivala, kako bi stigla do pobede.
„Samo onaj koji je pristrasan i ostrašćen neće to videti tako. Imali smo na delu pokušaj primene ekstremno restriktivnog kriterijuma, odnosno, izgubljen je kriterijum suđenja na štetu Crvene zvezde", rekao je Čović. "Očekujem da tako ne bude u četvrtoj utakmici i nadam se da ćemo pobediti i igrati majstoricu. Moramo svi da shvatimo da se košarka ne igra zbog sudija, nego zbog publike".
Inače, pravdu na četvrtoj utakmici će deliti Belošević, Maričić i Nikolić.
Nekako je najviše o samoj utakmici koja očekuje njegovu ekipu govorio Dejan Radonjić, strateg domaćina večerašnjeg okršaja.
Pionir-3.jpg
„Ono što je bitno je da dobro odigramo pred domaćom publikom, čvrsto i u kontinuitetu ako želimo da izjednačimo. Svesni smo da je u prethonom periodu bilo mnogo loših momenata, ali ako hoćemo da budemo bolji, treba da se služimo receptom iz prvog poluvremena druge utakmice, koje je trebalo da dobijemo sa većom razlikom od deset poena", rekao je Radonjić.
"Osećam se izvanredno, imam ogroman motiv. Nadam se da će krajnji ishod svega biti pozitivan. Imao sam prilike i kao igrač i trener da prolazim ovakve situacije".
Za ovaj meč, na kome je Crvena zvezda domaćin, važe samo sezonske ulaznice. Određeni broj karata biće podeljen sponzorima i prijateljima kluba.

Delfini bolji i od Rusa

Nova pobeda naših vaterpolista. Nakon lagane pobede protiv nejake Kine (13:5) na startu završnog turnira Svetske lige, u drugom kolu savladana je Rusija sa 14:11. Naredni rival „delfina“ je Brazil. Meč se igra u četvrtak od 10.00 časova.
Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na završnom turniru Svetske lige, savladavši Rusiju u sa 14:11 (3:1, 3:2, 3:2, 5:6). Delfini tokom celog meča kontrolisali rezultati zasluženo stigli do važne pobede.
Srbija-vaterpolo1.jpg
Tri gola za Srbiju postigao je Milan Aleksić, dok su se sa po dva gola u strelce upisali Vanja Udovičić, Filip Filipović i Dučan Mandić, a po jednom su zatresli mrežu Aleksa Čaponjić, Miloč Ćuk, Slobodan Nikić, Nikola Rađen i Stefan Mitrović.
Izabranici Drejana Savića u narednom meču igraju protiv Brazila, u četvrtak od 10 sati.
U A grupi su SAD, Crna Gora, Japan i Mađarska.

Blater u Beogradu tražio rešenje za fudbal na Kosovu

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Sep Blater rekao je danas da je zamolio premijera Srbije Ivicu Dačića i čelne ljude Fudbalskog saveza Srbije da pomognu u pronalaženju solidarnog rešenja kako bi se deci sa Kosova i Metohije omogućilo da igraju fudbal. Modalitet za rešenje ovog problema biće poznat do oktobra.
Prilkom današnje posete Srbiji i razgovorima sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem i rukovodstvom Fudbalskog Saveza Srbije, predsednik FIFA Sep Blater založio se za rešavanje pitanja učešća Kosova u međunardonim takmičenjima i suzbijanju nasilja na fudbaskim stadionima.
blater 1.jpg
Dačić: Suzbićemo nasilje, stav o FS Kosova nepromenjen
Srpski premijer Ivica Dačić primio je danas predsednika FIFA Sepa Blatera i tom prilikom sa njim razgovarao o suzbijanju nasilja na sportskim, pre svega, fudbalskim događajima.
"Srbija je pripremila sistem mera za suzbijanje nasilja na sportskim terenima i suštinske rezultate očekujemo za nekoliko meseci ", ocenio je premijer Dačić.
Premijer Srbije Dačić je istakao da se zalaže za razvoj sporta i ponovio principijelne stavove Srbije o učešću sportskih organizacija sa Kosova i Metohije u međunarodnim asocijacijama.
"U razgovoru sa vašim premijerom zamolio sam ga da nam pomognu u pronalaženju jednog solidarnog rešenja sa vašim susedima sa Kosova, kako bismo omogućili tamošnjim mladim ljudima da igraju fudbal. Takav osetljiv problem ne može da se reši preko noći, mora korak po korak, ali postoje neke naznake koje daju nadu za budućnost", rekao je Blater na konferenciji za medije u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.
On je dodao da postoji plan, da je kraj oktobra vremenski rok i da će tada biti poznati detalji.
"U međuvremenu, u septembru ćemo imati sastanak sa gospodinom predsednikom FSS-a Tomislavom Karadžićem i njegovim nekadašnjim prijateljom sa Kosova iz fudbala (Fadilj Vokri, predsednik kosovskog saveza) , gde ćemo razgovarati o zajedničkim stvarima. Zahvaljujući vašim premijeru upućena je pozitivna nota i nadam se da ćemo uspeti da napravimo pomak sa konceptom solidarnosti fudbala. Ovo je proces za koji je potrebno malo strpljenja, ali biće dosta poverenja i samopouzdanja", naglasio je Blater.
Prema njegovim rečima, fudbal nije samo igra, nego dotiče sve aspekte naših života, sportske, kulturne i političke.
"Sport ima svoju političku dimenziju i na našem nedavnom kongresu na Mauricijusu doneli smo zaključke o rasizmu, dopingu i nasilju. To je bila tema razgovora sa vašim predsednikom Vlade, jer da bismo se izborili sa tim pošastima, u društvu i fudbalu, potrebna nam je pomoć političara", poručio je predsednik FIFA.
Predsednik FSS Tomislav Karadžić zahvalio se rukovodstvu FIFA i UEFA što je imalo puno strpljenja i izdržalo sve pritiske da se prekim putem daju određena prava, između ostalog i za igranje fudbala na nekim delovima naše države.
"Radi se dakle, o tzv. Republici Kosovo i radi se o tome da bi FSS trebalo da ima pozitivan stav u odnosu na neke odluke koje je FIFA donela u Japanu pre nekoliko meseci tj. da se dozvoli mlađim selekcijama da igraju prijateljske mečeve. Taj proces je počeo pre tri godine, razgovori su trajali do današnjeg dana i trajaće još dugo. Iz praktičnih razloga nismo obavestavali javnost, ali pitanje sporta ide paralelno sa političkim rešavanjem problema između Beograda i Prištine. Ono što je definitivno jasno, Kosovo, njegova reprezentacija i klubovi ne mogu da igraju zvanične utakmice, ne mogu da budu nigde žrebani, sve dok ih ne prihvate UN", izjavio je Karadžić.
On je naveo da je odluka FIFA razumljiva, iz prostog razloga što sva deca treba da igraju fudbal.
dacic blater 1.jpg
"Naše mišljenje je da to tako treba da bude na celom svetu, pa i na Kosovu. I premijer je danas rekao da FSS ne treba sam da reši to pitanje, nego uz saglasnost i podršku Vlade Srbije. U odnosu traženja modaliteta Prištine i Beograda, sport još nije došao na red, ali traže se rešenja da se igra fudbal, ali da to ne ugrožava integritet ove zemlje. Možda u nekom manjem sportu, da mi ne zamere, i može da se igra, ali to nema tu širinu i taj odjek kao što ima fudbal. Refleksije fudbala su veće nego bilo koje diplomatije. I pored najbolje namere, mi moramo da budemo pažljivi i obazrivi, šta ćemo gde reći i koje odluke doneti", bio je jasan predsednik FSS.
Karadžić je dodao da je FSS tražio od Blatera da odigra prijateljsku utakmicu u Banjaluci sa selekcijom Republike Srpske.
"Mi smo Blaeteru postavili pitanje da odigramo jednu utakmicu naše reprezentacije u avgustu u Banjaluci i nadamo se da ćemo u dogledno vreme dobiti adekvatan odgovor, uvažavajući do kraja odluke i mišljenje FSBIH", poručio je Karadžić.
Predsednik FSS apostrofirao je odličnu saradnju sa FIFA i UEFA i najavio još sastanaka.
"Zbog sjajnih odnosa sa Blaterom, FIFA i UEFA, pokušavamo da se ova pitanja reše tako da niko ne bude previše zadovoljan, ni nezadovoljan, ali da se fudbal igra. Pošto je sport most prijateljstava i nesporazuma, uticaćemo kod naše Vlade da ovo pitanje u nekom modalitetu rešimo. Svakako, prethodno konsultujući naše ministarstvo sporta. Dogovor je da se posle godišnjih odmora ponovo nađemo u Beogradu", zaključio je Karadžić.
blater 2.jpg
Blater je odgovarajući na pitanja novinara rekao da incident posle finala Lige šampiona kada je Švajcarac Džerdan Šaćiri slavio sa zastavom Kosova rekao da to nije u nadležnosti FIFA, ali da je sve to deo solidarnog rešenja koje se traži.
Takođe, najavio je da je Vlada Turske dala bezbednosne garancije i da će se prvenstvo sveta za mlade održati u toj zemlji, uprkos nestabilnoj političkoj situaciji.
Sastanku u Kući fudbala u Staroj Pazovi prisustvovala je i srpska ministarka sporta Alisa Marić, a na kraju su Blater, Karadžić i ministarka razmenili prigodne poklone, u znak sećanja na posetu prvog čoveka FIFA Beogradu.

Partizan počeo pripreme za novu sezonu

Fudbaleri Partizana počeli su danas, u Sportskom centru Teleoptik, pripreme za novu sezonu, na čijem početku će pokušati da treći put izbore pravo igranja u Ligi šampiona, a osnovni cilj je osvajanje sedme uzastopne titule prvaka Srbije.
Fudbaslki klub Parizan počeo je danas pripreme za novu sezonu, u kojoj je kao cilj postavio odbranu titule i bolje rezultate u Evropi.
partizan pripreme.jpg
Fudbalere i članove stručnog štaba, na čelu sa trenerom Vukom Rašovićem, pozdravio je predsednik kluba Dragan Đurić, koji je rekao da je osvajanje nacionalne titule već postala navika, od koje crno-beli ne žele da odstupe.
Đurić je, međutim, istakao da su ambicije kluba veće i da bi u narednom periodu svi malo više morali da razmišljaju o tome kako u Evropi otići korak dalje od onoga što je ostvarivano u prethodnih par sezona.
Predsednik Partizana poručio je fudbalerima da nema potrebe da razmišljaju o platama, jer je to briga ljuudi koji vode klub, već da se usredsrede na teren.
Partizan su napustili Lazar Marković, Tomislav Pajović i Milan Smiljanić, a gotovo sigurno će otići i bekovski tandem Aleksandar Lezavski i Aleksandar Miljković, a za sada još nije poznato ko će ih zameniti.

Maskerano udario vozača! (VIDEO)

Temperament Havijera Maskerana nikada nije bio pitom, ali se njegova agresivnost mahom zaustavljala u granicama terena. Protiv Ekvadora udario je čoveka koji ga je, povređenog, vozio sa terena. Argentinac se izvinjava...
Argentina se, ponovo, nije proslavila u meču protiv Ekvadora, a Havijer Maskerano je isključen minut pre kraja jer je "startovao" na vozača koji ga ja izvozi sa terena.

Maskerano je odmah dobio crveni karton, a ozbiljniji sukob sprečili su ostali "gaučosi".
"Sramota me je. Ja nisam kontroverzan igrač... Jednostavno je vozio prebrzo i mislio sam da ću da ispadnem", rekao je Maskerano posle utakmice.
Utakmica je završena rezultatom 1:1, a Argentincima je najviše smetala činjenica da se igralo na 2.800 metara nadmorske visine
Mesi.jpg

Novi remi Meksika

U nastavku kvalifikacija zone Srednja i Severna Amerika za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014. godine, reprezentacija Meksika je priredila još jedno neprijatno iznenađenje svojim navijačima igrajući samo nerešeno protiv Kostarike 0:0.
Posle šest odigranih utakmica u ovom ciklusu kvalifikacija za SP Meksikanci imaju samo jednu pobedu i čak pet remija. Jedinu pobedu ostvarili su gostujući u Kingstonu protiv Jamajke, dok su navijači na Acteka stadioni doživeli još jedno razočarenje, jer njihovi ljubimci ni treći put kao domaćini nisu uspeli da ostvare pobedu.
Meksiko-Kostarika-1.jpg
Ishod meča Meksiko - Kostarika (0:0) najviše je odgovarao Amerikancima koji su pobedom protiv Paname (2:0) preuzeli vođstvo na tabeli sa 10 bodova, odnosno dva više od Meksika i Kostarike.
Trijumf Amerikanaca nagovestio je Žozi Altidor svojim trećim uzastopnim pogotkom u ovim kvalifikacijama, a konačni rezultat postavio je Edi Džonson.
USA-Panama.jpg
Remijem Meksika i Kostarike profitirao je i Honduras koji se posle pobede nad Jamajkom (2:0) približio na samo bod tim reprezentacijama. S obzirom da tri prvoplasirana tima iz kvalifikacija stiču direktno pravo učešća na SP, šanse Hondurasa da se nađe u samoj završnici Mundijala sada su postale realne, pogotovo što Hondurašani imaju utakmicu manje od Meksika.

Bruka Danaca

Fudbalska reprezentacija Jermenije priredila je veliko iznenađenje savladavši u Kopenhagenu domaću selekciju Danske sa 4:0, u utakmici B grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta.
Ovim neočekivanim uspehom Jermeni su na tabeli pretekli favorizovane Dance, a obe selekcije imaju po šest bodova i zaostaju četiri boda za drugoplasiranom Bugarskom. Vodi Italija sa 14 bodova.
Danska-Jermenija3.jpg
Švedska je u Stokholmu bez većih problema savladala Farska Ostrva sa 2:0 u okviru C grupe, dok su u I grupi Belorusija i Finska igrale nerešeno 1:1.
Danska-Jermenija.jpg
Rezultati:

B grupa:
Danska - Jermenija 0:4 (Movsisjan 1, 58, Ozbiliz 19, Mitarjan 82)
Tabela:
Italija 6 4 2 0 12:4 14
Bugarska 6 2 4 0 11:4 10
CCeška 6 2 3 1 6:4 9
Jermenija 6 2 0 4 6:8 6
Danska 6 1 3 2 6:9 6
Malta 6 1 0 5 2:14 3
Naredni mečevi (6. septembra): Italija - Bugarska, Malta - Danska, CCeška - Jermenija.

C grupa:
Švedska - Farska Ostrva 2:0 (Ibrahimović 35, 82. penal)
Tabela:
Nemačka 6 5 1 0 22:7 16
Austrija 6 3 2 1 15:5 11
Švedska 6 3 2 1 11:7 11
Irska 6 3 2 1 12:10 11
Kazahstan 6 0 1 5 2:15 1
F. Ostrva 6 0 0 6 2:20 0

Ekvador zaustavio Argentinu

U nastavku kvalifikacija južnoameričke zone za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014. godine Argentina je protiv Ekvadora igrala nerešeno (1:1), pa je Kolumbija pobedom protiv Perua (2:0) smanjila prednost "gaučosa" na samo tri boda uoči završnice ovog takmičenja. Utakmicu obeležio incident Havijera Maskerana.
Tri boda "viška" Argentina je stekla posle 13 odigranih mečeva, dok je Kolumbija u istom zaostatku, zbog utakmice manje od najvećeg rivala.
Maskerano.jpg
Utakmica na Olimpijskom stadionu u Kitu (Ekvador) ostaće upamćena po nesvakidašnjem incidentu argentinskog reprezentativca Havijera Maskerana. Četiri minuta pre kraja susreta Maskerano je šutnuo čoveka koji vozilom iznosi povređene igrače sa terena zbog čega je dobio direktan crveni karton.
Argentinac je potom pokušao da se obračuna sa svima koji su mu bili u blizini, pa je uz jako obezbeđenje ispraćen do svlačionice.
Incidentu Maskerana prethodila su dva važna fudbalska detalja. U 4. minutu Havijer Aguero je iz jednaesterca doveo Argentinu u vođstvu, a 13 minutu kasnije izjednačio je bivši prvotimac beogradske Crvene zvezde Segundo Kastiljo.
Maskerano-1.jpg
Kiks Argentine na najbolji način materijalizovali su Kolumbija i Čile. Kolumbija je golovima Radamela Falkaa i Teofila Gutijeresa već u prvom poluvremenu obezbedila pobedu protiv Perua, dok je Čile sa 3:1 savladao Boliviju. Strelci za Čile bili su Eduardo Vargas, Aleksis Sančez i Arturo Vidal, dok je jedini pogodak za boliviju postigao Marselo Martins.
Najzad, Urugvaj je kao gost savladao Venecuelu sa 1:0, a čovek odluke bio je napadač Napolija Edison Kavani. Ovom pobedom "Urusi" su ostali u trci za 5. mesto koje vodi u baraž.

San Antonio uzvraća udarac

Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu Majami sa čak 113:77 i poveli u finalu NBA lige sa 2:1. San Antonio je tokom utakmice postigao 16 "trojki", što je novi rekord finala NBA lige.Naredna utakmica, takođe u San Antoniju, igraće se u noći između četvrtka i petka.
Konačni ishod meča deluje nestvarno. Pobeda San Antonija i nije nekakvo iznenađenje s obzirom da su Teksašani aktuelnog prvaka savladali i u Majamiju. Ali, 36 poena razlike u korist San Antonija svakako predstavlja šok za Lebrona Džejmsa i njegove "saborce".
NBA-1.jpg
Da iznenađenje bude veće debaklu Majamija nisu "kumovali" prvi asovi rivala Toni Parker, Tim Dankan ili Emanuel Đinobili. Odbranu aktuelnog šampiona "razvalili" su Deni Grin i Geri Nil.
Učinili su to "dalekometnom artiljerijom". Od ukupno 16 "trojki" San Antonija njih dvojica kombinovano su postigli 13! Grin je pogodio sedam iz devet pokušaja, dok je Nil bio uspešan šest puta od deset šuteva za tri poena.
NBA-6.jpg
Sa 27 koševa Grin je bio i najefikansiji akter ovog meča. Nil je ubacio tri poena manje a veoma dobru partiju pružio je i Kavaj Leonard koji je utakmicu završio sa 14 koševa, 12 skokova i četiri ukradene lopte.
U veoma slabom Majamiju najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 16 poena. Koš manje, ali i 11 skokova i pet asistencija bio je učinak Lebrona Džejmsa, dok je Kris Boš utakmicu završio sa 12 poena, deset skokova i tri "rampe".
NBA-4.jpg
Naredna utakmica, takođe u San Antoniju, igraće se u noći između četvrtka i petka.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger