Headlines News :

Trofej Beograda: Srbija ubedljiva protiv Slovenije

Written By maxtv on недеља, 11. август 2013. | 23:43

Košarkaši Srbije, još jednom ubedljivom pobedom, ovoga puta protiv Slovenije (91:66), osvojili turnir "Trofej Beograda". Najbolji u Srbiji Nemanja Nedović sa 20 poena, i Nenad Krstić sa 16. Naredni protivnik izabranika Dušana Ivkovića biće selekcija Rusije, u ponedeljak, takođe u beogradskoj Areni.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir "Trofej Beograda", pošto je u finalu u Areni ubedljivo savladala selekciju Slovenije sa 91:66 (20:16, 28:20, 21:15, 22:15).
Utakmici je prisustvovalo oko 10.000 gledalaca, a najefikasniji u timu Srbije bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, dok je Nenad Krstić dodao na to još 16 poena.
Upravo je kapiten Srbije proglašen za najkorisnijeg igrača na turniru. Kod Slovenaca, najbolji je bio Boštjan Nahbar sa 20 poena.

Treće mesto na turniru osvojila je selekcija Turske, koja je ranije danas pobedila Ukrajinu sa 72:64.

Izabranike Dušana Ivkovića sutra, takođe od 21 sat u Areni, očekuje prijateljska utakmica sa reprezentacijom Rusije.

Do kraja priprema za EP košarkaši Srbije učestvovaće još na turniru u francuskom gradu Antibu, kao i na Svetskom kupu u Istanbulu.

EP u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.
Crvena zvezda je ponovo poklekla na startu domaćeg prvenstva. Crveno-beli su poraženi u Ivanjici, pritom primivši čak četiri pogotka - 4:2. Strelci za Javor su bili Milović, Onjilo, Dražić i Đorđević, dok su kod beogradskog tima precizni bili Kasalica i Pečnik. Poigrali smo se sa istorijom i tradicijom kluba i osramotili se onim što smo danas prikazali na terenu, rekao je trener Zvezde Slaviša Stojanović.

Fudbaleri Javora pobedili su u Ivanjici Crvenu zvezdu sa 4:2 (2:2), u prvom kolu Superlige Srbije. Ovo je četvrta sezona zaredom kako zvezdini fudbaleri ne uspevaju da zabeleže pobedu na startu šampionata.

Javor je poveo već u 5. minutu golom Milovana Milovića, a prednost domaćih fudbalera udvostručio je Ifeani Onjilo u 13. minutu.
Do kraja prvog poluvremena Zvezda je uspela da izjednači. Prvo je na 1:2 smanjio Filip Kasalica u 21. minutu, a konačan rezultat prvog dela igre postavio je Nejc Pečnik u 28. minutu.
Zvezda je u 68. minutu ostala sa deset fudbalera na terenu pošto je Novak Martinović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.
Javor je brojčanu prednost na terenu iskoristio u potpunosti. U 81. minutu je novo vođstvo Javoru doneo Predrag Đorđević, da bi tri minuta kasnije Dražić postavio konačan rezultat - 4:2.

Trener Javora Bogić Bogićević ocenio je da je njegova ekipa danas u Ivanjici potpuno zasluženo pobedila Crvenu zvezdu.
"Mislim da smo i prvo poluvreme odigrali dobro. Malo smo se posle vođstva uplašili i nekih 15 minuta smo igrali slabo. Drugo poluvreme smo odigrali fantastično. Čini mi se da je golman (Boban) Bajković spasao Zvezdu da ne primi još koji gol", rekao je Bogićević posle utakmice.
Na pitanje da li je od svoje ekipe očekivao ovakvu utakmicu, Bogićević je odgovorio potvrdno, ali i dodao da je od Zvezde više očekivao.
"U ovoj ligi nema planiranja, svako svakog može da pobedi. Ova pobeda je samo podstrek za nas", kazao je Bogićević.

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je posle meča da je njegova ekipa odigrala katastrofalno u Ivanjici.
"Domaćin je zasluženo pobedio. Moja ekipa je danas imala zaista katastrofalan odnos prema igri. Ovo nigde ne vodi, moramo nešto brzo da uradimo kako bi promenili stvari", istakao je Stojanović.
"Mi moramo da shvatimo čiji grb nosimo i da su generacije pre nas uradile mnogo toga da bismo se mi ovako ponašali na terenu. Poigrali smo se sa istorijom i tradicijom kluba i osramotili se onim što smo danas prikazali na terenu".

Odbojkašice srbije poražene od Amerikanki

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u svetskom Gran priju, i to od jedne od najboljih selekcija sveta, ekipe Sjedinjenih Američkih Država. Koliko je meč bio uzbudljiv i neizvestan pokazuje i rezultat - 3:2.

U trećem kolu drugog vikenda svetskog Gran prija, ženska odbojkaške reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:2 (21:14, 22:25, 25:17, 23:25, 15:12).
To je prvi poraz naših odbojkašica posle pet pobeda, koji nije previše umanjio šanse reprezentacije Srbije da se plasira na završni turnir.

Posle drugog vikenda, u vođstvu su Kina i Japan sa 17 bodova, Srbija ima 16, Italija 15, SAD 14 bodova...
Reprezentacija Srbije će trećeg, poslednjeg vikenda Gran prija igrati u Kini sa selekcijama Kine, Poljske i Argentine. Dve pobede sa 3:0 ili 3:1 gotovo sigurno bi nam bile dovoljne za jedno od prvih pet mesta i plasman na završni turnir, koji će biti održan u Japanu.

U duelu protiv SAD, srpske odbojkašice su večeras prikazale odličnu igru, ali nisu uspele da savladaju jednu od najboljih svetskih selekcija.
U petom setu ekipe su se nekoliko puta izmenjivale u vođstvu, ali su Amerikanke u finišu imale više koncentracije i stigle do pobede.
Odbojkašice Srbije su u odlučujućem setu napravile čak četiri servis greške, što je presudno uticalo na konačan ishod.

Srbija: Brakočević 22, Živković, Krsmanović 2, Malešević, Molnar 4, Mihajlović 20, Ognjenović 2, Nikolić, Bjelica, Ninković 5, Rašić 12, Ćebić. Greške protivnika 26 poena.
SAD: Glas 2, Tompson 1, Lajhtman 1, Gibermajer 9, Hildebrant 11, Banvart, Harmoto 15, Marfi 25, Hil 11, Paolini, Hud, Fušet 1. Greške protivnika 34 poena.

Vojvodina bez golova proti Donjeg Srema

Fudbaleri novosadske Vojvodine i Donjeg Srema iz Pećinaca odigrali su 0:0 u poslednjoj utakmici 1. kola JSL.

Ekipa Vojvodine, koja je ostavila odličan utisak u kvalifikacijama za Ligu Evrope, nije stigla do pobede i pored inicijative, velikog broja šuteva na gol i jedanaesterca u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Posle 17 golova na evropskoj sceni u šest mečeva napad Novosađana bez Abubakara Oumarua nije uspeo do gola gostiju. Najbolju priliku imao je Andrija Kaluđerović ali nije iskoristio jedanaesterac.

Tomislav Karadžić: Napadima na mene Zvezda traži alibi

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić oglasio se povodom napada Crvene zvezde i određenog dela javnosti. Stvarno mi je malo neverovatno da neki klub traži ostavku predsednika fudbalskog saveza zbog propusta sudije na jednoj utakmici i to na kojoj taj klub nije ni igrao, rekao je, između ostalog, Karadžić za "Novosti".

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da predstavnici Crvene zvezde saopštenjima i javnim napadima na njega i organizaciju na čijem je čelu traže alibi za sopstvene neuspehe.
"Na odmoru sam već nekoliko dana i samo sam čuo šta se dešavalo. I da je suđenje na utakmici u Humskoj bilo loše i da je Zvezda izdala saopštenje povodom meča koji nije igrala. čuo sam i da je to saopštenje crveno-belih pisao Nebojša čović i voleo bih da znam da li je to zvaničan stav celog kluba ili njegov lični. Jer, nisam siguran da li su svi iz UO Zvezde znali da će biti objavljeno", rekao je Karadžić za „Večernje novosti".

Crveno-beli su zatražili ostavku predsednika FSS i zapretili istupanjem iz lige nezadovoljni stanjem u sudijskoj organizaciji.
Kao poslednji u nizu primera lošeg deljenje pravde naveli su jučerašnju utakmicu Partizan - Novi Pazar (4:3), u prvom kolu Superlige.
"Ako je to stav kluba, neka ga dostave u pisanoj formi Izvršnom odboru, pa ćemo o njemu raspravljati. Zvezda nije imala uspeha na evropskoj sceni, pa ne znam da li je ovo pokušaj da se prikrije taj neuspeh. čitav scenario je dobro poznat godinama unazad", poručio je predsednik FSS.

Karadžić je rekao da nema nameru da štiti bilo koga, pa ni sudiju meča Partizan - Novi Pazar, Nedeljkovića.
"Čuo sam i ja da je arbitar pravio greške i to će, kao svaki put, nadležni organi sankcionisati. Stvarno mi je malo neverovatno da neki klub traži ostavku predsednika fudbalskog saveza zbog propusta sudije na jednoj utakmici i to na kojoj taj klub nije ni igrao", zaključio je Karadžić.

Šerif iz Tiraspolja zabeležio pobedu

Fudbaleri Šerifa iz Tiraspolja, protivnici Vojvodine u plej ofu za Ligu Evrope, pobedili su u trećem kolu moldavskog prvenstva ekipu Rapida - 2:0.

Dugo su domaći lomili otpor gostiju, da bi bivši igrač Crvene zvezde Mendeš Kadu u 78. minutu doneo svojoj ekipi prednost. Konačan rezultat postavio je Enrike u 94. minutu.
Šerif je tako stigao do prve pobede u novom šampionatu i trenutno je peti sa četiri osvojena boda.

Prvi meč na programu je u Novom Sadu, 22. avgusta.

Vuk Rašović: Svaka utakmica „crveno slovo“

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da su njegovi igrači svesni da nisu dobro odigrali protiv Novog Pazara u prvom kolu Superlige i moraju da shvate da je svaka utakmica u crno-belom dresu "crveno slovo".

"Svesni smo da nije dobro i da se uvukla neka nesigurnost... Strah u Partizanu ne sme da postoji, moraju da prihvate odgovornost. Moraju da traže loptu, a ne da se skrivaju od nje. Moraju da shvate da je svaka utakmica 'crveno slovo' i niko ne sme da se igra sa renomeom kluba", rekao je Rašović novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana su juče na svom stadionu pobedili Novi Pazar sa 4:3 u prvom kolu Superlige Srbije. Uz niz sumnjivih sudijskih odluka, Novi Pazar je imao i problem što je u Beograd došao sa samo 11 fudbalera. Na konstataciju novinara da je sinoć izgledalo kao da igrači "buše" trenera, Rašović je rekao da ne veruje u to.
"Pričali smo pred utakmicu i tražio sam da odigraju kao svaku drugu, bez obzira na probleme Pazaraca, ali očigledno me nisu poslušali. Osvojili smo tri boda, a ostalo je dosta briga i problema koje treba da rešavamo... Imamo problem da igramo utakmice koje su unapred dobijene, ne znamo da se ponašamo kao favoriti", kazao je Rašović.

Rašović nije želeo da komentariše suđenje sa jučerašnje utakmice. "Sudija je procenio tako u tom trenutku. Ja nemam šta da komentarišem na tu temu", kazao je Rašović. On je ponovio da problem predstavljaju kasni dolasci igrača, kao i odlasci fudbalera koji su bili nosioci igre.

"Moramo da te probleme u odbrani rešimo do kraja ovog prelaznog roka. Imamo situaciju sa odlaskom Ivana Ivanova koji je dve godine nosio igru zadnje linije", rekao je trener Partizana.
"Takođe, imamo problem sa kasnim dolascima nekih igrača. Na jučerašnjoj utakmici ih je bilo dvojica, trojica koji su nam se kasno priključili i nisu bili na pripremama sa nama. Potrebno im je vreme. Ono su jedino što imamo, moramo da ih sačekamo", dodao je Rašović.

Beogradski mediji su sinoć objavili vest da će napadač Aleksandar Mitrović karijeru nastaviti u Anderlehtu. Danas niko u Partizanu nije potvrdio tu informaciju, a upitan kako igrati bez Mitrovića, Rašović je posle duže pauze i uz kiseo osmeh odgovorio:
"Videćemo šta ćemo. Imamo na toj poziciji (Nemanju) Kojića i (Marka) Šćepovića, koji takođe može da ode. Videćemo da li će ostati. Ako se ne desi nešto nepredviđeno, Šćepović će biti u konkurenciji za sledeću utakmicu", rekao je Rašović.

Odgovor Branka Ružića na saopštenje FK Crvene Zvezde

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić rekao je da nema potrebe da Crvena zvezda preti istupanjem iz Superlige i traži ostavku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Crveno-beli su se ne na taj potez odlučili jer smatraju da je na prvenstvenoj utakmici Partizan - Novi Pazar (4:3) sudija teško oštetio gostujući klub.

"Ne mogu da budem dovoljno objektivan, ali ovakva emotivna reagovanja nam nisu potrebna. Zvezda je nacionalni brend i nikome nije u interesu da poseže za ovakvim koracima. Nema Partizana bez Zvezde i obratno," rekao je Ružić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Potpredsednik Partizana osvrnuo se i na suđenje na meču Partizan - Novi Pazar. "Veoma je važno sačuvati regularnost takmičenja. Sva dosadašnja prvenstva su, prema propisima Uefe, bila regularna. Potrebno je uraditi analizu i videti da li je bilo grešaka. Ako jeste, kazniti sudiju prema propisima FSS i Sudijske organizacije," dodao je Ružić.

Bundesliga: 11 golova na dva susreta

Fudbaleri Šalkea i Hamburga odigrali su neresseno 3:3 (2:2), u poslednjoj utakmici prvog kola Bundeslige.

Šalke je poveo već u drugom minutu golom Klas-Jana Huntelara, ali je Rafael van der Vart sa penala izjednačio u 12. minutu, da bi u 23. minutu Maksimilijan Bajster preokrenuo rezultat i doneo prednost gostima - 2:1.
Huntelar je svojim drugim golom na kraju prvog poluvremena izjednačio. HSV je poveo opet u 49. preko Sobijeha, da bi konačan rezultat postavio u 72. minutu Adam Salaj.

U prvom meču dana, takođe, je viđena goleada. Majnc je kao domaćin savladao Stutgart 3:2.
Miler je bio precizan u 14. za vođstvo domaćih, ali je samo dva minuta kasnije Vedad Ibišević izjednačio.
Golova nije bilo sve do 65. minuta, kada je Okazaki doneo novu prednost Majncu, da bi petnaest minuta kasnije Miler svojim drugim golom najavio pobedu domaćih. 'Švabe' su do kraja meča uspele samo da ublaže poraz - strelac je bio Harnik u 82. minutu.

Mečeve odigrane u subotu obeležila je ekipa Herte sa šest golova, ali i novi napadač Dortmunda koji je postigao het trik.

SP u atletici: Bronza za Ivanu Španović

Ivana Španović je osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Srpska atletičarka je do velikog uspeha, najvećeg na Svetskim prvenstvima u istoriji naše zemlje, stigla preskočivši šest metara i 82 centimetra. "Došao je i moj dan. Ovo je istorija. Moja zemlja je mnogo uložila u mene i ja sam joj to vratila na najbolji mogući način", rekla je Španovićeva.

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi u disciplini skok u dalj.

Španovićeva je najbolji rezultat u finalu postigla u petoj seriji skočivši šest metara i 82 centimetra, što je ujedno i novi nacionalni rekord Srbije.
Prethodni rekord takođe je držala Španovićeva. Postavljen je 2010. godine u Beogradu, a iznosio je šest metara i 78 centimetara.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Britni Ris, koja je skočila sedam metara i jedan centimetar, dok je srebrno odličje osvojila Blesing Okagbare iz Nigerije skočivši samo dva centimetra manje.
Uspeh srpske atletičarke posebno dobija na značaju kada se zna da je, sve do nedavno, imala velikih problema sa povredom.

Ivana Španović je rekla, nakon velikog uspeha i osvajanja bronze u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Moskvi, da je na najbolji mogući način vratila dug Srbiji.
"Došao je i moj dan. Ovo je istorija. Moja zemlja je mnogo uložila u mene i ja sam joj to danas vratila na najbolji mogući način. Verovala sam sve vreme u uspeh. Hvala svima na podršci", izjavila je Španovićeva. 

FK Partizan: Zvezda ne može da podnese naš uspeh

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje u kojem je odgovorio na prozivke od strane Crvene zvezde, rekavši da su njima svi krivi sem njih samih.
’Crno-beli’ su istakli da njihov ’večiti’ rival ne može sportski da podnese njihove uspehe i opasnim nazivaju metode kojima se služe.
Za manje od 24 časa, ’crveno-beli’ su objavili dva saopštenja u kojima traže smenu prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, a kao povod poslužila im je utakmica između Partizana i Novog Pazara. Taj duel obeležilo je nekoliko sudijskih grešaka, a šampion Srbije je posle preokreta slavio sa 4:3.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti i bez ispravki.
„Na crveno-beloj polovini Topčiderskog brda ništa novo. Menjaju se predsednici, uprave, treneri, igrači, ali saopštenja ostaju. Ostaje ista i njihova sadržina – Karadžić, filijale, sudije, pretnje, manje ili više skriveni pritisci, itd. Nekad davno u jednom domaćem filmu reče muž ženi: „Imaš mali fond reči, ali veliki broj obrtaja“. I u crveno-belim redovima obrću stalno jedno te isto da bi dokazali da su svi sem njih krivi za sveopšte unesrećenje srpskog naroda činjenicom da je FK Crvena Zvezda poslednji put bila šampion svoje zemlje kada je dobar deo superligaških igrača bio u pionirima, neki i u petlićima.
Novina je, doduše, brzina sačinjavanja i izdavanja pamfleta, na kojoj bi pozavideo i Jusein Bolt, a očigledno je i da su crveno-beli nabavili neku sofisticiranu opremu koja im pomaže da na tuđim terenima i tuđim utakmicama ekspresno utvrđuju da li je lopta pogodila igrača u ruku ili rame, da li je prešla gol liniju ili ne i tome slično. Predlažemo im da to ’sokolovo oko’ patentiraju kod FIFA i UEFA, možda će to biti izvor prihoda za sanaciju srpskog fudbala.
Besmisleno bi bilo opisivati besmislice koje naš rival iznosi u svom tekstu. Oni jednostavno ne mogu da sportski podnesu bilo koji uspeh Partizana, pa im smeta kada nam neko čestita, uruči pehar, pruži ruku... Obzirom da su nam poslednju titulu čestitali, između ostalih, i predsednici Reala i Bajerna predlažemo im da uruče zvaničan protest ambasadama Španije i Nemačke. Zamislite kakav je to anti-srpski gest, čestitati titulu Partizanu!
Kažu crveno-beli da su do sada ćutali. Da li to znači da će ubuduće izdavati saopštenja svakog sata? Bilo je ćutanja prethodnih sezona, ali u kojim slučajevima? Ćutalo se kod brojnih sudijskih grešaka u korist FK Crvena zvezda, samo u prvoj polovini ove godine spisak je podugačak. Ćutalo se i kada je jedan klub protiv crveno-belih izveo rezervni tim, samo tri dana pošto je protiv Partizana nastupio u najjačem. Ne znamo zašto su drugi ćutali, a mi smo se opredelili da pričamo na terenu. Pričaćemo tamo i dalje, ali moramo večitom rivalu da poručimo da im skrivalica po metodu ’držite lopova’ više ne prolazi ni kod najostrašćenijih navijača.
Moramo da pošteno priznamo jednu optužbu. Imali smo prethodnih sezona ’filijalu’. To je bila FK Crvena zvezda koju smo pobeđivali uvek kada je to bilo potrebno i odlučujuće za konačni ishod prvenstva. Da li su zbog toga prethodna prvenstva neregularna?

Sadržinom teksta proizašlog iz crveno-bele propagandne laboratorije neka se bave drugi, mi želimo da ukažemo na ono najbitnije, a to su ciljevi. Oni su:
- Pre nego što je prvenstvo počelo zaplašiti sve i svakoga ko neće da prihvati da se srpski narod i država spašavaju tako što će FK „rvena zvezda osvojiti titulu;
- Za svaki slučaj u prvom kolu proglasiti prvenstvo neregularnim jer ko zna, možda omraženi rival ponovo bude prvak;
- Jurišati na fudbalske organe i institucije sve dok se tamo ne postave ličnosti koje će biti u funkciji ’najvećeg srpskog brenda’;
- Zapretiti sudijama i svim ostalim zvaničnicima da u svakoj prilici donose odluke koje odgovaraju FK Crvena zvezda;
- Zapretiti ostalim klubovima da i ne pokušavaju da ometu crveno-bele u ostvarivanju ciljeva, a najvećeg rivala neprestano vređati, omalovažati i ometati;
- Učiniti sve da se prvenstvo ne reši kvalitetom igara i igračkog kadra, već drugim 'kvalitetima'.
Ciljevi su jasni, metodi opasni, a srećna okolnost je što su poznati i prepoznatljivi. Srpski fudbal, klubovi, takmičarski organi imali su i imaće snage da ovom jurišu odole“, stoji u saopštenju fudbalskog kluba Partizan.

Mihajlović objavio spisak pred Kolumbiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je spisak od 23 igrača za prijateljsku utakmicu protiv Kolumbije. Debitovaće golman juniora Rajković. Meč se igra u sredu od 20 časova u Barseloni. Mihajlović rekao da je ovo poslednja šansa za Šćepovića.

Mihajlović je pozvao samo jednog debitanta, sedamnaestogodišnjeg golmana Jagodine Predraga Rajkovića, koji je nedavno sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Srbija će protiv Kolumbije igati u sredu 14. avgusta od 20 sati na
Miniestadiju u Barseloni.

Na spisku su :
Golmani: Damir Kahriman (Tavrija), Branimir Aleksić (Spartak) i Predrag Rajković (Jagodina);
Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Valjedolid), Branislav Jovanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija, Dortmund), Milan Biševac (Lion), Slobodan Rajković (Hamburg), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Nenad Tomović (Fjorentina) i Dušan Basta (Udineze);
Vezni fudbaleri: Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Kijevo), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Luka Milivojević (Anderleht), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nenad Krstičić (Sampdorija), Dušan Tadić (Tvente) i Miralem Sulejmani (Benfika);
Napadači: Filip Đuričić (Benfika), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Partizan) i Marko Šćepović (Partizan).

Reprezantativci Srbije okupiće se u ponedeljak u Barseloni. Timovi Srbije i Kolumbije do sada su igrali četiri puta. "Orlovi" su pobedili tri puta, dok je jedna utakmica završena nerešeno.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da u nacionalni tim više neće zvati Marka šćepović, ukoliko napadač Partizana ne promeni odnos prema igri.
Šćepović je već duže vreme na udaru navijača koji mu zameraju da se ne zalaže dovoljno na terenu, a nedavno mu je posle meča sa Ludogorecoma vođa navijača crno-belih Miloš Radisavljević skinuo kapitensku traku.
"Verujem u tog momka, znam da ima kvalitet i potencijal. Tu smo da mu pomognemo, ali on je prvi koji treba sebi da pomogne. Ovo će biti zadnji poziv za njega ako ne promeni svoj pristup i način  igranja fudbala. Imam oseća da kad izađe na teren kao da ti čini uslugu", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u hotelu Hajat na kojoj je saopštio spisak igrača za prijateljski meč protiv Kolumbije.

On je dodao da će Šćepović sigurno u sredu protiv Kolumbije odigrati 45 minuta.
"Ne zanima me da li će da postigne gol, već da pruži maksimum kad izađe na teren. Kada bude tako, onda mu niko na tribinama neće imati šta da zameri. Sve zavisi od njega, ako bude slušao i imao odgovarajući pristup, dobijaće poziv", rekao je Mihajlović.

Selektor je istakao da neće menjati stil igre, iako ne može da bude zadovoljan postignutim rezultatima u kvalifikacijama. "Imamo sistem igre od kojeg ne odstupamo, igramo napadački, sa dosta presinga i kratkim pasovima. Niko nije zadovoljan rezultatima u kvalifikacijama, ali protiv Belgije i Hrvatske smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Zaslužili smo mnogo više, imamo problem sa ralizacijom, ali to je normalno jer nemamo špica. Međutim, imamo perspektivu na toj poziciji", poručio je Mihajlović.

On je naveo da je dobro je što će nacionalni tim proveru protiv Kolumbije imati u španiji, iako je taj meč trebalo da bude odigran u Beogradu. "Nema lakih utakmica, sve su teške, ima atraktivnih u neatraktivnih protivnika. Uvek želim da igram protiv boljih ekipa da bi znali gde imamo problem i šta treba da ispravimo. Upravo iz tog razloga igramo sa Kolumbijom da bi mladi igrači videli gde se nalaze i da bi sazreli", kazao je on.

Na pitanje novinara kako komentariše 41. poziciju Srbije na FIFA rang-listi Mihajlović je rekao: "Ne obraćam mnogo pažnje na to. I Brazil je pre Kupa konfederacija bio na 22. mestu, a pet puta je osvojio Svetsko prvenstvo. Ne znam zašto mi ne bismo bili 41, imajući u vidu koliko smo promenili ekipu i težinu grupe", zaključio je Mihajlović.

Potpredsednik FSS Mrakić podneo ostavku

Buran dan se nastavlja. Nakon polemike Zvezde i Partizana. Crveno beli su na kraju izdali saopštenje da Karadžić za njih više nije predsednik. To nije kraj, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dušan Mrakić rekao je da podnosi ostavku na tu funkciju jer ništa nije učinjeno da se promeni stanje u sudijskoj organizaciji, iako je dobio takva obećanja.

"Podnosim ostavku na mesto potpredsednika FSS. Više puta sam ukazivao gospodinu (Tomislavu) Karadžiću da Srbija neće imati ni kvalitetno, ni korektno prvenstvo sve dok se ne sredi stanje u sudijskoj organizaciji", rekao je Mrakić. On je naveo da je na mesto potredsednika doveden zbog promena pojedinih članova sudijske komisije, ali da obećanja koja je dobio od predsednika FSS Tomislava Karadžića nisu ispunjena.
"Moj dolazak na mesto potpredsednika kao bivšeg sudije, bio je vezan za promene pojedinih članova sudijske komisije i predsednika sudijske organizacije. To sam tražio ne iz ličnih, nego iz profesionalnih razloga, jer po mišljenju fudbalske i stručne javnosti svoj posao ne
rade dobro. Nažalost, iako sam od Karadžića dobio takva obećanja, ništa nije učinjeno da se ovo stanje promeni", naveo je on.

Mrakić je rekao da su događaju u prvom kolu Superlige logična posledica stanja u Sudijskoj komisiji. "Nedavno sam na Izvršnom odboru FSS ponovo izneo primedbe na račun Sudijske komisije. Posebno sam istakao da se u najelitnijoj grupi od 12 sudija nalazi sedam iz Vojvodine, kao i da su od šest članova sudijskog odbora trojica iz Vojvodine. Siguran sam da to nema veze sa Vojvodinom već sa Karadžićem, koji u tom delu fudbalske organizacije ima najveći uticaj. Nažalost, i jučerašnji događaji u prvom kolu Superlige su logična posledica takvog stanja", rekao je Mrakić.

On je dodao da kao potpredsednik FSS "više ne želi da učestvuje u tome, dok se ne izvrše korenite promene u Savezu i sudijskoj organizaciji".

FK Crvena Zvezda: Za nas Karadžić više nije predsednik

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da za taj klub Tomislav Karadžić više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije i zatražio da državni organi pokrenu istragu zbog utakmice između Partizana i Novog Pazara.

"Za fudbalski klub Crvena zvezda, Tomislav Karadžić od subote, 10. avgusta 2013. godine više nije predsednik fudbalskog saveza naše zemlje. Ne tražimo nikakve Skupštine, glasanja, rasprave, pozivanje na Statute, već njegovu ostavku, i istovremeno aktivnije učešće državnih organa i pokretanje opsežne istrage o svim neregularnostima u srpskom fudbalu, koje sada već vide svi", piše u saopštenju Crvene zvezde.

Iz Zvezde je navedeno da se od državnih organa traži pokretanje istrage zbog "očiglednog kriminala" koji je zahvatio srpski fudbal, a koji je, kako se navodi, viđen na utakmici prvog kola Super lige u kojoj je Partizan pobedio Novi Pazar sa 4:3.

"Utakmica Partizan - Novi Pazar samo je povod za nešto što je sada tako očigledno, a to je visok stepen kriminala i korupcije u srpskom fudbalu, u kome se vrlo često zna i ko će povesti na poluvremenu, a ko pobediti na kraju, pa čak i broj postignutih golova, i u kome se odomaćila čuvena igra "3 za 3" zbog kojih neki klubovi praktično nisu mogli da ispadnu iz lige", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Zvezda potpuno otvorila svoje poslovanje i da je red da se govori i o onima koji su obesmislili ceo srpski fudbal. "Za razliku od drugih, potpuno smo otvorili svoje poslovanje. Sada mislimo da je red da se malo govori i o onima koji su ceo srpski fudbal obesmislili do te mere, da su nam stadioni opusteli, da se rezultati znaju unapred, da su nam klubovi nekonkurentni za bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi, da smo ubedljivo najveći izvoznik fudbalera u Evropi, što je jedini rezultat u kome biti prvi i nije neka pohvala", dodaje se u saopštenju.

Crveno-beli su naveli da znaju sa kojim je visokim predstavnikom Sportskog društva Partizan Karadžić imao sastanak pre nekoliko dana i od kojih visokih političkih funkcionera očekuje zaštitu, kao i da su spremni da objave kako bi informisali javnost. Zvezda je navela i da je Karadžićev najveći uspeh u poslednjih godinu dana to što je "završio na proslavi titule Partizana".

Ligue 1: Filip Đorđević strelac na startu sezone

Fudbaleri Nanta pobedili su ekipu Bresta u prvom kolu francuse Lige 1, a prvi gol na meču delo je Filipa Đorđevića.

Bivši napadač Crvene zvezde postigao je vodeći gol u 24. minutu, da bi pobedu na povratku u elitno društvo potvrdio Palmijeri s penala.

U ostalim mečevima, Monako je slavio u Bordou, uz prvenac Falkaa. Lile je bio bolji od Lorijena, Lion od Nice, Ren od Remsa, a dobro veče domćina potvrdio je Valensijen sa 3:0 protiv Tuluza. Evijan i Sošo odigrali su nerešeno - 1:1.

U prvom meču nove sezone, aktuelni šampion PSŽ odigrao je 1:1 u Monpeljeu.

Kako stoje stvari, srpski napadač, verovatno, je odigrao poslednju utakmicu u dresu "Kanarinaca".

Mali derbi kola odigran je u Bordou, a slavili su gosti iz Kneževine uz pogodak Kolumbijca Radamela Falkaa.
Golova nije bilo do samog finiša, led je probio Rivier u 82. minutu, da bi pet minuta kasnije Kolumbijac potvrdio tri boda za svoju ekipu.
Prelep gol iz slobodnog udarca postigao je i pomalo zaboravljeni Joan Gurkuf.

Rezultati prvog kola Lige 1:

Evijan - Sošo 1:1
Nant - Bastija 2:0
Ren - Rems 2:1
Valensijen - Tuluz 3:0
Lion - Nica 4:0
Lil - Lorijen 1:0
Bordo - Monako 0:2

Nedelja:
Ažaksio - Sent Etjen
Gemgam - Marsej

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger