Headlines News :

Liga Šampiona: Domaćini očajni

Written By maxtv on среда, 21. август 2013. | 22:48

Fudbaleri Arsenala i Bazela skoro su završili posao, Austrija je šokirala Zagreb, a revanši u Varšavi i Solunu odlučiće poslednja dva dvomeča plej-ofa LŠ.

Arsenal je s ubedljivih 3:0 savladao Fenerbahčea u Istanbulu i verovatno obezbedio plasman u grupnu fazu. Blizu je i Bazel koji je sa 4:2 slavio u Razgradu.

Miroslav Radović je asistirao za važan pogodak Legije u remiju sa Steauom u Bukureštu 1:1, dok je istim rezultatom PAOK stekao neočekivano prednost protiv Šalkea u Gelzenkirhenu.

U utorak smo imali dva iznenađenja, pobede Šahtjora iz Karagandija nad Seltikom i Real Sosijedada nad Lionom, ali i ubedljive trijumfa Zenita i Viktorije. U derbiju PSV-a i Milana nije bilo pobednika. 

U prvih deset minuta na pet stadiona ne da nije bilo golova, nego nije bilo ni gol šansi. Arsenal, Steaua, Šalke i PAOK su po jednom zapretili rivalima. U nastavku poluvrmena probudili su se i napadači, pa su postignuta četiri gola. Prva dva u Razgradu gde je Bazel poveo, a Ludogorec izjednačio. Potom su do prednosti na svom terenu stigli Šalke i Steaua. 

U drugom delu proradili su napadači. Izdominirao je Arsenal koji je potpuno nadigrao Fener i sa još dva gola rešio ovaj dvomeč, dok su u sjajnim meču u Razgradu viđena dva preokreta i konačna pobeda Bazela sa igračem više. 

Iznenađenje večeri je napravila Austrija koja je u poslednjih 20 minuta utišala Maksimiri sa dva sjajna gola dovela Dinamo na ivicu eliminacije. Velike remije uz golove u gostima ostvarili su PAOK i Legija. 

Liga šampiona, plej-of:
Dinamo Zagreb – Austria Beč 0:2 (0:1)
Leovac 68, Stanković 75
Ludogorec – Bazel 2:4 (1:1)
Marselijno 23, Stojanov 50 – Salah 12, 59, Sio 64, Šar 83p
Steaua – Legija 1:1 (1:0)
Pivokari 34 – Košecki 53
Šalke 04 – PAOK 1:1 (1:0)
Farfan 32 – Stoh 64
Fenerbahče – Arsenal 0:3 (0:1)
Gibs 51, Ramzi 64, Žiru 75p 

utorak:
Pasoš Fereira – Zenit 1:4 (0:1)
Leao 58 – Širokov 27, 60, 90, Degra 85ag
PSV – Milan 1:1 (0:1)
Maravž 60 – El Šaravi 15
Olimpik Lion – Real Sosijedad 0:2 (0:1)
Grizman 17, Seferović 50
Viktorija Plzenj – Maribor 3:1 (1:0)
Čišovski 8, Darida 58, Duriš 90 – Mejač 66 
Šahtjor – Seltik 2:0 (1:0)
Finončenko 12, Kižničenko 75

Fenerbahče – Arsenal 0:3, Turci slomljeni za 25 minuta

U derbiju večeri igralo se otvoreno u Istanbulu, Arsenal je ipak bio znatno konkretniji, više kombinuje, ali su Žiru i Ramzi promašili najozbiljnije šanse u prvom delu perioda. 

U finišu poluvremena Arsenal je potpuno kontrolisao igru, Fener je pokušavao iz kontri, ali dalje od centra terena nije uspevao da poveže više od dva pasa. 

Arsenal je nastavio da briljira u Istanbulu, potpuno je kontrolisao ritam meča i postepeno lomio domaćina. Usledilo je 25 briljantnih minuta za veliku pobedu "tobdžija". 

Sve je pokrenuo gol u 51. minutu. Aron Remzi je sjajno pronašao Tia Volkota na levoj strani, ovaj je ušao u kazneni prostor i nesebično loptu gurnuo na drugu stativu, a tamo je bio sam bek Kiran Gibs koji je loptu ubacio u mrežu. 

Petnaesta minuta kasnije odbrana Fenera je napravila veliku grešku, ostao je veliki prostor za Arona Remzija koji se namestio i sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem savladao Demirela. 

A 15 minuta pre kraja Arsenal je verovatno rešio dvomeč sa Fenerom. Miroslav Kadlec je neoprezno reagovao u svom kaznenom prostoru, a londonski tim dobio penal. Olivije Žiru je bio neumoljiv za 3:0.

Ludogorec – Bazel 2:4, Briljantni pasovi razbili Bugare


Najinteresantnije u prvih 45 minuta bilo je u Razgradu. Ekipa koja je eliminisala Partizan u prethodnoj rundi Ludugorec brzo je izgubio prednost domaćeg terena, Bazel je poveo u 12. minutu. 

Fabijan Fraj je poslao sjajan dubinski pas preko odbrane Ludogoreca koja je napravila neuspešnu ofsajd zamku, Mohamed Salah je umirio loptu, a onda sa desetak metara iskosa sa leve strane poslao snažan dijagonalni šut i zatresao mrežu domaćina. 

Samo desetak minuta kasnije Ludogorec je izjednačio. Roman Bezjak je dobio loptu ispred kaznenog prostora, dobro se zagradio i sačekao podršku saigrača, ugledao je Marselinja i poslao mu sjajan pas na levu stranu, Brazilac je utrčao u kazneni prostor i izašao sam na golmana Bazela koga je lako prebacio potkopavši loptu. 

Prvi gol i u drugom poluvremenu postignut je u Bugarskoj, Ludogorec je preokrenuo (2:1). Žunior Kaisara je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla pored nekoliko igrača u kaznenom prostoru i stigla do Ivana Stojanova koji je iz prve šutirao i pogodio uz levu stativu. 

Ipak, ni ovaj put nije potrajala prednost jednog tima, Bazel je brzo stigao do 2:2. Švajcarci su i do drugog gola stigli na identičan način. Ovaj put Marselo Dijas šalje loptu preko odbrane do Mohameda Salaha koji je ponovo dobija na levoj strani šesnaesterca, ovaj put reaguje odmah i šalje je pored istrčalog golmana Ludogoreca. 

Samo pet minuta kasnije Bazel ponovo vodi, 3:2, golom Đovanija Sia. Valentin Stoker je još jednim sjajnim dodavanjem nadmudrio odbranu Ludogoreca, a napadač iz Obale Slonovače postigao svoj prvenac za Bazel. 

Osma minuta pre kraja Bazel stiže do dva gola prednosti u Bugarskoj. Kaisara obara Salaha i dobija crveni karton, a Fabijan Šar realizuje penal sa velikih 4:2.

Šalke 04 – PAOK 1:1, Kontra za korak ka LŠ


Šalke dugo nije uspevao da uspostavi kontrolu protiv PAOK-a, nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih pola sata u Gelzenkirhenu, a onda je u 32. domaćin pomalo iznenada stiže do 1:0. 

Adam Šalai se našao u prilici u kaznenom prostoru, ali je izblokiran, zadržao je loptu ali između petorice igrača iz Grčke, uspeo je nekako da je gurne na desnu stranu gde je bio Džeferson Farfan koji šutira iz prve i lepim preciznim udarcem po zemlji pogađa donji levi ugao. 

Šalke je u drugom delu imao više loptu u svom posedu, ali je PAOK iz odlične kontre stigao do izjednačenja i uspostavio balans na terenu. 

Kada su domaćini najmanje očekivali, Miroslav Stoh je doneo važan gol grčkom timu. Slovak je potigao prvi gol od aprila 2012. godine. 

Dobio je dovoljno vremena i prostora od odbrane Šalkea da uđe u kazneni prostor i sa ivice šesnaesterca lepim udarcem desnom nogom loptu pošalje u dalji ugao pored Tima Hildebranda, koji se ispružio koliko je dug. 

U finišu meča razbesneli su se domaći navijači koje je suzavcem morala da umiruje nemačka policija, što je bila slika retko viđena na stadionu jednog Bundesligaša.

Dinamo Zagreb – Austrija Beč 0:2, Strpljenjem do ogromne prednosti


Dinamo je očekivano dominirao na Maksimiru od starta meča, Pamić, Fernandes i El Sudani su pretili golu Austrije, ali nije bilo gola u prvih pola sata igre. Tek u finišu poluvremena "modri" su imali prvu pravu gol šansu, ali je šut Pinta glavom odbranio golman bečkog tima. 

Zagrepčani su nastavili da napadaju i u nastavku, ali ponovo je to bilo jalovo. Osim polušansi nije bilo previše uzbuđenja ispred gola Austrije, koja je u poslednjoj četvrtini meča dočekala svojih pet minuta. 

Dinamo je izgubio snagu i to ga je mnogo koštalo. Dvadesetak minuta pre kraja Austrija neočekivano stiže do prednosti u Zagrebu. 

Domaći igrači su loše odigrali u sredini terena, Austrijanci su sjajno kombinovali sa desne strane kroz sredinu na drugi deo kaznenog prostora gde je Tomas Jun pronašao Marina Leovca, a ovaj iskosa sjajnim udarcem savladao mladog Zeleniku. 

Odmah potom Dinamo je ostao sa igračem manje, Antonio Rukavina je udario rivala u skoku, a Hauard Veb mu pokazao direktan crveni karton. 

Samo nekoliko minuta kasnije Austrija je duplirala prednost. Ponovo je ispao jedan igrač Dinama, Fabian Koh je sa desne strane kaznenog prostora loptu poslao u sredinu, ona je prošla pored svih i izašla na 16 metara gde je Marko Stanković raspalio po njoj i zakucao je u mrežu. 

Velika prednost za Austriju pred revanš u Beču.

Steaua – Legija 1:1 Radović zaslužan za veliki gol


Najdominantniju predstavu u prvom poluvremenu priredila je Steaua, prepuni stadion Bukureštu iz minuta u minut je iščekivao gol i konačno ga dočekao u 34. minutu. 

Nakon što su Ricoli, Popa, Povokari, Stančiu bezuspešno pretili, do prednostisu stigli iz situacije u kojoj su to verovatno najmanje očekivali. 

Izgledalo je kao da Aleksandar Burčeanu nema rešenja, bio je okružen protivničkim igračima na centru terena, a onda je iznenada prebacio loptu preko svih do Federika Pivokarija koji je brzo stigao do kaznenog prostora, a onda lobovao Kučiaka. 

Steaua je diktirala žestok tempo u nastavku meča, stihijski je napadala gol Poljaka, tukla sa svih pozicija, imala više od 20 šuteva, ali su gosti odolevali. 

Pomalo neočekivano u 53. minutu Legija stiže do izjednačenja u Bukureštu (1:1). Poljaci su sjajno kombinovali, Miroslav Radović je uz pomoć saigrača prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor, loptu je odmah poslao u peterac gde ju je jedan igrač propustio, ali je stigla do Jakuba Košeckog koji je šalje ispod golmana Steaue.

Bane Ivanović postigao gol i doneo pobedu Čelsiju

Fudbaleri Čelsija savladali su Aston Vilu 2:1 (1:1), a tri boda u drugom kolu Premijer lige londonskom timu doneo je Branislav Ivanović.

Kapiten Srbije je glavom u 73. minutu postigao gol i doneo ekipi Žozea Murinja drugu pobedu u četiri dana.

Čelsi je poveo već u šestom minutu autogolom Antonija Lune, da bi u nadoknadi prvog dela Kristijan Benteke izjednačio.

Čelsi ima dve pobede u prva dva kola Premijer lige, Vila se iz turneje po Londonu vratila sa tri, jer je na premijeri iznenadila Arsenal 3:1.

Već u šestom minutu Čelsi je poveo protiv Vile. Nakon loše intervencije odbrane gostiju, Oskar je poslao sjajan pas u levu stranu do Azara, ovaj je ušao u kazneni prostor i gađao dalji ugao, De Guzman je odbranio, ali je odbijena lopta pogodila njegovog saigrača Antonija Lunu i završila u mreži.

Čelsi je kontrolisao igru u nastavku, ali nije ozbiljno pretio rivalu. Aston Vila se postepeno oslobađala pritiska i bila sve bliža golu Čeha.

U nadoknadi vremena gosti iz Birmingema neočekivano stižu do izjednačenja. Gabrijel Agbonalor je konačno uspeo da prevari Branislava Ivanovića i pobegne mu na levoj strani, odmah je loptu poslao u kazneni prostor gde ju je levom nogom umirio Kristijan Benteke, a onda sjajnim udarcem poslao uz stativu.

Belgijanac je ponovo pokazao zašto su ga Englezi prozvali Bentegol, potigao je već treći u novoj sezoni Premijer lige.

U drugom delu Čelsi je krenuo mnogo konkretnije, zapretio nekoliko puta, da bi tek u 75. minutu vratio prednost. Branislav Ivanović je u svom stilu glavom sa nekoliko metara zatresao mrežu, posle centaršuta Frenka Lamparda sa desne strane. Minut pre toga Bane je izbegao možda isključenje zbog oštrog starta.

Fudbaleri Tuna žele gol u mreži Parizana

Fudbaleri Tuna stigli su u Beograd i odradili trening na stadionu u Humskoj, a trener švajcarskog tima Urs Fišer istakao je da je cilj njegove ekipe gol.

Partizan igra protiv Tuna u četvrtak od 20:30 časova na svom terenu, u prvom duelu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Crno-beli" su jak tim, i pored toga što u javnosti se priča drugačije, oni su favoriti. Ali sport je interesantan, ne mora uvek favorit ta poedi, mi ćemo pokušati da im zagorčamo život", rekao je Fišer.

Glavni cilj švajcarskog tima je da potigne gol u Beogradu.

"Očekujem tešku utakmicu, imamo manje evropskog iskustva od rivala. U Evropi smo već igrali na dobrom nivou ove godine i verujem da ćemo nastaviti. Cilj nam je da postigenmo gol i uvećamo šanse da se u revanšu plasiramo u Ligu Evrope".

Fišer nije mogao da se odluči ko je najopasniji igrač "crno-belih".

"U napadu su najbolji Mitrović, Grbić, mladi Ninković, posebno je zanimljiv iskusni Đemba Đemba koji igra u oba smera. Uprkos takvom kvalitetu rivala nećemo se predati u Beogradu", rekao je trener Tuna, dok je kapiten Denis Hedinger istakao da se ne plaši atmosfere u Humskoj.

"Nisam ranije igrao u Beogradu, ali sam uvek voleo da igram pred velikim brojem gledalaca. Ne postoji recept, ali pokušaćemo da ga što više ometamo i ne dozvolimo mu da dođe u poziciju da nas ugrozi", rekao je Hediger.

Iako je doputovao u Beograd i odradio trening sa ekipom, bivši igrač OFK Beograda Miloš Krstić neće biti u sastavu.

"Krstić neće igrati, dugo je bio povređen, tek je odradio jedan trening sa ekipom. Nismo hteli da mu onemogućimo dolazak u Srbiju i na stadion Partizana čiji je veliki navijač", otkrio je trener Švajcaraca.

Bivši kapiten Zvezde Dejan Milovanović u Voždovcu

Bivši kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović potpisao je ugovor sa novim članom Jelen Superlige Srbije.

Milovanović je treći bivši igrač ’crveno-belih’ koji je stigao u ovom prelaznom roku na Voždovac, posle Ognjena Ožegovića.

Iz redova Voždovca najavljuju još pojačanja, među kojima bi mogao da bude i bivši kapiten Partizana Stefan Babović.

„Nаsprаm ponudа iz inostrаnstvа kojimа nisаm bio zаdovoljаn, u utorаk sаm odrаdio prvi trening sа Voždovcem, posle čegа sаm imаo sаmo pozitivne utiske. Sviđа mi se stаdion, а sа trenerom ekipe, Nenаdom Lаlаtovićem, već se dobro znаm, zаjedno smo igrаli u Crvenoj zvezdi“, istаkаo je Milovаnović.

Pored trojice bivših igrača Zvezde, Voždovac je angažovao i Rumuna Kristijana Muskalua, a beogradski mediji navode da bi mogao da im se pridruži i Miloš Dimitrijević. Sportski direktor Voždovca Zoran Perić za sada je potvrdio zainteresovanost za angažovanje Babovića.

„Suvišno je trošiti reči nа igrаčа kаkаv je Milovаnović. Dovoljno govori i činjenicа dа je Stefаn Bаbović, koji već mesec dаnа trenirа sа nаmа, ovih dаnа čekаo nа zаključenje ugovorа sа bivšim kаpitenom Crvene zvezde, pre nego što i sаm donese odluku o tome dа li želi dа ostаne sа nаmа. Preduslovi su stvoreni, аli je igrаč zаtrаžio još mаlo vremenа. Definitivаn odgovor, dаće nаm četvrtаk“, nаjаvio je Perić.

Nekаdаšnji kаpiteni beogrаdskih večitih rivаlа u svаkom slučаju neće steći prаvo nаstupа u Ivаnjici, gde će Voždovčаni u subotu odmeriti snаge sа Jаvorom.

Duško Vujošević: "Situacija u Partizanu mnogo je bolja u odnosu na ranije"

"Situacija u Partizanu mnogo je bolja u odnosu na ranije, jer je obezbeđeno da preživimo, ali će biti potrebni i neki novi koraci da bi se zadržao sportski nivo", ocenio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Vujošević je pozvao i navijače Partizana koji su u stanju da pomognu klubu materijalno i da se angažuju na raznim funkcijama u klubu. Trener crno-belih i predsednik Sportskog društva kazao je i da mu je drago što je na sastancima sa prvim potpredsendikom Vlade Aleksandrom Vučićem mogao da upozna i njegovu ljudsku dimenziju i vidi sličnosti u načinu rada njih dvojice.

"Klub je bio u kritičnoj situaciji. Bez obzira na rezultate koje je postizao, stajalo je otvoreno pitanje generalnog i drugih sponzora... Zahvaljujem  NIS-u što je postao naš generalni sponzor, ali i Telekomu... Naravno da to nije dovoljno za funkcionisanje kluba, ali u odnosu na situaciju u kojoj smo se nalazili, sada je mnogo bolje", rekao je Vujošević.

On se kao predsednik sportskog društva sastajao sa predstavnicima Vlade, među kojima je i Vučić, koji je ostavio pozitivan utisak na Vujoševića.

"Zadovoljan sam što sam imao priliku da tog čoveka upoznam i sa ljudske strane, da vidim njegovu ljudsku dimenziju i da on stvarno svoj posao pokušava da radi na samoprekoran način, maksimalno se angažujući do opasne iscrpljenosti, a zahteva i od ljudi oko sebe da tako rade svoj posao, da od nerealnog prave realno i od nemogućeg moguće, što je meni dobro poznato jer sličan posao radim u Partizanu... Posle tih sastanaka, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika i postanem prvi potpredsednik SD Partizan", rekao je Vujošević uz osmeh.

Predsednik SD Partizan je kazao da su susreti s vlastima pomogli izlasku iz situacije u kojoj se nalazio, priznavši da je klub u poreske probleme upao i zbog svoje greške, ali je kazao da imati dobre rezultate u Srbiji očigledno nije dovoljno za nalaženje sponzora.

"Sada možemo ponovo da funkcionišemo. Bili smo u blokadi, a ovih dana bi blokada trebalo da bude skinuta... Nadam se da nas naši navijači neće zaboraviti, ne samo oni koji kupuju pretplatne karte, već i oni koji imaju druge mogućnosti da pomognu klub, koji je ovog momenta samo spasen od gašenja", rekao je Vujošević.

"Daleko od toga da su obezbeđena sredstva do kraja sezone za relativno jeftin tim. Imamo i dugove od prošle sezone. Nije laka situacija, ali je opet ona u kojoj ima nade i drago mi je što je prepoznato i od ljudi koji su strastveni navijači Crvene zvezde da je Partizan neko ko već godinama radi kvalitetno, uz veliku posvećenost i odricanja i da su naši rezultati nešto što zaslužuje poštovanje", kazao je trener Partizana.

Vujošević je istakao da će novac koji će klub dobiti ići na druge stvari, a ne na povećanje kvaliteta tima i ocenio je da bi sportski porez u budućnosti trebalo da bude drugačije tretiran, pošto je ocenio da je sport, osim fudbala, neprofitabilan, a da su plate u klubovima veće od onih u okruženju, ali i manje od konkurenata sa kojima se takmiče.

I prozvani Terzić odgovorio Karadžiću

Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić odgovorio je na saopštenje predsednika FSS Tomislava Karadžića. Kao razloge svoje opozicije Karadžiću, Terzić je naveo sunovrat reprezentacije, krađe i otimačine u Superligi, nerešeno vlasničko pitanje klubova, opskurnu i kontroverznu biografiju...

Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić nastavio je niz saopštenja koja su ovih dana preplavila srpsko medijsko nebo. Terzić je naglasio da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić mora da ode sa funkcije jer su svi izgubili poverenje u Savez i da se "podigao narod koji želi da ga otera iz srpskog fudbala".

"Očigledno je da jedino Tomislav Karadžić ne vidi ono što svako normalan u Srbiji vidi, a to je da se ovde podigao narod koji želi da ga protera iz srpskog fudbala. I to nije želja samo navijača Crvene zvezde, svedoci smo te pojave na svakom stadionu, u svakom delu Srbije", rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

Terzić je tako odgovorio na jučerašnje otvoreno pismo predsednika FSS-a, u kome je pojedine čelnike Crvene zvezde optužio za kriminal, a OFK Beograd je pomenuo povodom netransparentne prodaje igrača i saradnje sa menadžerima.

OFK Beograd je jedan od superligaških klubova, predvođeni Zvezdom, koji traže ostavku predsednika FSS.

Terzić je rekao da Karadžić mora da ode sa funkcije, između ostalog, i zbog toga što je reprezentacija propustila na Evropsko prvenstvo 2012. i Svetskom prvenstvu 2014. godine, zbog čega je FSS izgubio "preko 20 miliona evra", ali i jer je reprezentativni fudbal "bačen na evropsku marginu".

"Prvi put u istoriji neko je uspeo da okrene svoj narod protiv svoje reprezentacije", naveo je Terzić i optužio Karadžića da dozvoljava neregularnosti u Superligi Srbije.

"U Superligi Srbije već godinama se dešavaju krađe i otimačine, a Karadžić kao najodgovornija osoba sve to aminuje i pokriva, govoreći da je sve pošteno i regularno. I klubovi i navijači su izgubili poverenje u Savez. Klubovi su dovedeni na ivicu bede i polako se gase. Nije definisano ko je vlasnik klubova i ko je u obavezi da obezbedi finansiranje klubova. Fudbal je danas jedina delatnost u Srbiji gde imaš obavezu da ulažeš, a ne smeš da zaradiš", dodao je.

Terzić je rekao da je Karadžić zbog "svoje sujete" oterao dva najbolja srpska trenera: Miroslava Đukića i Radomira Antića i da je "pri tome oštetio budžet Saveza za nekoliko miliona evra, jer je morao da im plati milionske odštete".

On je naglasio da je Karadžić zalutao u srpski fudbal i da ga "fudbalska Srbija ne želi", kao i da je "sve u fudbalu napravio pozivajući se na političke veze".

Terzić je, komentarišući izjavu Karadžića da je FSS finansijski stabilna organzacija, rekao da su svi evropski fudbalski savezi stabili i da FSS ili FSJ nikada nisu bile nestabilne organizacije.

On je optužio Karadžića da je lobirao i ucenjivao predstavnike klubova da "njegov kandidat" Miodrag Janković bude izabran za predsednika Zajednice superligaša, ali da su klubovi glasajući za Dragoljuba Lekića, pokazali da ga ne žele na čelu Saveza.

Terzić je rekao da nikada nije izjavio da fudbalski agent Fali Ramadani sastavlja reperezentaciju Srbije umesto selektora Siniše Mihajlovića.

"Karadžić pominje da mi iz klubova koji želimo njegovu smenu, optužujemo selektora da mu agent Fali Ramadani sastavlja reprezentaciju. Još jedna laž Tomislava Karadžića. Nikada nisam pomenuo Falija Ramadanija, jer pouzdano znam da se Ramadani i Mihajlović i ne poznaju", rekao je on.

"Ali sam pomenuo agenta Serđa Bertija, menadžera Siniše Mihajlovića, koji je životni i profesionalni mentor selektora. I najbliži Karadžićevi saradnici su mi rekli da Mihajlović nijednu odluku ne donosi bez konsultacija sa Bertijem", dodao je Terzić.

Terzić je rekao da je njegov zet, fudbalski agent Nikola Damjanac partner sa Ramadanijem, ali da njih dvojica nisu agenti nijednog igrača OFK Beograda, jer je stav uprave da "nijedan igrač tog kluba nema menadžera".

Terzić je ponudio da uporedi biografiju sa Karadžićevom, govoreći baš kao i Nebojša Čović o vremenu koje je Karadžić proveo u zatvoru i upitao "da li je moguće da je čitava fudbalska Srbija taoc jednog čoveka, Tomislava Karadžića".

Marko Nikolić pred Šerif: "Meč od najveće važnosti za novosadski klub"

Trener Vojvodine Marko Nikolić istakao je da su on i njegovi igrači svesni da je dvomeč protiv Šerifa najvažniji za novosadski tim u ovoj sezoni. Jedva čekamo početak i sa puno motiva ćemo istrčati na teren, rekao je, između ostalog, Marko Nikolić.

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić izjavio je da je dvomeč plej-ofa za Ligu Evrope, sa moldavskim Šerifom, od najveće važnosti za novosadski klub i naglasio da će ekipa učiniti apsolutno sve da se plasira u grupnu fazu tog takmičenja. Prvi meč baraža za Ligu Evrope Vojvodina - Šerif igra se u sutra od 20.30 na novosadskom stadionu "Karađorđe".

"Jedva čekamo početak i sa puno motiva ćemo istrčati na teren stadiona ‘Karađorđe', kao i za sedam dana na revanšu u Tiraspolju", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku, uoči sutrašnje prve utakmice sa Šerifom.

Napominjući da Vojvodina, posle dugo godina, ima lepu priliku da "obezbedi istorijski plasman" u grupnu fazu Lige Evrope, on je naglasio da sad, kada se stiglo na korak do tog velikog uspeha, svi u klubu moraju dati maksimum kako ne bi propustili priliku, koja se retko ukazuje.

Nikolić je istakao da je, nakon prethodnih uspeha Vojvodine na međunarodnoj sceni, samopouzdanje na visokom nivou, ali je istovremeno upozorio da značaj ovih utakmica igrače ne sme da preoptereti nego da bude "motiv više i da svi zajedno izvučemo sve iz sebe" u ovom dvomeču.

"Nemam dilemu da će fudbaleri Vojvodine pružiti dobre partije u utakmicama sa Šerifom, a da li će plasman biti ostvaren to se nikad ne može znati unapred", rekao je on i dodao da uvek postoji određena doza sportske sreće "koja mora da se zasluži".

Nikolić je rekao da uoči prvog susreta sa višestrukim prvakom Moldavije i ekipom koja u poslednje vreme postiže zapažene rezultate i na evro-sceni, ima neke dileme oko sastava svog tima ali ih je, kako je dodao, na neki način već razrešio u svojoj glavi.

Trener Vojvodine napomenuo je da se od ponedeljka intenzivno pripremaju za prvi meč sa Šerifom, da su dobro upoznali igru protivnika u čijem prvom timu su svi stranci, a okosnicu čine Brazilci predvođeni bivšim fudbalerom Crvene zvezde Mendešom Kaduom.

"Šerif je ekipa koja se veoma dobro brani, ali su opasni u kontranapadima, tako da moramo da budemo strpljivi, oprezni i da kontrolišemo igru iza svojih leđa, a istovremeno da budemo motivisani i napadamo sa svih strana", naglasio je Nikolić.

Golman Vojvodine Matej Delač ističe da je predstojeći meč sa Šerifom "utakmica za koju svaki igrač živi, utakmica karijera velike većine igrača".

"Mislim da imamo priliku koja se retko može ponoviti, daćemo sve od sebe i uživaćemo u utakmici. Na nama je sve", zaključio je Delač.

Prvi meč baraža za Ligu Evrope Vojvodina - Šerif igra se u sutra od 20.30 na novosadskom stadionu Karađorđe.

Vuk Rašović pred Tun: "Samo jedna pobeda će nam pomoći da krenemo sa dobrim partijama"

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak prvi meč plej-of runde za Ligu Evrope protiv švajcarskog Tuna. Crno-beli znaju da je jedini put do uspeha postizanje golova, što do sada u Evropi na svom stadionu nisu uspeli da učine. Pobeda bi mnogo značila ekipi na rezultatskom i psihološkom planu i pomogla bi nam da izađemo iz kruga u kojem se trenutno nalazimo. Samo jedna pobeda će nam pomoći da krenemo sa dobrim partijama, rekao je Rašović.

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović najavio je totalnu ofanzivu protiv švajcarskog Tuna u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

"Očekujem sutra dobru utakmicu, pobeda bi mnogo značila ekipi na rezultatskom i psihološkom planu i pomogla bi nam da izađemo iz kruga u kojem se trenutno nalazimo. Samo jedna pobeda će nam pomoći da krenemo sa dobrim partijama", rekao je Rašović na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Partizan u prvih šest takmičarskih utakmica ove sezone ima samo jedan trijumf, i to vrlo sporan, protiv Novog Pazara na startu Superlige Srbije.

Rašović je istakao da je dobro analizirao igru švajcarske ekipe i naveo da ona sigurno neće biti lak rival.

"Radi se o iskusnom timu koji zna da igra na rezultat. Međutim, moramo da budemo svesni da imamo dve utakmice. želimo da pokažemo da smo bolji i da se plasiramo u Ligu Evrope. Imaju dobru transformaciju, dobre kontranapade i polukontranapade i moramo da zaustavimo njihove napadače", istakao je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima Švajcarci na sličan način igraju i kod kuće i u gostima.

"Tačno je da mi nismo postigli gol u Humskoj ove sezone na evropskim utakmicama i zato ćemo se potruditi da napadnemo od početka. Verujem da bi nam otvaranje meča na pravi način i brz gol znatno olakšali situaciju", poručio je Rašović.

On je dodao da je Aleksandar Mitrović psihološki spreman za duel sa Tunom, iako je praktično već igrač Anderlehta.

U timu sigurno neće biti povređenog Nemanje Kojića, dok će odluku o nastupu Marka Šćepovića doneti naknadno, pošto je reprezentativac trenirao samo poslednja dva dana.

Takođe, u timu neće biti suspendovanih Vladimira Volkova i Nikole Gulana.

Najiskusniji odbrambeni igrač Partizana Milan Obradović rekao je da je vreme da crno-beli konačno zabeleže pobedu.

"Očekujem dobar meč i trijumf. Partizan uvek ide na pobedu, upoznali smo se sa Tunom, videli odakle nam preti najveća opasnost i verujem da možemo da zaustavimo njihove napadače", istakao je Obradović.

On je naveo da mu nije probleme što stalno menja saigrače u zadnjoj liniji.
"Situacija je takva kakva je, ne možemo da je promenimo, ali i ne želimo da tražimo alibi. Naravno da nije lako, ali ovo je šansa za neke igrače da pokažu da zaslužuju mesto u Partizanu", zaključio je Obradović.

Utakmica između Partizana i Tuna igra se sutra od 20.30 sati.

Tužilaštvo Srbije bez komentara optužbi na relaciji Čović - Karadžić

Predstavnici tužilaštva Srbije rekli su da ne mogu da komentarišu međusobne optužbe predsednika FSS Tomislava Karadžića i potpredsednika Zvezde Nebojše Čovića.

Oni mogu da komentarišu samo predmete koji su u obradi, dok je kriminolog Zlatko Nikolić kazao da su organi zakona dužni da reaguju i na medijske napise.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović optužili su u saopštenjima jedan drugog za kriminalne radnje, ali država do sada nije reagovala.

Portparol tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da nema ovlašćenja da komentariše optužbe iz medija i saopštenja, već samo predmete koji su u obradi.

Kriminolog Nikolić je kazao da je tužilaštvo "dužno" da reaguje i po saznanju iz medija.

"Nemamo podataka koliko su tačne te optužbe, ali iz onoga što znamo, tu ima i istine i poluistine. Prema zakonu, tužilaštvo je dužno da reaguje i po saznanju iz novina... Neka onda ta gospoda rade po zakonu", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Nikolić, koji je viši naučni saradnik u Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja, istakao je, medjutim, da je to samo manji deo problema u srpskom fudbalu.

"Glavni problem je što naši najveći klubovi nisu ničiji i što u njihovim upravnim strukturama stoji paravan političara, koje ne optužujem nizašta osim da su paravan. Treba da se pronadje ko su oni koji diriguju novcem i huliganima", rekao je Nikolić.

On je kazao da ne očekuje da će se pokrenuti istraga povodom teških optužbi Karadžića na račun funkcionera Zvezde.

"I jedan i drugi klub (Partizan) imaju u svojim redovima visoke državne funkcionere ili njihove delegirane autoritete i jasno je da neće da skaču sebi u stomak. Ali, bolje je da to urade, nego da ih na to navede neka katastrofa s huliganima", rekao je Nikolić.

"Kada se uzme u obzir situacija s huliganizmom i ovo o čemu sada pričamo, jasno je da je mračno i da je mrak", dodao je Nikolić.

Čovićeva replika Tomislavu Karadžiću

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović replicirao je Tomislavu Karadžiću i nastavio razmenu saopštenja koja je podelila srpsku fudbalsku javnost. Čović je Karadžiću postavio 20 pitanja, među kojima se aludira i na vreme koje je prvi čovek FSS proveo u Spužu, na navodnu politčku protekciju ali i stanju kompanija, klubova i regionalnih saveza na čijem je čelu bio.

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović odgovorio je soapštenjem prvom čoveku Fudblaskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću. Karadžić je, neposredno po povratku sa odmora, opširno replicirao svima onima koji su ga, danima i sedmicama unazad, napadali u javnosti.

On je, implicitno i eksplicitno, optužio najviše čelnike Crvene zvezde za brojne kriminalne radnje i ponašanje nesvojstveno uzornim sportzskim radnicima.

Saopštenje Nebojše Čovića, iako u nešto drugačijoj formi, ne odstupa u svojoj suštini od saopštenja koja smo slušali i čitali u proteklom periodu, a koja su stizala sa raznih strana.

Saopštenje potpredsednika Crvene zvezde prenosimo bez izmena:

"U našim saopštenjima, koliko god bili možda i dosadni, mi smo pokušavali na svaki način da održimo neki nivo, i prozovemo argumentima i činjenicama. Vi ste taj nivo komunikacije, pamfletom čija su dužina, ali i sadržaj nezapamćeni, spustili na najniži mogući nivo, rečnikom koji je dostojan kafane i ulice, a ne nekoga ko se predstavlja kao 'uspešan privrednik','biznismem' i čovek u čijim preduzećima teku 'med i mlek'.

Sa velikom znatiželjom, i pored toga što sam na odmoru, dočekao sam utorak i obraćanje Tomislava Karadžića. Razočarao me je svojim komunističkim pamlfetom iz vremena u kome on očigledno i dalje živi. Čuli smo samo uvrede, spekulacije i 'proverena saznanja'. Nisam očekivao da će na ovaj način vređati ljude koji su na legalan način (na koji se tako često poziva upravo Karadžić) izabrani na mesta predsednika i potpredsednika FK Crvena zvezda. Još manje sam očekivao da će istinsku legendu srpskog fudbala i predsednika našeg kluba nazvati 'kišobranom', koji nema svoje 'ja', čime ga je u pokušaju da ga odbrani, i odvoji od nas 'loših potpredsednika' uvredio više od bilo koga drugog?

Meni je jasan ovaj jeftin pokušaj izazivanja nejedinstva među ljudima koji vode klub. Možda i nismo jedinstveni oko nekih kadrovskih i tehničkih pitanja, ali smo oko Vašeg odlaska zaista jedinstveni više nego ikad!

Ono što je nejasno su mnogi detalji iz zaista 'koloritne' biografije gospodina Karadžića, koji svesno, kada priča o sebi, preskače mnoge važne detalje iz svoje biografije.

Gospodine Karadžiću, neću biti tako opširan kao Vi, neću se baviti spekulacijama, kafanskim pričama (čiji ste rado viđen gost u svim krajevima naše zemlje), već činjenicama. Prosto ću Vam postaviti nekoliko pitanja koja verujem, više interesuju srpsku fudbalsku javnost od mog 'koordinisanja jugom Srbije':

1. Kao čovek 'kristalno čiste biografije', gde ste boravili tokom 1961.godine?

2. Period od 18 meseci boravka u jednoj ustanovi trostruko Vam je umanjen, pa ste u toj ustanovi proveli samo 6 meseci. Kako ste to uspeli i za koga ste radili nakon izlaska iz te ustanove čije ime sadrži 4 slova, prvo je S, poslednje Ž?

3. Kako ste kao 'uspešan privrednik' krajem 80-tih godina prošlog veka, uspeli da napravite nezamislivo, i uništite giganta mesne industrije '29.novembar' iz Subotice, ali i uspešnu firmu 'Kožateks'?

4. Ko Vam je iz bezbednosnih struktura nekadašnje zemlje i zašto, omogućio da se obogatite tokom sankcija na graničnim prelazima 'Kelebija' i 'Horgoš' , i otkud vi nakon kobasica i mesnih narezaka u poslovima sa naftom i alkoholom?

5. U kakvom stanju ste ostavili FK 'Spartak' i kako ste 1999. godine ostali u 1. ligi nekadašnje države?

6. Ako ste toliko uspešni kao fudbalski radnik, i tako voljen u svojoj 'bazi' Vojvodini, kako je moguće da ste iz te organizacije bukvalno oterani jajima?

7. Gde ste zaradili desetine miliona evra, i kako ste Vi jedan od najbogatijih ljudi u ovoj zemlji, kako često volite da se hvalite naravno, u kafani?

8. Gde su Vam trenutno bliski saradnici, neki od njih i visoki funkcioneri FSS, i prijatelji, Dragan Đorđević i Predrag Petričević?

9. Zašto uporno izgradnju kuće fudbala u Staroj Pazovi 'svojatate' kao sopstveni poduhvat, kada se zna da je izgrađen sredstvima UEFA i FIFA uz saradnju sa Ministarstvom za Sport i Republikom Srbijom?

10. Koliko je zaista koštala izgradnja zdanja u Staroj Pazovi i da li 'kuća Fudbala' danas pri jačoj kiši prokišnjava? Ko su bili izvođači I da li su I kako povezani sa Vama lično? Tenderi su čudo...

11. Zašto je većina članova UO preduzeća 'Kuća fudbala' podnelo ostavke tokom izgradnje zdanja u Staroj Pazovi?

12. Na kom mestu FIFA rang liste smo bili kada ste preuzeli FSS?

13. Čitate li izveštaje i članke uglednih svetskih medija koji se sada već "sprdaju" sa regularnošću takmičenja "Superliga"?

14. Zašto se sada pozivate na zakone UEFA koja navodno ne dozvoljava upliv politike u rad fudbalskih saveza, a svaki put kada je bilo potrebno i kada vam je fotelja bila ugrožena, pozivali ste se takođe na određene političare?

15. Kao dobro obavešten čovek, kako tvrdite, moram da Vas pitam, zašto svoja 'bogata' saznanja koja očigledno nisu od juče, niste podelili sa srpskom policijom, jer nije nikakva tajna da su predstavnici UKP u prostorijama FK Crvena zvezda već mesecima?

16. Da li ste kao prvi čovek srpskog fudbala (nadam se ne još dugo) pročitali finansijski izveštaj FK Crvena zvezda o nastanku dugova u našem klubu počev od 1991. godine i zašto ranije niste izrazili zabrinutost za finansijsko stanje u klubu?

17. Ko Vam je pripremio ove netačne podatke o ljudima koji vode FK Crvena zvezda? Da nije to čuveni Bata? Da nije to onaj isti što ga pominju oko Šarića i koji se više puta tokom svoje obaveštajne karijere istakao podmetanjem raznih zaštićenih i svedoka saradnika?

18. Ako Vam je toliko stalo do Crvene zvezde, a hvalite se da ste uspešan fudbalski radnik već decenijama, zašto Vam odgovara višegodišnje stanje u kome je naš najveći klub razjedinjen, nemoćan i finansijski slab? Da li je to i jedini način da ostanete tu gde jeste?

19. Zašto taj kako ga nazivate "najveći klub u našoj zemlji" niste udostojili i u trenucima retkih uspeha u poslednjih nekoliko godina, svojim prisustvom na dodelama pehara u završnicama nacionalnog Kupa?

20. Sa kime ste se sastali u ponedeljak uveče, i skupili veliku hrabrost da napišete ovu gomilu uvreda, besmislica, koje mogu da se podvedu samo pod jedno - a to je pokušaj razjedninjavanja ove uprave FK Crvena zvezda, koja za razliku od prethodnih, ima snagu da pokrene proces za vašu smenu koju traže svi?

Ostajem u nedoumici, da li ste Vi zaista na pravi način shvatili jučerašnji sastanak na visokom nivou?

Ja Vaše nevaspitano i bahato saopštenje ne mogu da shvatim nikako drugačije, nego kao 'labudovu pesmu' čoveka koji je čak u stanju da optužuje čelnike najvećeg FK u ovoj zemlji da pripremaju prekid jedne utakmice međunarodnog karaktera i visokog rizika.

I da ne zaboravim... O tome kako sam "koordinirao" a ne "koordinisao" na jugu Srbije, čućete detaljno iz prve ruke, na mestu koje je predviđeno za to. Ponavljam, svu novčanu nadoknadu, kao što sam i obećao, pokloniću ustanovi 'Laza Lazarević'. A kako sam radio na jugu Srbije mogli ste da se bolje informišete od ljudi iz stranke čiju ste bezrezervnu zaštitu imali godinama.

Moram da priznam da sam bio nezainteresovan za Vaš status u FSS, nije me zanimalo, imao sam preča posla. Nakon ovog bezobrazluka i napada, veoma sam zainteresovan. Svaka dalja komunikacija sa Vama je suvišna, sve dok ne date odgovore na neka od gore postavljenih pitanja, ali ne meni već fudbalskoj javnosti Srbije koju već godinam pokušavate da obmanjujete.

Želim Vam sve najbolje, ali vreme vam je isteklo. Čekaju Vas šahovska tabla i neki od brojnih beogradskih ili subotičkih parkova. Ako fudbalska Srbija nema boljeg od Tomislava Karadžića, onda i nismo zaslužili ništa drugo od ovog što nam se dešava sa fudbalom.

Nebojša Čović."

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger