Headlines News :

Vaterpolo Liga Šampiona: Partizan ispred Crvene Zvezde

Written By maxtv on петак, 12. јул 2013. | 21:32

Vaterpolo Liga šampiona ponovo je promenila pravila – od sledeće sezone u grupnoj fazi učestvovaće 12 klubova, a za trofej će se boriti šest na F6 turniru.
Starsport
Osam zemalja, uključujući i domaćina završnog turnira, dobiće vajld-kartu i njihovi timovi neće morati da igraju kvalifikacije.
Uslovi su da ekipa već deset godina igra evrotakmičenja i da ima dobru televizijsku pokrivenost, kao i da je spremna da godišnje uplaćuje kotizaciju od 30.000 evra.
Mada se još ne navode zemlje, nema sumnje da je naša među privilegovanima i da jedino Partizan Rajfajzen ispunjava sve uslove. Evropski prvak Crvena zvezda i pobednik Evrokupa Radnički moraće da igraju kvalifikacije. 

Put za ostale klubove do Lige šampiona je veoma težak. Moraju da prođu tri kruga kvalifikacija, u poslednjem osam timova (24. oktobra i 9. novembra) se bore za četiri mesta koja vode u grupnu fazu, koja počinje 20. novembra i završava se 3. maja. Finalni turnir je od 29. do 31. maja iduće godine. 

Oni klubovi koji osvoje treće mesto u svojim grupama u prvom i drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona sele se u treći krug kvalifikacija za Evrokup, koji se igra po starom sistemu.

Košarkaši do 20 godina bez četvrtfinala

Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu takmičenja na prvenstvu Evrope u Estoniji pošto je u 4. kolu A grupe izgubila od selekcije Nemačke sa 66:56 (20:17, 15:12, 16:17, 15:10). U petom kolu Srbija igra protiv Gruzije, subota 12.30 časova.
Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina koji se održava u Talinu (Estonija). Izabranicima selektora Vlade Jovanovića posle poraza od Litvanije i Grčke, bila je neophodna pobeda protiv selekcije Nemačke kako bi našli mesto među 12 najboljih timova na šampionatu. Međutim, naša mladi tim napravio je suviše grešaka, bio kontstatno u rezultatskom zaostatku, a posebno odigrao neubedljivo u trenucima kad je postojala nada da se napravi preokret i dođe do neophodnih bodova: Srbija U20 - Nemačka U20 56:66 (17:20, 12:15, 17:16, 10:15).
kosarkasi2.jpg
Osim startnog vođstva od 2:0 mlada reprezentacija Srbije u prvih 20. minuta sve vreme je bila u rezultatskom zaostatku. Disciplinovana i agresivna selekcija Nemačke uglavnom je bila u vođstvu od tri do sedam poena, najviše zahvaljući brojnim greškama i izgubljenim loptama našeg tima u kome su u prvom poluvremenu raspoloženi bili samo Nemanja Bezbradica i Luka Mitrović.
Zaigrali su nešto bolje izabranici selektora Jovanovića u trećem periodu. Smanjen je broj izgubljenih lopti, razigrali su se Pavle Reljić i Ivan Marinković, ali selekcija Nemačke je i dalje uspevala da sačuva prednost. Poenima Bezbradice Srbija je u 32. minutu prišla na 48:52, ali naš tim u sledeća tri minuta nije poentirao i ponovo se suočio sa ozbiljnim zaostatkom - 48:57. Bio je to ustvari poslednji atak naših reprezentativaca, koji će se bez obzira na ishod sutrašnjeg duela sa selekcijom Gruzije boriti za opstanak u elitnoj „A" diviziji evropske košarke.
SRBIJA U20: Reljić 5, Krstić, Marinković 6, Đorđević, Avramović 2, Mitrović 15, Miljenović 7, Andrić 3, Bojić, Milošević1, Bezbradica 17, Janković.
NEMAČKA U20: Blesig 12, Brase 6, Brembli 11, Marin 2, Haukhol, Blek 2, Merc 2, Tolksdord 8, Ogbe 5, Brajant, Rihter 6, Radosavljević 12.
U petom kolu „A" grupe Evropskog prvenstva u Estoniji, reprezentacija Srbije se u subotu od (12:30) časova sastaje sa selekcijom Gruzije.

Tur de Frans: Kevendišu 13. etapa

Mark Kevendiš osvojio 13. etapu jubilarnog 100. Tur de Fransa. Kris Frum zadržao vodeću poziciju u generalnom plasmanu. Sutrašnja 14. etapa vozi se od Sen Pursen sur Siula do Liona i duga je 191 kilometar.
Britanski biciklista Mark Kevendiš, vozač ekipe Omega Farma, trijumfovao je danas u 13. etapi Tur de Fransa, što je njegova ukupno 25. etapna pobeda na najčuvenijoj svetskog trci.
Tur1.jpg
Kevendiš je dominirao u završnom sprintu grupe od 15 vozača, a ravničarsku stazu od Tura do Sen Aman Montrona, dugu 173 kilometra, prevezao je za tri sata, 40 minuta i osam sekundi.
Drugo i treće mesto zauzeli su Slovak Peter Sagan (Kanondejl) i Holanđanin Bauke Molema (Belkin) sa istim vremenom.
Veliki peh zadesio je Španca Alehandra Valverdea, koji je bio drugoplasirani u generalnom plasmanu. Posle desetak kilometara vozaču Movistara pukla je guma, tako da je zbog zamene izgubio mnogo vremena, a na kraju je zaostao skoro 10 minuta za vodećom grupom.
Valverde je posle današnje etape pao na 16. mesto u generalnom plasmanu Tura.
Vodeći Britanac Kristofer Frum (Omega Farma), etapu je završio na 26. mestu, tako da je njegova prednost nad najbližim pratiocem Molemom smanjena na 2,28 minuta.
Frum.jpg
Sutrašnja 14. etapa vozi se od Sen Pursen sur Siula do Liona i duga je 191 kilometar.
Rezultati 13. etape:
1. Mark Kevendiš (V.Britanija, Omega Farma) 3:40:08 sati.
2. Peter Sagan (Slovačka, Kanondejl)
3. Bauke Molema (Holandija, Belkin)
4. Jakob Fuglsang (Danska, Astana)
5. Niki Terpstra (Holandija, Omega Farma)
6. Roman Krojciger (Češka, Sakso)
7. Alberto Kontador (Španija, sakso)
8. Lorens Ten Dam (Holandija, Belkin), svi u vremenu pobednika.
9. Silvan Šavanel (Francuska, Omega Farma) +6 sekundi
10. Majkl Rodžers (Australija, Sakso) +9
Genaralni plasman:
1. Kristofer Frum (V.Britanija, Skaj) 51:00,30 sati.
2. Bauke Molema (Holandija, Belkin) +2:28 minuta.
3. Alberto Kontador (Španija, Sakso) +2:45.
4. Roman Krojciger (Češka, Sakso) +2:48.
5. Lorens Ten Dam (Holandija, Belkin) +3:01

Nikola Ninković prodižio ugovor sa FK Partizan na još 3 godine

Nikola Ninković je potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Partizanom. To je učinio, kako sam kaže, jer želi da se igrački razvije upravo u dresu srpskog šampiona. Meni je oduvek bio cilj da postanem igrač najpre u svom klubu, pa onda da idem dalje, rekao je mladi fudbaler.
Fudbaler Partizana Nikola Ninković rekao je da mu je cilj da postane igrač prvo u svom klubu i da je zato produžio ugovor sa crno-belima za još tri godine.
partizan.jpg
"Meni je oduvek bio cilj da postanem igrač najpre u svom klubu, pa onda da idem dalje. Imamo mladu ekipu, punu elana i želje za dokazivanjem, spremili smo se fenomenalno. Probaćemo da zadržino taj nivo igre, pa i da ga unapredimo, kako bismo prošli prva dva kola kvalifikacija i makar obezbedili Ligu Evropa, a posle šta nam Bog da", rekao je Ninković za klupski sajt.
Ninković je istakao da se nada da će posle dve "propale sezone" u klubu, treća biti mnogo uspešnija i da će ga zaobići povrede.
"Treća sreća, nadam se da ovog puta neću omanuti. Dobro smo radili, spremio sam se vrhunski i sada samo neka me povrede i bolesti zaobiđu, pa se nadam da ću postati ono što svi od mene odavno očekuju", naveo je Ninković.
On je kazao da trenutno razmišlja samo o kvalifikacijama za Ligu Evropa i da ga trenutno domaće prvenstvo ne zanima.
"Samo da prođemo prva dva kola u Evropi, onda ćemo biti rasterećeni iako će liga biti najača u poslednjih nekoliko godina. Mi smo kao tim najmlađi od svih, ali imamo izvanrednu hemiju i to nas hrabri da ćemo doći i do sedmog uzastopnog trofeja", rekao je Ninković.
Ovaj 18-godišnjak je za prvi tim Partizana odigrao 34 utakmice i postigao četiri gola.

KK Crvena zvezda i kompanija "Sport Vižn" potpisali dvogodišnji sporazum o tehničkoj saradnji (VIDEO)

KK Crvena zvezda i kompanija "Sport Vižn", koja zastupa poznati američki brend "Čempion" potpisali su dvogodišnji sporazum o tehničkoj saradnji.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović izrazio zadovljsto što je njegov klub potpisao ugovor sa jednom velikom i uspešnom kompanijom.
Generalni direktor kompanije "Sport Vižn" Aleksandar Rašković istakao je da je Zvezda jedan od najvažnijih klubova u Srbiji, te da se nada da će od sledeće sezone imati takvu ulogu i u Evropi.
"Sasvim logično je da se klub i kompanije koje imaju ambicije da budu najbolje ne samo u svojoj zemlji već i širem područuju prepoznaju i saradjuju. Dizajn dresova će bti italijanski, ali uz amrički način razmišljanja, još samo da mi počnemo da igramo kao Amerikanci. U svakom slučaju glavne probleme kluba smo rešili i sada nam preostaje da ne izneverimo očekivanja navijača", rekao je Čović u Tržnom centru Ušće. 

Rašković je takođe najavio da će zvanično predstavljanje dresa Zvezde biti organizovano polovinom septembra u Beogradu.

Optužba za Skotija Pipena zbog nasilja

Skoti Pipen, legendarni košarkaš Čikago Bulsa i "desna ruka" Majkla Džordana, pretukao je čoveka koji mu je prišao radi fotografisanja. Umesto slike za 12-godišnjeg dečaka, Kamran Šafigi je zaradio "brutalan i neopravdan fizički napad". Sada tuži proslavljenog košarkaša i traži četiri miliona dolara odštete.
Protiv drugog najboljeg košarkaša Čikago Bulsa u istoriji, Skotija Pipena, podneta je tužba da je pretukao čoveka koji mu je prošlog meseca u restoranu u Kaliforniji prišao radi fotografisanja.
NBA-2.jpg
Kamran Šafigi je u četvrtak na sudu u Los Anđelesu podneo tužbu u kojoj traži četiri miliona dolara i navodi da je prosto tražio od Pipena fotografiju za 12-godišnjeg sina svoje devojke.
Umesto slike, navodi se u tužbi, Šafigi je dobio "brutalan i neopravdan fizički napad" s pljuvanjem u lice, guranjem i udarcem koji ga je oborio na zemlju.
"Ni u jednom trenutku Šarifi nije provocirao ili uzvratio, pošto ga je onesvestio prvi udarac", dodaje se u tužbi.
Istražitelju su prošlog meseca naveli da je Pipen 23. juna večerao sa svojom porodicom u restoranu Nobu, vrlo popularnom među elitnom populacijom. Šafigi je slikao Pipena, prvo u restoranu, a potom i na parkingu. Nekoliko svedoka je za Pipena reklo da je bio intoksiniran.
NBA.jpg
Posle svađe je usledila i fizička konfrontacija, a Šafigi je završio u bolonici sa povredom glave.
Zvaničnici policije kažu da je Pipen dobrovoljno došao u stanicu na ispitivanje i da je sarađivao u istrazi. On nije priveden.
Pipen je trenutno specijalni savetnik predsednika Bulsa.

Država kreće u borbu protiv nasilja na sportskim terenima

Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama (2013-2018) i Akcioni plan za njeno sprovođenje.
foto: StarSport
Sprovođenje iste omogućiće stvaranje bezbednog ambijenta na sportskim priredbama i razviti pravne i institucionalne mehanizme na prevenciji i sprečavanju nasilja.
Tako je utvrđena osnova za uspostavljanje efikasnih mehanizama i koordinacija i jasna podela nadležnosti, odgovornosti za sistemsko sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima.
U saradnji sa sportskim savezima i međunarodnim organizacijama očekuje se da se ostvare evropski standardi u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima. 

Izmenama propisa omogućeno je brzo i efikasno procesuiranje izvršilaca krivičnih dela i prekršaja i uspostavljen mehanizam kojim se sprečava da rizične grupe i poznati izvršioci krivičnih dela prisustvuju sportskim priredbama. 

Uspostavljen je integrisani sistem bezbednosti na nacionalnom i lokalnom nivou koji će omogućiti efikasniji preventivni rad na sprečavanju nasilja, precizirano je u Akcionom planu za sprovođenje Nacionalne stretegije.

Dinamo prodao i Vrsaljka u Seriju A

Samo dva dana nakon što je Tin Jedvaj prodat Romi, zagrebački Dinamo prodao je još jednog igrača u Seriju A, štopera Šimea Vrsaljka (21) ekipi Đenoe.
Hrvatski šampion je za talentovanog desnog beka dobio četiri miliona evra, a Vrsaljko je potpisao četvorogodišnji ugovor sa ekipom iz Đenove.
Vrsaljko je 2010. godine debitovao za Dinamo, a već sledeće godine postao je i hrvatski reprezentativac, ali je odigrao samo četiri utakmice za "vatrene" u međuvremenu.
"Gotovi su svi detalji i Šime Vrsaljko je igrač Đenoe. Hvala Vrsaljku za sve što je dao Dinamu poslednjih godina, ali fudbal je takav posao i došlo je vreme za rastanak. Očekivali smo to, planirali i zato i jesmo doveli Ivu Pinta koji igra poziciju desnog beka. Šimi želimo sve najbolje u karijeri i vrata našeg klubu su mu uvek otvorena", rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Liga Evrope: Hajduk Split mogući protivnik Crvene Zvezde u trećem kolu

Crvena zvezde nije izborila status nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nedovoljno visok koeficijent crveno-belih bi tako u Beograd mogao da dovede, pod uslovom da crveno-beli prvo savladaju islandski Vestmanejar, Štutgart, Rubin, Sevilju, Svonsi, Udineze, Briž, ali i Hajduk iz Splita.
Crvena zvezda neće biti nosilac u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
zvezda.jpg
Klub iz Ljutice Bogdana je povlašćenog žreba i znatno lakših protivnika na evropskom putu (u slučaju da se isti izbori na terenu prethodno) koštala mala razlika u koeficijentu uspešnosti tokom prethodnih pet sezona.
Poslednje, 29. mesto u grupi nosilaca zauzeo je splitski Hajduk sa koeficijentom 8,916. Crveno-beli su najbolji u grupi nepovlašćenih klubova sa koeficijentom 8,425.
Ovo u praksi znači da Crvenu zvezdu, opet pod uslovom da ne kiksne strahovito protiv islandskog Vestmanejara, očekuju potencialni protivnici u vidu ekipa kakve su Štutgart, Rubin, Sevilja, Svonsi, Udineze, Briž, Standard, Sent Etjen, Trabzon... Među njima, i pomenuti Hajduk.
Da je Zvezda uspela da se progura među nosioce, potencijalni protivnici bi joj bili, barem u teoriji, poprilično lakši - Asteras Tripolis, Ksanti, Ventspils, Tromzo, Jablonec, Maervel, Tun, Geteborg, Liberec...
Kvalitetne ekipe svakako, ali ne i podjednako kvalitetene kao one koje dolaze iz Primere, Bundes lige, Premijer lige, Serije A ili ruske lige.
Ovaj poredak važi samo ako 17 od 29 nosilaca opravdaju uloge favorita i prebrode prepreke u drugom kolu, koje je na programu 18. i 25. jula.

Gold kup: Panama u četvrtfinalu

Meksiko i Panama ostvarili su pobede u 2. kolu grupe Gold kupa, šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP Photo
Panama je u Sijetlu minimalnim rezultatom savladala Martinik, a jedini pogodak postigao je Gabrijel Tores, minut pre kraja iz penala.
Pobedu je ostvario i Meksiko, koji je sa 2:0 nadigrao Kanadu, golovima Raula Himenesa i Marka Fabijana, pred oko 30.000 navijača.
Panama je drugom pobedom obezbedila mesto u četvrtfinalu, dok će se Meksiko, koji je u prvom kolu neočekivano poražen od ove selekcije, za plasman u narednu rundu boriti u poslednjem kolu protiv Martinika, koji je na premijeri šokirao Kanadu. 

Meksiku je dovoljan i bod za prolaz dalje, a u četvrtfinale će pored pobednika i vicešampiona grupa proći i dve najbolje trećeplasirane ekipe. 

Gold kup, 2. kolo: 
Panama - Martinik 1:0
Torres 83p
Meksiko - Kanada 2:0
Himenes 41, Fabian 56p 

Grupa A: 1. Panama 6, Meksiko 3, Martinik 3, Kanada 0

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger