Headlines News :

Nole i Endi egzibiciono

Written By maxtv on петак, 12. април 2013. | 22:03


Novak Đoković i Endi Marej odigraće u subotu ujutru egzibicioni meč u Monte Karlu. Đoković se očigledno spreman vraća na teren i brzo oporavlja od povrede zadobijene na četvrtfinalnom meču Dejvis kupa između reprezentacija SAD i Srbije prošlog vikenda u Bojsiju.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra će u Monte Karlu odigrati egzibicioni meč protiv Endija Mareja, najavio potpredsednik za odnose sa medijima i marketing Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Nikola Arzani.
Marej-Djokovic.jpg
Arzani je na Tviteru napisao da će se Đoković i Marej sastati u egzibiciji na trgu Kazino od 11 sati, a taj duel trebalo bi da predstavlja uvertiru pred start masters turnira, koji se u kneževini Monako igra od 15. do 21. aprila za nagradni fond od 2,7 miliona evra.
Đoković se očigledno spreman vraća na teren i brzo oporavlja od povrede zadobijene na četvrtfinalnom meču Dejvis kupa između reprezentacija SAD i Srbije prošlog vikenda u Bojsiju.
Srpski teniser iskrenuo je zglob prilikom doskoka u duelu protiv Sema Kverija, ali je posle lekarske intervencije stisnuo zube i pobedio Amerikanca, osvojivši odlučujući poen za Srbiju, pobedu od 3:1 i plasman u polufinale Dejvis kupa.
Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak, a egzibicija sa Marejem trebalo bi Đokoviću da posluži kao provera koliko je njegov zglob spreman za opterećenja na šljaci.

Radnički na Banjici


Vaterpolisti Radničkog na Banjici igraju drugi meč polufinalne serije protiv Partizana, a kapiten Vanja Udovičić najavljuje bespoštednu borbu do poslednjeg daha. U prvom meču u Kragujevcu, domaći su slavili sa 11:8.
Kapiten vaterpolista Radničkog Vanja Udovičić rekao je da njegov tim čeka težak zadatak protiv Partizana istakavši da će sutra na Banjici igrati kao da je rezultat 0:0 u pobedama, u polufinalnoj seriji plej-ofa šampionata Srbije. Kragujevčani su u seriji poveli sa 1:0, savladavši aktuelnog prvaka u četvrtak kod kuće sa 11:8.
Udovicic.jpg
"Crno-beli su mlad tim, nemaju šta da izgube. Tokom cele sezone u jake susrete ulaze rasterećeno, bez bremena favorita, što im umnogome pomaže. Željni su dokazivanja, pozitivno razmišljaju, ne predaju se do kraja i to je karakteristično za celokupni sistem Partizana, otkako postoji. Za igrače Partizana je velika stvar što na ovaj način mogu da sazrevaju, ove utakmice im mnogo znače i sve to je generalno dobro za ceo srpski vaterpolo", smatra Udovičić.
On je ocenio da će u drugom duelu polufinalne serije pritisak biti na obe ekipe.
"Jako je teško igrati na Banjici, gde je malo ekipa uspelo da savlada domaćina. Lakše se diše posle jučerašnje pobede, ali treba da razmišljamo da je sutra novi meč, koji može puno da nam donese. Zato ćemo u novu utakmicu ući kao da je rezultat u pobedama 0:0, jer jedino tako možemo da igramo protiv mlade i rasterećene ekipe Partizana, koja nikoga preterano ne respektuje", istakao je kapiten Radničkog.
Udovičić je izrazio zadovoljstvo pobedom u domaćem bazenu, navodeći da su Kragujevčani protiv crno-belih u dobrom delu utakmice kontrolisali igru.
"Posle serije od tri primljena gola i izjednačenja na 8:8 nismo pali i to je veliki plus za ekipu. Još se vidi da ima oscilacija u našoj igri, ali se nadam da će se u mečevima pred nama to popraviti, da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, jer smatram da imamo kvalitet", rekao je Udovičić.
Druga utakmica polufinalne serije plej-ofa prvenstva Srbije između Partizana i Radničkog igra se sutra na Banjici od 20 sati.

"Armejci" na korak do fajnal-fora


Srpska kolonija u Moskvi zabeležila još jednu ubedljivu pobedu protiv Kahe Laboral i povela sa 2:0 u seriji. Naredni meč igra se sledeće nedelje u Vitoriji.
Košarkaši moskovoskog CSKA poveli su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su večeras na svom terenu pobedili Kahu Laboral sa 90:68 (20:26, 24:11, 25:13, 21:18).
CSKA.jpg
Plejmejker CSKA Miloš Teodosić završio je utakmicu sa 14 poena, sedam asistencija i šest skokova. I ostala trojica srpskih internacionalca bila su "dvocifrena". Nenad Krstić i Zoran Erceg postigli su po 16, a Vladimir Micov 11 poena. Saša Kaun je takođe postigao 16 poena.
Najefikasniji u poražnom timu bio je Maćej Lampe sa 19 poena, dok je Nemanja Bjelica završio utakmicu sa pet poena, uz šut iz igre 2/9.
Serija se sada seli u Vitoriju, gde se nastavlja sledeće nedelje. Na završni turnir u Londonu plasiraće se tim koji prvi zabeleži tri pobede.

Čelsi imao sreće, Benfika na Fener


Aktuelni prvak Evrope, londonski Čelsi, ima priliku da objedini titule prvaka Evrope i Lige Evrope,a rival u polufinalu biće im Bazel. Drugi polufinalni par čine Benfika i Fenerbahče. Prve utakmice igraju se 25. aprila a revanši 2. maja.
Nakon žreba u Nionu odlučeno je da Čelsi u borbi za finale Evropa lige ukrsti koplja sa švajcarskim Bazelom a da Benfika prolaz u finale traži protiv turskog Fenerbahčea. Prvi mečevi na programu su 25. aprila.
Celsi.jpg
Trener londonskog Čelsija Rafa Benitez rekao je da nije specijalno srećan što će igrati sa bazelom u polufinalu Evropa lige jer je svaki protivnik težak čim je stigao do polufinala.
"Razmišljali smo o mogućem protivniku u polifinalu u smislu blizine tj. vremena koje će nam trebati za put. U tom smislu Bazel nam odgovara jer nije daleko. Oni su sjajan sastav a to su pokazali u mečevima sa Totenhemom", rekao je Benitez.
"Oni su napadački tim, igraju veoma intezivno i znamo da je atmosfera na njihovom stadionu vrlo dobra. Biće to interesantno iskustvo na našem putu ka novom evropskom trofeju", završio je Benitez.
Zanimljivo je da će u slučaju plasmana u finale i eventualnog osvajanja trofeja Evropa lige, londonski tim u svojim vitrinama desetak dana imati oba evropska trofeja jer se finale Evropa lige igra desetak dana pre finala Lige šampiona, koju su "plavci" osvojili prošle godine i čiji se trofrj još uvek nalazi u Londonu.
Iz švajcarskog tima nisu bili srećni nakon žreba koji im je za protivnika dodelio aktuelnog prvaka Evrope-londonski Čelsi. Trener Bazela Murat Jakin očekivao je Fenerbahče.
Bazel.jpg
"Fenerbahče je po mom mišljenju bio najbolja opcija ali sada ćemo jednostavno morati da se spremamo za meč sa Čelsijem. Oni su najbolji tim koji je ostao u takmičenju ali nema razloga za strah od ovakvog žreba. Nikad nisam bio na Stamford Bridžu i jedva čekam da vodim ekipu na tom stadionu", rekao je trener švajcaraca.
Predsednik Bazela Bernard Hejsler raduje se povratku u London.
"Žurka još uvek nije gotova za nas. Srećan sam zbog povratka u London jer iz tog grada nosimo lepa sećanja", slikovito je obajasnio Hejsler.
Prvi meč igra se na "Sent Jakob" stadionu u Bazelu 25.aprila revanš je na programu nedenju dana kasnije na Stamford Bridžu u Londonu.
Portugalci veruju u prolaz, isto je i u Feneru
Predstavnici Benfike nisu bili baš oduševljeni što će morati put Istanbula na megdan Fenerbahčeu ali su sigurni u svoje kvalitete i prolaz u finale.
Benfika.jpg
"Neće biti lako ali smo optimisti", rekao je legendarni Rui Košta koji je predstavljao protugalce na žrebu u Nionu.

"Najvažnije je bilo da se nađemo u ovom žrebu. Svesni smo bili da su svi mogući protivnici veoma dobri čim su došli do polufinala. Fenerbahče je sjajan tim, eliminisali su do tada neporaženi Lacio. Mi želimo da nastavimo naš put, da se plasiramo u finale i predstavljamo portugalski fudbal u finalu. Biće teško ali verujemo u uspeh", rekao je sportski direktor Benfike Rui Košta.

Prvi meč se igra u Istanbulu pred sjajnim navijačima i portugalce sigurno čeka "paklena" atmosfera.
"Publika je svakako značajan faktor. Oni će biti u prednosti pred njihovim navijačima isto kao što ćemo mi biti pred našom publikom. Igrači Benfike moraju da se prilagode svakom ambijentu i nema sumnje da će se dobro snaći u Turskoj", zaključio je Rui Košta.

U turskom taboru ispoljili su samouverenost u svoje kvalitete nakon što su saznali ime protivnika u polufinalu. Respektuju Benfiku ali su sugurni da će igrati amsterdamsko finale.
Fener.jpg
Generalni sekretar Fenera Talat Jilmaz je nakon žreba rekao da veruje u svoj tim:
"Nadamo se putu u Amsterdam i pobedi nad Benfikom. Ovo je bio dobar žreb za nas i verujem u uspeh", rekao je Jilmaz za klupsku televiziju.
"Vidim da neki spominju neki poraz od Benfike iz prošlosti od 7:0. Ja se toga zaista ne sećam, bio sam dete. Preferiram da gledam u budućnost. Portugal je lepa zemlja a Lisabon lep grad i nadam se dobroj zabavi i naravno, prolazu u finale", završio je Jilmaz.
Prva utakmica između Fenerbahčea i Benfike igra se u Isatnbulu 25.aprila a revanš je sedam dana kasnije u Lisabonu.

Nemačko-španski rat za finale!


Žrebom u Nionu odlučeno je da u polufinalu gledamo dva nemačko-španska duela - Bajern protiv Barse, Dortmund opet na Real. Nemački timovi će u prvim utakmicama biti domaćini, a potom gostovati na Pirinejima u revanšima.
U polufinalu Lige Šampiona 23. aprila igraće Bajern Minhen-Barselona, dok će se 24. aprila sastati Borusija Dortmund-Real Madrid, ishod je današnjeg žreba u sedištu UEFE u Nionu. Prve utakmice igraju se u Nemačkoj a revanši u Španiji.
U prvom polufinalu Lige šampiona koplja će ukrstiti, ove godine dominantni, Bajern iz Minhena i sjajna Barselona. Kakve će to dve utakmice biti! Iz oba tabora poručuju da su sigurni u prolaz i put u London na finale.
Nakon nionskog izvlačenja parova, direktor katalonskog kluba Andoni Zubizareta rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da eliminiše Bajern i dođe do finala na Vembliju, gde je dva puta već osvajala ovaj trofej.
Katalonci su svoj prvi trofej evropskog prvaka osvojili 1992. godine pobedom od 1:0 nad italijanskom Sampdorijom. Na Vembliju je Barselona trijumfovala i 2011. godine, a tada je u finalu bila bolja od Mančester Junajteda sa 3:1.
Barsa.jpg
"Nadamo se da ćemo opet stići na Vembli, koji je za nas zaista magično mesto. Prethodno, očekujem da odigramo dve zaista dobre utakmice sa Bajernom. Radi se o ekipama koje neguju različite stilove igre. Pokušaćemo da nametnemo svoj način i da uživamo u fudbalu. Prošle godine smo ispali u polufinalu, ali dobro ćemo se spremiti za Bajern", rekao je Zubizareta španskim medijima, koji je kao golman 1992. godine bio na terenu kada je Barselona došla do prvog trofeja prvaka Evrope.
I u taboru Bavaraca nadaju se pobedi u ovom dvomeču iako je Barselona, kako kažu, izuzetno jak i težak protivnik. Izvršni direktor minhenskog kluba Karl-Hajnc Rumenige rekao je da će njegov tim u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone imati odličnu priliku da se revanšira za poraz u istom takmičenju od pre četiri godine.
Barselona je u četvrtfinalu LŠ u sezoni 2008/2009 na svom terenu slavila sa 4:0, a u revanšu u Minhenu bilo je 1:1. Kasnije je španski tim, predvođen trenerom Pepom Gvardiolom, stigao do titule šampiona Evrope.
Bajern.jpg
"Veoma se radujem predstojećem dvomeču. Igraćemo protiv najuspešnije evropske ekipe u poslednjih nekoliko godina. Biće izuzetno teško i napeto. U prethodnom duelu pre četiri godine doživeli smo pravi 'Vaterlo'. Sada je naša šansa da pokažemo da smo napredovali", rekao je Rumenige nemačkim medijima.
On je dodao u polufinalu nema favorita i da će duel sa Barselonom biti dobar način da se uporede i dva nacionalna takmičenja - Bundesliga i Primera.
Fudbaler sredine terena Bajerna Bastijan Švajnštajger istakao je da očekuje da navijači uživaju na oba meča.
"U polufinalu Lige šampiona nema slabih ekipa. Verujem da će oba duela sa Barselonom biti zaista fantastična", napisao je Švajnštajger na svojoj Fejsbuk stranici.
Nemoguće je govoriti o ovom dvomeču a ne spomenuti Pepa Gvardiolu. Bivši trener Barse i budući trener Bajerna biće između "dve vatre". Pitanje je samo da li će pomoći svom novom klubu po pitnju taktike i pripreme utakmica ili će ostati lojalan Barsi dok ne primi prvu platu na novom poslu...
Prvi polufinalni meč igra se 23. aprila u Minhenu, a revanš je 1. maja u Barseloni.
Real sprema osvetu ''milionerima''
Borusija iz Dortmunda i Real odigraće ove sezone još dva meča. "Milioneri" su bili uspešniji u grupnoj fazi takmičenja, sada su ulozi mnogo veći.
Murinjo i Klop.jpg
Jirgen Klop, trener Borusije, rekao je nakon žreba da je srećan što igra protiv ekipe koju poznaje i sa kojom su se već sastali ove sezone u LŠ.
"Drago mi je što znamo našeg protivnika. Sada preostaje samo da se igra fudbal. Ne moram da ističem da je Real težak protivnik, ali od tri potencijalne ekipe, koje smo mogli da dobijemo, oni su jedina koju smo već pobedili ove seozne", rekao je Klop.
Borusija i Real Madrid su se ove sezone već sastali u najprestižnijem evropskom takmičenju, pošto su bili u istoj grupi. U Dortmundu su izabranici Klopa trijumfovali sa 2:1, dok je u Madridu bilo nerešeno 2:2.
Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je uzubuđen zbog novih duela "milionera" i "kraljevskog kluba".
Real Dortmund.jpg
"Ovo je bio dobar žreb za nas. Važimo za blage autsajdere, ali mi smo ih već pobedili ove sezone jedanput. Stekli smo tada mnogo poštovanja prema Realu. Jedina stvar kojom nismo zadovoljni je što ćemo revanš igrati u Madridu", rekao je Cork.
Na drugoj strani, iz ''kraljevskog kluba'' smatraju da je pred njima težak zadatak jer u grupi nisu uspeli da savladaju ''milionere'' ali da ipak veruju u prolaz i finale na Vembliju.
"Čast nam je što smo izborili mesto u polufinalu ovako velikog takmičenja. Moram da podsetim sve navijače da ove sezone u dva meča nismo pobedili Borusiju. Zbog toga sam siguran da nam neće biti lako, ali se radujemo i sanjamo da igramo finale na Vembliju", rekao je Butragenjo španskim novinarima nako žreba.
Real Dortmund 2.jpg
Real i Borusija su već igrali u polufinalu LŠ pre 15 godina. Tada su Madriđani kod kuće pobedili sa 2:0, a u revanšu nije bilo golova. Real je nakon toga došao i do trofeja Lige šampiona i sugurno da madriđani ne bi imali ništa protiv da se ponovi isti scenario.
Borusija iz Dormunda će u prvoj utakmici, 24. aprila, dočekati na svom terenu Real Madrid, dok će se revanš igrati 1. maja.

Hrabro protiv šampiona


Mladen Dodoć, trener Javora, pred meč sa ekipom Partizana izjavio je da loši rezultati protivnika u poslednje vreme ne mogu biti prednost njegovom timu. Crno-beli bez Ninkovića i Mitrovića, Javor bez Onjila. Meč se igra u Ivanjici u subotu od 14 časova.
Trener Javora Mladen Dodić rekao je danas pred utakmicu 23. kola Superlige protiv Partizana da loši rezultati protivnika u poslednje vreme ne mogu biti prednost njegovom timu.
Dodic.jpg
"S obzirom na stanje na tabeli i loše rezultate u poslednje vreme, Partizan je došao u situaciju da mora da se 'vadi' protiv nas. To nam ne ide u prilog, ali gledamo sopstveni interes, da ostanemo neporaženi kako bismo povećali bodovni saldo na tabeli. Svesni smo da nijednu utakmicu nismo odigrali bez golova i da bismo ostali neporaženi moramo da damo gol", rekao je Dodić.
Partizan će protiv Javora biti oslabljen odsustvom Nikole Ninkovića i Aleksandra Mitrovića, a Dodić je istakao da crno-beli i pored toga imaju dovoljan broj igrača da se suprotstavi njegovoj ekipi.
"Partizan, bez obzira na odsustvo Ninkovića i Mitrovića, ima dovoljan fond igrača i dovoljno aduta. U prilog tome govori da se Eliomar Silva, koji je prošle godine bio najkorisniji naš igrač, još nije izborio za mesto startera. To govori o njihovom fondu igrača, konkurenciji i kvalitetu", rekao je Dodić.
Mitrovic.jpg
Javor će biti oslabljen odsustvom Igora Stojakovića, koji nije u timu već četiri utakmice, dok će Viktor Onjilo zbog povrede propustiti tek drugi meč ove sezone.
"Igor Stojaković već četiri utakmice nije tu zbog povrede, to nam stvara mnogo problema, a protiv OFK Beograda se povredio Viktor Onjilo i to je veliki hendikep jer nemamo preveliki fond igrača", rekao je trener ekipe iz Ivanjice.
"U sredu nas očekuje revanš polufinala Kupa i ta utakmica je za nas od istorijskog značaja, ali nismo u mogućnosti da previše igrača odmaramo, već smo sticajem okolnosti često nekompletni što se odražava na igru i rezultate. Pobeda bi bila istorijska s obzirom na činjenicu da Javor nikada nije pobedio Partizan i to bi nam podiglo samopouzdanje pred Kup", rekao je Dodić.
Javor će dočekati Partizan sutra u 14.00.

Titula za Vilanovu


Odbrambeni fudbaler Barselone Erik Abidal rekao je da će ta ekipa pokušati da osvoji Ligu šampiona pre svega zbog trenera Tita Vilanove, koji je ove sezone imao ozbiljne zdravstvene probleme.
"Sva četiri tima su zaista odlična. Ipak, mi želimo da dođemo do finala i osvojimo trofej zbog Tita. Ove sezone mu je stvarno bilo teško", kazao je Abidal španskim medijima.
Erik-Abidal.jpg
Vilanova je ove sezone nekoliko meseci odsustvovao sa klupe Barselone zbog operacije tumora na pljuvačnoj žlezdi. Nakon toga imao je šestonedeljni tretman hemoterapijom i zračenjem.
Slične probleme imao je i Abidal koji se nedavno vratio na teren posle 14 meseci pauze zbog transplantacije jetre.
Tito-Vilanova.jpg
Ove sezone Barselona se nalazi na dobrom putu da osvoji i titulu prvaka Španije, pošto osam kola pre kraja ima 13 bodova više od drugoplasiranog Reala iz Madrida.

Di Stefano pušten iz bolnice


Legendarni fudbaler Alfredo Di Stefano pušten je iz bolnice u Valensiji posle rutinske kontrole srca. Di Stefano je u utorak primljen u univerzitetsku bolnicu Vera u Valensiji radi rutinske kontrole srca, na kojem mu je 2005. godine urađen pejsmejker, posle infarkta miokarda.
Ovaj 86-godišnji Argentinac je tokom karijere igrao za River Platu, Urakan, Milijonarijos, Espanjol i Real Madrid, čiji je i danas počasni presednik kluba.

Alfredo-di-Stefano.jpg
Di Stefano je jedan od retkih fudbaler koji je nastupao za tri države. On je odigrao šest mečeva za Argentinu, četiri za Kolumbiju i 31 za Španiju, a dvaputa je proglašavan za najboljeg evropskog fudbaler godine.

Dobri igrači al loši vozači


Fudbaler Mančester Sitija Mika Ričards treći je igrač tog kluba kome je u poslednje dve nedelje izrečena šestomesečna zabrana vožnje. Kao i njegovi saigrači Karlos Tevez i Samir Nasri, ni Ričards se nije odazvao na dva policijska obaveštenja o prekoračenju brzine.
Tevez je pre deset dana zbog vožnje sa neispravnom dozvolom i bez uplaćenog osiguranja, pored zabrane, kažnjen i sa 250 sati društveno-korisnog rada.
Mika-Ricards-1.jpg
Policijski radar je u septembru dva puta uhvatio Ričardsov Ferari u nedozvoljenoj brzini u Mančesteru.

Palestinci zaista ne vole Barsu


Dresovi Barselone ponovo gore u Palestini. Najava prijateljske utakmice Katalonaca u Tel Avivu razbesnela Palestince koji su, ponovo, spalili nekoliko dresova Barse. "Utakmica mira" zakazana za 31. jul i igraju Barselona protiv kombinovane izraelsko-palestinske ekipe. Videćemo...
"Utakmica mira" kojom Barselona želi da pomogne rešavanje višedecenijske krize na Bliskom istoku, dobila je vatreni uvod jer je grupa Palestinaca spalila nekoliko Barseloninih dresova u znak protesta protiv tog meča.
Barselona je najavila da će u Tel Aviv doputovati u najjačem sastavu, ali se za sada ne zna ko će nastupiti za kombinovani palestinsko-izraelski tim.
Što se Palestinaca tiče, posle još jednog paljenja Barsinih dresova postavlja se pitanje ko će, uopšte, imati hrabrosti za tako nešto.

U sredu polufinale Kupa Srbije


Revanš utakmice polufinala fudbalskog Kupa Srbije igraju se u sredu, a prvi će na teren OFK Beograd i Vojvodina. Utakmica na Omladinskom stadionu između OFK Beograda i Vojvodine u sredu počinje u 16 sati, dok će duel Jagodine i Javora istog dana početi od 20 sati.
Vojvodina i Javor su u prvim utakmicama stekli prednost od po 1:0.
Vojvodina-2013....jpg
Plasman u finale obezbediće ekipe koje osvoje veći broj bodova u dve utakmice, a ako tu budu izjednačene dalje će proći ekipa koja bude imala bolju gol razliku.
Ukoliko je i gol razlika jednaka, odlučiće veći broj postignutih golova na gostujućem terenu, a ako ni tada ne bude poznat finalista, pobednika će odlučiti jedanaesterci.
Finale Kupa Srbije igraće se 8. maja u Beogradu.

Masa najbrži na treningu


Vozač Ferarija Felipe Masa ostvario je najbrže vreme na današnjem treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Masa je ostvario vreme od minut, 35 sekundi i 340 stotinki i bio je brži za 0,15 sekundi od vozača Lotusa Kimija Raikonena. Treći je bio njegov klupski kolega Ferando Alonso.
Masa je dobrim rezultatom iznenadio i članove ekipe, pa mu je jedan od vodećih inženjera Rob Smedli preko radija poručio da "brzina nije dobra, nego izvanredna".
Felipe-Masa-1.jpg
Četvrto vreme ostvario je prošlogodišnji pobednik trke u Šangaju, vozač Mercedesa Niko Rozberg, Mark Veber iz Red Bula je peti, dok je njegov klupski kolega, aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel na 10. mestu.
Vozač Meklarena Dženson Baton zauzeo je šesto, a Luis Hamilton iz Mercedesa sedmo mesto.
Vozač Marusije Maks Čilton morao je da odustane od treninga zbog kvara.
Felipe-Masa.jpg
Treća trka u šampionatu Formule jedan vozi se u nedelju od 9 sati po srednjeevropskom vremenu u Šangaju.

Olimpijski šampion postao profesionalac


Olimpijski šampion u boksu Japanac Riota Murata, koji je osvajač titule u srednjoj kategoriji na Igrama u Londonu 2012, odlučio je da pređe u profesionalne vode. Murata je doneo Japanu prvu titulu olimpijskog šampiona u boksu od 1964 godine.
Dvadesetsedmogodišnji bokser pridružio se Misako timu sa sedištem u Tokiju.
Rijota-Murata.jpg
Murata je u finalu Igara u Londonu savladao Brazilca Eskivu Falkaa Florentina na poene sa 14:13 i doneo Japanu prvu titulu olimpijskog šampiona u boksu od 1964 godine.

Dramatičan finiš "Bulsa"


Košarkaši Čikaga pobedili su na svom terenu, posle produžetka, Njujork sa 118:111 i prekinuli niz Niksa od 13 uzastopnih trijumfa u NBA ligi.Bulsima je ovo drugi put u poslednje dve nedelje da prekidaju pobednički niz jedne ekipe. Oklahoma u Ouklendu savladala Golden Stejt sa 116:97.
Čikago je do pobede predvodio Nejt Robinson sa 35 poena, a postigao je osam poena u produžetku od 13 koliko su ubacili Bulsi.
Nba-Bulsi-3.jpg
Bulsi su tako drugi put u poslednje dve nedelje prekinuli niz jedne ekipe. Noćas je to bio niz od 13 uzastopnih pobeda Niksa, dok su 27. marta prekinuli niz Majamija od 27 trijumfa u nizu, što je drugi najduži niz pobeda u istoriji NBA lige.
Džimi Batler dodao je 22 poena uz 14 skokova, Luol Deng ubacio je 16 poena, a Karlos Buzer 13 poena i 15 skokova za Čikago. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.
Karmelo Entoni bio je najbolji u ekipi Njujorka sa 36 poena i 19 skokova, a Džej Ar Smit dodao je 28 poena i 14 skokova.
Nba-Bulsi-4.jpg
Košarkaši Oklahome pobedili su Golden Stejt sa 116:97 i vratili se na prvo mesto u Zapadnoj konferenciji pred plej-of. Kevin Durent bio je najbolji u ekipi Oklahome, a dve asistencije nedostajale su mu do "tripl dabl" učinka, postigao je 31 poen, imao 10 skokova i osam asistencija.
Kevin Martin postigao je 23 poena, a Rasel Vestbruk dodao je 18 poena i devet asistencija za Oklahomu, koja je stekla prednost nad San Antonijom u borbi za prvo mesto Zapada, zbog boljeg skora u konferenciji. San Antonio je trenutno drugi sa 57 pobeda i 21 porazom.
Nba-Bulsi.jpg
Stiven Kari postigao je 22 poena, a Džeret Džek 19 poena za ekipu Golden Stejta, koja će u narednom periodu igrati bez centra Endrua Boguta, zbog povrede levog članka.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger