Headlines News :

Rukometaši Hamburga prvaci Evrope!

Written By maxtv on недеља, 2. јун 2013. | 22:20

Rukometaši nemačkog Hamburga osvojili su Ligu šampiona, pošto su u finalu završnog turnira u Kelnu pobedili Barselonu nakon produžetka sa 30:29 (11:9, 25:25). Ovo je prva evropska titula za nemački Hamburg.
Rukometni klub Hamburg postao je prvak Evrope prvi put u svojoj istoriji nakon velike pobede u dramatičnoj utakmici protiv španske Barselone - 30:29. Meč je obeležio vrhunski rukomet i mnogo preokreta i igra u serijama.
Hamburg titula.jpg
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Hans Lindberg sa šest postignutih golova, dok je u Barseloni najbolji bio Rutenka sa osam golova.
Ekipa Barselone je u prvom poluvremenu bolje odigrala u odbrani i zasluženo je na odmor otišla sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu Hamburg je zaigrao mnogo bolje. Vodio je nemački tim nekoliko minuta pre kraja meča sa 24:20, imao je i priliku da tu prednost poveća, ali je dobrim odbranama Arpada Šterbika Barselona uspela da se vrati u meć.
Posle regularnih 60 minuta igre bilo je nerešeno 25:25, pa je pobednik rešen posle produžetaka.
Hamburg Barsa finale1.jpg
U produžecima je nemački tim u nekoliko navrata imao dva gola prednosti, ali je Barselona uspevala da izjednači rezultat.
Kada je izgledalo da će pobednik ipak biti rešen posle izvođenja sedmeraca, golman Hamburga Johanes Biter je u poslednjem minutu drugog produžetka fantastično odbranio dva šuta rukometaša Barselone i tako doneo svom timu prvu titulu šampiona Evrope.

Radvanska eliminisala Anu sa Rolan Garosa

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je danas u osmini finala Rolag Garosa od Poljakinje Agnješke Radvanske sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4). ana loše odigrala prvi set, drugi odigrala bolje ali to nije bilo dovoljno protiv raspoložene Radvanske.
Porazom od Poljakinje Agnješke Radvanske od 2:0 u setovima, srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu. Radvanska je bila bolja u većem delu meča i zasluženo pobedila.
Ana Ivanovic.jpg
U prvom setu je viđena velika borba na terenu. Ivanovićeva je odmah na startu izgubila gem na svoj servis, tako da je Poljakinja povela sa 2:0.
U trećem, ujedno i najdužem gemu u prvom setu, srpska teniserka je imala tri brejk lopte, ali je Radvanska uspela da se odbrani i poveća prednost. Poljakinja je do kraja seta još jednom oduzela servis Ivanovičevoj i lako dobila taj deo igre sa 6:2.
Ana je dobro počela drugi set. Odmah je u prvom gemu oduzela servis protivnici, ali je Poljakinja uzvratila i izjednačila na 1:1.
Radvanska.jpg
Do kraja seta viđena su još tri brejka, ali je Poljakinja napravila jedan više što je bilo dovoljno da dobije drugi set sa 6:4 i plasira se u ćetvrtfinale Rolan Garosa.
Radvanska će u ćetvrtfinalu igrati protiv Sare Erani.

Tsonga prejak za Troickog

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u prvo grend slem čevrtfinale u karijeri, pošto je danas u osmini finala Rolan Garosa izgubio od Francuza Žoa Vilfrida Tsonge sa 6:3, 6:3, 6:3.
Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u prvo grend slem čevrtfinale u karijeri, pošto je danas u osmini finala Rolan Garosa izgubio od Francuza Žoa Vilfrida Tsonge sa 6:3, 6:3, 6:3.
RG-3.jpg
Troicki je slabo ušao u meč, koji je trajao sat i 45 minuta. Trebalo mu je nekoliko gemova da se navikne na glavni teren Filip Šatrije i protivnika, što je osmi igrač na ATP rang-listi iskoristio i preuzeo inicijativu.
Srpski teniser je u drugom setu igrao mnogo bolje, pružio je veći otpor, ali nijanse su odlučile da snažni Francuz dođe do ubedljive prednosti (2:0).
Uprkos dobrim igrama na turniru u Parizu, Troicki je naišao na boljeg od sebe i Tsonga je zasluženo došao do četvrte pobede iz sedam međusobnih okršaja.
Tsonga će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između švajcarca Rodžera Federera i Francuza Žila Simona.

Šefik, navijači i sudije...

Hrvatski mediji razloge poraza Juga u finalu Lige šampiona od Crvene zvezde vide u sjajnoj partiji Denisa Šefika, vatrenoj podršci sa tribina, ali i u "sudijskoj pomoći". Ističe se kako je sudijski par imao ujednačen kriterijum na početku meča, ali da im je u završnici ponestalo hrabrosti.
Hrvatski mediji jedinstveni su u oceni da su vaterpolisti Crvene zvezde do titule prvaka Evrope došli uz pomoć sjajnog golmana Denisa Šefika, navijača, ali i naklonosti sudija.
Zvezda-3.jpg
"Zvezda u paklu Beograda slavila protiv Juga i uzela evropsku titulu", "Vaterpolsti dubrovačkog Juga poklonili su trofej prvaka Evrope Crvenoj zvezdi", samo su neki od naslova koji opisuju dešavanja sa finalnog turnira Lige šampiona na Banjici.
"Hrvatski tim nije iskoristio objektivno veći kvalitet, dok su igrači Zvezde znali da kapitalizuju domaći teren i 5.000 gledalaca, kao i naklonost sudijskog para. Jug je u ovom trenutku zaista objektivno mnogo bolji tim od Crvene zvezde, za koju od velikih igrača igraju tek Šefik, Pijetlović, Prlainović..", prenosi, između ostalog, sajt „Jutarnji list".
Zvezda.jpg
Primedbe na računa arbitara Stavridisa (Grčka) i Kaputija (Italija) imao je i autor teksta sa portala „24 sata", koji je konstatovao da su sudije u početku imale izjednačen kriterijum, ali i da im je ponestalo hrabrosti kako je utakmica odmicala.
"Na kraju utakmice došlo je do propusta organizatora, jer su navijači u poslednjem napadu Juga ubacivali razne predmete u bazen, a zatim su po završetku meča upali u bazen dok su gostujući igrači još bili unutra. Na sreću, sve je prošlo bez dodatnih incidenata", navodi se u tekstu koji ima naslov "Sjajni golman Šefik uništio Jug".
Zvezda-2.jpg
Indikativno je, ipak, da onaj najkompetentniji da govori o suđenju, trener Juga i nekadašnji trofejni reprezentativac Jugoslavije Veselin Đuho, nema nikakvih primedbi.
"Razočarani smo. Bili smo favoriti i to nam je donelo veliki pritisak. Igrači su se borili, ali golman Crvene zvezde Denis Šefik je bio sjajan i nije nam dozvolio da dođemo do pobede. Znali smo da nas čeka teška utakmica i to se dogodilo. Dva zadnja gola smo primili iz naših grešaka u obrani. Nemam primedbi na suđenje", rekao je Đuho. 

Stojić i Beđik šampioni Evrope

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Nikola Stojić i Nenad Beđik, osvoji oje danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sevilji. Stojić i Beđik su u finalnoj trci ostvarili rezultat od sedam minuta, dve sekunde i 59 stotinki, ostavivši iza sebe posade Poljske i Holancije.
Srpski dvojac bez kormilara, koji čine Nikola Stojić i Nenad Beđik, osvojio je prvo mesto na Evropskom prvenstvu u Sevilji.
veslanje.jpg
Stojić i Beđik su u finalnoj trci ostvarili rezultat od sedam minuta, dve sekunde i 59 stotinki.
To je prva zlatna medalja za reprezentaciju Srbije na evropskim prvenstvima još od 2007. godine, kada su Stojić i Goran Jagar trijumfovali u Poljskoj.
Reprezentativci Poljske osvojili su drugo mesto rezultatom od 7:04,78, a bronzu su osvojili Holanđani sa 7:08,27.

Enfild ispraća "nestašnog sina"?

U Urugvaju i na Enfildu ima božanski status. Na svim ostalim delovima planete jedan je od najomraženijih sportista. Ali, i jedni i drugi se slažu da je jedan od najboljih fudbalera na svetu. Luis Suarez, prva haubica Liverpula, "zagrizao" da pređe u Real. Da li je Rodžers spreman za rastanak sa, čini se, nepopravljivim Urugvajcem...
Nekoliko dana razmišljam, i shvatam da je Luisa Suareza nemoguće objasniti. O fudbalskom umeću je potpuno izlišno govoriti. Sa loptom mu, na Ostrvu, verovatno, nema ravnog. Ima tu neku umetničku crtu u igri, i makijavelističko shvatanje, ponekad patološku želju za pobedom.
Kidao je živce protivničkim igračima i navijačima, ali je to isto činio i svojim, onim najvernijim na Kopu.
Kažu tanka je granica između genijalnosti i ludila. On je svakako genije kada je reč o fudbalu. A u poslednje vreme sve je više onih koji tvrde da je prešao tu, nevidljivu, granicu.
Otkako je stigao iz Ajaksa, Suarez je u strogom centru pažnje. Engleska odavno nije videla takvog igrača, koji u svakom trenutku može da uradi ono što nikome ne bi bilo ni na kraj pameti. Jednostavno, deluje kao da dribla igrače "na sreću"... Setite se - svaki put kada prođe igrača gurajući loptu tamo gde niko ne bi ni pokušao, koliko puta ste se pitali: "Da li mu je ovo zaista uspelo?!".
Takođe, Englezi nisu, možda nikada, videli ni takvo ponašanje. Pada i bez dodira, udara, svađa se... Da se ne lažemo, Englezi uopšte nisu "cvećke", ali ne na taj način.
Naravno, Britanci će uvek prvo uperiti prstom na nekog sa strane nego na nekog svog. To je bilo kristalno jasno onog trenutka kada je Džon Teri kažnjen sa četiri, a Suarez sa osam mečeva suspenzije zbog rasističkog vređanja Antona Ferdinanda, odnosno Patrisa Evre.
Međutim, deluje da je Suarez, koliko god da je nogama radio za sebe i za Liverpul, toliko je glavom radio protiv.
Meč sa Junajtedom posle suspenzije, na kojem on nije želeo da pruži ruku Patrisu Evri (?!), naterao je čak i jednog Kenija Dalgliša da crveni i da se izvinjava zbog njegovog postupka.
Suarez-support.jpg
Ako ćemo iskreno, ni na Enfildu se, na čelu sa "Kraljem Kenijem", nisu trudili da obuzdaju njegov temperament. Dok je bio suspendovan, fudbaleri su na zagrevanju nosili majice sa Suarezovim likom, u znak podrške, što je svuda u Engleskoj, a verovatno i u pojedinim (realno, vrlo malim) delovima Enfilda, izazvalo bes i nevericu.
Čelnici kluba su se ponašali poput roditelja koji sve dopuštaju razmaženom derištu, i iz petnih žila ga brane, iako znaju da nisu u pravu. Dalgliš se, u neku ruku i stavio u ulogu oca jednom mladom, neverovatno nadarenom Urugvajcu, koji je čak i nasledio sedmicu, koju je svojevremeno nosio jedan od najboljih fudbalera u istoriji Liverpula.
Međutim, Suarez to nije umeo da ceni. Razlika u kulturi, tradiciji i temperamentu, očigledno je bila nepremostiva.
Dalgliš je napustio Enfild, stigao je Brendan Rodžers, mlad trener, modernih shvatanja, sa nešto drugačijim odnosom sa fudbalerima. Trudio se oko Suareza, možda i više od Dalgliša.
Dalglis-Suarez.jpg
Ali, ni to nije pomoglo. Suarez je svima u Liverpulu, koji su okretali glavu na svaki njegov neobjašnjiv potez, uzvratio na "najbolji" mogući način - još jednom sumanutom predstavom - ujedom Baneta Ivanovića!
Mnogima je sama pomisao da je čovek, kojem su pre dvadesetak godina izrasli i sekutići i očnjaci, ima nagon da ugrize odraslog čoveka, neverovatna. Ali, kada se doda da Suarezu ovo nije prvi put (u Ajaksu ujeo Otmana Bakala, kažnjen sa sedam mečeva, nakon čega je prodat Liverpulu), onda je zaista pravi trenutak da se preispita njegov doprinos klubu.
Onaj na terenu je svakako nestvaran, verovatno nijedan pojedinac nema toliki uticaj koliki on ima u Liverpulu. Ali, po koju cenu? Da li jedan veliki klub kao što je Liverpul, sa takvom tradicijom, i brojnim velikanima najlepše igre koji su se radovali ispred čuvenog Kopa, sme da dopušta jednom igraču da ukalja ugled, i da se igra sa imenom kluba, koje je u svakom kutku planete izuzetno cenjeno?
Ja mislim da ne sme. Pa, nije on veći od kluba, ni za dve godine, koliko je proveo na Enfildu, pa ni za deset! Nisu veći ni Džejmi Karager ni Stiven Džerard, koji su sinonimi za klub.
Rodžers je rekao da je Suarez kažnjen zbog poslednjeg besmislenog poteza, ali je disiplinska packa od strane, već pomalo razočaranih ljudi u klubu, ostala daleko od očiju javnosti.
Rodgers-Suarez.jpg
I pored svega, Rodžers je kategorički odbijao pomisao da proda najefikasnijeg strelca.
A to je prethodnih dana Urugvajac, još jednom drskošću, doveo u pitanje. "Mislim da je vreme da promenim sredinu", rekao je u domovini, i objasnio da nije zadovoljan engleskim novinarima, koji "ne pišu o njegovoj igri, već o ponašanju". Pa kako da pišu o igri, ako on ugrize suparnika na meču?!
Svi su izgledi da je, ipak, rastanak sa prvom violinom, do skora potpuno raspuštenog orkestra, kako finansijski, tako i fudbalski, bliži nego što "crveni" žele ili misle. I to baš u trenutku kada su Džon Henri, čelnici kluba, kao i Brendan Rodžers počeli da štimuju instrumente i dovode u red bankovne račune, koje su Žilet i Hiks potpuno suludim trošenjem gotovo uništili. I taman kada je delovalo da će Suarez biti jedan od predvodnika novog Liverpula, koji će možda za koju godinu pronaći uključenje na stazu slave.
Ali, takođe deluje, da je Brendan Rodžers spreman za rastanak sa Liverpulovim "nestašnim" sinom. Naravno, neće moći da nadomesti njegov eventualni odlazak u Real jednim Kavanijem, ili recimo, Falkaom, ali deluje da Severni Irac ima "krizni plan", jeftinije rešenje koje će pokriti bar deo golova koje je Suarez postizao.
Svakako, Liverpul će, posle Suarezovog odlaska (skorog ili ne) iz kluba biti drugi tim. Bez najboljeg napadača, bez umetnika, bez genijalca... Ali ostrvski Tantal biće oslobođen muka. Tereta koji im je u ovom trenutku najmanje potreban.
A Suarezu će se možda više dopasti sunčana Španija, i španski novinari, koji će, opet možda, pisati o njegovom talentu, bez obzira šta radio na terenu. Suarez je, kao i kada je napuštao Ajaks, izgleda baš "zagrizao" za selidbu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger