Headlines News :

Košarkaši Srbije pobedili i Rusiju (VIDEO)

Written By maxtv on понедељак, 12. август 2013. | 23:32

Nakon Ukrajine i Slovenije, u Beogradu savladana i Rusija. Košarkaši Srbije pobedili "baćuške" sa 84:79 u prijateljskoj utakmici. Bogdanović 17 poena, Anđušić 16. Voroncevič najefikasniji u ruskoj ekipi, ubacio 18 poena. Nemanja Nedović napustio igru zbog povrede.

Dudini "orlovi" nastavljaju sa odličnim partijama u pripremnom periodu pred početak Eurobasketa. Nakon osvojenog Trofeja Beograda, košarkaši Srbije su pobedili Rusiju sa 84:79 (20:14, 22:21, 27:27, 15:17) u prijateljskom meču.

Od samog starta "orlovi" su krenuli agresivnije, došli do vođstva i čuvali ga do poslednje deonice.

Ni u poslednjem delu igre nisu predali protivniku prednost, ali je završnica bila itekako uzbudljiva.

Voroncevič je pogodio trojku, i Rusi su prišli na pola koša razlike, ali je Bogdan Bogdanović, 16 sekundi pre kraja meča, bio precizan sa "penala" oba puta.

Rusi su posle tajm-auta pokušali trojkom da ponovo izjednače, ali je ovaj put Voroncevič bio neprecizan, pa je u kontranapadu Danilo Anđušić pogodio za konačnih 84:79.

U reprezentaciji  Srbije najefikasniji je bio Bogdanović sa 17 poena, Anđušić je imao poen manje, Bjelica 14, Katić 13.

Sa druge strane, Voroncevič je ubacio 18 poena za "baćuške" a Voronov deset.

Ono što je bacilo pomalo senku na zaista lepu sliku u "Areni" i na pobedu naše reprezentacije, jeste povreda Nemanje Nedovića, koji je morao van igre pred kraj meča. 

Kula ostala bez Hajduka (VIDEO)

Hajduk iz Kule od ove sezone nije deo srpske fudbalske elite. Ne zbog fudbalera, koji iza sebe imaju najuspešniju polusezonu u istoriji Ponosa ravnice, već zbog finansijske dubioze koja je direktan plod nedefinisanih odnosa i nesređene zakonske regulative u srpskom fudbalu. I tako je sada, finansijskom krizom devastiran grad u Bačkoj, ostao i bez svog ljubimca i, kako Kuljani sami kažu, "jedine svetle tačke".

Kula je  grad koji je itekako osetio sve negativne nuspojave koje je tranzicija donela Srbiji. Mali grad u Bačkoj, čija ekonomija posrće baš kao i u većem delu naše zemlje, dugo je neku vrstu utehe i satisfakcije nalazio u činjenici da ima, za naše pojmove, vrlo uspešan fudbalski klub. Doslovce preko noći, u okolnostima koje su verovatno moguće još samo u našem sportu, klub tradicije duge 101 godinu i sa pedigreom igranja u eliti 22 godine u nizu je morao da se povuče.



Sporan zakon o sportu, nerešeno pitanje vlasničke strukture profesionalnih klubova, nepovoljan ambijent za ulaganje u sport - samo su neki od razloga zbog kojih je Ponos ravnice, kako navijači zovu Hajduk, morao svoje mesto među najboljim srpskim klubovima da prepusti nekome drugom.

A utisak je svih, stručne i manje stručne javnosti, da klub koji igra na stadionu kraj Kišovog kanala, sve do kolapsa, nikada nije bolje stajao. Hajduk je bio finansijski izuzetno stabilan, pre svega zahvaljujući predanošću predsednika i finansijera Zorana Osmajića. Ekipa, koju su činila i dva mlada i dva omladinska reprezentativca Srbije (Nikola Perić, Slobodan Lalić, Marko Jevtović i Mladen Veselinović), završila je prolećni deo sezone 2012/2013 na četvrom mestu, odmah iza onih ekipa koje čine takozvanu "veliku trojku" srpskog fudbala.

Dalji napredak kulskog fudbalskog kolektiva činio se neizbežnim, a od ove sezone, koja je počela u vikendu za nama, očekivalo se da zaseni sve prethodne.

Međutim, samo dva dana nakon što su se fudbaleri i stručni štab vratili sa priprema u Sloveniji, gde su, između ostalog, odigrali ravnopravan meč sa italijanskim Palermom, pronela se vest o bezizlaznoj situaciji.

Zbog duga nastalog davne 1990. godine, zbog 50 lokala ispod tribina stadiona, čelni ljudi kluba su povukli jedini mogući potez - povukli su se. Lokali, prodavani za ondašnjih 1200 nemačkih maraka po kvadratu, nikada nisu završeni a novac je volšebno nestao. Nekadašnje rukovodstvo nije učestvovalo u stvaranju duga, pokušavalo je na sve načine da reši ili barem ublaži problem, ali u trenutnim okolnostima i postojećim pravnim okvirima - to nije bilo moguće.

I tako je ovaj nikada dovršeni stadion, koji se u zvaničnim knjigama vodi kao njiva, označio kraj najperspektivnije ekipe koja je ikada igrala u belom dresu.

I zato sada, umesto u klubu u kome su mnogi od njih stekli superligašku afirmaciju i stigli do dresa sa državnim grbom, Nikola Perić, Marko Jevtović, Slobodan Lalić, Miloš Cvetković, Mladen Veselinović i ostali igraju za Novi Pazar, Voždovac, Napredak, Spartak...

Jedino potresnije u celom ovom slučaju, koji iako pogodio jedan fudbalski klub u svojoj biti nema nikakve veze sa sportom, jeste to da, ukoliko se nešto drastično ne promeni, on najavljuje sudbinu i ostalih klubova i fudbalskih centara u Srbiji.

Ifeani Onjilo novi je član Crvene Zvezde

Nigerijski napadač Ifeani Onjilo novi je član Crvene zvezde, samo dan pošto je odigrao ključnu ulogu u pobedi Javora nad crveno-belima.

Onjilo je potpisao četvorogodišnji ugovor i priključiće se treninzima novog kluba već u utorak, a pravo nastupa ima već od drugog kola.

Zvezda je u nedelju izgubila od Javora u Ivanjici 4:2, a Onjilo je postigao jedan gol, a zatim je srušen za crveni karton Novaku Martinoviću, posle čega je meč prelomljen na stranu domaćina.

Čelnici beogradskog kluba, koji već neko vreme traže napadača, odmah su se zainteresovali za krupnog i brzog fudbalera, a dogovor sa upravom Ivanjičana je brzo sklopljen.

Onjilo je u Srbiji već pet godina, sve vreme je igrao za Javor, a prošle sezone je na 25 utakmica dao 7 golova, između ostalog po gol Zvezdi i Partizanu.

Nigerijac ima 22 godine, a visok je 193 centimetra.

FK Crvena Zvezda: Novi dan, novo saopštenje

Novi dan, novo saopštenje jednog od dva najveća srpska kluba. Crvena zvezda je ponovo uputila apel čelnim ljudima Partizana da im se pridruže "u borbi protiv korupcije i kriminala" u srpskom fudbalu. Iz Ljutice Bogdana su naglasili i da je iluzorna rasprava o prošlostima dva kluba. Neki u trofejnoj sali čuvaju loptu Lige šampiona, drugi u svojoj imaju trofej osvojen u istom takmičenju, navodi se, između ostalog.

Razmena saopštenja, da upotrebimo onaj blaži izraz, se nastavlja. Crvena zvezda replicira Partizanu, i iznova traži odgovor na apel za korenite promene u srpskom fudbalu.

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti: 
"Iznenađeni smo sporom reakcijom pojedinih čelnika FK Partizan koji su "tek" u nedelju popodne reagovali zvaničnim saopštenjem, ali ne na utakmicu u kojoj su "pobedili" i na bilo koji način osudili sva dešavanja na svom travnjaku, već su brže-bolje krivca našli u Crvenoj zvezdi?
Naše je legitimno pravo da ukažemo na neregularnost koja je ozbiljno dovela u pitanje svrhu igranja ovog prvenstva. Kao što je i vaše da stanete u odbranu Tomislava Karadžića, čiju smenu traži cela fudbalska Srbija.
Gospodo iz FK Partizan, niste nas razumeli! Svrha našeg oglašavanja bila je da se spreče neregularnosti u srpskom fudbalu, i počne njegovo ozdravljenje. Od Vas smo u najmanju ruku kao "predvodnika" najkvalitetnijeg što srpski fudbal ima da ponudi kao što Vi tvrdite, očekivali da nam se pridružite u inicijativi, koja bi svakako imala odjeka u Srbiji i pokrenula stvari sa mrtve tačke, jer su se za nju založila dva najveća kluba u ovoj zemlji. Ako se nismo razumeli, to i može da se popravi odvajanjem malo vremena za čitanje neke dobre knjige ili gledanje nekog dobrog filma, jer Vam krilatice poput "mali fond reči i brzo mešanje" ipak ne priliče. Međutim, ako ste nekim čudom sve shvatili, i ne činite ništa, onda je to mnogo opasnija situacija, jer niste na bilo koji način osudili dešavanja na vašem travnjaku, koja su već osudili svi - osim vas.
Očekivali smo da se oglasi predsednik kluba Dragan Đurić i na bilo koji način ukaže na dešavanja na utakmici sa Novim Pazarom, i što je najvažnije, javno se pridruži inicijativi našeg kluba da državni organi započnu opsežnu istragu o kriminalu i korupciji u našem fudbalu. Umesto toga, stigla je salva prizemnih krilatica i "pošalica" u kojima je jedini cilj uvrediti.
Da je sećanje kratkog daha u Srbiji, govori i saopštenje FK Partizan. Zaboravlja se da su generacije navijača tog kluba doživele punoletstvo čekajući pobedu nad Crvenom zvezdom, zaboravlja se da je isti taj klub koji je navodno poslao rezervni tim protiv našeg kluba, godinama bio klub koji je vodio čovek koji je išao i na putovanja sa FK Partizan. Zaboravlja se i da je ta "višedecenijska" dominacija započela "otimačinom" u kup utakmici na našem stadionu pre samo nekoliko godina. Zaboravlja se i da je zvanični spiker na jednom manjem stadionu pored Beograda, saopštavajući rezultat ime strelca gola za vaš klub, proslavio kao da ga je postigao njegov tim. Takvih "egzotičnih momenata" ima još, do pre nekoliko godina smatrali smo da su karakteristični samo za prvenstva neke od zemalja "trećeg sveta".
Čestitamo Vam i na svim pismima koje ste dobili od Reala, Barselone i ostalih zaista velikih klubova evropskog fudbala. Moramo samo da Vam napomenemo da je takva vrsta korespodencije normalna za te klubove. Nas sa tim klubovima povezuju malo jače veze, brojne utakmice, pobede i porazi. Mi smo odnos sa takvim klubovima gradili kroz višedecenijsko rivalstvo i borbe na terenu. Uostalom, neki u trofejnoj sali čuvaju loptu Lige šampiona, drugi u svojoj imaju trofej osvojen u istom takmičenju.
Jedna od omiljenih floskula u domaćem fudbalu je da se "prvenstva rešavaju, dobijaju i gube u takozvanim malim utakmicama". I tu se nismo razumeli. Naš problem je činjenica da u serijama igramo teške mečeve na gostujućim terenima, i konstantno jurimo nečiju prednost zarađenu serijom lakih utakmica na svom stadionu.
Kada ste već pomenuli poslednji "večiti derbi" u njemu nas je, pre njegovog odigravanja delilo dva boda. Pošto je već ovaj šampionat počeo po oprobanom i za Vas uspešnom receptu, pitamo se šta će se dogoditi ako se i ove godine rešava prvenstvo u istoj situaciji, i na istom mestu, sa bodovnom razlikom koju je napravila upravo utakmica sa Novim Pazarom? Zato je ovo prvenstvo neregularno već u samom svom startu.
Izgleda da tu činjenicu vide svi osim Vas, pa čak i vaši navijači.
Ne želimo na bilo koji način više da Vas ometamo u namerama da branite "neodbranjivo" a to je regularnost utakmice koja je odigrana 10. avgusta 2013. godine, pa ni lik i delo vašeg nekadašnjeg Predsednika Tomislava Karadžića. I mi se slažemo u jednom, a to je da zaista želimo da zaplašimo sve na početku novog prvenstva. Ne one koji bi sportski da pobede Zvezdu na terenu, već one koji bi da "mutnim" radnjama dođu do cilja. Neće ni Srbija biti srećnija ako Crvena zvezda bude šampion, iako sa ponosom ističemo da imamo najbrojniju bazu navijača u ovom regionu, već će biti srećniji svi oni koji bi da gledaju kvalitetan, neizvestan fudbal, a ne režirane predstave.
Zato od Vas tražimo samo konkretan odgovor. Da li podržavate naš predlog o otvaranju istrage i iskorenjivanju kriminala iz srpskog fudbala?
I da su veliki uvek veliki,čak i kada ih muče veliki problemi, govori i jedan "prolog" iz mnogo poznatijeg filma, od onog na koji se Vi pozivate:
'Beograd sa početka 80-tih godina prošlog veka. Grad sa preko 2 miliona stanovnika, nekoliko stotina hiljada automobila, desetak muzeja, dve radio stanice...i jednim velikim fudbalskim klubom'".

Objavljene nove teniske liste , bez većih promena

Novak Đoković je i dalje prvi reket sveta, iako je zbog poraza u polufinalu Rodžers kupa izgubio određeni broj bodova. Rafael Nadal je, na drugoj strani, osvajanjem pomenutog turnira skočio na treću poziciju na ATP listi. Španac, s obzirom da je propustio drugu polovinu sezone prošle godine, ima odličnu priliku da dalje napreduje na listi.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zadržao je prvo mesto na ATP listi sa 11.400 bodova, što je zbog poraza u polufinalu Montreala za 640 bodova manje u odnosu na prošlu nedelju.

Drugi je i dalje Britanac Endi Marej sa 8.610 poena, dok je Španac Rafael Nadal sa 7.860 bodova, zahvaljujući tituli na Rodžers kupu, istisnuo zemljaka Davida Ferera sa trećeg na četvrto mesto.
Drugi reket Srbije, Janko Tipsarević, spustio se na listi za jedno mesto i sada je 20. sa 1.650 bodova, dok je Viktor Troicki zabeležio pad od pet pozicija i sada je 61. sa 800 poena.
Dušan Lajović je nazadovao za 15 mesta i ove nedelje je 144. sa 382 boda, a Boris Pašanski je pokvario plasman za tri mesta i zauzima 196. poziciju sa 238 bodova.

Što se tiče teniserki, Ana Ivanović je ponovo najbolje rangirana srpska igračica na WTA listi.
Ivanovićeva trenutno zauzima 14. poziciju sa 2.940 bodova, 10 bodova više od Jelene Janković, koja je pala na 15. mesto.
Treća srpska teniserka, Bojana Jovanovski, zadržala je 51. mesto na svetu sa 1.145 bodova, dok je Vesna Dolonc nazadovala za pet mesta i trenutno je 94. na listi sa 716 bodova.
U samom vrhu nije bilo većih promena. Amerikanka Serena Vilijams (11.920) vodi ispred Beloruskinje Viktorije Azarenke (8.805) i Ruskinje Marije Šarapove (8.765).
Francuskinja Marion Bertoli napredovala je za jednu poziciju i sada je sedma igračica sveta (4.365), dok je Čehinja Petra Kvitova sa sedmog pala na deveto mesto (3.710).

Tun nerešeno sa Lucernom (VIDEO)

Protivnik fudbalera Partizana u plej ofu za plasman u Ligu Evrope, švajcarski Tun, igrao je nerešeno 1:1 sa Lucernom.

Utakmica petog kola odlučena je u drugom poluvremenu, oba gola postignuta su u prvih 15 minuta nastavka.

Tun je posle pet kola na sedmom mestu na tabeli sa pet bodova, jednom pobedom, dva remija i dva poraza. U poslednja kola Partizanov rival osvojio je dva boda.

Gol za Tun postigao je Venecuelanac Martines u 53. minutu, Lucern je izjednačio pogotkom Štahela četiri minuta kasnije.

Za Tun su igrali Favr - Luti, Sulmoni, Širinci (od 76. Frej), Hediger - Cufi, K. Šneuli (od 65. Vitver), Zigfrid, Sanogo, M. Šneuli (od 72, Sadik) i Martines.



Kokeza pretio Tomislavu Karadžiću

Predsednik FSS Tomislav Karadžić, u očima nekih odgovoran za "degradaciju" fudbala u našoj zemlji, nalazi se na odmoru i nije želeo da komentariše napada i optužbe koje protiv njega iznose iz Crvene zvezde i dela stručne javnosti. Međutim, u izjavi za "Sport", jeste i sam izneo jednu vrlo ozbiljnu optužbu.

Utakmica između Partizana i Novog Pazara je imala kontroverznu uvertiru u vidu nedozvoljavanja registracije velikog broja novajlija ekipi iz grada sa Jošanice i koja je protekla u znaku neprijatno očiglednih sudijskih grešaka, opet na štetu ekipe iz Novog Pazara.

Ona je, takođe, poslužila da se na neki način otvori Pandorina kutija srpskog fudbala. Rukavice su skinute, a zatim je otpočeo i za naše prostore karakteristični obračun saopštenjima.
Na udaru Crvene zvezde i nemalog dela stručne javnosti našao se, pre svih, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Karadžić, iako se nalazi na odmoru u Budvi, nije mogao sasvim da ostane nem na brojne optužbe i napade.
U izjavi za dnevni list „Sport", Tomislav Karadžić je čak rekao i da mu je potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza pretio.
"U jednom trenutku stigla mi je SMS poruka sledećeg sadržaja: 'Tole, sram te bilo za današnju krađu na utakmici Partizan - Novi Pazar. Ti si definitivno organizator nameštanja u našem fudbalu. Slaviša Kokeza'. Bio sam, naravno, iznenađen, nisam mogao da verujem... Mislio sam da nije neka prevara ili zla namera prema potpredsedniku Crvene zvezde. Pozvao sam broj sa kojeg mi je stigla poruka i javio mi se Kokeza. Rekao mi je da je to njegova poruka, usput me pitao da li sam gledao utakmicu. Odgovorio sam da nisam u zemlji i pitao kakve to veze ima sa mnom, odnosno kakve su to poruke", rekao je, na početku, Karadžić.

Kako ističe prvi čovek srpskog fudbala, kakva-takva kurtoazija se tu i završila, jer su emocije ubrzo proključale.
"Ostao je prvi svojim tvrdnjama, a ja nisam želeo da ulazim u dalju raspravu i ubeđujem visokog funkcionera Crvene zvezde u to koliko je njegov nastup nekulturan i problematičan. Takav da zahteva procesuiranje i udaljavanje iz fudbala. Rekao sam da će se ove optužbe i napadi naći pred organima FSS na šta mi je odgovorio: 'Radiće i drugi organi oko tebe i Saveza'. Pitam sam ga: 'Da li vi to meni pretite? Ako pretite onda me niste uplašili, svoj posao radim najbolje što umem'. I tu je razgovoru bio kraj. Za sada", zaključio je Karadžić intervju za „Sport".

Ovde možda treba podsetiti da je Crvena zvezda, u svom drugom saopštenju povodom kontroverznih detalja sa utakmice Partizan - Novi Pazar, nagovestila da očekuje ovakvu reakciju Tomislava Karadžića.

Circulus Vitiosus srpskog fudbala ovim se nastavlja.

Premijer liga BiH: Željezničar nepogrešiv

Derbi trećeg kola Premijelige BiH dobila je ekipa Širokog, na Koševu, samo branilac titule Željezničar ima svih devet bodova.

Čak sedam ekipa je posle tri kola bez ijedne pobede, zenički Čelik i Mladost iz Velike Obarske u sva tri kola su osvojili po jedan bod. Samo jednu utakmicu kola dobio je domaćin, Velež je u jednom od derbija Hercegovine bio bolji od Leotara.

'Željo' je slavio na gostovanju u Vitezu, 1:0.
Željezničar je do pobede došao posle neverovatne greške golmana domaćih, Sarajevo je ostal obez bodova na svom stadionu opsle gola gostiju u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. 

Premijerliga BiH, rezultati 3. kola: Olimpik - Borac 1:1 (Rizvanović 53 - Delmić 5), Vitez - Željezničar 0:1 (Selimović 27), Zvijezda - Zrinjski 0:3 (Bekić 6, Simeunović 38, Stojkić 90), Rudar - Slavija 0:1 (I. Radovanović 88), Velež - Leotar 3:0 (Dino Hajdarević 31, Jusufbašić 53, Zvonić 64), Travnik - Radnik 2:2 (Isaković 30, Pliska 82 - Vučić 43, 46), Mladost - Čelik 0:0, Sarajevo - Široki Brijeg 1:2 (Suljić 61 - Trivunović 31(ag), Šilić 90+4) 

Tabela: Željezničar Sarajevo 9, Široki Brijeg 7, Velež Mostar 6, Olimpik Sarajevo 5, Radnik Bijeljina 5, Borac Banjaluka 5, Zrinjski Mostar 4, Sarajevo 4, Slavija Sarajevo 4, Čelik Zenica 3, Mladost Velika Obarska 3, Rudar Prijedor 2, Travnik 2, Vitez 1, Zvijezda Gradačac 0

Toronto: Janković i Srebotnik do titule u dublu

Srpska teniserka Jelena Janković i Katarina Srebotnik iz Slovenije osvojile su titulu u dublu na Rodžers kupu u Torontu. U finalnom meču,posle preokreta na početku meča, one su savladale Nemicu Anu Lenu Grenefeld i Čehinju Kvetu Peške sa 1:2 (5:7, 6:2, 10:6).

Grenefeld i Peške su u prvom setu dva puta napravile brejk, naspram jednog brejka Janković i Srebotnik, što im je bilo dovoljno za pobedu u prvom setu od 7:5.
I u drugom setu je viđena velika borba, ali su se srpska i slovenačka teniserka bolje snašle. Tri puta su oduzimale servis protivnicama i tako uspele da izjednače na 1:1 u setovima.
Usledio je taj brejk, koji su Jankovićeva i Srebotnik rešile u svoju korist sa 10:6.

Kada je u pitanju takmičenje u singlu, Jankovićeva je izgubila još ranije u osmini finala od Rumunke Sorane Kirstee.

VTA turnir Rodžers kup igrao se za ukupni nagradni fond od 2.369.000 dolara, a pobednički par podeliće ček na 122.000 dolara.

Ligue 1: Marsej siguran na startu

Fudbaleri Olimpika iz Marseja pobedili su Gengam u gostima 3:1 u poslednjem meču prvog kola francuske Lige 1.

U prvom meču dana slavili su takođe gosti. Sent Etjen je golom Brandao u 34. minutu savladao Ažaksio.

Marsej je posle četiri minuta igre već imao dva gola prednosti. Prvo je Žinjak u drugom minutu doveo svoj tim u vođstvo, da bi 120 sekundi kasnije Paje bio precizan. Isti igrač je u 18. minutu povisio na 3:0, a konačan rezultat postavlja Jatabare u 75. minutu.

PSŽ je odbranu titule remijem, dok je srpski napadač Filip Đorđević počeo golom.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger