Headlines News :

Za polufinale LŠ po 100.00 evra

Written By maxtv on уторак, 9. април 2013. | 23:47


Fudbalerima Borusije iz Dortmunda biće isplaćeno po 100.000 evra ukoliko izbore plasman u polufinale Lige šampiona, prenose nemači mediji. Prvi četvrtfinalni meč između Malage i Borusije završen je prošle nedelje bez golova, a revanš se igra večeras u Dortmundu od 20.45 sati.
Tu sumu, kako tvrdi dnevnik Bild, dobiće svaki igrač Borusije čak i ukoliko ne bude igrao u revanšu četvrtfinala protiv španske Malage.
Malaga-Borusija-1.jpg
List navodi da su fudbalerima nemačkog prvaka namenjeni i bonusi za strelce, asistente i pojedinačne učinke tokom utakmice.
"Polufinale Lige šampiona bilo bi izvanredno dostignuće. Mislim da su novčane nagrade sasvim prikladne za eventualni uspeh", rekao je predsednik Borusije Hans-Joakim Vacke.
Malaga-Borusija-2.jpg
Prvi četvrtfinalni meč između Malage i Borusije završen je prošle nedelje bez golova, a revanš se igra večeras u Dortmundu od 20.45 sati.

Evroliga Barsa povela protiv Panatinaikosa


Barselona pobedila posle produžetka Panatinaikos 72:70 (11:21, 23:11, 11:19, 19:13, 8:6) i tako povela u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Naredna utakmica u četvrtak.
Košarkaši Barselone poveli su večeras protiv Panatinaikosa sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su na svom terenu, posle produžetka savladali grčki klub sa 72:70 (11:21, 23:11, 11:19, 19:13, 8:6).
Barsa-Pao3.jpg
Barselona je uz dosta muke i problema opravdala ulogu favorita, ali je priliku da Grke odvede do novog produžetka propustio bivši igrač Partizana Džejms Gist koji je dve sekunde pre kraja promašio slobodna bacanja.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Viktor Sada i Ante Tomić sa po 13 poena, a Nejtan Džavai dodao je na to još devet poena. Stefon Lazme i Džejms Gist predvodili su Panatinaikos sa po 14 postignutih poena.
Utakmicu u Barseloni posmatralo je oko 6.000 gledalaca, a jedan od sudija bio je i srpski arbitar Ilija Belošević.
Sledeća utakmica četvtfinalne serije igra se u četvrtak, takođe u Barseoni. Plasman na završni turnir obezbediće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Bez sporta u sredu


Sportski događaji zakazani za sredu u Srbiji odloženi zbog Dana žalosti povodom ubistva 13 ljudi u selu Velika Ivanča kod Mladenovca.
Ministarstvo sporta i omladine naložilo je svim granskim savezima u Srbiji odlaganje utakmica zbog Dana žalosti u sredu.
Stadion-Stolice.jpg
Bez utakmica u sredu zbog Dana žalosti u Srbiji
"Ministarstvo omladine i sporta naložilo je granskim savezima da svoje aktivnosti prilagode novonastalim okolnostima u smislu odlaganja svih utakmica i takmičenja koja su zakazana za 10. april", navodi se u saopštenju ministarstva.
Vaterpolo savez Srbije već je odložio za četvrtak mečeve plej-ofa i plej-auta nacionalnog šampionata koji su prvobitno bili zakazani za sutra.
Fudbalski savez Srbije odložio je utakmice 23. kola Prve lige Srbije, kao i zaostali superligaški meč između beogradskog Rada i subotičkog Spartaka.
Očekuje se da na isti način postupe i čelnici košarkaške Superlige Srbije, pošto su za sredu bila zakazana četiri meča četvrtog kola ovog takmičenja.
Vlada Srbije proglasila je sredu, 10. april za Dan žalosti, povodom masakra u Velikoj Ivanči u kojem je jutros ubijeno 13 osoba.

Zbog dana žalosti otkazane utakmice


Zbog dana žalosti koji je proglašen za 10. april utakmice plej ofa i plej auta se neće odigrati tog dana. U četvrtak će u 19 igrati Radnički i Partizan a u 20.30 Zvezda i Vojvodina.
Vaterpolo savez Srbije saopštio je da zbog Dana žalosti utakmice plej-ofa i plej-auta neće biti odigrane u sredu već u četvrtak.
VK-Derbi1.jpg
Prema prvobitnom rasporedu za sutra su bili zakazani prvi polufinalni mečevi domaćeg šampionata: Radnički Kragujevac - Partizan i Crvena zvezda - Vojvodina.
Umesto toga Radnički i Partizan će igrati u četvrtak od 19 sati, dok će se istog dana od 20.30 u Beogradu sastati Zvezda i Vojvodina.
Dan žalosti, povodom masakra u Velikoj Ivanči u kojem je ubijeno 13 osoba, počeće večeras u ponoć i biće završen u ponoć između četvrtka i petka.

Novak na terapiji, Monte Karlo u pitanju


Povreda najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nije teže prirode, ali je još neizvesno da li će moći da igra na trećem mastersu sezone u Monte Karlu. Na zvaničnom Đokovićevom sajtu objavljeno je da je on jutros završio sve neophodne lekarske preglede koji su pokazali da nema značajnog oštećenja ligamenata, ni kapsule zgloba.
15.53 - Novak Đoković je na svojoj Fejsbuk stranici objavio kako mu sada izgleda povređena noga tj. tokom terapije sa kojima je počeo od jutros.
Djokovic povreda.jpg
"Reč je o jakom istegnuću zglobnih struktura koje osim prepisane terapije zahteva i strogo mirovanje narednih dana. U zavisnosti od toka oporavka biće doneta odluka o Novakovom učešću na prvom narednom turniru u Monte Karlu", stoji u saopštenju.
Turnir u Monte Karlu, koji se igra za nagradni fond od 2,7 miliona evra, na programu je od 13. do 21. aprila.
Prvi reket sveta iskrenuo je zglob prilikom doskoka u meču protiv Amerikanca Sema Kverija, u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD u Bojsiju.
Đoković je nakon lekarske intervencije nastavio duel i u velikom stilu pobedio Kverija sa 3:1 u setovima, osvojivši odlučujući poen za Srbiju za pobedu i plasman u polufinale Dejvis kupa.
Nole-11.jpg
Reprezentacija Srbije u borbi za finale dočekuje selekciju Kanade, od 13. do 15. septembra u Beogradskoj areni.

Vesna startovala porazom


Vesna Dolonc poražena već na startu turnira u Katovicama. Naša teniserka poražena od Mandi Minele iz Luksemburga 3:6, 7:6 (7:4), 6.2.
Srpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u drugo kolo VTA turnira u Katovicama, pošto je danas na startu izgubila od Mandi Minele iz Luksemburga sa 3:6, 7:6 (7:4), 6.2.
Vesna-Dolonc.jpg
Dolonc je odlično ušla u meč, rano stekla brejk prednosti i povela sa 6:3, ali je Luksemburžanka bila uporna i posle izjednačenja u taj brejku, potpuno preokrenuila rezultat i došla do pobede.
Turnir u Katovicama igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Olivera napada rekord


Olivera Jevtić najavila obaranje rekorda na predstojećem 26. Beogradskom maratonu. U Beogradu takmičari iz 37 zemalja. Po prvi put iz Japana i Bolivije. Maraton kreće u nedelju 21. aprila.
Evropska vicešampionka u maratonu iz Geteborga 2006. Olivera Jevtić najavila je danas da će napasti rekord staze na 21,1 kilometara na predstojećem 26. Beogradskom maratonu.
Olivera-Jeftic2.jpg
"Pokušaću da oborim rekord i da istrčim ispod 1:15 sati. Vezana sam za Beogradski maraton, sa kojim sam praktično odrastala i atletski stasala. Prve maratonske korake napravila sam upravo u Beogradu pre dve decenije", obratila se video linkom srpska atletičarka učesnicima konferencije za novinare u Međunarodnom pres centru. Ona je poručila da se nada da će Beogradski maraton "doživeti duboku starost, kao i Bostonski maraton".
Jedna od najuspešnijih atletičarki Srbije podsetila je da je njen glavni cilj ove sezone učešće na prvenstvu Evrope u krosu u decembru.
Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da je Beogradski maraton "najbolja moguća promocija atletike".
Maraton-Supermen.jpg
"Sama činjenica da se maraton održava 26. godinu zaredom govori o kvalitetu tog događaja i izaziva respekt", rekao je Branković. On je naglasio da veliki broj najavljenih inostranih učesnika maratona, kao i humanitarni karakter ove manifestacije, daju posebnu težinu Beogradskom maratonu.
Direktor preduzeća Beogradski maraton d.o. o. Drejan Nikolić istakao je da predstojeća trka već sada obara rekorde.
"Do sada je prijavljeno duplo više učesnika nego u isto vreme prošle godine i to iz 37 zemalja, a prvi put iz Japana i Bolivije", rekao je Nikolić. On je istakao da "maratonski svetski talas" koji zapljuskuje planetu pre svega, ima za cilj pomoć drugima.
Maraton6.jpg
"Primer je Londonski maraton na kojem će učestvovati 40.000 ljudi, mada je želju da učestvuju izrazilo njih 100.000. Zanimljivo je da na tom maratonu 90 odsto njih trči iz humanitarnih pobuda, a prošle godine prikupljeno je 55 miliona funti", podsetio je Nikolić.
Kao i prethodnih godina, i na ovom izdanju trke kompanija "Delta đenerali osiguranje" nagradiće obaranje rekorda - 2.550 evra za domaći rekord staze u maratonu i polumaratonu, 3.000 evra za državni rekord u polumaratonu i 5.000 za rekord staze na 42,1 kilometara. Istovremeno, predviđen je i bonus za obaranje državnog rekorda u maratonu od 10.000 evra, kao i 25.000 evra za evropski i 50.000 evra za svetski rekord.
Beogradski maraton biće održan u nedelju 21. aprila, osam dana posle Dečijig maratona koji je na programu 13. aprila.

Benitez najavio povratak u Liverpul


Privremeni menadžer Čelsija, španski stručnjak Rafael Benitez, rekao je da će se jednog dana gotovo sigurno vratiti na klupu Liverpula. Kao opciju za svoj sledeći posao navodi i Real Madrid.
Španac Rafael Benitez, koji trenutno vodi londonski Čelsi, rekao je da će se jednog dana sigurno vratiti na klupu Liverpula a kao moguću sledeću destinaciju naveo je i Madrid, tačnije klupu Reala.
Benitez.jpg
On je španskom sportskom dnevniku "Marka" potvrdio da definitivno odlazi iz Čelsija na kraju sezone i da planira da preuzme neki, takođe, poznati klub.
Benitez je vodio Liverpul od 2004. do 2010. godine i u tom periodu "crveni" su osvojili Ligu šampiona, FA kup, trofej engleskog Superkupa i Superkup Evrope.

"Ja ću se vratiti u Liverpul gotovo sigurno, samo ne znam kada. Moje ćerke i supruga i dalje žive tamo", rekao je Benitez.

Poznati stručnjak takođe nije isključio ni mogućnost da prezme ekipu Reala iz Madrida.

"Ja sam navijač Reala. Bio sam tamo od 13. godine kao igrač i trener i imam dobar odnos sa predsednikom kluba Florentinom Peresom. Kad god sam razgovarao s njim, uvek je bio ljubazan", kazao je Benitez.

Pedesetdvogodišnji Španac vodiće Čelsi do završetka sezone, a "plavci" su stigli do polufinala FA kupa i na korak su od polufinala Lige Evrope.

Gabor deseti generalno


Motociklista iz Srbije Gabor Sagmajster zauzima deseto mesto u generalnom plasmanu posle tri etape na Abu Dabi reliju koji se boduje za Šampionat sveta. Prvi je i dalje Britanac Sem Sanderlend, dok u konkurenciji automobilista vodi Španac Nani Roma sa „Minijem“.
U trećoj etapi dugoj 284 kilometra Gabor Sagmajster osvojio je odlično 11. mesto. Najbrži motociklista bio je Poljak Jakub Pržigonski (KTM), koji je ostvario vreme 3 sata, 37 minuta, 16 sekundi. Gonkalveš je kasnio za njim minut 56 sekundi, dok je treći bio Mark Koma (+2,56).
2-Gabor.jpg
- Veoma sam zadovoljan. Očigledno je učešće na Dakar reliju dorpinelo da vozim sve brže po dinama. Prošle godine sam bio dvadeseti, sad ću pokušati da se umešam među deset najboljih motociklista. Hvala mojim sponzorima "Euro petrolu" i "Euro gasu", Ministartsvu omladine i sporta Srbije, Vladi vojvođanske Skupštine, Moto savezu Srbije i svima koji su mi pomogli da ponovo dođem na Svetsko prvenstvo - naglasio je Gabor Sagmajster.  
Čuveni francuski as Žan Luj Šleser osvojio je treću etapu među automobilistima (3:35,34) ispred Kšištofa Holovšica (Mini) i Nanija Rome (Mini). Abu Dabi reli vozhi se još dva dana.
Generalni plasman - motori: Sem Sanderlend (V.Britanija, Honda) 7:22,08, Paulo Gonkalveš (Portugal, Spidbrein) +0,58, Mark Koma (Španija, KTM) +1,17, Pal Ulevalseter (Norveška, KTM) +13,46... 7. Miran Stanovnik (Slovenija, KTM) +44,53... 10. Gabor Sagmajster (Srbija, KTM) +1:40,20...
Generalni plasman - automobili: Nani Roma (Španija, Mini) 9:47,03, Žiljem Spineli (Brazil, Micubiši) +40,39, Žan Luj Šleser (Francuska, Šleser bagi) +46,21...

Povratak Saše Ilića


Vladimir Vermezović nezadovoljan zbog loših igara Partizana u poslednje vreme, naročito zbog loše reakcije odbrane u meču protiv Vojvodine. Lepa vest za navijače crno-belih je povratak kapitena Saše Ilića.
Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da ekipa nema vremena da tuguje što je za samo sedam dana "prosula" 11 bodova prednosti i dodao da je uveren kako bi se mnogi rado menjali sa njima.
Ilic-Vermezovic.jpg
"Od prošlosti se ne živi, nemamo vremena da tugujemo, jer još uvek imamo prednost. Ne sumnjam da bi se mnogi menjali sa nama i želeli da su u našoj poziciji sa četiri boda viška na prvom mestu. Moramo da izvučemo pouke, a pred nama je novi meč i nova prilika za dokazivanje. Uveren sam, ne samo u pobedu protiv Javora, nego i u to da ćemo sigurno osvojiti titulu i povećati prednost", rekao je Vermezović novinarima u Sportskom centru Teleoptik.
On je naveo da ne zamera puno toga igračima, ali da je evidentno da su pravljene velike greške u odbrani, poput one kod pogotka napadača Vojvodine Abubakara Oumarua.
"Moguće je da su se igrači malo i opustili zbog prednosti od 11 bodova, ali uveren sam da iz Ivanjice kreće nova serije. Malo me brine što nas opterećuju kartoni, protiv Javora nećemo imati na raspolaganju Ninkovića i Mitrovića, ali vraća nam se kapiten Saša Ilić, koji nam je mnogo nedostajao protiv Vojvodine", poručio je Vermezović.
Partizan je u poslednja tri meča u Superligi dva puta remizirao, protiv Hajduka u Kuli 1:1, protiv Slobode u Užicu 0:0 i izgubio u Humskoj od Vojvodine 2:1.

Protiv Radničkog za povratak u kolosek


Vlada Vukoičić smatra da je meč protiv Radničkog izuzetno bitan, kao i da može poslužiti crveno-belima za povratak u pobedničku seriju. Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Radničkog u sredu od 18 sati u hali Pionir.
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da utakmica protiv kragujevačkog Radničkog za njegov tim predstavlja jednu od najvažnijih u Superligi Srbije.
Vukoicic.jpg
Vukoičić je podsetio da su crveno-beli već pretrpeli jedan neočekivani poraz i da svaki sledeći za njih "ne bi bio dobar".
"Utakmicom protiv Radničkog smo praktično završili Jadransku ligu i vrlo brzo igramo polufinale na fajnal-foru protiv njih. Sigurno je da je i jednom i drugom timu stalo da dobrom igrom i dobrim rezultatom dočekaju završni turnir. Mi smo u domaće takmičenje ušli s najvećim ambicijama, a meč protiv Radničkog je veoma bitan i predstavljaće pravi test za nas", rekao je Vukoičić.
Trener crveno-belih je naveo da je Radnički dokazao da je jedan od najboljih napadačkih timova u Jadranskoj ligi i da će za pobedu u predstojećem duelu biti neophodno izbaciti Kragujevčane iz "napadačkog sistema".
Zvezda.jpg
"To je moguće samo ako mi budemo vrlo dobri u odbrani i to je ono što nas zanima, da preko odbrane dođemo do pozitivnog rezultata. Možemo da verujemo da vraćamo formu i atmosferu, ovo je pravi test da vidimo da li smo na pravom putu", poručio je Vukoičić.
U 4. kolu Superlige Srbije košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Radničkog u sredu od 18 sati u hali Pionir.

Štark ostao bez Vemblija


Volfgang Štark sigurno neće suditi finalni meč Lige šampiona na Vembliju, pošto ga je Arbitražna komisija Uefe kaznila zbog propusta na meču između Pari Sen Žermena i Barselone.
Nemački sudija Volfgang Štark kažnjen je od strane Arbitražne komisije Uefe, zbog grešaka koje je načinio na meču Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Barselone.
Stark.jpg
Komisija je zaključila da je Štark u jednoj situaciji napravio čak tri velike greške, pa nemački sudija verovatno neće suditi mečeve Lige šampiona do kraja ove sezone.
Štark je pogrešio u situaciji kada su dva igrača Barse, Alba i Maskerano, bili na zemlji. Prvo, nije prekinuo igru, što je dovelo do šanse za Ibrahimovića. Potom je, posle ukazane pomoći, naredio igračima da napuste teren, iako to nije neophodno kada je više igrača povređeno. Na kraju, oba igrača ušla su u igru sa mesta gde je to pravilima zabranjeno.
Inače, Štark je bio jedan od najozbiljnijih kandidata da sudi finale Lige šampiona u maju na Vembliju.

Dejvis Kup: Duh zajedništva uzrok pobede


Pobeda Srbije u četvrtfinalu Dejvis protiv SAD proizvod je duha zajedništva cele ekipe, pre svih Novaka Đokovića, koji je za dobrobit ekipe rizikovao zdravlje, igrajući povređen protiv Sema Kverija.
Ovo je zaključak Njujork Tajmsa, čiji autor ocenjuje da je Đoković istovremeno rizikovao i svoje učešće na Rolan Garosu, jedinom gren slem turniru na kojem nije osvojio trofej.
Novak-Djokovic-3.jpg
"Borba za viši cilj može čoveka da dovede do neslućenih visina. Đoković je već pokazao da mu je igranje za reprezentaciju nešto najvrednije kada je posle pobede na Australijen Openu doleteo u belgijski Šarlroa i pomogao svom timu da pobedi. Sada je svesno rizikovao svoje učešće na Rolan Garosu igrajući povređen u Bojsiju", istice autor teksta.
Novak-Djokovic-4.jpg
Njujork Tajms je potom usmerio fokus na srpski dubl Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac koji su u sred SAD savladali namoćniji dubl u istoriji tenisa braću Boba i Majka Brajana.
Novak-Djokovic-slavlje.jpg
"Pobeda ovog dubla još jednom je dokazala da samo igranje za ekipni trofej kakav je Dejvis kup može da ispuni prave ljude snagom koja ih visoko uznosi", istice se u tekstu Njujork Tajmsa.

Đokovic: Povreda nije teže prirode


Povreda najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nije teže prirode, ali je još neizvesno da li će moći da igra na trećem mastersu sezone u Monte Karlu. Na zvaničnom Đokovićevom sajtu objavljeno je da je on jutros završio sve neophodne lekarske preglede koji su pokazali da nema značajnog oštećenja ligamenata, ni kapsule zgloba.
"Reč je o jakom istegnuću zglobnih struktura koje osim prepisane terapije zahteva i strogo mirovanje narednih dana. U zavisnosti od toka oporavka biće doneta odluka o Novakovom učešću na prvom narednom turniru u Monte Karlu", stoji u saopštenju.
Nole-4.jpg
Turnir u Monte Karlu, koji se igra za nagradni fond od 2,7 miliona evra, na programu je od 13. do 21. aprila.
Prvi reket sveta iskrenuo je zglob prilikom doskoka u meču protiv Amerikanca Sema Kverija, u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD u Bojsiju.
Đoković je nakon lekarske intervencije nastavio duel i u velikom stilu pobedio Kverija sa 3:1 u setovima, osvojivši odlučujući poen za Srbiju za pobedu i plasman u polufinale Dejvis kupa.
Nole-11.jpg
Reprezentacija Srbije u borbi za finale dočekuje selekciju Kanade, od 13. do 15. septembra u Beogradskoj areni.

"Crno-beli" u naletu


Košarkaši Partizana ušli su u seriju pobeda, pa je i atmosfera u ekipi sve bolja. Dragan Milosavljević, zamenik kapitena, smatra da crno-bele u Užicu očekuje "vruće" gostovanje, ali da ima poverenje u svoje saigrače i očekuje pobedu.
Košarkaš Partizana Dragan Milosavljević rekao je da njegovu ekipu očekuje "vruće" gostovanje protiv Slobode u Užicu, a za svoj tim je rekao da igra sve bolje kako vreme odmiče.
Milosavljevic-Partizan.jpg
"Digli smo se dosta u poslednje tri utakmice... Igramo sve bolje. Sloboda je nezgodna, pogotovo u Užicu. Igrali smo protiv njih u kupu, otprilike se poznajemo. U prošloj utakmici su pobedili Metalac. Očekuje nas vruće gostovanje", rekao je Milosavljević grupi novinara posle treninga u ponedeljak.
Partizan je u Superligi vezao tri pobede, iako je na početku tog takmičenja ostao bez Drua Gordona, a onda i povre]enog kapitena Vladimira Lučića. U meču protiv Vojvodine nije igrao ni Davis Bertans, ali su crno-beli opet bili sigurni i zabeležili ubedljivu pobedu.
"Mnogo smo se podigli i skočilo nam je samopouzdanje. Istakli su se i drugi igrači. Lučić nam mnogo nedostaje, kao i Bertans u prošloj utakmici, ali smo pokazali da imamo 12 igrača koji mogu u svakom trenutku da 'eksplodiraju'. Dižemo formu što smo duže zajedno i igramo sve bolje", rekao je zamenik kapitena crno-belih.
Koliko je dobra atmosfera u ekipi Partizana pokazuje i to što su košarkaši uvek spremni za me]usobnu šalu. Tako je u trenutku razgovora sa novinarima pored Milosavljevića prošao Lučić, a bek crno-belih se široko osmehnuo i podigao glas.
"To što ovako igramo sigurno je zasluga novog kapitena, pošto stari ništa ne valja. Je l' tako, Lučiću?", rekao je Milosavljević.
Na to se i Lučić nasmejao i šaljivo počeo otvorenim šakama da udara svog zamenika po glavi, na opšti smeh novinara. Ceo skeč je zaključio Milosavljević tako što je novinarima kroz osmeh rekao: "Sve vam je jasno".

Rik Pitino, ponovo kralj


Univerzitet Luivil Kardinals osvojio je titulu prvaka američke košarkaške studentske organizacije (NCAA) pošto je jutros u Atlanti, u finalnoj utakmici savladao Mičigen sa 82:76. Na ovu treću titula Luisvila je čekao bezmalo tri decenije.
Finalna utakmica 75. izdanja NCAA Lige odigrana je u Džordžija domu pred više od 74.000 gledalaca, a do pobede Luivil je predvodio Pejton Siva sa 18 koševa, šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.
Pored Sive u pobedničkom timu istakli su se Luke Henkog sa 22 poena i Čejn Behenan koji je utakmicu završio sa 15 koševa i 13 skokova.
Prvu šampionsku titulu studenti Univerziteta Luivil osvojili su daleke 1980, a drugu šest godina kasnije. Čekali su, bezmalo, tri decenije da bi se ponovo popeli na tron do kojeg ih je predvodio Rik Pitino.
Luisvil-10.jpg
Vrsni stručnjak je tako u jednom danu stekao dva velika priznanja. Najpre je postao član Kuće slavnih u Springfildu, a posle finalne utakmice protiv Mičigena i prvi trener u istoriji NKAA lige koji je osvojio šampionsku titulu sa dva različita univerziteta. Pre Luivila, Pitino je do šampionske titule predvodio Kentaki. Bilo je to 1996. godine.
Luisvil.jpg
Najtrofejniji tim NCAA je i dalje Univerzitet iz Los Anđelesa (UCLA) sa 11 titula. Tri manje osvojio je Kentaki, dok su Severna Karolina i Indijana po pet puta bili šampioni.

Povređen David Silva


Fudbaler Mančester sitija David Silva mogao bi zbog povrede tetive da propusti polufinalnu utakmicu FA kupa protiv Čelsija, preneli su britanski mediji. Silva se povredio sinoć, tokom prvenstvene utakmice sa Mančester junajtedom, u kojoj je Siti pobedio sa 2:1.
"Mislim da se radi o povredi tetive. Možda nije toliko loše, ali mislim da neće biti spreman za utakmicu sa Čelsijem", rekao je trener Mančester sitija Roberto Mančini.
David-Silva-2.jpg
Mančini je rekao da će njegova ekipa morati da pruži veoma dobru igru protiv Čelsija, koji je u poslednjih pet utakmica samo jednom poražen.
"Čelsi je u dobroj seriji, igra dobro i biće teško. Očekujem dobru utakmicu, ali drugačiju, pošto se razlikuju mečevi u prvenstvu i Kupu", rekao je italijanski trener.
Polufinalna utakmica FA kupa izmedju Čelsija i Mančester sitija igra se u nedelju, 14. aprila na Vembliju. Dan ranije, u prvom polufinalu igraju Milvol i Vigan.
Mančini je rekao da je pobeda nad gradskim rivalom vredna, ali da je borba za titulu završena, pošto Siti zaostaje za Junajtedom 12 bodova.
David-Silva-3.jpg
"Zadovoljni smo jer smo dobro igrali, a to je najvažnija stvar za nas. Zaslužili smo pobedu. Ali, borba za titulu je završena, a ako završimo sa 15, 12, 18 bodova manje, to ništa ne menja. Mislim da smo isti kao oni, ali razlika je u tome što su oni postigli više golova", rekao je Mančini.

Mirosavljevu bronza na Svetskom kupu


Srpski reprezentativac u streljastvu Nemanja Mirosavljev osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu u Čangvonu (Južna Koreja) u disciplini vazdušna puška trostav, pošto je u finalu pogodio 442,3 kruga.
Zlatna medalja pripala je Nemcu Henriju Junghanelu sa 452,9, dok je srebrnu osvojio Rus Fjodor Vlasov sa 452,4 kruga.
Nemanja-Milosavljev.jpg
Srpski strelci se sa Svetskog kupa u Južnoj Koreji vraćaju sa pet medalja. Zlatnom Andree Arsović, srebrnom Zorane Arunović, dve bronzane Ivane Maksimović i bronzanom koju je danas osvojio Mirosavljev.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger