Headlines News :

Blater: Brazil će biti spreman

Written By maxtv on уторак, 19. март 2013. | 22:08


Sep Blater nimalo nije zabrinut za mogućnost Brazila da organizuje Mundijal. "Ne bojte se. Sve je pitanje vere i poverenja. FIFA to potpuno ima" rekao je prvi čovek Fifa.
Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da veruje da će Brazil biti odličan organizator Mundijala sledeće godine. Česta odlaganja rokova izazvala su sumnju u medijima kako se Brazil sprema da bude domaćin najvećeg sportskog događaja.
sepp.jpg
"Ne plašite se. Sve je to stvar poverenja, a mi ga imamo kada je u pitanju Brazil. Sve će biti gotovo na vreme, jer niko ne može sebi da dozvoli da zakasni sa pripremama za Mundijal", kazao je Blater posle sastanka sa brazilskim ministrom sporta i članovima organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2014. godine.
Radovi na stadionima i infrastrukturi u Brazilu i dalje kasne, što je ponovo dovelo u pitanje sposobnost največhe južnoameričke države da organizuje SP. Brazil je do sada izgradio samo dva stadiona za Kup konfederacija od šest, koliko je trebalo. Organizatori će takođe morati da prevoze fudbalere, sudije, navijače i novinare širom Brazila, za koji je FIFA ocenila da je više kao kontinent nego zemlja.
Brazil_fans.jpg
"Uveren sam da ćemo imati odgovor na sve izazove i rokove koji su postavljeni ispred nas", rekao je brazilski ministar sporta Aldo Rebelo.
Prvi test Brazil će imati ove godine, pošto će od 15. do 30. juna biti domaćin Kupa konfederacija.
Svetsko fudbalsko prvenstvo održaće se u 12 gradova od 12. juna do 13. jula 2014. godine

Suarez ponovo na meti "Stare dame"


Torinska "Stara dama" želi da u napadu upari Fernanda Ljorentea i Luisa Suareza. "Crveni" zasad traže oko 30 miliona evra obeštećenja.
Uprava italijanskog fudbalskog šampiona Juventusa pokušaće u letnjem prelaznom roku da dovede napadača Liverpula Luisa Suareza, preneli su večeras lokalni mediji.
Liverpul2.jpg
Suarez ponovo na meti Juventusa
Torinski klub je i letos bio zainteresovan za urugvajskog reprezentativca, ali je Suarez tada produžio ugovor sa Liverpulom do 2018. godine.
Uprava engleskog kluba zasad traži oko 30 miliona evra obeštećenja za Suareza, ali su, uprkos tome, predstavnici Juventusa ponovo uspostavili kontakt sa kolegama iz Engleske.
Trener Stare dame Antonio Konte navodno je Suareza označio kao idealnog partnera u napadu za Fernanda Ljorentea koji će na leto napustiti španski Bilbao i ekipu Atletika.
U dosadašnjem toku sezone Suarez je za Liverpul odigrao 40 utakmica i postigao 29 golova.

Subotić: Ovo je samo utakmica


"Čujem od rodbine da postoji naboj, ali moram reći da je ovo fudbalska utakmica, nije ništa preko toga. Za mene je to samo fudbal, igram za Srbiju", rekao je Neven Subotić uoči meča na Maksimiru.
Fudbalski reprezentativac Srbije Neven Subotić rekao je da je od rodbine čuo da postoji veliki naboj kada su u pitanju odnosi između njegove zemlje, u kojoj nikada nije živeo, i Hrvatske.
Subotic1.jpg
"Imam mnogo rodbine u Srbiji, čujem od njih da postoji naboj, ali moram reći da je ovo fudbalska utakmica, nije ništa preko toga. Za mene je to samo fudbal, igram za Srbiju. To je za mene najbitnije, nije bitno da ja sad uradim nesto glupo. Biće od navijača bonus ako bismo pobedili", rekao je Subotić novinarima u Staroj Pazovi.
Reprezentacija Srbije će gostovati Hrvatskoj u Zagrebu u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a dve selekcije će se prvi put sastati još od 1999. godine.
Novinare je zanimalo da li je Subotić gledao utakmicu Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine, a fudbaler Borusije je kazao da nije.
"Biće teška utakmica za nas. Postoji još šansi ako pobedimo da idemo na Svetsko prvenstvo. Dok šansa postoji borićemo se. Znam da su svi navijači uz nas, zato je ovo specijalna utakmica". Subotić je kazao da mu nije bitno to što mediji i ostali vide Hrvatsku kao favorita.
Subotic-Klop.jpg
"Šta oni kažu, šta drugi kažu, šta mediji kažu...za mene nije bitno, znam da oni imaju i dobru odbranu i dobar napad. Kompletna su ekipa, ali smo i mi. Videlo se u ovim utakmicama da imamo kvalitet ali, opet to moramo da pokažemo", kazao je on. Na pitanje kakva iskustva ima sa hrvatskim napadačima koji igraju u Bundesligi Ivicom Olićem i Mariom Mandžukićem, Subotić je rekao da u taj šampionat dolaze samo dobri fudbaleri.
"Samo dobri igrači dolaze u Bundesligu. Mandžukić je u Bajernu pokazao da je u dobroj formi, ne znam koliko golova je dao... U poslednje vreme i Olić je opet u staroj formi, daje golove i igra veoma, veoma dobro u poslednjim utakmicama", rekao je Subotić.
On je dodao da protiv Bajerna, za koji sada igra Mandžukić, a u kojem je nekada nastupao Olić, ima veoma dobar učinak.
Mario-Mandzukic.jpg
"Ako si defanzivac, najteže je da ne napraviš grešku. Jedna greška i odmah je to gol. Od poslednjih šest utakmica protiv Bajerna četiri smo pobedili, jednu smo igrali nerešeno, jednu izgubili. To je veoma dobra statistika. Ne znam da li je Olić igrao u tim utakmicama, možda je bio povređen", dodao je štoper ekipe iz Dortmunda.
U utakmici protiv Srbije neće igrati jedan od najboljih hrvatskih fudbalera u tekućim kvalifikacijama, napadač Volfsburga Ivan Perišić.
"Ivan je veoma dobar, igram evo već dve godine sa njim, ima kvalitet, ali ako on fali, Hrvati nemaju takvih igrača. Faliće im sigurno i to je dobro za nas", istakao je Subotić.
Subotić, koji je standardan na mestu štopera u Borusiji, nije igrao u prve četiri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo za svoj nacionalni tim.
Matija-Nastasic.jpg
"To što igram standardno Ligu šampiona i nemačko prvenstvo samo pokazuje treneru da sam u dobroj formi i ja još čekam da odigram u kvalifikacijama za nas i želim da odigram. Možda to što sam odigrao dobro u Ligi šampiona znači da ću dobiti ovde šansu da igram", kazao je Subotić. Na pitanje koliki problem može da bude to što još nikada nije igrao u tandemu sa štoperom Mančester sitija Matijom Nastasićem, Subotić je rekao da to neće biti nikakav problem.
"Nije to nikakav problem. Nastasić je vrhunski igrač, nije prešao u Mančester siti zato što je dobar dečko, nego zato što ima kvalitet, to se vidi na treningu, videlo se kada je igrao protiv nas za Siti. Veoma je mlad, ali igra kao da ima mnogo iskustva i zato ne mislim da će tu biti nekih problema", poručio je Subotić.

Bavarci žele Kavanija


Bajern ima želju da u svojim redovima vidi jednog od najboljih napadača u Evropi Edisona Kavanija. Predsednik Napolija izjavio da će prodati Kavanija za s70 miliona evra.
Uprava mihenskog Bajerna pokušaće u letnjem prelaznom roku da angažuje napadača Napolija Edinsona Kavanija, potvrdio je menadžer sa FIFA licencom Paskvale Galo.
Kavani-Edison.jpg
Bajern želi da dovede Kavanija
Iako nije Kavanijev menadžer, Galo navodi da bi Urugvajac mogao da bude prava zamena za Marija Gomeza i da je Napoli spreman "olabavi" stav kada je u pitanju obeštećenje.
"Ne znam da li će Kavani na kraju i završiti u Bajernu, ali minhenski klub definitivno razmišlja o njemu jer se radi o jednom od najboljih napadača u Evropi. Bajern je veliki klub, a Mario Gomez ne igra kao u periodu pre povrede. Bavarcima je potrebno pojačanje u napadu", kazao je Galo španskim medijima.
Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis u ponedeljak je izjavio da će prodati Kavanija za sumu od 70 miliona evra.
"On je pričao o toj cifri, ali verujem da će Napoli pristati i na 50 miliona evra. Bajern ima taj novac i spreman je da ga investira u ekipu", dodao je Galo.
U dosadašnjem toku sezone urugvajski napadač u dresu Napolija odigrao je 35 utakmica i postigao 29 golova.

Udovičić: Odluka pada u Kragujevcu


Daćemo sve od sebe u Firenci, ali odluka o pobedniku će se doneti u Kragujevcu, rekao trener vaterpolista Radničkog, Dejan Udovičić.
Trener vaterpolista Radničkog Dejan Udovičić rekao je da će pobednika finalnog duela Evrokupa sa italijanskom Florencijom odlučiti revanš u Kragujevcu.
Radnicki-Florencija1.jpg
"Velika je čast biti u finalu nekog takmičenja i svako finale ima posebnu draž. Sigurno je da će oba tima dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat pred revanš u Kragujevcu, u kojem će pasti odluka o osvajaču trofeja", rekao je Udovičić.
Kragujevčani su juče doputovali u Firencu i odradili prve treninge na bazenu, koji je specifičan zbog visoke temepratura vode i vazduha u objektu.
Udovičić, ipak, ne misli da će to doneti prednost domaćem timu.
"Uslovi na bazenu u Firenci su takvi kakvi jesu, ali kako je njima, tako je i nama. Imamo iskusnu ekipu, koja ne traži u tome alibi. Ostaje samo da se vidi da li će Ćirić moći da uskoči u bazen, jer ima povredu ramena", otkrio je Udovičić.
Radnički i Florencija već su jednom igrali ove sezone, u grupnoj fazi takmičenja Kragujevčani su slavili sa 8:4.
Prvi meč finala Evrokupa Florencija - Radnički na programu je sutra od 20 sati.

Vojvodina rame uz rame sa Zvezdom


Fudbaleri Vojvodine pobedili Donji Srem sa 2:0, golovima Vranješa i Kataija. Ovom pobedom, Vojvodina se izjednačila sa Zvezdom na tabeli.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas Donji Srem sa 3:0 (2:0), u zaostaloj utakmici 19. kola prvenstva Srbije i izjednačili se na tabeli sa drugoplasiranom Crvenom zvezdom.
Vojvodina.jpg
Golove za Novosadjane postigli su Stojan Vranješ u 15. i Aleksandar Katai u 45. i 87. minutu.
"Emotivno smo se ispraznili posle pobede nad OFK Beogradom u Kupu, a sa druge strane Donji Srem je mnogo bolja ekipa nego što to pokazuje broj osvojenih bodova. Videlo se to i na početku meča, nema ekipe kojoj nisu stvorili bar dve-tri šanse", rekao je Nebojša Vignjević.
On je pohvalio mlađe igrače, koji su, kako je naveo, iskoristili šansu.
"Želeli smo da što pre damo gol i na sreću to nam je pošslo za rukom. I prvi i drugi pogodak došli su na vreme. U nastavku smo malo spustili ritam, prvenstveno zbog lošeg terena, ali sve u svemu, zaslužena pobeda. Iskoristili smo priliku i da damo šansu nekim igračima koji su do sada manje igrali i oni su opravdali šansu", poručio je Vignjević.
Trener Donjeg Srema Bogić Bogićević istakao je da je odlučio prvi pogodak Novosađana, koji je postigao Stojan Vranješ u 15. minutu.
"Dobro smo otvorili utaklmicu, ali nas je evrogol Vranješa vratio unazad, a poznato je da se mi jako teško vraćamo iz rezultatskog minusa. Posle toga sve je išlo na ruku domaćina", konstatovao je Bogićević.
Vojvodina je pobedom protiv Donjeg Srema došla na deobe druge pozicije sa Crvenom zvezdom, oba tima imaju po 38 bodova, dok je ekipa iz Pećinaca ostala na 14. mestu sa 17 bodova.

Stigao Sa Pinto


Rikardo Sa Pinto stigao je u Beograd i rekao da će se boriti za titulu šampiona Srbije već u ovoj sezoni, ali da ništa ne zavisi od njega i njegovih fudbalera, s obzirom na 11 bodova zaostatka za Partizanom.
Novi trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pinto stigao je u Beograd i rekao da je svestan da preuzima veliki klub sa najvećim ambicijama.
Sa-Pinto-1.jpg
"Stigao sam u veliki klub koji uvek želi titule. Borićemo se, ali moramo da imamo u vidu da smo 11 bodova u zaostatku za vodećom ekipom, a samo je 11 utakmica do kraja prvenstva. Borićemo se, ali ništa od nas ne zavisi", rekao je Sa Pinto okupljenim novinarima po sletanju na beogradski aerodrom.
Na pitanje da li zna da je Zvezda poslednju titulu šampiona Srbije osvojila kada je imala stranca za trenera, portugalski stručnjak je kazao da mu je poznat taj podatak.
On je rekao da zna da se nosi sa pritiskom, pošto je radio u velikom klubu kakav je Sporting iz Lisabona.
"Došao sam iz Sportinga, velikog kluba, gde uvek ima pritiska. I kao igrač znao sam da se nosim sa tim, nemam taj problem. Volim da igram i pobeđujem", rekao je ovaj 40-godišnji Portugalac.
Sa-Pinto-2.jpg
Sa Pinto je istakao da će o svemu više pričati na zvaničnom predstavljanju, koje je zakazano za sredu u 12.00 u Medija centru na stadionu Crvene zvezde.
"Biće vremena za priču, tek sam stigao u Beograd, pričaćemo o svemu na predstavljanju, sada sam stao ovde čisto da vas pozdravim", istakao je Sa Pinto.
Sa Pinto se susreo sa predsednikom fudbalskog kluba Draganom Džajićem, koji je Portugalcu poželeo dobrodošlicu i mnogo uspeha u radu.
Sa-Pinto-i-Dzajic.jpg
"Zahvalio sam se predsedniku Džajiću na poverenju i prilici da radim u ovako velikom klubu. Takođe, predsednik mi je poželeo dosta uspeha u radu sa ekipom i veoma sam mu zahvalan na tome", rekao je Sa Pinto za klupski sajt.
Portugalac je po dolasku na stadion u Ljutice Bogdana obišao klupske prostorije i Zvezdin muzej.
Sa Pinto će prvi trening sa fudbalerima Zvezde odraditi sutra, a na klupi crveno-belih debitovaće na Marakani 30. marta protiv Radničkog 1923 u 20. kolu Super lige.

I Benzema slabo peva


Napadač Real Madrida i francuski reprezentativac Karim Benzema izjavio je da voli da igra za reprezentaciju Francuske, bez obzira što ne peva himnu. Dvadesetpetogodišnji napadač koji je rođen u Lionu, standardni je član reprezentacije Francuske za koju je od 2007. godine igrao na 55 utakmica i postigao 15 golova.
"Kakve to veze ima. Ne moram da pevam himnu da bih dokazao da volim da igram za reprezentaciju.", rekao je Benzema za radio RMC.
Benzema.jpg
Benzema, koji je poreklom iz Alžira, istakao je da voli da brani boje francuske reprezentacije.
"Volim reprezentaciju i ne razumem kako neko to može da dovede u pitanje. Oduvek mi je bio san da igram za Francusku, ali niko ne može da me natera da pevam himnu. Ne vidim nikakav problem u tome. Ni Zinedin Zidan je nikada nije pevao", rekao je Benzema.
Benzema-1.jpg
On je dodao da je najvažniji od svega "duh zajedništva u reprezentaciji".
"Ni na stadionu ne pevaju svi himnu. Najvažnije je da smo zajedno", rekao je Benzema.
Dvadesetpetogodišnji napadač koji je rođen u Lionu, standardni je član reprezentacije Francuske za koju je od 2007. godine igrao na 55 utakmica i postigao 15 golova.
Benzema-2.jpg
Benzema je za Real od 2009. nastupao na 116 mečeva i bio strelac 52 gola.

Bolt opet trči u Rimu


Svetski rekorder Jamajčanin Jusein Bolt učestvovaće u trci na 100 metara na atletskom mitingu Golden Gala u junu u Rimu, saopštili su organizatori. To će biti treća godina uzastopno da višestruki olimpijski šampion trči na Olimpijskom stadionu u Rimu.
Atletski miting u Rimu biće prvo evropsko takmičenje koje se održava u sklopu Dijamantske lige.
Bolt.jpg
Bolt je u Rimu 2011. godine stazu od 100 metara pretrčao za devet sekundi i 91 stotinku, a prošle godine ostvario je rezultat od 9,76 sekundi.
Oba puta drugi je bio njegov sunarodnik Asafa Pauel, a treći Francuz Kristof Lemetr.
Bolt.jpg
Organizatori još nisu saopštili ko će pored Bolta učestvovati u trci na 100 metara.
Bolt je prošlog leta na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara.
Bolt-1.jpg
Svetski rekord na 100 metara od 9,58 sekundi Bolt je postavio na Svetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine.

Šiltonu zabranjena vožnja


Legendarnom golmanu engleske fudbalske reprezentacije Piteru Šiltonu zabranjeno je da vozi narednih 20 meseci, jer je policija utvrdila da je imao dvostruko više alkohola u krvi od dozvoljenog. Šilton (63) je kažnjen i sa 1.020 funti (1.540 dolara).
Šilton je pred sudom priznao da je vozio pod dejstvom alkohola, kada ga je policija 24. februara zaustavila u Kolčesteru, u blizini njegove kuće.
Piter-Silton-1.jpg
On je priznao da je na porodičnom slavlju pio vino, ali da je mislio da nije preterao.  Šilton (63) je kažnjen i sa 1.020 funti (1.540 dolara).
Šilton je sa 125 utakmica rekorder po broju odigranih mečeva za reprezentaciju Engleske. On je u karijeri odigrao više od 1.000 utakmica za 11 klubova.

Raikonen: Veći budžet za titulu


Vozač Lotusa Finac Kimi Raikonen je ocenio da njegova ekipa može da se ove sezone ravnopravno bori za šampionsku titulu u Formuli jedan, ali da bi joj pomoglo kada bi imala veći budžet.
Raikonen je u nedelju pobedio na prvoj ovoosezonskoj trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.
Kimi-Raikonen-2.jpg
"Neće biti lako. Imamo ljude, sve što je potrebno da to ostvarimo, ali novac je važan deo. Nemamo isti budžet kao Ferari, Red Bul ili Mercedes, ali prošle godine smo videli da i tako možemo da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Raikonen britanskim medijima.
"Kada bismo imali više novca šanse bi bile veće i bili bismo ravnopravni sa velikim ekipama. Imamo dobre planove i ako ih budemo pratili možda će sve biti dobro. Ali, samo jedna stvar može promeniti celu sezonu i tada sve kreće nizbrdo", dodao je 33-godišnji vozač.
Kimi-Raikonen-3.jpg
Svetski šampion iz 2007. godine rekao je da ekipa mora da ponovi iste stvari iz prošle sezone, kada je u ukupnom poretku zauzela četvrto mesto iza Red Bula, Ferarija i Mercedesa.
"Samo moramo da radimo normalne stvari, kao prošle godine i da uložimo mnogo napora u rad na novim delovima. Ako smo zadovoljni zadržaćemo ih, a ako ne, moramo pažljivije da radimo. Za sada je dobro, ne vidim razlog da tako ne nastavimo", rekao je Raikonen.
Kimi-Raikonen-5.jpg
Druga trka u šampionatu Formule jedan vozi se u nedelju 24. marta na stazi Sepang za Veliku nagradu Malezije.

Biće razmene dresove (možda)


Reprezentativac Hrvatske Mario Mandžukić rekao je da nema običaj da menja dres sa protivničkim fudbalerima, ali da mu neće biti problem da to uradi ako mu bude tražio neko od srpskih igrača.
"Nemam običaj da menjam dres ni u klubu, ali ako će neko hteti nije problem", preneli su hrvatski mediji Mandžukićeve reči.
Mario-Mandzukic-2.jpg
Napadač minhenskog Bajerna rekao je da će utakmicu sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pamtiti do kraja života.
"Ovu utakmicu ćemo pamtiti ceo život. Zato želimo da sve odradimo na pravi način. Nadamo se da ćemo se veseliti. Pritisak je pozitivan, jedva sam čekao da dođem u Zagreb", kazao je Mandžukić.
Hrvatski vezista Ivan Rakitić istakao je da sa nekadašnjim saigračem iz nemačkog Šalkea Mladenom Krstajićem nije razgovarao o utakmici, već o privatnim stvarima.
"Znamo i on i ja kakva je situacija. Više smo razgovarali o privatnim stvarima. Poželeo mi je sve najbolje u utakmici i to je to", rekao je Rakitić.
Ivan-Rakitic.jpg
Krstajić i Rakitić su, zajedno sa Amerikancem Džermejnom Džonsom izbačeni iz tima Šalkea krajem 2007. godine, jer su do ranih jutarnjih časova zajedno ostali na koncertu srpskog pevača Mileta Kitića u jednom noćnom klubu u Duizburgu.
Rakitić je ocenio da može mnogo toga dobrog da se napravi za hrvatski fudbal u duelu sa Srbijom.
"Mora se reći da je ovo utakmica u kojoj možemo da napravimo mnogo za hrvatski fudbal. Moja porodica se uvek posebno oseća kada igram u Hrvatskoj i ovaj put su svi uz mene", kazao je Rakitić.
U ekipi Hrvatske neće biti napadača Volfsburga Ivana Perišića koji se nedavno povredio, a Rakitić je istakao da želi pobedu i za njega.
Modric-i-Rakitic.jpg
"Igraćemo i za Ivana, to nam je motiv više, želimo da pobedimo za njega. Nikada nije ugodno kada neko izostane, ali tu je 25 igrača koji jedva čekaju svoju šansu. Nadoknadićemo njegov izostanak, znam koliko mu je žao što nije sa nama", istakao je Rakitić.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se u petak, 22. marta na stadionu Maksimir u Zagrebu u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Oven završava karijeru


Bivši engleski reprezentativac i sadašnji fudbaler Stouka Majkl Oven najavio je danas da krajem sezone završava karijeru.Oven je tokom karijere nastupao i za Real Madrid, Njukasl, Mančester Junajted i na kraju za Stouk.
"Osećam da je sada pravi trenutak da spustim zavesu na karijeru. S neizmernim ponosom objavljujem nameru da se krajem sezone povučem iz profesionalnog fudbala"", rekao je Oven.
Majkl-Oven-1.jpg
Tridesetčetvorogodišnji Oven je ponikao u Liverpulu, za koji je igrao do 2004. i na 216 utakmica postigao 118 golova.
"Prošao sam sve selekcije Liverpula i sa 17 godina debitovao sa prvitim, a nakon toga igrao sam za Real Madrid, Njukasl, Mančester junajted i Stouk. Da ne pominjem da sam svoju zemlju predstavaljao 89 puta. Osećam da je pravo vreme da spustim zavesu na moju karijeru", naveo je 33-godišnji napadač.
Majkl-Oven-2.jpg
On je dodao da je mogao samo da sanja o takvoj karijeri i da ništa ne bi postigao bez velike podrške trenera, saigrača, članova stručnog štaba, navijača i njegovih sponzora.
Oven je na velikoj podršci posebno zahvalio svojoj porodici.
Oven koji je boje engleske reprezentaicje branio 89 puta, osvajač je i Zlatne lopte 2001. godine, kada je Liverpul osvojio trii trofeja - Kup UEFA, Liga Kup, FA Kup, Superkup Engleske i Superkup Evrope.
Majkl-Oven-3.jpg
Ovenu je tokom karijere izmakla samo titula pobednika Lige šampiona.

Dolonc nije uspela


Srpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u glavni žreb turnira u Majamiju, pošto je u prvom kolu kvalifikacija izgubila od Amerikanke Melori Burdet sa 7:6 (7:4), 6:4.
Na turniru u Majamiju učestvuju Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.
Vesna-Dolonc.jpg
Ivanovićeva i Jankovićeva su slobodne u prvom kolu, dok se Jovanovski sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke.
Turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.185.625 dolara.

Sorensen priznao doping


Bivši vozač holandskog biciklističkog tima Rabobanka Danac Rolf Sorensen priznao je da se dopingovao devedesetih godina, na vrhuncu karijere. Pre njega, to su učinili Holanđanin Mihael Bogerd i Danac Mihael Rasmusen.
Profesionalni vozač u periodu od 1986. do 2002. rekao je da se izvinjava zbog toga što je dugo lagao u vezi upotrebe nedozvoljene supstance eritropoetina (EPO) i kortizona.
Rolf-Sorensen.jpg
Danski biciklista koji je ranije odbijao da prizna da se dopingovao, osvojio je tokom karijere nekoliko etapa Tur de Fransa i Đira D'Italije.
Rolf-Sorensen-2.jpg
Sorensen je bio član Rabobank tima u periodu od 1996. do 2000. i poslednji je u nizu vozača te ekipe koji su priznali da su se dopingovali.

Lebron nastavio niz Majamija


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Majami je jutros u Bostonu savladao Seltikse sa 105:103 i ostvario 23. uzastopnu pobedu u tekućem šampionatu.Pobedu Majamiju doneo Lebron Džejms košem 10,5 sekundi pre kraja utakmice.
Majami se tako osamio na drugom mestu po broju uzastopnih pobeda u ligi, pošto je za jednu utakmicu premašio rekord Hjustona iz sezone 2007/2008. Rekord NBA lige drže Los Anđeles Lejkersi sa 33 uzastopne pobede koje su ostvarili u sezoni 1971/1972.
NBa-Lebron-2.jpg
Sredinom prvog poluvremena nije izgledalo da će Majami nastaviti fantastičnu seriju pošto je Boston imao čak 17 poena prednosti. Briljirao je Džef Grin u redovima "Kelta" koji je ceo meč odigrao u visokom ritmu i na kraju ubacio čak 43 koša.
Za razliku od Grina, ostali iz redova Bostona nisu mogli da prate taj tempo što je Majami vešto koristio i već do poluvremena smanjio prednost domaćina na 59:51.
NBa-Majami-Boston.jpg
Ta prednost se topila kako je vreme odmicalo, a tvorac preokreta bio je najbolji igrač lige Lebron Džejms. Ne samo zbog činjenice da je utakmicu završio sa 37 poena, 12 asistencija i sedam skokova, već što je postigao koševe odluke iz slobodnih bacanja, deset sekundi pre kraja susreta.
Drugi strelac Majamija bio je Mario Čalmers sa 21 poenom, dok je učinak Dvejna Vejda iznosio 16 koševa, sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija.
U poraženom timu, uz Grina, istakao se Pol Pirs sa 17 poena, osam skokova i isto toliko asistencija.
NBA-Majami-1.jpg
Košarkaši Filadelfije pobedili su na svom terenu Portland sa 101:100. Domaći su imali 14 poena prednosti, ali je Portland u završnici utakmice na kratko preuzeo vođstvo.
Nakon toga Džru Holidej je sa linije za slobodna bacanja doneo Filadelfiji prednost od 101:97. Damjan Lilard je zatim pogodio "trojku" i postavio konačan rezultat.
Holidej je utakmicu završio sa 27 poena, osam skokova i šest asistencija, Tadeus Jang dodao je 19, a Spenser Hejs ostvario je "dabl dabl" učinak od 18 poena i 13 skokova.
NBa-Denver-Cikago.jpg
 
Lamarkus Oldridž bio je najefikasniji u poraženom timu sa 32 poena i 14 skokova, ali je u završnici promašio šut za pobedu. Lilard je dodao 27 poena.
Košarkaši Denvera pobedili su posle produžetka Čikago sa 119:118 i zabeležili 12. uzastopni trijumf. Pobedu Nagetsima doneo je Andre Iguadala "trojkom" 7,1 sekundu pre kraja utakmice.
Vilson Čendler predvodio je Nagetse do pobede sa 35 poena i devet skokova, Kori Bruer dodao je 16, Taj Loson 13, a Iguadala 12 poena.
NBa-Denver-Cikago-1.jpg
 
U ekipi Čikaga, koja je pretrpela sedmi poraz u poslednjih 11 utakmica, Nejt Robinson bio je najefikasniji sa 34 poena. Luol Deng ubacio je 21, Marko Belineli 18, a Joakim Noa 14 poena i 12 skokova.
Košarkaši Finiksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 99:76 i prekinuli niz od četiri poraza. Vesli Džonson i Luis Skola postigli su po 14 poena u ekipi Sansa, koja je pobedila Lejkerse četvrti put uzastopno.
NBa-La-Lejkers-1.jpg
 
U ekipi Lejkersa drugi meč uzastopno nije bilo Kobija Brajanta zbog povrede, a utakmicu je propustio i Pol Gasol.
Stiv Neš postigao je 19 poena za Lejkerse, a Dvajt Hauard 16 poena i 11 skokova.
Košarkaši Njujorka pobedili su Jutu sa 90:83 i prekinuli niz od četiri poraza, dok je Šarlot bio bolji od Vašingtona sa 119:114 i prekinuo niz Vizardsa od tri pobede.
NBa-La-Lejkers.jpg
 
Košarkaši Dalasa pobedili su Atlantu sa 127:113, Indijana je pobedila Klivlend sa 111:90, dok je Nju Džersi pobedio Detroit sa 119:82 i naneo mu deveti uzastopni poraz u ligi.
Golden Stejt je do druge uzastopne pobede u ligi došao protiv Nju Orleansa od 93:72, dok je Memfis bio bolji od Minesote sa 92:77 i ostvario prvu pobedu posle tri utakmice.
Rezultati:
Filadelfija - Portland 101:100
Šarlot - Vašington 119:114
Klivlend - Indijana 90:111
Atlanta - Dalas 113:127
Detroit - Bruklin 82:119
Boston - Majami 103:105
Čikago - Denver 118:119 (produžetak)
Memfis - Minesota 92:77
Nju Orleans - Golden Stejt 72:93
Finiks - L.A. Lejkers 99:76 i
Juta - Njujork 83:90

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger