Headlines News :

Partizan na "plus osam" (VIDEO)

Written By maxtv on среда, 6. март 2013. | 15:43


Partizan savladao BSK na gostovanju sa 4:0 i tako pobegao drugoplasiranoj Zvezdi na čak osam bodova prednosti. Dvostruki strelac za crno-bele bio je Kojić, jedan gol postigao je Mitrović, a najlepši trenutak na meču dogodio se u 76. minutu, kada je Darko Brašanac direktno iz kornera savladao protivničkog golmana.
Fudbaleri Partizana stekli su osam bodova prednosti u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom, pošto su danas u zaostalom meču 16. kola šampionata Srbije pobedili BSK u Borči sa 4:0 (2:0).
BSK-Partizan.jpg
Pred oko 1.500 gledalaca strelci za crno-bele bili su Nemanja Kojić u 8. i 63. minutu, Aleksandar Mitrović u 35, samo desetak minuta nakon što je zamenio povredjenog Marka Šćepovića i mladi Darko Brašanac, direktno iz kornera u 75. minutu.
Osim povrede Šćepovića, loša vest za navijače Partizana i trenera Vladimira Vermezovića je i povreda Vojislava Stankovića, koji je u finišu prvog poluvremena napustio teren i prepustio mesto Aleksandru Lazevskom.
Utakmica između BSK-a i Partizana prvobitno je trebalo da bude odigrana 26. februara, ali je odložena pošto je teren stadiona "Vizelj park" bio natopljen vodom.

Tabela: Partizan 43 boda, Crvena zvezda 35, Vojvodina 34, Jagodina 32, Rad 27, Sloboda 27, Javor 26, Spartak 23, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19, Radnički Niš 18, Hajduk Kula 16, Donji Srem 16, BSK 14, Radnički Kragujevac 13, Smederevo 8.
Naredne subote na programu su mečevi 18. kola: Jagodina - Partizan, Donji Srem - Sloboda, Smederevo - Rad, Hajduk - OFK Beograd, BSK - Vojvodina, Spartak - Javor, Radnički Kragujevac - Radnički Niš, Crvena zvezda - Novi Pazar.

Mesijevo stopalo od 5,25 miliona dolara


Zlatna replika Mesijevog levog stopala izložena je u Tokiju, u čast fudbalskih dostignuća jednog od najvećih igrača današnjice.Zlatna replika vredna je 5,25 miliona dolara a napravio je japanski juvelir Ginza Tanaka.
Juvelir Ginza Tanaka koji je izradio "zlatno stopalo" bio je prošle godine u Španiji, kako bi uzeo otisak Mesijevog stopala.
Mesi-stopalo.jpg
Rodrigo, brat Lionela Mesija, koji je prisustvovao konferenciji za novinare na kojoj je izložena replika, rekao je da je "rad juvelira izuzetan. Može se videti svaka linija na stopalu. Ovo je izuzetno".
Mesi-stopalo-2.jpg
Juvelir je rekao da je Mesijevo stopalo izlio u Španiji krajem prošle godine.

I Mihael Bogerd priznao doping


Bivši holandski biciklista Mihael Bogerd, pobednik dve etape Tur de Fransa 1996. i 2002. priznao je da se se dopingovao tokom karijere. Bogerd je istakao da je uzimao nedozvoljene supstance od 1997. do kraja karijere – 2007.
Četrdesetogodišnji Bogerd je precizirao da je uzimao eritropoetin (EPO), kortizon, kao i da je primao krvnu transfuziju.
Bogerd-2.jpg
Bogard je osmi biciklista sada već bivšeg Rabobank tima koji je priznao da se dopingovao.
"Doping sam uzimao uglavnom tokom treninga, dok sam se pripremao za takmičenja.Koristio sam EPO, kortizon, a pred kraj karijere i transfuzije krvi ", rekao je Bogerd.
Bogerd je priznao da je transfuzije obavljao u laboratoriji u Beču.
Bogerd-1.jpg
"Avionom sam putovao u Beč na transfuzije krvi. Tamo sam čuvao svoju krv za kasnije upotrebe", rekao je on i dodao da ne želi da otkrije sa kim je sarađivao.
On je odbio da poveže svoj slučaj sa eventualnim postojanjem sistematskog dopinga u timu.
"Govorim isključivo u svoje ime, a ne u ime ostalih", istakao je Bogerd.
Njegov timski kolega Danac Mihael Rasmusen priznao je u januaru da je koristio zabranjene supstance u periodu od 1998. do 2010. godine.
Bogerd-3.jpg
Rabobanka koja je tokom 17 godina bila sponzor istoimenom biciklističkom timu objavila je u oktobru da prekida veze sa ekipom, posle brojnih doping skandala u biciklizmu, a naročito afere sa Lensom Armstrongom.

Isteraćemo Srbe sa Maksimira!


Zoran Cvrk, komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Hrvatske, izjavio je danas da će sa stadiona u Zagrebu biti izbačen svako ko bude navijao za srpsku reprezentaciju.
Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Hrvatske Zoran Cvrk rekao je danas da će sa stadiona Maksimir na predstojećoj utakmici između Hrvatske i Srbije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, izbaciti svakoga ko bude navijao za ekipu Siniše Mihajlovića.
Srbija-navijaci.jpg
"Ne isključujem mogućnost ulaska navijača Srbije na stadion. Navijati za Srbiju među 35.000 hrvatskih navijača, ipak, nije preporučljiv sport. To se odnosi i na podršku Hrvatskoj u Beogradu.
Svako ko bude lociran na tribinama sa takvom namerom moraće automatski da napusti stadion", rekao je Cvrk za Sportski žurnal.
On je rekao da hrvatski i srpski savez dobijaju upozorenja da bi neko od gostujućih navijača mogao da dođe na utakmice Hrvatske i Srbije i da su oba saveza, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova, preduzele mere kako bi predupredili i najmanju opasnost da se tako nešto dogodi.
"Zajednički dogovor oba saveza je da na utakmicama u Zagrebu i Beogradu nema gostujućih navijača. Podelili smo, na bazi reciprociteta, po 150 ulaznica i ljude koji sa njima iz Srbije dođu na Maksimir smestićemo u lože. Nije pametno da neko, ma ko bio i odakle dolazio, navija za Srbiju u Zagrebu ili za Hrvatsku u Beogradu", rekao je on.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta od 18 sati u Zagrebu, a Srbija će 6. septembra biti domaćin Hrvatskoj u Zagrebu.
Srbija se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, takmiči u Grupi A, u kojoj je treća na tabeli sa četiri boda.
Prvo i drugo mesto zauzimaju Belgija i Hrvatska sa po 10 bodova, selekcija Makedonije zauzima četvrto mesto sa četiri boda, Vels je sakupio tri, a poslednja Škotska ima dva boda.

Oklahoma ubedljivija od Lejkersa


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Oklahoma je jutros savladala Lejkerse iz Los Anđelesa sa 122:105, a centralna figura susreta bio je plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk.U preostalim susretima slavile su gostujuće ekipe. Filadelfija je poražena od Bostona sa 101:109 a Sakramento je izgubio od Denvera sa 113:120.
Sa 37 koševa, deset skokova i pet asistencija Vestbruk je apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera utakmice (MVP) iako su mu konkurenti bili najbolji strelac Lige i saigrač Kevin Durent, odnosno, prvi as Lejkersa i jedan od najboljih igrača današnjice Kobi Brajant.
NBa-Oklahoma-La-Lejkers.jpg
Izdanje Vestrbruka na ovom meču najbolje je ilustrovalo priznanje Brajanta koji je rekao da mu je Vestbruk prikazanom igrom "pokrenuo krv u venama".
Brajant je, inače, bio najbolji pojedinac Lejkersa sa 30 poena a solidnu partiju pružio je i Stiv Neš sa 16.
NBa-Oklahoma-La-Lejkers-2.jpg
Pored Vestbruka u pobedničkom timu istakao se i Durent koji je utakmicu završio sa 26 koševa, devet skokova i pet asistencija
NBa-Sakramento-Denver.jpg
Rezultati:
Oklahoma - L.A. Lejkers 122:105
Filadelfija - Boston 101:109 i
Sakramento - Denver 113:120

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger