Headlines News :

Rašović najavljuje promene

Written By maxtv on среда, 1. мај 2013. | 17:25


Vuk Rašović najavio promene u timu Partizana. Očekujem dobru igru i podršku sa tribina, kaže novi trener crno-belih. Lazar Marković normalno trenirao, u kombinaciji za tim.
Novi trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je danas da je optimista i da očekuje dobru igru i rezultate crno-belih u nastavku šampionata.
Rasovic.jpg
Rašović će debitovati na klupi Partizana u četvrtak kada u 26. kolu Superlige Srbije u Humskoj gostuje Radnički iz Niša.
"Biće promena u timu, ne bih sada o imenima i načinu na koji ćemo igrati. Ja sam optimista, očekujem dobru igru, podršku publike i dobar rezultat. Igramo protiv iskusne ekipe koja je u blagom padu forme, ali imaju dobre pojedince. Znamo kako igraju i spremni smo za meč", rekao je Rašović u poslednjem obraćanju javnosti pred meč sa Nišlijama.
On je dodao da igrači veruju da mogu da odbrane titulu, iako su crno-beli u poslednjih mesec dana prokockali devet od 11 bodova prednosti i sada imaju samo dva boda viška u odnosu na Crvenu zvezdu.
"Ubeđen sam da ćemo imati podršku publike koja nam je neophodna. Igrači su navikli da igraju pod pritiskom, većina njih je dugo u Partizanu. Njihovo znanje nikad nije bilo sporno i borbenošću možemo da prevaziđemo probleme koje smo imali", istakao je Rašović.
Rašović je istakao da je Lazar Marković trenirao normalno i da je u kombinaciji za tim.
Utakmica 26. kola Superlige Srbije izmedju Partizana i Radničkog iz Niša igra se u četvrtak od 18.30 časova na stadionu u Humskoj.

Partizan dočekuje Nišlije, Zvezda u Jagodini


Crno-beli protiv Radničkog iz Niša i sa Vukom Rašovićem na čelu čuvaju dva boda prednosti u odnosu na "večitog rivala". Zvezda ima teško gostovanje u Jagodini, dok Vojvodina u Novom Sadu dočekuje ekipu Rada. "Romantičari" na Karaburmi dočekuje kragujevački Radnički, dok su ostali mečevi na programu u subotu.
Lider na tabeli fudbalske Super lige Srbije, beogradski Partizan, dočekaće sutra, u 26. kolu prvenstva Radnički iz Niša, dok će najveći rival Crvena zvezda gostovati Jagodini.
Partizan.jpg
Crno-beli su nakon seriji loših rezultata pod vođstvom Vladimira Vermezovića rešili da smene šefa struke, pa su tako na mesto trenra doveli Vuka Rašovića.
On će svoj debi na klupi Partizana imati sutra od 18.30, kada će petostruki uzastopni šampion dočekati niški Radnički i pokušati da zadrži prednost od dva boda na liderskoj poziciji u odnosu na Crvenu zvezdu, koja ima 56 bodova.
Klub iz Ljutice Bogdana gostovaće sutra od 19.00 u Jagodini protiv istoimene ekipe iz tog grada u derbiju 26. kola.
Crvena-zvezda.jpg
Trener Zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je da njegova ekipa ne sme da propusti pruženu šansu u šampionskoj trci, pošto zaostaju dva boda za Partizanom u odnosu na pre mesec dana, kada su zaostajali 11.
Jagodina sa druge strane zaostaje šest bodova u odnosu na trećeplasiranu Vojvodinu, pa su joj bodovi u trci za izlazak na međunarodnu scenu naredne sezone preko potrebni.
Vojvodina će na stadionu Karađorđe dočekati Rad u još jednom derbiju 26. kola, a ekipa sa Banjice do sada u prolećnom delu sezone ni jednom nije došla do pobede u gostima, dok Novosađani imaju priliku da produže seriju na pet utakmica bez poraza u šampionatu.
Vojvodina.jpg
OFK Beograd će na Omladinskom stadionu dočekati Radnički 1923, kojem svaki bod mnogo znači u borbi za opstanak, pošto su pretposlednji sa 24 boda, dva manje od opasne zone, dok OFK sa druge strane nema šanse da izbori plasman na međunarodnu scenu.
Ostale utakmice 26. kola Super lige Srbije igraće se u subotu, a sastaće se BSK Borča - Spartak, Donji Srem - Smederevo, Hajduk - Javor i Sloboda - Novi Pazar.

Troicki u četvrtfinalu Minhena


Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale ATP turniru u Minhenu, pošto je danas u drugom kolu savladao Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:4. Isti uspeh Viktor je načinio i u konkurenciji dublova.
Pobedom nad Radekom Štepanekom od 6:4, 6:4, naš teniser Viktor Troicki plasirao se u četvtfinale turnira u Minhenu. Troicki i u četvtfinalu dublova.
Troicki 1.jpg
Troicki je do pete pobede iz 10 međusobnih duela protiv Štepaneka došao posle sat i 21 minut igre.
Iako je je Štepanek mnogo bolje počeo meč i osvojio ptva tri poena, naš teniser se probudio i dobio narednih pet gemova za potpuni preokret. Čeh zatim dobija poen na svoj servis ali je Viktor bio siguran na svoj servis i osvojio prvi set rezultatom 6:4.
Sličan je bio i scenario u drugom setu. Štepanek bolje počinje i prvi pravi brejk za 3:1, da bi se nakon toga Viktor razgoropadio i dobio sledeća četiri gema i završio drugi set istovetnim reultatom kao i prvi - 6:4.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Filip Kolšrajber (Nemačka) - Jevgeni Koroljev (Kazahstan).

Troicki je sa Čehom Lukašom Dluhijem izborio plasman u četvrtfinale turnira u konkurenciji dublova, a protivnici u borbi za polufinale biće im Kipranin Markos Bagdatis i Amerikanac Erik Butorac.

Turnir u Minhenu igra se nagradni fond od 467.800 evra.

Papanikolau "Zvezda u usponu"


Kostas Papanikolau, košarkaš Olimpijakosa, dobitnik je nagrade "Zvezda u usponu" koju tradicionalno dodeljuje Evroliga. Papanikolau je ove sezone postizao devet poena u elitnom takmičenju, a bio je deo ekipe koja se okitila titulom šampiona Evrope.
Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau dobitnik je prestižne nagrade Evrolige "Zvezda u usponu", koja se svake godine dodeljuje najtalentovanijem mladom igraču.
Papanikolau.jpg
Papanikolau je trijumfovao ispred krilnog centra Reala Nikole Mirotića, a u konkurenciji su bili košarkaš Lijetuvos Ritasa Nemanja Nedović i centar Partizana Dejan Musli.
Pored Muslija, za ovu prestižnu nagradu bili su nominovani i Francuz Leo Vesterman, kao i Amerikanac Dru Gordon koji je u toku sezone napustio crno-bele i prešao u redove italijanskog Sasarija.
Papanikolau je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno postizao devet poena, 4.5 skoka i 1.4 asistencije.
Pre njega nagradu su dobijali Erazem Lorbek (2005), Andrea Barnjani (2006), Rudi Fernadez (2007), Danilo Galinari (2008), Novica Veličković (2009), Riki Rubio (2010) i Nikola Mirotić (2011, 2012).
Nagrada "Zvezda u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige koji će biti održan od 10. do 12. maja u Londonu.

Šabački košarkaši bez ijednog poraza


Šabački košarkaši ovogodišnje prvenstvo obeležili su ne samo ulaskom u viši rang takmičenja nego i nesvakidašnjim rekordom: pobedili su u svih 38 utakmica koje su odigrali.
Šapčani su imali mnogo razloga da proslave ulazak svog košarkaškog kluba u  saveznu ligu. To je kruna prvenstva koje će se pamtiti: u svih 38 susreta odneli su pobedu.
kosarkasi u Sapcu 1 nn.jpg
Za osvojeno prvo mesto ostaće im pehar i medalje, a u analima srpske košarke mnogo više: u svih 26 prvenstvenih i 12 prijateljskih utakmica za njih je važila samo pobeda.
"Najveći rezultat je bio 78 razlike ovde a najmanji 4 u Priboju",  podsetio je Aleksandar Ivanović, kapiten OKK  Šabac. "Ne znam šta je ključ neka hemija se sastavila ovde."

Košarkaš Milan Miljković kaže da je ceo tim odlučio da da sve od sebe: "Odlučili smo da ostavimo srce na terenu i damo maksimum, pa šta nam bog da. To se ispostavilo kao uspešan pogodak i ostvarili smo ono što niko nije uradio i svima nam je drago."
kosarkasi u Sapcu 2 nn.jpg
Uspeh im je, dodaju,  još veći jer  ga je  ostvarila  ekipa čiji je prosek 21 godina i koju čine uglavnom šabački igrači.
"I talenat i rad i druženje", naglašava Predrag Mušicki, trener OKK Šabac. "Nikad lakše, nikad lepše u šabačkoj košarci nego ove godine. Ja sam tu od 2005. kad smo krenuli od betona."
Atmosfera nikad nije bila bolja, slažu se i košarkaši i navijači.
Miloš Petronijević, komesar takmičenja KSS, naglasio je  da u srpskoj košarci niko nije uspeo da zabeleži sve pobede kao gost i domaćin u poslednjih  deset godina.
Jedino ko im je, kažu košarkaši, po elanu i želji najviše parirao bila je šabačka publika. Gledalaca je sa svakom utakmicom bilo sve više, hala je bila ispunjena, a rekord po posetama veći od rezultata. Zato uz protivnike u prvoligaškom  rangu,  duel ponovo zakazuju i ekipi sa tribina.

Lazar sve bliži Čelsiju


Londonski Čelsi očekuje da obog leta kupi Lazara Markovića od Partizana za šest miliona funti. Britanski Miror prenosi da u transferu posreduju Bane Ivanović i Avram Grant, a da bi Marković odmah po dolasku bio pozajmljen nekom drugom premijerligašu.
Fudbalski klub Čelsi blizu je potpisivanja ugovora sa mladim napadačem Partizana Lazarom Markovićem, prenose danas engleski mediji. Čelsi očekuje da će Marković ignorisati ponude Intera i Liverpula i da će se ovog leta preseliti na Stamford Bridž za šest miliona funti.
Markovic.jpg
Prelazak 19. godišnjeg igrača u London pomažu srpski reprezentativac Branislav Ivanović i bivši menadžer Čelsija Avram Grant, koji je prošle sezone sa Partizanom osvojio titulu u Superligi.
Talentovani napač bi po dolasku u Čelsi odmah bio prosleđen na pozajmicu u neki drugi premijerligaš, baš kao što je to prošle godine bio slučaj sa Romeluom Lukakuom, prenosi britanski "Miror".
Čelsi se odavno interesuje za Markovića, koji je proteklih meseci nekoliko puta boravio u Londonu zbog problema sa preponama.

Brejk Memfisa u Los Anđelesu


Košarkaši Memfisa napravili su jutros brejk u Los Anđelesu, savladavši u 5. utakmici četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige LA Kliperse sa 103:93 i tako došli na korak od polufinala pošto su poveli sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Istu prednost imaju i Denver Nagetsi protiv Golden Stejt Voriorsa nakon trijumfa od 107:100.
Košarkaši Memfis Grizlisa i Denver Nagetsa stekli su u noći između utorka i srede prednost od 3:2 u serijama protiv Los Anćeles Klipersa odnosno Golden Stejta. ''Grizliji'' su napravili brejk u ''gradu anđela'' pobedom od 103:93 a Denver je na svom terenu dobio Voriorse rezultatom 107:100.
Memfis je na najbolji način kapitalizovao povredu članka centra Klipersa Blejka Grifina i predvođen Zekom Rendolfom i Majkom Konlijem ostvario pobedu kojom je odškrinuo vrata polufinala pošto će u narednom meču, u petak, biti domaćin.
Rendolf je sa 25 koševa bio najefikasniji pojedinac Memfisa, dok je Konli ubacio samo pet poena manje. Na suprotnoj strani briljirao je Kris Pol sa 35 koševa čime je izjednačio lični rekord u plej-ofu.

U drugoj utakmici, odigranoj jutros, Denver je na svom terenu savladao Golden Stejt sa 107:100 i poveo sa 3:2 u seriji.

Najzaslužniji za pobedu Denvera bili su Andre Iguodala sa 25 koševa i 12 skokova, odnosno Taj Loson koji je utakmicu završio sa 19 poena i deset asistencija.

U poraženom timu odskočio je Herison Bartns sa 23 koša.

Naredna utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Oklendu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger