Headlines News :

Slaviša Stojanović: Čeka nas naporan rad

Written By maxtv on уторак, 25. јун 2013. | 23:59

Novi trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović stigao je u utorak veče u slovenački Čatež i pridružio se fudbalerima koji su nedavno počeli pripreme.
StarsportBivši selektor Slovenije upoznao se sa prvotimcima crveno-belih i stručnim štabom, a potom najavio naporan rad kako bi se tim na vreme spremio za početak sezone."Blago sam uzbuđen. Svestan sam veličine kluba u koji sam došao i izazova kojeg sam se prihvatio. Očekuje nas sve zajedno upoznavanje, prilagođavanje jednih na druge i veliki posao", rekao je Stojanović.
Novi šef stručnog štaba crveno-belih prethodnih nekoliko dana trudio se da prikupi što više informacija o ekipi. Međutim, pravi utisak o svakom fudbaleru pojedinačno steći će kroz treninge i utakmice. 

"Imam nekoliko snimaka mečeva od prošle godine, ali tim se koliko sam mogao da primetim od tada promenio. Zbog toga ću utisak o ekipi sticati kroz rad i videti koliki kapacitet i potencijal poseduje svako od igrača", istakao je 43-godišnji stručnjak.
Kako je i sam Stojanović rekao, vremena nema puno, otvaranje sezone zakazano je za 18. jul. 

"Činjenica je da kasnimo i da nemamo puno vremena. Predstoji nam veoma naporan period u kome moramo dobro da se pripremimo i spremni dočekamo početak kvalifikacija. Naravno da sam ispratio žreb i oba potencijalna rivala su u prednosti u odnosu na nas jer su im nacionalni šampionati u toku. I pored toga, nadam se da ćemo uspeti sve da nadoknadimo i spremni uđemo u dvomeč protiv pobednika duela Toršavna i IBV", rekao je Stojanović. 

Novi strateg kluba iz Ljutice Bogdana prvi trening sa ekipom odradiće u sredu ujutru od 9 časova i 30 minuta u Krškom. Takođe, "crveno-beli" od 18 časova igraju i prvu kontrolnu utakmicu protiv ekipe Krke u Novom Mestu. 

Zvezda će sezonu početi 18. jula kada će u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati na Islandu ili Farskim ostrvima.

Brazilska policija predlaže odlaganje polufinalnih mečeva Kupa Konfederacija

Brazilska policija pozvala je organizatore Kupa Konfederacija da otkaže polufinalne mečeve koji su planirani za naredna dva dana, zbog sve većih demonstracija.
Beta/AP
Nezadovoljni velikim trošenjem novca države na organizaciju KK i Mundijala 2014. u vreme finainskije krize, stotine hiljada Brazilaca protestuje već danima.
Za sredu i četvrtak, kada su na program polufinalne utakmice KK, najavljeni su novi protesti, pa policija iz bezbednosnih razloga predlaže da se utakmice otkažu.
U sredu u Belo Horizonteu planiran je duel Brazila i Urugvaja, a dan kasnije u Fortalezi evropski derbi između Španije i Italije.

Mediteranske Igre: Srebro za košarkaše (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igarama u Mersinu, pošto je u finalu izgubila od domaćina Turske sa 79:62.
U prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 21:18 košarkaši Srbije držali su rezultatsku ravnotežu, ali je u drugoj četvrtini reprezentacija Turske, koju predvodi Bogdan Tanjević, stekla prednost, prevashodno šutom za tri poena.
Ta prednost je do kraja ostala nedostižna za tim Srbije. U jednom trenutku poslednje četvrtine reprezentativci Srbije su uspeli da razliku smanje na 10 poena, ali ne i da završnicu učine neizvesnijom.


"Izuzetno teška utakmica. Turska je bila bolja u odbrani i taj segment igre je presudio. U ovom trenutku i sa ovim sastavom, nismo mogli da budemo ravnopravni. Ponavljale su se neke greške, naročito u odbrani što je nedopustivo. Na kraju u svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni rezultatom i srebrnom medaljom", rekao je selektor Oliver Popović.


Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Nikola Kalinić sa 16 i Miloš Dimić sa 13 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Cemal Nalga sa 14 i Baris Ermis i Šerhat Cetin sa po 13 poena.

Sa srebrnom medaljom košarkaša, zaključno sa petim danom takmičenja, Srbija ima 20 osvojenih medalja na Mediteranskim igrama.


Uskoro fudbalski meč Republika Srpska - Srbija !?

Fudbalski savez Republike Srpske uputio zvaničan zahtev Fudbalskom savezu BiH za odigravanje prijateljske utakmice protiv reprezentacije Srbije.
Fudbalski savez Republike Srpske uputio je zvaničan zahtev Fudbalskom savezu BiH za odigravanje prijateljske utakmice protiv reprezentacije Srbije.
srbija.jpg
Ukoliko ovaj zahtev ne bude prihvaćen, iz FSRS ističu da će "Fudbalska vlada" zajedničkog saveza opet razmotriti tu odluku najkasnije do 10. jula, kada bi trebalo da se održi još jedna sednica FSBiH u Sarajevu.
Za odigravanje utakmice koja je već izazvala brojne polemike na zapadnom Balkanu, zeleno svetlo daće FIFA i UEFA.
Institucije iz Ciriha i Niona mogu stopirati eventualnu odluku FS BiH, kako su nedavno i učinili prilikom zahteva za odigravanje meča Zrinjski - Hrvatska, koji je bio planiran za 1. jun u Mostaru.
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić još ranije je od Sepa Blatera zatražio dozvolu za odigravanje ove utakmice, čiji bi domaćin bila Banjaluka, ali osim načelne saglasnosti, konkretnog dogovora nije bilo.
"Nadamo se skorom odgovoru, naravno, uz podršku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ove stvari se rešavaju na način da niko ne bude previše zadovoljan, ali i previše nezadovoljan", istakao je Karadžić prilikom nedavne posete prvog čoveka FIFA Beogradu.

Mediteranske Igre: Zlato i Bronza za Srpske plivače

Srpski plivači nastavili su sa sjajnim rezultatima i poslednjeg dana takmičenja na XVII Mediteranskim igrama u Mersinu.
OKS
Velimir Stjepanović je dominaciju nastavio trećim zlatom, ovog puta na 200 metara delfin.
Drugu medalju u sredu Srbiji je doneo Čaba Silađi, koji je bio treći na 50 metara prsno. Silađi prethodno nije nastupio u disciplini 100m prsno zbog akutne upale slepog creva zbog koje je proveo i noć u bolnici.
Čaba Silađi je do bronzanog odličja došao isplivavši deonicu za 27.93 sekunde. Najbrži je bio Slovenac Damir Dugonjić (27.63), a drugi je bio Italijan Andrea Tonijato (27.81). 

Plašio sam se da uopšte neću nastupiti na takmičenju, a puno sam uložio u sve ovo i bilo mi je žao da sve padne u vodu. Na kraju se sve ipak dobro završilo i osećam se fenomenalno. Ostaje žal što sam loše plivao u finišu, loš ulazak u cilj je uticao da ne uzmem vredniju medalju“, rekao je Čaba Silađi

Velimir Stjepanović je trku na 200m delfin završio za 1:56.19, a iza njega su bili Grk Stefanos Dimitrijadis (1:57.81) i Italijan Frančesko Pavone (1:57.93). 

I više sam nego zadovoljan, jer skoro osam meseci nisam trenirao delfin zbog povrede leđa. Iz tog razloga je ovaj uspeh još veći. Nije bilo realno da mislim da ću osvojiti ova tri zlata, nije mi padalo na pamet. Ali ostvarilo se i presrećan sam“, rekao je Velimir Stjepanović nakon ceremonije dodele medalja koju mu je uručio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.
OKS
Velimir je prethodno trijumfovao na 200 i 400m slobodnim stilom.

Vimbldon: Novak sigurno u drugo kolo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, uspešno je startovao na najčuvenijem teniskom turniru na svetu. Srpski teniser je u prvom kolu Vimbldona rezultatom 3:0 (6:3 7:5 6:4) savladao neugodnog Nemca Florijana Majera, za ukupno 118 minuta provedenih na terenu. 
U sva tri seta Novaku je bio dovoljan jedan brejk, ali i siguran servis za ubedljiv trijumf na kraju meča. Novak je odlično otvorio prvi set, poveo 3:0 a potom ne dozvolivši protivniku čak ni brejk loptu, zadržao svoj servis i osvojio taj deo igre.

Pri rezultatu 1:1 u drugom setu Novak je propustio čak 6 brejk lopti pa se igralo “gem za gem” sve do rezultata 5:5. Ovoga puta, Đoković koristi drugu brejk loptu i potom na svoj servis privodi i drugi set kraju.

Poslednji set je dosta ličio na prvi jer je Srbin bolje otvorio taj deo igre napravivši brejk na samom startu, da bi do kraja seta solidno servirao i stigao do pobede iskoristivši prvu meč loptu.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča između Rejnoldsa i Džonsona, te bi shodno reputaciji trebalo da ima lakši zadatak nego danas u prvom kolu turnira.

Partizan i Crvena Zvezda u petom šeširu

Žreb za narednu sezonu u Evroligu, u kojem će Srbija prvi put imati dva predstavnika, biće održan 4. jula u Barseloni.
Partizan i Crvena zvezda naći će se u petom šeširu zajedno sa italijanskim Armanijem i poljskim Stelmetom.
U svakom slučaju, sigurno je da će predstojeće jeseni u Beogradu gostovati najjači evropski klubovi, koga kod da ’večiti’ izvuku žrebom.
Sastav šešira:
I: Barselona, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid; 
II: Makabi, CSKA Moskva, Montepaski Sijena, Anadolu Efes;
III: Laboral Kuća, Unikaha, Fenerbahče, Žalgiris;
IV: Galatasaraj, Lokomotiva Kubanj, Buđiveljnik, Brose Basket;
V: Emporio Armani, Partizan, Crvena zvezda, Stelmet Zijelona Gora;
VI: Bajern Minhen, Nant, Strazbur, ekipa iz kvalifikacija.

Partizan posle 40 godina ponovo obnovio žensku odbojkašku sekciju

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan bogatije je za novog člana, pošto je posle 40 godina pauze, ponovo oformljena ženska odbojkaška sekcija.
Potpisivanjem ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji sa ženskim odbojkaškim klubom Vizura formiran je klub Partizan-Vizura, koji će se takmičiti u prvoj ženskoj ligi Srbije, a ekipu će voditi povratnik u srpsku odbojku Darko Zakoč.
lopta-ruke.jpg
Sedište kluba biće u Humskoj, kancelarije u Tošinom Bunaru, dok će odbojkašice nositi dresove sa crno-belim obeležjima.
Predsednik Partizana Nenad Golijanin rekao je da su crno-beli ovom saradnjom dobili na materijalnom, moralnom i sportskom planu.
"Dobili smo dvorane, teretanu, fitnes centre, bazene. Imamo viziju, očekujem da nam pomogne i država, jer bez njene pomoći teško mogu da se pronađu sredstva i sponzori", rekao je Golijanin na konferenciji za medije.
On je istakao da ideja o formiranju ženskog kluba postoji odavno i da ju je pokrenuo predsednik Vizure Zoran Radojičić.
"U početku nisam imao razumevanja dok nisam dobro upoznao Zorana i shvatio da je on čovek koji mnogo može da pruži srpskoj odbojci", dodao je Golijanin.
Predsednik Vizure Zoran Radojičić rekao je da mu je želja da njegov klub u budućnosti igra u Ligu šampiona.
"Ostvario mi se san kao velikom partizanovcu. Da bismo izborili plasman u Ligu šampiona moramo da budemo prvaci zemlje, što neće biti nimalo lako, jer Crvena zvezda je klub koji odlično funkcioniše i pravi zapažene rezultate", rekao je Radojičić.
Povratnik u srpsku odbojku Darko Zakoč, bivši trener Jedinstva i Poštara nije krio zadovoljstvo što su čelni ljudi Partizana upravo njemu ukazali poverenje.
"Biće potrebno mnogo truda i rada, jer imamo velikog rivala ispred nas, ali ja se nikada nisam plašio izazova i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja rukovodstva", rekao je Zakoč.
Formiranju ženske sekcije Partizana prisustvovao je i bivši reprezentativac Jugoslavije, a sada predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.
"Ova saradnja doneće podizanju kvaliteta u ženskoj i muškoj odbojci, kao i jedan više večiti derbi. Ovo je spoj dobrog, lepog i korisnog i ubeđen sam da će ovaj klub nastavi da stvara dobre odbojkaše", rekao je Tanasković.
Promociji kluba na terenima na Kalemegdanu prisustvovao je predsednik Odbojkaškog saveze Srbije Aleksandar Boričić, veliki broj bivših i sadašnjih igrača Partizana, Aleksandar Atanasijević, Aleksa Brđović, bivši košarkaš Srećko Jarić i mnogi drugi prijatelji kluba.

Partizan otputovao na Pohorje

Fudbaleri Partizana otputovali su u Sloveniju, na Pohorje, gde će odraditi drugu fazu priprema za narednu sezonu.
Crno-beli će odigrati pet kontrolnih utakmica, uključujući i mečeve sa Lokomotivom iz Moskve, rumunskim Petrolulom i ukrajinskim Metalistom iz Harkova.
Partizan-2013-2014..jpg
Trener Vuk Rašović odlučio je da u Sloveniju povede 25 igrača, a na spisku putnika nema Brazilca Eliomara Silva i Makedonca Stefana Aškovskog, koji će najverovatnije biti prosleđeni na pozajmicu. Na Rašovićevom spisku nalaze se:
Golmani: Milan Lukač, Nikola Petrović, Živko Živković.
Odbrana: Vojislav Stanković, Miloš Ostojić, Vladimir Volkov, Ivan Ivanov, Nikola Aksentijević, Branko Pauljević.
Sredina terena: Saša Ilić, Nikola Ninković, Dejan Babić, Predrag Luka, Filip Knežević, Danilo Pantić, Saša Ivković, Saša Marković, Miloš Jojić, Darko Brašanac, Nemanja Petrović, Andrija Živković.
Napad: Stefan Šćepović, Nemanja Kojić, Marko Šćepović, Aleksandar Mitrović.
Crno-beli posle Slovenije odlaze u Varšavu, gde će 6. i 7. jula učestvovati na "Dejna kupu" zajedno sa Legijom, Fluminenseom i Austrijom iz Beča, a zatim se vraćaju u Beograd.

Roman Lisac: Evroliga odlučuje ko menja Igokeu

Generalni direktor ABA lige Roman Lisac rekao je da će čelnici Evrolige odlučiti koji će klub zameniti Igokeu u kvalifikacijama za to takmičenje.
Starsportphoto
„Evroliga će to odlučiti, uopšte ne znam da li će to biti predstavnik Jadranske lige“, rekao je Lisac i istakao da ne može ništa više da kaže jer su u Sloveniji i Hrvatskoj praznici.
Komesar za takmičenje Jadranske lige Josip Bilić rekao je da ne može da komentariše odluku Igokee da ne igra u kvalifikacijama za Evroligu, već da se takmiči u Evrokupu. 

Čelnici kluba iz Aleksandrovca istakli su da je ta odluka donetas zbog malo vremena da se obezbede uslovi koje je propisala Evroliga. 

Igokea je prošle sezone bila prva posle regularnog dela Jadranske lige, dok je na ’fajnal-foru’ ispala u polufinalu, pa su se direktno u Evroligu plasirali finalisti regionalnog takmičenja Crvena zvezda i Partizan. Na završnom turniru učestvovao je još i Radnički iz Kragujevca.

Mudrinski očekuje veću minutažu (VIDEO)

Fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mudrinski nada se da će kod novog trenera tog kluba Slaviše Stojanovića imati veću minutažu nego što je to bilo kada je na klupi bio Rikardo Sa Pintu.
"Slabo sam igrao poslednjih šest meseci kod prethodnog trenera. Nadam se da ću kod novog imati veću minutažu i ja ću pokušati da se svojim zalaganjem na pripremama izborim za to", rekao je Mudrinski za klupski sajt.
Zvezda-Radnicki-Mudrinski.jpg
Zvezdi su nedostajali golovi Mudrinskog
Mudrinski je istakao da će dolazak novog trenera mnogo znaćiti ekipi koja se nalazi na pripremama u Sloveniji.
"Radili smo na najbolji mogući način i dok smo bili bez trenera. Mnogo nam znači dolazak novog trenera i nadam se da će se atmosfera još više podići i da ćemo se dobro spremiti", kazao je on.
Napadač Zvezde je kazao da je klubu potrebno nekoliko iskusnijih igrača.
"Potrebno nam je par iskusnijih igrača, ali i ovi klinci imaju potencijala da igraju za prvi tim Crvene zvezde", rekao je Mudrinski.

Čikago preokretom do NHL titule (VIDEO)

Čikago Blekhoksi su osvojili peti Stenli kup u istoriji nakon neverovatnog preokreta u šestom meču finalne serije protiv Boston Bruinsa.



Boston je nakon tri meča vodio sa 2-1 u pobedama, ali su Blekhoksi uspeli da pobede u naredna dva meča i dođu na trijumf od trofeja Stenli kupa.

Šesti meč se igrao u Bostonu i domaća ekipa je od samog starta igrala bolje i dominirala utakmicom. Ipak, na golu Čikaga stajao je fantastični Keri Kroford, koji je branio sve moguće i nemoguće šuteve, dozvolivši protivniku gol u sedmom minutu meča. Kroford je maestralnim odbranama u plej-ofu postao golman sa najboljim skorom u istoriji Čikaga, sa primljenih samo 1,84 gola po meču. Uprkos sjajnim odbranama Kroforda junak meča mogao je da bude Milan Lučić, kanadski Srbin, koji je na sedam minuta pre kraja meča postigao pogodak za prednost domaće ekipe od 2-1. Gol je postignut od stative pa od leđa golmana, tako da nikako nije mogao da ide na dušu Kroforda.

Da Lučić ne bude junak meča pobrinuo se Džonatan Tevs, koji je sa dve fantastične asistencije omogućio dva pogotka za samo 18 sekundi i potpuni preokret na malo manje od minuta do kraja meča. Ekipa Bostona nije imaal snage tako da su Blekhoksi po peti put u istoriji kluba podigli trofej namenjen osvajaču Stenli kupa.


Pomeren meč protiv Italijanki sa 20:00 na 17:00

Četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva za košarkašice između Srbije i Italije igraće se u sredu od 17 časova, umesto ranije najavljenih 20 časova. Maljkovićeva: Ambicije ostaju iste!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće četvrtfinalni duel šampionata Evrope protiv Italije sutra od 17 sati, a ne kako je prvobitno bilo najavljeno od 20 časova.
Srbija-dame.jpg
Do promene je došlo zbog odluke organizatora da u večernjem terminu igraju košarkašice Španije i Češke.
U preostala dva četvrtfinala u četvrtak sastaće se Turska - Belorusija i Francuska - Švedska.
Promena termina sigurno neće uticati na ambicije izabranica Marine Maljković, koje će, kako najavljuju, učiniti sve da produže san i plasiraju se u polufinale, a simim tim i u borbu za medalje.
Maljkovic.jpg
"Moje igračice su inteligentne ličnosti, dovoljno mudre da se ne opuste i shvate da moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta. Potrebno je da se još više borimo, da zaboravimo da smo dva puta pobedili selekciju Italije u pripremnom periodu. I da smo ih savladale 15 puta, potrebno je da to uradimo još jednom, sada kad je najvažnije", izjavila je Maljkovićeva za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Igokea odustala od Evrolige , igraće Evro kup

Najveće iznenađenje prošlogodišnje Jadranske lige, ekipa Igokee, odustala je od učešća u kvalifikacijama za Evroligu, pa će naredne sezone nastupati u Evrokupu. Uskoro pregovori sa igračima i trenerom.
Košarkaši klub Igokea, šampion Bosne i Hercegovine i pobednik ligaškog dela Jadranske lige odustao je danas od nastupa u kvalifikacijama za Evroligu i naredne sezone igraće u Evrokupu.
Igokea.jpg
Kako se navodi u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba postoji nekoliko razloga za ovakvu odluku.
"Prvi razlog je to što, kada bismo se kvalifikovali za takmičenje, ne bismo imali vremena da obezbedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo, pre svega kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman. Doneli smo odluku da nastupimo u Evrokupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Evroligom. Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica koje ćemo igrati u sportskoj dvorani u Laktašima", kaže se između ostalog u saopštenju.
Iz Igokee su poručili da će narednih dana obaviti razgovore sa svim igračima iz prethodne sezone i da će pokušati sa svima da obnove saradnju, kao i sa trenerom Draganom Bajićem.
"Ukoliko, ipak, ne dođe do dogovora sa Bajićem novi trener Igokee biće isključivo trener iz Republike Srpske. Trenere iz drugih država nećemo angažovati", zaključuje se u saopštenju Igokee.

Vimbldon: Đoković kreće protiv Majera

Novak Đoković u utorak igra svoj prvi meč na ovogodišnjem Vimbldonu. Protivnik najboljem teniseru sveta biće Nemac Florijan Majer, a meč neće početi pre 15.30.
Prvi dan Vimbldona za srpske tenisere prošao je više nego uspešno, sada je vreme za Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta u prvom kolu Otvorenog prvenstva Engleske sastaje se sa Florijanom Majerom, a očekuje se da meč neće početi pre 15.30.
Djokovic.jpg
Nemac je trenutno 34. teniser sveta, a najbolji plasman mu je bilo 18. mesto. Ipak, trava je Majerova omiljena podloga, što pokazuju i dva plasmana u četvrtfinale moćda i najvećeg turnira na svetu.
"Znam šta da očekujem, on je nezgodan teniser sa neobičnim stilom igre. Može da bude veoma opasan na travi, uživa da igra na njoj. Tu je tokom karijere beležio najbolje rezultate. Ima snažan bekhend, visok je, može dobro da servira i solidno se kreće. Mislim da je on težak suparnik za prvo kolo", rekao je Novak o rivalu u prvoj rundi.

Srpski teniser u tri dosadašnja meča protiv Majera nije izgubio ni set, uključujući i prošlogodišnje četvrtfinale baš na Vimbldonu.
Meč između Đokovića i Majera zakazan je kao drugi na Centralnom terenu, a ne bi trebalo da počne pre 15.30.

Lučić potpisao trogodišnji ugovor sa Valensijom

Dojučerašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je zahvalan ’crno-belima’ za sve što su mu pružili u poslednjih pet godina.
Starsportphoto
Lučić je u ponedeljak potpisao trogodišnji ugovor sa Valensijom, čime je rastužio brojne navijače šampiona Srbije, koji su se nadali da još nije odigrao svoju poslednju utakmicu u ’crno-belom’ dresu.
Dugujem veliku zаhvаlnost Pаrtizаnu koji mi je omogućio dа kroz pet godinа ostvаrim mnoge snove, dа učestvujem u osvаjаnju trofejа, zаigrаm zа seniorsku reprezentаciju i, ove nаjlepše sezone, poslednje, postаnem kаpiten i podignem dvа trofejа. Hvаlа Dušku Vujoševiću koji me je doveo u klub, nаučio me štа znаči biti mаksimаlno posvećen košаrci i koji je velikim delom uticаo nа moje košаrkаško sаzrevаnje. Hvаlа i Vlаdi Jovаnoviću kod kojeg sаm prvi put postаo deo timа, kаo i svim ostаlim trenerimа sа kojimа sаm sаrаđivаo u klubu. Veliko hvаlа nаvijаčimа koji su omogućili dа osetim, dа se rаdujem i igrаm u nаjboljoj košаrkаškoj аtmosferi, bili su stаlnа podrškа“, rekao jeLučić.

Valensija je prošle sezone neočekivano takmičenje u ENDESA ligi završila već u četvrtfinalu, porazom od Saragose. Učesvovala je i u Evrokupu.

Posle pet godinа u Pаrtizаnu došlo je vreme dа nаstаvim dаlje. Mislim dа je Vаlensijа prаvi klub zа to, s obzirom dа ću imаti priliku dа igrаm nаjjаču ligu Evrope. Čuo sаm sve nаjlepše o klubu i grаdu, početkom julа bi trebаlo dа obаvim lekаrske preglede i, аko sve prođe u nаjboljem redu, dа se posle reprezentаtivne аkcije priključim ekipi“, istakao je Lučić.

Košarkašice sa Italijom za Polufinale

Srpske košarkašice igraće sa Italijom u cetvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj u sredu od 20 časova.
Izabranice Marine Maljković su još u nedelju zauzele drugo mesto u svojoj grupi, dok su Italijanke savladale Crnu Goru 66:60 i zauzele treće mesto u grupi E.
Naše košarkašice su se u pripremnom periodu za Evropsko prvenstvo dva puta su sastale sa selekcijom Italije i ostvarile sigurne pobede. Na „Trofeju Beograda“ bilo je 73:53, a na turniru „Kalipski Kup“ u Mogiljevu, u Belorusiji“, 73:62.
Međutim, niko u taboru naših najboljih košarkašica se ne zavarava tim pobedama, jer je u četvrtfinalnom duelu neuporedivo veći ulog. 

Italijanke su na oba turnira, u Beogradu i Mogiljevu, igrale u trećoj, a ovde na šampionatu u Francuskoj su u petoj brzini. Svi smo veoma svesni da se radi o kvalitetnom i opasnom timu. Imaju sve što im je nedostajalo u kvalifikacijama, sve njihove igračice su se odazvale pozivu selektora, kompaktne su i žele preko nas da se dokopaju polufinala i plasmana na Svetsko prvenstvo“, jasna jeMaljkovićeva, koja je i pre turnira „Trofej Beograda“ isticala ogroman napredak Italijanki i mogućnost da budu veliko iznenađenje u Francuskoj. 

Selekcija Italije u dosadašnjem delu šampionata ostvarila polovičan učinak, poražene su od Rusije, Španije i Turske, dok su do četvrtfinala stigle trijumfima protiv Švedske, Slovačke i Crne Gore. 

Zaista je reč o odličnom timu, koji fantastično trči i igra veoma snažno u odbrani. Podatak da su u direktnom duelu eliminisale sa turnira Crnu Goru o čijim je kvalitetima suvišno govoriti, jasno pokazuje kakav protivnik nas čeka u četvrtfinalu“, naglasila je Maljkovićeva. 

Raspoloženje i atmosfera u našoj reprezentaciji je na najvišem mogućem nivou. Posle dva startna poraza, izabranice Marine Maljković nanizale su četiri impresivne pobede. Postale prve ekipa u istoriji šampionata Evrope koja je u drugoj fazi turnira ostvarila maksimalan učinak, a da je pritom u novoformiranoj grupi startovala bez bodova. 

Moje igračice su inteligentne ličnosti, dovoljno mudre, da se ne opuste i shvate da moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta. Potrebno je da se još više borimo, da zaboravimo da smo dva puta pobedili selekciju Italije u pripremnom periodu. I da smo ih savladale 15 puta, potrebno je da to uradimo još jednom, sada kad je najvažnije“, zaključila je selektorka reprezentacije Srbije.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger