Headlines News :

Liga Šampiona: Partizan na Jermenski Širak (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 9. јул 2013. | 22:52

Fudbaleri Širaka iz Jermenije igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv srpskog prvaka Partizana, iako su u revanšu prvog kola izgubili kao gosti od ekipe Tre Pene iz San Marina rezultatom 1:0. Prvi meč na domaćem terenu jermenski prvak dobio je sa 3:0.
Tre Pene je do minimalne pobede došao autogolom protivničkog defanzivca Kadija već u drugom minutu.
Sirak-2.jpg
Plasman u drugo kolo kvalifiacija izborio je i Strejmur sa Farskih Ostrva, koji je kod kuće u revanšu prvog kola pobedio Lusitans iz Andore sa 5:1.
Prvi meč završen je nerešeno 2:2.

Liga Evrope: Rudar i Luksemburžani u drugom kolu (VIDEO)

Fudbaleri Rudara iz Pljevalja i dva kluba iz Luksemburfa Diferdanž i Ženes Eš plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.
Posle pobede u Crnoj Gori 1:0, Rudar je u Jermeniji remizirao sa Mikom 1:1.
Ženes Eš eliminisao je finski TPS Turku – u prvom meču kod kuće slavio je 2:0, a Finci su sada pobedili sa nedovoljnih 2:1. Najubedljivije je prolaz dalje obezbedio Diferdanž – posle pobede 1:0 nad Lačijem u Albaniji, Luksemburžani su slavili i na svom terenu (2:1).

Boris Bakić pojačao Igokeu

Igokea nastavlja sa jačanjem tima za narednu sezonu – novi košarkaš tima iz Aleksandrovca postao je Boris Bakić.
On ima 27 godina, igra na pozicijama pleja i beka, a prošle sezone nastupao je za MZT Skoplje i u ABA ligi prosečno je beležio 6,7 poena i 2,7 skokova.
Pre MZT-a, Bakić je igrao za Radnički, Crvenu zvezdu i Partizan.
Igokea je već dovela Kedrika Mejsa, Majkla Frejzera, Uroša Nikolića i Miljana Pavkovića.

Lendl: Mari je najbolji na svetu!

Ivan Lend veruje da je Endi Mari najbolji teniser na svetu u ovom trenutku. Svaki šampion zna koliko je osvojio Gren slem titula, a niko se ne seća koliko je nedelja proveo na prvoj poziciji, kaže Lendl.
Trener Endija Marija, Ivan Lendl, veruje da je Škot u ovom trenutku najbolji teniser na planeti, uprkos činjenici da Mari na ATP listi zaostaje oko 3000 bodova za Novakom Đokovićem.
Mari-Lendl.jpg
"Novak je sjajan igrač, nemojte pogrešno da me shvatite. Igrao je fenomenalno u prethodnih godinu dana, igra tako od početka 2011. godine, to i rang-lista pokazuje. Ali ako neko ima dve Gren slem titule i olimpijsko zlato, a ostali po jedan Slem, svi mogu da zaključe nešto na osnovu toga", kaže Lendl.
Pre trijumfa na Vimbldonu, Mari je u finalu prošlogodišnjeg US opena takođe pobedio Đokovića, a na Olimpijadi u Londonu je u finalu bio bolji od Federera.

Lendl je tokom svoje karijere osvojio osam Gren slem titula i saglasan je sa ocenom koju je Mari dao dan ranije, a to je da su Gren slem trofeji merilo uspeha više nego prvo mesto na listi.

"Svaki šampion zna koliko je osvojio Gren slem titula, a niko se ne seća koliko je nedelja proveo na prvoj poziciji. Vimbldon je bilo teže osvojiti nego US open, pošto je bilo više pritiska na Endiju. Da nije prošle godine igrao finale, ne bi bio tako dobro pripremljen ovoga puta. To iskustvo mu je pomoglo", tvrdi Lendl.

Marijeve uspehe u prethodnih godinu dana mnogi pripisuju upravo Lendlovom uticaju.

"Želeo sam da radim svoj posao najbolje moguće kako bi Endi pobeđivao što više može. To se i dogodilo. Ne bih rekao da su rezultati došli ekstremno brzo, to se ne događa za nekoliko nedelja. Za prvi uspeh bilo je potrebno šest-sedam meseci, ali najviše me raduje njegov kontinuitet", zaključio je Čeh.

Pomoć grada Beograda za Zvezdu i Partizan

Nakon sastanka čelnika Sportskih društava Crvena zvezda i Partizan sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, odlučeno je da će grad finansijki pomoći najugroženije klubove u oba SD a da će od 2014 novčana sredstva namenjena "večitim rivalima" biti uvrštena u gradski budžet.
Grad Beograd će u naredna dva meseca jednokratno pomoći sportskim društvima Crvena zvezda i Partizan, kako bi donekle rešili nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze mnogi njihovi klubovi, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Dragana Đilasa nakon sastanka sa čelnim ljudima crveno-belih i crno-belih.
Djilas.jpg
Inicijativu za pomoć večitima pokrenu je gradonačelnik Dragan Đilas, koji je danas u Starom dvoru razgovarao sa predsednikom Skupštine SD Crvena zvezda Petrom Škundričem, članom Upravnog odbora Nebojšom Čovićem i generalnim sekretarom Ivanom Todorovom, odnosno sa predsednikom Skupštine SD Partizan Duškom Vujoševićem i generalnim sekretarom Milanom Obućinom.
Dogovoreno je da se radi na institucijalnom finansiranju dva najveća sportska društva kroz gradski budžet počev od 2014. godine, kao i da se formira radno telo koje će se baviti rešavanjem problema urbanističkih kompleksa fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

Vojvodina tuži Jadransku ligu

Direktor košarkaškog kluba Vojvodina Aleksandar Grmuša rekao je za agenciju Beta da će taj klub pokrenuti sudski postupak protiv Jadranske lige zbog odluke da umesto njih na specijalan poziv u regionalnom takmičenju učestvuje kragujevački Radnički.
Čelnici Jadranske lige su juče saopštili da su još 20. juna na sednici u Ljubljani doneli jednoglasnu odluku da Vojvodina i Široki imaju rok do 5. jula da izmire finansijske obaveze za učešće u takmičenju, koji Vojvođani nisu ispunili.
Aleksandar-Grmusa.jpg
"Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj istoriji ovog takmičenja predstaviti na sudu preko ULEB-a, pošto jedino tu možemo da dođemo do rešenja", rekao je Grmuša agenciji Beta.
On je ponovi da Jadranska liga ima duple aršine, kao i da i pored Širokog, finansijske obaveze na vreme nije ispunio Zadar, ali da su čelni ljudi takmičenja u tom slučaju postupili drugačije.
"Predsednik Jadranske lige Radovan Lorbek pre današnjeg sastanka rekao je da nema drugih klubova koji nisu ispunili uslove, ali smo posle saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebene dogovre sa Jadranskom ligom oko plaćanja za učešće u takmičenju. Nama to nije dopušteno, iako smo sa menadžerom takmičenja Romanom Liscem imali usmeni dogovor da ćemo nakon sednice u Zagrebu razrešiti sve probleme", kazao je predsednik Novosađana.
Vosa.jpg
Jadranska liga je zbog neispunjenih obaveza Vojvodine, uručila specijalnu pozivnicu Radničkom iz Kragujevca, koji je do danas u podne imao rok da uplati 150.000 evra za učešće u takmičenju.
Vojvodina je prethodnu sezonu u Superligi Srbije završila na četvrtom mestu, koje im je obezbedilo takmičenje u Jadranskoj ligi, dok je Radnički bio peti, pa tako nije izborio plasman u regionalno takmičenje.

Skandal - dopingovano 30 turskih atletičara!

Kako prenose izvori iz Svetske atletske orhanizacije, Turska je blizu diskvalifikacije sa predstojećeg Svetskog prvenstva u atletici koje će biti održano u Moskvi. Razlog je doping oko 30 atletičara iz ove zemlje!
Svetska atletska federacija (IAAF) je u sklopu svoje ciljane akcije izvršila je prošlog meseca doping kontrolu velikog broja turskih atletičara a kako se nezvanično saznaje, oko 30 takmičara je bilo pozitivno na testovima, pa je eliminacija Turaka sa Svetskog prvenstva vrlo blizu.
Janit.jpg
Naime, zbog dešavanja na nedavno završenim Mediteranskim igrama i nekoliko afera sa dopingom, Svetska atletska federacija sprovela je iznenadno i ciljano testiranje takmičara iz Turske a rezultati su zabrinjavajući.
Sumnja se da je nekoliko desetina takmičara koristilo nedozvoljena sredstva i da se sprema oštra kazna za Turski atletski savez.
Kako navodi neimenovani izvor koji je dobri upućčen u ceo slučaj, oko 30 takmičara je bilo pozitivno na A testiranju urina, a kako navodi, male su šanse da B uzorci nešto promene.
Turski sport, a naročito atletika je u velikoj krizi, sa stalnim doping skandalima. U maju je potvrđen doping dve trofejne turske atletičarke - Asli Čakira Alptekeina, olimpijska šampionka na 1500 metara i Nevin Janit, Evropska šampionka na 100 metara sa preponama.
Pored toga, Turci su eliminisali osam svojih dizača tegova na Mediteranski igrama u Mersinu zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci.
Turska dizac tegova.jpg
Ostaje da se vidi šta će doneti zvanični i konačni rezultati testovo, a kako će IAAF reagovati i koliko će biti strog. Svetsko prvenstvo u Moskvi počinje 10. avgusta.

Dobar start Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u švedskom gradu Bastadu, pošto je u prvom kolu pobedio Brazilca Žoaoa Souzu sa 2:0 (6:4, 6:2). uUdrugom kolu sastaće s boljim iz duela između Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmena i Holanđanina Tima de Bakera.
Viktoru, koji je šesti nosioc na turniru u Bastadu, bilo je potrebno sat i sedam minuta igre da nadigra Souzu.
Viktor-Troicki-1.jpg
Troicki je u prvom setu jednom uspeo da oduzme servis Brazilcu, dok je sredinom drugog seta dvaput uspeo da napravi brejk Souzi, pa je tako izborio plasman u drugo kolo tirnira.
Treći reket Srbije u drugom kolu sastaće s boljim iz duela između Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmena i Holanđanina Tima de Bakera.

Blater miri Izraelce i Palestince

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater rekao je da je Izrael obećao pomoć Palestincima u rešavanju njihovog najvećeg fudbalskog problema - putovanja igrača.
Prvi čovek FIFA posetio je Izrael sa ciljem da ubedi vlasti te zemlje da dozvole palestinskim fudbalerima da bez ograničenja mogu da izlaze i ulaze na palestinsku teriotoriju.
Sep-Blater-1.jpg
Paletinska fudbalska asocijacija je ranije zatražila uvođenje sankcija Izraelu zbog restrikcija koje ta država nameće Paletincima.
Blater se sastao sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom koji je obećao da će pomoći FIFA u pronalaženju rešenja i da je taj sastanak "dokaz da je rešavanje tog problema od nacionalnog interesa za Izrael".

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger