Headlines News :

Đurčić i Drulović odredili sastave

Written By maxtv on понедељак, 27. мај 2013. | 19:58

Selektori Đurčić i Drulović odredili su sastave "orlića" i omladinaca za predstojeće prijateljske, odnosno kvalifikacije mečeve.
Selektori mlade i omladinske reprezentacije Srbije, Radovan Đurčić i Ljubinko Drulović, odredili su danas sastave za predstojeće akcije u kojima mladi fudbaleri igraju dve prijateljske utakmice, dok omladince očekuju kvalifikacije za prvenstvo Evrope.
Curcic.jpg
Mlada reprezentacija sastaje se u prijateljskim mečevima sa selekcijom Bosne i Hercegovine 4. juna u Tuzli i Grčkom 7. juna u Atini, a na Ćurčićevom spisku nalaze se 24 fudbalera rođena posle 1. januara 1992. godine:
Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dmitrović (nema klub).
Odbrana: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Vitese), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Uroš Vitas (Rad), Lazar Đirković (Rad), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Slobodan Lazić (Hajduk Kula).
Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskišehir), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Marko Poletanović (Vojvodina), Aleksandar Kovačević (Spartak), Filip Kostić (Groningen), Filip Malbašić (Hofenhajm), Nikola Trujić (Napredak Kruševac).
Napadači: Đorđe Despotović (Spartak), Nikola Stoiljković (Čukarički), Aleksandar Pešić (Šerif).
"Pred nama je jedno od retkih dužih okupljanja. Imamo 12 zajedničkih dana za rad i adekvatnu pripremu za ono što nas očekuje u septembru, a igramo dve utakmice sa kvalitetnim protivnicima. Prevashodni cilj je da junski termin iskoristimo što kvalitetnije jer je u pitanju završnica sezone i igrači su željni odmora. Međutim, obavezni smo da narednih 12 dana iskoristimo kako bi održavali koncetraciju za naredne duele", izjavio je Ćurčić, dodajući da stručni štab radi na tome da igrače pripremi za A selekciju, kako bi mogli da odgovore svim njenim zahtevima.
Okupljanje mlade reprezentacije planirano je za sutra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.
Drulovic.jpg
Omladinska selekcija (igrači do 19 godina) pokušaće da u elitnoj rundi kvalifikacija izbori plasman na prvenstvo Evrope u Litvaniji. Srbija će od 6. do 11.juna biti domaćin i organizator mini turnira grupe 2 u kojoj će joj protivnici biti Slovačka (6.juna), Švajcarska (8.juna) i Republika Irska (11. juna), a samo prvoplasirana ekipa izboriće učešće na kontinentalnom prvenstvu.
Drulović je pozvao sledeće igrače:
Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Predrag Rajković (Jagodina), Miroslav Grujičić (Teleoptik).
Odbrana: Miloš Veljković (Totenhem), Milan Savić (Gent), Aleksandar Filipović (Jagodina), Nemanja Jakšić (Crvena zvezda), Petar Golubović (OFK Beograd), Nikola Antić, Slobodan Urošević (Rad).
Sredina terena: Marko Pavlovski, Saša Zdjelar (OFK Beograd), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Miloš Degenek (Štutgart), Veljko Simić (Bazel), Dejan Meleg (Ajaks), Vukan Savićević (Crvena zvezda), Milan Vojvodić (Spartak), Nemanja Maksimović (bez kluba).
Napadači: Uroš Đurđević (Rad), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda), Aleksandar Čavrić (OFK Beograd).
Na konačnom spisku za kvalifikacije moći će da se nađe samo 18 fudbalera, a naknadno će biti poznato i da li će selektor Drulović moći bar u drugoj i trećoj utakmici da računa na Aleksandra Mitrovića koji će putovati sa A reprezentacijom u Belgiju.
Prvotimac Partizana svakako nema pravo igranja u prvom duelu protiv Slovačke, jer odrađuje suspenziju sa prošlog EP u Estoniji, a moguće je da se naknadno priključi svojoj generaciji i pomogne u odlučujućim duelima.
Omladinska reprezentacija okupiće se u sredu, 29.maja, u beogradskom hotelu "Prestiž". Tokom priprema treniraće na stadionu FK Rad, gde će biti odigrana i jedna kontrolna utakmica sa kombinovanim timom "građevinara" 1.juna od 17 sati.

Samo Partizan sa licencom

Jedino Partizan dobio licencu za evropska takmičenja. Komisija FSS iduće nedelje razmatra da li Zvezda, Vojvodina i Jagodina ispunjavaju uslove da idu u Evropu.
Komisija Fudbalskog saveza Srbije za žalbe u postupku licenciranja klubova za evropska takmičenja danas je izdala licencu samo šampionu Srbije Partizanu, dok će odluka o žalbama ostalih naših kluboba biti doneta do 31. maja, kada ističe rok za prijavu za kvalifikacije za Ligu šampina i Ligu Evrope.
FK-Partizan1.jpg
Kako je saopštio FSS, članovi komisije danas su jednoglasno odlučili da se licenca za takmičenje na evropskoj sceni izda Partizanu, koji je u potpunosti dostavio dokaze o ispunjenju svih kriterijuma u sistemu licenciranja.
Na žalbama preostalih klubova, među kojima su Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina, nastavlja se rad ove nedelje.
Po dobijanju dokaza od ta četiri kluba i izvršenim potrebnim proverama, članovi Komisije će donositi odluke i o njima pravovremeno obaveštavati javnost, navodi se u saopštenju.
Crvena zvezda ima problema zbog neispunjenih finansijskih, infrastrukturnih i personalno-administrativnih kriterijuma, Vojvodina i Jagodina zbog neispenjenih finansijskih i infrastrukturnih kriterijuma.
Odluke ove komisije, na čijem je čelu profesor Ekomonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Božidar Cerović, konačne su.

Dolonc eliminisana na startu

Vesna Dolonc završila je učešće na Rolan Garosu porazom već u prvom kolu od Kineskinje Ži Ženg 6:4, 6:1.
Srpska teniserka Vensa Dolonc završila je učešđe na Otvorenom prvenstvu Francukse, pošto je u prvom kolu izgubila od Kineskinje Ži Ženg sa 2:0 (6:4, 6:1). Meč je trajao sat i 24 minuta.
Vesna-Dolonc.jpg
Ovo je bio prvi duel 93. teniserke na WTA rang listi i Ženg. Dolonc je u na početku meča imala tri šanse da oduzme servis Kineskinji, ali ih nije iskoristila, dok je Ženg pri rezultatu 3:3, iskoristila treću brejk loptu i tako povela sa 4:3. Kineskinja do kraja seta nije imala većih problema da zadrži svoj servis.
U drugom setu Kineskinja je čak triput oduzlea servis Vesni i tako lako izborila plasman u drugo kolo Rolan Garosa, gde će se sastati sa Amerikankom Melani Udin, koja je u prvom kolu bila bolja od Austrijanke Tamire Pašek sa 2:0 (6:4, 6:3).
Ranije danas, Bojana Jovanovski izborila je plasman u drugo kolo pobedom na Čehinjom Barborom Zahvalovom Štricovom sa 2:0 (6:3, 6:2).
Nagradni fond Rolan Garosa iznosi 7.984.000 evra.

Izabran najbolji tim Superlige

Najbolji tim tek završenog prvenstva Srbije u fudbalu čine petorica igrača Partizana, Vojvodina ima tri predstavnika, a Crvena zvezda samo jednog. Najbolji strelac lige je Miloš Stojanović iz Jagodine.
U beogradskom hotelu Hajat danas su dodeljene nagrade za idealan tim domaćeg prvenstva i za najboljeg strelca Jelen Superlige (JSL).
Superliga.jpg
Kapiten Jagodine Miloš Stojanović izabran je za najboljeg strelca prvenstva, sa 19 postignutih golova, ali on ipak nije uvršten u prvih 11.
U idealnom timu nalaze se petorica igrača Patizana, trojica igrača iz Vojvodine i samo jedan iz Crvene zvezde.
Najbolji tim Jelen Superlige je sledeći: Vladimir Stojković (Partizan), Miloš Josimov (Donji Srem), Miroslav Vulićević (Vojvodina), Branislav Trajković (Vojvodina), Ivan Ivanov (Partizan), Luka Milivojević (Crvena zvezda), Lazar Marković (Partizan), Abubakar Oumaru (Vojvodina), Saša Ilić (Partizan), Aleksandar Mitrović (Partizan) i Lazar Veselinović (Hajduk Kula).

Ekspresna Bojanina pobeda

Bojana Jovanovski lako savladala Barboru Zahlavovu sa 2:0 (6:3, 6:2) i plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa. Naredna protivnica srpske teniserke biće Karolina Voznijacki, koja je sa 2:0 savladala Loru Robson.
Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa u Parizu pošto je pobedila 138. teniserku sveta Barboru Zahlavovu Stricovu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).
Jovanovski.jpg
Teniserke su počele meč nesigurno, na početku su razmenile po brejk, ali su u nastavku uspešno čuvale svoje servise. Jovanovska je, ipak, uspela u osmom gemu ponovo da oduzme servis protivnici i posle osvojenog gema na svoj servis povede u meču.
Srpska teniserka je potpuno dominirala u drugom setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo dva gema i posle 67 minuta igre izborila plasman u drugo kolo.
Jovanovska, 47. teniserka sveta, u drugom kolu će igrati protiv 10. na VTA listi Karoline Voznijacki. Jovanovska je do sada tri puta igrala sa Dankinjom i pobedila samo jednom, i to u njihovom poslednjem duelu, ove godine na turniru u Rimu, kada je bilo 2:6, 6:4, 7:6.

Za Baneta 25 miliona funti

Bogati vlasnik novog francuskog prvoligaša Monaka, Dmitrij Ribolovljev pokušaće u letnjem prelaznom roku da, pored ostalih evropskih zvezda, angažuje i srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića.Srpski fudbaler nedavno je postigao pobedonosni gol za Čelsi protiv Benfike u finalu Lige Evrope.
Ribolovljev je najpre pokušao da angažuje Vensana Kompanija iz Mančester sitija, ali je uprava engleskog kluba odbila ponudu.
Bane-Ivanovic.jpg
Ivanovića je upravi Monaka preporučio trener Klaudio Ranijeri, koji, prema tvrdnjama engleskih medija, izuzetno ceni kvalitete kapitena srpskog državnog tima.
Francuski klub navodno je spreman da ponudi Čelsiju oko 25 miliona funti za Ivanovića, ali problem je što povratnik na klupu "plavaca" Žoze Murinjo želi da zadrži srpskog igrača.
Monako je na pragu da angažuje i Radamela Falkaa iz madridskog Atletika. Uprava španskog kluba prihvatila je ponudu od 51 milion funti, a Kolumbijac mora da prođe lekarske preglede pre nego što potpiše ugovor.
Takođe, francuski prvoligaš je u petak doveo i dvojac iz Porta, Žoaa Mutinja i Džejmsa Rodrigeza za sumu od 60 miliona funti.

Zlato osmerca, tri medalje na EP

Veslači Srbije postigli su veliki uspeh na prvenstvu Evrope za juniore u Minsku osvojivši tri medalje - zlatnu, srebrnu i bronzanu, i tako utrostručila bilans sa prošlogodišnjeg šampionata na Bledu, kada je osvojeno zlato u četvercu sa kormilarem.
Istorijski trijumf ostvarila je posada osmerca sa kormilarem u sastavu Aleksa Stanković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Nikola Kekić, Uroš Marinković, Nemanja Lečić, Nikola Selaković i kormilar Mateja Jošić osvojivši zlato u vremenu 5:41.984 minuta.
Osmerac-Juniori1.jpg
"Ovo je istorijski uspeh za srpsko veslanje. Posle 20 godina u disciplini u kojoj je stvar prestiža uzeti bilo koje odličje osvojili smo medalju i to onu najsjajniju. Pokazalo se da smo selektor juniora Dejan Guslov i ja doneli pravu odluku da sastavimo osmerac i ovom medaljom smo svakako dobili novi kvalitet kada je celokupno srpsko veslanje u pitanju. Čestitam svim članovima osmerca i treneru ove posade Dušanu Kovačeviću na velikom uspehu u Minsku. Posebno sam srećan što osmerac čine veslači iz šest naših klubova i što ova posada zbog toga u pravom smislu reči ima prefiks srpska", izjavio je selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.
Finale muških osmeraca, kojim je zatvoren šampionat u Minsku, proteklo u dominaciji našeg čamca. Iako je do finala morao da prođe kroz repesaž srpski osmerac je od početka trke stavio svima do znanja da je odlučan u nameri da trijumfuje.
Osmerac-Juniori2.jpg
Već posle prvih 300 metara izbio je na čelo, kada je prigrlio tu poziciju svima je postalo jasno da zlato neće ispustiti iz svojih ruku. Sa gotovo tri sekunde zaostatka kroz cilj je kao druga prošla posada Rumunije (5:44.328), a treća je bila posada Hrvatske (5:46.367).

Evropski vicešampioni u Minsku postao je dubl skul u sastavu Andrija Šljukić i Bojan Došljak, dok se dvojac bez kormilara Igor Lončarević/Aleksandar Beđik okitio bronzanim odličjem.
Juniori-3.jpg
Šljukić i Došljak su postigli rezultat od 6:24.633 minuta, zlato je pripalo posadi Rumunije (6:19.959), a bronza posadi Litvanije (6:26.196).
"Šljukić i Došljak su izveslali fenomenalnu trku od početka do kraja, kako u taktičkom tako i u tehničkom smislu. Dovoljno je reći da su za gotovo deset sekundi bili brži od trenutno najboljeg svetskog juniorskog vremena u ovoj disciplini. Ipak, Rumuni su bili bolji za klasu", kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

Dvojac Lončarević/Beđik prošao je kroz cilj u vremenu 6:42.415 minuta, zlato je pripalo posadi Austrije (6:40.266), a srebro posadi Češke (6:41.762).

Najmlađa srpska reprezentativka u Minsku, 16.godišnja, Ljiljana Jošić, zauzela je ukupno 10. mesto u skifu, dok je četverac sa kormilarom Milan Mijić, Dušan Slavnić, Petar Savin, Miloš Aleksić i kormilar Filip Lekić bio na kraju ukupno sedmi.

Marjanović MVP, Rakoč najbolji strelac

Centar Mega Vizure Boban Marjanović najkorisniji (MVP) je igrač Superlige Srbije u košarci posle 14 odigranih kola u regularnom delu dok je Igor Rakočević najbolji strelac. U najboljoj petorci pored Marijanovića i Rakočevića nalaze se i Veličković, Dašić i Nelson.
Najkorisniji igrač regularnog dela košarkaške Superlige Srbije u košarci je Boban Marijanović, centar Mega Vizure a najblji strelac ligaškog dela je kapiten Crvene Zvezde Igor Rakočević.
Marijanovic.jpg
Marjanović ima 314 indeksnih poena, drugi je Igor Rakočević iz Crvene Zvezde sa 257, a treći Bojan Bakić iz valjevskog Metalca sa 229 poena. Među pet najboljih su i Žofri Lovernj iz Partizana sa 211 i Vladimir Dašić iz Metalca sa 203 poena.
U najboljoj petorci su plej Demarkus Nelson i bek Rakočević iz Zvezde, krilo Novica Velčković (Mega), krilni centar Dašić i centar Marjanović.
Rakočević je sa 246 poena prvi strelac Superlige Srbije. Drugi je Bakić sa 226, a treći Marjanović sa 213 poena. Među pet najboljih još su Dragan Zeković iz Vojvodine sa 187 i Raško Katić iz Zvezde sa 179 koševa.
Najviše koševa na jednoj utakmici postigli su Bakić (43), Veličković (37) i Rakočević (33).
Prvenstvo Srbije nastavlja se utakmicama polufinala plej-ofa Partizan
- Vojvodina i Crvena Zvezda - Mega Vizura, a u finale će ekipa koja ostvari dve pobede.
Pobednici će u finalu, na tri dobijena meča, odlučiti o šampionu Srbije.
U sezoni 2013/2014. u Jadranskoj ligi će od srpskih klubova igrati Partizan, Crvena Zvezda, Mega Vizura i Vojvodina.

Lebron vratio brejk

U trećoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke NBA lige Majami je u Indijanapolisu savladao Indijanu sa 114:96 ( 34:30, 36:26, 21:20, 23:20) i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Majami je tako vratio brejk koji je Indijana napravila u drugoj utakmici i ponovo obezbedio eventualnu "majstoricu" pred svojim navijačima.
NBA-Majami.jpg
Za razliku od prethodna dva duela u kojima je pobednika odlučivala jedna lopta, jutrošnju utakmicu aktuelni šampioni NBA ligu kontrolisali su od početka do kraja.
Ključnu ulogu imao je najbolji pojedinac ligaškog dela šampionata Lebron Džejms, igrajući skoro ceo meč na niskom postu.
Bilo je to taktičko iznenađenje trenera Majamia Erika Spolstre za koju odbrana Indijane nije pronašla rešenje tokom svih 48 minuta.
NBA-Majami-10.jpg
Džejms je utakmicu završio sa 22 poena, četiri skoka i tri asistencije, a veliku podršku imao je u Dvejnu Vejdu, Udonisu Haslemu, Krisu Bošu i Mariju Čalmersu.
Vejd je, pored 18 koševa, imao osam asistencija i četiri skoka. Udonis je promašio samo jedan šut iz igre i utakmicu je završio sa 17 poena. Boš je ubacio dva manje, dok je učinak Čalmersa iznosio 14 koševa.
"Mnogi igrači su doprineli pobedi i to je za nas napredak. Ali, znamo da je ovo neizvesna i takmičarska finalna serija. Ovu pobedu moramo da zaboravimo i okrenemo se narednoj utakmici, narednoj borbi", rekao je trener Majamija Erik Spolestra.
NBA-Majami-14.jpg
U ekipi Indijane, koja je ove sezone doživela prvi poraz u plej-ofu na svom terenu, najbolji su bili Dejvid Vest s 21 poenom i 10 skokova i Roj Hibert sa 20 poena i 17 skokova.
"Oni su, očigledno, jedna od najboljih ekipa u istoriji lige, aktuelni šampioni s rekordnim nizom pobeda. Ako ne odigrate savršeno u odbrani, uradiće vam ono što su sada nama uradili. Ali i kada ponekada odigrate savršeno, oni ipak pronađu način da postignu koš", rekao je trener Indijane Frenk Fogel.
NBA-Majami-11.jpg
Naredna, četvrta utakmica, igra se sutra u Indijani.

Đurić već priželjkuje novu titulu

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić je rekao da su crno-beli dosanjali mnoge snove ove sezone, koju su trijumfalno okončali pobedom nad suboticckim Spartakom (5:0). Crno-beli su sezonu završili sa 73 osvojena boda, 11 više od "večitog" rivala Crvene zvezde. Iz Superlige Srbije ispale su ekipe BSK-a iz Borče i Smedereva.
"Prioritet u sledećoj je uspeh na evropskoj sceni, ali moja najdraža titula tek treba da dođe. Nadam se da će to biti sledeće sezone u ovo doba", izjavio je Đurić na proslavi titule državnog prvaka na stadionu u Humskoj.
Prvi čovek kluba istakao je da se na kraju pokazalo kako su priče o navodnoj predaji titule bile "čista glupost".
"Bili smo pod velikim pritiskom, pogotovo kada se naša prednost istopila na samo dva boda. Međutim, tada smo pokazali da smo pravi. Jojićev gol u 90. minutu derbija za mene je najlepši trenutak sezone", poručio je Đurić.
Partizan-torta-1.jpg
Kapiten crno-belih Saša Ilić, kome je ovo deveta šampionska titula, smatra da su on i saigrači dokazali da su najbolji.
"Meni je svaka titula draga na svoj način, možda mi je ipak najdraža ona prva koju sam osvojio pre više od 15 godina. Ubeđen sam da ćemo se sledeće sezone u isto vreme naći na ovom istom mestu i da ćemo ponovo slaviti titulu", rekao je on.
"Hvala navijačima na podršci. Nadam se plasmanu u Ligu šampiona sledeće sezone, to možemo samo uz njihovu pomoć", naglasio je Ilić.
Proslava titule organizovana je u bašti restorana na Partizanovom stadionu, uz prisustvo velikog broja zvanica i kompletnog prvog tima.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger