Headlines News :

Kokeza Ružiću, Ružić Kokezi ...

Written By maxtv on недеља, 19. мај 2013. | 23:21


Strasti posle večitog derbija se još nisu smirile. Pre meča potpredsednik crno-belih napao je Zvezdu. Usledio je odgovor potpredsednika crveno-belih kolegi iz Partizana. Otvoreno pismo Slaviše Kokeze prenosimo u celosti. Potom se pismom obratio i Branko ružić, i njegovo pismo prenosio u celini.
"Napali ste Vučića, jedinog poštenog čoveka u srpskoj politici, da je naredio rezultat derbija, zato što biste vi to radili da ste na njegovom mestu", oštro je potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza u otvorenom pismu napao kolegu iz Partizana Branka Ružića.
Kokeza.jpg
"Poštovani gospodine Ružiću,
Obraćam vam se na ovakav način, jer sam bio potpuno šokiran vašom drskošću, političkom i ljudskom bezobzirnošću, koju ste iskazali u svom intervjuu neposredno pred "večiti derbi". Ipak, nisam odgovorio odmah, možda je tako i bolje, ali posle vašeg bahatog i primitivnog ponašanja u loži Partizanovog stadiona bio sam primoran na to.
Pre svega, čestitam vam na pobedi u derbiju. Zaslužena je. Ostvarena je boljom igrom, hrabrijim i poštenijim pristupom vaših fudbalera, kao i mnogo boljom taktikom koju je trener Rašović uspeo da sprovede na terenu. Čestitam svim navijačima Partizana koji slave titulu svog kluba. Dakle, sve je jasno, fudbaleri i stručni štab Partizana zaslužili su uspeh.
Vi, svojim ponašanjem, to svakako niste.
Vi ste, gospodine Ružiću, sramota i srpskog fudbala, i Srbije. Vaše provokacije verbalne, kao i najprimitivnije gestikulacije posle postignutog gola vašeg kluba jasno su pokazale vaše pravo lice, koje više ni pred kim ne možete da sakrijete lažnom mirnoćom i izmišljanjem pritisaka koji su se, tobože, vodili protiv vašeg kluba. Danima ste gospodine Ružiću, baš vi, vršili pritisak u javnosti, lagali i obmanjivali Srbiju, govoreći kako neko iz Zvezde hoće na nepošten način da dođe do titule.
Sad vas pitam, gospodine Ružiću, zašto se niste izvinili posle derbija onima koje ste tako sočno i strasno danima klevetali, već ste nastavili priče o tobožnjim zaverama, pripremajući se, valjda, za pljačku i u sledećoj sezoni. Da oktrijemo karte, gospodine Ružiću. Vi ste sve vreme pravili alibi za mogući neuspeh, ne razmišljajući o sudbinama onih koje ste lažno napadali i optuživali za sve ono što ste vi radili u prethodnim godinama.
Tri dana pred derbi, po vašim instrukcijama, ceo grad i cela zemlja pričali su o nameštenoj utakmici čiji je konačan ishod navodno zapovedio ili dogovorio Aleksandar Vučić. Pitam vas, je li to Vučić namestio Mažića da nam preseca kontre, je li vas ili Đurića Vučić zvao da preti, je li vam kupovao igrače ili šta to već? Napali ste Vučića zašto što biste vi na njegovom mestu to radili...
Napali ste jedinog poštenog čoveka u srpskoj politici zato što znate koliko ste vi i ovi iz vašeg okruženja loši, napali ste ga, jer vam smeta što je drugačiji. Što narodu niste rekli da uz Partizan stoje i premijer i predsednik, predsednik Skupštine, svi potpredsednici sem jednog, ministar finansija, direktor RTS, bivši predsednik i svi mogući i nemogući, a krivicu za vaš eventualni neuspeh ste svaljivali na jednog čoveka, koji nije čak ni član naše Uprave, ali koji je kriv zato što je pošten i zato što je iskreni navijač Zvezde.
Ne smem ni da zamislim kako bi se Vučić proveo da je Zvezda kojim slučajem pobedila. Pretite podnošenjem ostavki u partiji i u Partizanu, aludirajući na moguće nameštanje utakmice. Nikada niste ni pomislili da podnesete ostavku, jer biste je, valjda, da imate morala, podneli zbog Galenike ili Dunava, ali to vam nije palo na pamet.
Sad tražim od vas samo malo izvinjenje svim Zvezdinim navijačima, Fudbalskom klubu Crvena zvezda, svima koje ste uvredili pričama o nameštaljkama, samo zato što ste polazili od sebe, misleći da smo mi isti kao vi.
E, nismo Ružiću.
Možda će Zvezda i sledeće godine ostati bez titule, ali utakmice nećemo nameštati. Možda ćete hteti da ukinete Zvezdu, ne bih se iznenadio da u tome i uspete, ali nam vi i takvi kao vi nikada nećete ukaljati obraz.
Na kraju, stidite se zbog svojih neuljudnih pokreta na kraju utakmice, pogledajte po svetu kako se gospoda ponašaju i naučite se nečemu, ako ničemu drugom, onda poštovanju prema svom protivniku i prema građanima Srbije".
U potpisu, Slaviša Kokeza, potpredsednik Crvene zvezde.

Ružićevo pismo:
"Poštovanim autorima literarnog čuda želim iskreno da se zahvalim na čestitkama povodom pobede u derbiju. Takođe, čast mi je da mi se lično pruži toliki stepen publiciteta i značaj, i to od predstavnika našeg večitog rivala.
Istovremeno, želim da čestitam igračima njihovog kluba na fer i korektnoj borbi i publici na veličanstvenoj atmosferi u srpskom hramu fudbala. Gospodstvenost, mirnoća, kućno vaspitanje, ali i pokazivanje emocija je nesto što krasi svakog normalnog čoveka, pa tako i mene. Na veliki deo sublimirane frustracije zaista, i pored velike volje ne mogu da odgovorim, jer bi time bio samo još jedan deo nečega, čega deo nikada bio nisam, niti ću.
Apelujem da štitimo naš fudbal, nacionalne brendove i da gradimo korektne odnose između naših klubova, a ne da ih uzdrmamo emocionalnim reakcijama.
Takođe, nije korektno ovom društvenom fenomenu pridavati političku konotaciju i zloupotrebljavati ljude iz sfere politike i javnog života, koji žele dobro Srbiji i njenim građanima.
A sada vas molim da mi dozvolite da nastavim da dajem svoj skroman doprinos pisanju fudbalske istorije. Bio bih neiskren kada ne bih i vama poželeo da nekada doživite taj osećaj, jer i među vama imam iskrenih prijatelja i ljudi koje poštujem".

Pobede Zvezde i Partizana


Crvena zvezda i Partizan pobedili su u utakmicama 12. kola Superlige Srbije. Zvezda je u derbiju savladala Megu 84:78, dok su crno-beli lako savladali Metalac u Valjevu sa 88:62.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u hali "Pionir" Mega Vizuru sa 84:78 (22:18, 20:20, 18:16 24:24). "Crveno-beli" su ovom pobedom pretekli Mega Vizuru na drugom mestu na tabeli, pošto imaju devet pobeda i tri poraza, koliko ima i Mega, ali uz lošiju koš razliku.
Zvezda-Mega1.jpg
Izabranicima Dejan Radonjića ovo je šesti uzastopni trijumf do kojeg su, očekivano, došli posle velike borbe sa raspoloženim gostima.
Zvezda-Mega2.jpg
Zvezdu je do pobede predvodio kapiten Igor Rakočević sa 19 poena, dok je Raško Katić dodao jedan manje. Kod gostiju najefikasniji bio je Vasilije Micić sa 18, a Novica
Veličković dodao je jedan manje.
Zvezda-Mega3.jpg
Klub sa Malog Kalemegdana imao je prednost tokom većeg dela meča, dok je Mega dva minuta pre kraja utakmice preokrenula rezultat, ali je ekipa Dejana Radonjića u završnici odigrala odličnu odbranu i tako došla do devete pobede.
Zvezda-Mega4.jpg
Košarkaši Partizana pobedili su u Valjevu Metalac sa 88:62 (13:23, 24:6, 22:20, 29:13). Partizan je tako upisao 10. pobedu u ligi, dok je Metalcu ovo bio deveti poraz u sezoni u prvenstvu Srbije.
Partizan-slavlje.jpg
Crno-bele do pobede je predvodio Davis Bertans sa 24 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je jedino još Dragan Milosavljević imao dvocifren učinak od 12 poena. U ekipi Metalca istakli su se Slavko Vraneš i Stefan Živanović sa po 13 poena.
Metalac je nakon prve četvrtine otišao sa deset poena prednosti, ali je ekipa Duška Vujoševića u drugom periodu u potpunosti zatvorila prilaze košu i tako svela domaću ekipa na svega šest poena u toj četvrtini.
Partizan je u drugom poluvremenu samo povećavao prednost i tako se, makar do večeras, osamostalio na vrhu tabele.

Svetlana Danilović: Saša pokušao da obuzda Filipovića


Supruga proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, Svetlana rekla je večeras da incident u kojoj je on zadobio ozbiljne povrede u jednom beogradskom restoranu nikako ne može da se smatra kafanskom svađom među prijateljima.
Bivši reprezentativac je, prema njenim rečima, pokušao da obuzda svog prijatelja Branka Filipovića koji je u jednom trenutku večeri postao agresivan prema svojoj devojci Sanji.
Danilovic1.jpg
 
"Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, da verbalna agresija prema njoj eventualno može da preraste u veći problem, rekao joj je da je bolje ode, što je ona i učinila. Tada je došlo do prvog incidenta. Saša je pokušao da smiri Branka, kao i čitavu situaciju i tada je zadobio prvu ranu na čelu", navodi se u saopštenju Danilovićeve supruge.
Ona je potvrdila da je Danilović, pri prvom dolasku ekipe Hitne pomoći, rekao da je sve u redu, ali je negirala da je bilo kome pretio oružjem ili sukobom.
"Nastavak nemilog događaja usledio je kada se učinilo da se sve ipak završilo i kada je Saša želeo da se uveri da je sve u redu, kako bi se mirno razišli. Sukob je nastavljen, a završen je na taj način na koji se završio, njihovim fizičkim obračunom koji Saša nije inicirao, već je pokušavao da obuzda svog prijatelja", navela je Danilovićeva.
Ona je dodala i da Filipoviću to nije prvi incident u lokalu "Kafanica" u Koštunjaku čiji je vlasnik, kao i da je njen suprug do sada jedini uspevao da ga smiri.
"Saša se nadao da će i te večeri uspeti, smatrajući da Filipović neće napraviti veći problem u njegovom društvu, ali eto kad tad je to očigledno moralo i da se desi, nažalost. To je jedina istinita priča koja se dogodila, za koju nikako ne smatramo da je bila kafanska svađa među prijateljima", ističe se u saopštenju.
Ona je negirala i da je Filipović posle incidenta posetio njenog supruga u bolnici i navela da je zvao neke prijatelje kako bi "izvidio situaciju".
Danilović je povređen pretprošle noći kada je uboden nožem u "Kafanici" u Košutnjaku, a juče su proslavljenog košarkaša u Urgentnom centru posetili premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Ferguson otišao uz vatromet, trijumf Arsenala


Legendarni fudbalski menadžer Aleks Ferguson oprostio se danas od klupe Mančester junajteda remijem 5:5 na gostovanju Vest Bromvič Albionu, dok je Arsenal pobedom od 1:0 u Njukaslu u poslednjem kolu Premijer lige sačuvao četvrto mesto na tabeli.
Spektakl u duelu VBA i Junajteda, pored oproštaja Fergusona od Junajteda posle 27 godina, obeležio je i trostruki strelac u timu domaćih Romelu Lukaku. Srpski internacionalac Nemanja Vidić presedeo je ceo meč na klupi Junajteda.
VBA-Junajted1.jpg
Osvajač Lige Evrope, londonski Čelsi na svom terenu je savladao Everton sa 2:1, sačuvao treće mesto i osigurao direktan plasman u LŠ sledeće sezone. Strelac pobedonosnog pogotka za "plavce" bio je španski reprezentativac Fernando Tores u 76. minutu. Kapiten selekcije Srbije Branislav Ivanović odigrao je celu utakmicu za Čelsi.
Celsi.jpg

Fudbaleri Arsenala slavili su važnu pobedu u Njukaslu, a junak trijumfa bio je Loran Košćelni koji je u 52. minutu zatresao protivničku mrežu.
Njukasl-Arsenal1.jpg
Do minimalne pobede došao je i Totenhem protiv Sanderlenda, jedini gol dao je Geret Bejl u 89. minutu, ali je to bilo dovoljno samo za potvrdu petog mesta i plasman u Ligu Evrope sledeće sezone.
Totenhem.jpg
Naredne sezone u Čempionšipu takmičiće se KPR, Reding i Vigan, dok su direktan plasman u Ligu šampiona izborili Mančester junajted, Mančester siti i Čelsi, a kvalifikacije za LŠ igraće Arsenal. Totenhem će igrati u Ligi Evrope. 
Siti-Noric-1.jpg
Rezultati i strelci:
Čelsi - Evrton 2:1 (Mata 7, Tores 76 - Nejsmit 14)
Liverpul - Kvins Park rendžers 1:0 (Kutinjo 23)
Mančester siti - Norič 2:3 (Rodvel 30, 59 - Pilkington 26, Holt 54, Houson 65)
Njukasl - Arsenal 0:1 (Košjelni 52)
Sauthempton - Stouk 1:1 (Lambert 57 - Krauč 46)
Svonsi - Fulam 0:3 (Kačaniklić 22, Berbatov 77, Emanuelson 90+3)
Totenhem - Sanderlend 1:0 (Bejl 89)
Vest Bromvič Albion - Mančester junajted 5:5 (Morison 40, Lukaku 50, 81, 86, Mulumbu 82 - Kagava 6, Olson 9. autogol, Bitner 30, Van Persi 53, Ernandez 63)
Vest Hem - Reding 4:2 (Nolan 23, 79, 87, Vaz Te 34 - Mekliri 53, Le Fondre 56)
Vigan - Aston Vila 2:2 (Bojsi 20, Bejker 45. autogol - Bent 5, Flar 60)
TABELA: Mančester junajted 89, Mančester siti 78, Čelsi 75, Arsenal 73, Totenhem 72, Everton 63, Liverpul 61, itd.

Rukometašima Partizana Kup Srbije

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Pančevu savladali Zaječar sa 30:24.

Starsport
Starsport
Na ovaj način Partizan je ipak na uspešan način završio sezonu, pošto je prethodno izgubio trku za šampionsku titulu sa novosadskom Vojvodinom.
Najefikasniji u redovima pobednika bio je Bogdan Radivojević sa 10 pogodaka.
Crno-belima je ovo bio 11. trofej nacionalnog kupa u istoriji kluba, a drugi zaredom.

Trijumf Borkovića u Austriji


Srpski automobilista Dušan Borković uspeo je da trijumfuje u prvoj trci koja je vožena na pisti Salcburing u Austriji. Naš as je bio najbolji u diviziji, što znači da je bio prvi i u svojoj S2000 klasi. Na teškoj i mokroj stazi iako je startovao sa pete pozicije sjajnom vožnjom je stigao do prve pobede u debitantskoj sezoni. Drugu trku naš automobilsta završio na petom mestu.
Jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) je na početku trke odlično odreagovao i uz malo sreće za dlaku izbegao sudar u kome su u 4. krugu Fulin i Pfister potpuno slupali svoje automobile. U nastavku je Dušan vozio kao da mu ovo nije debitantska sezona. Srpski as je na stazi elovao kao da ima mnogo iskustva u ETČ takmičenju i uspeo je da bude apsolutni pobednik, prvi prosavši kroz cilj. Trijumfom u 5. trci u takmičarskoj ETČ sezoni Dušan Borković je postigao ogroman uspeh i osvojio 10 bodova.
Dusan-Borkovic2.jpg

"Zaista sam presrećan. Verovao sam i najavljivao da mogu postići dobar rezultat iako u debitanstkoj sezoni rezultati nisu imperativ. Ukazala mi se prilika da trijumfijem po kišovitom vremenu i ja sam šansu iskoristio. Hvala navijačima u Srbiji i širom Evrope na podršci koju su mi pružali i kada smo imali pehove i tehničke probleme. Idemo dalje. Očekujem osvajanje novih i bodova i sticanje iskustava za narednu godinu kada želim da budem najbolji u generalnom plsamanu. Ovo je za mene novo takmičenje, prvi put vozim na ovim stazama i zbog toga mogu reći da sam posebno zadovoljan trijumfom" - izjavio je posle trke Dušan Borković.
U drugoj trci današnjeg programa Borković je kao pobednik prethodne startovao sa 8 pozicije. Opet je naš šampion dobro vozio i došao skoro do samog čela, kada je zbog problema sa prednjom levom gumom morao da ode u boks. Po povratku na stazu uspeo je da trku privede kraju osvojivši 5. mesto u klasi i nove bodove.

Rafa preslišao Fedeksa


Španski teniser Rafael Nadal osvojio je turnir masters serije u Rimu, pošto je u finalu ubedljivo savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 po setovima 6:1, 6:3.
Nadal je odbranio titulu u Rimu i neočekivano lako došao do jubilarne 20. pobede u duelima protiv Federera. Meč je traja samo 69 minuta, a španski teniser je pokazao zašto ga zovu "kralj šljake". U potpunosti je nadigrao indisponiranog Švajcarca, koji nije imao rešenje za spektakularnu igru protivnika.
Nadal-R2.jpg
Nadal je u prvom setu u potpunosti bio dominantan, dozvolivši drugom teniseru sveta da osvoji samo jedan gem, dok je u drugom setu Federer uspeo da oduzme Špancu jedan servis, ali je peti teniser na ATP listi napravio jedan brejk više.
Nadalu je ovo sedmi trofej u Rimu, a šesta titula ove godine otkako se vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede. Federeru je ovo bilo prvo finale u sezoni, a 111. u karijeri. Nadal će od sutra na novoj ATP listi biti na četvrtom mestu, pošto će preteći sunarodnika Davida Ferera, koji je porazom u četvrtfinalu izgubio bodove.
Masters u glavnom gradu Italije igran je za ukupan nagradni fond od 3,2 miliona evra, a Nadalu će pripasti ček na 501.700 evra i 1.000 ATP bodova.

Kokeza “odgovorio” Ružiću


Strasti posle večitog derbija se još nisu smirile. Pre meča potpredsednik crno-belih napao je Zvezdu. Usledio je odgovor potpredsednika crveno-belih kolegi iz Partizana. Otvoreno pismo Slaviše Kokeze prenosimo u celosti.
"Napali ste Vučića, jedinog poštenog čoveka u srpskoj politici, da je naredio rezultat derbija, zato što biste vi to radili da ste na njegovom mestu", oštro je potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza u otvorenom pismu napao kolegu iz Partizana Branka Ružića.
Kokeza.jpg
"Poštovani gospodine Ružiću,
Obraćam vam se na ovakav način, jer sam bio potpuno šokiran vašom drskošću, političkom i ljudskom bezobzirnošću, koju ste iskazali u svom intervjuu neposredno pred "večiti derbi". Ipak, nisam odgovorio odmah, možda je tako i bolje, ali posle vašeg bahatog i primitivnog ponašanja u loži Partizanovog stadiona bio sam primoran na to.
Pre svega, čestitam vam na pobedi u derbiju. Zaslužena je. Ostvarena je boljom igrom, hrabrijim i poštenijim pristupom vaših fudbalera, kao i mnogo boljom taktikom koju je trener Rašović uspeo da sprovede na terenu. Čestitam svim navijačima Partizana koji slave titulu svog kluba. Dakle, sve je jasno, fudbaleri i stručni štab Partizana zaslužili su uspeh.
Vi, svojim ponašanjem, to svakako niste.
Vi ste, gospodine Ružiću, sramota i srpskog fudbala, i Srbije. Vaše provokacije verbalne, kao i najprimitivnije gestikulacije posle postignutog gola vašeg kluba jasno su pokazale vaše pravo lice, koje više ni pred kim ne možete da sakrijete lažnom mirnoćom i izmišljanjem pritisaka koji su se, tobože, vodili protiv vašeg kluba. Danima ste gospodine Ružiću, baš vi, vršili pritisak u javnosti, lagali i obmanjivali Srbiju, govoreći kako neko iz Zvezde hoće na nepošten način da dođe do titule.
Sad vas pitam, gospodine Ružiću, zašto se niste izvinili posle derbija onima koje ste tako sočno i strasno danima klevetali, već ste nastavili priče o tobožnjim zaverama, pripremajući se, valjda, za pljačku i u sledećoj sezoni. Da oktrijemo karte, gospodine Ružiću. Vi ste sve vreme pravili alibi za mogući neuspeh, ne razmišljajući o sudbinama onih koje ste lažno napadali i optuživali za sve ono što ste vi radili u prethodnim godinama.
Tri dana pred derbi, po vašim instrukcijama, ceo grad i cela zemlja pričali su o nameštenoj utakmici čiji je konačan ishod navodno zapovedio ili dogovorio Aleksandar Vučić. Pitam vas, je li to Vučić namestio Mažića da nam preseca kontre, je li vas ili Đurića Vučić zvao da preti, je li vam kupovao igrače ili šta to već? Napali ste Vučića zašto što biste vi na njegovom mestu to radili...
Napali ste jedinog poštenog čoveka u srpskoj politici zato što znate koliko ste vi i ovi iz vašeg okruženja loši, napali ste ga, jer vam smeta što je drugačiji. Što narodu niste rekli da uz Partizan stoje i premijer i predsednik, predsednik Skupštine, svi potpredsednici sem jednog, ministar finansija, direktor RTS, bivši predsednik i svi mogući i nemogući, a krivicu za vaš eventualni neuspeh ste svaljivali na jednog čoveka, koji nije čak ni član naše Uprave, ali koji je kriv zato što je pošten i zato što je iskreni navijač Zvezde.
Ne smem ni da zamislim kako bi se Vučić proveo da je Zvezda kojim slučajem pobedila. Pretite podnošenjem ostavki u partiji i u Partizanu, aludirajući na moguće nameštanje utakmice. Nikada niste ni pomislili da podnesete ostavku, jer biste je, valjda, da imate morala, podneli zbog Galenike ili Dunava, ali to vam nije palo na pamet.
Sad tražim od vas samo malo izvinjenje svim Zvezdinim navijačima, Fudbalskom klubu Crvena zvezda, svima koje ste uvredili pričama o nameštaljkama, samo zato što ste polazili od sebe, misleći da smo mi isti kao vi.
E, nismo Ružiću.
Možda će Zvezda i sledeće godine ostati bez titule, ali utakmice nećemo nameštati. Možda ćete hteti da ukinete Zvezdu, ne bih se iznenadio da u tome i uspete, ali nam vi i takvi kao vi nikada nećete ukaljati obraz.
Na kraju, stidite se zbog svojih neuljudnih pokreta na kraju utakmice, pogledajte po svetu kako se gospoda ponašaju i naučite se nečemu, ako ničemu drugom, onda poštovanju prema svom protivniku i prema građanima Srbije".
U potpisu, Slaviša Kokeza, potpredsednik Crvene zvezde.

Dva zlata i bronza za kajakaše


Kajakaška reprezentacija Srbije osvojila je dve zlatne i jednu bronzanu medalju na Svetskom kupu u češkim Račicama. Zlata su osvojili Dragosavljević – K-1, sestre Moldovan – K-2, dok je bronzu osvojio dvojac Boltić i Dragosavljević.
Veliki uspeh naših kajakaša na Svetskom kupu, poslednjeg dana osvojene su još tri medalje, ukupno četiri - dva zlata i po jedno srebro i bronza.
Dragosavljevic.jpg
Marko Dragosaljević je osvojio zlato u disciplini k-1 na 200 metara (36,430 sekundi) u trci u kojoj je olimpijski šampion iz Londona Britanac Mekiver ostao bez odličja.
Sestre-Moldovan01.jpg
Sestre Olivera i Nikolina Moldovan bile su najbolje u disciplini k-2 200 (39,847 sekundi), dok su Simo Boltić i Marko Dragosavljević bili treći u discipline k-2 na 500 metara.
Dragosavljevic-Boltic1.jpg
Sprski dvosed je stazu preveslao za minut, 34 sekunde i 874 stotinke iza posada Portugalije (1:33,668) i Rusije (1:34,618).
Reprezentacija Srbije je u Češkoj osvojila ukupno četiri medalje, pošto su kajakaški dvosed Dejan Pajić i Duško Stanojević juče osvojili srebro u trci na 1.000 metara.

Real i Barselona bez trenera


Gotovo je, Žoze Murinjo napušta Real Madrid. Portugalac dobija drugu priliku u Čelsiju. Nešto istočnije, u Barseloni, klub želi da zadrži Tita Viljanovu, ali je ogromno pitanje da li će mu njegovo zdravstveno stanje dozvoliti punu sezonu na klupi Katalonaca. Zbog toga Barsa ima plan "B", i već traga za zamenom...
Sve dileme su otklonjene, ako ih je uopšte više i bilo. Žoze Murinjo se vraća u Čelsi. Portugalac će okončati svoju maridsku avanturu 30. juna i vratiće se u omiljeni London, za drugu šansu na Stamford bridžu.
Madrid.jpg
Murinjo je već obavestio svoj najbliži krug poznanika da je dogovor sa Čelsijem postignut. Kako prenosi upućena „Marka", njegova nova destinacija je bila jedina preostala nepoznanica, jer se već na izmaku 2012. godine znalo da će on napustiti klupu najtrofejnijeg evropskog kluba.
Gotovo pola godine fudbalska javnost je, sa više il manje uspeha, nagađala gde će karijeru nastaviti podjednako briljantni i kontroverzni Murinjo. Mančester siti, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Inter i naravno Čelsi, sve su to bile ekipe koju su u jednom ili drugom trenutku dovođenje u vezu sa posebnim Portugalcem.
Na kraju, Roman Abramovič je odlučio da mu pruži drugu priliku.
A tamo, u Londonu, dočekaće ga raširenih ruku. Podjednako ga vole i navijači i igrači, što je Murinju posebno nedostajalo u Madridu.
„Sa Murinjom na čelu sve će biti u redu. Vraća se da nastavi niz uspeha Čelsija. Njegov povratak će nam mnogo značiti. Igrači koji nisu imali priliku da rade sa njim će uskoro shvatiti zašto je to tako", rekao je Frenk Lampard.
Na drugoj strani, u Barseloni, uprava kluba je zadovoljna trenerom kojeg imaju na raspolaganju. Problem je jedino što žele uvek da ga imaju na raspolaganju.
Na prvoj konferenciji za medije, kada se vratio sa tromesečnog lečenja u Njujorku, Tito Viljanova je rekao da je u mogućnosti da ispunjava svoje ugovorene obaveze. Međutim, postoji vrlo jasna mogućnost da to ne bude baš tako.
Barcelona.jpg
Naime, Tito je nedavno proveo nekoliko dana u Njujorku na pregledima. To nije sve, jer je kroz nekoliko dana planirano da ponovo od epreko okeana kako bi lekari podrobnije ispratili njegov oporavak. Upravo oni će dati zeleno svetlo za narednu sezonu Barsinom treneru.
Iz tog razloga, Barselona je već kontaktirala nekoliko trenera i raspitivala se pod kojm bi uslovima zamenili Viljanovu, ako se ovaj ne oporavi u potpunosti. Kako prenosi „Marka", prvo su se obratili vrlo cenjenom Manuelu Pelegriniju, pitajući ga ima li istine u navodima da se seli u Mančester siti.
Tito, dakle, ostaje prva opcija, ali samo ako bude biou zekipu bez izuzetka. Barselona ne želi da joj se ponovi ova sezona, barem u smislu da igrači tako dugo budu bez svog trenera.

Novi Pazar preti istupanjem iz Superlige


Sekretarijat fudbalskog kluba Novi Pazar uputio je danas predlog Upravnom odboru o istupanju kluba iz Superlige Srbije zbog nepravilnosti i nameštanja utakmica u domaćem prvenstvu. Novi Pazar je zatražio od FSS da ispita utakmice Sloboda - Radnički Kragujevac i Donji Srem - BSK Borča, i kazni učesnike nameštanja.
Sekretarijat fudbalskog kluba Novi Pazar uputio je danas predlog Upravnom odboru o istupanju kluba iz Superlige Srbije zbog nepravilnosti i nameštanja utakmica u domaćem prvenstvu.
Novi-Pazar.jpg
Novi Pazar je, u cilju regularnosti takmičenja, zatražio da predstavnici Fudbalskog saveza Srbije pregledaju snimke utakmica 28. kola Sloboda - Radnički Kragujevac (0:2) i Donji Srem - BSK (0:1) i kazne vinovnike nameštanja.
"Nas nema ko da zaštiti, ne samo da nam ne pomažu, već se utrkuju da nam odmognu. Zbog toga stalno postavljamo sebi pitanje svrhe takmičenja. Konstantno tokom celog prvenstva bili smo pod lupom Disciplinske komisije i žrtve selektivnog odnosa FSS. Kažnjavani smo zbog tuče navijača 500 metara od stadiona sa dve utakmice bez publike dok su upadi na teren i tuče navijača na drugim stadionima bili sankcionisani simboličnim novčanim kaznama", rekao je portprol Novog Pazara Redžep Korać.
Novi-Pazar-2.jpg
Upravni odbor kluba je najavio hitnu sednicu na kojoj će razmotriti predlog Sekretarijata o istupanju Novog Pazara iz daljeg takmičenja i nakon toga doneti konačnu odluku.
"Želimo da sačuvamo naše prave navijače i naš grad na taj način što nećemo učestvovati u cirkusu u kojem se znaju uloge i u kojem je Novom Pazara pripala uloga žrtvenog jagnjeta. Sekretarijat je zbog toga dao predlog Upravnom odboru o istupanju kako bi smo aktere afere nameštanja rezultata poštedeli dalje blamaže pred fudbalskom javnošću", zaključio je Korać.
Dva kola pre kraja Superlige Srbije, Novi Pazar se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, koliko ima i Radnički iz Kragujevca.

Hvala Vučiću, Đilasu, Jovanoviću...


Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić zahvalio se svim ljudima koji su pomagali ili pomažu klub. Među pojedincima koje je spomenuo, u intervjuu za "Sport", našli su se istaknuti političari Aleksandar Vučić, Dragan Đilas i Čedomir Jovanović.
Viktor Jelenić je čovek koji je najzaslužniji za renesansu, ili možda vaskrsenje, vaterpolo kluba Crvena zvezda. On je za „Sport" govorio koliko je zapravo truda uloženo da se klub prvo stabilizuje, a onda učini i šampionom Srbije u najjačem domaćem prvenstvu od raspada Jugoslavije.
zvezda-2.jpg
"Oliver Dulić me pitao kako to da nema Zvezde u vaterpolu. Bila je to inicijalna kapisla za današnju ideju. Okupili smo decu i tako je počelo. Naš cilj je da Zvezda bude na glavnoj sceni", rekao je Jelenić.
Ono što je izvesno u ovoj i sličnim situacijama jeste da tako nešto ne bi bilo moguće bez podrške moćnih pojedinaca.
"Želim da se zahvalim svima koji su pomagali ili pomažu klubu. Imamo podršku i pomoć potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, gradonačelnika Dragana Đilasa. Otkud Vučić? Čovek je veliki zvezdaš", rekao je Jelenić za „Sport", a zatim objasnio otkud u celoj „priči" i drugi čovek iz sveta politike, Čedomir Jovanović.
"Igor Milojević, Jovanović i ja, igrali smo zajedno u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Poznajemo se više od 30 godina. Da li je to dovoljno sumnjičavim ljudima", pitao je predsednik srpskog šampiona.
zvezda.jpg
"Igor i ja pokušavamo da celu ovu priču odvojimo od politike. Nažalost, to je kod nas često nemoguće. Ali sve što govorim, sve što smo uradili i što radimo nema veze sa politikom. Crvena zvezda je klub svih zvezdaša. Potrebni su nam ljudi kojima je Zvezda iskreno u srcu, a ne oni koji vole da se reklamiraju kao vajni navijači, a nema ih kad zagusti", decidiran je Jelenić.
Prekretnicu u usponu kluba donelo je prošlogodišnje leto, kada je Zvezda, zahvaljujući vrhunskim pojačanjima, od kluba sa margine stigla do samog vrha Evrope.
"Išao nam je na ruku raspad Pro Reka. Cilj je bio jednostavan, želeli smo ekipu koja će da prekine dominaciju Partizana na domaćoj sceni. Pomalo neočekivano pojavio se Radnički, to smo prihvatili kao dodatni motiv", istakao je predsednik "crveno-belih".
Tokom sezone pojavio se problem neisplaćenih zarada, koji je pretio da u jeku sezone rasformira „drim-tim".
Zvezda-3.jpg
"Mlađima je isplaćeno šest, a starijim igračima pet plata. Ne volim da 'zavlačim' ljude. Nikada to nisam radio u životu. Istina je ponekad brutalna, ali samo se poštenje isplati.
Znam da postoji svetlo na kraju tunela. Reći ću samo da smo isplatili više nego Radnički i Partizan. Problemi postoje, nije tajna, pa živimo u Srbiji. Sve što se dešava u društvu, reflektuje se i na sport", zaključio je Jelenić, optimista kada je u pitanju osvajanje triple krune ove sezone.

Indijana na noge Majamiju


Ekipa Indijane poslednji je učesnik polufinala plej-ofa NBA lige, odnosno drugi finalista na Istoku. Momci iz Indijanapolisa su u šestoj utakmici na svom parketu zasluženo pobedili Njujork. Karmelo Entoni je sam nosio Nikse u prve tri četvrtine, ali sve se raspalo kada je najbolji strelac lige posustao u odlučujućoj deonici.
U šestoj utakmici polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige Indijana je u Indijanapolisu savladala Njujork sa 106:99 (29:27, 26:20, 26:34, 25:18) i ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirala se u finale. Protivnik u istom će im bti aktuelni šampion Majami, koji je do sada izgubio samo jednu utakmicu u plej-ofu.
Još ranije je bilo poznato da su finalisti plej-ofa Zapadne konferencije postali San Antonio i Memfis.
Najbolji pojedinac Njujorka Karmelo Entoni bio je dominantna figura susreta pune tri četvrtine. Do ulaska u poslednju deonicu protivniku je ubacio 35 koševa i igrom se sam promovisao u najkorisnijeg aktera susreta.
Od junaka, međutim, Entoni je postao tragičar. Pet minuta pre kraja utakmice rezultat je bio izjednačen 92:92 i sve je ličilo na potpuno neizvesnu završnicu u kojoj bi upravo on mogao da bude prevaga.
Na žalost Njujorčana, Entoni je u samom finišu tri puta izgubio loptu što je Lens Stivenson kažnjavao i sa sedam uzastopnih poena Indijanu odveo na pristojnu prednost (99:92), koju je tim iz Indijanapolisa sačuvao do kraja.
Uz Stivensona, koji je postigao 25 poena, uz deset skokova, u pobedničkom timu istakli su se još Roj Hibert sa 21 košem, 12 uhvaćenih lopti i pet "rampi", Pol Džordž sa 23 i Dejvid Vest sa 17 poena.
Entoni je u poslednjem periodu ubacio još samo četiri poena pa je utakmicu završio sa 39 koševa.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger