Headlines News :

Toti za pobedu nad Juveom

Written By maxtv on субота, 16. фебруар 2013. | 23:20


Fudbaleri Rome pobedeili su na svom stadionu u derbiju 25. kola Serije A Juventusa sa 1:0. Strelac Toti. U drugom meču dana Kjevo i Palermo odigrali nerešeno 1:1.
Roma je zabeležila prvi trijumf nakon šest uzastopnih utakmica bez pobede, a gol oduke postigao je kapiten rimskog kluba Frančesko Toti.
Roma-Juve1.jpg
U veoma uzbudljivoj utakmici sa dosta šansi za gol na obe strane, Roma je uspela da zabeleži vrlo važnu pobedu u borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja, dok je Juventusu otežala situaciju u borbi za titulu.
Roma-Juve2.jpg
Jedini gol na meču postigao je Toti u 58. minutu sjajnim udarcem sa oko 20 metara.
Juventus će i posle 25. kola ostati na čelu tabele sa 55 bodova, dok je Roma, makar do sutra napredovala do sedmog mesta sa 37 poena.
Roma-Juve3.jpg
Ranije u Veroni Kjevo i Palermo odigrali su nerešeno 1:1, dok je juče Milan pobedio Parmu sa 2:1, a ostale utakmice igraće se sutra.
Rezultati i strelci u 25. kolu:
Kjevo - Palermo 1:1 (Tero 55. penal - Formika 5)
Roma - Juventus 1:0 (Toti 58)
Sutra:
Torino - Atalanta
Katanija - Bolonja
Peskara - Kaljari
Napoli - Sampdorija
Đenova - Udineze
Fiorentina - Inter
Juče:
Milan - Parma 2:1
Ponedeljak:
Sijena - Lacio
TABELA: Juventus 55, Napoli 50, Lacio 44, Inter 43, Milan 41, Fiorentina 39, Roma 37, Udineze 36, Katanija 36, itd.

Radnički slavio na Banjici


Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa 11:7 (4:2, 3:1, 4:3, 0:1) u derbi utakmici 13. kola Prve lige Srbije. Trijumfom Radnički ostao u trci za prvo mesto.
Susret nije bio toliko neizvestan kao prethodna dva, koja su rešena praktično u finišu, kada je najpre Radnički preokretom u „Parku" stigao do pobede (9:8), a potom Beograđani uzvratili na svom bazenu u polufinalu Kupa (11:10). Ovim trijumfom Kragujevčani su ostali u trci za prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom.
Partizan-Radnicki2.jpg
Partizan je bolje otvorio susret, pogotkom Predraga Jokića u prvom napadu, ali je odmah na drugoj strani uzvratio Boris Zloković. Već u narednom napadu mladi Nikola Dedović vratio je prednost domaćima (2:1), ali to je bilo sve što je nejgov tim uspeo da uradi na ovom meču. Kragujevčani su pogocima Burića i Bašića preokrenuli na 3:2, dva i po minuta pre kraja prve četvrtine, da bi posle pogotka Aleksandra Ćirića na mali odmor odu sa dva gola „viška".
Svojim drugim golom Dedović je vratio crno-bele na „minus jedan", ali su onda izabranici Dejana Udovičića zaigrali fantastično u odbrani i napadu i posle serije 3:0, u kojoj su golove postigli Slavko Gak, Filip Filipović i Đorđe Filipović, na poluvreme otišli sa tri gola prednosti - 7:3.
Nije najbolje počelo drugo poluvreme za Šumadince, pošto je kapiten Vanja Udovičić zaradio isključenje sa pravom zamene, ali ih ni to nije omelo da nastave sa dobrom igrom. Naprotiv, i dalje su uvećavali vođstvo, koje je minut i po pre pre kraja trećeg perioda iznosilo „plus šest" (11:5).
U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Radničkog su čuvali vođstvo, a jedini pogodak postigao je Rackov iz kontranapada.
Najefikasniji bio je Filip Filipović sa tri gola, Damir Burić i Aleksandar Ćirić postigli su po dva, a po jednom su se u strelce upisali Gak, Bašić, Zloković i Đorđe Filipović. Na drugoj strani Dedović je postigao dva gola, a po jedan Matović, Mandić, Subotić, Jokić i Rackov.
Partizan - Radnički 7:11 (2:4, 1:3, 3:4, 1:0)
Bazen: „Banjica". Sudije: Vukašinović i Raković. Igrač više: Partizan 16(4), Radnički 11(4). Peterci: Partizan 2(1), Radnički 4(2).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Soro, Matović 1, Mandić 1, P. Filipović, Subotić 1, Rackov 1, Ćuk, Dedović 2, Obradović, Mitrović, Basara, Jokić 1, Tanasković. Trener: Vujasinović.
RADNIČKI: Radić, Burić 2, Popović, Marković, Gak 1, Bašić 1, Ćirić 2, Čupić, Zloković 1, F. Filipović 3, Udovičić, Đ. Filipović 1, Lazić. Trener: Udovičić.

Mesi za preokret Barse


Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na gostovanju Granadu sa 2:1, dok je Malaga bila bolja od Atletik Bilbaa sa 1:0 u utakmicama 24. kola španske Primere. Još jednu sjajnu partiju pružio je Lionel Mesi i sa dva pogotka preokrenuo rezultat.
Barselona je preokretom u drugom poluvremenu uspela da prekine mini-seriju Granade od dve pobede. Najbolji fudbaler sveta je sa dva pogotka doneo preokret gostima i osigurao Barseloni 21. prvenstvenu pobedu.
mesi-gol1.jpg
Granada je odlično igrala u prvom poluvremenu. Pred svojim navijačima došla do prednosti u 26. minutu strelac je bio Odion Hude Igalo na asistenciju Nolita. Ipak, u drugom poluvremenu na scenu je stupio Mesi. Argentinac je u 50. minutu izjednačio svojim 300. pogotkom u dresu Barselone, a u 73. minutu postavio je konačan rezultat. .
Fudbaleri Malage nastavili su seriju dobrih rezultata u ligi, a jedini gol u trijumfu nad Bilbaom postigao je Havijer Saviola u 18. minutu. Ekipi Malage ovo je bila peta uzastopna utakmica bez poraza u šampionatu, a u ujedno su domaći igrači napravili i lepu uvertiru pred duel sa Portom u osmini finala Lige šampiona sledeće nedelje.

Barselona nakon 24 odigrane utakmice imaju 65 bodova, 15 više od Atletika iz Madrida, a čak 19 od prvaka Španije madridskog Reala. Malaga će i nakon ovog kola ostati na četvrtom mestu sa 42 boda, dok je Bilbao 15. sa 26 poena.
Rezultati i strelci u 24. kolu:
Hetafe - Selta 3:1 (Kolunga 10, Kastro 34, Fede 42 - Fernandez 20)
Malaga - Atletik Bilbao 1:0 (Saviola 18)
Granada - Barselona 1:2 (Igalo 25 - Mesi 50 i 73)

Ubedljiv poraz Partizana


Rukometaši Partizana večeras su u Nišu ubedljivo izgubili od nemačkog Hamburga sa 42:21 (24:10) u utakmici devetog kola A grupe Lige šampiona. U poslednjem kolu grupe crno-beli gostuju Ademar Leonu iz Španije.
Neslavan oproštaj crno-belih od publike u nišu. Gosti iz nemačke ekspresnim startom i vođstvom od 7:0 pokopali su sve nade našeg šampiona u povoljan rezultat. Prednost je konstantno rasla. Partizan nije imao ni snage ni volje da se odupre snažnom protivniku. Izabranicima Aleksandra Brkovića to je bio osmi poraz u elitnom takmičenju ove sezone, a imaju i jednu pobedu.
Partizan-Hamburg2.jpg
Crno-beli su večeras u niškom "Čairu" odigrali sigurno najlošiju utakmicu u sezoni i već posle prvih 15 minuta bilo je evidentno da će doživeti ubedljiv poraz.
Hans Lindberg predvodio je nemačku ekipu sa 10 golova, a dva manje postigao je Frederik Petersen.
Partizan-Hamburg3.jpg
Bogdan Radivojević i Miloš Ivošević postigli su po četiri pogotka za šampiona Srbije.
Partizan će u poslednjem kolu, 23. februara, gostovati španskom Ademar Leonu, ekipi protiv koje je zabeležio jedinu pobedu u LŠ ove sezone.
Partizan-Hamburg001.jpg

Remi crno-belih u Sloveniji


Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 sa Goricom u pripremnoj utakmici u Novoj Gorici. Poslednja provera u utorak protv Luke Koper.
Fudbaleri Partizana se nalaze na pripremama u Portorožu, gde će ostati do 20. februara. Poslednju pripremnu utakmicu srpski šampion igraće 19. februara, od 17 sati protiv fudbalskog kluba Luka Koper.
Partizan-2.8..jpg
Gorica je povela golom Mihe Mevlje u 16. minutu, a izjednačio je Marko Šćepović u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena iz jedanaesterca.
Partizan je na početku napadao, ali su domaći poveli. Posle ubačene duge lopte sa centra fudbaleri Partizana su mislili da je ofsajd, ali je Mevlja nastavio akciju, iskoristio povratnu loptu i savladao golmana crno-belih Petrovića, koji je nakon toga odbranio dve dobre šanse, kada su u prilici bili Jani Šturm i Miha Gregorič.
Fudbaleri Partizana su posle toga pojačali napade, a prvu veliku priliku imali su u 39. minutu kada je posle dodavanja Saše Ilića Šćepović šutirao sa 16 metara, ali je golman slovenačkog tima uspeo da odbrani. Nakon toga Nikola Ninković i Ilić su imali dobre šanse, ali nisu uspeli da postignu gol.
Partizan je izjednačio u prvom minutu sudijske nadoknade vremena posle penala, pošto je jedan igrač Gorice u šesnaestercu oborio Šćepovića. Napadač Partizana je sa 11 metara po zemlji poslao loptu u levu stranu gola.
Trener Partizana Vladimir Vermezović je u drugom poluvremenu promenio sve igrače osim Tomislava Pajovića, dok je njegov kolega Miran Srebrnič izveo tim iz prvog dela.
U drugom delu utakmice nije bilo golova, u šansama su bili Aleksandar Mitrović i Darko Brašanac ali nisu bili precizni. Sa druge strane neuspešni su bili Šturm i Gregorič.
U 92. minutu u velikoj prilici bio je Eliomar, ali je golman Simčić loptu izbio u korner. Posle ubacivanja lopte, Goran Lovre je mogao da donese pobedu Partizanu, ali je glavom šutirao pored gola.

Zimonjić i Lindšted u finalu


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted plasirali su se u finale dubla na turniru u Roterdamu, pošto su u polufinalu savladali Špance Marselja Granoljersa i Marka Lopeza sa 6:2, 7:6 (12:10).
Odlično igrom Zimonjić i Lindšted stigli su do fonala. U prvom setu protivnici nisu imali rešenja za njihovu igru. Drugi set doneo je mnogo bolji tenis. Ravnopravna borba odvela je set u taj-brejk, u kome su se Srbin i Šveđanim bolje snašli i na kraju zasluženo slavili.
Zimonjic.jpg
Protivnici Zimonjića i Lindšteda u finalu biće Poljaci Marijuš Firstenberg i Marćin Matkovski ili Holanđani Tijemo de Baker i Huta Galung.
ATP turnir u Roterdamu igra se za ukupni nagradni fond od 1.575.875 miliona evra, a pobedničkom paru pripašće ček na 90.000 evra. 

Leverkuzen ne posustaje


Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su na svom terenu ekipu Augsburga sa 2:1 u 22. kolu nemačke Bundeslige i nastavili borbu za drugo mesto sa Borusijom iz Dortmunda. Šalke ponovo podbacio, samo 2:2 protiv Majnca.
"Aspirindžije" su do trijumfa stigla pogocima Štefana Kizlinga u 26. minutu i zamenika kapitena Larsa Bendera u 75. Pogodak za goste postigao je Molders u 89. minutu.
Leverkuzen3.jpg
Poslednjeplasirani Grojter Firt doživeo je novi poraz, ovaj put u Dizeldorfu protiv domaće Fortune (1:0). Strelac jedinog pogotka na meču bio je Aksel Belinghauzen, a reprezentativac Srbije Nikola Đurdić odigrao je svih 90 minuta za gostujuću ekipu.
Ekipa Šalkea priredila je još jedno neprijatno iznenađenje svojim navijačima, pošto je u Majncu odigrala samo 2:2, uprkos tome što je Mišel Bastos postigao dva gola.
Fudbaleri Hamburga kod kuće su savladali Borusiju Menhengladbah sa 1:0, a pogodak vredan tri boda postigao je Rafael van der Vart.
Rezultati i strelci 22. kola Bundeslige:

Leverkuzen - Augsburg 2:1 (Kisling 26, Bender 75 - Molders 89)
Fortuna - Grojter Firt 1:0 (Belinghausen 19)
Hamburg - Menhengladbah 1:0 (Van der Vart 24)
Majnc - Šalke 2:2 (Ivanšic 27, Pospeh 63 - Bastos 42,83)
Verder - Frajburg 2:3 (Petersen 40, 65 - Kruse 36, Kaliđuri 54. penal, Ginter 71)
Juče:
Volfsburg - Bajern 0:2.
Od 18.30 igraju:
Dortmund - Ajntraht.
Sutra:
Nirnberg - Hanover (15.30)
Hofenhajm - Štutgart (17.30).

Lalović predsednik FILA


Dugogodišnji član Biroa Svetske rvačke federacije (FILA) Srbin Nenad Lalović izabran je danas za privremenog predsednika te organizacije, nakon što je Izvršni odbor uskratio poverenje dosadašnjem predsedniku Švajcarcu Rafaelu Martinetiju.
Lalović, inače predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije biće na čelu FILA najmanje do septembra kada će u Budimpešti biti održan Kongres te organizacije.
Nenad-Lalovic.jpg
Do smene na čelu FILA došlo je posle preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da se rvanje, koje je deo Olimpijskih igara od samog početka, ne nađe na spisku sportova za Igre 2020. godine.
Posle sednice Izvršnog odbora FILA poručeno je da će učiniti sve kako bi ubedili članove MOK-a da sačuvaju olimpijski status.
Izvršni komitet MOK-a je u utorak u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj, a rvanje ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.

Ignjatovićeva 34. u slalomu


Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 34. mesto u slalomu na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, dok je prvo mesto osvojila Amerikanka Mikaela Šifrin. Srebro je osvojila Austrijanka Kirgaser, a bronzu Šveđanka Hansdoter.
Nevena Ignjatović je trku završila za 1:46,96 minuta. Ona je prvu vožnju završila za 54,62 sekunde, a u drugoj je stazu prešla za 52,34 sekunde.
Nevena-Ignjatovic2.jpg
Amerikanka Mikaela Šifrin osvojila je zlatnu medalju i tako postala najmlađa pobednica trke u slalomu u poslednjih 39 godina. Ona ima 17 godina i 340 dana.
Do četvrte zlatne medalje za selekciju SAD, a pete ukupno na Svetskom prvenstvu, Šifrin je došla za 1:39,85 minuta. Posle prve vožnje ona je bila treća.
Sifrin.jpg
"Ovo je tako lud dan. Veoma emotivan... Još ne znam, još ništa ne osećam. Ovo je sjajno", rekla je ona posle trke.
Drugo mesto osvojila je Austrijanka Mihaela Kirgaser sa 0,22 sekunde zaostatka, dok je treća kroz cilj prošla vodeća iz prve vožnje, Šveđanka Frida Hansdoter sa 0,26 sekundi zaostatka.

Isti tretman za nas i Zvezdu


Trener crno-belih Duško Vujošević ističe kako je jedino želeo, od samog starta, da njegov klub dobija isti tretman od države kakav dobija i Crvena zvezda. Vujošević takođe naglašava da nema ništa loše što, s vremena na vreme, govori o suđenju. Ja sam čovek posvećen košarci, imam temperament, ponekad skočim na sudiju. Njima se osladilo da me kažnjavaju, rekao je Vujošević.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da nema ništa protiv koncepta jake Crvene zvezde, ali da bi bilo u redu da oba kluba imaju podjednaku pomoć od države.
dv.jpg
"Zvezda je napravila dobar budžet i tim za ove prostore, pare nisu bačene, igrači su stavljeni u funkciju tima, bore se i dobro igraju. Koncept kluba je podržan od jednog dela države, što je meni smetalo, jer se Partizan tretirao kao klub drugog reda. Išlo se na to - jedan narod, jedan vođa, jedan klub.. To nije zdravo, ja nisam za to da se njima smanjuje, već da i Partizan, kao klub velike tradicije i internacionalna ekipa, koja ima simpatizere na svim stranama bude pođednako tretirana, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
On je dodao da nema ništa protiv koncepta Zvezde, ali da je reagovao onog trenutka kada je ugrožen koncept mlade ekipe, kojoj je takođe potrebna pomoć države.
"Ove godine smo napravili mlad tim sa konceptom da okupimo talentovane momke i obzebedimo uslove za njihov napredak. Uvek sam se borio kad je ugrožena egzistencija mladog tima. Oni dobro rade, ali nište ne može preko noći. Očigledno, neko ima strah da se taj koncept realizuje i žao mi je što su moja istupanja u tom kontekstu tumačena kao izazivanje nemira i stvaranje ne znam kakve atmosfere. Kao da je sve idealno i mirno i ne valja samo šta je radim", zapitao se Vujošević.
On je naglasio da je svaki susret Crvene zvezde i Partizana značajan i da sutrašnji dobija posebno na težini kada je u pitanju pozicija na tabeli i plasman u Evroligu.
"Protivnik ima odličan tim, zrele i iskusne igrače u najboljim godinama. Dovedeni su u red, imaju redovna primanja, što je retkost i u Evropi, dobro su vođeni od kolege Vukoičića, imaju pun "roster", na svakoj poziciji po dva igrača. Važnu ulogu ima Demarkus Nelson, koji se stavio u funkciju tima i daje velike doprinose za njihove dobre rezultate.
Trener crno-belih naglasio je da se nalazi "pod dobrom autocenzurom, jer ne želi da klub i igrači budu taoci njegovih izjava.
"Dešavanja u Kragujevcu zaslužuju raspravu i iznošenje mog viđenja. Papa je dao ostavku i o tome sme da se priča, a o sudijama ne sme. To su gluposti. Ne znam zašto sam dobio tehničku grešku, zbog reagovanja protivničke ekipe. Njima se osladilo da me kažnjavaju. Ja sam čovek posvećen košarci, imam temperament, ponekad skočim na sudiju. Svi mi koji smo javne ličnosti moramo da budemo spremni na vređanje. Niko ne čuje i ne reaguju na ono što se meni skandira. Kada se to desi na drugoj strani onda nije u redu, kao da su članovi Partizan građani drugog reda na koje može da se napada bez sankcija i komenatar", rekao je Vujošević.
dv 2.jpg
Strateg tima iz Humske najavio je da Amerikanc Dru Gordon najverovatnije neće moći da igra zbog povrede ramena.
Vujošević je rekao da će pobeda Partizana biti ukoliko uz pomoć države i političara, koji su Partizanovci, uspe ovaj tim da očuva na okupu i eventualno dopuni na poziciji koja je deficitarna.
"Moja ekipa nije imala obavezu da ove godine napada trofeje i to je bilo jasno zacrtano, jer je cilj proizvodnja igrača i stvaranje ekipe. Momci su napredovali, ništa nije išlo preko noći, odigrali su Evroligu iznad očekivanja, možda ne rezultatski, ali načinom igre i borbenošću su ispunili očekivanja. Dosta utakmica je odigrano na jednu loptu.. Sa njima je zadovoljstvo raditi, jako sam motivisan da dođem na trening, da ih naučim nešto novo, ne samo u sklopu košarke, već i celokupnog života. Verujem u njihov uspeh sutra. Koncepti su jako drugačiji, ali to kod nas stvara dodatnu motivaciju", zaključio je Vujošević.
Derbi 21. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 21 sat u dvorani Pionir.

Mi smo blagi favorit


Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić, pred utakmicu sa Partizanom koju naziva derbijem lige, smatra da je njegov tim u blagoj prednosti, ali samo zato što igra pred svojim navijačima. "Ja pokušavam da spustim tenziju kod mojih igrača. Ovo je važna utakmica, ali ako u nju uđemo bez euforije i opterećenja možemo mnogo bolje da odigramo, rekao je Vukoičić.
Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegovi košarkaši moraju da u utakmicu sa Partizanom uđu bez opterećenja i euforije, jer jedino tako mogu da se nadaju dobrom rezultatu.
vv.jpg
"Dosta živ i turbulentan period je iza nas, ali pred nama je novi veliki izazov. Igraćemo sa Partizanom drugu takmičarsku utakmicu u šest dana. Motivacija je velika za oba tima i ova utakmica može slobodno da se nazove ne derbi kola, nego derbi lige", rekao je Vukoičić novinarima u hali Pionir.
Vukoičić je kazao da pobeda protiv Partizana neće ništa značiti ako njegov tim i preostalih pet utakmica u regionalnom takmičenju ne odigra dobro.
"Ja pokušavam da spustim tenziju kod mojih igrača. Ovo je važna utakmica, ali ako u nju uđemo bez euforije i opterećenja možemo mnogo bolje da odigramo. Moramo taj meč da svedemo na običan meč jer će nam u suprotnom, druge stvari odvlačiti pažnju, podići tenziju i zbog toga uvek teže ide", rekao je Vukoičić.
On je dodao da bi pobeda protiv Partizana bila "izuzetno važna", ali da neće vredeti ako preostalih pet utakmica njegov tim ne odigra dobro.
Vukoičić je kazao da je ovo najzanimljivija sezona u Jadranskoj ligi od kada se ona igra, zato što je ulog veliki za sve ekipe.
"Do kraja takmičenja ostalo je još šest kola i svaka utakmica je značajna i sve pobede dobijaju na težini. Šest-sedam timova je zainteresovano da ode na fajnal for i tamo se bori za plasman u Evroligu", kazao je trener Zvezde.
vv 2.jpg
On je rekao da dobro poznaje ekipu Partizana i da je utakmica protiv "večitog" rivala sama po sebi inspiracija.
"Kada se igra u normalnim uslovima u derbiju nema favorita, ali s obzirom na ovu poslednju pobedu i pošto igramo pred našim navijačima, može se reći da je blaga prednost na našoj strani. Partizan će zbog poraza imati pojačanu motivaciju, ali minijatura pojedinca može da prevagne na jednu stranu", rekao je Vukoičić.
Plej Crvene zvezde, Amerikanac Demarkus Nelson biće spreman za utakmicu posto se oporavio od povrede koju je zadobio na prošlom derbiju.
Iz Zvezde su saopštili da neće biti karata u slobodnoj prodaji, već će u Pionir moći da se uđe samo sa sezonskim ulaznicama i da je Partizan na osnovu reciprociteta dobio 30 karata.
Apelovano je da navijači bez ulaznica ne dolaze, jer im policija neće dati da priđu dvorani.
Zvezda sutra od 21.00 časova igra kao domaćin protiv Partizana u hali Pionir u 21. kolu Jadranske lige.

Zaboravljaju šta sam sve uradila za Srbiju


Jelena Janković je razočarana odnosom medija i dela javnosti prema njoj. Kritike, koje su se samo intenzivirale zbog njenog neigranja u Fed Kupu protiv Slovačke, teško padaju nekada najboljoj teniserki sveta.
Karijera Jelene Janković, od samog početka, bila je pod lupom domaće javnosti koja je navikla i često vrlo nepravedno zahtevala uspehe.
jj.jpg
Njih je i bilo kada je u pitanju nekada najbolja igračica sveta, ali ne posle 2010. godine i polufinala Rolan Garosa i pobede u Indijan Velsu.
Od tada je igra trenutno 25. igračice sveta u velikoj meri bila limitirana povredama i raznoraznim pehovima, od kojih ju je poslednja i sprečila da pomogne reprezentaciji u Fed Kupu protiv Slovačke. Njen izostanak, iako očigledno opravdan, izazvao je brojne kritike.
"Mnogo sam razočarana zbog svega što se dešava posle Fed kupa, zbog raznih izjava u pojedinim medijima. Zar je moguće da je sve što sam uradila za reprezentaciju u proteklih 12 godina tako brzo zaboravljeno. Koliko puta sam povređena igrala za svoju zemlju i nije mi žao, ali mi je teško što se sada tako piše o meni", rekla je Jankovićeva.
Pitanje koje svi postavljaju jeste iz kog razloga je uopšte bila na spisku reprezentativki kada je bila povređena.
"Na finalu Fed kupa u Pragu sam rekla da se polako opraštam od reprezentacije, ali da ću uvek biti spremna da svojim iskustvom doprinesem i u bilo kom pogledu pomognem timu jer je to za mene uvek moralna obaveza. Zato sam sada tako uradila i mnogo pogrešila".
jj 2.jpg
Sve ovo joj vrlo teško pada.
"Ispada da je najbolje bilo da sam odmah rekla da neću da igram, umesto što sam želela da pomognem. Kako je moguće da je tako brzo sve zaboravljeno što sam uradila u reprezentaciji. Selektor me je bio pozvao da svojim iskustvom pomognem, ali i on je znao da sam povređena, da sam na terapijama još od Melburna. Ali predviđanja lekara su bila obećavajuća, tako da su postojale realne šanse da zaigram. Na žalost nije tako bilo. U petak, dan pre Fed kupa, dobila dozvolu lekara da treniram, a tada je bilo kasno".
Jelena Genčić, tako smatra Jelena Janković, prednjači kada su u pitanju neobjektivne i neosnovane kritike.
"Stalno čitam njene negativne komentare koji prelaze granicu dobrog ukusa i postaju uvrede. Na finalu u Pragu, kada kao jedina teniserka u istoriji dobijam drugu Nagradu srce za požrtvovanost u Fed kupu, gospođa Genčić kaže za mene da se tako ne igra za reprezentaciju, a ja se raspadam od povreda. Zar je normalno da u trenutku kada rizikujem zdravlje zbog Srbije, u trenutku kada mi Svetska teniska federacija odaje priznanje za požrtvovanost, ona kaže da ja zabušavam", zaključuje Jankovićeva. 

Ne postoji animozitet sa Vujoševićem


Gostujući na SOS kanalu, Nebojša Čović je porekao da postoji "zla krv" između njega i trenera Partizana Duška Vujoševića. Njegov rad nisam nikad osporavao, samo kada se nešto na silu radi. Dule je neka moja generacija, ja nemam nikakav stepen mržnje prema njemu, ali on kada ne zna da opravda neuspehe, ulazi u rasprave koje nemaju veze sa košarkom, rekao je Čović.
Predsednik košarkaškog i potpredsednik fudbalskog klulba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u emisiji na SOS kanalu. Govorio je o svemu pomalo, a ponajviše o odnosima Zvezde i Partizana ali i ličnom odnosu koji ima sa Duškom Vujoševićem.
covic 2.jpg
Prvo je govorio, ipak, o finansijskoj situaciji na Marakani.
Deset miliona u sponzorskim ugovorima postoje, međutim, Telekom je recimo vezan za vraćanje kredita. Odličan je to novac, ali evidentno je da sa 10 miliona ne možete da vratite čak 48. Vrlo je relativno i da li igrači vrede 28 miliona. Pali su transferi za 70 posto iz prošle godine u odnosu na pretprošlu, borimo se sa menicama, a blokadu je poslednji skinuo Marko Perović. Zvezda ima problem sa ugovorima jer je samo Bajković 100 posto Zvezdin", rekao je Čović.
Zanimljiva je i tema na koji način je uopšte formirana Radna grupa, koja se kasnila pretvorila u upravu kluba.
"Niko od nas nije priveden da spašava Zvezdu, taman posla, ali se nismo ni bunili na poziv, nismo odbili da pomognemo fudbalskom gigantu. Bilo je tu i tenzije zbog obima posla, razumem i napetost Džajića posle svega kroz šta je prošao, njegovo mesto je teško i odgovorno. On vodi privrednog giganta, ja Zvezdu tako doživljavam. A ona se sada potpuno nakrivila, pa svi moramo da budemo operativni. Krajnje je vreme da se uvede red, neki će nas osporavati. Ja kažem, mora da bude manje zaposlenih, nema posla za toliko ljudi, i nisam od nekih koji će obećavati nerealno. To je jedini nesporazum na koji smo preemotivno reagovali", istakao je Čović.
covic 3.jpg
Tok razgovora nije mogao da zaobiđe minula dešavanja na finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.
"To je posledica loših odnosa koji su godinama unazad stvarani. Svašta sam mogao da čujem, znam šta su emocije i adrenalin, ali su neke stvari nerešene u prošlosti, kolika je i čija odgovornost. A stalno se na silu gleda i pravi ravnoteža. Još 29. avgusta sam Đilasu predložio u pismu koje, nažalost, nije bilo javno, da se napravi sastanak na kom će biti večiti rivali. Ni na jednoj konferenciji mi se nismo bavili drugim klubovima. Naš stav je da se prezentira koliko ste para dobili, ako ste dobili od države i javnih preduzeća", izjavio je Čović.
Rešenje, smatra Čović, ipak postoji.
"Hajde da se dogovorimo kako da napravimo sistem infrastrukture i finansiranja, politike rada i razvoja mladih igrača. Crvena zvezda i Partizan kao perjanice sporta mogu da pomognu klubovima u unutrašnjosti. Ono u Kragujevcu je ružno, a još ružnije je kad se izjednačava nešto na silu. Nisam vređao, imao duel sa bilo kim, čudno mi je bilo da gledam onu tenziju. Dugo Zvezda nije osvojila trofej, je l' to zabranjeno".
Izjava koju je dao na predstavljanju timova na poletku sezone „da će Srbija biti srećnija ako Zvezda pobeđuje" iziskuje obrazloženje.
"Ja verujem da će biti srećnija, jer je postalo monotono da Partizan pobeđuje. Više je zvezdaša, a što se tiče prozivki, ne mislim da je Partizan strani klub. Takve navijačke prozivke treba da prestanu, svi smo otišli predaleko. Ali ja kao predsednik kontrolišem rad ljudi u klubu, i trener Zvezde neće nikad uraditi nešto što će snositi velike sankcije. Ružni su povici, vređani su mi porodica, sin, ženi su pevane odvratne pesme", rekao je Čović.
covic vujosevic.jpg
I na kraju, ozloglašeni rat saopštenjima koji je vodio sa Duškom Vujoševićem, a koji čini se nikada nije ni prestajao, ostavio je gorak ukus u ustima najvećem broju poklonika košarke i dva kluba n aovim prostorima.
"Njegov rad nisam nikad osporavao, samo kada se nešto na silu radi. Dule je neka moja generacija, ja nemam nikakav stepen mržnje prema njemu, ali on kada ne zna da opravda neuspehe, ulazi u rasprave koje nemaju veze sa košarkom", rekao je Čović.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger