Headlines News :

Senzacija u Madridu

Written By maxtv on уторак, 7. мај 2013. | 23:54


Novak Đoković eliminisan već na startu mastersa u Madridu. Bugarin Dimitrov ostvario najveću pobedu u karijeri savladavši Novaka a 2:1 u setovima - 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3. Publika u Madridu ispod nivoa.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira masters serije u Madridu pošto je večeras u drugom kolu izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima - 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3.
Djokovic2.jpg
Dimitrov će u borbi za četvrtfinale igrati sa pobednikom meča između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Kolumbijca Santjaga Giralda.
Posle velike borbe, koja je trajala tri sata i pet minuta, Dimitrov je zasluženo ostvario najveću pobedu u karijeri. Đoković je odigrao dosta ispod svojih mogućnosti. Imao je
manje direktno osvojenih poena i više neiznuđenig grešaka, pa uprkos velikoj želji i borbenosti nije mogao da izbegne poraz.
Meč je protekao je u neobičnoj atmosferi i uz povrede obojice igrača. Dimitrov je imao problema sa mišićima, a Novak je u drugom setu imao desetominutni lekarski tajm-aut jer je izvrnuo zglob.
Publika u Madridu je bila glasna i skandirala je Dimitrovu i zviždala Đokoviću, što je u suprotnosti sa teniskom etikom. Srpski reprezentativac se toliko iznervirao posle drugog seta da je psovao publiku.
Dimitrov2.jpg
Neizvesni prvi set obeležila je rasprava Đokovića i sudije, koji je upozorio prvog nosioca da previše vremena troši na servis, a to je učinio tokom servisa. Prvi reket sveta je vodio 5:4 u gemovima, a u taj brejku i 6:4, ali je na kraju ipak izgubio set protiv večeras fantastičnog Dimitrova, koji je taj brejk dobio sa 8:6.
U drugom setu je Dimitrov vodio 4:2 i 5:4, ali je Đoković izjednačio, da bi se Dimitrov žalio na povredu lože. Srpski reprezentativac je set takođe dobio u taj brejku, 10:8. Odličan nastup večeras Dimitrov je potvrdio brejkom već na početku seta, a onda je sigurno priveo meč kraju. 
Eliminacijom već u drugom kolu, Đoković je izgubio 135 poena za ATP listu, jer je prošle godine u Madrudu ispeo u četvrtfinalu.

Udovičić selektor SAD


Dejan Udovičić imenovan za novog selektora vaterpolo reprezentacije SAD, koju će voditi do kraja Olimpijskih igara 2016. godine. Udovičić će debitovati u finalu Svetske lige u Rusiji, od 11. do 16. juna.
Trener vaterpolista kragujevačkog Radničkog, doskorašnji selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić, imenovan je danas za selektora nacionalnog tima SAD.
Udovicic4.jpg
Američki vaterpolo savez potvrdio je da će Udovičić predvoditi vaterpoliste te zemlje na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru, uz opciju da saradnja može da bude produžena.
Udovičić je od 2006. do 2012. godine sa velikim uspehom vodio reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio 16 medalja na 17 poslednjih velikih takmičenja.
Radnički je pod njegovim vođstvom postigao najveći uspeh u istoriji osvojivši trofej Kupa Evrope. Kragujevčani trenutno igraju i finale plej-ofa prvenstva Srbije sa beogradskom Crvenom zvezdom.
"Oduševljen sam što sam postao novi selektor reprezentacije SAD i ponosan sam što delimo viziju uspeha. Počinjemo novi dugorični program i čeka nas mnogo napornog rada. Sjedinjene Države imaju veliki potencijal i bićemo spremni za buduće izazove", rekao je Udovičić.
Udovičić će preuzeti reprezentaciju SAD po završetku prvenstva Srbije.

Fantastična Ana


Ana Ivanović se plasirala među 16 najboljih na turniru premijer serije u Madridu. Odličnom igrom prvi reket Srbije savladala Južnoafrikanku Šanel Šipers 6:2, 6:2. U borbi za četvrtfinale protiv Loroe Robson.
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala WTA turnira premijer serije u Madridu savladavši večeras u drugom kolu Južnoafrikanku Šanel Šipers sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:2.
Ana-Ivanovic1.jpg
Odličnom igrom prvi reket Srbije zasluženo je izborila pobedu protiv 61. teniserke sveta u njihovom prvom međusobnom duelu. Ivanovićeva je tokom celog meča bila nadmoćna i bez mnogo problema probila se među 16 najboljih na značajnom turniru.
Posebno ohrabruje što je igrala sa velikim samopouzdanjem, servis je sjajno služio, a ubojitim forhend udarcima sigurno je osvajala poene. Šipers nije imala nikakve šanse u večerašnjem duelu, a Srpkinja je potvrdila da je u zavidnoj formi i najavila značajne rezultate u nastavku sezone.
Sipers.jpg
Ivanovićeva se u borbi za četvrtfinale sastaje sa Britankom Lorom Robson, koja je napravila iznenadjenje savladavši favorizovanu Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 6:3, 6:1.
Robson zauzima 41. mesto na svetskoj rang listi, a jedini dosadašnji medjusobni meč pripao je srpskoj teniserki.

Eto se vraća u Inter?


Samjuel Eto želi da se vrati u Inter, odakle je 2011. otišao u Anži, piše Korijere delo sport. Kamerunac u Anžiju dobija godišnju platu od neverovatnih 20 miliona evra.
Napadač Anžija iz Mahačkale, Kamerunac Samjuel Eto, mogao bi na leto ponovo da obuče dres milanskog Intera, prenose italijanski mediji.
Eto2.jpg
Poznati fudbaler ima još godinu ugovora sa Anžijem, ali sportski dnevnik Korijere delo sport tvrdi da on na zalasku karijere želi da se vrati u Inter, odakle je 2011. i otišao u ruski klub.
Predsednik Intera Masimo Morati navodno želi da umiri navijače nakon razočaravajuće sezone i angažovanjem Kamerunca ojača napadačku liniju ekipe. Međutim, dovođenje 32. godišnjeg Etoa ipak se ocenjuje malo verovatnim pošto je on u Anžiju dobio godišnju platu od neverovatnih 20 miliona evra.
Kamerunski napadač je igrao za Inter od 2009. do 2011. i na 67 utakmica postigao je 33 gola.
Milanski crno-plavi tri kola pre kraja sezone zauzimaju osmo mesto na tabeli Serije A s malim izgledima da izbore plasman u Ligu Evrope.

Jagodina i Voša za istoriju


U sredu od 20.30 sati na stadionu Partizana Jagodina i Vojvodina pokušaće po prvi put u svojoj istoriji da podignu pehar Kupa Srbije! Novosađani su do sada pet puta igrali u finalu, Jagodinci po prvi put u završnici nacionalnog Kupa.
Treneri fudbalera Vojvodine i Jagodine Nebojša Vignjević i Simo Krunić, kao i kapiteni Miroslav Vulićević i Miloš Stojanović izjavili su danas da jedva čekaju finale Kupa Srbije i da se nadaju osvajanju prvog trofeja u istoriji.
Jagodina-Vosa1.jpg
Vojvodina je do sada pet puta igrala u finalu i svih pet izgubila, dok su Jagodinci prvi put u prilici da igraju završnu utakmicu nacionalnog Kupa.
"Mesecima se pripremamo za ovo finale, prvo smo samo maštali i razmišljali o njemu, a sada jedva čekamo da ostvarimo naš san, ali i želju mnogih prethodnih generacija i ispišemo istoriju velikog kluba kao što je Vojvodina. Bitno je da sačuvamo hladnu glavu, jer nas čeka kvalitetatn rival, koji nikad ne odustaje, što smo uostalom videli i pre nekoliko dana protiv Zvezde, kada su se od 0:2 vratili do 2:2", rekao je Vignjević na konferenciji za medije u prostorijama televizije Arena sport.
Vignjević je podsetio da sve statistike uoči finala padaju u vodu, uključujući i dve ovosezonske pobede njegovog tima u prvenstvu i da će trofej osvojiti ekipa koja bude skoncentrisanija tokom 90 minuta finala ili svih 120 ukoliko posle regularnog dela ne bude pobednika.
Na njegove reči nadovezeo se Krunić, konstatacijom da su svi u Jagodini kao cilj imali plasman u finale, ali da kad su već stigli do njega žele da naprave i korak više.
Kup-Srbije2.jpg
"Vojvodini je ovo šsesto finale, nama prvo, ali to neće imati mnogo uticaja na utakmicu. Normalno da ćemo težiti da osvojimo trofej koji je za nas najznačajniji u istoriji, pripremali smo se, znamo da imaju dobar tim, igraju dobro, u boljoj su formi trenutno, ali sve to je nebitno. Samo da nam tenzija oko finala ne donese neki kontraefekat, ali, u šali kažem, mi smo vojska, izaći ćemo na teren, pa šta bude", naveo je Krunić i dodao da je uveren kako će oba tima igrati oprezno i da zbog toga očekuje finale sa malo golova.
Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević rekao je da posle dva izgubljena finala u dresu Novosadjana očekuje da treća bude sreća.
"Maksimalno smo motivisani, dokazali smo ove sezone da umemo da igramo fudbal, bilo gde i protiv bilo koga. Mislim da smo spremni da napravimo taj istorijski korak i osvojimo prvi Kup trofej u istoriji kluba. Uzdamo se i u podršku navijača, nadam se da ćemo se zajedno vratiti u Novi Sad sa trofejom", istakao je Vulićević.
Kapiten Jagodinaca Miloš Stojanović, najbolji strelac Superlige, naglasio je da je finale Kupa bez dileme najvažnija utakmica u njegovoj karijeri.
jagodina.jpg
"Pobeda bi svakako bila kruna moje karijere. Čeka nas teška utakmica, protiv kvalitetnog rivala i moramo da damo, što se kaže, 200 posto, da bismo pobedili. Spremni smo, jedva čekamo da počne i ako Bog da da donesemo trofej u Jagodinu", poručio je Stojanović.
Novom osvajaču Kupa osim trofeja pripašće i finansijska nagrada od 10 miliona dinara, a izboriće i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igra se sutra od 20.30 sati na stadionu Partizana.

Lazović spreman za odlučujuće mečeve


Dobro raspoloženje u taboru crveno-belih upotpunio je i oporavak Darka Lazovića koji je spreman da pomogne ekipi za odlučujuće mečeve u borbi za titulu.
Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović potvrdio je danas da se oporavio od povrede i biće spreman da pomogne ekipi u borbi za titulu u završnici šampionata.
Lazovic1.jpg
"Osećam se dobro, nemam nikakvih teškoća da izdržim sve napore. Propustio sam tri utakmice, ali sada se vraćam u ritam i nadam se da ću vrlo brzo biti maksimalno spreman. U prethodne tri nedelje radio sam odvojeno od ekipe i uželeo sam se treninga i utakmica. Ulazimo u finiš prvenstva i uradiću sve da pomognem svojim saigračima da ostvarimo maksimalan učinak", rekao je Lazović za sajt kluba.
Sledeći rival Crvene zvezde je ekipa OFK Beograda koja je u jesenjoj polusezoni dva puta u kratkom periodu pobedila crveno-bele, u šampionatu i u Kupu.
"Ostali su nam veliki dužnici u sportskom smislu. Porazi koje su nam naneli treba da nam budu dodatni motiv i poziv na oprez. Radi se o odličnoj ekipi koja ima sjajne pojedince. Očekujem da i u subotu na Marakani navijači vide dobru utakmicu i naravno, pobedu Zvezde", kazao je povremeni reprezentativac Srbije. On je dodao da igrači još ne razmišljaju o večitom derbiju sa Partizanom, koji se igra 18. maja na stadionu u Humskoj.
"Zadovoljni smo što smo se našli u situaciji da imamo priliku da prvenstvo završimo prvi, medjutim, čekaju nas četiri finala do kraja sezone. Jedini ispravan i mogući način da dodjemo do cilja jeste da idemo korak po korak", zaključio je Lazović, čiji tim zaostaje dva boda za vodećim Partizanom.

Uspešan start Troickog


Viktor Troicki savladao Marsela Granoljersa sa 2:1 u prvom kolu mastersa u Madridu. U narednoj rundi, Troicki će snage odmeriti sa Japancem Keijem Nišikorijem.
Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo Mastersa turnira u Madridu, pošto je pobedio Marsela Granoljersa iz Španije sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:2). Meč je trajao dva sata i 12 minuta.
Troicki.jpg
Španac je odmah na početku meča došao do brejka, koji je Troicki uspeo da vrati sredinom seta, a potom u 12. gemu napravi još jedan i tako okonča taj period igre u svoju korist.
U drugom setu, Granoljers je bio uspešniji od Troickog, dvaput je napravio brejk, dok je Srbin samo jednom uspeo da uzvrati.
U odlučujućem setu viđeno je najmanje uzbuđenja, ali je Troicki dvaput oduzeo servis Špancu i tako izborio plasman u drugo kola Mastersa, gde će se sastati s Keiem Nišikorijem iz Japana.
Ranije danas Janko Tipsarević izgubio je u prvom kolu turnira u Madridu od Argentinca Huana Monaka, dok kasnije večeras najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković igra protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Radonjić: Na pobedu i pored problema


Strateg crveno-belih Dejan Radonjić rekao je pred novi ''večiti derbi'' da ta utakmica uvek nosi specifičnu težinu ali da njegova ekipa, i pored problema sa povredama, ide na pobedu. Cvetković sigurno ne igra, Radivojević i Savović neizvezni.
Trener košarkaša Crvene Zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da je predstojeća utakmica s Partizanom veoma važna za njegov tim koji zbog lošijih rezultata želi da pobedom obezbedi plasman u završnicu Super lige Srbije. Zvezda ima puno problema sa povredama.
Radonjic.jpg
"Dueli protiv Partizana uvek imaju specifičnu težinu. Rezultati u dosadašnjem delu takmičenja su nas doveli do toga da moramo u svakoj narednoj utakmici da tražimo pobedu kako bismo obezbedili plasman u završnicu takmičenja", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Košarkaši Crvene Zvezde sutra u 21.00 u Hali "Pionir" igraju protiv Partizana utakmicu devetog kola Super lige Srbije.
Partizan je prvi na tabeli sa sedam pobeda i jednim porazom, dok Zvezda zauzima treće mesto s pet pobeda i tri poraza. To će biti šesti duel beogradskih timova u ovoj sezoni, a Zvezda ima pobedu više. Međutim, u poslednje dve utakmice, u Superligi i u finalu Jadranske lige, pobedili su "crno-beli".
Radonjić je rekao da Aleksandar Cvetković sutra sigurno neće igrati, da je neizvestan nastup Borisa Savovića, dok je Vuk Radivojević još u fazi oporavka.
"Partizan je bio bolji u prethodna dva meča. Imamo problema sa povređenim igračima, ali siguran sam da će svi koji izađu na teren dati sve od sebe da u ovakvim okolnostima pobedimo Partizan", rekao je Radonjić.

O'Saliven i dalje bez premca


Engleski igrač snukera Roni O`Saliven osvojio je petu titulu prvaka sveta, pošto je u ponedeljak uveče u Šefildu u finalu pobedio Berija Hokinsa sa 18:12. Sjajni O'Saliven dominantno stigao do nove titule.
Sada već legendarni snuker igrač, Roni O'Saliven, pobedio je u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu, i tako odbranio titulu svetskog prvaka.
O`Saliven je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine, kada je u finalu bio bolji od Alistera Kartera sa 18:11. On je do sada igrao pet finala i u svakom je pobedio.
Sa druge strane, plasman u finale je najveći uspeh Hokinsa na Krusiblu, pošto je prethodno u dva navrata takmičenje završavao u drugom kolu.
Hokins je pružio jak otpor O`Salivenu u finalu i jedini je igrač koji je na ovogodišnjem turniru vodio protiv njega (3:2). O`Saliven je nakon toga pobeđivao u svakom delu meča, 5:3, 10:7, 15:10.
O`Saliven je prešao na četvrto mesto po broju osvojenih titula svetskog šampiona u novijoj eri snukera, koja se računa od 1969. godine. Ispred njega su Stiven Hendri sa sedam titula, dok su po šest osvojili Stiv Dejvis i Rej Rirdon. Samo su O`Saliven, Hendri i Dejvis uspeli da odbrane titulu na turniru u Šefildu.
Pobednik je pored trofeja zaradio i 250.000 funti, a poraženi 125.000.

Bronza za Zoranu


Zorana Arunović je osvojila bronzanu medalju na Svetskom kupu u Fort Beningu u gađanju vazdušnim pištoljem.
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je bronzanu medalju u disciplini 10 metara vazdušni pištolj na Svetskom kupu u Fort Beningu.
Zorana-Arunovic.jpg
Arunovićeva je do trećeg mesta došla rezultatom od 178,2 kruga, dok je zlatnu medalju osvojila Jangmi Kim iz Južne Koreje posle dodatnog raspucavanja, pošto je u finalu imala isti rezultat kao Kineskinja Ći Sun - 199,6 krugova.
U dodatnom raspucavanju, reprezentativka Južne Koreje imala je 9,6 krugova, a Kineskinja 9,1.

Konte: Bajern kao model


Trener Juventusa Antonio Konte istakao da nije lako stići do titule šampiona Evrope, kao i da je u tom cilju najbolje pratiti rad minhenskog Bajerna. Mogu samo da se nasmejem na priče da će Juventus osvojiti Ligu šampiona ako dovede dva ili tri pojačanja, izjavio trener šampiona Italije.
Trener fudbalskog šampiona Italije Juventusa Antonio Konte izjavio je danas da ni dovodjenje kvalitetnih napadača ne bi pomoglo njegovom klubu da osvoji titulu u Ligi šampiona.
Konte.jpg
Juventus je u četvrtfinalu i ukupnim porazom od 0:4 od Bajerna iz Minhena završio takmičenje u Ligi šampiona. Bajern će 25. maja u finalu Lige šampiona u Londonu igrati protiv Borusije iz Dortmunda.
"Mogu samo da se nasmejem na priče da će Juventus osvojiti Ligu šampiona ako dovede dva ili tri pojačanja. Stvarnost je drugačija. Postoji razlika između velikih evropskih klubova", rekao je Konte, a preneli italijanski mediji.
"Navijači bi voleli da u klub dodju neki od najboljih napadača - (Zlatan) Ibrahimović, (Luis) Suares ili (Gonzalo) Iguain. Naravno, ja bih želeo da dovedem svu trojicu. Ali, čak ni to ne bi bilo dovoljno da osvojimo Ligu šampiona", dodao je trener Juventusa.
On smatra da bi njegov klub trebalo da se unapredi u svim aspektima, ali i da se ugleda na Bajern iz Minhena.
Juve-Bajern.jpg
"Moramo da pratimo njihov model rada. O tome sam razgovarao sa upravom i generalnim direktorom Đuzepeom Marotom. Čuo sam da je (Arjen) Roben rekao da je pobeda Bajerna timski rad, on shvata kako mora da se radi. Talentovan je kao i (Frenk) Riberi, a obojica daju sve od sebe za ekipu", rekao je Konte.
"Dobra organizacija izvlači najbolje od pojedinca. U svakom slučaju, moramo da pokažemo da poštujemo klub i fudbalere koji su sada u klubu", dodao je Konte.
Juventus je ove sezone odbranio titulu šampiona Italije, pošto je u nedelju pobedio Palermo sa 1:0.

Janku ne prija madridska šljaka


Srpski teniser Janko Tipsarević završio je danas učešće na Masters turniru u Madridu, pošto je već u prvom kolu izgubio od Argentinca Huana Monaka sa 0:2 u setovima (6:7,3:6). Očigledno je da je Janko totalno van forme i svoje prepoznatljive igre
Janko Tipsarević završio je učešće na Mastersu u Madridu. On je poražen od Argentinca Huana Monaka sa 2:0 u setovima i time je nastavio seriju loših rezultata.
Tipsarevic.jpg
Meč je trajao sat i 42 minuta. Tipsarević je u prvom setu dvaput imao prednost brejka, ali je Argentinac oba puta uspeo da uzvrati, pa tako meč odvede u taj-brejk, u kom je Monako triput napravi minibrejk i tako taj period igre završio u svoju korist.
Srpski teniser je pri rezultatu 2:3 u drugom setu zatražio medicinski tajm-aut zbog problema s butnim mišićem. Posle pauze, odmah je izgubio servis, što je Argentinc iskoristio na pravi način i bez većih problema priveo meč kraju u svoju korist.

Monako će se u drugom kolu sastati s Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

Kasnije tokom dana svoje mečeve na Mastersu u Madridu igraju i Viktor Troicki i Novak Đoković.

Maradona ostaje savetnik Dubaija


Dijego Armando Maradona produžio je "mandat" na mestu sportskog savetnika Dubaija, iako već neko vreme ne živi u Emiratima, odlučio je danas Sportski savet tog grada.
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona nastaviće da obavlja funkciju sportskog savetnika Dubaija, uprkos tome što već neko vreme ne živi u Emiratima, saopštio je Sportski savet grada.
Maradona-1.jpg
Maradona je prošlog avgusta imenovan za sportskog ambasadora Dubaija, neposredno nakon što je dobio otkaz kao trener lokalnog Al Vaslija.
"Maradona je imao važnu ulogu, napravio je veliki doprinos u promociji sporta i planiramo da pokrenemo još neke akcije sa njim. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju. Nema razloga da je prekidamo", rekao je generalni sekretar Saveta Ahmed Al Šarif.
Slavni Argentinac je kao specijalni ambasador prisustvovao brojnim sportskim dešavanjima i seminarima u Dubaiju.
Maradona se nakon fenomenalne igračke karijere posvetio trenerskom poslu, ali na klupi nema ni približno uspeha kao na terenu.
Kao selektor Argentine jedva se plasirao na šampionat sveta u Južnoj Africi, gde je u četvrtfinalu doživeo debakl od Nemačke 4:0.

Đuričić: U Benfiku zbog napadačkog stila


Mladi srpski fudbalski reprezentativac Filip Đuričić rekao je danas da je napadački stil igre koji forsira Benfika presudio u njegov odluci da ovog leta napusti holandski Herenven i preseli se u Lisabon.
Omaleni napadač našeg nacionalnog tima i još uveč šlan Herenvena, Filip Đuričić, rekao je da odlaši u Benfiku jer taj klub neguje napadački stil koji njemu odgovara.
Djuricic .jpg
"Benfika je fantastičan klub i nije slučajno što su se plasirali u finale Lige Evrope. Igraju napadački fudbal i to je ono što me najviše privlači. Prelazak u Lisabon vidim kao veliki korak napred u mojoj karijeri", izjavio je Đuričić za holandske medije.
Đuričić ima 21 godinu, a karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca. Bio je i junior Crvene zvezde, ali nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim.

Dres Herenvena nosio je prethodne tri sezone i na 99 utakmica postigao je 20 golova.

Bio je član svih selekcija reprezentacije Srbije, a od dolaska selektora Siniše Mihajlović standardni je član A tima, za koji je na 11 utakmica postigao četiri gola.

Bulsi ''brejknuli'' Majami, San Antonio jedva


Košarkaši Čikaga pobedili su u noći između ponedeljka i utorka aktuelne šampione Majami sa 93:86 i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi. San Antonio tek nakon dva produžetka i tojke Đinobilija sekund pre kraja slavio protiv Golden Stejta sa 129:127 i poveo sa 1:0 u seriji.
Manu Đinobili ''trojkom'' sekund pre kraja drugog produžetka doneo pobedu svom San Antoniu protiv žilavih Voriorsa dok je Čikago napravio malo iznenaženje i slavio u Majamiju za 1:0 u seriji.
Čikago je dva minuta pre kraja gubio sa 83:86, ali je nakon toga postigao 10 uzastopnih poena i došao do važne pobede na gostujućem terenu.
Nejt Robinson je sa 27 poena i devet asistencija predvodio Bulse do pobede, a dobru partiju pružio je i Džimi Batler sa 21 poenom i 14 skokova.
Žoakim Noa dodao je 13 poena, a Tadž Gibson poen manje za Čikago, koji je naneo prvi poraz Majamiju u poslednjih 13 utakmica. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije ulazio u igru.
Lebron Džejms postigao je 24 poena za Majami, a Dvejn Vejd dodao je 14 poena. Džejmsu je pre utakmice uručena nagrada za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP), četvrta u karijeri. Mećutim, to nije uplašilo sjajne Bulse.

Naredna, druga utakmica igra se u sredu Majamiju.

Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu posle dva produžetka Golden Stejt sa 129:127 i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.
Sparsi su pobedili "trojkom" Manua đinobilija 1,2 sekunde pre kraja.  San Antonio je četiri minuta pre kraja utakmice gubio sa 16 poena razlike, a zatim je serijom od 18:2 uspeo da izbori produžetak.

"To je bila druga 'trojka' koju sam postigao na utakmici. Ali, u pravo vreme", rekao je Đinobili.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toni Parker sa 28 poena, osam skokova i osam asistencija, Deni Grin dodao je 22, Tim Dankan 19 poena i 11 skokova, dok je Đinobili meč završio sa 16 poena i 11 skokova.
Najbolji u ekipi Golden Stejta bio je Stiven Kari sa 44 poena i 11 skokova.

Naredna utakmica igra se u sredu u San Antoniju.


Kaciga glavu ne čuva


Povremene amnezije, periodični gubitak vida, migrene, povraćanje, depresija, samo su neki od simptoma koje trpe hokejaši nakon lakših i težih potresa mozga koje dožive na ledu. Ovo je priča velikim sportistima koji su hokejaške karijere morali da okončaju zbog posledica koje su se javljale nakon učestalih povreda glave...
Na prvi pogled, sa opremom i štitnicima na sebi, hokejaši izgledaju neranjivo. Ipak, i ovi snažni sportisti poznaju granice bola. Najveći „neprijatelji" hokejaša, tačnije povrede zbog kojih okončavaju karijere, događaju se u predelu glave.
Potres.jpg
Teški potresi mozga ostavljaju i teške zdravstvene posledice sa kojima se ovi sportisti bore i po okončanju profesionalnog bavljenja hokejom. Konstantne migrene, poremećaji vida i ravnoteže, gubitak pamćenja čak i depresija, samo su neki od posledica koje ostaju nakon teških povreda glave. Nekim hokejašima povrede glave su momentalno prekidale profesionalnu karijeru, nekima je karijera okončana zbog posledica koje su se javljale kasnije.
Kris Prondžer, veteran NHL lige i bek Filadelfije imao je dugu 18-godišnju karijeru koja je krajem 2011. godine okončana teškim potresom mozga. Ovaj igrač je prvo na meču protiv Toronta dobio udarac u oko zbog čega je pauzirao šest mečeva. Kada se vratio na led, na meču protiv Finiksa ponovo je povredio glavu kada se zakucao u ogradu nakon što ga je protivnički igrač gurnuo.  Prondžer je dva dana kasnije ponovo bio u timu na meču protiv Vinipega, ali zbog posledica povrede morao je da napusti igru. Nikada se više nije vratio na led.
1-Kris-Prondzer.jpg
Prondžer zbog povreda glave okončao 18-godišnju karijeru
Igrač Boston Bruinsa Mark Sejvard  je u martu 2010. godine iznesen sa leda nakon što ga je udario hokejaš Pitsburga  Met Kok. Ovaj igrač je uspeo da se vrati na u ekipu za vreme plej-ofa. U toku letnje pauze Sejvard je počeo da oseća posledice povrede. Povremeno je imao gubitak pamćenja, migrene su bile česte, kao i depresija. Ipak, na Sejvard  se ponovo vratio u igru u decembru 2010. godine. Ipak, ubrzo je primio žestok udarac u glavu od igrača Kolorada Meta Hanvika koji je najverovatnije okončao Sejvardovu karijeru. Sejvard se još nije vraćao na led, i prema sopstvenom priznanju blizu je odluke da završi karijeru, bez obzira što bi ostao bez četiri miliona godišnje koliko ima do isteka ugovora 2017. godine.
2-Mark-Sejvard.jpg
Odrekao se miliona zbog povreda glave - Mark Sejvord
Braća Lindros, Erik i Bret, takođe su hokejaške karijere okončali nakon nekoliko uzastopnih  potresa mozga. Erik je imao karijeru dugu 15 godina, koja je okončana 2007. godine nakon serije od osam potresa mozga koja je počela 1998. godine. Samo u sezoni 1999. - 2000. Erik je imao četiri povrede glave, od čega je najteži potres bio nakon udarca beka Nju
Džersi Devilsa Skota Stivensa.  Erik je karijeru okončao u 34. godini u dresu Dalasa.
3-Braca-Lindros.jpg
I braća Lindros zbog potresa mozga "okačilu klizaljke o klin"
Erikov mlađi brat, Bret Lindros, imao je manje sreće. Bret je karijeru okončao sa nepunih 20 godina, nakon nepune dve sezone u NHL ligi. Bret je izabran u prvoj rundi drafta od strane Njujork Ajslendersa , a za kratko vreme doživeo je tri potresa mozga. Dve povrede glave Bret je imao u razmaku od samo osam dana. Kako je sam rekao, svaki put mu je trebalo sve više vremena da se oporavi od povreda, a imao je kraće amnezije i na samom meču.
I karijera sjajnog Pata Lafontejna okončana je nakon serije od šest teških potresa mozga. Hokejaš koji je tokom karijere postigao 468 golova, „klizaljke o klin" je okačio sa samo 33 godine zbog posledica povreda glave. Prvi potres mozga Lafontejn je doživeo u dresu Ajslendersa 1990. godine kada je izgbio svest posle udarca igrača Rendžersa Džejmsa Patrika.  Poslednju povredu glave doživeo je 1998. godine nakon sudara sa protivničkim igračem. Lafontejn je čitavu sezonu 1996/97. propustio upravo zbog teškog potresa mozga, nakon što je glavom udario u led posle sudara sa jednim igračem Finiksa.
4-Pat-Lafontejn.jpg
Pat Lafontejn odustao nakon šestog potresa mozga
Lafontejn je u jednom intervjuu opisao kako se osećao nakon teških povreda: „Neurolog na klinici me je pitao da li se osećam kao da je neko došao i isčupai čitavu moju ličnost i motivaciju. Tačno sam se tako i osećao... Sećam se da sam bio uplašen jer sam prvih mesec
dana nakon mog petog potresa mozga bio veoma depresivan. Nisam želeo da izađen iz svoje sobe. Uplašio sam i svoju ženu jer sam žestoko reagovao na svaku sitnicu".
Skot Stivens je jedan od igrača koji je uspeo da uđu u „Kuću slavnih". I ova slavna karijera na žalost okončana je nakon posledica koje je ostavio težaj potres mozga u januaru 2003. godine. Stivens je bio poznat kao žestok igrač koji je često bez milosti startoao na protivničke igrače. Ipak 2003. godine pretrpeo je žestok udarac u glavu od Pavela Rubina. Uspeo je Stivens da se oporavi i vrati na led, i da sa svojim timom, Nju Džersi Devilsima, osvoji Stenli kup. Ipak u januaru 2004. godine Stivens je morao da se povuče zbog posledica povreda glave. Prošle godine Stivens je postao asistent trenera u ekipi Devilsa.
5-Skot-Stivens.jpg
Žestok igrač koji je karijeru završio posle žestokog potresa mozga - Skot Stivens
Ni golmani u hokeju nisu pošteđeni povreda glave. Legendarni čuvar mreže Njujork Rendžersa Majk Rikner okončao je svoju 15-godišnju karijeru u 37. godini, iako je želeo i dalje da igra. Razlog za okončanje karijere su dve povrede glave u razmaku od osam meseci. Prvu povredu Rikner je pretrpeo kada ga je pak pogodio i glavu. Drugu kada ga je protivnik kolenom udario u bradu. Ričer se povukao u septembru 2003. godine pre početka nove sezone.
6-Mark-Rikter.jpg
Ni golmani nisu pošteđeni povreda glave - Majk Rikter
Metju Barnabi je jedan od igrača koji je bio ljubimac navijača u svih sedam klubova za koje je nastupao. Iako je vidok samo 185 centimetara i težak 87 kilograma, što je nešto ispod proseka za NHL ligu, ovaj igrač se često tukao sa mnogo krupnijim igračima. Dok je nastupao za Dalas Starse, jedna tuča u januaru 2007. godine okončala je njegovu karijeru. Barnabi se tada potukao sa Džošom Gratonom iz Finiksa. Nakon što je dobio batine, Barnabi je imao zdravstvene probleme uključujući povremeni gubitak pamćenja, i povremeni gubitak vida u čevom oku. Karijeru je završio u julu 2007. godine.
7-Metju-Barnabi.jpg
Tuča okončala karijeru Meta Barnabija
Nastaviće se...

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger