Headlines News :

Zvezda kompletirala polufinaliste

Written By maxtv on петак, 8. фебруар 2013. | 23:04


Poznati su svi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Nakon Mege, Parizana i Radničkog i košarkaši Zvezde ubedljivom pobedom nad Vojvodinom 97:72 obezbedili su plasman u polufinale. Parovi polufinala: Partizan - Mega Vizura i Radnički - Zvezda.
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Kragujevcu, u preostaloj četvrtfinalnoj utakmici, savladali ekipu novosadske Vojvodine sa 97:72 (27:20, 24:22, 24:18, 22:12).
Zvezda-MZT.jpg
Vojvodina je pokušavala u prvom poluvremenu da priđe, ali nijednom nije preuzimala vođstvo, pošto je Zvezda imala prednost na svim pozicijama.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Igor Rakočević i Damarkus Nelson sa po 19 poena. Vojvodinu je predvodio Radovan Marković sa 22 poena.
Crveno-beli će u polufinalu sutra od 21 sat igrati protiv domaćina Radničkog, koji je ranije večeras savladao tim Metalca iz Valjeva sa 95:60 (25:19, 22:15, 14:11, 34:15).
U drugom polufinalu sutra 17 sati sastaće se branilac trofeja Partizan i beogradska Mega Vizura. Crno-beli su u četvrtak pobedili Slobodu uz Užica rezulatom 73:50, dok je Mega Vizura bila bolja od ekipe Vršca - 82:79.
Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća na programu je u nedelju od 21 sat.

Domaćin lako protiv Metalca


Poznat je i treći polufinalista Kupa Radivoja Koraća. Kragujevčani su u "Jezeru" lako izašli na kraj sa Metalcem 95:60.
Košarkaši Radničkog plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Kragujevcu, u četvrtfinalu, savladali ekipu Metalca iz Valjeva sa 95:60 (25:19, 22:15, 14:11, 34:15).
Radnicki1.jpg
Radnički će u subotu u polufinalu igrati sa pobednikom preostalog četvrtfinalnog meča između Crvene zvezde i Vojvodine, koji se igra večeras od 21 sat.
Odigrano juče: Mega Vizura - Vršac 82:79, Partizan - Sloboda 73:50.

Omaru ide kod Antića


Abubakar Oumaru, jedan od najboljih igrača Vojvodine, prelazi u kineski Šandong, klub koji vodi Radomir Antić.
Kamerunac Abubakar Oumaru karijeru će nastaviti u Kini, u Šandongu, koji sa klupe vodi nekadašnji selektor Srbije Radomir Antić.
Oumaru.jpg
Dogovor je postignut i ugovor će biti potpisan u narednih nekoliko dana po isteku proslave kineske Nove godine, a detalji ugovora nisu poznati.
Odlazak Oumarua ostavlja Vojvodinu u problemu sa takmičarske strane, pošto je klub ostao bez najjačeg napadčkog aduta u pohodu na Lav Kup Srbije.

Za Kamerunca se interesovao i kineski Đangsu, koji vodi zvanično najbolji srpski trener u 2012. godini Dragomir Okuka, ali Šandongova ponuda je bila konkretniji i brža. 

Teo: Uvek za Srbiju


Jedan od najboljih košarkaša Evrope plejmejker moskovskog CSKA i "orlova" Miloš Teodosić nikada neće dovoditi u pitanje igranje za nacionalni tim.
Dvadesetpetogodišnji Teodosić je među najzaslužnijima za odlična izdanja CSKA u Evroligi, a u septembru na kontinentalnom šampionatu u Sloveniji trebalo bi da bude jedan od aduta selektora Dušana Ivkovića.
krle-teo2.jpg
Udarne igle "Armejaca"
"Mislim da smo mi kroz mlađe generacije naučili da je reprezentacija stvarno nešto posebno, i eto, to traje do danas. Ja sam rekao da ću uvek biti spreman da igram za svoju zemlju i davati sve od sebe, naravno, kad god joj budem potreban. Nikada nisam, niti ću ikada dovoditi u pitanje moje igranje za reprezentaciju", izjavio je Teodosić za podgoričke "Vijesti".
Majstor igre pod obručima ocenio je da će predstojeće Prvenstvo Evrope biti teško i neizvesno takmičenje, navodeći da bi bio uspeh ukoliko Srbija osvoji jednu od medalja.
"Naravno, ne mogu da kažem da ćemo u Sloveniji da idemo na zlato, ali voleo bih da to bude neka medalja. To zavisi od mnogo faktora, kao i za svaku reprezentaciju. Nego, o tom - potom, ima vremena za to", kazao je Teodosić.
Kosarkasi-Srbija3.jpg
Teodosić: Nikada neću dovoditi u pitanje igranje za Srbiju
On je, između ostalog, dodao da mu je veoma drago što Crvena zvezda, čiji je veliki navijač, pruža sve bolje partije u regionalnoj Jadranskoj ligi i Evrokupu.
"Izuzetno mi je drago da Zvezda igra tako kako igra, da je konačno napravila pre svega dobru atmosferu, a i dobru ekipu, i da je Pionir pun ne samo kada igra Partizan, već i kada igra Zvezda. Stvarno imaju kvalitetnu ekipu, drugi su u Jadranskoj ligi. Ne mogu da kažem da su napravili kiks protiv Galatasaraja, igraju dobro i u Evrokupu. Mislim da je za sada Zvezda na dobrom putu", smatra Teodosić, istakavši da bi jednog dana voleo da obuče Zvezdin dres.
"Iskreno bih voleo, ali u svakom slučaju ne da se vratim sa 35 godina, kada bih bio, tako da kažem - prestar. Ako bih se vraćao, voleo bih da to bude u nekim normalnim godinama, tu do 32. godine. Da pomognem ovoj Zvezdi na pravi način, a ne da se vratim samo da tamo završim karijeru", objasnio je srpski reprezentativac.
Kosarkasi-Srbija1.jpg
Uspeh ukoliko Srbija osvoji medalju
Teodosić tvrdi da mu pomaže to što u CSKA igra pored trojice zemljaka, Nenada Krstića, Zorana Ercega i Vladimira Micova.
"Sigurno da nam je mnogo lakše kada imamo jedan drugog, odnosno trećeg i četvrtog, i stvarno se mnogo pomažemo. Krstiću i meni je ovo druga godina u CSKA. Što se tiče svih momaka u klubu, mislim da su stvarno sjajni, izvanredno se slažemo i sjajno funkcionišemo", rekao je Teodosić.
Na Prvenstvu Evrope od 4. do 22. septembra u Sloveniji reprezentacija Srbije igraće u B grupi sa selekcijama Litvanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

Svi žele Kup


Zvezda, Spartak, Vizura i TENT počinju borbu za Kup trofej. U prvom polufinalu Vizura i TENT, u drugom Spartak iz Subotice i Crvena zvezda. Finale je na programu u nedelju u 18.30.
Treneri i kapiteni učesnika 47. finalnog turnira Kupa Srbije za odbojkašice, koji će se tokom narednog vikenda održati u Hali sportova na Novom Beogradu složili su se danas da se ekipe međusobno jako dobro poznaju i da će nijanse odlučivatiti o pobedniku.
U subotnjim polufinalnim duelima od 16 sati sastaće se Vizura i TENT, dok je od 18.30 sati na programu duel Crvene zvezde i Spartaka.
Vizura2.jpg
Trener Vizure, domaćina ovog takmičenja, Slobodan Radivojević rekao je da je njegova ekipa imala sreće na žrebu, pošto će se za polufinale boriti sa Obrenovčankama.
"Činjenica je da imamo malo igračica koje su nastupale na ovakvim utakmicama. Jeste da smo imali sreće na žrebu, ali ovo je takmičenje za sebe i svaka nova utakmica ima svoju dimenziju. Svakako će najvažniju ulogu u predstojećem meču imati psihologija. Ukoliko stignemo do finala neka naš protivnik razmišlja šta sve mi možemo", rekao Radivojević na konferenciji za medije u Hali sportova.
Trener TENT-a Nikola Jerković nije krio da njegovom timu odgovara uloga autsajdera.
"Mi smo na papiru autsajderi i to nam prija, jer u utakmicu ulazimo rasterećeni. Dobro smo se pripremili i najbitnije je da ne osećamo pritisak. Igrali smo već dve utakmice protiv Vizure i obe izgubili. Nadam se da će biti treća-sreća", poručio je Jerković.
odbojkasice-zvezda-kup3.jpg
Trener branioca trofeja Crvene zvezde Ratko Pavličević istakao je da njegova ekipa ide korak po korak i da je to pravi put do finala.
"Sigurno je da u polufinalni meč ulazimo spremni. Znamo da je Kup specifično takmičenje, jer se igra po jedna utakmica. S obzirom na to da su se na finalu turnira našle najbolje ekipe, mečevi će biti neizvesni, a o pobedniku će odlučivati nijanse. Mi idemo korak po korak i trudićemo se da damo maksimum na polufinalnom meču", rekao Pavličević.
Kapiten Crvene zvezde Ana Bjelica rekla je da je utakmica protiv Spartaka veliki izazov za njen tim.
"Prošle godine smo u polufinalu igrali protiv Vizure, a u finalu protiv Spartaka. Ovo je veliki izazov, ali nama neće predstavljati problem, već smo pokazale šta znamo. Kup Srbije je jedno od najvažnijih takmičenja u sezoni, u utakmicu ćemo ući požrtvovano i ne bi trebalo da bude problema da uđemo u finale", istakla je Bjelica.
Trener Spartaka Damir Petković priznao je da je Zvezda najteži mogući protivnik.
"Da bismo osvojili Kup moramo njih da pobedimo. Ove sezone odigrali smo pet-šest utakmica i sve su bile neizvesne. U subotu će odlučiti hladna glava i nadahnuće. Nemamo šta da izgubimo, pa u meč ulazimo sa puno optimizma" rekao je Petković.
Finalna utakmica Kupa Srbije za odbojkašice igra se u nedelju od 18.30.

ASB organizator maratona


Organizaciju ovogodišnjeg maratona Sekretarijat za sport i omladinu poverio je Atletskom savezu Beograda.
Sekretarijat za sport i omladinu poverio je organizaciju ovogodišnjeg izdanja Beogradskog maratona Atletskom savezu Beograda, saopšteno je danas iz Gradske uprave.
bg-2011-zadovoljstvo.jpg
"Organizaciju ovogodišnjeg maratona Sekretarijat za sport i omladinu na osnovu odluke Skupštine grada o stalnoj manifestaciji u oblasti sporta od značaja za grad Beograd, poveo je Atletskom savezu Beograda", kaže se u saopštenju.
Kako se navodi, "pomenutom odlukom, čije su izmene usvojene 2004, data je sagasnost gradu da poverava organizaciju Beogradskog maratona".
"Ugovor o organizaciji maratona sa preduzećem 'Beogradski maraton' d.o.o istekao je u decembru 2012. godine. Organizaciju ovogodišnjeg maratona poverili smo Atletskom savezu Beograda, koji organizuje niz sličnih manifestacija", ističe se u saopštenju.
"Preduzeće 'Beogradski maraton' dobrodošlo je da svojim iskustvom pomogne, ali neće biti organizator maratona", izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.

Ubedljiva Zvezda


Na pripremama u Antaliji "Crveno-beli" ubedljivo savladali austrijski Rid 3:0. Strelci za Zvezdu Luka Milunović, Luka Milivojević i Nenad Milijaš.
Fudbaleri Crvene zvezde danas su ubedljivo savladali austrijskog prvoligaša Rid sa 3:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Antaliji.
Antalja-Zvezda2.jpg
Crveno-beli su poveli u 13. minutu pogotkom Luke Milunovića, a u 40. minutu vođstvo je duplirao Luka Milivojević. Konačan rezultat postavio je kapiten Nenad Milijaš u 83. minutu.
Pored golova, utakmicu u Antaliji obeležila su i dva crvena kartona crveno-belih.
Prvo je u 26. minutu isključen golman Aleksandar Kirovski posle prekršaja nad Robertom Zuljem, a u 84. minutu u svlačionicu je, zbog drugog žutog kartona, morao i Uroš Spajić.
Zvezda je utakmicu ipak završila sa 11 fudbalera, pošto je trener Aleksandar Janković imao pravo da zameni igrače jer se radilo o prijateljskom meču.

Publika ruši Slovakinje


Dueli sa Slovačkom uvek su bili nezgodni i neizvesni. Srbija jeste oslabljena ali publika u niškom Čairu mogla bi da bude jedan od odlučujućih faktora.
Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da su dueli sa Slovačkom uvek bili nezgodni i neizvesni i dodao da bi publika u niškom Čairu mogla da bude jedan od odlučujućih faktora.
Fed-Srbija-Slovcka2.jpg
Žreb je takav kakav jeste, nije nam bilo važno ko će igrati prvi, a ko drugi. Slovačka ima jako iskusan tim, tradicionalno su nezgodne. Sve naše prethodne mečeve obeležila je velika borba, što očekujem i ovog puta, kazao je Vraneš novinarima u Nišu.
Meč Srbije i Slovačke u subotu u prvom kolu Svetske grupe FED kupa počeće duelom Bojane Jovanovski i Danijele Hantuhove, a nakon toga ne teren će izaći Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova.
Žao mi je što Bojana nije stigla da se spremi, jer je pružala sjajne partije na australijskoj turneji. Tek je juče počela da trenira zbog povrede, što ne znači da neće pružiti najbolje izdanje. Verujem da ćemo uz pomoć publike i Bojaninu veliku želju i motivaciju uspeti da izguramo prvi meč, naveo je Vraneš. On je rekao i da je u drugom meču Cibulkova favorit protiv Dolonc.
Dolonc je velika nepoznanica. Ona je mnogo napredovala poslednjih godinu dana. Bez obzira što je Cibulkova favorit sutra, meč je otvoren. Vesna imaju svoju šansu. Trudićemo se da je spremimo što bolje i da uz podršku navijača izguramo prvi dan, poručio je Vraneš.
Fed-Srbija-Slovacka3.jpg
Gledaoci u Nišu će u nedelju na programu imati tri meča.
U 12 sati počeće duel Jovanovski i Cibulkove, a potom će snage odmeriti Dolonc i Hantuhova. Poslednji duel odigraće dublovi Srbije i Slovačke, a sastaće se Dolonc i Aleksandra Krunić protiv Magdalene Ribarikove i Jane Cepelove.
Okršaj Srbije i Slovačke biće repriza duela prvog kola FED kupa iz 2011. godine, kada je ekipa koju trenira Dejan Vraneš slavila sa 3:2.
Plasman u sledeću fazu takmičenja obezbediće reprezentacije koja prva stigne do tri pobede.

Francuska bez Bartoli


Francuska teniserka Marion Bartoli odustala je zbog gripa od učešća u prvom kolu Fed kupa protiv Nemačke, saopštila je Francuska teniska federacija.
Bartoli, koja zauzima deseto mesto na VTA listi, nije mogla da trenira u sredu i četvrtak zbog visoke temperature.
Umesto Bartoli, igraće Polin Parmentije, kaže se u saopštenju FFT.
Bartoli je u karijeri samo dva puta igrala za Fed kup tim, a poslednji je bio dubl pre devet godina, kada je Francuska u finalu izgubila od Rusije.

Li Na odustala od Dohe


Kineska teniserka Li Na odustala je od učešća na Katar Openu, koji je na programu sledeće nedelje, zbog povrede skočnog zgloba. Organizatori su saopštili da će umesto finalistkinje Australijen Opena igrati Timea Babos.
Li je povredu zadobila u finalu Melburna, kada je u tri seta izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke.
Na-Li-3.jpg
Sa turnira u Dohi ranije se povukla i Venus Vilijams zbog povrede leđa. Ipak, učešće na turniru potvrdilo je devet od prvih 10 svetskih teniserki.

Kotova suspendovana zbog dopinga


Ruska atletičarka Tatjana Kotova privremeno je suspendovana, pošto je naknadnom analizom utvrdjeno da je bila pozitivna na prvenstvu sveta u Helsinkiju 2005. godine, kada je osvojila srebro u skoku u dalj.
"Međunarodna atletska federacija zapocela je istragu pošto je obavestena od laboratorije u Lozani da je Kotova bila pozitivna na zabranjenu suspstancu 2005. na prvenstvu sveta u Helsinkiju", saopstila je Ruska antidoping agencija.
Tatjana-Kotova-1.jpg
Tridesetšestogodišnja Kotova osvojila je na SP u Helsinkiju treću uzastopnu srebrnu medalju, a pre toga je bila bronzana na Olimpijskim igrama u Sidneju, kao i četiri godine kasnije u Atini.

Spajić zadovoljan debijem


Fudbaler Crvene zvezde Uroš Spajić rekao je da mu je drago što je debitovao za mladu reprezentaciju Srbije i istakao da smatra da je solidno odigrao utakmicu protiv Izraela.
"Drago mi je zbog debija u mladoj reprezentaciji i zadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Na terenu sam proveo čitav meč i smatram da sam korektno odradio zadatke koje je pred mene postavio selektor Radovan Ćurčić. Uspeli smo da sačuvamo svoj gol i da smo imali malo više koncentracije i sreće u završnici, mogli smo i do pobede", rekao je Spajić za zvanični sajt Zvezde.
Uros-Spajic-4.jpg
U drugom poluvremenu utakmice u Netanji, koja je završena nerešeno bez golova, kapitensku traku nosio je Spajićev saigrač iz Zvezde Luka Milunović, iako je ovaj 19-godšnjak bio kapiten svog kluba u prvoj fazi priprema u Turskoj.
"Drago mi je zbog Luke. Jedan sam od najmlađih u mladoj reprezentaciji i svi su 'kapiteni' u odnosu na mene. Trudiću se da i ubuduće dobrim igrama zaslužim poziv selektora", kazao je Spajić.
On je rekao da je povratak iz Izraela na pripreme u Tursku bio naporan i da sada želi samo da se koncentriše na predstojeće prijateljske utakmice.
Uros-Spajic-1.jpg
"Imali smo veoma naporan put iz Izraela i jedva smo dočekali da se dobro odmorimo i naspavamo. Sada krećemo sa serijom utakmica i mnogo nam je važno da uspemo da zadržimo koncentraciju. Na svakom meču koji budemo igrali bitan nam je i rezultat, bez obzira što se radi o pripremnim. Želimo da uđemo u dobar ritam, da dobijemo na samopouzdanju i da spremni dočekamo nastavak prvenstva", rekao je Spajić.

Bojana i Danijela prve na terenu


Duel između teniskih reprezentacija Srbije i Slovačke u prvom kolu Fed kupa počeće mečom između Bojane Jovanovski i Danijele Hantuhove, odlučeno je žrebom u Nišu.
Jovanovski i Hantuhova će izaći na teren sutra u 14.00 u niškoj hali Čair, dok će se posle tog meča sastati Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova.
Bojana-103.jpg
Drugi dan duela počeće u nedelju u 12.00, a prvo će se sastati Jovanovski i Cibulkova, a potom Dolonc i Hantuhova.
Vesna-Dolonc-4.jpg
U petom meču nakon singlova igraće parovi, a sastaće se Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić sa Janom Cepelovom i Magdalenom Ribarikovom.

De La Rosa u problemu


Novi test vozač Ferarija Pedro de la Rosa bio je prinuđen na današnjem testiranju da napusti svoj bolid Formule jedan pošto je vozilo počelo da ispušta veliki dim. De la Rosa je vozio tek svoj drugi krug pre nego što se novi Ferarijev bolid F138 zaustavio na stazi u španskom Heresu.
To je bio prvi izlazak De la Rose na stazu, a bolid je ove nedelje vozio još Felipe Masa, dok prvi vozač ekipe Fernando Alonso nije bio na testovima.
Pedro-De-La-Rosa-3.jpg
U petak se vrše četvrta, poslednja testiranja bolida u tom gradu na jugu Španije.
Pedro-De-La-Rosa-1.jpg
Do početka sezone i trke za Veliku nagradu Australije 17. marta vršiće se još dva testiranja u Barseloni.

Arkudas dopingovan


Grčki defanzivac i član atinskog AEK-a Hristos Arkudas bio je pozitivan na nedozvoljeno sredstvo oksilofrin, zbog čega mu preti dvogodišnja suspenzija.
Arkudas je pao na antidoping testu 26. januara posle meča sa OFI Kritom, koji je njegov tim dobio sa 2:1.
Kristos-Arkudas-AEK.jpg
Ukoliko i B uzorak bude pozitivan, Arkudas će biti suspendovan na dve godine.
AEK koji je trenutno 12. u grčkoj Superligi dobio je potvrdu o pozitivnom doping nalazu igrača od Grčkog antidoping kontrolnog tela.

Hamšik zauvek u Napoliju


Slovački fudbaler Marek Hamšik nikada neće napustiti Napoli, rekao je njegov menadžer Mino Raiola.
"Poznajem Mareka veoma dobro i on se razlikuje od ostalih fudbalera. On je zaljubljen u grad i veoma je povezan sa klubom i predsednikom. Mislim da će završiti karijeru u Napulju i da više neće menjati boje dresa", rekao je menadžer koji zastupa i interese Marija Balotelija i Zlatana Ibrahimovića.
Marek-Hamsik-Napoli.jpg
Hamšik ima 25 godina, a u Napoli je došao 2007. iz Breše za pet miliona evra.
Slovački internacionalac je u dosadašnjem delu sezone na 23 prvenstvene utakmice postigao devet golova.

Blater da nastavi sa reformama


Savetnici Svetske fudbalske federacije u borbi protiv korupcije pozvali su predsednika Sepa Blatera da se odupre pokušajima da se umanje i uspore reforme u toj organizaciji.
Nadzorna komisija Fife objavila je "zbir osnovnih modernih koraka" koje bi ta organizacija trebalo da primeni do 31. maja.
Europol-namestanje.jpg
Komisija želi da "zaštiti pravilo donošenja odluka" u Fifi tako što će dozvoliti dvojici nezavisnih spoljnih saradnika da prisustvuju svim sastancima odbora.
Ona, takođe, predlaže da nezavisna komisija Fife "proveri integritet" svih članova odbora, kao i da se javno objave "nadokande i primanja" čelnika Fife.
Predsednik Nadzorne komisije, profesor prava Mark Pet, rekao je da je Evropska fudbalska unija "kočničar" napretka.

Zadovoljan sam, pohvale igračima


Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Slobodom da njegovi igrači zaslužuju pohvale za motivisanu igru, bez obzira što su bili svesni velike razlike u kvalitetu u odnosu na protivnika.
Partizan je u Kragujevcu savladao Užičane sa 73:50 i plasirao se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, gde će se u subotu sastati sa gradskim rivalom Mega Vizurom, koja je bila bolja od ekipe Vršca (82:79).
Partizan-Sloboda.jpg
"Razlika između Partizana i Slobode u kvalitetu je velika, i to na papiru stoji tako. Ono što nije lako je sa papira to prebaciti na parket. Moram da pohvalim igrače bez obzira što su bili svesni te razlike u kvalitetu, u dobrom delu utakmice i razlike u rezultatu, imali su potpunu motivaciju", izjavio je Vujošević posle meča u kojem su crno-beli dominirali i rutinski izborili očekivani uspeh.
Branilac trofeja je nešto opuštenijom igrom u završnici susreta dopustio Slobodi da ublaži poraz, nakon što je Vujošević pružio šansu svim igračima.
"Normalno, još pravimo oscilacije, koje jednim delom proizilaze iz želje da se vrate u formu i razigraju odredjeni igrači kojima je malo palo samopouzdanje. Sve u svemu, zadovoljan sam. Okrećemo se sledećim utakmicama koje će biti znatno teže", poručio je Vujošević.
Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Vesterman i Gordon sa po 11 poena, Gordić je ubacio osam, a Lučić i Milosavljević po sedam.
Partizan-Sloboda-1.jpg
U ekipi Slobode Arnautović je postigao 11, a Ljubojević devet poena.
Preostale četvrtfinalne utakmice u kragujevačkoj dvorani "Jezero" na programu su u petak, kada se sastaju Radnički - Metalac Valjevo (18.30 sati) i Crvena zvezda - Vojvodina (21).

Garnet "prebacio" 25.000 koševa


Predvođen Polom Pirsom Boston je savladao Lejkerse sa 116:85 a Kevin Garnet postao je 16. igrač u istoriji NBA koji je postigao više od 25.000 koševa u karijeri.
Garnet, koji je meč protiv Lejkersa završio sa 15 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, ipak nije ni blizu legendarnom Karimu Abdulu Džabaru koji je u "penziju" otišao sa 38.387 postignutih poena.
Pol-Pirs-Boston.jpg
U društvu odabranih
Manje koševa od Džabara, a više od Garneta, postiglo je još 14 igrača: Karl Meloun, Majkl Džordan, Vilt Čemberlen, Kobi Brajant, Šekil O'Nil, Mozes Meloun, Elvin Hejns, Hakim Olajdžuvon, Oskar Robertson, Dominik Vilkins, Džon Havliček, Alek Ingliš, Redži Miler i Džeri Vest.
Što se ishoda same utakmice u Bostonu tiče, neizvesnost je izostala još u prvom poluvremenu koje je domaćin dobio sa 58:44. Na kraju treće deonice ta prednost je iznosila svih 26 poena (95:69) pa je poslednjih 12 minuta predstavljalo samo formalnost.
Sa 24 koša, sedam skokova i šest asistencija Pirs je bio najistaknutiji pojedinac Seltiksa, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Kobi Brajant sa 27 poena.
U drugoj utakmici, odigranoj u noći izmedju četvrtka i petka, Denver je na svom terenu deklasirao Čikago - 128:96.

Istanbul dočekao Drogbu


Didije Drogba sleteo u Istanbul. Navijači Galatasaraja priredili spektakularan doček napadaču Obale Slonovače.
Doček koji su najvatreniji navijači Galatasaraja priredili Vesliju Snajderu, nije bio ništa spektakularniji od dočeka za Didijea Drogbu. 
Čelni ljudi Galate su poslali avion po Drogbu u Južnu Afriku, gde je 34-godišnji napadač igrao na Afričkom kupu nacija. Odmah nakon sletanja, i sam se uverio kakava je atmosfera u Turskoj.
"Veoma mi je drago što sam ovde. Ovo je novi veliki izazov u karijeri i nova epizoda kojoj se radujem", rekao je Drogba.
Dok u Istanbulu slave, iz Šangaja najavljuju žalbu na već potpisani ugovor Drogbe i Galatasaraja, jer tvrde da taj ugovor nije valjan, i da je napadač i dalje njihov igrač.

Ograničeno rasipništvo na Ostrvu



Klubovi iz Premijer lige neće više moći da troše novac bez kontrole. Uvedena ograničenja trošenja novca na plate igrača a finansijski kontrolori proveravaće klubove. Za one koji prekrše pravila sledi oduzimanje bodova.
Klubovi engleske Premijer lige saglasili su se da zaustave stalni rast plata fudbalera, kao i brzo trošenje novca, a to će učiniti putem finansijskih kontrolora i strogih kazni za one koji se ne drže pravila.
Ricard Skadmor.jpg
Ričard Skadmor najavio ograničenja u trošenju
UEFA je ove nedelje upozorila da stalni rast plata i visina transfera ugrožavaju evropske klubove.
Premijerligaši su napravili ovaj dogovor da ne bi propala očekivana dobit od osam milijardi dolara, koliko se očekuje od novog ugovora o televizijskim pravima.
Timovi čije plate prelaze 52 miliona funti moći će da ih povećaju za četiri miliona po sezoni u sledeće tri godine, ako se taj porast finansira od televizijskih prava.
Mancester Siti sampion.jpg
Siti više ne može da "kupi" titulu
Klubovi će, takođe, moći da imaju gubitke od 105 miliona funti od 2013. do 2016. godine, što je suma koju su nedavno prekoračili Čelsi, Mančester siti i Liverpul.
Pravila su opuštenija od Finansijskog fer-pleja UEFA, koji tera timove u evropskim takmičenjima da imaju otprilike isti odnos troškova i zarade u fudbalskim poslovima.
"Klubovi su razumeli da će prelazak sume od 105 miliona funti doneti drugu najtežu kaznu u ovom rangu takmičenja, a to je oduzimanje bodova", rekao je izvršni direktor lige Ričard Skadamor.
Roman Abramovic.jpg
I Roman smanjuje troškove
Funkcioner je objasnio da će ova pravila sprečiti timove da imitiraju Čelsi i Mančester siti, koji su se pod novim vlasnicima dali u brzo trošenje ogromnih količina novca da bi što pre napravili rezultat.
"Može se i dalje napraviti vrlo pristojan klub koji će vlasnici finansirati u velikoj meri i koji će vremenom moći da izazove bilo koga... samo, to znači da će taj proces trajati nekoliko godina duže, što uopšte nije loša stvar", rekao je Skadamor.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger