Headlines News :

Ljubinko Drulović: Ostao sam bez reči

Written By maxtv on понедељак, 29. јул 2013. | 20:39

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović ostao je bez reči posle plasmana u finale EP.
Drulović je posle pobede nad Portugalom rekao da je oduševljen plasmanom svojih izabranika u finale.
Srpski tim do 19 godina je u dramatičnom polufinalu savladao vršnjake iz Portugalije boljim izvođenjem penala sa 3:2 i prvi put u istoriji izborio šansu da igra za titulu na kontinentalnom šampionatu.
"Bilo je fantastično, sanjali smo o ovome od prvog dana kako smo zajedno. Hvala igračima što su mi pružili ove emocije u najboljem rezultatu u istoriji srpskog omladinskog fudbala", izjavio je uzbuđeni Drulović posle meča. 

On je dodao da je reprezentacija Srbije igrala protiv fantastičnog tima, koji je "možda važio za favorita turnira". 

"Imam mnogo prijatelja u Portugalu, njihov selektor je moj veoma dobar prijatelj, tako da je ovo bila veoma emotivna utakmica iz više razloga. Uspeli smo da preokrenemo rezultat i ostvarimo najveći uspeh za 15 godina. Nismo hteli da idemo na penale, to je uvek lutrija, međutim, imali smo sreće. Smatram ipak da smo zasluženo prošli u finale", kazao je Drulović, koji je tokom bogate igračke karijere branio boje portugalskih velikana Porta i Benfike. 

Reprezentacija Srbije sastaće se u finalu prvenstva Evrope 1. avgusta sa pobednikom drugog polufinalnog meča u kojem igraju Španija i Francuska.

Mančester Junajted pobedom zatvorio turneju

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedom su zatvorili azijsko-australijsku turneju.
Beta/AP
U poslednjem meču oni su na Nacionalnom stadionu u Hong Kongu savladali domaći Kiči rezultatom 5:2.
Prvak Engleske je na turneji dobio dve, izgubio dve i odigrao je jednu utakmicu nerešeno. Crvenim đavolima predstoji povratak kući, a za naredni duel u Stokholmu, 6. avgusta, timu bi trebalo da se priključe Vidić, Runi, Čičarito i Nani.
Meč u Hong Kongu odigran je na zatrašujućem terenu, na kojem su prethodnih dana igrali Manečster Siti, Sanderlend i Totenhem, i na kojem se Nastasić povredio. 

Junajtedov otvoreni trening u nedelju je otkazan, a tek tog dana odlučeno je da se meč definitivno igra.
Beta/AP
Protiv najslabijeg rivala na turneji Dejvid Mojs je na klupi ostavio mnoge standardne prvotimce, pa je van Persi dobio priliku tek u finišu, kao i Rafael, dok De Hea, Ferdinand i Gigs nisu ni igrali, kao ni lakše povređeni Evans. 

Junajted je veliku prednost napravio sredinom prvog poluvremena, kada su tri gola u deset minuta postigli Velbek, Smoling i Fabio. Na startu drugog dela prvi gol u seniorskom timu dao je Adnan Januzaj, najbolji igrač U21 tima prošle sezone. Adnan je rođen u Briselu 1995, mladi je reprezentativac Belgije, a roditelji su mu rođeni u južnoj srpskoj pokrajini. 

Domaćini, koji su vicešamiopni Hong Konga, smanjili su sa dva vrlo lepa gola koja su postigli Lam i Nigerijac Aleks. Lamov pogodak bio je posebno atraktivan, a gotovo jednako lep gol postigao je 15 minuta pred kraj Džesi Lingard, koji je ušao u drugom poluvremenu, ali je uspeo da odbrani naslov najboljeg strelcva priprema, koji od samog početka drži. On je od 15 golova Junajteda postigao 4, uz 2 asistencije.

Fenomenalni Rajković oveo Srbiju u finale!

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, pošto je posle dramatične penal serije savladala Portugaliju - 3:2.
Posle regularnog toka rezultat je bio 2:2, a fenomenalni golman Srbije Predrag Rajković odbranio je tri penala, da bi Mitrović potvrdio finale.
'Orlići' su odlično otvorili meč i poveli u šestom minutu preko Đurđevića. Međutim, Portugalci su preokrenuli golovima Bernanda u 55. i Gedes u 79. minutu, da bi Gaćinović doneo produžetke pet minuta pre kraja.
Srbija će u finalu, koje je na programu prvog avgusta, igrati protiv pobednika duela između Španije i Francuske, koji se igra od 20.00.

Naši momci su od prvog minuta krenuli ofanzivno. Tandem Mitrović - Đurđević je bio odlično raspoložen, što je dovelo do promene rezultata već u šestom minutu meča.

Mitrović je proigrao Đurđevića kroz sredinu, da bi ovaj samo prosledio loptu na desni bok do Golubovića i krenuo u srce šesnesterca. Golubović mu je uzvratio odličnim centaršutem, a mladi napadač Rada se izvio i zakucao loptu u levi ugao gola Bruna Varele.

Povukli su se naši igrači posle vođstva, ali su i dalje povremeno pretili. Krizni period nastupio je u poslednjih deset minuta prvog poluvremena, međutim, nije bilo promene rezultata.

Nastavili su Portugalci u istom ritmu, držeći loptu i konstatno pritiskajući poslednju liniju, nisu dali šansu našima da naprave ozbiljniju akciju. U 55. minutu su, posle tečne akcije, Bernara i Orete stigli do izjednačenja, da bi Gedeš lepim golom glavom u 79. u potpunosti preokrenuo rezultat.

Nisu ni tada stali Portugalci, pametno su čuvali loptu i, činilo se, rutinski privodili meč kraju. Ipak, na našu sreću, rezervista Gaćinović je dugu loptu driblingom pretvorio u gol šansu i preciznim udarcem poravnao na 2.2.

U produžecima nije bilo previše uzbuđenja, pa se pristupilo izvođenju penala. Loše je počelo, Pavlovski je pogodio stativu, posle vodećeg gola Edgara Le. U junaka dana izrastao je golman Predrag Rajković koji je zaustavio tri udarca, da bi Mitrović u petoj seriji pogodio za finale.

Partizan Ligu šampiona

Ludogorec je favorit, ali mi vidimo veliku šansu za dobar rezultat i ne preostaje nam ništa drugo nego da napadnemo, kaže Vuk Rašović. Ako budemo koncentrisani, plasiraćemo se u Ligu šampiona, smatra Đemba Đemba. Mitrović u Anderlehtu, Fofana u Partizanu - sve je moguće, kaže Albert Nađ.
Trener Partizana Vuk Rašović kaže da njegovoj ekipi "ne preostaje ništa drugo" nego da proba da iznenadi Ludogorec u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Rasovic.jpg
"Prikupili smo mnogo informacija o Ludogorecu jer je postojala šansa da sa njima igramo i u drugom kolu kvalifikacija. Iskusni su, dve godine su na okupu. Dobro smo ih skenirali, znamo kako mogu da nas ugroze, ali mi ćemo pokazati da smo sposobni da odigramo dobru utakmicu", rekao je Rašović.  
Dakle, Ludogorec ne predstavlja nepoznanicu za Partizan, i Rašović ima jasnu strategiju za dvomeč sa bugarskom ekipom.
"Ludogorec je rezultatima u prethodnom periodu pokazao zašto je favorit, ali mi vidimo veliku šansu za dobar rezultat u prvoj utakmici i ne preostaje nam ništa drugo nego da pokušamo da iznenadimo favorita", rekao je Rašović.
Utakmica se igra u sredu u Bugarskoj, a Rašović je novinarima rekao da njegov tim neće igrati defanzivno, iako nije favorit. 
"Partizan nema igrače koji su sposobni da misle samo o odbrani. Hoćemo da igramo, nećemo se povući, već ćemo razmišljati o tome kako da ugrozimo protivnika. Pritisak mora da postoji jer mi želimo na vrh, i ići ćemo korak po korak", rekao je Rašović.
Trener je objasnio da "oko ekipe" postoje "problemčići", ali da tim mora da bude strpljiv.
"Postoje neki problemčići oko ekipe koja je u formiranju, ali igrači imaju veliku šansu da uđu istoriju i da pokažu da poseduju kvalitet. Fudbaleri nam pristižu, a vrlo verovatno će neko da nas napusti, tako da moramo da budemo strpljivi", kazao je Rašović.
Djemba-Djemba.jpg
U prvom meču neće igrati Vladimir Volkov, koji je dobio crveni karton u meču protiv Širaka, ali je Rašović rekao da na svakoj poziciji u timu postoji adekvatna zamena.
Novi igrač Erik Đemba Đemba biće u konkurenciji za tim, ali Rašović kaže da još nije odlučio da li će igrati. 
Đemba Đemba smatra da Partizan može da se plasira u Ligu šampiona, ali da treba da bude koncentrisana.
"Dobio sam veliku šansu da igram kvalifikacije za Ligu šampiona. Gledao sam prošlu utakmicu Partizana i video mnogo mladih igrača, ali veliki potencijal. Ostaje nam da slušamo trenera, i, ako budemo koncentrisani, plasiraćemo se u Ligu šampiona", kaže Kamerunac.
Đemba Đemba ima 32 godine, a igrao je, između ostalih, u Mančester junajtedu, Aston Vili, Nantu, a u Partizan je došao iz Hapoela iz Tel Aviva. Sa Partizanom je potpisao ugovor na dve godine, a zadužio je broj 99.
"Spreman sam. Imao sam odmor, a od 3. jula sam individualno trenirao i znam da ću se uklopiti pošto imam veliko iskustvo", rekao je Đemba Đemba.
Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da je Đemba Đemba "pravo rešenje" za crno-bele, i da će uprkos godinama biti veliko pojačanje.
Nadj.jpg
"Našli smo pravo rešenje. Đemba Đemba je igrao u mnogo velikim klubovima, igrao je Ligu šampiona i Ligu Evropa i u jakim prvenstvima. Krase ga iskustvo i kvalitet", rekao je Nađ.
Kada je reč o eventualnim dolascima i odlascima iz Partizana, mediji su proteklih dana pisali da će ekipu pojačati Ismael Fofana iz Širaka, ali i da je Aleksandar Mitrović potpisao ugovor sa Anderlehtom.
"Sve je moguće. Ne samo da dođe on (Fofana), već ima i mnogo igrača koji su nam zanimljivi... Za Mitrovića ništa nije dogovoreno. Ako Bog da, igraće revanš", rekao je Nađ.

Dejan Savić: Odlučiće nijanse!

Meč četvrtfinala svetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Crne Gore odlučiće nijanse, smatra selektor "delfina" Dejan Savić. Kapiten Srbije Vanja Udovičić istakao je da Crnogorci imaju odličnu reprezentaciju.
Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je danas da će nijanse odlučiti pobednika u duelu sa Crnoom Gorom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni.
Savic.jpg
"Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse. Crna Gora ima sjajne šutere Ivovića i braću Janović, odlične kontre i rešenja sa drugim centrom. Igrali smo, zajedno smo i trenirali. Sutra sve to pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas vrhunska, daćemo sve od sebe ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika", rekao je Savić sa sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).
Crnogorski selektor Ranko Perović naveo je da je duel sa Srbijom došao prerano na turniru.
"Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobedi. Uvek mi je imponovala mirnoća igre Srbije u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo. Ne pobeđuje uvek favorit, imamo svoje razloge za nadu", rekao je Perović.
Kapiten Srbije Vanja Udovičić istakao je da Crnogorci imaju odličnu reprezentaciju.
"Nemojte da mislite da motiv nije isti ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada", izjavio je kapiten.
Slobodan Nikić ocenio je da će situacije sa igračem manje rešiti pitanje pobednika.
"Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje bliži je uspehu. Nema dileme da su odlična ekipa sa vrhunskim igračima", naveo je Nikić.
Srbija-vaterpolo.jpg
Golman reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović istakao je da je Crna Gora "gladna" pobeda protiv Srbije.
"To im je i motiv i pritisak, ali u ovom slučaju su blagi favoriti. Rešavaće odbrane. Prvi put igramo u večernjem terminu, ali to neće biti problem", poručio je Pijetlović.
Od 2007. godine do danas Srbija i Crna Gora sastale su se 17 puta. Srbija je slavila 10 puta, uz šest pobeda Crne Gore i jedan remi.
Sutrašnja utakmica četvrtfinala SP u Barseloni između Srbije i Crne Gore igra se od 20.15, uz direktan prenos na našem sajtu.

Vojvodina: Od utorka karte za Bursu

Fudbalski klub Vojvodina počeće u utorak da prodaje ulaznice za meč sa Bursasporom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.
U saopštenju novosadskog kluba navodi se da će se prodavati karte za zapadnu i istočnu tribinu, po ceni od 500, odnosno 400 dinara.
Vojvodina je navela da će se ulaznice za severnu tribinu prodavati u prostorijama navijačke grupe "Firma89" na stadionu Karađorđe.
Radno vreme blagajne:
Utorak : od 17-20 časova
Sreda : od 12-20 časova
Četvrtak : od 12 časova do početka susreta

Isplati li se kaditi se na naše?

Ako je verovati svetskim kladionicama samo će Crvena zvezda proći svog rivala u kvalifikacijama za evropska takmičenja.
Kladionice smatraju da su crveno-beli favoriti i to ne mali protiv ukrajinskog Černomoreca.
Kvota za prolazak Zvezde u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope je 1.55, dok se Ukrajincima daju znatno manje šanse (2.3).
Prva utakmica ovog dvomeča igra se u četvrtak u Odesi i na tom meču domaćin je favorit (Kvota na pobedu Černomoreca je 2.1, a na trijumf Zvezde 3.2).

Što se tiče duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Ludogoreca, šanse za prolaz su praktično izjednačene, a malo veće šanse kladionice daju Bugarima (1.8 1.9).

Crno-beli će, kao i Zvezda u sredu u prvom meču biti gosti, a na toj utakmici kvota na pobedu domaćina je 2.05 (Za trijumf Partizana kvota je 3.5).

Najmanje šanse za prolaz u narednu rundu kladionice daju Vojvodini koja u četvrtfak u prvoj utakmici dočekuje tursku Bursu. Na toj utakmici kvota za pobedu Novosađana je 3, a na trijumf Burse 2.2. Što se tiče ukupnog prolaza, kvota na Bursu je 1.25, a na Vojvodinu 3.55).

Borba za prvo fudbalsko omladinsko finale!

Došao je dan kada ćemo saznati da li imamo novu generaciju mladih fudbalera koja će svoj talent pretočti u uspeh na Evropskom prvenstvu, generaciju koja će imati potvrdu o kvalitetu u vidu medalje a ne samo priča. Srbija će danas "udariti" na Portugal u borbi za svoje prvo finale EP u uzrastu do 20 godina. Prenos meča je na našem sajtu od 15.30.
Nakon dobre igre u grupnoj fazi i ostvarene dve pobede, puleni Ljubinka Drulovića u meč ulaze u dobrom raspoloženju. Naši omladinci teško daju golove ali ih još teže primaju. Sa druge strane Porugal je jedna od efikasnijih ekipa na šampionatu i biće zanimljivo videti koji će stil preovladati danas. Meč je na programu od 15.30 uz direktan prenos na našem sajtu.
Srbija 1.jpg
Fudbaleri Srbije do 20 godina igraće danas polufinalnu utakmicu prvenstva Evrope protiv Portugala. Naša reprezentacija nikada nije uspela da se plasira u finale u ovom uzrastu - izgubili smo prethodna četiri polufinalna duela. Hoće li generacija koju predvode Mitrović, Meleg, Đurđević i Pavlovski uspeti da napravi iskorak i dođe na korak od krova Evrope.
Naš selktor Ljubinko Drulović dobro poznaje portugalski fudbal s obzirom da je 11 godina sveje uspešne karijer proveo baš u toj zemlji igrajući za Porto, Benfiku, Žil Visente i Penafiel.
"Po onom što sam čuo, Portugal je možda i glavni favoit na ovom prvenstvu. Poznajem dobro njihov stil i način na koju razmišljaju o fudbalu, ali i mi imamo svoje planove. Verujem u moj tim, spremali smo se za ovakve utakmice i daćemo sve od sebe da se plasiramo u finale", rekao je Drulović.
Portugal.jpg
Sa druge strane, ekipa Portugala je na prvenstvu postigla čak osam golova, forsiraju moderan i vrlo efikasan fudbal, na gol više. Portugalci igraju svoje prvo polufinale još od 2003. godine.
"Srećni smo što smo u polufinalu. Igramo dobro, postižemo puno golova ali moramo obratiti pažnju i na odbranu. Oni imaju sjane napadače, Mitrović je čak igrao i za seniorski tim i sigurno neće biti lako", izjavio je selktor Portugala Emilio Piekse.
Portugalci nemaju problema sa povredama i suzpenzijama, dok u našem timu neće biti Milana Vojvodića ali se vraća Andrija Luković.
Srbija 2.jpg
Meč u Litvaniji izmeću Srbije i Portugala igra se danas od 15.30 uz dirktan prenos na nasem sajtu.

FK Crvena Zvezda promovisala pojačanja

Liberijac Roberts Omega i Peruanac Migel Arauho zvanično su potpisali ugovore sa crveno-belima. Treće pojačanje Zvezde na poziciji štopera, Novak Martinović danas stiže u Beograd iz Kine i njegova promocija biće održana naknadno.
Novi fudbaleri Crvene zvezde, Liberijac Roberts Omega i Peruanac Migel Arauho zvanično su danas potpisali ugovore sa crveno-belima i obećali da će učiniti sve da opravdaju poverenje ljudi koji su ih doveli na Marakanu.
Aruho.jpg
Omega, nekadašnji igrač Slobode i Smedereva, potpisao je trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 30, dok je 18-godišnji Arauho potpisao ugovor na četiri godine i nosiće dres sa brojem 20.
"Za mene je Crvena zvezda najbolji klub u Srbiji i jedan od najboljih u Evropi. Imao sam priliku da igram pred sjajnim navijačima i to je, takođe, jedan od razloga zbog kojih sam došao ovde. Poslednje dve nedelje sam žestoko radio, potpuno sam spreman, i što se mene tiče, mogu da igram već u četvrtak protiv Černomoreca. Naravno, ako mi trener pruži šansu", rekao je Omega na konferenciji za medije na Marakani.
Peruanac Arauho zahvalio se svima u klubu na dobrodošlici i rekao da će se potruditi da što pre pokaže zbog čega je došao.
Omega i Aruho predstavljanje.jpg
"Odradio sam samo tri treninga, video sam da je ekipa veoma dobra i disciplinovana. Priznajem da mi je malo problem da se naviknem na drugačiji stil fudbala, vremensku razliku, kao i na činjenicu da su ovde treninzi znatno jači nego oni koje sam imao do sada", poručio je Arauho.
Sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović rekao je da od Omege očekuje da odmah bude pojačanje, dok je Arauho, kako je naveo, investicija za budućnost.
"Omega je stariji, ima više iskustva, igrao je ovde, upoznat je sa očekivanjima i verujem da je on pojačanje u pravom smislu reči. Sa druge strane, Arauho je mlad, još nema 19 godina, on je trenutno tu da pojača konkurenciju. Verujem da će Zvezda u budućnosti dobro zaraditi na njegovom transferu", rekao je Stojadinović.
Omega.jpg
Treće pojačanje Zvezde na poziciji štopera, Novak Martinović danas stiže u Beograd iz Kine i njegova promocija biće održana naknadno.

Slaviša Stojanović: Teško u Ukrajini!

Slaviša Stojanović očekuje izuzetno težak meč u Ukrajini protiv Černomoreca, naročito nakon odličnog izdanja Zvezdinog rivala protiv Šahtjora. Najbolje bi bilo da se pobedi, bilo bi važno da se da gol u gostima, rekao Stojanović.
Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegovu ekipu čeka izuzetno težak posao u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ukrajinskog Černomoreca.
Stojanovic 1.jpg
"Nema straha, ozbiljno pristupamo poslu i analiziramo dobre i loše strane. Utakmice idu brzo, nema vremena za regenerisanje. Jasno je da nas u Ukrajini čeka težak posao. Černomorec je fizički spremna ekipa. Agresivni su i mnogo trče, rotiraju pet, šest stranaca. Moramo da budemo kompaktni i organizovani bar kao i oni ako želimo da napravimo nešto dobro u Odesi", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare.
On je naveo da je sinoć odgledao duel šampiona Šahtjora i Černomoreca (1:0) u prvenstvu Ukrajine.
"Šahtjor je pobedio spletom srećnih okolnosti. Černomorec je, po onome što je pokazao na terenu, više zaslužio pobedu. Posebno su dobar utisak ostavili na sredini terena, prave dobar blok, ali kao i svi, imaju mane", objasnio je strateg crveno-belih.
Stojanović je istakao da je jedan od osnovnih ciljeva na gostovanju u Odesi da Zvezda postigne gol.
Slavisa Stojanovic.jpg
"U Evropi je uvek sve otvoreno. Najbolje bi bilo da se pobedi, bilo bi važno da se da gol u gostima. Kao treneru, kroz karijeru mi se dešavalo da pobedim u prvom meču, a da ekipa na svom terenu u revanšu odigra loše i ispadne", istakao je on.
Trener Zvezde ponovio je da je ekipa odigrala loše na Islandu u revanšu drugog kola protiv IBV-a (0:0).
"Jasno da je ekipa na Islandu bila ispod nivoa koji želim i moramo da budemo svesni da ostali napreduju. Svi ulažu u fudbal, moramo realno da shvatimo gde je naše mesto i da što manje pričamo", izjavio je Stojanović.
On je rekao da se levi bek Nikola Mijailović oporavio od povrede i da će biti u konkurenciji za tim.
Stojanović je kazao da novi štoper Novak Martinović još nije došao u Beograd i da njega neće biti na gostovanju u Ukrajini, dok će za preostalu dvojicu novih centralnih defanzivaca Robertsa Omegu i Migela Arauha tek doneti konačnu odluku.
On je dodao i da je sa napadačem Abiolom Daudom, koji se našao na meti kritika zbog loše forme, razgovarao uoči meča na Islandu, a da će videti da li će na isti način postupiti i pred duel u Odesi.
Stojanovic S.jpg
"Dolascima pomenutih defanzivaca pozicija štopera je rešena. I dalje tražimo napadača, a voleo bih da dobijemo i pojačanje u veznom redu jer nas je nedavno napustio Luka Milivojević", zaključio je Stojanović.
Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Černomoreca i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 18.15 po srednjeevropskom vremenu.

Mats Humels:Bajern nije nepobediv!

Mats Humels, defanzivac Dortmunda, zadovoljan posle osvajanja Superkupa Nemačke. Dali smo maksimum, samo tako možete da dobijete Bajern, izjavio je nemački reprezentativac.
Fudbaler Borusije Dortmund Mats Humels rekao je danas da je njegova ekipa trijumfom u Superkupu Nemačke pokazala kako minhenski Bajern nije nepobediv.
Dortmund.jpg
"Svi znaju da je Bajern favorit u svim takmičenjima ove sezone, imaju odličnu ekipu koju ne viđate svaki dan. Ipak, za 90 minuta smo pokazali da možemo da ih pobedimo. Dali smo maksimum, samo tako možete da dobijete Bajern. Kada igrate protiv njih, morate stalno i mnogo da trčite", rekao je Humels nemačkim medijima.
Borusija je u subotu uveče ubedljivo savladala minhenski Bajern sa 4:2.
Iako je ekipa iz Dortmunda u letnjem prelaznom roku ostala bez jednog od najboljih igrača, Marija Gecea, Humels veruje da "milioneri" i ove sezone mogu da ostvare odlične rezultate.
Humels.jpg
"Ako budemo igrali isto kao u prethodne četiri godine, možemo zaista mnogo da uradimo", zaključio je Humels.
Nova sezona Bundeslige počinje 10. avgusta, a Borusija u prvom kolu gostuje Augsburgu.

Srđan Đoković: Porodica je stub svega

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan Đoković, kao najzanačajniji savet koji je dao sinu naveo je to da su mu roditelji, braća i šira porodica najvažniji u životu. Srđan Đoković je posebno ponosan na sina zbog pravog sportskog ponašanja i kada pobeđuje i kada gubi.
"Porodica je osnov svega, neko ko mu daje najveću podršku i ko će biti uz njega i ako mu ne daj bože bude teško kao i kad je dobro. Niko drugi nikad neće biti uz njega osim njegove porodice. To je, nadam se, shvatio", rekao je Đoković senior u ekskluzivnoj ispovesti za dnevni list Kurir.
Novak-i-Srdjan-Djokovic.jpg
On je naveo da je Novak "kompilacija najboljih osobina supruge i mene", da ima mirnoću na majku, borbenost i izdržljivost na oca, da ima "njenu vodu i moju vatru".
Đoković je, između ostalog, naveo da je posebno ponosan na sina zbog činjenice da se na pravi način, sportski i korektno, ponaša i kada pobeđuje i kada gubi.
"Novak je shvatio da tako treba. On nije jedan od sportista koji se tako ponaša, on je jedini koji tako radi i u sportu i u životu. Ne postoji sportista koji se na takav način ophodi prema protivnicima i kad pobedi i kad izgubi", kazao je Đoković, navodeći da je Rafael Nadal bio najbolji Novakov prijatelj dok ga je pobeđivao.
"Kad se stvar promenila, više nisu bili prijatelji. To nije sportski. To je ono što Novak ima u sebi, a oni ne. Federer je možda još uvek najbolji teniser u istoriji, ali je kao čovek sušta suprotnost. Napao je Novaka na Dejvis kupu u Ženevi, shvatio je da je on njegov naslednik i na sve načine je pokušavao da ga diskredituje. Novakov uspeh je neverovatna stvar i nešto što neki ne mogu da shvate", konstatovao je otac svetskog broja jedan i otkrio da je drugačija situacija sa Endijem Marejem.
Novak-i-Srdjan-Djokovic-4.jpg
"Njih dvojica su odrasli zajedno, Endi je stariji nedelju dana. Išli su na turnire, igrali tenis, fudbal, družili se, a to su preneli i u profesionalne karijere. Nijednog sekunda kod porodice Marej nisam osetio ljubomoru i zavist prema Novaku. Njegova majka je u Rimu ušla u svlačionicu i čestitala njemu, timu i porodici. Marej je pravi primer sportsmena, koji se na pravi način nosi i u pobedi i u porazu", istakao je Đoković, uz konstataciju da oni sigurno ne mogu biti najbolji prijatelji jer se bore za najvažnije trofeje, u krajnjem slučaju i za veliki novac, ali da su "više nego korektni rivali koji će po završetku karijere biti veliki prijatelji".
Uz podsećanje na mnogobrojna iskušenja sa kojima se porodica suočavala dok je Novak još stasavao kao teniser, Srđan Đoković je otkrio da su "sva vrata bila zatvorena".
"Znao sam da je tenis skup sport, nepoznanica za nas, nisam stručnjak da procenim njegov kvalitet. Kad je Novak imao osam godina Jelena Genčić, koja mu je mnogo dala u životu, rekla je da je uz Moniku Seleš on najveći talenat kojeg je ikad videla. To je bilo ohrabrujuće za nas, ali odlasci na turnire i ostala ulaganja mnogo su koštali, a sva vrata bila su zatvorena", kazao je, između ostalog, Đoković senior i naglasio da od političara i državnih institucija nije bilo pomoći "ni slučajno".
Novak-i-Srdjan-Djokovic-3.jpg
"Srpski sport, nauka i kultura perjanica su ovog društva. Gde god da se pojave, ljudi iz ovih sfera predstavljaju Srbiju na pravi način. Ljudi koji odlučuju o finansiranju neprofitabilnih grana ljudskog rada jednostavno to ne vide. Nama su finansijski pomogla samo dva pojedinca, prijatelj mog brata i prijatelj mog prijatelja. Pomogao je i Partizan u kojem je Nole trenirao kad se vraćao iz Minhena, gde je živeo", naveo je Đoković i dodao da godinama nije bio u medijima nakon što pojedini nisu dobronamerno i korektno prenosili dešavanja kada je u pitanju "ostatak porodice".
"Mislim da je to prava odluka jer je Novak broj jedan, on je pravi Srbin koji šalje pravu sliku svuda po svetu o svom narodu i zemlji. Nikad nije napravio grešku predstavljajući sebe, porodicu i narod. Pojedini ljudi iz njegovog okruženja ističu se u prvi plan, ali samo on je zaslužan za uspeh i niko osim njega. Ostali treba da dokažu svojim znanjem da su dovoljno uspešni kako bi mogli da se pojavljuju u medijima", zaključio je Đoković, uz poruku da je porodica osnov bez kojeg "sve ovo ne bi bilo moguće".
"Nažalost, porodica, koja je osnov svakog uspešnog društva, kod nas je urušena. Dok god se porodica u Srbiji ne oporavi, društvo ne može krenuti napred. Naša priča bi trebalo da bude stimulans ljudima. Ništa nije nemoguće ako se dvoje ljudi voli i ako posvete pažnju deci, ona će biti odgovorni članovi društva bez obzira na to čime se bave", smatra Novakov otac.
Novak-i-Srdjan-Djokovic-2.jpg
"Kaže narod, ono što te ne ubije, ojača te. Porodica je i dalje na okupu i tako će biti dok smo na ovom svetu. I naša druga dva sina su sjajna, pokušavaju da ostvare teniske karijere paralelno sa školom. Često idu u Novakov stan, prevrću pehare, spavaju u njegovom krevetu, u želji da se deo Noletovog uspeha prenese i na njih", rekao je Srđan Đoković u razgovoru za Kurir.
Najbolji svetski teniser, njegov sin Novak, trenutno se na Korzici priprema za Rodžers kup i za ostale turnire koji ga u nastavku sezone čekaju u Severnoj Americi.

Žoze Murinjo: "Zvezde" bez olakšica

Žoze Murinjo istakao da neće biti blag prema zvezdama u ekipi, iako od njih očekuje da rešavaju utakmice. Pohvale zaslužuju fudbaleri koji igraju do gornjih granica i daju sve od sebe, smtra "Posebni".
Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo upozorio je danas najvažnije igrače "plavaca" da im neće biti lako iako imaju status zvezda u javnosti.
Murinjo.jpg
"Nisam od onih ljudi koji će davati neke olakšice velikim igračima. Naprotiv, oni će biti poslednji koji će dobiti pohvale od mene. Takve pohvale zaslužuju fudbaleri koji igraju do gornjih granica i daju sve od sebe. Niko od njih nije 'superstar', radi se o igračima koji su velika podrška svakoj ekipi", rekao je Murinjo engleskim medijima.
Trofejni portugalski stručnjak potom je dodatno obrazložio svoj stav.
"Nemojte pogrešno da me shvatite. I dalje volim da u ekipi imam vrhunske igrače, jer oni prave razliku i rešavaju utakmice. Ipak, ako su veliki, onda moraju da pruže više od ostalih", poručio je Murinjo.
On se ovog leta vratio na klupu Čelsija, a prethodne tri sezone proveo je u madridskom Realu. U svom prvom mandatu na klupi Čelsija, od 2004. do 2007. godine, osvojio je dve titule prvaka Engleske, dva Liga kupa i jedan FA kup.

Hajduku derbi i prvo mesto

Gradski derbi Splita, Derbi Svetog Duje, dobio je Hajduk, ubedljivo, 3:0.
Beta
'Bili' su zahvaljujući remiju Dinama na Kantridi stigli, bar trenutno, do prvog mesta na tabeli.
Mlada Tudorova ekipa bila je sigurna i ubedljiva u duelu sa gradskim rivalom, a pobednik je odkučen praktično već posle pola sata igre. Istra je slavila na gostovanju u Novom Zagrebu, Zadar je savladao Osijek a jedna utakmica igra se u ponedeljak.
rezultati 3. kola: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 0:1 (Radonjić 34), Zadar - Osijek 3:1 (Terkeš 14, Begonja 20, Ivančić 64 - Lulić 7), Rijeka - Dinamo 0:0, Split - Hajduk 0:3 (Caktaš 17(p), Glumac 30(ag), Maglica 49), Lokomotiva - Slaven Belupo večeras 

tabela: Hajduk Split 7, Dinamo Zagreb 7, Lokomotiva Zagreb 6, Rijeka 5, Split 4, Istra 1961 Pula 4, Zadar 3, Slaven Belupo Koprivnica 1, Hrvatski dragovoljac Zagreb 1, Osijek 0

WTA lista: Jelena i dalje 16, Ana 17.

Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su svoje pozicije na objavljenoj WTA listi i zauzimaju 16, odnosno 17. mesto.
Janković je 16. teniserka sveta i sakupila je 2.865 bodova, dok Ivanović na 17. mestu ima 2.740 bodova.
Bojana Jovanovski pokvarila je plasman za 13 mesta i sada zauzima 50. mesto sa 1.145 bodova, dok je Vesna Dolonc za dve pozicija popravila plasman i sada je 91. teniserka sveta sa 728 bodova.
Među prvih deset teniserki nije bilo promena. Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams sa 11.705 bodova, druga je Marija Šarapova iz Rusije sa 9.010, dok treće mesto zauzima Viktorija Azarenka sa 8.825 bodova. 

WTA lista: 

1. Serena Vilijams (SAD) 11.705 
2. Marija Šarapova (Rusija) 9.010 
3. Viktorija Azarenka (Belorusija) 8.825 
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 6.165 
5. Na Li (Kina) 5.555 
6. Sara Erani (Italija) 5.100 
7. Petra Kvitova (Češka) 4.435 
8. Marion Bartoli (Francuska) 4.365 
9. Anđelika Kerber (Nemačka) 3.970 
10. Karolina Voznijacki (Danska) 3.660 
==================================================== 
16. Jelena Janković (Srbija) 2.865 
17. Ana Ivanović (Srbija) 2.740 
==================================================== 
50. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.145

ATP lista: Novakova 92. nedelja na čelu ATP

Novak Đoković počinje 92. nedelju na prvom mestu liste najboljih tenisera sveta (ATP).
Beta/AP
Srpski teniser na najnovijoj listi ima 12.310 bodova, čak 2.950 više od drugoplasiranog Endija Marija.
Janko Tipsarević i Viktor Troicki pokvarili svoj plasman i sada zauzimaju 19, odnosno 53. poziciju na listi.
Među prvih deset tenisera ove nedelje nije bilo promena. Đoković je prvi na listi sa 12.310 bodova, a drugoplasirani Britanac Endi Mari sakupio je 9.360 bodova. Đokoviću sada nedostaje devet nedelja kako bi stigao Andrea Agasija na osmom mestu večne liste ATP lidera. Srpski teniser već je obezbedio i sedmu poziciju na toj listi. 

Janko Tipsarević je u odnosu na prošlu nedelju pokvario plasman za jednu poziciju i sada zauzima 19. mesto sa 2.025 bodova, dok je Viktor Troicki "pao" za tri mesta i sada je 56. na listi sa 845 bodova. 

Dušan Lajović doživeo je pad za čak 13 mesta i trenutno je 127 igrač na listi sa 454 boda. Boris Pašanski popravio je plasman za četiri mesta i nalazi se na 195. poziciji sa 245 bodova. 

ATP lista: 

1. Novak Djoković (Srbija) 12.310 
2. Endi Marej (Velika Britanija) 9.360 
3. David Ferer (Španija) 7.120 
4. Rafael Nadal (Španija) 6.860 
5. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.875 
6. Tomaš Berdih (Češka) 4.865 
7. Huan Martin Del Potro (Argentina) 4.500 
8. Žo Vilfred Conga (Fransucka) 3.480 
9. Rišar Gaske (Francuska) 3.045 
10. Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 2.915 
==================================================== 
19. Janko Tipsarević (Srbija) 2.025 
==================================================== 
56. Viktor Troicki (Srbija) 845

Lovernj o Partizanu, Vujoševiću... (INTERVJU)

Centar Partizana Žofri Lovernj govorio je u intervjuu francuskim medijima o Partizanu, Dušku Vujoševiću...
Starsport
Lovernj je prošle sezone stigao u Humsku iz Valensije kao rezerva Druu Gordonu, a na kraju je bio jedan od najboljih igrača ekipe.
On je dodao da je Partizan za njega mnogo uradio i posebno je istakao rad sa Duškom Vujoševićem.
Izabran si kao 55. pik na NBA draftu od strane Denvera? 

„Da, nakon drafta sam otišao u Denver na nekoliko dana kako bih upoznao osoblje, trenere i sve ostale. Čak sam malo i trenirao i nakon toga sam se vratio u Francusku. Bio sam srećan što su me izabrali, ali u svakom slučaju želim da ostanem u Partizanu.“ 

Da li je NBA liga još uvek tvoj cilj? 

„Još uvek nisam igrao Evroligu sa Partizanom i to mi nedostaje. Nadam se da ćemo nešto uraditi u predstojećoj sezoni, da ćemo ući u Top16. Još uvek ne znam šta ću i gde ću posle Partizana. Zavisi od toga šta će mi ponuditi u NBA. Ne želim da idem tamo ako nemam prostora za igru. A i volim Evropu. Nakon Partizana znam da mogu da odem u neki veliki evropski klub. Sigurno neću u NBA ako ne budem imao neke garancije.“ 

Kada si došao u Partizan tu je već bio Leo. Da li ti je to pomoglo? 

„Pre svega moram da kažem da Leo nije samo saigrač, već i pravi prijatelj. Pomogao mi je dosta kada sam stigao, nisam bio sam. Imao sam sreće, kao i u Valensiji gde su bili Flo i Majk kada sam došao. Međutim ono što je Partizan uradio za mene u šest meseci je neverovatno. Sklonili su momka koji je igrao petorku ispred mene i dali su mi 35 minuta u proseku. Zahvaljujući tome sam u reprezentaciji Francuske. Verovali su mi, tamo sam sazreo.“ 

Mnogi pominju naporne i rigorozne treninge u Partizanu? 

„To je ludo, ljudi često prave paralelu sa bivšim trenerom u Vitoriji Duškom Ivanovićem, ali ovde je drugačije. Nama je Duško Vujošević kao drugi otac. On je i fizizčki trener i mentalni, pravi psihijatar. Traži od nas da se borimo i budemo ozbiljni na treningu. ako uradite ono što vam kaže, oprostiće vam sve. Kada počnete sezonu porazom od Crvene zvezde od 30 poena razlike, a završite je pobedom protiv istog tima od 10 poena razlike vidi se napredak ekipe.“

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger