Headlines News :

Uspeh naših kajakaša

Written By maxtv on петак, 14. јун 2013. | 21:19

Prvog dana prvenstva Evrope u Portugaliji srpski kajakaši imali su stoprocentan učinak ostvarivši pet finala. Nastup u finalu obezbedili su: dvosedi - sestre Moldovan, Boltić i Dragosavljević, Stanojević i Pajić, K-1 Dalma Benedek Ržičić i posada muškog četverca – Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić.
Ženski dvosed, posada Nikolina i Olivera Moldovan u olimpijskoj k-2 500m uspele su da iz kvalifikacija obezbede direktno A finale. Moldovanke su u kvalifikacinoj grupi bile trećeplasirane sa vremenom 1:56,954 minuta. Na cilj su stigle iza posada Madjarske (Kovač, Janić) i Nemačke (Veber, Ditze). Finale u disciplini k-2 500m na programu je u nedelju.
Moldovan1.jpg
Muški dvosed, kombinacija Simo Boltić, Marko Dragosavljević bila je prvoplasirana u kvalifikacijama disicpline k-2 500m. Momcima iz Bačke Palanke aktuleni juniorskim šampionima Evope u ovoj disciplini trebalo je 1 minut 36 sekundi 439 stotinki da preveslaju deonicu od pola kilometra, ostvare najbolje vreme u kvalifikacijama i startovaće u nedeljnom finalu sa pozicije broj jedan u borbi za odličja.
Boltic-Dragosavljevic.jpg
U završnice finalnih trka plasirali su se i muški dvosed Duško Stanojević, Dejan Pajić, Dalma Benedek Ružičić u k-1 500m i posada muškog četverca u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić, Terzić u k-4 1000m.
Sutra drugog takmičarskog dana prvenstva Evrope u Montemoro o Velju u borbu za medalje u finalnim trkma će nastupiti Dalma Benedek Ružičić u disciplini k-1 1000m i posada dvoseda Stanojević,Pajić u k-2 1000m.

Steviću žuta majica

Osvajanjem trećeg mesta u četvrtoj etapi trke “Kroz Srbiju”, Ivan Stević, srpski olimpijac, obukao je žutu majicu. Ovo mu je drugo uzastopno postolje na ovogodišnjoj trci, bio je drugi u trećoj etapi u Kladovu. Naredna etapa vozi se sutra od Požarevca do Sremske Mitrovice.
U petoj etapi u subotu 15. juna od Požarevca do Sremske Mitrovice, startovaće sa sekundom prednosti ispred drugoplasiranog u generalnom plasmanu Pjotra Kirpse (Poljska, Markpol) i sa osam sekundi boljim vremenom u odnosu na trećeg Slovaka Patrika Tobora (Dukla).
Kroz-Srbiju-2.jpg
Pred velikim brojem Požarevljana u četvrtoj etapi od Kladova pobedio je u izvanrednom sprintu, „izbacivši" bicikl ispod sebe, Turčin Ahmet Orken (nacionalni tim). Drugi je stigao Italijan Leonardo Pinicoto (Nipo, Japan), dok je trećeplasirani Stević odsprintao veliku grupu koja je stigla sa šest sekundi zaostatka. Od srpskih vozača u toj grupi Jovan Zekavica (nacionali tim) osvojio je šesto mesto.
Kroz-Srbiju-1.jpg
Pinicoto je posle cilja polemisao sa sudijama, tvrdeći da je pobedio. Tražio je da vidi foto finiš ali je odbijen je jer takav zahtev mora da se potkrepi i određenom taksom. Iz protesta nije se pojavio na pobedničkoj bini i za to će da bude debelo kažnjen. Istina je ova: Turčin Orken je majstorski "izradio"Pinicota, koji je podigao prerano ruke samo nekoliko metara pre cilja da se raduje, i starom biciklističkom "forom" guranjem bicikla ispred za debljinu gume na prednjem točku osvojio prvo mesto. Čisto kao suza, a Italijan može da se ljuti samo na sopstvenu glupost...
"Bravo za Turčina, majstorski mu je uzeo pobedu - bio je komentar nekadašnjeg reprezenativca Čukaričkog Petra Stojanovića, koji na ovoj trci na motociklu nosi "tablu" na kojoj beleži vremenska rastojanja između grupa.
Stević je sjajno odsprintao grupu ali je primajući čestitke, zamišljeno rekao:
"Sve je ovo lepo, ali šta ćemo sutra? Dugačka etapa, sa tri prolazna cilja, a Kirpsa je sjajan sprinter. Biće veoma teško da branimo majicu".
U ovoj etapi, rano su počeli begovi, posle samo dva tri kilometra od Kladova i dogodilo se nešto što odavno nije viđeno: već posle prvog ozbiljnijeg ostala je pozadi "žuta majica" Argentinac Rikece!! Sa njime i drugoplasirani u generalnom poretku Rus Nikolajev, četvrtoplasirani Turčin Kal, šestoplasirani nekdašnji srpski reprzentativac sada sa mađarkim pasošem Žolt Der, sedmoplasirani Poljak Foltin...U jednom trenutku, na dve trećine etape prednost vodiećih je bila sedam minuta! Bilo je jasno da će žuta majica promeniti vlasnika, samao je bilo pitanje ko će je obući:

"Kirpsa, koji je startovao kao treći u generalnom, u tom trenutku je, virtuelno, bio u žutom. Terali su nas Poljaci da "vučemo" a ja sam im rekao da je to sada njihova briga. Nisam hteo ni da sprintam na prva dva prolazna cilja, pustio sam ih da "zakuvaju čorbu" da otežaju svima kombinatoriku, a kada je postalo teško, pobedio sam na poslednjem prolaznom cilju i uzeo tri sekunde bonifikacije, dovoljno da obučem majicu. Hvala kolegama iz ekipe, ali i mojim suvozačima iz reprezentacije Srbije, pre svih Daniloviću, koji su pomagali kada je najviše trebalo".
Kroz-Srbiju-4.jpg
Stević je zagrlio i mladog Zekavicu koji se u finišu malo "zaleteo" i rekao mu:
" Znam da ponekad poradi adrenalin, ali on ne sme da ti zamagli um. Šta bi bilo da si me u žaru borbe obišao? Ne bismo imali majicu".
Stević je primao čestitke i od predsednika BSS Branka Banovića i njegove porodice i dobio je "peticu" od najmlađeg člana dvogodišnjeg Strahinje.
Selektor Radiša Čubrić pohvalio je Stevića i za odličnu taktiku:
" Stević ume da misli i ovo je mladim vozačima nauk kao treba taktički planirati etapu u veoma komlikovanoj situaciji. Sada imamo moralnu obavezu i da majicu branimo i sačuvamo je . Nije još vreme za slavlje, čakaju nas dve veoma interesantne etape. Da Stević "ima noge" kao 2011. rekao bih vam da je slavlje na vidiku, ovako moraćemo još da sačekamo za šampanjac".
Srbija je u grupi koja je napravila sedam minuta "fore" imala čak sedam biciklista: uz Stevića i Kasu, Zekavicu, Danilovića (nacionalna), Stankovića (CCN Metalac), Jovanovića i Šmelcerovića (Radnički).
"To samo pokazuje da su svi bili oprezni i borbeni i da su pazili na svaki beg i čestitam im na odličnoj vožnji. Kasnije su iz druge grupe pokušali da se presele Polumirac i Marić i to je bio dobar pokušaj u kome je vukao Nikolajev, ali je prednost bila prevelika ", nije štedeo pohvale Čubrić deleći zadovoljstvo zbog sjajnog završetka lepe etape po izvanrednom, sunčanom vremenu.
Kroz-Srbiju-3-G.jpg
Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i direktor organizacije trke Ljubomir Živanović sa saradnicima, uručili su trofeje na počasnoj bini, uz gromki aplauz publike Steviću, koji je proglašen i za počasnog viteza "Ljubičevskih konjičkih igara" i očekuje se da 31. avgusta ili 1. septembra u vreme trajanja ove manifestacije ujaše u Požarevac, ali na biciklu.
Na prvom prolaznim cilju u Donjem Milanovcu slavio je Kirpsa ispred našeg Kase, na drugom u Golupcu Slovak Tibor, a na trećem u Velikom Gradištu Stević. Francuz Lipone i Turčin Orken pobedili su na brdskim ciljevima. Kirpsa je sačuvao zelenu majicu Farmakoma MB za prolazne ciljeve a Stević se probio na treće mesto. Plavu majicu Sosijete ženeral banke za brdske ciljeve nosiće Mirak Kal iz Turske, dok je u beloj majici Ministarstva omladine i sporta Srbije za najboljeg mlaodg bicklistu Artjom Zaharov (Rusija). Norveški Oneko vodi u plasmanu ekipa, Srbija je peta.
Rezultati četvrte etape, Kladovo - Požarevac (186,2 km): 1. Ahmet Orken (Turska) 4:25,37, 2. Leonardo Pinicoto (Italija, Nipo, Japan) 4:25,37, 3. Ivan Stević (Srbija Tusnad, Rumunija) 4:25,43, 4. Teo Rejnhart (Nemačka), 5. Ali Riza Taniverdi (Turska), 6. Jovan Zekavica (Srbija), 7. Maksim Razumov (Rusija, Itera Kaćuša), 8. Pjotr Kirspa (Poljska, Mark pol), 9. Stake Lengen (Norveška, Oneko), 10. Ezekijel Rikeci (Argentina, Nipo, Japan)...13. Marko Stanković (Srbija, CCN Metalac)19 Jovan Zekavica, 16.. Goran Šmelcerović (Srbija, Radnički), 18. Gabor Kasa (Srbija, nacionalna) - svi u vremenu Stevića itd.

Generalni plasman: 1. Ivan Stević (Srbija, Tusnad, Rumunija) 12:30,23, 2. Pjotr Kirspa (Poljska, Markpol) +1 sekunda zaostatka, 3. Patrik Tibor (Slovačka, Dukla) + 6, 4. Teo Rajnhart (Nemačka) + 10, 5. Niklas Akvik (Norvška, Oneko) +11, 6. Gabor Kasa (Srbija) - isto vreme ...19. Zekavica + 3,28 minuta, 21. Danilović + 3,40, 24. Hasanović+3,46, 25. Šmelcverović + 3,48 itd. U karavanu je 106 biciklista.

Vaterpolo: Srbija protiv Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2). Protivnik u borbi za finale je Crna Gora koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladali Rusiju sa 12:11 (7:7). Meč se igra sutra od 13.30 časova. Selektor i igrači očekuju mnogo teži duel u polufinalu.
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2).
VSS.jpg
Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Dušan Mandić postigao je tri, a Vanja Udovičić dva. Po jedan gol dodali su Živko Gocić, Filip Filipović i Miloš Ćuk.
Najefikasniji u reprezentaciji Japana bio je Takei sa četiri gola.
Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu protiv Crne Gore koja je nakon boljeg izvođenja petereca savladala ekipu Rusije sa 12:11 (7:7). U drugom polufinalu igraće Sjedinjene Američke Države i Mađarska.
Selekcija SAD je u četvrtfinalu pobedila Kinu sa 13:11, dok je Mađarska bila bolja od Brazila sa 8:4. Polufinalne utakmice igraju se sutra, a finale je na programu u nedelju.
Polufinale će biti mnogo teže

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da je koncentracija igrača i dalje problem, uprkos ubedljive pobede nad Japanom u završnici Svetske lige.
"Daleko od toga da smo ušli potcenjivački u igru. Ovoga puta je bilo primetno da nam koncentracija nije na željenom nivou. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i da utakmicu uvedemo u normalan tok. Nema razloga za bilo kakvu brigu, sve je ovo za trenutni stadijum priprema normalno", rekao je Savić.
Najbolji igrač susreta Slobodan Nikić koji je postigao šest golova u pobedi nad Japanom od 14:8, rekao je da će polufinale biti mnogo teže.
"Bili smo malo više opušteni u početku. Posle smo uhvatili ritam. Meč smo već zaboravili i spremamo se za polufinale koje će biti mnogo teže", rekao je Nikić.
Branislav Mitrović koji je branio u prve dve četvrtine istakao je da je najvažnije ostvareno, a to je pobeda.
" Nije alibi, ali zaista izuzetno jako treniramo. Japan nas je malo iznenadio odbranom, trebalo je vremena da se priviknemo. Najvažnije je da smo pobedili.", rekao je Mitrović.
Filip Filipović je odao priznanje Japanu na otporu, ali je istakao da je "pobedio kvalitet".

Čović uzvraća udarac

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović odgovorio na navoe Duška Vujoševića i najavio da će se epilog cele priče videti na sudu. Čović nije propustio priliku ni da "zakači" čelne ljude KSS-a.
Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović reagovao je povodom novih napada trenera Partizana Duška Vujoševića tvrdnjom da je Vujošević zadojen mržnjom prema njemu i crveno-belima i da nastavlja da blati klub sa Malog Kalemegdana.
Covic.jpg
Trener crno-belih je ranije danas na vanrednoj konferenciji za medije, između ostalog, rekao da je srećan što nije uhapšen, jer "izgleda da bi Čović to želeo kako bi mogao da obavlja svoje privatne poslove".
"Očigledno je da Vujošević nastavlja da širi laži, pravi cirkus i kreira atmosferu brloga. Lopta je pod obručima stala na neko vreme, očekivao sam da će i tenzije splasnuti, ali zadojenost mržnjom Vujoševića prema Crvenoj zvezdi i meni lično evidentno ima nesagledive razmere", rekao je Čović za zvanični sajt kluba.
On je dodao da je Vujošević sam sebi, ali i Partizanu, uspeo da svojim neprimerenim izjavama na konferenciji za medije posle četvrte utakmice finala plej-ofa pokvari veče u kome su osvojili titulu, ali da se tu nije zaustavio.
"Nastavio je po svom dobrom običaju da blati Crvenu zvezdu, da neosnovano optužuje mene i obmanjuje javnost, ali Crvenoj zvezdi neće ni na koji način stati na putu daljeg jačanja. Koliko mrzi Crvenu zvezdu svedoči podatak da Vujošević izlazi iz okvira košarke i pokušava da napravi loše odnose između Dragana Džajića i mene. Ali, moram da kažem da je verovatnoća da smo se Džajić i ja potukli ravna nuli, za razliku od ogromne verovatnoće da se dogodilo sve ono zbog čega je svojevremeno pretučen Novica Čičić", navodi predsednik crveno-belih.
Čović ističe, kada je reč o "famoznom" odnosu države prema dva naša najpopularnija kluba, da očekuje da će država pomoći Partizanu "isto onoliko koliko je pomogla i Crvenoj zvezdi kada je bila u velikim finansijskim problemima i umalo nije otišla u stečaj".
"Sve ćemo raspraviti na sudu, jer nemam više nameru da gubim energiju na Vujoševića. Ne želim više da učestvujem u bilo kakvim polemikama i zbog javnosti, kako nas ponovo ne bi poistovećivali, jer kao što sam mnogo puta rekao ni po čemu ne možemo da se poredimo. Zato ću se maksimalno posvetiti Crvenoj zvezdi, radiću svoj posao na najbolji mogući način i učiniti sve da se u svim segmentima klupskog funkscionisanja što bolje pripremimo za narednu sezonu", poručuje, između ostalog, Čović.
On ističe da takođe ne želi da komentariše ni "populističke poruke i izjave iz Košarkaškog saveza Srbije", jer, kako navodi, "oni koji tamo sede ne čine srpsku košarku".
"Možemo je činiti samo svi mi zajedno, a lako je merljivo ko je koliko dao našoj košarci od devedestih godina do danas. Čudi me da neko ko izjavljuje da nema nadležnost nad klubovima daje bilo kakve komentare na tu temu pošto nema nadležnost. Međutim, kada bi njima neko prozivao supruge ja sigurno ne bih sedeo na dve stolice i znao bih da izmerim čiji je veći stepen odgovornosti. Ne bih se plašio da to javno kažem bez obzira na koga bi se to odnosilo", konstatovao je predsednik Crvene zvezde, navodeći da njemu sve to liči na "jeftin marketing".
"Neću da ulazim u to da li ugled srpske košarke ruše i neki drugi naslovi i prepucavanja po medijima sa malo drugačijom tematikom. Predsednik saveza treba da se brine o reprezentativnim selekcijama, a do ugleda srpske košarke ćemo doći kada reprezentacija Srbije na velikim takmičenjima bude beležila dobre rezultate na čemu je Zvezda uvek spremna iskreno da pomogne, jer je Srbija iznad svega", zaključio je Čović.
Partizan je u finalu plej-ofa šampionata Srbije savladao Crvenu zvezdu ukupno sa 3:1 u pobedama i osvojio 12. uzastopnu titulu, ukupno 20. u istoriji.
Međutim, cela finalna serija ostala je u senci "medijskog rata" između Vujoševića i Čovića, koji je kulminirao po završetku četvrte utakmice finala, kada je Partizan odbranio titulu.

Pelegrini zvanično u Sitiju

Manuel Pelegrini novi je šef stručnog štaba Mančester Sitija. Čileanac je ove sezone pravio "čuda" u Ligi šampiona sa Malagom, a na klupi "građana" zameniće smenjenog Roberta Manćinija.
Doskorašnji trener Malage Manuel Pelegrini i zvanično je od danas menadžer Mančester Sitija, umesto otpuštenog Roberta Manćinija, saopštio je premijerligaški klub. Pedesetdevetogodišnji Čileanac izjavio je da je oduševljen novim izazovom.
Pelegrini.jpg
"Klub ima jasnu viziju uspeha na i van terena i lično želim da dam maksimalni doprinos", rekao je Pelegrini na klupskom sajtu.
Bivši trener Viljareala i Real Madrida preuzima Siti koji je u odličnoj finansijskoj situaciji, ali protekle sezone nije uspeo da odbrani titulu prvaka Engleske, koju je osvojio 2012.
Siti je u finalu FA Kupa bio poražen od Vigana, koji je ispao iz Premijer lige, a protekle sezone nije uspeo da napreduje ni u Ligi šampiona u kojoj je eliminisan u grupnoj fazi.
Očekivanja kluba su visoka za narednu sezonu, a izvršni šef kluba Feran Sorijano rekao je prošlog meseca da Siti želi pet trofeja u narednih pet godina.
Pelegrini, poznat po nadimku "Inženjer", zaslužio je tu reputaciju stvarajući timove koji igraju atraktivno, uz veliki procenat poseda lopte.
"Manuel je izuzetno iskusan i uspešan menadžer", rekao je predsednik Sitija Kaldun A Mubarak.
On je dodao da je klub "impresioniran Pelegrinijevom filozofijom igre, stavom i posvećenošću razvoju fudbala u Sitiju".

Košarka: Kazna za "večite" - milionče!

Crvena zvezda i Partizan kažnjeni ukupn sa više od milion dinara zbog nediscipline tokom finalne serije košarkaškog plej-ofa, saopštio predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Darko Jovičić. Duško Vujošević najteže kažnjen.
Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je danas sa 684.400 dinara zbog kritikovanja sudija i nesportskog ponašanja svojih navijača tokom finalne serije plej-ofa Super lige, dok je Partizan kažnjen sa 392.400 dinara.
Radonjic.jpg
Kako je navedeno u saopštenju na sajtu Košarkaške lige Srbije, Zvezda je, između ostalog, kažnjena zbog uvredljivog skandiranja njenjih navijača upućenog treneru crno-belih Dušku Vujoševiću (59.000 dinara) u prvoj utakmici finalne serije.
Takođe, Zvezda je kažnjena zbog kritikovanja sudija posle drugog meča sa 118.000 dinara, a sa 59.000 dinara i jednu utakmicu bez prisustva publike zbog pokušaja napada navijača na trenera Partizana Duška Vujoševića (bacanje kaiša) tokom četvrte utakmice finalne serije.
Sa druge strane, Partizan je kažnjen sa ukupno 392.400 dinara, a kazne se odnose, između ostalog, na vređanje pomoćnog trenera Zvezde Milana Gurovića od strane navijača (59.000 dinara), dok su crno-beli kažnjeni sa 118.000 dinara zbog javnog kritikovanja sudija.
Trener Partizana Duško Vujošević kažnjen je sa 318.600 dinara zbog kritikovanja sudija (118.000 dinara) i dobijenih tehničkih grešaka.
Vujosevic.jpg
Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Radonjić moraće da plati 47.200 dinara zbog dobijenih tehničkih grešaka.
Sa po 11.800 dinara zbog tehničkih grešaka kažnjeni su i košarkaši Igor Rakočević, Dejan Musli, Leo Vesterman, Đorđe Gagić i Bojan Subotić, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Darko Jovičić.

Vaterpolo: Srbija u polufinalu Svetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2). Protivnik u borbi za finale bolji iz duela Rusija-Crna Gora. Selektor i igrači očekuju mnogo teži duel u polufinalu.
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2).
VSS.jpg
Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Dušan Mandić postigao je tri, a Vanja Udovičić dva. Po jedan gol dodali su Živko Gocić, Filip Filipović i Miloš Ćuk.
Najefikasniji u reprezentaciji Japana bio je Takei sa četiri gola.
Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu protiv pobednika duela Crne Gore i Rusije. U drugom polufinalu igraće Sjedinjene Američke Države i Mađarska.
Selekcija SAD je u četvrtfinalu pobedila Kinu sa 13:11, dok je Mađarska bila bolja od Brazila sa 8:4. Polufinalne utakmice igraju se sutra, a finale je na programu u nedelju.
Polufinale će biti mnogo teže

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da je koncentracija igrača i dalje problem, uprkos ubedljive pobede nad Japanom u završnici Svetske lige.
"Daleko od toga da smo ušli potcenjivački u igru. Ovoga puta je bilo primetno da nam koncentracija nije na željenom nivou. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i da utakmicu uvedemo u normalan tok. Nema razloga za bilo kakvu brigu, sve je ovo za trenutni stadijum priprema normalno", rekao je Savić.
Najbolji igrač susreta Slobodan Nikić koji je postigao šest golova u pobedi nad Japanom od 14:8, rekao je da će polufinale biti mnogo teže.
"Bili smo malo više opušteni u početku. Posle smo uhvatili ritam. Meč smo već zaboravili i spremamo se za polufinale koje će biti mnogo teže", rekao je Nikić.
Branislav Mitrović koji je branio u prve dve četvrtine istakao je da je najvažnije ostvareno, a to je pobeda.
" Nije alibi, ali zaista izuzetno jako treniramo. Japan nas je malo iznenadio odbranom, trebalo je vremena da se priviknemo. Najvažnije je da smo pobedili.", rekao je Mitrović.
Filip Filipović je odao priznanje Japanu na otporu, ali je istakao da je "pobedio kvalitet".

Jelena bez finala u Nirnbergu

Jelena Janković poražena je u polufinalu turnira u Nirnbergu od Andree Petković iz Nemačke sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). Meč je trajao 90 minuta.
Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u polufinalu turnira u Nirnbergu od Andree Petković iz Nemačke sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3).
Untitled-43.jpg
Jankovićeva je dobro počela meč i odmah je u prvom gemu oduzela servis protivnici, ali ne Nemica već u četvrtom gemu uspela da izjednači na 2:2.
U narednih nekoliko gemova viđena je velika borba, gemovi su dugo trajali, a do prednosti je prva stigla Petković koja je napravila brejk u osmom gemu i povela sa 5:3. Međutim, Jankovićeva je odmah u narednom gemu uspela da oduzme servis Nemici i smanji rezultat na 5:4.
Srpska teniserka je u desetom gemu servirala za izjednačenje, ali je Petković još jednom napravila brejk iskoristivši prvu set loptu.
I drugi set su obeležili brejkovi. Ponovo je Jankovićeva prva stekla prednost (2:1) i ponovo je ta prednost kratko trajala. Do kraja seta srpska teniserka je još dva puta izgubila svoj servis, pa je Nemica dobila drugi set sa 6:3 i plasirala se u finale posle sat i 30 minuta igre.
Petković će u finalu igrati protiv pobednice drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju Lusi Safarova iz Češke i Simona Halep iz Rumunije.

Duško Vujošević: Borim se za interese Partizana (VIDEO)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da ima informaciju da će on i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović dobiti "vremensku kaznu" i ocenio da to neće isto uticati na dva kluba. Scenario je jasan i mi nećemo sedeti skrštenih ruku. O tome odlučuje telo gde se već pokazalo da Čović ima većinu glasova. Oštro ćemo reagovati, u nenormalnim situacijama normalno je nenormalno reagovati, rekao je Vujošević.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da ima informaciju da će on i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović dobiti "vremensku kaznu" i ocenio da to neće isto uticati na dva kluba.
DV.jpg
"Imamo određene informacije i jasni su predznaci povodom pokušaja realizovanja scenarija vremenske kazne meni i Čoviću od strane Direktorijuma Košarkaške lige Srbije. Ja ne znam šta je Čović, pošto mu je zet predsednik kluba. čović je tamo gazda i vremenska kazna je njemu smešna stvar. Stvorio bi se utisak da je kazna pravična ako se to desi, a ovaj u stvari ne može da bude kažnjen", rekao je Vujošević novinarima na stadionu Partizana.
Na pitanje novinara kako će Partizan reagovati ako dođe do duže vremenske kazne, Vujošević je naveo da klub neće sedeti skrštenih ruku.
"Scenario je jasan i mi nećemo sedeti skrštenih ruku. O tome odlučuje telo gde se već pokazalo da Čović ima većinu glasova. Oštro ćemo reagovati, u nenormalnim situacijama normalno je nenormalno reagovati", rekao je on.
Bertrans van terena šest meseci
Duško Vujošević je potvrdio da je Davis Bertans pokidao prednje ukrštene ligamente kolena i da će pauzirati oko šest meseci.
"To je teška situacija i još jedan dokaz da Bog kažnjava one koji su nedužni. Teško mu je palo, siguran sam da će iz ovoga izaći još jači, klub je uz njega", rekao je Vujošević.
Vujošević je kazao i da će klub učiniti sve da tim ostane na okupu za sledeću sezonu.
"Svi igrači su slobodni da odu. Oni su vezani za klub i mene, imaju moral, ali moral ne može da bude zamena za pare. Mi ćemo se truditi da ostane ova ekipa i da bude pojačana", istakao je Vujošević.
Vujošević je naveo da se u javnosti kreira da je za malo izbegnut incident tokom finalne serije Super lige i da je vršilac dužnosti direktora takmičenja Darko Jovičić "srećan kad nema mrtvih".
Vujošević je kazao da njegov sukob sa Čovićem nije lične prirode i da je u sukob ušao iz principa.
"Sukob nije lične prirode, ja se borim za interese Partizana. Ja sam predsednik Jugoslovneskog sportskog društva i ne običan trener košarkaškog kluba, jer imam toliko titula. Imam obavezu da štitim klub i objasnim situaciju koja nije u srazmeri", rekao je trener crno-belih.
On je istakao i da "u društvu ima dovoljno napetosti i bez Čovića i njega".
"Čovek ima pravo na svoje mišljenje i da priča i ja ću nastaviti tako da se ponašam. Sa Čovićem sa ušao u sukob principijelno jer smatram da Crvena zvezda i Pratizan treba da imaju ravnopravne odnose. Partizan je najuspešniji tim u regionu i očekivao sam da država gleda blagonaklono na sponzore i ne da bi se Zvezdi smanjila pomoć, već da bi se dala ravnopravno", rekao je Vujošević.
Vujošević je rekao da se Partizan bavi košarkom i da klub ne interesuje ko je na vlasti.
"Čović nikada ne priča o igri, ja sam se sa njim cele godine malo i šalio, kao dete kada ima igračku i, kada je pipne, ona kmeči", kazao je on.
Račun košarkaškog kluba Partizan je u blokadi zbog neplaćanja poreza, a trener crno-belih hoće da plati jer u suprotnom ne bi ni prijavljivao porez.
"Hoćemo da platimo, da nećemo ne bismo ga prijavljivali. Potreban je reprogram da bi se omogućilo da se dođe do neke cifre. Očekujem i da država pomogne, ali ne da se odrekne toga, već da se nađe pravičan način", zaključio je Vujošević.

Dragan Đilas: Nemoćni smo pred Vujoševićem i Čovićem

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da Savez nema ingerencije i da ne može da preduzima nikakve kaznene mere protiv trenera Partizana Duška Vujoševića i predsednika Crvene zvezde Nebojše čovića zbog njihovih neprimerenih izjava. Đilas je rekao da on može samo da apeluje, ali da se niko ne obazire na to.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da Savez nema ingerencije i da ne može da preduzima nikakve kaznene mere protiv trenera Partizana Duška Vujoševića i predsednika Crvene zvezde Nebojše čovića zbog njihovih neprimerenih izjava.
KSS.jpg
"KSS nema ingerencije nad domaćim takmičenjima, ne može da preduzima nikakve kaznene ili bilo koje druge mere. Ja, kao predsednik Saveza, mogu samo da apelujem na sve one koji su u sportu da se suzdrže od izjava koje daju, jer te izjave nanose štetu celokupnom srpskom sportu, posebno košarci", rekao je Đilas.
Trener Partizana Duško Vujošević i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović su tokom cele sezone u otvorenom sukobu, koji je posebno eskalirao kada je počela finalna serija plej-ofa. Na konferencijama za novinare oni su međusobno iznosili teške optužbe i tako unizili i devalvirali ono što je trebalo da bude kruna sezone.
Đilas je kazao da ne postoji način na koji može da se meri čija je izjava gora i ocenio da te izjave "ruše" srpsku košarku.
KSS-2.jpg
"Ne postoji način na koji možete da merite čija je izjava lošija i gora. Na žalost, živimo u vremenima u kojima moji apeli ne nailaze na razumevanje i gde se sve nastavlja po starom.
Termini koji se koriste u međusobnim optužbama su nešto što ruši srpsku košarku", rekao je Đilas.
On je dodao da je vreme da košarkaši vode glavnu reč i da Čović i Vujošević ne predstavljaju srpsku košarku.
"Momci na terenu, kvalitet utakmica u Superligi, broj gledalaca koji su bili u Valjevu, Nišu, Užicu pokazuje da košarku narod voli. Nisu srpska košarka ni Vujošević ni Čović, srpska košarka su Lučić, Bogdanović, Katić... Pravo je vreme da oni imaju glavnu reč, ne samo na terenu već u srpskoj košarci, poput Bodiroge, Tomaševića, Tarlaća, koje sam doveo u Savez, jer je to jedina garancija budućnosti razvoja našeg najtrofejnijeg sporta", rekao je predsednik KSS.
KSS-3.jpg
Đilas je naveo i da je čestitao Partizanu na osvojenoj titulu i Zvezdi na plasamanu u Evroligu, odnosno da je posebno čestitao igračima, ne pominjući rukovodstva klubova i trenere, jer je na taj način želeo da napravi razliku između momaka koji rade svoj posao i onih koji daju izjave.

Racija zbog fudbalera-razbojnika (VIDEO)

Rumunska policija, pod punom opremom, prekinula je utakmicu nižerazrednih klubova u potrazi za igračem sa „zavidnim“ dosijeom. Ekipe Čisode i Senikolaul Mare su igrale duel četvrte rumunske lige, kada su se pojavili policajci naoružani do zuba.
Sa repetiranim puškama policajci su naredili svima - igračima, rezervama i članovima stručnih štabova - da legnu, dokoni traže izvesnog Sorina Udreu. Ovaj mladić, u slobodno vreme očigledno i fudbaler, je vrlo poznat organima gonjenja zbog brojnih iznuda i pljački. Policija je na kraju uspela da uhapsi igrača koga su tražili, ali ne na terenu, već na tribinama, jer je Udrea staloženo sedeo u publici i posmatrao raciju policije...

Filip Đuričić: Došao sam u klub velike istorije

Novi fudbaler Benfike Filip Đuričić rekao je da se nije dvoumio kada je odlučio da potpiše petogodišnji ugovor sa tim klubom. Znam mnogo o Benfiki i njenom napadačkom stilu igre, gde igrači koji nose dres sa brojem 10 imaju ključnu ulogu. To su radili (Pablo) Aimar i Rui Košta i zbog toga mi je bilo lako da donesem odluku, rekao je srpski reprezentativac.
Novi fudbaler Benfike Filip Đuričić rekao je da se nije dvoumio kada je odlučio da potpiše petogodišnji ugovor sa tim klubom. 
Benfica.jpg
Đuričić je prethodne četiri godine igrao za holandski Herenven, a u Benfiki će igrati zajedno sa srpskim fudbalerima Nemanjom Matićem i Lazarom Markovićem, a uskoro i Miralemom Sulejmanijem.
On je prošao lekarske preglede i juče je zvanično predstavljen kao novi igrač portugalskog kluba.
"Nisam se dvoumio kada sam odlučivao o prelasku u Benfiku. Pet godina u tom klubu će mi pomoći da napredujem. Sada sam samo koncentrisan na novi klub", rekao je Đuričić, preneli su portugalski mediji.
Reprezentativac Srbije rekao je da želi da se dokaže u lisabonskom klubu.
"Znam mnogo o Benfiki i njenom napadačkom stilu igre, gde igrači koji nose dres sa brojem 10 imaju ključnu ulogu. To su radili fudbaleri (Pablo) Aimar i Rui Košta i zbog toga mi je bilo lako da donesem odluku", rekao je 21-godišnji fudbaler.
"Benfika ima veliku istoriju i nadam se da ću dati svoj doprinos", dodao je Đuričić.
Đuričić je prošle godine debitovao za reprezentaciju Srbije, odigrao je 11 utakmica i postigao četiri gola.
Prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a nakon kratke epizode u Olimpijakosu, a pre odlaka u holandski Herenven, nastupao je za Radnički iz Obrenovca.

NBA finale: Proradila velika trojka Majamija!

U četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige, Majami je slavio u San Antoniju sa 109:93, vratio prednost domaćeg terena i izjednačio u seriji na 2:2. Iako je Džejms imao poen više, najbolji igrač utakmice i "meč viner" bio je Dvejn Vejd sa 32 poena. Dobar je bio i Kric Boš sa 20 poena i 13 skokova.
Ekipa Majami Hita pobedila je San Antonio rezultatom 109:93, u četvrtoj utakmici finalne serije NBA šampionata i poravnala rezultat u seriji na 2:2. Najzaslužniji za pobedu i povratak prednosti domaćeg terena bio je Dvejn Vejd koji je meč završio sa 32 poena.
vejd 1.jpg
Sparsi su sjajno počeli meč, trojke su pogodili Deni Grin, Kavaj Lenard i Geri Nil. Dobro je funcionisala tranzicija i "pik en rol igra".
Međutim, krajem prve i početkom druge četvrtine Majami je poečeo da igra jaku odbranu, skupljali su u reketu što je dalo mogućnost za bržu igru i poene iz kontre. Tu su se najviše istakli večeras sjajni Dvejn Vejd i prilično raspoloženi Lebron Džejms. Hit je čak imao i deset poena prednsoti.
Da "Vrelina" ne ode na odmor sa velikom prednošću, pobrinuo se Toni Parker koji je pogodio dosta teških šuteva, ali i razigrao ostatak ekipe. Boris Dijao je vezao 5 poena, Dankan pogodio dva puta iz reketa i na odmor se otišlo bez prednosti za jednu od ekipa -49:49.
NBA 1.jpg
U drugom poluvremenu Majami je dodao gas, predvođen fenomenalnim Dvejnom Vejdom koji je pogađao iz svih poziciji i uvek kad je Majamiju to bilo potrbna nakon približavanja Sparsa. "Fleš" je meč završio sa 32 poena. Podršku je imao u  Džejmsu koji je postigao poen više (33) i probuženom Krisu Bošu koji je imao 20 poena i 13 skokova.
U ekipi "mamuza" Toni Parker posle dobrog prvog poluvremena nije ubacio ni jedan poen u nastavku i u tome se može tražiti razlog poraza San Antonija. Tim Dankan postigao je 20 poena ali je imao svega 5 skokova, Geri Nil je ubacio 13, Lenard 12, Deni Grin ovoga puta samo 10 poena, dok je potpuno podbacio Manu Đinobili sa svega 5 poena.
NBA 2.jpg

Naredna utakmica finalne serije igra se u noći između nedelje i ponedeljka u 02.00 po našem vremenu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger