Headlines News :

Sudije "poklonile" Milanu 14 bodova

Written By maxtv on уторак, 21. мај 2013. | 22:25

Italijanski sportski portal Kalčomerkato izračunao je da je ekipa Milana protekle sezone u Seriji A profitirala na sudijskim greškama sa 14 bodova!

Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni
Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni
Naime, inspirisani penalom koji je Milan dobio u finišu poslednje kola i kojim je pokrenuo preokret u Sijeni za pobedu koja mu je donela Ligu šampiona, Kalčomekrato je sumirao sve greške sudija u korist "rosonera".
Milan je sa 14 'polonjenih' poena stigao do trećeg mesta na tabeli, a da su arbitri donosili ispravne odluke, "rosoneri" bi zajedno sa gradskim rivalom Interom evropska takmičenja pratio samo putem televizije.

Najveći dobitnik zahvaljujući greškama sudija posle Milana bio je Kjevo sa devet bodova, dok su Napoli, Lacio i Sampdorija 'nagrađeni' sa po sedam.

Šampion Juventus je profitirao sa samo dva boda, pa bi čak i u slučaju ispravnih odluka osvojio titulu.


Evo kako bi izgledala tabela Serije A da sudije nisu grešile: 

1. Juventus 85 87 (+2) Liga šampiona
2. Napoli 71 78 (+7) Liga šampiona
3. Fiorentina 71 70 (-1) LŠ kvalifikacije
4. Roma 66 62 (-4) Liga Evrope
5. Udineze 60 66 (+6) Liga Evrope
6. Milan 58 72 (+14)
7. Katanija 55 56 (+1)
8. Inter 55 54 (-1) 
9. Lacio 54 61 (+7)
10. Parma 52 49 (-3)
11. kaljari 46 47 (+1)
12. Bolonja 46 44 (-2)
13. Torino 44 39 (-5)
14. Atalanta 42 40 (-2)
15. Đenoa 39 38 (-1)
16. Kjevo 36 45 (+9)
17. Sampdorija 35 42 (+7)
18. Palermo 35 32 (-3) Serija B
19. Sijena 33 30 (-3) Serija B
20. Peskara 25 22 (-3) Serija B

Rade Savić svetski rekorder u benč-presu! (VIDEO)

Reprezentativac Srbije u dizanju tegova, Rade Savić, podigao je 290 kilograma u benč - presu i time oborio svetski rekord.
Rade Savić, reprezentativac Srbije u dizanju tegova (benč - pres), ponovo je postao je svetski rekorder nakon što je podigao 290 kilograma. 

Ovim ''izbačajem'' je popravio lični i svetski rekord za čak 15 kilograma. Savić je apsolutni pobednik u ovoj disciplini. 

Siguran start Troickog


Viktor Troicki očekivano se plasirao u drugo koluo turnira u Diseldorfu. Naš teniser je na startu savladao Amerikanca Majkla Rasela 3:6, 6:3, 6:4.
Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Diseldorfu pošto je danas na startu savladao Amerikanca Majkla Rasela sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:3, 6:4.
Bio je to prvi međusobni duel 44. i 97. tenisera sveta, a Troicki je, slično kao u većem delu sezone, igrao sa mnogo oscilacija.
Troicki1.jpg
Prvi set obeležen je sa četiri brejka odmah na početku, Amerikanac je kasnije bio sigurniji i zasluženo poveo sa 1:0, ali je Troicki u pravom trenutku podigao igru i nametnuo odgovarajući tempo, ponajviše zahvaljujući odličnom servisu. Dobio je drugi set istim rezultatom, a u trećem je srušio otpor sedam godina starijeg Amerikanca u devetom gemu, kada je poveo sa 5:4 i rutinski okončao susret nakon neštio manje dod dva sata igre, iskoristivši drugu meč loptu.
U borbi za četvrtfinale Troicki igra protiv Slovenca Grege Žemlje, koji je pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 5:7, 6:0, 6:2.
Turnir u Diseldorfu, na kojem je Janko Tipsarević prvi nosilac, igra se za ukupan nagradni fond od 467.800 evra. Tipsarević je slobodan u prvom kolu, a njegov rival na startu je kvalifikant, Argentinac Gvido Pelja, koji zauzima 103. mesto na ATP listi.

Vranješ i Matić kandidati za selektora


Ljubomir Vranješ i Vladan Matić kandidati za selektora reprezentacije. Selektor će biti poznat ovog vikenda, posle još jedne runde razgovora.
Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije imenovao je na današnjem sastanku u Beogradu Ljubomira Vranješa i Vladana Matića za mesto selektora reprezentacije u preostale dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Ljubomir-Vranjes.jpg
Ljubomir Vranješ
Oni su kandidati za preostale dve utakmice kvalifikacija, ali će budući selektor verovatno ostati i posle toga.
Predsednik RSS Velimir Marjanović i generalni sekretar Božidar Đurković razgovarali su sa obojicom trenera.
"Obojica su izgradili ime u igračkom smislu, a trenersko iskustvo su počeli u inostranstvu. Ko god bude vodio reprezentaciju, biće u mnogo teškoj situaciji jer neće imati nijedan čestiti trening. Obojica smatraju da mogu da prođu na Evropsko prvenstvo, ali garancije nije dao nijedan", rekao je Đurković delegatima.
Selektor će biti poznat ovog vikenda, posle još jedne runde razgovora, a biće izabran elektronskim glasanjem delegata UO.
Vladan-Matic.jpg
Vladan Matić
Srbija u preostalim mečevima kvalifikacija igra protiv Rusije 12. i protiv Bosne i Hercegovine 16. juna.
"Obojica su prihvatila da vode reprezentaciju i posle kvalifikacija, ali ćemo o tome pregovarati posle njih", rekao je Đurković.
Srbija je treća u sedmoj kvalifikacionoj grupi s pet bodova, koliko ima i druga Austrija, dok je prva Rusija sa šest bodova. BiH je četvrta, bez bodova. UO je danas i konstatovao sporazumni raskid ugovora sa dosadašnjim selektorom Veselinom Vukovićem.

Raul: Nikad u Barsu!


Raul Gonzales otkrio da je Barselona dva puta pokušala da ga dovede u svoje redove, ali da on to nikako nije mogao da učini jer je pravi Madridista. Juventus čak tri puta pokušao da dovede legendu "kraljevskog kluba".
Legendarni fudbaler madridskog Reala Raul Gonzales otkrio je danas da je Barselona u dva navrata pokušala da ga dovede.
Raul.jpg
"Nikada ne bih mogao da igram za Barselonu, zato što sam ja pravi Madridista. Madrid je moj grad, tamo sam rođen i odrastao. Moj brat, sestra, porodica, svi žive u Madridu", rekao je Raul španskim medijima.
On je za ekipu Reala igrao od 1994. do 2010. godine, a sa kraljevskim klubom osvojio je tri Lige šampiona, šest titula u Primeri i dva Interkontinentalna kupa.
Raul je naveo i da je svojevremeno za njega interesovanje pokazivao Juventus.
"Čak tri puta mi je Juventus slao zanimljive ponude, ali nisam mogao sebe da zamislim da živim u Torinu", dodao je Raul, koji je 2010. otišao u nemački Šalke, a posle dve sezone u Gelzenkirhenu karijeru je nastavio u katarskom Al Sadu.
"Moj odlazak iz Reala nije imao veze sa dolaskom Murinja u klub. Već sam odlučio gde ću da idem, bio mi je potreban novi izazov", zaključio je Raul.

Danilović nije ometao rad policije


Beogradska policija izdala saopštenje u kojem otkriva da je Predrag Danilović u noći incidenta na Košutnjaka sarađivao sa organima reda, kao i da se sam javio u Urgentni centar.
Nekoliko dana posle incidenta na Košutnjaku u kojoj je povrede zadobio Predrag Danilović, oglasila se i Beogradska policija, koja je izdala zvanično saopštenje:
Danilovic.jpg
"Beogradska policija obavila je razgovor sa predsednikom UO KK 'Partizan' Predragom Danilovićem na okolnosti incidenta koji se u noći između 17. i 18. maja dogodio u restoranu 'Kafanica' na Košutnjaku, kada je Danilović zadobio teške telesne povrede.
Imajući u vidu kontradiktorne informacije i spekulacije koje su se pojavile u medijima, policija saopštava da je patrola izašla na lice mesta po pozivu građana i da tom prilikom, Danilović nije ometao i sprečavao službena lica u obavljanju dužnosti.
Danilović se nakon incidenta u toku noći sam javio u Urgentni centar, gde je zatražio lekarsku pomoć, a po ukazanoj pomoći policiji je dao izjavu.
Policija intezivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja".

Bojić registrovao mečeve 11. kola


Predrag Bojić, direktor takmičenja Superlige Srbije, registrovao mečeve 11. kola, pošto su dužni klubovi izmirili svoje finansijske obaveze. Kažnjen Miroslav Nikolić.
Direktor takmičenja košarkaške Superlige Srbije Predrag Bojić registrovao je danas utakmice 11. kola pošto je pet klubova izmirilo finansijske obaveze.
Zvezda-Mega.jpg
U saopštenju objavljenom na sajtu Košarkaške lige Srbije, navodi se da su Metalac, Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Sloboda izmirili finansijske obaveze, pa je Bojić utakmice 11. kola registrovao postignutim rezultatima.
Bojić je 16. maja suspendovao pet klubova jer nisu izmirili finansijske obaveze i zapretio da će, ako do 21. maja to ne učine, utakmice 11. kola registrovati službenim rezultatom.
U saopštenju se navodi i da je Liga kaznila trenera Radničkog iz Kragujevca Miroslava Nikolića sa 236.000 dinara zbog javnog i nesportskog kritikovanja sudijskih odluka u medijima.
Iz Superlige je upozoreno da međusobna vređanja, insinuacije, etiketiranja i napadi na sudije mogu nauditi ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja.
U saopštenju se pozivaju klubovi da imaju poverenja u ljude koji su sami izabrali - sudije i ostale koji vode Ligu i da svojim ponašanjem izbegnu kazne koje će biti još rigoroznije.

Novi Pazar ne napušta takmičenje


Fudbalski klub Novi Pazar neće istupiti iz Super lige Srbije, iako Upravni odbor tog kluba smatra da je šampionat neregularan, izjavio je danas portparol Redžep Korać. Novi Pazar u sredu igra utakmicu pretposlednjeg kola šampionata Srbije, u goste im stiže beogradski Rad.
Portparol Novog Pazara Redžep Korać izjavio je danas da je Upravni odbor tog fudbalskog kluba ocenio da je takmičenje u Super ligi Srbije neregularno, ali da je odbijen predlog klupskog Sekretarijata da istupi iz elitnog ranga.
Novi-Pazar.jpg
"Upravni odbor se na sednici složio sa Sekretarijatom da je nekoliko poslednjih prvenstvenih kola neregularno. Ipak, odbijen je predlog o istupanju, pa će Novi Pazar pokušati da sportski i pošteno izbori opstanak", rekao je Korać novinarima na Gradskom stadionu.
On je dodao da su u klubu putem medija saznali da Fudbalskom savezu Srbije treba da podnesu dokaze o nameštanju utakmica Donji Srem - BSK (0:1) i Sloboda - Radnički Kragujevac (0:2) i da ih ne plaši mogućnost kažnjavanja zbog iznošenja takvih tvrdnji.
"Mi i javnost u Srbiji sigurni smo da je takmičenje neregularno. Oni nama traže da im dokažemo ono što bi sami trebalo da pronađu. Timovi koji do pre par kola nisu mogli da garantuju da neće primiti tri gola na svom terenu, sada pobedjuju u gostima", rekao je Korać.
Novi Pazar trenutno zauzima pretposlednje, 15. mesto na superligaškoj tabeli sa 27 bodova, koliko ima i Radnički iz Kragujevca na 14. poziciji. Iz Super lige će ispasti dva kluba.
Fudbaleri Novog Pazara će sutra od 17 sati igrati protiv Rada, utakmicu pretposlednjeg 29. kola Super lige Srbije, a ulaz na tribine Gradskog stadiona je besplatan.

Sa Pinto: Oslabljeni na pobedu!


Portugalac Rikardo Sa Pinto, trener Crvene zvezde, izjavio je da će njegov tim protiv Slobode ići na pobedu, iako će igrati u znatno oslabljenom sastavu u odnosu na derbi. Sa Pinto očekuje titulu na Marakani naredne sezone, ako njegovi igrači "budu imali iste uslove kao i protivnici".
Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je danas da će njegovi fubaleri sledeće sezone biti šampioni Srbije, ako budu imali iste uslove kao i rivali u prvenstvu.
Sa-Pinto.jpg
"Ako sledeće godine budemo imali iste uslove kao i rivali, bićemo šampioni. Na kraju ove sezone moći ćemo da razgovaramo o mnogim stvarimna, a vrlo sam ponosan na svoje igrače koji nemaju iste uslove kao i protivnici", rekao je Sa Pinto novinarima na stadionu Zvezde.
On, međutim, nije želeo da odgovori novinarima o kojim se uslovima radi.
Zvezda je u subotnjem "večitom" derbiju izgubila od Partizna sa 1:0, posle čega, dva kola pre kraja Super lige, zaostaje za rivalom pet bodova na tabeli.
Sa Pinto je rekao da ga niko iz uprave kluba nije kontaktirao posle derbija i dodao da je sve što je radio na toj utakmici radio sa ubeđenjem.
"Posle utakmice možemo da govorimo o mnogo promena, ali ja sve što radim, radim sa ubedjenjem i nikad ne odustajem od toga. Igrači su odlično radili prethodne nedelje i kontrolisali su igru u prvom poluvremenu. Međutim, Partizan je imao posed lopte u drugom i stvorio
nekoliko šansi. Imali smo peh i da nam se povredi Darko Lazović, a nemamo igrače koji mogu da ga zamene", rekao je Sa Pinto.
Zvezda će u 29. kolu Super lige Srbije dočekati Slobodu iz Užica, a Portugalac je rekao da će taj duel biti težak jer je protivnik rasterećen.
Zvezda1.jpg
"Na ovom nivou nema lakih utakmica. Nećemo imati sve igrače na raspolaganju, što zbog povreda što zbog kartona, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe i da će nas srce i inteligencija odvesti do pobede. Slobada nema šta da dobije, igraće bez pritiska i doći će da uživa u utakmici", rekao je trener Zvezde.
Crveno-beli će biti oslabljeni neigranjem kapitena Nenada Milijaša, Mendeša Kadua i Nikole Maksimovića zbog suspenzija, Darko Lazović je povređen, a neizvestan je i nastup Marka Vešovića, Nikole Mikića i Nikole Petkovića.
"Ja uvek na teren izvedem najbolji tim. Zvezda ima pritisak da mora da pobedi na svakoj utakmici i onda ne možeš svima da daš šansu. Moraćemo da napravimo neke izmene i neki koji nisu igrali mnogo imaće priliku da pokažu šta znaju", rekao je Sa Pinto.
Utakmica između Crvene Zvezde i Slobode igraće se u sredu od 17 sati na stadionu u Ljutice Bogdana.

Mihajlovic: Matić mora mene da pozove


Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da, pošto nije on oterao Nemanju Matića iz reprezentacije, nije on taj koji treba da ga pozove nazad. Ako hoće da se vrati, treba da me pozove i kaže: "Šefe, ja bih da igram za Srbiju". Zar je to toliki problem? Da sam ga ja oterao, zvao bih ga, rekao je Mihajlović za "Sport".
Pitanje svih pitanja kada je reprezentacija Srbije u pitanju nisu bodovi potrebni za odlazak u Brazil (ponajviše zbog toga što je taj odlazak u domenu naučne fantastike), već igrači koje selektor Mihajlović poziva da obuku najdraži dres.
SM.jpg
Mediji i javnost Mihajloviću neskriveno zameraju izostavljanje sa spiska Adema Ljajića i, posebno, ove sezone sjajnog Nemanje Matića. Ni sam Mihajlović ne poriče fudbalske kvalitete pomenutog dvojca, ali razmimoilaženje sa njima u određenim stavovima koštalo ih je igranja u ovom kvalifikacionom ciklusu.
I dok se problem sa Ljajićem, u vezi sa pevanjem himne, čini nerešiv, jer nijedna strana nije spremna da popusti, onaj sa Nemanjom Matićem ne deluje kao nešto što jedan razgovor ne bi popravio. Međutim...
"Ako hoće da se vrati, treba da me pozove i kaže: 'Šefe, ja bih da igram za Srbiju.' Zar je to toliki problem? Da sam ga ja oterao, zvao bih ga", rekao je Mihajlović za "Sport".
Mihajlović je još jednom naglasio da nije u sukobu vezistom Benfike.
NM.jpg
"Još me nije zvao, a on zna kako stoje stvari - to nije moj problem. Trebalo bi sa njim da pričate. Otišao je dobrovoljno, rekao je da ne želi da igra za Srbiju. Meni ne treba izvinjenje, samo spremnost i želja da igra za reprezentaciju", zaključio je Mihajlović.

Partizan proslavlja titulu u Smederevu


Pretposlednje kolo Superlige donosi dve stvari - najverovatniju "overu" titule Partizana na gostovanju u Smederevu i kulminaciju žestoke borbe za opstanak. BSK iz Borče dočekuje Jagodinu, Radnički iz Kragujevca igra protiv Vojvodine a Novi Pazar protiv Rada. Crvena zvezda vida rane protiv Slobode.
Utakmicama 29. kola sredu se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije, a lideru Partizanu je za odbranu titule potrebno da na gostovanju poslednjeplasiranom Smederevu osvoji barem bod. Najzanimljivije bi trebalo da bude u duelima ekipa Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca koje dele pretposlenje mesto na tabeli i bore se za opstanak u Superligi.
Partizan.jpg
Izabranicima Vuka Rašovića to je, posle pobede u 144. večitom derbiju, prva "meč lopta" za šestu uzastonu šampionsku titulu.
Smederevci su odavno izgubili šanse za opstanak u Superligi, tako da sutra može da se očekuje otvorena igra oba tima.
Partizanov prvi pratilac, Crvena zvezda u poslednja dva kola ulazi sa pet bodova manje od lidera, a sutra će na svom stadionu dočekati užičku Slobodu.
U prvom delu sezone u Užicu crveno-beli su uz dosta problema i posle preokreta došli do pobede od 2:1.
Trener crveno-belih Rikardo Sa Pinto na sutrašnjem meču sigurno neće moći da računa na Darka Lazovića koji se povredio u večitom derbiju.
Pored ove dve utakmica najzanimljivije bi trebalo da bude u duelima ekipa koje se bore za opstanak u Superligi.
Ekipe Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca dele pretposlenje mesto na tabeli.
Uprava Novopazaraca nedavno je zapretila istupanjem iz lige zbog navodnih neregularnosti u šampionatu, a sutra će ova ekipa dočekati petoplasirani Rad.
Još teži posao imaće Radnički kojem u Kragujevac u goste dolazi trećeplasirana Vojvodina.
RKG-BSK.jpg
Brige oko opstanka još nije prebrinuo ni BSK, koji će u ovom kolu u Borči dočekati osvajača Kupa Srbije, ekipu Jagodine.
Radnički iz Niša trenutno zauzima 12. mesto na tabeli, a sutra će juriti pobedu na svom terenu protiv ivanjičkog Javora, dok će Donji Srem dočekati ekipu kulskog Hajduka.
U duelu dva tima iz sredine tabele fudbaleri Spartaka će u Subotici dočekati OFK Beograd.
Parovi 29. kola:
Svi mečevi počinju u 17 sati: Donji Srem - Hajduk, BSK - Jagodina, Spartak - OFK Beograd, Smederevo - Partizan, Crvena zvezda - Sloboda, Radnički Kragujevac - Vojvodina, Radnički Niš - Javor, Novi Pazar - Rad.
TABELA: Partizan 67, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 44, Rad 41, OFK Beograd 41, Sloboda 39, itd.

Ožiljak španskog fudbala


Mediji u Španiji likuju nad odlaskom Žozea Murinja sa klupe Real Madrida. "Poseban kraj", "Mnogo buke ni oko čega", "Ožiljak španskog fudbala", neki su od epiteta uz koje se spominje ime Portugalca. Zamera mu se svađa sa golmanom Ikerom Kasiljasom, dovođenje u pitanje izbora španskog selektora Visente del Boskea za najboljeg trenera u 2012. godini i stvaranje razdora među navijačima.
Murinjo napušta Real, Madrid i Španiju, a za razliku od sličnih situacija u Portugalu, Engleskoj ili Italiji, ovoga puta to ne čini praćen suzama. Naprotiv, svi, od novinara, javnosti, pa i većeg dela igrača. su zadovoljni što će videti leđa portugalskom treneru.
JM.jpg
Mediji u Španiji jednoglasni su danas u kritici odlazećeg Žozea Murinja, koji će na kraju sezone napustiti Madrid, tri godine pre isteka ugovora i bez osvojene Lige šampiona.
"Poseban kraj", "Mnogo buke ni oko čega", samo su neki od naslova tekstova u kojima novinari pokazuju nezadovoljstvo radom portugalskog stručnjaka. "Ostavio nas je sa nekoliko trofeja i mnogo muke", piše list „AS" i podseća da je Murinjov ugovor klub koštao 50 miliona evra i više od 160 miliona evra zbog pojačanja.
JM-2.jpg
Sportski komentator "El Munda" Orfeo Suarez smatra da je Murinjo unazadio klub i napravio ga gorim nego što je bio. Najviše mu je zamerena svađa sa golmanom Ikerom Kasiljasom, koji je pola sezone proveo na klupi, srozavanje ugleda kluba, dovođenje u pitanje izbora španskog selektora Visente del Boskea za najboljeg trenera u 2012 i stvaranje razdora među navijačima.
Katalonski dnevnik "Sport" prenosi da je "Murinjo bio ožiljak španskog fudbala", dok "Mundo Deportivo" ističe da, sem u nekoliko navrata, nije uspeo da zaustavi dominaciju Barselone u Španiji.

Liverpul hoće Kolo Turea


Fudbalski klub Liverpul namerava da dovede igrača Mančester sitija Kolo Turea, koji će u junu postati slobodan igrač. Ture je 2009. godine za 16 miliona funti iz Arsenala prešao u Mančester siti.
Uprava Liverpula traži zamenu sa Džejmija Karagera, koji je na kraju sezone završio karijeru, a britanski mediji su preneli da je klub sa Enfilda zainteresovan za 32-godišnjeg Turea.
Kolo-Ture-2.jpg
Mančester siti nije ponudio novi ugovor fudbaleru Obale Slonovače, pa će on od juna postati slobodan igrač. Ture je u više navrata izjavio da želi da ostane u Engleskoj.
Kolo-Ture.jpg
Ture je 2009. godine za 16 miliona funti iz Arsenala prešao u Mančester siti, za koji je odigrao 99 utakmica i postigao tri gola, ali i osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, FA kup i trofej Komjuniti Šild.

Camparini pred kaznom


Italijanski fudbalski savez mogao bi da pokrene disciplinski postupak protiv predsednika Palerma Mauricija Camparinija zbog "narušavanja ugleda" predsednika FIFA i UEFA, Sepa Blatera i Mišela Platinija.
Camparini, poznat po čestim smenama trenera kluba sa Sicilije, koji je ove sezone ispao iz Serije A, kritikovao je Blatera i Platinija prošle nedelje rekavši da ih treba "šutnuti nogom u zadnjicu".
Palermo-Mauricio-3.jpg
Kontroverzni fudbalski funkcioner reagovao je na poruku Blatera da je sankcionisanje Rome sa 50.000 evra zbog rasističkog ponašanja njenih navijača mala i neprihvatljiva kazna u nastojanju da se rasizam iskoreni sa stadiona.
Camparini je prošle nedelje u intervjuu lokalnom radiju, o kojem se naširoko pisalo u italijanskim medijima, nazvao Blatera rasistom.
Blater-i-Platini-2.jpg
"Kada je Italija osvojila titulu prvaka sveta Blater nije hteo da nam uruči nagradu. Kako nazivate nekoga ko mrzi Italijane? On je rasista", rekao je Camparini, kritikujući i Platinija zbog izjave da bi Napoli trebalo da završi renoviranje stadiona kako bi dobio licencu UEFA za igranje utakmica Lige šampiona u Napulju.
"Apsurdno je da birokrate odlučuju o pitanju stadiona. Ako je San Paolo dobar za igranje u Seriji A, zašto nije dobar za Ligu šampiona?. Predsednike FIFA i UEFA treba šutnuti nogom u zadnjicu", poručio je Camparini.
Palermo-Mauricio-2.jpg
U saopštenju FIGC navodi se da je Camparini prijavljen disciplinskoj komisiji, jer "ide dalje od legitimnog prava da kritikuje" i da je "narušio ugled" Blatera i Platinija.

Bodovi nade za Majorku


Fudbaleri Majorke pobedili su na svom terenu Betis sa 1:0 u poslednjoj utakmici 36. kola španske Primere, i tako zadržali šansu da opstanu u Prvoj ligi Španije. Majorka je do trijumfa nad Betisom došla zahvaljujući golu Izraelca Tomera Hemeda u 21. minutu.
Majorka je tokom većeg dela meča imala terensku inicijativu, a u par navrata su mogli i da udvostruce prednost, ali šanse koje su imali nisu realizovali.
Majorka-Betis-2.jpg
Ekipa Gregorija Mansana je ovom pobedom "pobegla" sa dna Primere, pošto sada imaju 32 boda i zauzimaju 19. mesto, dok sedamnaestoplasrani Deportivo iz Korunje, koji je prvi van zone ispadanja ima 35 bodova.
Betis ovim porazom ostaje na sedmom mestu sa 52 boda i predstoji mu velika borba za šesto mesto i siguran izlazak na međunarodnu scenu naredne sezone.
Majorka-Betis.jpg
Odigrano ranije: Deportivo - Espanjol 2:0, Barselona - Valjadolid 2:1, Levante - Rajo Valjekano 2:3, Saragosa - Atletik Bilbao 1:2., Hetafe - Valensija 0:1, Granada - Osasuna 3:0, Sevilja - Sosijedad 1:2.
Tabela: Barselona 94 boda, Real Madrid 81, Atletiko Madrid 72, Sosijedad i Valensija po 62, Malaga 54, Betis 52, Rajo Valjekano 49, itd.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger