Headlines News :

Zvezda u retro dresovima u čast "Marakane"

Written By maxtv on понедељак, 9. септембар 2013. | 23:29

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu će igrati u posebnim retro dresovima na meču sa Donjim Sremom u čast jubileja beogradske “Marakane”.

‘Crveno-beli’ su odlučili da ceo septembar bude u znaku jubileja, 50. rođendana svog stadiona, a za tu priliku su od Pume dobili dve garniture specijalno dizajniranih dresoa, koje će nositi samo u ovom mesecu.

Radi se o potpuno crvenim domaćim i belim gostujućim dresovima, u retro stilu, koji na grudima imaju stilizovano slovo M, koje označava “Marakanu”.

U klubu su, takođe, blizu odluke da povodom jubileja nagrade i navijače besplatnim ulazom na meč sa Donjim Sremom, koji se igra u subotu.

Eurobasket: Neka se spreme Belgijanci

Francuzi su gubili od Belgijanaca na poluvremenu, ali su onda Parker i drugovi dodali gas, preokrenuli i na kraju ubedljivo slavili - 82:65. Rusija upisala prvu pobedu - nad Turskom. Domaćin turnira izgubio od Poljske.

Belgija će biti prvi protivnik Srbije u narednoj fazi takmičenja, jer je izgubila od Francuske 82:65, iako je do poluvremena bila potpuno "drugačija slika" na semaforu.

Naime, Belgijanci su odličnom igrom na odmor otišli sa prednošću 46:34, ali su Toni Parker i družina odigrali fantastično u trećoj deonici i  potpuno preokrenuli rezultat, što im je na kraju omogućilo da dođu do ubedljive pobede.

Francuska je ovom pobedom došla do prvog mesta u Grupi A, pretekavši Ukrajinu, dok će Belgija u narednu fazu takmičenja ići sa trećeg mesta.

Poljska se pobedom od 71:61 nad domaćinom šampionata oprostila od Evropskog prvenstva, pa će tako Slovenci iz Grupe C u drugu fazu takmičenja preći bez bodova.

Španija će u narednu fazu takmičenja iz Grupe C preneti četiri boda, dok će Hrvatska u novoformiranoj grupi imati dva.

Reprezentacija Rusije je takođe zabeležila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu savladavši Tursku sa 89:77 u utakmici bez rezultatskog značaja u Grupi D, iz koje će u narednu fazu Italija, Finska i Grčka.

U Sredu nastavak Evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Desetog septembra širom Evrope igraće se 23 kvalifikaciona meča za SP 2014. u Brazilu.

Do sada nijedna evropska selekcija nije formalno obezbedila plasman, ali to već u utorak mogu da učine Italija, Nemačka, Holandija i Švajcarska.

Njima se ne može pridružiti Belgija, jer ne igra u utorak, baš kao ni Španija. Mesto na SP već su obezbedili domaći Brazil i četiri ekipe iz Azijske zone – Japan, Austalija, Iran i Južna Koreja.

Jedini tim koji nezavisno od drugih rezultata već u utorak može da slavi je Italija, dok preostala tri tima treba da pobede i nadaju se da će njihovi pratioci kiksirati, pa da im poslednja dva kola ne budu mnogo bitna.

Na programu je nekoliko istinski ključnih mečeva:

Jermenija – Danska igraju u Jerevanu tri meseca pošto su Mktarijan i drugovi šokirali svet i sa Parkena odneli bodove briljantnom pobedom 4:0. Sada su okolnosti promenjene, oba tima imaju isto broj bodova, izjednačena sa njima je i Češka, a Bugari na poziciji dva beže samo bod. Najbolji od te četvroke mora i da pobegne sa poslednjeg mesta na tabeli drugoplasiranih, jer samo osam od devet ide u baraž. Pobednik grupe je Italija.

Rumunija – Turska je pravi meč za 6 bodova. Naši susedi su imali dupli biti-ili-ne-biti program ovih dana, pošto su u petak do nogu potukli Mađarsku. Turci su u grupu ušli užasno, ali je u međuvremenu na klupu seo Fatih Terim, a sa njim je sve moguće .Pobeda domaćine stavlja u idealan položaj, gosti pobedom komplikuju sve u grupi. Pobednik grupe je Holandija.

Island – Albanija svakako nije meč koji očekujete na ovom mestu, ali se u evropskom fudbalu vremena menjaju, a žreb ume da se poigra i iz grupe ukloni sve ozbiljne timove. U njihovoj E grupi na korak od direktnog plasmana je Švajcarska, a drugo mesto trenutno drže Norvežani, sa bodom više od svojih i naših suseda. Island je u petak napravio reprizu “čuda u Bernu” povratkom od 1:4 do 4:4, itako sebe stavio u sasvim pristojnu situaciju da se izbori za baraž. Albanci su pokvarili svoje izglede porazom u Sloveniji, koja se takođe šunja, sa bodom manje od Islanda i Albanije. Ako u Rejkjaviku bude nerešeno, a preostale mečeve dobiju favoriti, Slovenci će sredu dočekati na poziciji dva.

Rusija – Izrael na prvi ne pogled ne izgleda mnogo neizvesno, zbog četiri boda razlike, ali Izraelci imaju meč manje. Situacije je još zanimljivija ako znamo da Rusi imaju istoriju neuspeha u ključnim mečevima (šifra: Nejc Pečnik), a Izraelci su neretko pobeđivali favorite na strani. Početak kvalifikacija za Kapelovu ekipu bio je savršen, ali je dupli poraz od Portugala i Severne Irske pokazao da je sve otvoreno u grupi. Sa druge strane, Rusi od Portugala imaju bod i meč manje, pa bi mogli i direktno u Brazil, ako uspešno prebrode ovaj meč.

U našoj A grupi ne igraju timovi koji su izborili direktan ili plasman u baraž, ali ostala četiri tima kreću u rasplet na dnu. Te utakmice na prvi pogled ne znače previše, ali su zapravo izuzetno važne, jer od njih zavisi raspored šešira u budućim kvalifikacijama. Znajući koliko retko naša reprezentacija i klubovi pobeđuju timove iz jačih šešira, jasno je da je koncentracija u preostala dva nastupa bitnija nego što izgleda.

Parovi i tabele
Grupa A (8/10): Belgija 22, Hrvatska 17, Srbija 8, Makedonija 7 (-), Vels 6 (-), Škotska 5.

Vels – Srbija
Makedonija – Škotska

Grupa B (7/10): Italija 17, Bugarska 10, Češka 9, Jermenija 9, Danska 9, Malta 3

Italija – Češka
Malta – Bugarska
Jermenija – Danska

Grupa C (7/10): Nemačka 19, Švedska 14, Austrija 11, R. Irska 11, Kazahstan 4, Farska ostrva 0

Kazahstan – Švedska
Austrija – Republika Irska
Farska ostrva – Nemačka

Grupa D (7/10): Holandija 19, Rumunija 13, Mađarska 11, Turska 10, Estonija 7, Andora 0

Rumunija – Turska
Andora – Holandija
Mađarska – Estonija

Grupa E (7/10): Švajcarska 15, Norveška11, Albanija 10, Island 10, Slovenija 9, Kipar 4

Kipar – Slovenija
Island – Albanija
Norveška – Švajcarska

Grupa F (7/10): Portugal 17 (+), Rusija 15, Izrael 11(-), S. Irska 6, Azerbejdžan 4, Luksemburg 3

Luksemburg – Severna
Irska Rusija –Izrael

Grupa G (7/10): Bosna i Hercegovina 16, Grčka 16, Slovačka 12, Letonija 7, Litvanija 5, Lihtenštajn 2

Grčka – Letonija
Slovačka – Bosna i Herzegovina
Litvanija – Lihtenštajn

Grupa H (8/10): Engleska 15(-), Crna Gora 15, Ukrajina 14(-), Poljska 10(-), Moldavija 5, San Marino 0(-)

Ukrajina – Engleska
San Marino – Poljska

Grupa I (6/8): Španija 14, Francuska 11, Finska 6, Gruzija 5, Belorusija 4

Belorusija – Francuska
Gruzija – Finska

(-) meč manje
(+) meč više

Terens Kinsi nekadašnji NBA igrač novo pojačanje KK Partizana

KK Partizan doveo je prvo zvučno pojačanje za predstojeću sezonu, stigao je bek Terens Kinsi, prenose "Novosti".

Amerikanac je nekada igrao za Golden Stejt Voriorse, Klivlend Kavalirse, Anadolu Efes, Fenerbahče, te Pezaro i Unikahu prošle sezone.

Kioni (29, 200) je u ponedeljak je potpisao ugovor sa srpskim i regionalnim šampionom, pa se očekuje da narednih dana stigne u Beograd. Kinsi je upoznat sa atmosferom koja ga očekuje u "Pioniru", jer je kao član Efesa igrao protiv Partizana 2011. godine.

Kinsi je bio solidan u prvom delu prošle sezone beleživši prosečno 12,4 poena uz 6,6 skokova i 2,1 ukradenu loptu sa Skavolini iz Pezara, dok je na pet mečeva za Unikahu imao tek 2,2 poena i 3,2 skoka po utakmici. 

Studirao je na Južnoj Karolini, a u NBA je otišao kao nedraftovani igrač. U četiri evroligaške sezone prosečno je beležio 8.8 poena uz 3 skoka, 1,1 asistenciju u 1,4 ukradene lopte. Za dva je prosečno šutirao 49,6%, a za tri poena 28,4%. 

Meč karijere odigrao je protiv Fenerbahčea u novembru 2009. godine kada je imao indeks korisnosti 29. Najefikasniji je bio iste sezone protiv Cibone sa 21 poenom. 

Partizan nije mogao da dovodi igrače do pre pet dana jer mu je račun bio u blokadi. Međutim, "crno-beli" je ipak dobio jedno pojačanje pre Kinsija, jer je četvorogodišnji ugovor potpisao 19-godišnji Francuz Boris Dalo.

Eurobasket: Teletovićevih 31 nedovoljno za prolaz

Teletovićev 31 poen doneo pobedu BiH nad Litvanijom, ali nedovoljnu za prolaz. Linas Kleiza raspršio snove BiH o daljem plasmanu. Na kraju, BiH pobedila Litvaniju sa 78:72. Italijani, uz poteškoće, pobedili Švedsku. Hrvati ubedljivi protiv Čeha, koji polako pakuju kofere.

Mirza Teletović i drugovi, praktično, sami sebe izbacili sa Evropskog prvenstva. Imali su 16 poena prednosti nad Litvancima, i više nego što je potrebno za plasman u narednu rundu, ali ih je šut, koji ih je sjajno služio do svega tri minuta pre kraja, naprasno izdao.

Aleksandar Petrović i njegovi košarkaši ostali su dosledni svojoj igri, koja im je i donela veliku prednost, ali u završnici meča nešto je zaškripalo u napadu. Promašaji do tada odličnih Mirze Teletovića i drugova jednostavno su pogurali Litvaniju ka narednoj fazi takmičenja.

Na kraju, BiH je pobedila Litvaniju sa 78:72 (18:18, 13:12, 26:22, 21:20), ali im je za plasman dalje bila potrebna pobeda sa deset ili više poena razlike.

Ujedno, da je Litvanija izgubila takvim rezultatom, oprostila bi se od druge faze takmičenja.

Imala je BiH tri minuta pre kraja prednost od 16 poena zahvaljujući fenomenalnom Mirzi Teletoviću, ali je u završnici "proradio" Linas Kleiza kod Litvanaca.

Fantastični Kleiza je meč završio sa 20 poena i deset skokova, dok je Teletović upisao 31 poen i sedam uhvaćenih lopti.

U meču D grupe selekcija Italije, uz mnogo muke, savladala je Švedsku sa 82:79 i tako zadržala prvo mesto i maksimalan učinak.

Košarkaši Hrvatske su u Celju u utakmici C grupe bili ubedljivi protiv Češke sa 70:53 i osigurali mesto u drugoj fazi. Ujedno, Česi su nakon ovog poraza izgubili mogućnost za dalje takmičenje.

Boatenga rasisti "proterali" iz Italije

Kevin Prins Boateng napustio je Italiju i Milan i vratio se u Nemačku zbog rasističkih incidenata, izjavio je finansijski direktor Šalkea Peter Peters.

On je za "Bild sport" rekao da je predsednik Milana Silvio Berluskoni obećao Boatengu da će ga pustiti iz kluba, ukoliko se ekipa plasira u Ligu šampiona.

Boateng je u revanš meču plej-ofa za LŠ postigao dva gola u pobedi protiv PSV-a iz Ajndhovena 3:0 i Berluskoni je odmah potom ispunio obećanje. Njegov transfer u Šalke vredan je 11 miliona evra.

Reprezentativac Gane je početkom 2013. godine izazvao veliku polemiku u Italiji, nakon što je prekinuo prijateljsku utakmicu protiv Pro Patrije zbog rasističkih uvreda sa tribina.

Boateng je u Milan stigao 2010. godine iz Porsmuta, a prethodno je igrao za Hertu, Hamburg i Totenhem.

Prethodnih sezona bio je jedna od najboljih igrača "rosonera" za koje je odigrao tačno 100 utakmica i postigao 17 golova.

Eurobasket: Makedonci pakuju kofere

Letonija, bez većih poteškoća, pobedila Makedoniju sa deset poena razlike. Makedonci pakuju kofere, čime Srbija prenosi maksimalna četiri boda u narednu rundu. Španija sa "pola gasa" dobila Gruziju, Finska bolja od Grčke, Ukrajina od Velike Britanije.

Košarkaška reprezentacija Letonije pobedila je Makedoniju sa 76:66, u petom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Makedonija je tako eliminisana već posle prve faze takmičenja i omogućila Srbiji da u drugu fazu prođe sa maksimalna četiri boda.

Letonce su do trijumfa predvodili Kaspars Berzins i Kristaps Janicenoks sa po 15 poena, dok je u Makedoniji najefikasniji bio Pero Antić sa 16 pogodaka.

Letonija je tako došla do treće pobede, a plasman te reprezentacije u drugu fazu zavisiće od duela Litvanije i BiH.

Ukrajina je nastavila sa dobrim partijama, pošto je u Grupi A dobila Veliku Britaniju sa 87:68.

Finska je u Grupi D pobedila Grčku sa 86:77, dok je u Grupi C Španija savladala Gruziju sa 83:59.

Srbija će svoj meč poslednjeg kola Grupe B igrati večeras od 21.00 protiv Crne Gore, koja je ranije ostala bez šanse za dalji plasman.

WTA lista: Jelena ponovo u top 10

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković vratila se posle više od dve godine među deset na VTA listi, odnosno ove nedelje zauzima deseto mesto sa 3.245 bodova. Amerikanka Serena Vilijams prva, ispred Beloruskinje Viktorije Azarenke i trećeplasirane Ruskinje Marije Šarapove.

Ana Ivanović se spustila dva mesta na listi i trenutno je 17. sa 2.720 bodova, dok je treći reket Srbije Bojana Jovanovski i dalje 58. sa 1.046 bodova.

Vesna Dolonc je nazadovala za četiri pozicije i sada je 94. sa 695 bodova, dok je veliki skok od 24 mesta ostvarila Aleksandra Krunić koja je sada 134. sa 468 poena.

Amerikanka Serena Vilijams je učvrstila sa 12.260 bodova prvo mesto na BTA listi posle osvojene titrule na Ju-Es Openu, ispred Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 9.505 i trećeplasirane Ruskinje Marije Šarapove sa 7.866 bodova.

Poredak prvih 20 teniserki na VTA listi:

1. (1) Serena Vilijams (SAD) - 12.260

2. (2) Viktorija Azarenka (Belorusija) - 9.505

3. (3) Marija SSarapova (Rusija) - 7.866

4. (4) Agnješka Radvanska (Poljska) - 6.335

5. (6) Na Li (Kina) - 5.565

6. (5) Sara Erani (Italija) - 4.325

7. (7) Marion Bartoli (Francuska) - 3.746

8. (8) Karolina Voznijacki (Danska) - 3.645

9. (9) Angelika Kerber (Nemačka) - 3.420

10. (12) Jelena Janković (Srbija) - 3.245

11. (10) Petra Kvitova (Češka) - 3.170

12. (13) Roberta Vinči (Italija) - 3.065

13. (16) Slouns Stivens (SAD) - 3.045

14. (14) Kirsten Flipkens (Belgija) - 2.806

15. (20) Karla Suarez Navaro (Španija) - 2.775

16. (18) Sabine Lisicki (Nemačka) - 2.770

17. (15) Ana Ivanović (Srbija) - 2.720

18. (11) Samanta Stosur (Australija) - 2.715

19. (19) Simona Halep (Rumunija) - 2.630

20. (17) Marija Kirilenko (Rusija) - 2.620

US Open finale Đoković-Nadal - više od igre

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i fenomenalni Španac Rafel Nadal večeras od 23 sata boriće se za titulu šampiona Ju-Es opena, ali i za mnogo više od "običnog" gren slema trofeja, jer bi obračun u Njujorku mogao da bude prelomni u jednom od najvećih rivalstava u istoriji belog sporta.

Đoković i Nadal igraće za svoju drugu titulu na Ju-Es openu, obojica su tu prvu osvojili pobedom protiv "ovog drugog", Srbin je u petom finalu, četvrtom uzastopnom, a Španac u trećem.

Ujedno, biće to njihov 37. međusobni duel i na taj način oboriće rekord u Open eri, pošto su Ivan Lendl i Džon Mekinro odigrali 36.

Nadal je do sada ostvario 21 trijumf, Đoković 15, a Španac je dobio dva poslednja duela - polufinale Rolan Garosa i finale Montrreala, dok je Đoković ove godine slavio samo u finalu Monte Karla.Nadal igra za svoju 13. gren slem titulu, a Đoković za sedmu.

Đoković je u polufinalu posle velike borbe savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku 3:2 i pokazao da je spreman za veliki duel sa Nadalom.

"Moram bolje u finalu, znam šta me čeka tamo. Nadal ne servira više jako, kao recimo 2010. godine kada me je pobedio ovde u finalu, sad je agresivvniji, sjajno riternira, znam šta mogu da očekujem od njega. Igrali smo u Montrealu, odlučile su jedna ili dve lopte i sličan meč očekujem u finalu", izjavio je Đoković.

Nadal, koji nije prošle godine igrao u Njujorku zbog povrede, u polufinalu je rutinski nadigrao Francuza Rišara Gaskea 3:0.

"Ovo je neverovatno, posle svega što se dešavalo prošle godine, prilika da igram u finalu je kao ostvarenje sna. Novak je odličan takmičar, igrao je često ovde u finalima, on je veliki šampion i biće to težak meč za mene", rekao je Španac.

Đoković je plasmanom u finale sačuvao prvo mesto na ATP listi, bez obzira na ishod večerašnjeg meča, ali ukoliko izgubi razlika će biti samo 120 poena, dok bi u slučaju trijumfa imao 1.720 poena viška i tako mnogo lakše sačuvao "broj 1" do kraja godine.

Reprezentacija Srbije stigla u Kardif

Oslabljena ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije stigla je u Kardif, gde će u utorak uveče odigrati duel sa Velšanima u nastavku kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu. Srbija posle remija sa Hrvatskom (1:1) nema više ni teoretske šanse da se plasira na Mundijal. Utakmica između Velsa i Srbije igra se u utorak od 20.45 sati.

Dodatni problem za selektora Sinišu Mihajlovića biće izostanak suspendovanih Nemanje Matića, Zorana Tošića i Aleksandra Mitrovića, povređenog Miralema Sulejmanija, kao i Nevena Subotića, koji neće igrati za državni tim do kraja godine.

Ipak, optimizma ne nedostaje u srpskom timu, a napadač Filip Đorđević, koji će u timu zameniti Mitrovića, najavljuje pobedu kao lepu uvertiru za sledeće kvalifikacije.

"Raspoložženje među igračima je dobro, jer smo pokazali da ima nade za bolje sutra. Kvalitet je tu, treba samo verovati u ovaj tim. U Kardifu počinju pripreme za sledeće kvalifikacije. Idemo na pobedu, iako ima dosta povređenih igrača. Međutim, svi koji su došli u Vels, maksimalno su motivisani. Utakmica protiv Hrvatske zaista je donela ohrabrenje. Prema prikazanom na terenu, trebalo je da pobedimo, publika je to primetila i nagradila. Imamo višše samopouzdanja i u Velsu treba da nastavimo u istom stilu", poručio je centarfor Nanta, a preneo zvanični sajt FSS-a.

Da je srpski tim, bez obzira na rezultatski neuspešne kvalifikacije za Brazil, na dobrom putu, smatra i Nenad Tomović.

"Hrabri činjenica da i protiv jakih ekipa pokazujemo napredak. Tako je bilo i protiv Kolumbije i u utakmici protiv Hrvatske. A o motivu - izlišno je pričati, dugo igramo fudbal i znamo ššta znači dres državnog tima i igranje za reprezentaciju, svakako da ima motiva da se odigra do kraja kvalifikacija kako treba", poručio je Tomović.

Utakmica između Velsa i Srbije igra se u utorak od 20.45 sati.

Serena Vilijams osvojila US Open

Serena Vilijams pobednica je Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država. Ona je u finalu savladala Viktoriju Azarenku sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (6:8), 6:1. Meč je trajao dva časa i 48 minuta.

Serena Vilijams još jednom je potvrdila dominaciju u ženskom tenisu. Posle velike borbe u tri seta, savladala je Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:1. Beloruskinja je pružila otpor dostojan finala gren slema, ipak, nedovoljno da skine Amerikanku sa trona.

Na startu meča teniserke su razmenile po jedan brejk. Usledio je miran period igre u kome su obe teniserke osvajale svoje servise. Kada se očekivalo da set uđe u taj-brejk, Serena uspeva da oduzme servis protivnici za 6:5. Potom je bila sigurna na svoj servis i dobija prvi set.

U drugom setu Amerikanka je krenula silovito. Uz dva brejka dolazi do prednosti od 4:1. Beloruskinja se nije predavala. Azarenka uspeva da nadoknadi prednost protivnice i set je rešen u taj brejku. Posle velike borbe Azarenka dobija ovaj period igre sa 8:6 i stiže do izjednačenja u setovima.

To je bilo sve što je Azarenka pružila u ovom finalu. U odlučujućem setu, Serena je bila neumoljiva. Dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem za ubedljivih 6:1 u trećem setu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger