Headlines News :

Liga Evrope: Zvezda poklekla u Odesi

Written By maxtv on четвртак, 1. август 2013. | 22:45

Crvena zvezda je poražena u Ukrajini, što je više od svega plod dve stvari - vrlo loših reakcija u defanzivi ali i krajnje diskutabilnog sudijskog kriterijuma. Strelac za crveno-bele bio je Vukan Savićević, dok su precizni za Černomorec bili Rijera, Đa Đeđe i Antonov.


Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Odesi od Černomoreca sa 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Gol za Zvezdu postigao je Vukan Savićević u 59. minutu meča. Strelci za Černomorec bili su Sito Rijera u 32, Frank Đa Đeđe u 38. i Oleksij Antonov u 78. iz penala. Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.
Zvezda je večeras igrala bolje nego u meču sa IBV-om u prošlom kolu, ali je Černomorec iskoristio sve njene greške.
Crveno-beli su imali inicijativu u 32. minutu, kada je domaćin poveo. Odbrana Zvezde loše je reagovala na jednu dugačku loptu, na koju je naleteo Đa Đeđe i lobovao golmana, ali je sa gol linije izbio Jovan Krneta, samo da bi se ona odbila do Rijere, koji je sa pet metara lako smestio u mrežu.
Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0, kada je Oleksij Gaj uputio dugačku loptu ka Zvezdinom šesnaestercu, koja je pronašla put do Đa Đeđea, a on je sa oko 11 metara zakucao Bajkoviću iza leđa.
Zvezda je u drugom poluvremenu imala inicijativu, koju je krunisala u 59. minutu. Akciju je pokrenuo Filip Mladenović centaršutom do Abiole Daude, koji je preskočio, a onda je lopta došla do usamljenog Savićevića, kome nije bilo teško da smanji prednost domaćih.
Zvezda je nastavila da napada i dalje, ali se to zaustavilo u 77. minutu, kada je Vešović startovao na Andersona Mineiru, a sudija je dosudio penal, koji je Antonov mirno iskoristio za 3:1.
To kao da je zaustavilo Zvezdu koja nije imala snage da napravi nešto više.
Kada je dosuđen penal, na stadionu su izbili incidenti, jer su navijači Zvezde prodrli na donji deo tribine na kojoj su bili smešteni i sukobili su se sa redarima i domaćim navijačima, nakon čega je intervenisala policija. Huligani su se vratili na svoj deo tribine, ali su nastavili još neko vreme da se gađaju stolicama sa domaćim navijačima.
Kostić: Uveren sam u pobedu u Beogradu
Pomoćni trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Kostić nije bio zadovoljan suđenjem nakon poraza Crvene zvezde od Černomoreca, ali je naglasio da su crveno-beli sposobni da nadoknade minus od dva gola u revanšu u Beogradu.

"Naravno da rezultatom nisam zadovoljan, jer smo igrali otvoreno, napadali i stvorili nekoliko dobrih prilika koje nismo uspeli da realizujemo, tačnije Kasalica i Pečnik nisu najbolje reagovali u završnicama napada. Priliku da nadoknadimo propušteno imaćemo u Beogradu, i ja sam uveren u pobedu pred našim navijačima", rekao je Kostić.
On je dodao da je, što se kriterijuma suđenja tiče, ono moralo biti objektivnije.
"Mogli smo da vidimo dvostruke aršine i kod dosuđivanja penala, i kod dodeljivanja žutih kartona. Fudbal je igra kontakta, i s obzirom da nije bilo prljavih startova, bez razloga smo dobijali javne opomene, s obzirom da domaćin nije zaradio nijednu", kazao je Kostić.
Savićević: Prolazimo ako ne budemo primili gol
Strelac jedinog gola za Crvenu zvezdu u današnjem porazu od fudbalera černomoreca, Vukan Savićević rekao je da je siguran da će njegova ekipa proći u sledeću rundu ako ne primi pogodak u revanšu u Beogradu.
"Trebalo je u prvom da ih napadnemo kao na početku drugog poluvremena. Vraćamo se kući da se odmorimo, uspemo li da zadržimo mirnu mrežu siguran sam da ćemo proći dalje jer ćemo im dati dva gola", rekao je Savićević novinarima posle utakmice u Odesi.
Zvezda je izgubila u gostima od černomoreca sa 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Miloš Ninković je istakao da Zvezda prima golove "kao deca".
"Videlo se da su fizički spremniji, ali smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Primamo golove kao deca, znali smo gde preti opasnost, ali ništa nismo uradili povodom toga. Brine me što smo ponovili greške sa Islanda, a uliva mi nadu igra iz drugog poluvremena", istakao je Ninković.
Desni bek Marko Vešović, koji je napravio penal za treći gol Černomoreca, ocenio je da je sudija imao različiti kriterijum i da njegovoj ekipi nije dosudio "dva čista jedanaesterca".
"Penal nije postojao, sudija je imao različiti kriterijum, nama nije svirao dva. Sasekao nas je u zlo vreme, ali možemo dalje. Primali smo golove iz grešaka, možda će da zvuči malo nelogično, ali oni osim tri gola nisu uradili ništa specijalno. Imamo velike šanse, trebalo bi da ispravimo greške", kazao je Vešović.
Napadač Filip Kasalica istakao je da je nezadovoljan suđenjem na utakmici u Odesi.
"Ne znam da li da komentarišem suđenje, meni je dao žuti karton za simuliranje, a na drugoj strani u istoj situaciji njima je dosudio penal. Prvo poluvreme smo odigrali loše, nisam iskoristio veliku priliku pa smo primili dva izuzetno naivna gola", rekao je Kasalica.
Golman crveno-belih Boban Bajković kazao je da njegova ekipa treba da bude pametnija u revanšu.
"Na trenutke je bilo dobro, na momente loše. Izgubili smo, ništa strašno, možemo da ih eliminišemo samo treba da budemo pametniji nego u Odesi", naveo je Bajković.

Volkovu tri meča suspenzije

Bek Partizana Vladimir Volkov dobio je tri utakmice neigranja zbog isključenja na utakmici sa Širakom, na zasedanju Disciplinske komisije UEFA.
Partizan je bez standardnog levog beka igrao i sa Ludogorecom u Razgradu, kada je tu poziciju pokrivao Nikola Gulan.
Posle odluke UEFA izvesno je da Volkvo neće igrati u revanšu sa bugarskim prvakom, kao ni u prvoj utakmici plej of runde, bilo da Partizan prođe u narednu rundu kvalifikacija za LP ili se prebaci u Ligu Evrope.
U beogradskom revanšu protiv Bugara neće igrati ni Miloš Jojić, koji je u sredu isključen zbog dva žuta kartona, ali pravo nastupa ponovo će imati Aleksandar Mitrović, koji je priliku da nastupi na EP za igrače do 19 godina i dobio zato što ovog leta odslužuje poslednje tri utakmiceprošlosezonske kazne zarađene u Azerbejdžanu. 

Srpski fudbal ovog leta prolazi kroz agoniju zbog neverovatne nediscipline – zaključno sa isključenjem Jojića u Razgradu naši klubovi su dobili po jedan crveni karton u svakom dvomeču u kojem su igrali i ubedljivo vode u toj kategoriji.

Ana u osmini finala Karlsbada

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedom nad Dominikom Cibulkovom plasirala se u osminu finala turnira u Karlsbadu. Ana Ivanović

Ana je savladali Slovankinju rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:2), a meč je obeležio veliki broj brejkova i preokreta. Tako je Ana već u prvom setu tri puta izgubila gem na svoj servis što je bilo dovoljno Cibulkovoj da povede sa 6:4. U nastavku meča Ivanovićeva je popravila taj segment igre i tako došla do preokreta i pobede.

Sledeća Anina protivnica je Amerikanka Vandevenge, dok pobednicu tog meča u četvrtfinalu čeka Italijanka Roberta Vinči.

Ministar sporta Rusije poručio: "Homoseksualci da poštuju zakon"

Ministar sporta u vladi Rusije Vitalij Mutko poručio je sportistima homoseksualne orijentacije da na ZOI u Sočiju 2014. treba da poštuju ruski zakon.
To podrazumeva da će pripadnici LGBT populacije morati da se pridržavaju zakona koji zabranjuje "propagandu homoseksualaca".
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u junu zakon koji kažnjava bilo kakvo širenje propagande homoseksualaca maloletnicima.
"Ovaj zakon pre svega štiti maloletnike", rekao je Mutko za R Sport novinsku agenciju. 
On je dodao da "niko ne zabranjuje homoseksualcima sportistima da učestvuju na Igrama". 
"Samo ukoliko sportista homoseksualne orijentacije izadje na ulicu i propagira svoje seksualno uverenje, biće pozvan na odgovornost", rekao je Mutko. 
On je pozvao sve sportiste LGBT populacije da dodju u Soči, ali da "ne uključuju mlade ljude i da na njih ne vrše propagandu", rekao je Mutko. 
Stranci koji budu prekršili zakon mogli bi da budu kažnjeni zatvorom do 15 dana i eventualnom deportacijom.

Liga Evrope: Zvezda na ispitu u Odesi

Nakon veoma lošeg izdanja u meču na Islandu crveno-beli moraju da poprave utisak i probaju da ostvare dobar rezultat u Odesi. Za razliku od IBV-a Ukrajinci su mnogo ozbiljniji protivnik. Fudbalere Zvezde u Odesi sa klupe vodi pomoćni trener Miloš Kostić. Meč je na programu od 18.15 uz direktan prenos na našem sajtu. 
Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće ekipi Černomoreca iz Odese u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pred crveno-belima je težak zadatak i cilj da u Beograd donesu što bolji rezultat.
Zvezda1.jpg
Nisu se na Islandu predstavili u dobrom svetlu, a u Ukrajini ih čeka mnogo ozbiljniji protivnik.
Fudbalere Crvene zvezde na utakmici protiv Černomoreca u Odesi sa klupe će voditi pomoćni trener Miloš Kostić pošto je šef stručnog štaba Slaviša Stojanović suspendovan zbog isključenja na meču protiv IBV-a na Islandu prošle nedelje.
Trener Slaviša Stojanović nije hteo da se bavi prognozama. Mnogo mu jevažnije da njegovi igrači pruže maksimum. 
"Ne znam da li su šanse za prolaz u narednu fazu kvalifikacija 50:50. Ne bavim se takvim procenama, već mi je najvažnije da moji igrači u svakom meču pruže maksimum i odigraju najbolje što umeju. Procente i špekulacije ostavljam kladioničarima", rekao je Stojanović. On je istakao da još nije doneo odluku o tome kojih će 11 igrača poslati na teren od prvog minuta.
Zvezda2.jpg
Dobra vest je da je novi fudbaler Zvezde Novak Martinović dobio sertifikat iz Kine, pa će moći da igra na meču ukolko to odluči trener.
Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Odesi igra se u četvrtak od 18.15 uz direktan prenos je na našem sajtu .

Fudbalski savez Srbije suspendovao Partizan

Disciplinska komisija FSS suspendovala je na sednici održanoj u sredu Partizan, Vojvodinu i Rad.
Ovu informaciju je potvrdio i predsednik komisije Slobodan Pajović.
Crno-beli su naime pod suspenzijom zbog neizmirenih dugovanja bivšem igraču Zvonimiru Vukiću i dok ga ne isplate neće moći da registruju igrače.
Što se tiče Vojvodine i Rada, oni su suspendovani zbog dugovanja istom igraču Budimiru Janoševiću

Liga Evrope: Voša hrabro na Bursu

Trenutak istine za Vošu. Na stadion Karađorđe u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope dolazi turska Bursa. Od kakvog materijala je satkana ova ekipa. Da li izabranici Marka Nikolića mogu hrabrom igrom da eliminišu Turke. Meč između Vojvodine i Burse u Novom Sadu počinje u 20.00 časova a prenos je na našem sajtu.
Protivnik je favorit, toga su svesni u taboru Novosađana, međutim i ne pomišljaju da na teren izađu sa belom zastavom. Ekipa je spremna i motivisana da se Bursi suprotstavi u najboljem izdanju. Ključ je u hrabroj i disciplinovanoj igri, da svaki igrač da svoj maksimum i rezultat neće izostati. Potrebno je i sportske sreće, a sreća prati hrabre.
Vojvodina-001.jpg
Protivnik koji je višestruko skuplji od naše ekipe, koji ima tim za Ligu šampiona verovatno će pokušati da u prvom meču stigne do prednosti. Ipak, Vojvodina ima svoje adute. Posle četiri vezane pobede u kvalifkacijama i odlične igre i timskog duha ekipe niko nemože da ih smatra autsajderom.
Trener Marko Nikolić se nada sa njegova tim može da se suprotstavi turskoj Bursi u mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i naglasio da nije presudna količina novca uloženog u ekipu.
"Bursa je ekipa koja je pravljena za Ligu šampiona i samo sticajem okolnosti nalazi se u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Radi se o iskusnom timu, sa prosekom od 29,5 godina, imaju igrače koji su nastupali u najvećim evropskim klubovima. Činjenicu da igramo sa planiranim učesnikom Lige šampiona moramo da istaknemo, jer je u javnosti stvorena euforija i baš zbog toga potrebno je da se zna koliko jakog protivniko imamo", rekao je Nikolić.
Vojvodina-01.jpg
 "Bursa je ekipa koja je pravljena za Ligu šampiona i samo sticajem okolnosti nalazi se u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Radi se o iskusnom timu, sa prosekom od 29,5 godina, imaju igrače koji su nastupali u najvećim evropskim klubovima. Činjenicu da igramo sa planiranim učesnikom Lige šampiona moramo da istaknemo, jer je u javnosti stvorena euforija i baš zbog toga potrebno je da se zna koliko jakog protivniko imamo", dodao je Nikolić.
 Iako se tim koji pobeđuje ne menja, ipak će biti nekih izmena, jer se Vojvodina u međuvremenu pojačala. Za utakmicu sa Bursom licencirani su Kaluđerović, Tumbasević i Leković, dok se za Denkovića i Fatića čekaju papiri. Abubakar se oporavio, trenira sa ekipom i u kombinaciji je za tim. Tako da će Voša u duel sa Turcima ući mnogo jača nego u mečeve sa Honvedom.
Ta Bursu igraju neka poznata imena evropskog fudbala poput Sebastijana Freja, bivšeg golmana Intera, Fiorentine i Parme, zatim bivši levi bek Marseja i Milana Nigerijac Taje Taivo, pa doskorašnji vezista Porta Argentinac Fernando Beluši, kao i nekadašnji turski reprezentativac Tunčaj Sanli.
Vojvodina-03.jpg
Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Burse igra se sutra od 20 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu a prenos je na našem sajtu.

Omladinska fudbalska reprezentacija korak do sna

Omladinci Srbije u borbi za titulu prvaka starog kontinenta odmeriće snage u finalu sa Francuzima. U grupnoj fazi su remizirali, sada je ulog puno veći. Orlići su do sada oduševili, neka tako i nastave, još samo jedan korak do sna! Finale se igra od 20.45 uz direktan prenos na našem sajtu.
Nakon utakmice za infarkt i pobede posle izvođenja penala, omladinska reprezentacija Srbije će odmeriti snage sa Francuskom u finalu prvenstva Evrope u Litvaniji. Igrom i zalaganjem izabranici Ljubinka Drulovića postigli su veliki uspeh i samo još jedan dobro odigran meč i malo fudbalske sreće ih deli od titule Evropskih šampiona.  
Srbija-Francuska1.jpg
Ovi protivnici su već odmerili snage u grupi i remizirali ali će ovog puta ulog biti mnogo veći - titula prvaka starog kontinenta.  Finale će svakako biti mnogo teža utakmica nego što je to bio susret sa Francuzima u grupnoj fazi takmičenja, kada je bilo nerešeno - 1:1.
Selektor reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović poručio je da će u finalu protiv Francuske odlučiti nijanse i da će pobediti tim koji napravi manje grešaka.
"Maksimalno smo se potrudili da se igrači što bolje oporave za predstojeći meč. Očekujem od igrača istu posvećenost kao i na prethodne četiri utakmice", rekao je Drulović na zvaničnoj konferenciji za novinare.
Srbija-Francuska3.jpg
Srbija će u finalu moći da računa i na Milana Vojvodića koji je izostao sa polufinalne utakmice zbog suspenzije.
Selektor Francuske Fransis Smerecki izuzetno poštuje srpski tim kao "dobro organizovanu ekipu sa nekoliko visoko kvalitetnih pojedinaca".
Finalna utakmica prvenstva Evrope za igrače do 19 godina između Srbije i Francuske igra se u četvrtak od 20,45 uz prenos na našem sajtu

Tomislav Karadžić: Voždovac umesto Hajduka iz Kule

Predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio je da će Voždovac zameniti kulski Hajduk naredne sezona u Jelen Superligi.
Starsport
Hajduk se podsetimo ugasio pre nekoliko dana zbog velikih finansijskih problema u klubu.
„Slučaj Hajduk je tragedija za srpski fudbal. Tuga, ponajviše zbog činjenice da nasleđeni problem niko ne može da reši. A u Kuli smo imali stabilnost superligaša, jasne orijentacije.“
„Klub ne može da finansira ni lokalna samouprava. Uplašio me ishod, a lično verujem da će Hajduk smoći snage da se u dogledno vreme vrati u Super ligu“, rekao je Karadžić a prenosi ’Žurnal’. 
Prvi čovek srpskog fudbala dodao je i da Kuljani još nisu poslali zvanični dopis. 
„Očekujemo ga u naredna dva dana. Posle finalne utakmice Prvenstva Evrope za omladince, razmotrićemo novonastalu situaciju. Izvršni odbor će odlučiti ko će popuniti upražnjeno mesto u Jelen Super ligi.“ 
Karadžić nema dilemu ko će zameniti Hajduk u Superligi. 
„Izvršni odbor FSS zauzeo je prošlog leta stav da upražnjeno mesto u eliti, u slučaju odustajanja kluba, popunjava sledeća ekipa iz Prve lige, na osnovu plasmana. Mora da ispunjava sve uslove, da ima licenciran stadion za elitni rang. Ukoliko eventualno uslove ne ispunjava prvi klub, onda, takođe, na osnovu plasmana u Prvoj ligi, utvrđujemo sledeći. Voždovac ispunjava sve kriterijume, kao trećeplasirani klub Prve lige i prvi kandidat. Konačnu odluku, ponavljam, doneće Izvršni odbor u utorak, ili najkasnije, sredu.“

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger