Headlines News :

Pobede Albe, Kahe, Olimpijakosa i Barse

Written By maxtv on петак, 29. март 2013. | 23:18


Košarkaši Albe pobedili su u Berlinu Žalgiris sa 77:55 u utakmici 13. kola Grupe E Evrolige. Kaha Laboral je savladača u gostima Himki sa 86:82 (22:19, 24:24, 22:17, 18:22) u grupi F i tako zadržali šanse za plasman u četvrtfinale. Olimpijakos je na na gostovanju dobio Fenerbahče sa 78:73. Barselona je u gostima pobedila Sijenu sa 77:69.
Berlinci su iznenađujuće došli do pobede nad Žalgirisom u utakmici bez rezultatskog značaja, pošto su obe ekipe ostale bez šansi da se plasiraju u četvrtinu finala Evrolige.
Alba-Zalgiris2.jpg
Albu je do pobede predvodio Dion Tompson sa 16 poena, a uz to je imao i četiri skoka, dok je Derik Bijars dodao je 12. U ekipi Žalgirisa jedini zapaženi učinak imao je Kšištof Lavrinovič. On je postigao 15 poena, a pored toga imao je i pet uhvaćenih lopti.
Alba-Zalgiris1.jpg
Albi je ovo bila tek treća pobeda uz 10 poraza u drugoj fazi Evrolige, dok ekipa iz Kaunasa ima pet pobeda iz 13 mečeva.
Hmki-Kaha1.jpg
Najzaslužniji za pobedu Kahe Laboral bio je Andres Noćioni sa 24 poena, Lampe je dodao 21, dok je reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica meč završio sa 13 poena i osam skokova.
Kod domaćina najefikasniji bio je Pol Dejvis sa 15, Sergej Monja je ubacio 13, a poen manje postigli su Peteri Koponen i Džejms Ogastin.
Himki-Kaha2.jpg
Olimpijakos se ovom pobedom značajno približio prolasku u četvrtinu finala, pošto je Himki izgubio od Kahe Laboral i tako sebi otežao situaciju u borbi za plasman.
Fener-Olimpijakos1.jpg
U pobedničkoj ekipi istakao se Kostas Papanikolau sa 16 poena i tri skoka, dok je Vasilis Spanulis dodao 14 uz sedam asistencija. Kod domaćina istakla su se trojica igrača, koji su postigli po 12 poena.
Najzapaženi bio Bo Mekejleb, koji je imao i šest uhvaćenih lopti i tri aštencije, a Romejn Sato je uz 12 poena zabeležio i pet skokova, dok je Omer Onan zapisao po jedan skok i asistenciju.
Fener-Olimpijakos2.jpg
Srpski košarkaš Uroš Tripković igrao je četiri minuta za domaću ekipu, ali nije uspeo da se upiše u strelce, pošto je u jednom pokušaju za tri poena bio neprecizan.
Olimpijakos u Grupi F zauzima treće mesto s osam pobeda i pet poraza, dok je Fenerbahče upisao svega dve pobede u 13 utakmica.
Sijena-Barsa1.jpg
Barselona je tako nastavila pobednički niz u drugoj fazi takmičenja, dok je Sijeni ovaj poraz znatno otežao situaciju u borbi za plasman u grupi. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nejt Džavaj sa 22 poena, a uz to imao je i 12 skokova, dok je Džo Ingls dodao 20.
Sijena-Barsa2.jpg
Kod domaćina istakao se Bobi Braun sa 15 koševa, a imao je i šest asistencija, dok je Dejvid Mos dodao 12 uz pet uhvaćenih lopti.
Barselona je tako upisala 12 pobedu iz 13 mečeva u Top 16 fazi Evrolige, dok Sijena ima sedam pobeda i šest poraza.
Sijena-BArsa3.jpg
Rezultati današnjih utakmica 13. kola i tabela:
Grupa E:
Alba - Žalgiris 77:55
Juče:
CSKA Moskva - Real Madrid 81:72
Anadolu Efes - Unikaha 64:70
Bamberg - Panatinaikos 60:82
Tabela:
1. CSKA Moskva 10/3
2. Anadolu Efes 9/4
3. Panatinaikos 9/4
4. Real Madrid 9/4
5. Unikaha 7/6
6. Žalgiris 5/8
7. Alba 3/10
8. Bamberg 0/13
Grupa F:
Himki - Kaha Laboral 82:86
Fenerbahče - Olimpijakos 73:78
Sijena - Barselona 69:77
Juče:
Makabi - Bešiktaš 101:58
Tabela:
1. Barselona 12/1
2. Makabi 8/5
3. Olimpijakos 8/5
4. Sijena 7/6
5. Himki 7/6
6. Kaha Laboral 7/6
7. Fenerbahče 2/11
8. Bešiktaš 1/12

Vojvodina lider šampionata


Rukometaši Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu ekipu Partizana sa 30:28 u derbiju 21. kola Superlige Srbije. Pobeda od dva gola razlike je dovoljna da preuzmu lidersku poziciju u šampionatu, prvom meču ove dve ekipe bilo je 24:23 za Partizan.
Vojvodina je ovim trijumfom preuzela prvo mesto na tabeli od crno-belih, zahvaljujući boljem međusobnom skoru. Novosađanim je bila potrebna pobeda od dva i više gola razlike, jer je u prvom meču Partizan slavio sa 24:23.
Vojvodina-Partizan1.jpg
Junak utakmice je golmanu Vojvodine Stanko Abadžić, koji je u finišu meča zaustavio skoro sve udarce protivnika. Meč je u 50. minutu, pri vođstvu domaćina od 25:24, bio prekinut zbog ulaska navijača na teren, ali je policija brzo reagovala i sprečila veće nerede na tribinama.
Stanko-Abadzic_1.jpg
Nakon prekida Vojvodina je bila odlučnija da stigne do pobede.. Crno-beli su se ispromašivali, a na holu novosađana briljirao je Abadžić, koji je odbranio niz zicera, sedmerac i ulio neophodno saopouzdanje ekipi da može do cilja.

Novo zlato za Milicu


Olimpijska šampionka u taekvondu Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na međunarodnom turniru G1 kategorije u Bahreinu. Drugog dana turnira u Manami na tatami izlaze Damir Fejzić (do 74 kilograma) i Stojan Rabijac (do 80 kilograma).
Mandićeva je na startu bila slobodna, u drugom kolu je pobedila domaću takmičarku Hadaju Ahmed Malak sa 7:0, a u finalu je bila bolja od Anđele Popović iz Slovenije sa 12:0.
Milica-Mandic12.jpg


"Zadovoljna sam rezultatom, budući da sam osvojila 10 bodova za svetsku listu. Nažalost, takmičarke iz Koreje, iako prijavljene, nisu došle na turnir, a imala sam veliku želju da se sa njima borim ", rekla je Mandićeva.
Njen trener Dragan Jović rekao je da je prezadovoljan ostvarenim rezultatom i da je on sjajan pokazatelj dobrog plana priprema pred Svetsko seniorsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Meksiku.
"Uknjižili smo novih 10 bodova i idemo dalje. Milica je uspela da bez primljenog poena osvoji turnir, a medalju joj je uručio princ Nader bin Hamad, koji je ujedno i predsednik Olimpijskog komiteta. Vraćamo se u ponedeljak u Beograd, a predstojeći vikend iskoristićemo da treniramo sa nekom od domaćih ekipa", istakao je Jović. 
On je dodao da je tokom turnira uspeo da ostvari dobre kontakte sa kolegama iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.
"Svi će doći u letnji kamp koji organizuje naš Taekvondo klub Galeb u Vrnjačkoj Banji. Čak je i Irak izrazio želju da se njihova reprezentacija priprema sa našom pred odlazak u Meksiko", otkrio je Jović.
Drugog dana turnira u Manami na tatami izlaze Damir Fejzić (do 74 kilograma) i Stojan Rabijac (do 80 kilograma).

Uvek je teško u Kuli


Trener Partizana Vladimir Vermezović najavio je da će meč u Kuli, koju njegov tim igra protiv Hajduka, biti verovatno najteži od naredna četiri koja očekuju njegov tim.
Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da će utakmica protiv Hajduka u Kuli biti najteža od naredna četiri meča crno-belih u nastavku Superlige Srbije.
vermezovic.jpg
"Predstoji nam težak raspored, tri utakmice igramo na gostujućem terenu. Međutim, siguran sam da imamo snage da ih odigramo u dobrom ritmu. Nema opuštanja, ovo je liga u kojoj svako može da pobedi svakog i spremni smo da se iz Kule vratimo sa dobrim rezultatom", rekao je Vermezović na klupskom stadionu.
Trener crno-belih dodao je da ga ne čude dobri rezultati Hajduka u nastavku sezone.
"Očekuje nas teška utakmica zbog kvaliteta domaćeg tima i stanja terena u Kuli. Moraćemo da se prilagodino tim uslovima, dobro smo trenirali i nema razloga da ne nastavimo sa pobedama", poručio je Vermezović.
On je dodao da za predstojeću utakmicu konkurišu svi igrači osim povređenog Marka Šćepovića.
Utakmica 20. kola Superlige između Hajduka i Partizana igra se u Kuli u nedelju od 15 sati.

Maljković: Ozbiljno u finalnu seriju


Trener košarkašica Partizana Marina Maljković izjavila je da njena ekipa mora ozbiljno da uđe u predstojeću finalnu seriju domaćeg plej-ofa protiv ekipe Radivoj Korać. Crno-bele su ove sezone najuspešniji tim u Evropi po rezultatima u domaćim takmičenjima.
"Na najozbiljniji način pristupamo finalu protiv Koraća u želji da uspešno završimo sezonu i osvojimo i treći trofej. Moje igračice na poslednjim treninzima pokazuju želju, a glad za pobedom je ključ", rekla je Maljkovićeva.
Marina-Maljkovic.jpg
"Mi jesmo bolji tim, ali samo kad smo gladni uspeha i igramo punom snagom. Ako igramo 10 odsto slabije od svog punog kapaciteta, to neće biti dobro za nas", dodala je ona.
Košarkašice Partizana i Radivoj Koraća sutra od 18 sati u Hali sportova igraju prvu finalnu utakmicu plej-ofa Srbije, a crno bele će pokušati da nastave niz od 29 pobeda u domaćim takmičenjima.
Crno-bele su ekipu Radivoj Koraća ove sezone pobedile četiri puta. 
Ekipa Marine Maljković je ove sezone osvojila Kup i Međunarodnu žensku regionalnu ligu (MŽRKL) bez izgubljene utakmice.
Marina-Maljkovic-2.jpg
Košarkašica Partizana Milica Dabović istakla je da je njena ekipa veoma motivisana za osvajanje trećeg trofeja u sezoni.
"Bila bih neizmerno srećna da podignem i treći trofej ove godine. Maksimalno ćemo se boriti da ostvarimo cilj. Želimo da na narednim utakmicama pokažemo koliko smo rada uložili cele sezone", rekla je Dabovićeva.
Crno-bele su ove sezone najuspešniji tim u Evropi po rezultatima u domaćim takmičenjima. One su, pored slovačkih Košica, jedine bez poraza na kontinentu, ali izabranice Marine Maljković imaju više odigranih utakmica.
Marina-Maljkovic-3.jpg
Po tome su košarkašice Partizana čak ispred osvajača Evrolige, ruskog Jekaterinburga, koji ima jedan poraz u domaćoj ligi.

Nisam Sa Pinto, već Sa Pintu


Trener Crvene zvezde istakao da želi pobedu na debiju protiv Radničkog iz Kragujevca, ali da je prerano da se očekuje preveliki napredak u igri. Portugalac takođe korigovao novinare povodom izgovaranja njegovog imena.
Novi trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pintu rekao je danas da je zadovoljan kako su ga igrači prihvatili njegove ideje, ali da je nemoguće očekivati da ekipa odmah igra kao Barselona.
Sa Pintu.jpg
"Nadam se da ćemo kako vreme bude prolazilo delovati sve bolje i bolje na terenu, a sad nam je najvažnije da pobedjujemo. Ne može se očekivati da odmah izgledamo kao Barselona, tek smo nekoliko dana kompletni i moramo da idemo korak po korak", rekao je Sa Pintu na konferenciji za medije uoči prvenstvenog meča sa Radničkim iz Kragujevca, na kojem će debitovati na klupi crveno-belih.
On je zamolio novinare da njegovo ime pišu onako se izgovara (Sa Pintu) i dodao da je ekipa spremna za duel sa Kragujevčanima.
"Od Zvezde se uvek očekuje da pobedjuje, ne samo protiv Radničkog, već protiv svakog narednog protivnika. Uveren sam da će se naš sutrašnji rival sutra braniti i čekati našu grešku iz kontranapada", naveo je Portugalac.
On se zahvalio prethodniku na klupi Aleksandru Jankoviću, što u ekipi ima dosta dobrih stvari. Istovremeno, iz kluba je rečeno da će Janković u toku dana staviti neophodan potpis na raskid saradnje sa Zvezdom, tako da neće biti problema da Portugalac, koji poseduje PRO licencu sedi na klupi.
"Igrači se trude da shvate moje ideje, a ja sam otvoren za svaku saradnju i razmenu mišljenja. Postoje dobre stvari u timu koje sam nasledio od prethodnog trenera, ali potrebno je i nešto unaprediti. Igrači imaju kvalitet, moraju da veruju u sebe i da uživaju u fudbalu. Važno je i da postoji timski duh, samo iz timske igre izaći će neki pojedinac", poručio je Sa Pintu.
Sa Pintu 2.jpg
Kapiten Zvezde Nenad Milijaš rekao je da igrači jedva čekaju duel sa Kragujevčanima.
"Očekuje nas teška utakmica, ali jedva čekamo da počne i da posle loših rezultata i promene trenera odigramo dobro i vratimo samopuzdanje. Daćemo sve od sebe da pobedimo, svaki novi meč je dokazivanje i siguran sam da ćemo dokazati da vredimo i do kraja prvenstva odigrati kako treba", istakao je Milijaš.
Utakmica 20. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog Kragujevca igra se sutra od 18 sati na Marakani.

Za palestinski fudbal 4,5 miliona


Međunarodna fudbalska federacija odobrila je investicije u iznosu od 4,5 miliona dolara za pomoć palestinskom fudbalu. Kako je navedeno, ovaj novac biće upotrebljen za obnovu sedišta Palestinske fudbalske federacije u Al Rami, za otvaranje Fudbalske akademije u Al Birehu, kao i za izgradnju terena sa veštačkom travom u Tulkaremu i Ramu.
Projekat pomoći predviđa i rekonstrukciju stadiona u Gazi - vrednu 200.000 dolara, koji je delimično oštećen tokom vazdušnog napada izraelskih vojnih snaga prošlog novembra.
Natioanl-Palestine-Football.jpg
"Nova era je nastupila za Palestinsku fudbalsku federaciju", rekao je predsednik PFA Đibril Rađub.
On je naglasio da će program pomoći FIFA biti od velikog značaja za razvoj palestinskog fudbala.
"Naš cilj je da promenimo uvreženo mišljenje sveta o nama i da ih uverimo da smo posvećeni fudbalu i sportu uopšte", rekao je tehnički direktor PFA Mazen Katib.
Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je na Tviteru da se nada da će pomoć FIFA doprineti razvoju palestinskog fudbala.
Palestina-fudbal.jpg
Palestina je postala članica FIFA 1998. godine, ali je tek od 2008. dobila pravo da bude domaćin međunarodnih mečeva.
Palestinska reprezentacija je prošla prvu kvalifikacionu prepreku za prvenstvo svtea 2014. pobedivši Avganistan , ali je potom izgubila od Tajlanda.
Palestina je u novembru 2012. godine dobila status države posmatrača u Ujedinjenim nacijama.

I Štefan Šumaher priznao doping


Nemački biciklista Štefan Šumaher priznao je da je tokom jednog dela karijere koristio zabranjene supstance, među kojima i EPO i hormon rasta.Šumaher je bio suspendovan na dve godine, pošto su njegovi rezultati sa Trke oko Francuske 2008. godine bili pozitivni na hormon CERA.
Šumaher je u izjavi nemačkim medijima rekao da će biti spreman za razgovor sa Svetskom anti-doping agencijom, Međunarodnom biciklističkom unijom i ostalima, "ako to budu tražili".
Stefan-Sumaher-1.jpg
"U početku sam vodio unutrašnju bitku zbog korišćenja dopinga, ali u nekom trenutku ta borba je nestala. Doping je postao svakodnevna stvar, kao tanjir paste posle treninga", rekao je Šumaher.

Tedi Tamgo se vraća


Svetski rekorder u troskoku u dvorani Francuz Tedi Tamgo vraća se u subotu posle 20. mesečne pauze zbog povrede na zaletište skoka u dalj na otvorenom u predgrađu Liona, u Bronu.
Tamgo je ove sezone preskočio sezonu u dvorani, kako bi se fokusirao na pripreme za prvenstvo sveta u Moskvi, od 10. do 18. avgusta.
Tedi-Tamgo-2.jpg
Dvadesettrogodišnji Tamgo je imao operaciju skočnog zgloba desne noge posle preloma u julu 2011. dok se pripremao za šampionat Evrope za mlađe seniore.
Tamgo, koji je postavio dvoranski svetski reord u troskoku rezultatom 17,92 metara na šampionatu Evrope u Parizu 2010, propustio je svetsko prvenstvo u Daegu 2011, kada je titulu osvojio Amerikanac Kristijan Tejlor, kasnije i olimpijski šampion u Londonu.
Tedi-Tamgo.jpg
Tamgo je u oktobru 2011.fizički napao jednu atletičarku i još dvoje ljudi tokom treninga u francuskom gradu Buluriju , zbog čega mu je Francuska atletska federacija izrekla jednogodišnju suspenziju, od čega šest meseci uslovno.
Sud je ranije ovog meseca odredio Tamgu da plati 5.000 dolara odštete.

Bolt trči i u Londonu


Sprinerska zvezda sa Jamajke Jusein Bolt potpisao je ugovor da trči na olimpijskom stadionu u Londonu na godišnjicu obeležavanja Olimpijskih igara, preneli su britanski mediji.
"Dejli Telegraf" navodi da je Bolt pristao da se takmiči oba dana mitinga Dijamantske lige u engleskoj prestonici, 26. i 27. jula, kada se očekuje dolazak brojnih zvučnih imena svetske atletike na godišnjicu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 2012.
Bolt.jpg
To će, takođe, biti prvi put da Jamajčanin trči u Britaniji, a da nisu u pitanju olimpijska takmičenja, još od 2009. godine.
Bolt je već potvrdio učešće u trkama na 100 metara 6. juna u Rimu, 200 metara 23. juna u Oslu, sprintersku štafetu 27. juna u Ostravi, 200 metara 6. jula u Parizu i na još neprijavljenoj distanci 6. septembra u Briselu.
Bolt-2.jpg
Godišnjica obeležavanja Igara u Londonu biće održana dve nedelje pre početka prvenstva sveta u atletici, čiji je domaćin Moskva.

Vujošević - Teško protiv Mega Vizure


Trener Partizana Duško Vujošević najavljuje težak meč na startu Superlige Srbije, što zbog kvaliteta Mega Vizure, što zbog kadrovskih problema sa kojima se suočavaju crno-beli.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak meč na startu Superlige Srbije protiv Mega Vizure, što zbog kvaliteta rivala, što zbog kadrovskih problema sa kojima se suočava.
Partizan.jpg
Posle odlaska Amerikanca Drua Gordona, za koga je Vujošević istakao da je ucenjivao klub, izvesno je da protiv Mege neće igrati ni povređeni kapiten Vladimir Lučić, a pod znakom pitanja je i nastup Dragana Milosavljevića.
"Ko god da sutra istrči na parket moraće da nadoknadi sve te nedostatke. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam. Čeka nas veoma ambiciozan ekipa, sa dosta mladih i kvalitetnih igrača, a imaju i Bobana Marjanovića i Novicu Veličkovića. Namučili su nas u Kupu svojom zonom, bili su u egalu 36 minuta, a sad će nam biti još teže, jer su se pojačali i gaje ambicije da se plasiraju u Jadransku ligu", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
Vujošević je o "slučaju Gordon" rekao sledeće:
"Svi znate koliko je teška naša finansijska situacija. Svi igrači dobili su po četiri plate, a on je dobio pet. Nije se pojavio na jednom treningu, a posle je njegov menadžer tražio još dve plate. Nećemo nikom dozvoliti da nas ucenjuje, za njega smo imali razumevanja, a on je pravio neke greške, recimo, kad je trebalo da igramo derbi nije znao ko je Zvezda ili kad smo išli u Istanbul nije znao šta je Kup šampiona", naveo je trener crno-belih.
On nije hteo mnogo da se bavi polemikama oko toga da li će biti fajnal-fora Jadranske lige u Laktašima.
"Ne znam da li su odustali, o tome će odlučiti Dodik", poruzčio je Vujošević.
Utakmica 1. kola Superlige Srbije između Partizana i Mega Vizure igra se sutra od 17 sati u dvorani Pionir.

Vukoičić - Ne bežimo od uloge favorita


Vlada Vukoičić, strateg Crvene zvezde, ističe da ni on ni njegovi igrači ne beže od uloge favorita u domaćoj Superligi, ali da to ne znači da će potceniti ikoga, pa tako ni ekipu Slobode sa kojom prvo igraju.
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić izjavio je danas da njegova ekipa ne beži od uloge favorita u borbi za prvo mesto pred plej-of domaće Superlige, ali da neće potceniti ekipu Slobode u prvoj utakmici tog takmičenja.
Zvezda.jpg
"Mi ne bežimo od uloge favorita za ulazak u plej-of. U grupi smo timova koji će se boriti za prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Važno je da smo posle perioda uklapanja na startu ABA (Jadranske) lige uspeli da složimo kockice i da tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim", rekao je Vukoičić za klupski sajt.
"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u regionalnoj ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status", dodao je Vukoičić.
Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 sati u Užicu igraju protiv Slobode, prvu utakmicu Superlige Srbije. Crveno-beli su danas otputovali u Užice, a u tim se vratio Vuk Radivojević, koji se oporavio od povrede kolena.
Govoreći o protivniku, Vukoičić je rekao da poznaje većinu igrača i rad trenera Vladimira đokića, kao i da je kod Slobode naglašena timska igra u napadu i odbrani.
"Imaju jasnu hijerarhiju i podelu uloga u ekipi, a krasi ih velika disciplina. Mi naš stil igre nećemo menjati, ali siguran sam da neće biti lako jer ime Crvene zvezde kod svih protivnika izaziva dodatnu motivaciju i energiju", kazao je Vukoičić.
"Moraćemo da uložimo veliki napor i da dobro oznojimo dresove, ako želimo da dođemo do pobede. Ne smemo da potcenimo ekipu Slobode i to ću posebno naglasiti svim igračima, jer bi nas svako potcenjivanje skupo koštalo", zaključio je Vukoičić.
Trener crveno-belih ocenio je da Partizan i Radnički iz Kragujevca poseduju veliki kvalitet i rekao da je nezahvalno davati prognoze za ekipe iz domaćeg prvenstva, jer su igrale u različitom takmičenju.
"Ekipe iz domaćeg prvenstva nisu imale dodirnih tačaka sa ekipama iz regionalnog takmičenja, tako da je teško praviti poređenja. Mi imamo više iskustva, ali gledajući ambicije i sastave timova Vojvodine, Mega Vizure i Metalca, siguran sam da neće biti lakih utakmica", smatra Vukoičić.
"Razlika između klubova iz Jadranske i naše lige se smanjuje i broj pobeda ekipa iz KLS iz sezone u sezonu raste. Njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, činjenica da su do ovog momenta igrali na nižem nivou, ali će njihova želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi, pa nas očekuje zanimljivo takmičenje", dodao je Vukoičić.
Crvena zvezda je krajem avgusta i početkom septembra 2011. godine odigrala dve prijateljske utakmice sa sutrašnjim rivalom i oba puta pobedila.
"Ove godine su napravili dobar rezultat. Plasman u Superligu je za njih bio iznad početnog plana. Mi imamo čast da sezonu u Superligi otvorimo u Užicu i to će biti prilika da se tamošnjoj publici prikažemo u lepom svetlu. Potrudićemo se da im se odužimo dobrom igrom i pobedom", rekao je Vukoičić.

Lejkersi izgubili, povređeni Brajant i Neš


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Milvoki je jutros savladao Lejkerse sa 113:103 i tako prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede.U preostale dve utakmice slavile gostujuće ekipe Indijana u Dalasu sa 103:78 i Sakramento u Feniksu sa 117:103.
U ekipi Milvokija 11 igrača se upisalo među strelce, a najbolji je bio Leri Senders s 21 poenom i 13 skokova, po 20 su dodali Ersan Iljasova i Brendon Dženings, a Monta Elis 18 poena.
NBa-La.jpg
U ekipi Lejkersa Kobi Brajant postigao je 30 poena i nedostajalo mu je četiri kako bi se sa 31.419 poenom izjednačio s Viltom Čembrlenom na četvrtom mestu najboljih strelaca u istoriji NBA lige.
Dvajt Hauard postigao je 15 poena i imao 15 skokova, a Stiv Neš dodao je 16 poena za "jezerdžije".
Loša vest za Lejkerse je da su se Brajant i Neš povredili. Kobi je salu napustio na štakama.
Košarkaši Indijane pobedili su Dalas sa 103:78 i zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu. Indijana je pobedu osigurala u trećoj četvrtini, kada je napravila seriju od 20:5.
NBa-Indijana.jpg
Pol Džordž postigao je 24 poena za Pejserse, od kojih 13 u trećoj četvrtini. Za vodeću ekipu Centralne divizije Roj Hibert postigao je 16 poena i 11 skokova, a Tajler Hensbro 13 poena i imao devet skokova.
Dirk Novicki postigao je 21 poen za Dalas, koji se bori sa Los Anđeles Lejkersima za plasman u plej-of Zapadne konferencije.
Košarkaši Sakramenta pobedili su Feniks sa 117:103 i zabeležili tek drugi trijumf u poslednjih 14 utakmica u Feniksu.
NBa-La-3.jpg
Demarkus Kozins odigrao je tri četvrtine i postigao 34 poena, od kojih 17 uzastopnih u prvom poluvremenu za Kingse. On je imao i 14 skokova. Ajzea Tomas dodao je 23 poena i osam asistencija, a 12 poena Tajrik Evans.
U poraženom timu, koji je izgubio petu uzastopnu utakmicu i devetu od poslednjih 10, Luis Skola bio je najefikasniji sa 25 poena, dok je Pi Džej Taker dodao 18, a Majkl Bizli 14, uz osam skokova.
Rezultati:
Milvoki - LA Lejkersi 113:103
Dalas - Indijana 78:103 i
Finiks - Sakramento 103:117

Radnički na Marakani, Partizan u Kuli


Nakon pauze zbog mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nastavlja se Jelen Superliga. Najviše pažnje privlači duel na našem najvećem stadionu gde će Crvena zvezda, uz debi Rikarda Sa Pinta na klupi, dočekati Radnički iz Kragujevca. Vrlo zanimljivo i u Kuli, gde na noge Hajduku dolazi Partizan.
Posle dvonedeljne pauze nastavlja se Jelen Superliga, a kolo će obeležiti debi Portugalca Rikarda Sa Pinta na klupi Crvene zvezde i gostovanje Partizana u Kuli.
Sa Pinto.jpg
Crveno-beli su porazom u prethodnom kolu od Radničkog u Nišu i šestu godinu zaredom gotovo izvesno ostali bez šampionske titule. U međuvremenu, smenjen je trener Aleksandar Janković, a novi šef struke, treći ove sezone, pokušaće bar donekle da razdrma demoralisani tim.
Još ćemo videti da li će portugalski stručnjak biti na klupi ili tribinama, pošto bi u toku dana u petak trebalo da bude postignut dogovor sa Jankovićem.
Na svom debiju, Sa Pinto neće imati nimalo lak zadatak, pošto u goste 'crveno-belima' stiže Radnički iz Kragujevca, koji je prošle sezone 'otkinuo' četiri boda Zvezdi. Kragujevčani tradicionalno dobro igraju na Marakani i ima trenera Dejana Đurđevića, koji je znao da pobeđuje 'crveno-bele'.
S druge strane, fudbaleri Partizana sa ogromnom zalihom od 11 bodova gostuju u Kuli, gde žele da nastave seriju pobeda i naprave još jedan korak prema šampionskom trofeju. 'Crno-beli' su došli u situaciju da sami sebi postavljaju ciljeve, a sad im je jedan od najvažnijih da mreža i dalje ostane netaknuta u prolećnom delu šampionata.
Partizan Hajduk.jpg
Ipak, možda i pravi derbi 20. kola odigraće Jagodina i Vojvodina, i to pod svetlošću reflektora u subotu uveče. Domaći tim želi da se vrati na pobedničku stazu posle poraza od Partizana i Javora u Kupu,odnosno, remija u Užicu, dok Novosađani ne odustaju od borbe za drugo mesto sa Crvenom zvezdom.
Prvi put u istoriji superligaška utakmica igraće se u Pećincima, Donji Srem će dočekati Javor na svom terenu zbog posledica koje su na teren stadiona „Karađorđe" u Novom Sadu ostavili reprezentativci Srbije i Škotske.
Ništa bolji teren neće biti ni u Subotici gde Spartak dočekuje Novi Pazar, na Karaburmi u duelu OFK Beograda i Slobode, u Borči na meču BSK Borče i Rada, odnosno u Smederevu gde gostuje Radnički iz Niša.
Jelen Superliga, 20. kolo:
subota:
OFK Beograd - Sloboda 14.30
Donji Srem - Javor 14.30
BSK Borča - Rad 14.30
Spartak - Novi Pazar 14.30
Smederevo - Radnički Niš 14.30
Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 18.00
Jagodina - Vojvodina 19.00
nedelja:
Hajduk - Partizan 15.00

Gaske poslednji polufinalista


Francuski teniser Rišar Gaske plasirao se u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Majamiju pošto je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:3.
Gaske je sigurnom igrom, bez većih problema i neizvesnosti došao do plasmana.
Risar-Gaske-3.jpg
Na drugom borilištu Endi Marej se plasirao u polufinale Mastersa u Majamiju pobedivši Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 6:3.
Marej je do 20. pobede u četvrtfinalima, a osme pobede u međusobnim duelima sa Čilićem, došao posle sat i 42 minuta igre.
Endi-Marej.jpg
 
U drugom polufinalu sastaće se Nemac Tomi Has i David Ferer iz Španije koji su plasman među četvoricu najboljih izborili još juče.
Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 4,33 miliona dolara.

Vilijams i Šarapova u finalu


Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u finale turnira Masters serije 1000 u Majamiju pošto je savladala poljsku teniserku Agnješku Radvanjsku sa 6:0, 6:3.
Protivnica mlađoj od setara Vilijams u završnom meču turnira biće Ruskinja Marija Šarapova koja je prethodno pobedila Jelenu Janković sa 6:2, 6:1.
Serena-Vilijams-1.jpg
Šarapova i Vilijams do sada su odigrale 13 mečeva, a rezultat je 11:2 za Vilijams.
  Masters turnir serije 1000 u Majamiju se igra za nagradni fond od 5,18 miliona dolara.

Boris Strel otišao u legendu


Legendarni jugoslovenski skijaš Boris Strel preminuo je u Ljubljani u 53. godini, saopštila je slovenačka policija. On je pronađen mrtav, ali kako se navodi, smrt nije bila nasilna.
Strel je 1977. u Kranjskoj Gori postao evropski juniorski šampion u veleslalomu, a četiri godine kasnije ostvario je prvu pobedu na Svetskom kupu u Kortini D'Ampeco u istoj disciplini.
Boris_Strel-1.jpg
Na Svetskom prvenstvu u Šladmingu 1982. osvojio je bronzu, prvu medalju na Svetskom prvenstvu u skijanju u jugoslovenskoj istoriji.
Na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. osvojio je peto mesto.
Po završetku skijaške karijere otvorio je servis za ski opremu, a 2010. godine je posetio Beograd i svečano otvorio Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije "Expo-zim".

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger