Headlines News :

Vaterpolo:Radnički i Zvezda u finalu

Written By maxtv on субота, 13. април 2013. | 21:52


Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda odlučiće ove sezone šampiona Srbije u vaterpolu. Radnički je na Banjici savladao ekipu Partizana sa 9:7 (posle produžetaka), dok je Zvezda ubedljivo slavila protiv Vojvodine (13:7).
Vaterpolisti Radničkog savladali su Partizan i u drugom meču polufinalne serije i plasirali se u veliko finale. Kragujevčani su do pobede na Banjici stigli posle velike borbe i produžetaka (9:7).
Radnicki.jpg
To je prvi put posle šest godina da crno-beli neće biti državni šampioni.
Najefikasniji u ekipi Radničkog bio kapiten reprezentacije Srbije Vanja Udovičić sa tri gola, dok je crno-bele predvodio dvostruki strelac Nikola Dedović.
Zvezda ubedljivo do finala 
Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa šampionata Srbije, pošto su večeras u drugom meču polufinala u Novom Sadu savladali Vojvodinu sa 13:7 (3:1, 4:0, 3:4, 2:3).
Zvezda.jpg
Beogradski crveno-beli su tako polufinalnu seriju rešili u svoju korist sa 2:0, a prethodno su u prvom meču u Beogradu slavili takođe sa 13:7.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Andrija Prlainović sa tri pogotka, dok je dvostruki strelac kod Novosadjana bio Srđan Vuksanović.

Superliga Srbije Milijašev šou na Marakani


Het-trik Milijaša u pobedi nad Subotičanima 4:1 zadržali su Zvezdu u šampionskoj trci. Od dolaska Sa Pinta na Marakanu crveno-beli sve bolji, zaostatak za večitim rivalom četiri boda.
Fudbaleri Crvene zvezde su na svom terenu pobedili subotički Spartak sa 4:1 u utakmici 23. kola Superlige i ponovo smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na četiri boda.
Zvezda-Spartak3.jpg
Junak pobede crveno-belih na utakmici kojoj je prisustvovalo oko 22.000 gledalaca, bio je kapiten Nenad Milijaš, strelac het-trika.
Crveno-beli su pružili solidnu partiju, ali se ni Spartak nije branio i doživeo je ubedljiv poraz koji nije u potpunosti odraz stanja stvari na terenu.
Milijaš je prvi pogodak postigao na asistenciju Marka Vešovića u 20. minutu, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Nemanja Čović.
Zvezda-Spartak4.jpg
Novi pogodak Milijaš je postigao u 35. minutu iz penala, koji je dosuđen pošto je rukom u kaznenom prostoru igrao štoper Spartaka Vidak Bratić.
Subotičani su na početku drugog dela meča zaigrali ofanzivnije, a u 53. minutu čini se da su oštećeni za jedanaesterac pošto je rukom igrao Uroš Spajić.
Posle tog trenutka, crveno-beli su potpuno preuzeli inicijativu i u 55. minutu Darko Lazović je otklonio sve dileme oko pobednika, a dobru partiju Milijaš je krunisao novim pogotkom u 58. minutu.
Zvezda-Spartak5.jpg
Rezultati i strelci:
Javor - Partizan 0:1 (Ilić 2. penal)
Smederevo - Hajduk 0:1 (Ćulum 87)
Radnički Kragujevac - BSK 0:0
Radnički Niš - Donji Srem (Ljubinković 53 - Teofanov 39)
Novi Pazar - Jagodina 2:1 (Kecap 21, Popović 39 - Stojanović 70)
Rad - OFK Beograd 1:0 (Đurđević 14)
Crvena zvezda - Spartak 4:1 (Milijaš 20, 35. penal, 58, Lazović 55 - Čović )
Vojvodina - Sloboda (19)

Zvezda odbija Bojićeve kazne


Crvena zvezda neće da plati kazne koje je izrekao Predrag Bojić, navodeći da one nemaju pravnu težinu. Posle meča sa Radničkim Bojić je novčano kaznio klub, Nebojšu Čovića i Igora Rakočevića.
Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da neće platiti novčane kazne koje je ranije danas izrekao direktor takmičenja Superlige Predrag Bojić zbog dešavanja na utakmici sa Radničkim iz Kragujevca.
Predrag-Bojic.jpg
Zvezda: Bojić ne radi u skladu sa propisima
Crveno-beli zahtevaju od Bojića da, pored saopštenja o kaznama, dostavi i kompletne odluke "u skladu sa zakonom o upravnom postupku".
"Vi to uporno izbegavate i time neprekidno kršite zakon kao i disciplinski pravilnik KSS. Vaše saopštenje sa informacijama o odlukama u potpunosti odbijamo i sigurno nećemo izvršiti plaćanje po njemu jer je u potpunoj suprotnosti sa propozicijama i disciplinskim pravilnikom KŠ", navodi se u saopštenju beogradskog kluba.
Bojić je kaznio predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića sa 118.000 dinara zbog javnog kritikovanja sudija, dok će kapiten crveno-belih Igor Rakočević morati da plati 23.600 dinara zbog tehničke greške na meču sa Radničkim.
"Naravno, treba dobro da pročitate član šest disciplinskog pravilnika KSS i veoma lako ćete zaključiti da vam zbog nepoštovanja procedure nijedna odluka nije validna, a time ni pravosnažna. Vi se veoma samovoljno ponašate jer ne dajete mogućnost klubovima da se žale na vaše lične i tedenciozne odluke imajući u vidu da ih ne procesuirate u skladu sa zakonima Srbije, a i disciplinskim pravilnikom KSS", dodaje se u saopštenju.

Crveno-beli su u četvrtak u hali Pionir savladali Radnički sa 82:81 u četvrtom kolu Superlige.
Delegat Nenad Subotić i pomoćni sudija Jovan Krivokuća kažnjeni su zbog neodobravanja tajm-auta ekipi Radničkog u završnici susreta, iako i pomoćni trener ima pravo da ga zatraži. Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić kažnjen je novčano sa 118.000 dinara zbog javnog kritikovanja sudija.

Furiozna završnica "tobdžija"


Arsenal savladao ekipu Noriča posle preokreta, a sva tri pogotka domaći postigli u poslednjih šest-sedam minuta utakmice. Everton siguran protiv "rendžera", koji su sve dalje od opstanka u Premijer ligi. Liverpul odigrao bez golova protiv Redinga.
Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu ekipu Noriča sa 3:1 u meču 32. kola engleske Premijer lige i došli do trećeg mesta na tabeli.
Arsenal.jpg
Norič je veći deo utakmice igrao vrlo dobro i hrabro, a poveo je u 57. minutu golom Majkla Tarnera.
Činilo se da će "tobdžije" prirediti svojim navijačima još jedno neprijatno iznenađenje, ali je domaćin imao "uragansku" završnicu.
Prvo je u 85. minutu Mikel Arteta iz penala doneo izjednačenje, a tri minuta kasnije fudbaler Noriča Sebastijan Basong postigao je autogol. Konačan rezultat postavio je Lukas Podolski u 90. minutu.
Ekipa Evertona je na svom stadionu savladala Kvins Park rendžers sa 2:0 i londonska ekipa je sada sve dalje od očuvanje premijerligaškog statusa.
Everton.jpg
Rezultati i strelci:
Arsenal - Norič 3:1 (Arteta 85. penal, Basong 88. autogol, Podolski 90 - Tarner 57)
Aston Vila - Fulam 1:1 (N'Zogbija 55 - Delf 66. autogol)
Everton - Kvins Park rendžers 2:0 (Gibson 40, Aničebe 56)
Reding - Liverpul 0:0
Sautempton - Vest Hem 1:1 (Ramirez 59 - Kerol 66)
Sutra:
Njukasl - Sanderlend
Stouk - Mančester junajted

Superliga Srbije 23. kolo Romantičari poraženi na Banjici


U gradskom derbiju na Banjici Rad bolji od OFK Beograda. Važni bodovi za Novi Pazar i Hajduk. Bez golova u Kragujevcu.
Fudbaleri Rada pobedili su na stadionu na Banjici u gradskom derbiju ekipu OFK Beograda sa 1:0 u utakmici 23. kola Superlige Srbije.
Strelac jedinog pogotka u ovom duelu bio je Uroš Đurđević u 14. minutu, čime su "građevinari" sačuvali šanse za osvajanje četvrtog mesta na tabeli.
Rad6.jpg
Gosti su od 83. minuta imali igrača manje na terenu, pošto je crveni karton zaradio Aleksandar Čavrić. Ipak u poslednjim trenucima meča i ekipa Rada ostala je bez isključenog Marka Stanojevića.
Važnu pobedu u borbi za opstanak zabeležio je Novi Pazar koji je kod kuće bio bolji od četvrtoplasirane Jagodine sa 2:1. Novopazarci su do šestog prvenstvenog trijumfa došli zahvaljujući pogocima Admira Kecapa i Mladena Popovića.
Ekipa Hajduka iz Kule je u Smederevu takođe osvojila važna tri boda u borbi za opstanak, a strelac jedinog gola na meču bio je Milan Ćulum u 87. minutu.
Pogodaka nije bilo u Kragujevcu u duelu domaćeg Radničkog i ekipe BSK-a iz Borče. Na stadionu Čair u Nišu bodove su podelili Radnički i Donji Srem (1:1).
Rezultati i strelci:
Javor - Partizan 0:1 (Ilić 2. penal)
Smederevo - Hajduk 0:1 (Ćulum 87)
Radnički Kragujevac - BSK 0:0
Radnički Niš - Donji Srem 1:1 (Ljubinković 53 - Teofanov 39)
Novi Pazar - Jagodina 2:1 (Kecap 21, Popović 39 - Stojanović 70)
Rad - OFK Beograd 1:0 (Đurđević 14)
Crvena zvezda - Spartak (18)
Vojvodina - Sloboda (19)

Bundesliga 29. kolo Bavarci i milioneri bez milosti


Vodeći timovi Bundeslige lako i ubedljivo slavili u 29. kolu - šampion Bajern pobedio Nirnberg 4:0, drugoplasirana Borusija Dortmund u gostima savladala Grojter Firt 6:1.
Fudbaleri minhenskog Bajerna danas su na svom terenu ubedljivo savladali Nirnberg sa 4:0 u meču 29. kola Bundeslige, dok je Borusija Dortmund u gostima deklasirala Grojter Firt sa 6:1.
Bajern-Nirnberg2.jpg
Posle uspeha u četvrtfinalu Lige šampiona, trener Bajerna Jup Hajnkes odlučio je ukaže šansu rezervistima i oni su mu na današnjem meču apsolutno pokazali da zaslužuju poverenje. Strelci za novog šampiona Nemačke bili su Džerom Boateng, Mario Gomez, Rafinja i Džerdan Šaćiri.
Trener Borusije Jirgen Klop takođe je želeo da odmori neke standardne igrače, među kojima je bio i Neven Subotić. To, međutim, nije smetalo "milionerima" da čak šest puta zatresu protivničku mrežu.
Dvostruki strelci bili su Mario Gece i Ilkaj Gindogan, dok su po jedan gol dali Jakub Blaščikovski i Robert Levandovski. Reprezentativac Srbije Nikola Đurđić odigrao je celu utakmicu u dresu Grojtera.
Dortmund-GF1.jpg
Verder je na gostovanju Fortuni u Dizeldorfu osvojio jedan bod u direktnom duelu sa konkurentom u borbi za opstanak. U gostujućem timu nije bilo povređenog Aleksandra Ignjovskog.
Rezultati i strelci:
Bajern - Nirnberg 4:0 (Boateng 5, Gomez 17, Rafinja 24, Šaćiri 56)Volfsburg - Hofenhajm 2:2 (Arnold 14, Naldo 86 - Salihović 35. penal, Bek 63)Majnc - Hamburg 1:2 (Parker 86 - Son 62, 81)Grojter Firt - Borusija Dortmund 1:6 (Prib 71 - Gece 12, 45, Gindogan 15, 33, Blaščikovski 28, Levandovski 81)Fortuna - Verder 2:2 (Rajzinger 2, 49 - Junuzović 16, Latka 70. autogol)Od 18.30h Šalke - Bajer Leverkuzen
Petak: Frajburg - Hanover 3:1
Nedelja: Štutgart - Borusija Menhengladbah, Augzburg - Ajntraht

Priveden Milan Jovanović


Policija je rano jutros na Novom Beogradu privela Milana Jovanovića, fudbalera Crvene Zvezde jer je navodno udario pripadnika Interventne jedinice. Jovanović je bio u alkoholisanom stanju i razbio je šoferšajbnu automobila.
Suspendovani fudbaler Crvene Zvezde Milan Jovanović priveden je jutros zbog bahatog ponašanja i navodnog napada na policajca. On je noć proveo u stanici policije radi trežnjenja.
Jovanovic .jpg
"Osumnjičeni M.J. (28), kome je određeno policijsko zadržavanje poslat je na trežnjenje, a potom će se u konsultacijama s nadležnim pravosudnim organima ići na utvrđivanje njegove krivične odgovornosti", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Navodi se i da je Jovanović, koji je bio u društvu sa još jednom osobom,  ispred lokala ''Tako je sućeno'' oko 02.15 razbio flašom staklo šoferšajbne na automobilu "seat" . Sve to se dešavalo u blizini stanice policije na Novom Beogradu a patrola policije je potom izašla da interveniše.

Prilikom intervencije "osumnjičeni, koji je bio u alkoholisanom stanju, drsko se ponašao prema policajacima, a potom je počeo da vređa i pripadnike Interventne jedinice koji su došli da pomognu kolegama".

"Jednog od pripadnika Interventne jedinice udario je pesnicom i naneo mu lake telesne povrede", navode u MUP-u. Ipak, izvori agencije Beta navode da je do incidenta došlo ali da nije bilo udaranja policijaca kao i da je Jovanović pušten iz pritvora oko 14.30 sati.
Podsetimo, Jovanović je zimus vraćen sa priprema crveno-belih u Turskoj zbog pijančenja i razbijanja inventara u hotelskom baru. On je od tada pod suspenzijom a videćemo kako će rukovodstvo iz Ljutice Bogdana reagovati na novi ispad crnogorskog reprezentativca.

Partizan preživeo Ivanjicu


Partizan je minimalnom pobedom nad Javorom prekinuo niz od tri susreta bez trijumfa, ali ponovo nije briljirao. Aktuelni šampion je do pogotka došao na samom početku meča, iz jedanaesterca, preko Saše Ilića.
Fudbaleri Partizana savladali su danas u Ivanjici ekipu domaćeg Javora sa 1:0, u prvoj utakmici 23. kola Superlige Srbije.
partizan.jpg
Aktuelni šampion je zabeležio 17. pobedu ove sezone, pa je na čelu tabele ponovo odmakao sedam bodova "večitom" rivalu Crvenoj zvezdi, koja ima utakmicu manje.
Na "vrućem" terenu u Ivanjici crno-beli su do značajnih bodova, kojima su se primakli odbrani titule, došli pogotkom iz penala već u 2. minutu susreta. Kamerunac Valiđo je u kaznenom prostoru sapleo Brašanca, a siguran realizator bio je kapiten Saša Ilić.
Javor je u nastavku meča svim silama nastojao da izvuče remi. Igrao je angažovano i borbeno, a najpovoljniju šansu propustio je Kostić u 35. minutu, kada mu je golman Beograđana Stojković odbranio "zicer".
Drugo poluvreme proteklo je u nezanimljivoj igri, jalovim pokušajima domaćina i zatvorenijoj varijanti crno-belih. Gosti su organizovanom odbranom uspeli da sačuvaju mrežu i zasluženo trijumfuju za krupan korak ka tituli.
Trener Partizana Vladimir Vermezović u Ivanjici je izveo izmenjen sastav, bez povređenih Markovića i Ostojića, kao i suspendovanih Mitrovića i Ninkovića.
 Konačno pobeda
Trener Partizana Vladimir Vermezović apostrofirao je psihološku pritisak koji je bio nametnut njegovim izabranicima uoči meča.
Partizan 2.jpg
"Utakmica je bila veoma teška. Igrači su bili pod strahovitim psihološkim pritiskom. Ne čudi zato što je bilo stvari koje se ne dešavaju Partizanu inače. Najbitnije je da smo prekinuli seriju", rekao je Vermezović posle utakmice.
"Dobro je dok se broje bodovi. Rekao sam i pre da nisam imao šta da zamerim igračima za prethodne tri utakmice, ali se fudbal ipak igra za bodove", dodao je trener crno-belih.
Trener Javora Mladen Dodić pohvalio je svoje igrače, uprkos porazu.
"Cilj nam je bio da ne primimo gol u uvodnim minutima, tako da posle pritisak bude na Partizanu, ali desilo se upravo suprotno. Momci su bili izuzetno borbeni, mada su znali za bolje partije. Uspeli smo da se vratimo posle šoka, ali nam je opet falila realizacija. Žao mi je zbog rezultata, ali su momci zaslužili pohvalu", rekao je Dodić.

Suspenzija za delegata meča Zvezda-Radnički


Direktor Košarkaške Super lige Predrag Bojić izrekao je kazne za igrače, sudije i službena lica sa derbi meča prošlog kola između Crvene Zvezde i kragujevačkog Radničkog odigranog u sredu u Pioniru.Delegat i pomoćni sudija suspendovani do kraja sezone.
Delegat i pomoćni sudija sa utakmice Crvena Zvezda-Radnički KG kažnjeni od strane direktora takmičenja Predraga Bojića suspenzijom do kraja sezone zbog grešaka i neodobravanja tajm-auta Kragujevčanima u poslednjim momentima meča.
Bojic.jpg
Sankcije određene i za predsednika i igrača Zvezde Nebojšu Čovića i Igora Rakočevića, kao i za trenera Radničkog Miroslava Nikolića.
U skladu sa odredbama Pravilnika i Propozicija takmičenja, direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Predrag Bojić doneo je sledeće odluke:
Delegat N. Subotić i pomoćni sudija J. Krivokuća kažnjeni su vremenskom zabranom vršenja dužnosti do kraja sezone 2012/2013 zbog nedavanja tajm-auta ekipi Radničkog iz Kragujevca, iako po pravilima igre i pomoćni trener ima pravo da zatraži tajm-aut.
KK Crvena Zvezda kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 118.000 dinara zbog javnog i nesportskog kritikovanja odluka sudija u medijima od strane Nebojše Čovića a ista kazna je izrečena je i Radničkom zbog kritikovanja sudija od strane trenera Miroslava Nikolića.
Kapiten Crvene Zvezde Igor Rakočević kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 23.600 dinara zbog dosuđene tehničke greške (ponovljeni slučaj).

Najmlađi uživali u maratonu


Održan dvadeseti jubilarni dečji maraton u beogradskom zoo-vrtu. Učestvovalo 140 mališana.
U beogradskom zoo-vrtu održan je dvadeseti jubilarni "Smoki Smokić" dečji maraton. Ni kišno vreme nije pokvarilo sjanu atmosferu u kojoj se nadmetalo sto četrdesetoro pretškolske dece.
Muzički i zabavni program upotpunili su takođe najmlađi polaznici umetničke škole. Pobednik "malog" maratona i ujedno najbrži trkač , 38,58 bio je Nikola Sudimac iz vrtića "Ljolja" Voždovac.
Drugi je na cilj stigao Andrej Svetličić iz vrtića "Žirić" a treći  Davor Ćosić, vrtić "Košuta". Titula "super puža" najsporijeg takmičara pripala je Nikoli Vićovcu iz vrtića "Duga" Mladenovac.

I na Megu bez Nelsona


KK Crvena Zvezda će i u susretu protiv Mega Vizure u Kruševcu biti oslabljena neigranjem startnog plejmejkera Demarkusa Nelsona. Trener crveno-belih Vlada Vukoičić smatra da je najbitnije da se Nelson potpuno oporavi do fajnl-fora ABA Lige i da Mega mora ''pasti'' bez obzira na probleme.
Trener košarkaša Crvene Zvezde Vlada Vukoičić rekao je da će izostanak plejmejkera Demarkusa Nelsona predstavljati veliki hendikep za njegov tim na meču protiv Mega Vizure, ali je istakao da je najvažnije da se amerikanac potpuno oporavi od povrede i spreman dočeka završni turnir Jadranske lige.
Vukoicic i Nelson.jpg
"Neigranje Nelsona je svakako hendikep, ali ako smo mogli da pobedimo Radnički bez njega nema razloga da sumnjamo da možemo da savladamo i Mega Vizuru. Međutim, očekuje nas veoma teška utakmica. Moraćemo da odigramo jako dobro, pružimo maksimum borbenosti i zalaganja, budemo koncetrisani u odbrani i napadu kako bismo ostvarili zacrtani cilj", rekao je Vukoičić.

Trener crveno-belih naveo je da poznaje većinu igrača protivničkog tima.

"Ja sam praktično i ovu sezonu počeo u Megi, ali sam zbog obaveza u reprezentaciji proupustio dobar deo treninga u pripremnom periodu. Ipak, odradili smo zajedno nekoliko utakmica i turnira, ali tri-četiri dana pred početak sezone došao sam u Zvezdu. Mnogo vremena je prošlo od tada, a svi ti mladi sigurno su mnogo napredovali. Dolaskom Veličkovića i Drče dobili su na iskustvu koje je njima najpotrebnije, i zato sam siguran da su sada mnogo bolji tim nego pre šest, sedam meseci", upozorio je Vukoičić.

Strateg crveno-belih očekuje da će njegovi izabranici u Kruševcu dobiti preko potrebnu podršku navijača.

"Zvezda dugo nije igrala utakmicu u Kruševcu i ovo je poziv za sve naše navijače da dođu u dvoranu i podrže nas u nameri da ostvarimo još jednu pobedu", poručio je Vukoičić.

Utakmica 5. kola Superlige Srbije između Mega Vizure i Crvene zvezde igra se sutra u Kruševcu od 17. sati.

Lejkersi pobedili, Brajant se povredio


Lejkersi blizu plej-ofa koji će možda igrati bez Kobija Brajanta. Oni su u nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros u Los Anđelesu savladali Golden Stejt Voriors sa 118:116 i dva kola pre kraja ligaškog dela šampionata zadržali 8. mesto u Zapadnoj konferenciji odnosno poslednje koje vodi u plej-of.
U noći između petka i subote u NBA lige odigrano je 14 utakmica a važnu pobedu su ostvarili LA Lejkersi protiv Golden Stejta rezultatom 118:116 i približili se plej-ofu. Kobi Brajant se pred sam kraj meča povredio i predstoji mu pauza, možda i do kraja sezone.
Jedini rival Lejkersima u borbi za mesto koje vodi u doigravanje za titulu prvaka, Juta, takođe je ostvarila pobedu. "Džezeri" su pobedili Minesotu sa 107:100, ali je njihova sudbina i dalje u rukama Lejkersa. Jer, trenutni skor "jezeraša" je 43 pobede i 37 poraza, dok Juta ima pobedu manje, i poraz više od najvećeg konkurenta.

U preostale dve utakmice Lejkersi su domaćini San Antoniju i Hjustonu, dok "džezeri" gostuju, prvi Minesoti, a potom i Memfisu.

Šanse Lejkersa da se nađu u plej ofu su, dakle, mnogo veće. Ono što je, međutim, zabrinulo sve u klubu iz Los Anđelesa jeste povreda Kobija Brajanta koji je meč protiv Golden Stejta završio tri minuta pre kraja zbog povrede ahilove tetive.

Prve lekarske prognoze nisu ni malo optimistične. Sumnja se da je povreda toliko ozbiljna da bi sezone za Brajanta mogla da bude završena.
Do izlaska iz igre Brajant je proveo svih 45 minuta na terenu i sa 34 koša bio najistaknutiji pojedinac svog tima.
Pored Brajanta u pobedničkom timu istakla se i centarska linija Pau Gasol - Dvajt Hauart. Španski reprezentativac je utakmicu završio šestim "tripl-dabl" učinkom u karijeri: 26 koševa, 11 skokova i deset asistencija, dok je Hauardov doprinos pobedi Lejkersa iznosio 28 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Sjajan trio Lejkersa, ipak, je ostao u senci fenomenalnog Stefana Karija. Bek Golden Stejta ubacio je čak 47 koševa, pri čemu je imao devet asistencija i šest skokova.

Rezultati:

Toronto - Čikago 97:88
Vašington - Filadelfija 86:97
Indijana - Bruklin 109:117
Atlanta - Milvoki 109:104
Majami - Boston 109:101
Detroit - Šarlot 113:93
Klivlend - Njujork 91:101
Nju Orleans - L.A. Klipers 93:96
Hjuston - Memfis 78:82
Dalas - Denver 108:105 (posle produžetka)
San Antonio - Sakramento 108:101
Juta - Minesota 107:100
Portland - Oklahoma 90:106 i
L.A. Lejkers - Golden Stejt 118:116


Šangajske dileme


Tri nedelje nakon kontroverzne pobede Sebastijana Fetela na Sepangu, šampionat Formule 1 nastavlja se trkom u najvećem i najbogatijem kineskom gradu, Šangaju. I mada deluje gotovo neverovatno, ovogodišnja trka će biti već deseta Velika nagrada Kine na grandioznom ali pomalo veštačkom autodromu koji je 2004. godine dizajnirao neizbežni Her Tilke.
Kažem neverovatno jer i dalje prevladava utisak da Formula 1 tek otkriva Kinu, ili možda još preciznije, da Kina još uvek nije otkrila Formulu 1. Ipak, brigu o razlozima za komercijalni neuspeh Formule 1 u najbrže razvijajućoj ekonomiji sveta ostavićemo Berniju Eklstonu, pošto i tako nema dovoljno prostora da se opišu sva uzbuđenja koja nas čekaju na i oko staze ovog vikenda.
formula2.jpg
I kad već spominjem Bernija, malo ko je tokom prethodne tri nedelje bio zadovoljniji od njega. Iako je u većini sveta mnogo popularnija nego kod nas, Formula 1 čak ni u matičnoj Britaniji nema baš mnogo prilike da se nađe na naslovnim stranama novina, osim kada tu pažnju zasluži nekom tragedijom. Ovoga puta, osim ega i samopouzdanja Marka Vebera, autoriteta Kristijana Hornera i imidža Sebastijana Fetela, pravih žrtava nije bilo, a Formula 1 je ipak dobila neverovatan publicitet u svim svetskim medijima.
Tri nedelje kasnije, kada je delovalo da će se uzburkane strasti polako smiriti, Fetel je ničim izazvan rešio da šampionatu pruži novu i neočekivanu dimenziju. Nakon što smo posle Sepanga gledali Nemca kako se skrušeno javno izvinjava i klupskom kolegi i timu, u Kini se mladi šampion pojavio u potpuno drugačijem raspoloženju. Baraž pitanja o događajima na prethodnoj trci Fetel je dočekao samouverenim odgovorima koji se mogu sažeti u „trkali smo se, bio sam brži, pretekao sam ga i pobedio", i „verovatno bih to ponovo uradio", što je već bilo dovoljno za pokretanje nove priče o rivalstvu unutar šampionskog tima, ali se momak iz Hepenhajma nije ni tu zaustavio. Iz nekog razloga, Seb je smatrao da je potrebno da izjavi i da od Vebera u nastavku šampionata ne očekuje podršku, zato što mu je Veber ni ranije nije pružao?! „Bilo je u prošlosti više situacija kada je (Veber) mogao da pomogne timu, ali nije to učinio".
Na sve ovo se nadovezala i izjava Helmuta Marka, sive eminencije u austrijskom timu, da u Red Bulu više neće biti timskih naredbi?! E sad, teško da postoji osoba koja se u prošlosti više nervirala zbog timskih naredbi od mene, ali ovakva najava nažalost nema nikakve veze sa brigom Red Bula za nas, gledaoce, koji želimo da gledamo trkanje do poslednjeg kruga. Ne, u pitanju je nažalost nešto sasvim drugo - potpuna kapitulacija tima pred svojim vozačem.
formula3.jpg
Iako je Red Bul ubedljivo najuspešnija ekipa tokom poslednje 4 godine, nedostatak tradicije je učinio da rezultati na stazi budu u očiglednoj disproporciji sa autoritetom samog tima. Fetelove izjave ovog vikenda i iznova pronađena samouverenost jasan su pokazatelj da je Red Bul tokom tronedeljne pauze izgubio bitku sa najmlađim trostrukim prvakom sveta, koji je evidentno postao veći od tima. Pitanje koje intrigira je da li je menadžment Red Bula, na čelu sa Kristijanom Hornerom pokušao da stvari vrati pod svoju kontrolu, i u tom pokušaju neslavno prošao, ili ekipa nije ni pokušala da Seba ukroti, znajući unapred da će to biti teško izvodljivo.
Bilo kako bilo, ono što sledi u ostatku sezone biće pravo uživanje za gledaoce i potencijalni horor za austrijsku ekipu. Bez podrške tima, i sa malim šansama da dobije produženje ugovora za narednu sezonu, Veber može postati najveći rival Fetelu u pohodu na četvrtu uzastopnu krunu. Ne zato što će sam skupiti više bodova od Seba, već zato što može učiniti da Nemac ne sakupi onoliko bodova koliko bi inače mogao.
Kina je zbog svega napisanog novi početak za Red Bul, i dolazi u jako lošem momentu za tim. Iako je RB9 u idealnim uslovima moćna mašina, ni rivali nisu za potcenjivanje, a deluje da ovosezonski šampionat ima još više nepoznatih od prošlogodišnjeg.
Slobodni treninzi voženi u petak su odličan primer. Na prvom treningu, kada su svi bili na tvrđoj, srednjoj mešavini, Mercedes je izrazito dominirao. Popodne, kada su svi prešli na meku gumu, Ferari i Lotus su bili značajno brži od ostalih, dok su Red Bul i naročito Mercedes jako patili. Tradicionalno, mekša guma je značajno brža ali kraće traje, pa će i ovog vikenda glavni izazov biti pogoditi pravu taktiku za trku, dok rezultat na kvalifikacijama ne mora da bude mnogo bitan.
formula4.jpg
Poslednje procene govore da je idealna taktika sa dva odlaska na promenu guma, u sekvenci meka-srednja-srednja mešavina, ali veliko je pitanje da li će svi uspeti da izvezu trku bez trećeg odlaska na zamenu guma.
Osim borbe unutar Red Bula, od ove trke bi posebno trebalo obratiti pažnju na bar još nekoliko intrigantnih pitanja. Recimo, izuzetno me zanima da vidim da li Masa može po peti put zaredom da nadmaši Alonsa u kvalifikacijama? Iako se bodovi osvajaju na trci, a ne na kvalifikacijama, Masino samopouzdanje i dalje raste i čini se da bez direktne pomoći tima Alonsu neće biti lako da izdominira Brazilca kao u prethodnim sezonama.
Takođe, jako me intrigira kako će se razvijati timska bitka unutar Mercedesa, budući da je Niko Rozberg izuzetno motivisan da pokaže da je bar jednako dobar kao Luis Hamilton. Rozberg je verovatno najpotcenjeniji vozač u gornjoj polovini tabele, i ova godina je divna prilika da svima pokaže šta može.
Meklaren je i dalje u zaostatku, ali iz trke u trku biće sve bliže, u to nema nikakve sumnje. Ipak, osim lošeg automobila, ekipa iz Vokinga ima još jednu brigu, u liku mladog Pereza koji za sada ne ispunjava ni delić onoga što Meklaren od svojih vozača očekuje. Biće zanimljivo posmatrati u kom pravcu će se i ta priča tokom sezone razvijati.
formula5.jpg
Na kraju, u haosu kišne trke, malo ko je primetio da je Lotus i u Maleziji na cilj stigao sa jednom zamenom guma manje u odnosu na rivale. E21 je već dokazao da je izuzetno brz automobil, i kad god se kockice taktički dobro slože, crno zlatni automobili će se boriti za pobedu. Verovatno već u Kini.
Kvalifikacije su na programu u subotu u 8 ujutru, dok trka u nedelju počinje sat vremena kasnije. I ne manje bitno - Bahrein je već narednog vikenda!

"Posebna" fudbalska bajka


Abel Rodrigez, čistač ulica iz Kalifornije, nekoliko dana živeo je "kao u bajci", zahvaljujući Žozeu Murinju. Neverovatna fudbalska, ali i životna priča, ostaće ovom Meksikancu zauvek u sećanju.
Retko ko u životu doživi da mu se ostvari san, ma kakav on bio. Treneri i igrači u modernom fudbalu uglavnom se doživljavaju kao nedodirljive, ponekad i razmažene zvezde, ali da to nije zapravo tako pokazao je Žoze Murinjo, koji je jednom Meksikancu, čistaču ulica iz Kalifornije, omogućio da na nekoliko dana odživi svoj san.
Abel-Maradona.jpg
Abel Rodrigez ceo svoj život navija za madridski Real i oduvek je maštao da jednog dana bodri "kraljevski klub" u velikom "El Klasiku", duelu protiv Barselone. Abelov život počeo je da se menja letos, kada je Murinjo doveo svoju legiju u Kaliforniju, na pripreme pred sezonu.
Nešto više od pola godine kasnije, Rodrigez se odlučio na smeo potez. Podigao je iz banke životnu ušteđevinu i, uz podršku žene i ćerke, krenuo na dalek put, put u nepoznato. Bez kontakta sa bilo kim iz Reala, Abel je pošao u Madrid, gde se nadao da će ga se Murinjo setiti i pomoći mu da ostvari svoj san.
Abel-Murinjo.jpg
Ipak, nije sve išlo kako je Abel očekivao. Obezbeđenje u Valdebebas trening centru nije htelo ni da razgovara sa Abelom, kamoli da ga pusti da Murinja sačeka u klupskim prostorijama. Ipak, Abel je odlučio da istera svoje do kraja i čekao "Posebnog" ispred centra, ogrnut samo kaputom, iako je napolju sneg uveliko pokrivao ulice.
Nekoliko časova kasnije, sreća se osmehnula upornom Abelu. Murinjo je izašao iz jednog automobila, prišao Rodrigezu i upitao ga otkud on 10.000 kilometara daleko od kuće. Abel je ukratko ispričao da mu je san da gleda El Klasiko, a onda je Murinjo, za mnoge neočekivano, odlučio da Meksikanca praktično "usvoji" na nekoliko dana.
Rodrigez je spavao u hotelu sa prvotimcima Reala, odgledao je El Klasiko iz svečane lože, upoznao svoje sportske idole, a "šlag na tortu" bilo je upoznavanje sa Dijegom Armandom Maradonom.
Iako je pomislio da se njegov san bliži kraju, Murinjo je insistirao da povede Rodrigeza u Mančester, na revanš meč Lige šampiona protiv "crvenih đavola". Štaviše, Abel je imenovan u ekonoma tima, pa je ceo meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.
Abel-Ronaldo.jpg
"Ljudi su me tretirali kao da sam deo tima. Ovo ću pamtiti do kraja života, a imaću o čemu i da pričam svojim unucima", izjavio je Rodrigez, koji je od zemljaka Ćićarita dobio na poklon dres u kojem je igrao meč protiv Junajteda.
Abel je imao priliku da upozna i velikog ser Aleksa Fergusona. Iako Škot nije želeo da priča sa novinarima posle isljučenja Nanija, poručio je Žozeu preko Rodrigeza da požuri na čašu vina posle meča.
Na kraju bajke, Raodrigez se obratio Sports Ilustrejted časopisu, gde je podelio svoju neverovatnu priču, sa željom da se zahvali svima u Realu, naročito gospodinu "Posebnom".

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger