Headlines News :

Kup Konfederacija: Španija u finalu (VIDEO)

Written By maxtv on четвртак, 27. јун 2013. | 23:51

Fudbaleri Španije eliminisali su Italiju posle boljeg izvođenja penala u polufinalu Kupa konfederacija.
Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko
Posle 120 minuta igre rezultat je bio 0:0, a tragičar meča bio je Leonardo Bonuči, koji je u sedmoj seriji prebacio gol.
Potom je Hesus Navas prišao lopti, savladao Bufona i doneo ‘furiji’ plasman u finale. Za titulu će se Španci boriti sa Brazilom u nedelju od 19 sati. Španija je tako produžila svoj rekordni niz na 29 utakmica bez poraza u zvaničnim mečevima.
Već u drugom minutu videli smo prvu polušansu, kada je Pedrov šut po zemlji sa ivice kaznenog prostora završio pored gola. To je bilo i sve što je Španija prikazala u napadu za narednih pola sata. 

Italijani su brzo dolazili do gola rivala, a uvod u seriju šansi bili su pokušaji Mađa glavom pored gola i Đilardina, koji je lođe zahvatio loptu. 

U 17. minutu Pirlo je poslao fenomenalnu dubinsku loptu, ali Kasiljas je na vreme izleteo i odbranio udarac Mađa glavom. Samo dva minuta kasnije Pirlo je ponovo centrirao, a De Rosi je glavom šutirao pored gola. 

Usledio je period igre bez većih uzbuđenja, a u 36. minutu Kasiljas je ponovo spasao ‘furiju’. Đakerini je sa leve strane centrirao za Mađa, koji glavom šutira pravo u golmana Španije.
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Minut kasnije ekipa Visentea del Boskea bila je nadomak vođstva – maestralnim driblingom Tores je prevario Barzaljija, ali je levom nogom šutirao pored gola. 

Drugo poluvreme nije bilo sadržajno kao prvo, mada je na samom početku zapretio Inijesta. 

Potom se igralo na sredini terena, a u 57. minute udarac reserviste Navasa odbranio je Bufon. Odbrana Španije delovala je mnogo bolje nego u prvom delu igre, a na drugoj strain ‘furija’ je pretila sa distance, prevashodno preko Inijeste. 

Kako je vreme odmicalo, fudbaleri obe ekipe postajale su sve umornije i nije bilo mnogo prilika. U završnici regularnog dela izblokiran je šut Mate i otišlo se u produžetke. 

Već u 93. minutu ‘azuri’ su bili nadomak gola, ali je lopta posle šuta Đakerinija pogodila stativu.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Od tog trenutka Španija preuzima kontrolu i u 98. minute Alba promašuje posle dodavanja Šavija. U poslednjih pet minuta ‘furija’ je krenula u poslednji nalet, Bufon je odbio Šavijev udarac do stative, a potom je Martines šutirao pored gola. 

Uprkos ogromnom pritisku u finišu, Italija se odbranila i izborila penale. 

Penali:
1. serija: Kandreva – gol (‘panjenka’), Šavi – gol (gornji levi ugao)
2. serija: Akvilani – gol (donji desni ugao, Kasiljas pogodio stranu), Inijesta – gol (donji levi ugao, Bufon pogodio stranu)
3. serija: De Rosi – gol (gornji desni ugao), Pike – gol 
4. serija: Đovinko – gol (donji desni ugao), Ramos – gol (gornji desni ugao)
5. serija: Pirlo – gol (donji desni ugao), Mata – gol (donji desni ugao)
6. serija: Montolivo – gol (donji desni ugao), Buskets – gol (donji levi ugao)
7. serija: Bonuči – promašaj (preko gola), Navas – gol (desni ugao, poluvisoko)

KK Partizan: Milosavljević ostaje, Gordić odlazi

Uprkos finansijskoj krizi i dugovanju prema igračima, Dragan Milosavljević je, nezvanično, odlučio da ostane u Partizanu, dok Nemanja Gordić odlazi iz kluba.
Starsport
Iza pouzdanog beka je odlična sezona, krunisana sa dva trofeja, pa izjava Duška Vujoševića da bi u svakom timu koji on trenira bilo mesta za momka iz Kruševca, najbolje govori o kvalitetima Milosavljevića i želji ‘crno-belih’ da ga zadrže, pišu Novosti.
Klub je za sada napustio samo kapiten Vladimir Lučić koji će naredne sezone igrati u Valensiji. 

Predsednik Partizana Predrag Danilović je u sredu na konferenciji za novinare rekao da je klub u u izuzeto teškoj finansijoj situaciji.

Francuskinje u polufinalu Evropskog prvenstva

Košarkašice Francuske plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva, pobedom nad Švedskom 87:83 (21:22, 17:17, 26:24, 23:20).
Domaće košarkašice se u petak u polufinalu sastaju sa Turskom, koja je bila bolja od Belorusije sa 55:41.
Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Selin Dumer sa 16 poena, dva manje je upisala Loson Vejd, dok su na drugoj strani najbolje bila Frida sa 21 poenom i Eldebrnk sa 17.
Prvi polufinalni meč igraju Srbija i Španija od 17 časova, a nakon toga na parket će Francuska i Turska od 20 časova.

Rašović: "Veoma dobra provera.." (VIDEO)

Trener Partizana Vuk Rašović bio je zadovoljan posle prvog pripremnog meča u Sloveniji i istakako da rezultat trenutno nije primaran.
partizan.rs
'Crno-beli' su u Ptuju poraženi od Lokomotive iz Moskve sa 1:0, a Rašović je pružio priliku skoro svim igračima.
"Ovo je bila jedna veoma dobra provera. Mislim da smo dobro kontrolisali igru tokom većeg dela meča, imali tri-četiri dobre šanse. Obzirom da je ovo bila prva prava pripremna utakmica i to protiv jakog protivnika, veoma sam zadvoljan kako sve izgleda."
"Nastavljamo dalje, imamo svoj plan od kojeg sigruno nećemo odstupiti i spremamo se za narednu utakmicu", rekao je Rašović koji je potom detaljnije analizirao meč i igru 'crno-belih'. 

"Dobro smo trčali prvih 25 minuta, nakon toga je usledio pad, to je sasvim razumljivo. U drugom poluvremenu smo kontrolisali igru, oni su se branili, želeli su pobedu. Imali smo šansi i u drugom poluvremenu. Rezultat nije u prvom planu, svakako nije dobro kad se izgubi, ali ćemo analizirati utakmicu i pokušati da popravimo ono što nije bilo dobro. Raduje me što smo igrali fudbal, konotrolisali loptu, dobro smo se kretali, može to još bolje. Moramo da radimo na realizaciji, jer su šanse koje smo propustili morale biti pogodak." 

Rašović je istakao da treba ići korak po korak, jer je ovo tek prva ozbiljnija utakmica. 

"Želeli smo da pokušamo da pritisnemo, da damo gol, trudili smo se, nismo uspeli, ali čestitam igračima na dobro odigranoj utakmici. Voleo bih da ostane ovakva atmosfera u timu, da nastavimo da igramo dobro. Ali treba ići polako, korak po korak, ovo je tek prva utakmica." 

Trener Partizana se odlučio da Nikola Ninković igra nešto ofanzivnije nego inače, što se ispostavilo kao dobra odluka. 

"Razgovarao sam sa njim i došao do zaključka da je to dobra pozicija za njega, dosta dobro je igrao, tražio prostor i pravio velike probleme protivničkim igračima. On može da igra na više pozicija, a upotrebićemo ga tamo gde može najviše da pruži."

Sa Pintu: Marković je kao Aimar

Bivši trener Zvezde Rikardo Sa Pintu izjavio je da je doskorašnji fudbaler Partizana i igrač Benfike Lazar Marković tip igrača poput Pabla Aimara.
Starsport
Sa Pintu je portugalskim medijima rekao da je Marković talentovan igrač, ali da smatra da još nije potpuno spreman za Ligu Sargeš.
"On je talentovan igrač, iako je igrao na višem nivou pre nego što se povredio. Marković je kao Aimar, dobro prima loptu, dribla, brz je i odličan u završnici napada... Slabije igra u odbrani, ali on je ofanzivni tip igrača."
"Mislim da nije skroz spreman za intenzitet portugalskog fudbala, ali i sam je rekao da će mu trebati vremena da se prilagodi i slažem se sa tim“, rekao je Portugalac. 

Pablo Aimar se posle pet godina provedenih u Benfiki vraća u Argentinu. 

Naredne sezone u Benfiki će igrati sedmorica srpskih igrača, a Sa Pintu je izneo svoje mišljenje o našim fudbalerima uopšte. 

"Srpski fudbaleri su jaki, ponosni, neki misle da već sve znaju. Kada odrade dobar trening ili utakmicu, imaju tendenciju da se opuste. Znaju burno da reaguju, a to ne bi smeli. Talenotvani su i stalo im je do pobede", rekao je Sa Pintu, koji je nedavno postao sportski direktor Belenenseša.

Vimbldon: Novak bez problema u treće kolo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nije ponovio greške Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa ovogodišnjeg Vimbldona i relativno sigurnom igrom se plasirao u treće kolo. On je večeras na zatvorenom centralnom terenu savladao Bobija Rejnoldsa iza SAD-a rezultatom 3:0 (7:6 6:3 6:1) za ukupno 1 sat i 58 minuta igre. 
Prvi set je bio ubedljivo najujednačeniji, brejka nije bilo, jedino je Novak propustio četiri brejk šanse. Ušlo se u taj-brejk a u njemu je srpski teniser startovao odlično, poveo 5:0 i potom rezultatom 7:2 priveo taj-brejk kraju.

Drugi deo igre je išao dosta lakše za Novaka jer je već u trećem gemu napravio brejk iskoristivši tek devetu brejk loptu od starta meča. Do kraja seta napravio je još jedan brejk i rezultatom 6:3 poveo 2:0.

Poslednji set je i na terenu i rezultatski bio najlakši, ponovo je Novak napravio dva brejka, brzo poveo 3:0 i potom priveo meč kraju iskoristivši prvu meč loptu.

U trećem kolu turnira Novak čeka pobednika duela između Štrufa i Šardija (28. nosilac) a taj meč je, kao i većina današnjih mečeva, prekinut zbog kiše i biće nastavljen sutra. Trenutno je 1:1 u setovima i 2:1 za Nemca Štrufa.

Mediteranske Igre: Zorić u finalu, rukometaši "stali" u četvrt-finalu

Rukometaši Srbije poraženi su od Italije 23:22 (13:12) u četvrtfinalu Mediteranskih igara, a kajakaš Milenko Zorić se plasirao u četvrtfinale na 1000 metara.
Zorić bio je najbrži u svojoj kvalifikacionoj grupi izveslavši 1000 metara za 4:10.643 minuta.
Iza sebe je ostavio Slovenca Josta Zakrajseka (4:12.689) i Kipranina Andreasa Diamantisa (4:24.238), koji su se takođe plasirali direktno u finale.
"Izveslao sam sjajnu trku za plasman u finale. Bilo je teško zbog vetra, bili su jako veliki talasi i zato je trka dugo trajala. Uspeo sam da ostvarim povoljan rezultat i sada mi ostaje da se spremam za sutrašnje finale“, rekao je posle trke Milenko Zorić

Finale u ovoj disciplini zakazano je za petak od 9.20 časova po lokalnom vremenu.
Rukometaši nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Mediteranskih igara. Utakmica je bila rezultatski izjednačena i neizvesna do same završnice. U našoj reprezentaciji čak tri igrača postigla su po pet pogodaka: Zoran Nikolić, Nemanja Ilić i Luka Mitrović, dok se kod Italijana posebno istakao Tin Tokić sa sedam postignutih golova. 

Situacija u našoj grupi je takva da Turska ima šest bodova, dok Srbija, Italija i Makedonija imaju po četiri, a poslednji je Alžir sa samo dva osvojena boda. 

U polufinale su se plasirale Turska i Italija.

Vimbldon: Krah favorita , umor ili loša karma

Ove godine na Vimbldonu, a igra se tek nepuna četiri dana, više se govori o klizanju i padanju nego o tenisu. Kako i ne bi, kada je već osmoro tenisera napustilo London zbog problema sa najraznovrsnijim povredama. Dvostruko više tenisera javno govori o "opasnoj travi". Nešto, očigledno, mora da se promeni...
Osmoro tenisera je već odustalo od trećeg Gren slema u sezoni zbog neke vrste povrede. I muški i ženski žreb je propisno desetkovan već sada, a trend povređivanja na zelenom terenu se nikako ne smanjuje.
w.jpg
Svetska teniska federacija ocenila je ovakav, blago rečeno nemili niz povreda kao najgori od kada je tenis postao profesionalan.
Naravno, odmah se povela rasprava o travi, odnosno njenoj podobnosti da uopšte bude jedna od teinskih podloga.
w-2.jpg
„Teren je opasan", samo je promrljala Marija Šarapova nakon poraza od Portugalke Larčer De Brito. „Mnogo je trave koja je pokošena ali nije počišćena što teren čini jako klizavim. Nikada, do sada, nisam pala tri puta na jednom meču".
Viktorija Azarenka, inače drugi nosilac, pridružila se kritikama nakon što je napustila turnir zbog povrede koju je zadobila prilikom pada u prvom kolu.
w-3.jpg
„Osećam se loše, pa moja protivnica je pala dva puta. Neko ko je odgovoran za sve bi morao bi detaljno da prekontroliše uslove za igru. Ja sam se okliznula, ali ne svojom krivicom", rekla je rezignirana Beloruskinja.
Na „Ol Ingland Klabu" više nećemo gledati ni Jaroslavu Švedovu, a kod muškaraca ta lista je još duža - Žo Vilfrid Tsonga, Stiv Darsis, Džon Izner, Radek Štepanek, Marin Čilić i Mikael Lodra.
w-4.jpg
Legendarni trener Nik Bolitijeri je bio vrlo kritičan po pitanju stanja terena. „Bio sam na mnogo Gren slem turnira, i nikada nisam video da se ovoliko tenisera povlači. I u pitanju su teniseri iz smaog vrha, da stvar bude gora. Neverovatno. O travi kao podlozi mora da se diskutuje. Jednostavno ne smete da dozvolite ovoliki broj povreda".
Na drugoj strani, direktor „Ol Ingland klab" kompleksa Ričard Luis ostaje neumoljiv kada je u pitau kvalitet vimbldonske trave.

w-5.jpg
„Bilo je dosta povlačenja sa Vimbldona i mi saosećamo sa svim tim igračima. Ta povlačenje su se dogodila iz nekoliko razloga, a neki čak tvrde da je trava kao takva jedna od krivaca. Mnogi igrači su nas zapravo pohvalili zbog kvaliteta podloge za igranje. Priprema terena je bila pedantna i sistematska baš kao i prethodnih godina, a svi znamo da je trava bujnija na samom startu turnira. Trava je suva i čvrsta baš kao i prethodnih godina".
Jedini koji je završio Vimbldon na pomenuti način, a koji je stao u odbranu organizatora i podloge, jeste Žo Vilfrid Tsonga.
w-8.jpg
„Vreme je loše za igru. Hladno je i vlažno. Loše je za zglobove. A tu je i uvek prisutna činjenica da igramo zaista mnogo", rekao je Francuz.
Upravo je legendarna Martina Navratilova nedavno govorila o „neljudskoj zahtevnosti" muškog tenisa. Nekadašnja šampionka Vimbldona je pozvala na reformu po kojoj bi i muškarci igrali na dva dobijena seta, kao sada žene. Ona se pritom pozvala na veliki broj povreda u samom vrhu muškog tenisa, navodeći imena Nadala, Marija, čak i Đokovića.
w-6.jpg
„Muškarci igraju mnogo duže i udaraju lopticu mnogo jače od žena. Mnogo, mnogo više trče. Tereni su sporiji tako da razmene traju duže. Sve je to jak onaporno za telo", rekla je Navratilova.
„To je kao da trčite maraton u sprintu, a onda već sutra morate da igrate novi meč".
Iz ovog razloga, ATP kalendar za 2015. godinu je modifkovan, tako da ćepauza između drugog i trećeg Gren slema, odnosno Rolan Garosa i Vimbldona, biti povećana. Mnogi su skeptični da je to rešenje, i pozivaju na drastičnije mere.
w-7.jpg
„Ne znam šta tri ili pet sedmica mogu da promene. Nadal je osvojio Vimbldon 2008. i 2010. godine, kada je pauza bila dve nedelje. Nije to u pitanju", rekao je Toni Nadal.

Kosarkaši Srbije do 19 godina ubedljivo savladali vršnjake iz Brazila

Omladinska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu sveta u Pragu pošto je u prvom kolu C grupe savladala selekciju Brazila sa 65:50 (14:7, 18:10, 15:13, 18:20). Naredni rival je selekcija Australije, petak 15.30 časova.
Reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) uspešno je startovala na Svetskom prvesntvu za juniore koje je danas počelo u Češkoj. Izabranici selektora Dejana Mijatovića u prvom kolu grupe "C" sigurnom igrom, gotovo rutinski, savladali su selekciju Brazila. Naši juniori počeli su prilčno stegnuto, tek posle pet minuta postigli prve poene iz igre, ali kako je meč odmicao, bili su sve sigurniji, kolektivnom igrom i velikom borbom već na poluvremenu stekli 15 poena prednosti, što im je omogućilo da u nastavku odigraju dosta rasterećenije i stignu do prvih bodova na šampionatu: Srbija U19 - Brazil U19 65:50 (14:7, 18:10, 15:13, 18:20).
Mladi-Kosarkasi1.jpg
Koliko je premijerni meč na Svetskom prvenstvu stresan i specifičan, srpski juniori uverili su se već u prvih pet minuta meča sa Brazilom. Na polovini prve četvrtine bili su bez postignutog poena, sa četiri promašaja i isto toliko izgubljenih lopti. Međutim, trema je brzo nestala.
Led je prvi probio Nikola Janković, ubrzo mu se pridružio Nikola Milutinov za prvo dvocifreno vođstvo 14:4 u devetom minutu. Iako šut nije služio četu Dejana Mijatovića na početku meča, u odbrani je sve funkcionisalo gotovo besprekorno. Brazilci su teško dolazi do povoljnih situacija, često morali da sa istekom napada, prilično neuspešno, šutiraju za tri poena (15-2). Nišanske sprave prvi su u našem timu podesili Jovan Novak i Vasilije Micić koji su sa dve uzastopne trojke u finišu prvog poluvremena doneli Srbiji 15 poena prednosti (32:17).
U nastavku meča, srpski juniori preuzeli su zahvaljujući Stefanu Potu donekle prevlast u skoku, bili još žešći u defanzivi, a sa pet uzastopnih poena Mihajla Andrića u 27. minutu došli do ubedljivog vođstva - 42:23. Do kraja trećeg perioda odlični Dias Silva je konačno počeo da pogađa iza linije 7,25, ali "karioke" su još uvek bile u priličnom zaostatku - 47:30. Uporna južnoamerička selekcija uspela je da tri minuta pre kraja smanji na podnošljivih 55:45, ali su im svaku nadu da mogu izbeći poraz, veoma brzo raspršili Andrić, Micić, Pot i Milutinov poenima u samom finišu susreta.
"Nikad u karijeri nisam vodio težu utakmicu. Zato su ovi momci heroji, nemam reči kojima bih opisao koliko sam ponosan na njih. Putovali smo 17 sati do Praga, u putu ostali bez opreme, tako da su nam iz Beograda tek danas stigli dresovi. Selekcija Španije nam je pomogla da sinoć odradimo trening i bar donekle pripremimo utakmicu sa Brazilom",  ističe Dejan Mijatović, selektor U19 reprezentacije Srbije.
Selekotor Mijatović ističe koncentraciju i mentalnu snagu svojih izabranika:
"Bili su zaista odlični. Ispunili su sve zadatke, sprečili igru Brazila u tranziciji, kontrolisali skok, bili fokusirani u odbrani, mudri u napadu. Uspeli su da se brzo konsoliduju posle lošeg početka koji je sasvim uobičajan za prve utakmice na velikim takmičenjima. Sutra nas očekuje još teži duel protiv Australije. Odlično selektirane reprezentacije, koja sjajno trči, žestoko se bori i ima nekoliko vrlo dobrih šutera", zaključio je Dejan Mijatović, selektor U19 reprezentacije Srbije.
SRBIJA U19 : Pot 11, Novak 8, M. Janković, Jokić, Kutlešić 2, Micić 8, Anđušić, Milutinov 15, N. Janković 12, Andrić 7, Dobrić, Šalić 4.
BRAZIL U19: A. De Silva 3, Maja 3, Verardo, Sikveira 2, Alfredo 2, Ramos 4, H. De Silva, Žunior 2, Dias Silva 19, Barbieri 11, Demetrio 2, Somer 2.
Kompletna statistika: link >>>
U drugom kolu grupe „C" na Svetskom prvenstvu u Češkoj, reprezentacija Srbije u petak (15:30) igra protiv selekcije Australije koja je danas ubedljivo savladala Senegal 90:46.  

Rukometna Superliga Srbije sa 12 ekipa

Na sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije usvojen je sistem takmičenja kroz izmenu i dopunu Pravilnika o rukometnim takmičenjima.
Upravni odbor Saveza usvojio je konačan predlog sistema takmičenja, po kome će od naredne sezone u Superligi igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja. O prvaku države odlučivaće plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut.
"Smanjenje lige uticaće na kvalitet i pripremljenost klubova za viši stepen takmičenja. To će dati mogućnost klubovima da se istaknu, a oni koji su spremni da se izbore da igraju u Superligi, i finansijski i igrački, ostvare vrhunske rezultate i naprave kvalitetne igrače“, istakao je predsednik RSS, Velimir Mrajanović. On je dodao da će se o sistemu takmičenja mlađih kategorija odlučivati na narednoj sednici Skupštine RSS na jesen. 

Inicijativa je da se u narednom periodu veća pažnja posveti radu u mlađim kategorijama. Profesionalna obuka za bivše reprezentativce koji bi imali priliku da nauče o trenerskom pozivu i da ubrzano dođu do licenci. Deo seminara biće organizovan na regionalnom nivou, jer 90 odsto trenera neće voditi velika takmičenja. Ono na čemu treba da se radi jeste da literatura koju koriste treneri bude istaknuta na sajtu, posebno napravljenom za tu svrhu, kako bi početnici mogli da koriste te materijale i da se obrazuju.

I Džajić traži pomoć

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić uputio je pismo ministarski sporta Alisi Marić, u kojem se obraća za pomoć, jer klub prolazi kroz veoma težak period.
Džajić ističe “da nešto pod hitno mora da se uradi, inače klub možda više neće neće postojati”.
Predsednik ‘crveno-belih’ navodi da će se postavljanjem Zvezde na zdrave osnove stabilizovati i brojni sportovi u okviru Sportskog društva, koji su takođe u teškoj finansijskoj situaciji.
U pismu između ostalog stoji da klub ne traži subvencije države već samo kratkoročnu pomoć na ravnopravnoj osnovi sa svim klubovima. 

Pismo prenosimo u celini… 

“Poštovаnа gospođo Mаrić, 

Fudbаlski klub Crvenа zvezdа prolаzi kroz nаjteži period u svojoj bogаtoj istoriji. Izuzetno teškа finаnsijskа situаcijа kojа potresа nаš slаvni klub, preti dа ugrozi postojаnje sportskog kolektivа koji je osvаjаnjem tutule evropskog i svetskog prvаkа ostvаrio nаjveći uspeh u istoriji nаšeg sportа. Nаšа obаvezа, kаo trenutnih rukovodilаcа, je dа ne dozvolimo dа se to dogodi. Zаto Vаm se, kаo resornom ministru, obrаćаmo zа pomoć, uz аpel dа nešto pod hitno morа dа se urаdi inаče FK Crvenа zvezdа moždа više neće postojаti. 

Novo rukovodstvo je od svog dolаskа u klub urаdilo mnogo togа, u znаčаjnoj meri smаnjilo dug koji je iznosio preko 48 milionа evrа, аli bez znаčаjnije pomoći držаve zаbrinuti smo dа li će klub i dаlje moći dа egzistirа. Jer, svаkodnevno novi rаčuni dolаze nа nаplаtu, pа se sа velikom mukom borimo dа nаm rаčun ponovo ne bude u blokаdi. 

Sigurni smo dа ste upoznаti sа svim nаporimа koje činimo i dа ste u svimа nаmа koji trenutno vodimo FK Crvenа zvezdа prepoznаli ljude koji imаju iskrenu nаmeru dа posrnulog fudbаlskog gigаntа vrаte nа prаvi put. Zа rаzliku od svih ostаlih, trаnspаrentno smo predočili finаnsijsku situаciju, jаvnosti smo predstаvili svа nаšа dugovаnjа i time nа nedvosmislen nаčin pokаzаli dа ogromаn problem želimo dа rešimo. Tаkođe, nаdаmo se i dа ste svesni dа nаšim ogromnim аngаžovаnjem i uloženom energijom dа od propаsti spаsemo FK Crvenа zvezdа nа izvestаn nаčin prаktično spаšаvаmo i srpski sport. 

Jer, FK Crvenа zvezdа je bez svаke sumnje nosilаc Sportskog društvа Crvenа zvezdа, а sаmim tim i noseći stub celokupnog srpskog sportа. U prilog tome svedoči podаtаk dа je FK Crvenа zvezdа osvojilа 25 šаmpionskih titulа i 24 putа trijumfovаlа u nаcionаlnom Kupu uz već pomenute titule kojimа može dа se podiči mаlo koji klub u regionu – titulа prvаkа Evrope iz Bаrijа i titulа klupskog prvаkа svetа osvojenа u Tokiju. O broju trofejа ostаlih klubovа kаo i medаljа sportistа SD Crvenа zvezdа ne trebа trošiti mnogo reči, dovoljno je nаpomenuti dа Muzej nа nаšem stаdionu broji preko 1000 trofejа. Nаše legende, аmbаsаdori sportа, i dаn dаnаs vаn grаnicа nаše zemlje predstаvljаju nаjbolje uzore kojimа se možemo ponositi i koji nаšu zemlju svrstаvаju nа zаpаženo mesto nа sportskoj mаpi svetа. 

Postаvljаnjem FK Crvenа zvezdа nа zdrаve osnove, istovremeno će se stаbilizovаti i brojni sportovi u Zvezdinoj sportskoj porodici, koji su tаkođe u nezаvidnoj finаnsisjkoj situаciji. Tu pre svegа mislimo nа rukometni klub, koji je zbog izuzetno lošeg mаterijаlnog stаnjа i rezultаtski ispаštаo oduzimаnjem bodovа. Sа ništа mаnje porblemа suočаvа se i vаterpolo klub koji je podignut iz pepelа i kаo tаkаv ove sezone osvojio titulu prvаkа Evrope i duplu krunu u domаćem tаkmičenju. 

Ipаk, ono što nаjbolje govori o veličini FK Crvenа zvezdа je činjenicа dа je oko sebe okupio milione ljudi. Tа činjenicа je od Crvene zvezde stvorilа svojevrstаn pokret sа nаjvernijim sledbenicimа. Nа tаj nаčin Zvezdа je etаblirаnа kаo jedаn od nаjprepoznаtljivijih brendovа Srbije, а njeno ime se i dаnаs sа velikim poštovаnjem izgovаrа nа svim svetskim meridijаnimа. 

FK Crvenа zvezdа je sve do sаdа izbegаvаo dа trаži аktivnu pomoć držаve u cilju prevаzilаženjа nаših problemа. Ali, suočeni sа pozivimа ostаlih klubovа koji su u teškoj situаciji u Srbiji osećаmo slobodu dа Vаm se obrаtimo kаko bi zаjednički prebrodili ove teške trenutke. Ministаrstvo omlаdine i sportа su prvа vrаtа nа kojа smo pokucаli, а pomoć ćemo zаtrаžiti i od ostаlih držаvnih institucijа sа jednim ciljem – dа omogućimo FK Crvenа zvezdа dа opstаne. 

Uvereni smo dа FK Crvenа zvezdа, а sаmim tim i nаše Sportsko društvo, može dugoročno mnogo togа dobrog doneti nаšoj zemlji, počev od međunаrodne promocije pа sve do deviznih prilivа iz inostrаnstvа koji su u rаnijim periodimа bili u rаngu sа većim kompаnijаmа u nаšoj zemlji. Nikаko ne trebа zаnemаriti niti potceniti činjenicu dа nаš klub, kupujući domаće igrаče iz mаnjih sredinа, istovremeno čini mnogo i nа rаzvoju tih istih sredinа. 

Nа putu kа ostvаrenju nаših dugoročnih ciljevа, neophodnа nаm je pomoć držаve mаkаr u trenutnom, veomа teškom i bolnom periodu kroz koji prolаzimo. Iz tog rаzlogа morаmo dа nаpomenem dа FK Crvenа zvezdа ne trаži subvencije držаve, budžetsko finаnsirаnje niti bilo koji sličаn oblik dugoročne pomoći, а kаmoli veresiju. Mi sаmo insistirаmo nа krаtkoročnoj pomoći nа rаvnoprаvnoj osnovi sа ostаlim klubovimа, а u sklаdu sа nаšim renomeom i znаčаjem koji imаmo zа srpski sport. 

Uvereni smo, dа će svаki dinаr uložen u sport u ovom trenutku, biti višestruko vrаćen u budžet nаše držаve u predstojećem periodu. 

Drаgаn Džаjić, 

Predsednik”

Košarkaši Srbije do 20 godina savladali vršnjake iz Rusije

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Rusiju 82:53 u drugom kolu turnira Turgut Atakol u Turskoj.
Posle izjednačenog prvog poluvremena (34:33) u kojem je naš tim imao najviše osam poena prednosti (29:21) malo ko je očekivao da će u nastavku susreta naneti selekciji Rusije težak poraz.
Međutim, reprezentativci Srbije su u drugom poluvremenu zaigrali fantastično u odbrani, dominirali u skoku (48-30), lako pronalazili najbolja rešenja u napadu.
Neverovatna serija u drugih 20 minuta krenula je trojkom Nemanje Krstića, ubrzo su mu se pridružili Luka Mitrović, Nenad Miljenović i Nemanja Bezbradica za vođstvo 54:36 u finišu trećeg perioda. Obezbeđen trijumf i sigurna prednost, kao da su dali krila i ostalim igračima, a posle poena Nemanje Miškovića čime su se svi izabranici selektora Jovanovića upisali u listu strelaca, na semaforu je u 38. minut pisalo rekordnih 80:40. 

SRBIJA U20: Reljić 6, Krstić 12, Marinković 4, Avramović 8, Mitrović 14, Miljenović 11, Tasić 3, Bojić 5, Milođšević 5, Bezbradica 10, Mišković 2, Đorđević 2. 

RUSIJA U20: Karpeno, Sokolov 3, D. Zaharov 12, Saharov 5, Loginov 2, Komolov 4, A. Zaharov 8, Truškin 5, Popov, Gudumak 8, Čilikin 4, Evstafev 2.

Slaviša Jokanović: "Čeka nas još puno posla..." (VIDEO)

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da njegovu ekipu čeka dosta posla, a da je vremena do prve zvanične utakmice malo. Moramo što pre dođemo do igračkog kadra sa kojim možemo da funkcionišemo celu sezonu, rekao je trener crveno-belih.
Novi trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da njegovu ekipu čeka dosta posla, a da je vremena do prve zvanične utakmice malo.
Zvezda.jpg
"Čeka nas još puno posla, a vremena je malo, tako da sa te strane treba da budemo pametni i pre svega da što pre dođemo do igračkog kadra sa kojim možemo da funkcionišemo celu sezonu. Znam da se svi trude, pogotovo uprava, i nadam se da će što pre doći do stabilizacije igračkog kadra", kazao je Stojanović za sajt kluba.
Kombinovani tim crveno-belih juče je u prvoj kontrolnoj utakmici u Sloveniji savladao Krku iz Novog Mesta sa 1:0.
"Odigrali smo juče utakmicu u mešovitom sastavu, tokom koje smo šansu pružili nekim mlađim igračima. Bilo je dobrih stvari u igri, ali ima još mnogo prostora za doradu i napredak, naročito kada je taktika u pitanju. Za moj prvi susret sa ekipom, jučerašnja utakmica mi je odlično poslužila da uvidim neke stvari", dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv pobednika duela IBV (Island) - HB (Farska Ostrva).

Edi Grant: "Partizan – ljubav na prvi pogled" (VIDEO)

Legendarni rege muzičar Edi Grant posetio je FK Partizan i otkrio da se 1999. godine, na meču sa Rijekom, na prvi pogled zaljubio u beogradske 'crno-bele'.
partizan.rs"To je bila ljubav na prvi pogled. Volim da igram fudbal i pratim ga stalno. Kada sam prvi put bio na utakmici u Beogradu, Partizan je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Bila je veoma uzbudljiva utakmica, a navijači su na mene ostavili sjajan utisak. U životu sam odgledao hiljade fudbalskih mečeva, ali retko koji sam zapamtio kao taj.
Zbog te utakmice sa Rijekom sam ostavio srce u ovom klubu", kazao je Grant novinarima na stadionu Humskoj. 

Pomenuti meč Partizana i Rijeke, odigran u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, završen je trijumfom crno-belih od 3:1. 

Grant je istakao da uglavnom prati šta se dešava u srpskom klubu.
partizan.rs"Trenutno živim na Barbadosu. Tamo nemam baš mnogo informacija o srpskom fudbalu, ali znam da će ove sezone biti velika borba, postoji veliki rivalitet u srpskom fudbalu. Oba tima sada imaju po 25 šampionskih titula, ali verujem da će Partizan sledeće godine biti uspešniji", poručio je Grant. 
Ipak, on je naveo da u ovoj generaciji Partizana ima igrača koji mu se najviše dopada. 

"Partizan ima dosta mladih igrača, teško mi je da naučim prezimena, znam Aleksandra.... Mitrovića. Da, to je taj. Ako naučim prezimena vaših igrača, zaboraviću tekstove pesama", kazao je, uz osmeh, Grant koji je rođen u Gvajani, ali je odrastao u Londonu. 

Koliko mu je fudbal važan u životu, Grant je oslikao i jednom situacijom iz mladosti.
partizan.rs"Imao sa problem sa srcem i u 23. godini su mi rekli da moram da prestanem da igram fudbal. Odgovorio sam da mi je onda možda bolje i da umrem. Ipak, izlečio sam se, počeo da igram skvoš, a fudbal još više nego ranije", izjavio je on. 
Grant je prijatelj i sa pevačem Riblje čorbe Borom Djordjevićem, koji je veliki navijač Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde. 

"Da budem jasan, ima mnogo velikih timova u fudbalu, ali samo jedan može da bude pobednik. Zbog toga ja navijam za Partizan", objasnio je on.
partizan.rsGrant je u šali naveo i da bi mu bila čast da zaigra za ekipu veterana 'crno-belih', pošto je u dobroj kondiciji i dva puta nedeljno ide u teretanu. 
Dodao je i da voli ženski fudbal i istakao kako se nada da će u budućnosti 'crno-beli' imati i sekciju za dame. Poznati rege muzičar uskoro će objaviti i biografiju. 

"Sa 12 godina sam počeo mužičku karijeru, a sa 17 sam imao prve hit ploče. Nisam želeo da udjem u neke od najvećih mužickih kompanija, već sam izabrao da budem nezavisan i osnujem sopstvenu. Već 40 godina vodim borbu protiv najvećih mužičkih kompanija, zato sam odlučio da izdam biografiju i ispričam svoju priču", zaključio je Grant kojem je direktorka marketinga crno-belih Snežana Filipović poklonila dres Partizana.

Makismović "zlatna" , Arsović "bronzana" (VIDEO)

Reprezentativke Srbije u streljaštvu nastavljaju “žetvu” medalja na Mediteranskim igrama u Mersinu. Ovoga puta u disciplini MK puška trostav Ivana Makismović i Andrea Arsović svojoj zemlji su donele dva odličja – zlatnu i bronѕanu medalju.
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Makismović osvojila je zlatnu medalju u disciplini MK puška trostav na Mediteranskim igrama u Mersinu.
Ivana-Maksimovic-1.jpg
Ovo je druga medalja za Maksimovićevu, koja je prethodno "ubila" srebro u disciplini vazdušna puška.
Andrea-Arsovic.jpg
U istoj disciplini, MK puška trostav, na pobedničkom postolju Srbija je imala dve predstavnice. Naša druga reprezentativka Andrea Arsović se okitila bronzanim odličjem.


Milica Dabović: Svim srcem protiv Španije

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je da joj plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj deluje "zastrašujuće", ali je kazala da turnir nije završen i da se ekipa sprema za sledeći meč. Šta god da nam je ostalo od snage, uložićemo u utakmicu protiv Španije, rekla je Milica Dabović.
Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je da joj plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj deluje "zastrašujuće", ali je kazala da turnir nije završen i da se ekipa sprema za sledeći meč.
Srbija.jpg
Srbija je pobedila Italiju sa 85:79 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, što je najveći uspeh ženske košarke od osamostaljenja države. Košarkašice su se tako plasirale i na Svetsko prvenstvo u Turskoj, prvi put posle 1990. godine, a Dabovićeva je kratko odgovorila na pitanje kako joj sve to deluje dan posle.
"Zastrašujuće", rekla je Dabovićeva, a onda je počela da se iskreno smeje. "Ne znam ni ko je spavao i koliko. Neverovatan je osećaj posle više od 20 godina imati mesto na Svetskom prvenstvu, i na sledećem evropskom. Cure su još pod utiskom. Većina je dočekala da im se ostvari san. Presrećna sam zbog uspeha i devojaka koje se od srca raduju... Ali, nema šta da se priča, danas je trening, sutra je nova utakmica", rekla je srpska reprezentativka rođena na Cetinju.
Srbija je juče manje od dva minuta pre kraja gubila sa pet razlike, a onda je Dabovićeva postigla trojku, a zatim i oba penala za izjednačenje, 71 sekundu pre kraja.
"Joj, kao da imam prekid filma za ta poslednja dva minuta. Možda sam i pomislila da treba da presudim utakmicu, jer sam kapiten, i bila sam vrlo svesna toga da ako ja padnem, svi padamo", rekla je Dabovićeva.
"Kada sam dobila tu loptu iz ugla čula sam sestrin vrisak 'šut' i šutnula, a 'onaj odozgo' je poslao u koš. Tada je bila presudna odbrana Tamare Radočaj, zatim osvojena lopta i dva bacanja koja sam pod utiskom i stresom dala. Hvala Bogu, jer nisam uspevala da ih 'ubodem' u prethodnim utakmicama. Onda su usledila Jelenina bacanja i Tamarin poen, a poslednje trenutke sam dočekala sa suzama u očima", opisala je Milica Dabović.
Srbiju u polufinalu očekuje Španija, koja je posle Francuske najveći favorit na šampionatu, i koju mediji i stručnjaci u Evropi već vide u finalu.
"Ne želim uopšte da pričam o toj utakmici. Želim da kažem da ćemo se boriti, jer nas po tome pamte, i da ćemo ostaviti srce na terenu... Naravno da nastavljamo dalje. Šta god da nam je ostalo od snage, uložićemo u sutra i u sledeću utakmicu, ko god nam bude bi
protivnik", rekla je Dabovićeva.
Srbija-2.jpg
Košarkašice su na Evropsko prvenstvo ispraćene tiho i neprimetno, a posle plasmana u četvrtfinale počele su da dobijaju mnogo prostora u medijima, kao i podrške navijača putem društvenih mreža.
"Dolaze do nas poruke navijača i presrećne smo zbog toga. Žao nam je samo što smo morale da dođemo do četvrtfinala da bismo ostavili utisak. Ženskom košarkom se bavila samo (selektorka) Marina (Maljković), i ona i njeni saradnici su verovali u nas", rekla je Dabovićeva.
Ona igra u Partizanu, šampionu države, osvajaču nacionalnog kupa, kao i regionalne lige.
"Žao mi je i kad pogledam taj Partizan, iz koga je sada pet igračica ovde, koji je posle serije od 32 pobede bez poraza ostao iza, kao u nekoj rupi... A, vidite šta je to uradilo za reprezentaciju", rekla je Milica Dabović.

Počela prodaja sezonskih karata FK Partizana

Fudbalski klub Partizan počeo je sa izdavanjem sezonskih ulaznica za narednu sezonu.
partizan.rs
Najjeftinije su ulazince za jug koje koštaju 3.500 dinara, sektori istočne i zapadne tribine koji su do južne koštaju 4.000, bokovi do centra su 5.000, a za centralna sedišta potrebno je izdvojiti 6.000 dinara.
Vlasnici prošlogodišnjih karata moći će da ih pazare za 500 dinara manje. VIP sedišta su 18.000 dinara (za prošlogodišnje vlasnike ulaznica 15.000) i uključuju sve utakmice koje će se igrati na stadionu u Humskoj.
Popust od 500 dinara imaće i studenti i srednjoškolci stariji od 16 godina i pripadnice lepšeg pola starije od 16 godina. Porodični paket za istok i zapad moći će da uzmu roditelji sa decom, koji dobijaju 50 odsto popusta na druge ulaznice, kao i pravna lica, koja na kupljenih 20 i više sezonskih dobijaju 20 odsto popusta. Popusti nisu kumulativni. 

Sezonska karta uključuje sve kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona i Ligu Evrope, sve prvenstvene i prijateljske utakmice na stadionu Partizana (uključujući i derbi), kao i pravo preče kupovine, odnosno rezervacija karata za grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope.

Dragan Stojković Piksi: Plus za Bosnu minus za Srbiju

Dragan Stojković Piksi, sada trener japanske Nagoje, oduševljen je igrama Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i radom njihovog selektora Safeta Sušića. Na drugoj strani, izrazio je veliko razočaranje neuspehom i lošim igrama reprezentacije Srbije. Po Stojkoviću, ni Hrvati nisu jaki u skladu sa glasom koji ih prati i rejtingom koji imaju u globalnim okvirima.
Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi, trenutno trener japanske Nagoje, rekao je da je oduševljen igrama reprezentacije Bosne i Hercegovine i da je uveren da će selekcija koju predvodi njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Jugoslavije Safet Sušić sigurno igrati na šampionatu sveta u Brazilu.
Dragan-Stojkovic-Piksi.jpg
"Bosna i Hercegovina je ostavila najjači utisak u kvalifikacijama za Mundijal. Kada to kažem mislim na države bivše Jugoslavije, ali i na kompletnu evropsku zonu kvalifikacija. Očigledno, Sušić odlično vodi ekipu, ukomponovao je snažan tim, a ekipa ima veliko samopouzdanje, što je bitan preduslov za velike poduhvate", rekao je Stojković.
On je dodao da je za njega popularni Pape jedan je od najboljih fudbalera sveta svih vremena.
"Ko ga je jednom gledao na terenu onda zna da ne pričam'svašta'. Bacao je protivničke igrače na glavu, bio je genijalac na terenu. Bila mi je čast da na Svetskom prvenstvu 1990. godine za njega trčim koji kilometar više. Znao sam za koga trčim. I danas znam, za prijatelja i čoveka", istakao je Piksi.
Stojković je priznao da je razočaran rezultatima svoje Srbije u kvalifikacijama, kao i da je mislio da su Hrvati jači nego što su to pokazali.
"Razočaranje je veliko tim pre što se Mundijal igra u zemlji fudbala, Brazilu. Izazov je bio otići tamo, ali, eto, mi nećemo uspeti. To je stvar za analizu odgovornih i njima prepuštam ostatak komentara po ovom pitanju. Što se tiče Hrvatske, mislio sam da su mnogo jači. Ono što sam video od njih na utakmici sa Srbijom nije ostavilo dovoljno jak utisak na mene. Nisu dovoljno dobri za prvo mesto u grupi, pa će, prema svemu sudeći, u baraž", naveo je on.
Bosna-i-Hercegovina.jpg
Oduševili...
Kada su u pitanju rezultati preostalih reprezentacije bivše SFRJ Piksi je rekao:
"Makedonci su otpisani, teško da će i Slovenci napraviti nešto više. Ove dve selekcije nisu na nivou vrhunskih ekipa, mada je fudbal danas nepredvidiv. Crna Gora je bila odlična, a onda su sve pokvarili visokim porazom od Ukrajine. Zasluženo su izgubili, te propustili veliku priliku da igraju u Brazilu. Sada će morati težim putem do Bazila, ali sve je moguće, jer u timu imaju jednog od najboljih napadača Evrope Mirka Vučinića, kao i Stevana Jovetića. To su fudbaleri koji mogu da naprave razliku na terenu".
Kao glavne favorite na Mundijalu 2014. godine Stojković vidi Španiju, Nemačku, domaćina Brazil, ali i Italiju.
On je istakao da između Lionela Mesija i Kristijana Ronalda bira Andresa Inijestu, koji je „najpametniji igrač na svetu", a nezaobilazna tema bila je i eventualna regionalna liga.
"Postoje različiti komentari i mišljenja. Neki kažu spas je u regionalnoj ligi. Ne znam da li je regionalna liga nešto što bi popravilo stanje ili treba braniti nacionalne interese i šampionate. Očigledno je da u klubovima sa prostora od Slovenije do Makedonije nema željenog kvaliteta. Za takvo stanje kriva je i katastrofalna ekonomska situacija. Da bi se formiralo takmičenje potrebno je i zeleno svetlo UEFA, kao i rešiti još neka važna pitranja. Ko bi vodio finansije, gde bi bilo sedište, u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu? Sve su to pitanja oko kojih bismo se teško usaglasili na našem trusnom tlu", zaključio je Stojković.

Partizan od 18:30 igra prvi meč u Sloveniji protiv Moskovske Lokomotive

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 18:30 prvi test meča na pripremama u Sloveniji, protiv moskovske Lokomotive u Ptuju.
partizan.rs"Crno-beli" su tek dva dana na Pohorju, a duel sa ruskim timom biće prva prava provera srpskog šampiona, koji je u prvom delu priprema nadigrao selekciju Zlatibora sa 4:0.
Lokomotiva je prethodne sezone bila tek deveta u ruskoj Premijer ligi, i pored velikih ambicija na početku sezone, pa je račun platio hrvatski trener Slaven Bilić koga je zamenio Leonid Kučuk.
"Nisam upoznat sa kvalitetom rivala, želja nam je da odigramo dobru utakmicu kako bismo videli gde smo u ovom trenutku. Održavaćemo ritam sa Zlatibora od dva treninga dnevno. Imamo tri utakmice u devet dana, videćemo kako se bude sve razvijalo, možda ćemo kasnije i popustiti intenzitet. Utakmice u Sloveniji će nam dati odgovor na pitanja oko sastava tima ili eventualnim pojačanjima. Videćemo da li ćemo morati i da se okrenemo nekim alternativama", rekao je trener Partizana Vuk Rašović.
partizan.rsMoskovljani su i prošle sezone bili rival "crno-belima", slavili su 2:0 takođe u Sloveniji. Među igračima koji igraju za "lokose" ističu se Giljerme, Viktor Obina, Vedran Ćorluka, Roman Pavljučenko, Felipe Saisedo, Jan Đurica, Dame N'Doje... 

Partizan će na Pohorju odigrati još dva meča, protiv rumunskog Petrolula u nedelju i ukrajinskog Metalista u sredu, a potom će učestvovati na turniru u Varšavi 6. i 7. jula gde će nastupiti još Legija, Fluminense i Austrija Beč. 

Prvi meč u kvalifikacijama za LŠ Partizan će igrati kao gost 16. ili 17. jula, protiv pomenutog Širaka iz Jermenije, ili šampiona San Marina Tre Penea, što je teško očekivano.

Isko novo pojačanje Reala

Predsednik Real Madrida Florentino Perez potvrdio je da je dogovoren prelazak Iska iz Malage. Naredne nedelje će i zvanično biti predstavljeno novo pojačanje Real Madrida, koji je Karlo Anćeloti preuzeo u sredu od Žozea Murinja.
"Imamo dogovor sa klubom i sa igračem", rekao je Perez za Španski nacionalni radio.
Isko-1.jpg
On je dodao da je Isko prošao rutinski medicinski pregled i da će "najverovatnije već sledeće nedelje biti predstavljen kao novi igrač Reala".
Dvadesetjednogodišnji Isko je pomogao Malagi da stigne do četvrtfinala Lige šampiona protekle sezone i predvodo je mladu reprezentaicju Španije do titule.
Isko-2.jpg
Real Madrid je u sredu potpisao ugovor sa dosadašnjim trenerom Pari Sen Žermena Karlom Anćelotijem. On je preizeo kormilo od Portugalca Žozea Murinja koji se vratio u Čelsi, posle sezone u kojoj nije osvojio nijedan trofej.

Veber napušta Formulu 1

Australijski vozač Formule 1 Mark Veber napustiće ovaj šampionat krajem sezone i pridružiće se Poršeovom novom sportskom programu, prenele su agencije. Tridesetšestogodišnji Veber koji vozi za Red Bul, proveo je 12 godina u Formuli 1, pobedio je na devet trka, a dva puta je završio kao treći u generalnom plasmanu.
Veber je odlučio da započne novu epizodu u svojoj karijeri za volanom Poršea i najverovatnije će voziti u "24 časa Le Mana".
Veber-2.jpg
"Porše je ispisao istoriju kao proizvođač automobila i spada u sam svetski vrh u pogledu performansi i tehnologije", rekao je Veber na svom veb sajtu.
On je dodao da "jedva čeka novi izazov posle vremena provedenog u Formuli 1".

Vimbldon: Đoković nastavlja pohod

Prvi reket sveta Novak Đoković igra protiv Bobija Rejnoldsa svoj meč drugog kola na Vimbldonu. Amerikanac je 156. igrač sveta i ni u kom slučaju ne bi smeo da predstavlja veći problem Đokoviću, ali rezultati iz prva tri dana svakako nameću dodatni oprez. Od ostalih srpskih predstavnika, na teren će Nenad Zimonjić, Jelena Janković, Vesna Dolonc i Bojana Jovanoski, svi naravno u dubl konkurenciji.
Novak Đoković nastavlja sa igrama na ovogodišnjem Vilbldonu, a danas igra svoj meč druge rune i to protiv Amerikanca Bobija Rejnoldsa. Očekuje se d a meč počne oko 18 časova.
Djokovic.jpg
Pored Đokovića, od srpkih predstavnika danas će na teren još i Nenad Zimonjić, Jelana Janković, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc, naravno svi oni u dubl konkurneciji.
Đokovć i Rejnolds, inače 156. teniser sveta, svoj prvi međusobni duel će odigratu kao treći po redu na Centralnom terenu. Pre njih igraju Huan Martin del Potro i Džesi Livajn iz Kanade, a za njima i Agnješka Radvanjska i Matilda Johanson iz Francuske.
Sve oči danas će biti uprte u Novaka Đokovića, više nego obično, a sve zbog šokantnih dešavanja iz prethodnih dana i eliminacija brojnih favorita i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Da podsetimo, ni Rafael Nadal ni Rodžer Federer (skupa imaju devet osvojenih trofeja na Vimbldonu) više nisu u konkurenciji za osvajanje pehara.
JJ.jpg
Zimonjić počinje nastup u dublu sa Žilijenom Benetoom, a rivali će im biti Slovaci Lukaš Lacko i Filip Polašek. Meč je drugi po redu na Terenu 5, gde program počinje u 12:30 časova.
Jankovićeva, dan posle eliminacije u singlu, igra sa Hrvaticom Mirjanom Lučić protiv Hao Čing Čan sa Tajvana i Anabel Gariges Medine iz Španije. Njihov meč je na programu drugi na Terenu 9.
I poslednje, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc, naša poslednja preostala predstavnica u singlu, igraju protiv Kineskinje Ži Ženg i Amerikanke Vanje King na Terenu 6, treće po redu.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger