Headlines News :

Liga Evrope: Vojvodina na Honved, Zvezda sa Vestmanejarom

Written By maxtv on четвртак, 11. јул 2013. | 22:40

Vojvodina je u drugom kolu kvalifinacija za Ligu evrope, savladan je Hibernijans sa Malte 3:2 (1:1), u prvom meču Novosađani su bili ubedljiviji 4:1. Naredni rival Vojvodine je Mađarski Honved. Crvena zvezda u drugom kolu igra protiv islandskog Vestmanejara, koji je u dvomeču bio bolji od Tošhavna.

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su večeras u Novom Sadu, u revanš utakmici prvog kola, savladali predstavnika Malte, ekipu Hibernijansa, sa 3:2. Prvi meč u gostima Novosađani su dobili rezultatom 4.1.
Vosa-Hibernijans2.jpg
Strelci na večerašnjem meču bili su Alivodić u 40. i škuletić u 62. i 67. za Vojvodinu, a Obifule u 42. i Falja u 47. minutu iz penala za Hibernijans.
Izabranici Marka Nikolića su u meču sa Hibernijansom pokazali mnogo oscilacija, ali su na kraju ipak uspeli da zabeleže pobedu.
Vojvodina je u 40. minutu nakon lob udarca sa ivice šesnaesterca Envera Alivodića došla do prednosti, međutim, gosti su do kraja poluvremena uspeli da doću do izjednačenja preko Brazilca Poli Obijefilea.
Gosti su u drugom minutu nastvaka meča iz jedanaesterca preko Failje došli do preokreta.

Vojvođani su golovima Petra Škuletića u 62. i 67. minutu uspeli da preokrenu rezultat i tako izbegnu poraz od ekipe sa Malte.

Protivnik Vojvodine u drugom kolu kvalifikacija je budimpeštanski Honved, koji je u dvomeču deklasirao tim čelika iz Nikšića (4:1 i 9:0). Prvi meč izmeću Vojvodine i Honveda igraće se u Novom Sadu 18. jula, dok će se revanš igrati nedelju dana kasnije u Mađarskoj. 

Crvena zvezda će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope putovati čak do Islanda. Protivnik crveno-belima biće ekipa Vestmanaejera.
Nakon remija od 1:1 u prvoj utakmici protiv ekipe HB sa Farskih Ostrva, u revanšu je bilo 1:0 za Islanđane. Ekipa iz Tošhavna je bila vrlo blizu iznenađenja, ali je IBV stigao do pobede u 90. minutu, nakon jedanaesterca.
Odlučujući pogodak postigao je Arnar Bragibergson.
Crvena zvezda je domaćin prvog meča druge runde, 18. jula, a sedam dana kasnije putuje na Island. U žrebu za treće kolo crveno-beli neće biti u povlašćenoj grupu pošto su ostali prvi ispod crte, a ekipa Rozenborga je prošla dalje, tako da Zvezda nije uspela da uđe među povlašćene.

Liga Evrope: Uspešan debi za Mladost i Turnovo

Mladost iz Podgorice plasirala se u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, izbacivši Videoton.
Jedini gol u revanšu za debitante postigao je Knežević sa bele tačke u 92. minutu, pa su Podgoričani prošli na gol u gostima.
Uspešan je bio i drugi balkanski debitant – Turnovo. Klub sa jugoistoka Makedonije igrao je sa Suduvom 2:2, baš kao i u Litvaniji, pa je do druge runde stigao sa penala.
I ovde je nadoknada vremena išla na ruku ex-YU kluba, koji je gol za priodužetke postigao u sedmom minutu nadoknade, strelac je bio Blaževski. 

Od ostalih klubova iz bivše Jugoslavije prolazak su izborili fudbaleri Zrinjskog protiv andorske Santa Kolome, dok su na Kavkazu ispali Metalurg iz Skoplja (od Pjunika iz Jermenije) i Teteks (od Karabaga). 

Gol u gostima izbacio je iz takmičenja velške debitante, ekipu Brotona, koji su u Ventspilsu odigrali 0:0, ali su od kuće poneli 1:1. Skonto je kod kuće izgubio od Tiraspolja 1:0, ali je sa bele tačke bio uspešniji od tima iz Pridnjestrovlja. 

Švedski Jevle je u prekobaltičkom meču pregazio Trans iz Narve 5:1 (ukupno 8:1), 

Veliko iznenađenje priredio je Vikingur iz Gete, predstavnik Farskih Ostrva, koji je pobedom u gostima izbacio finskog predstavnika Inter Turku. Klub za koji igra 19-godišnji Filip Đorđević slavio je 1:0, posle 1:1 na ostrvima. 

Mesto u drugoj rundi obezbedili su još Irtiš, Žilina i Rosenborg. 

U večernjem programu Honved, sledeći rival Vojvodine, posramio je Čelik pobedom od čak 9:0, a Rejkjavik je dobio Glentoran u gostima 3:0 i prošao je dalje. Posle poraza u Sloveniji 1:0, Domžale su poražene od rumunske Astre i u gostima, sada sa 2:0. 

Albanski Kukeši eliminisao je estonsku Floru na veći broj golova u gostima, a dalje su prošli i Celje, Dačija, bugarski Botev...

Dodić zadovoljan pripremama

Fudbaleri Jagodine završili su u Bugarskoj glavni deo priprema za nastupajuću sezonu, a trener Mladen Dodić rekao je da je zadovoljan formom igrača.
Starsport
"Plan je velikim delom ostvaren. Formirali smo ne samo jedanaestoricu za meč protiv Rubina u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već imamo dva sastava iz kojih svako može da konkuriše za mesto u ekipi", konstatovao je Dodić.
Jagodinci su tokom priprema u Banjskom dobili pet od šest kontrolnih utakmica, a Dodić navodi da gotovo niko nije razmišljao o Rubinu. 

"Prija kada ostvarite pet pobeda, medjutim, sve vreme priprema koncentrisali smo se na sopstveni rad i analizirali igru. Od nedelje ćemo se baviti Rubinom", rekao je Dodić. 

"Siguran sam da će igrači dati sve od sebe, na našoj strani je neuporedivo veći motiv. Verujem u pune tribine na našem stadionu, dobar rezultat u prvom meču i da neizvesnost potraje do revanša", poručio je Dodić. 

Tokom priprema u Bugarskoj Jagodina je pobedila Lokomotivu Sofija (1:0), Lokomotivu Plovdiv (2:1), Slaviju Sofija (2:0) Pirin Goce Delčev (2:1) i Banjsko (3:0), a izgubila od bitoljskog Pelistera (2:0). 

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope izmedju Jagodine i Rubina iz Kazanja na programu je 18. jula.

Savićević potvrdio tvrdnje o ponudama za nameštanje finala lige šampiona 1991

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević potvrdio je da je njemu i drugim igračima crveno-belih nuđen novac da izgube finalnu utakmicu tadašnjeg Kupa šampiona od Olimpika iz Marseja 1991. godine u Bariju. Dragiša Binić demantuje tadašnjeg klupskog druga.
Savićević je kazao agenciji AP da su neimenovani menadžeri u hotelu u Bariju ponudili po 500.000 tadašnjih nemačkih maraka za svakog igrača Crvene zvezde pre nego što je srpski klub pobedio Olimpik boljim izvođenjem penala sa 5:3 i osvojio evropsku titulu.
Dejo.jpg

"To nije tajna, ja to govorim već neko vreme i nikada nisam negirao. Nama je ponuđeno po 500.000 maraka, ali mi smo to odbili, jer to nije u našem karakteru. Svi to znaju, pitajte bivšeg golmana Stevana Stojanovića ili Roberta Prosinečkog", rekao je Savićević u telefonskom razgovoru za AP.

Svojevremeno jedan od najboljih evropskih fudbalera prešao je u Milan brzo nakon finalne utakmice u Bariju i pomogao italijanskom klubu da osvoji Ligu šampiona 1994. godine.

Savićević trenutno obavlja funkciju predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore.

Bojan Subotić iz Zvezde u Budućnost

Bojan Subotić više nije igrač Crvene zvezde Telekom, objavljeno je na zvaničnim sajtu crveno-belih.
kkcrvenazvezda.rs
Posle dve godine u Zvezdi, krilni centar će promeniti sredinu i pojačati podgoričku Budućnost, sa kojom će potpisati trogodišnji ugovor.
Subotić je sa 14 godina stigao u FMP iz rodnog Tivta. Prošao je sve mlađe selekcije ’pantera’, a bio je i kapiten FMP-a na Evroliginom juniorskom turniru 2008. godine, koji je njegova ekipa osvojila pobedivši Barselonu u finalu. 

Sledeću sezonu Subotić je proveo u Radničkom basketu, da bi sa 19 godina zaigrao u Superligi za prvi tim FMP-a. Prošle sezone Subotić je u ABA ligi prosečno beležio 3,8 poena i 2,3 skoka.

Kraj za Troickog u drugom kolu Boštada

Viktor Troicki je eliminisan u drugom kolu turnira u Boštadu, pošto je izgubio od Holanđanina Tima de Bakera sa 1:2 (4:6, 6:4, 6:7). Holanđaninu je bilo potrebno dva sata i 20 minuta da nadigra Troickog.
Troicki u svom stilu, toplo - hladnodno. Očajno je ušao u meč, uspeo da se vrati u igru i bude na trenutke bolji rival. Imao je i dve meč lopte na sevis protivnika, koji uspeva da se odbrani i dobije meč u taj brejku odlučujućeg seta.
Viktor2.jpg
De Baker je u prvom setu uspeo na samom početku da dvaput oduzme servis Troickom i tako dođe do prednosti od 4:0. Srpski teniser je potom uzvratio jedan brejk i uz svoja dva dobijena servisa smanji rezultat na 4:3, međutim, Holanđanin nije dopustio Troickom da se u potpunosti vrati u set, pa je tako slavio sa 6:4.
U drugom setu nije bilo brejka do 10. gema, kada je na servisu bio De Baker, koji nije uspeo da zadrži svoj servis, pošto je Troicki iskoristio četvrtu brejk loptu u tom setu i tako okončao taj period igre u svoju korist (6:4).
Troicki je u trećem setu pri rezultatu 6:5 imao dve meč lopte na servis De Bakera, ali ih nije iskoristio. Meč je okončan nakon taj-brejka, koji je De Baker dobio sa 8:6
napravivši pet mini brejkova i spasivši dve meč lopte.
De Baker će se u četvrtfinalu sastati sa prvim nosiocem na turniru u Bostadu Tomašom Berdihom iz Česke, koji je u drugom kolu bio bolji od Martina Alunda iz Argentine sa 2:0.

Spasimo sport u Srbiji

Klupski sport u Srbiji dotakao je dno. Da li će ostati na njemu zavisi od dosta faktora. Pre svega država mora da pronađe modele finansiranja. Mnogi naši klubovi otkazuju učešće u evropskim takmičenjima, jer su preskupa za njih. U Palati Srbija danas je održana panel-diskusija "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva". Izneti su svi problemi, ponuđena neka rešenje – da li je ovo korak napred ostaje da se vidi.
Klupski sport u Srbiji ne može da opstane bez pomoći države, rečeno je na skupu danas u Beogradu uz predlog za poreske olakšice i da se omogući da privatni sektor ulaže u sport. Klubovi su istakli da su nemoćni, nemaju sredstava nevide svetlo na kraju tunela.
Sport01.jpg
Na panel-diskusiji "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva", u Palati Srbija, u kojoj su učestvovali predstavnici klubova, sportskih saveza i medija, rečeno je i da je potrebno da se sportska društva transformišu iz udruženja građana u sportska privredna društva, za šta postoji zakonski okvir.
Takođe je istaknuto i da su cigarete u Srbiji među najjeftinijim u Evropi, a povećanjem akciza bi se moglo ulagati u sport. Učesnici su upitali i zašto se sistem javno-privatnog partnerstva ne koristi u sportu.
Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović je rekao da svi u Srbiji pričaju o Evropi, o datumu za početak pregovora sa Evropskom unijom, dok klubovi odustaju od evropskih takmičenja jer nemaju novca.

"Prvak Srbije Partizan je prošle sezone utakmice Lige šampiona morao da igra 200 kilometara od Beograda. ženski prvak se odjavio iz Lige šampiona. Svi u Srbiji, sve partije, pričaju o Evropi, datumu, a pet od šest ženskih klubova ne želi da igra u Evropi", rekao je
Marjanović. On je kazao i da u Srbiji ne postoji nacionalni sportski kanal gde bi klubovi imali prihod od prenosa.
Predsednik ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Zoran Arsić rekao je da taj klub, iako prvak države, nije interesantan kompanijama da bi u njega ulagale.
"Nismo interesantni za ulaganja, kažu da smo neprofitabilni, a prvaci smo države. Tri puta smo prvaci države, učesnici Lige šampiona. Rezultate imamo, ali nismo interesanti. Kucamo na sva vrata. Imamo firme u Subotici, tamo su radnici, ali je menadžment u Beogradu. Mi nemamo s kim da razgovaramo", naveo je Arsić i dodao da je ženski sport samo na papiru jedan od prioriteta.
Sport02.jpg
Predsednik odbojkašog kluba Partizan Nenad Golijanin kazao je da klubovi ne mogu da obezbede hale za treninge mlađih kategorija, a ilustrujući koliko je teška sitiacija, on je naveo da prvak države neće učestvovati u Ligi šampiona jer nema sredstava.

"Poreske olakšice su neophodne - bez toga nema ništa. Potrebno je i pokrenuti inicijativu sa ministarstvima sporta i prosvete i lokalnim samopuravama da se obezbede osnovna sredstva za rad, odnosno hale za treninge mlađih kategorija. U Beogradu postoji više od 50 škola odbojke, a Partizan ne može da uđe ni u jednu školu", rekao je Golijanin.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanosov je na kraju panela kazao da će vrlo brzo organizovati novi susret o konkretnim merama, kao što su poreske olakšice, javno-privatno partnertsvo u sportu i zakon o igrama na sreću.

Gvardiola razočaran trenutnim odnosom sa Barselonom

Barselona ga je ispratila kao heroja, što po svemu prikazanom i zaslužuje, ali rastanak Pepa Gvardiole i kluba kome je dao više nego ijedan trener u istoriji nije bio bajkovit kakvim se prikazuje. Gvardiola je priznao da su ga mnogo pogodili medijski napadi na njega, iza kojih, kako sam tvrdi, stoji niko drugi do predsednik katalonskog kluba Sandro Rosel.
Odlazak Pepa Gvardiole prošlog leta iz Barselone generisao je ogromnu zbrku pomešanih osećanja. Navijači, ali i stručna javnost, sa velikom mukom su se oprostili od trenera koji je za četiri godine na klupi Blaugrane osvojio neverovatnih 14 trofeja.
Pep-4.jpg
Nova motivacija u Bavarskoj...
Gvardiola je Barseloni dao celog sebe, što je i u skladu sa njegovim karakterom i emocijama koje ga vežu za klub, a to je čak ostavilo traga i na njegovom fizičkom izgledu.
Gvardiola je još jednom govorio o toj zasićenosti, koja ga je i nagnala da se na kratko oprosti od fudbala i pobegne u verovatno jedinu zemlju na planeti gde ga fudbal neće pratiti.
"Posle četiri godine rada u Barseloni izgubio sam želju za radom... Isti igrači, isti protivnici, isti novinari, iste utakmice... Sada je sve drugačije", izjavio je on posle treninga Bajerna na severu Italije.
Utisci u novom klubu su onakvi kakvi se i očekuju od kluba kakav je Bajern.
"I porodica će mi se uskoro pridružiti u Minhenu, gde je dobro obrazovanje, i na tome sam zahvalan".
Deo razgovora koji je privukao najviše pažnje, baš zbog toga što odstupa od svega što smo do sada imali prilike da čujemo kada je Pep u pitanju, jeste onaj u vezi sa rukovodstvom Barselone.
"Kada sam odlazio iz kluba, tražio sam jednu stvar od predsednika Barselone - odlazio sam 6.000 kilometara daleko i hteo sam da me ostave na miru. Nisu održali reč, nisu uspeli da to urade", rekao je Gvardiola.
Pep-2.jpg
"Koristili su bolest Tita Viljanove da me povrede. To nikada neću zaboraviti. To je bio urađeno na veoma ružan način, bez stila", istakao je Pep sa neskrivenom gorčinom.
Gvardiolu je pogodilo to što je u nekoliko tekstova u katalonskim medijima stajalo da je ostao u lošim odnosima sa bivšim saradnikom Titom Viljanovom, koji se borio sa rakom. U istim tekstovima je moglo da se pročita da nijednom nije zvao Viljanovu tokom oporavka od operacije. Da podsetimo, obojica su u tom periodu bili u Njujorku.
Gvardiola smatra da ua medijske konstrukcije stoji predsednik Barselone Sandro Rosel.
"Previše puta su ove godine Barselona i Rosel prešli liniju, koristeći Viljanovinu bolest da me povrede. To im nikada neću oprostiti. Video sam se sa Titom u Njujorku i da se nismo videli to bi bilo samo zbog toga što ne bi bilo moguće", izjavio je Gvardiola.
"Odradio sam svoje u klubu i doneo odluku da je vreme za rastanak. To nije bila njihova odgovornost. Ja sam odlučio da je kraj. Oni rade svoj posao i želim im uspeh".
Mediji, prvo španski a za njima i svi ostali, govorili su prethodnih dana o navodnom sabotiranju transfera Nejmara u Barselonu, upravo od strane Gvardiole. Navodno, Gvadiola je ubedio Nejmarovog oca da mladi superstar neće podjednako napredovati pod palicom Tita Viljanove, i da bi zbog toga trebalo da pređe u Bajern.
Pep-3.jpg
Gvardiola i ovo kategorički odbacuje.
"Nema potrebe da ja govorim da li je Tito kvalifikovan za mesto trenera Barselone ili nije. Bio mi je asistent pet godina i prošle sezone je osvojio titulu", objasnio je Gvardiola.
Ali, istina ostaje da postoji jedan igrač koga želi u ovom prelaznom roku, i da on igra upravo u Barseloni. Gvardiola želi sjajnog, ali i zapostavljenog, Tijaga Alkantaru.
"Da, hoću Tijaga Alkandaru. Tražio sam od Bajerna da ga dovede... Znam ga veoma, veoma dobro. Odličan je igrač i može da pokrije tri, četiri ili pet pozicija. Razgovarao sam sa Rumenigeom i Zamerom i videćemo šta će biti", kazao je Gvardiola. "Tijago je jedini igrač kojeg hoću. Ili njega ili nikoga. Imamo mnogo igrača, ali nam je potreban poseban kvalitet koji Tijago Alkantara donosi".

Željko Obradović: U NBA nema hrabrosti za Evropskog trenera

Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener svih vremena, dovođen je u vezu sa prelaskom u ekipu Detroit Pistonsa. Odlazak preko bare, koji bi zauvek promenio globalnu košarkašku kartu, nije se dogodio, a Obradović smatra da zna razlog "ignorisanja" evropskih stručnjaka u najjačoj košarkaškoj ligi sveta...
Željko Obradović je najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke. Njegove reference su takve, bilo u klupsim bilo u reprezentativnik okvirima, da niko na pomen njegovog imena ne može i ne sme da bude ravnodušan. Međutim, kako je sam istakao, njemu nikada nije ponuđeno mesto prvog trenera u NBA ligi.
Obradovic.jpg
Letimičnim pogledom po klupama najjače košarkšake lige sveta se da zaključiti da je za evropske trenere, ili uopšte trenere van Sjedinjenih Država, rezervisano mesto asistenta. Takav je i primer našeg Igora Kokoškova, inače vrlo cenjenog u NBA ligi.
Primera radi, čak je i Etore Mesija, jedno od najvećih evropskih trenerskim imena, u Lejkersima morao da se zadovolji krajnje pasivnom ulogom.
Mediji su spekulisali da bi prvi neamerički šef struke u NBA ligi mogao da bude upravo Željko Obradović, nakon njegove posete Detroit Pistonsima prošle jeseni.
Obradovic-2.jpg
Međutim, nije prošlo previše vremena i postalo je jasno da se takav epilog neće dogoditi, barem ne u predvidivoj budućnosti.
"Nemam šta da krijem - konkretnih ponuda nije bilo. I tu ne govorim samo o sebi, nego i o drugim kolegama trenerima iz Evrope", rekao je Obradović za hrvatski portal "24 sata".
"Prva takva ponuda biće prekretnica u košarkaškim odnosima NBA i Evrope. Za sada u NBA nema hrabrosti za takav korak".
A dok čeka poziv iz NBA lige, Obradović se sprema za novi pohod na evropsku titulu. Njegove ambicije su jasne, čelnika kluba takođe, ali Fenerbahče za sada ostaje tim čije konture u ovom trenutku nisu poznate. Nagađa se ko bi mogao da pojača diva iz Istanbula (igrač koji se najčešće provlači po medijima jeste Nemanja Bjelica), ali za sada nijedan novi igrač nije stigao u klub.
Obradovic-3.jpg
"U Turskoj postoji pravilo da svaki tim mora da ima sedmoricu domaćih igrača i to je ozbiljan ograničavajući faktor. Često neki od tih igrača, koji praktično imaju garantovano mesto u ekipi, nemaju motiva da urade nešto više. Ja nisam trener koji će da toleriše takvo ponašanje"., rekao je Obradović.

Liga Evrope: Kazahstanski Irtiš iz Pavlodara eliminisao Levski iz Sofije (VIDEO)

Fudbaleri Irtiša iz Pavlodara načinili su prvi šok ovogodišnjih evrotakmičenja, izbacivši u prvoj rundi kvalifikacija za LE Levski.
Jedan prošao, čeka se još jedan (crvenazvezdafk.com)
Prvi meč u Sofiji završen je bez golova, dok su u revanšu Kazahstanci slavili 2:0.
Oba gola Irtiš je postigao u prvih 13 minuta meča, a strelci su bili uzbečki fudbaleri Kamolidin Murzojev i Ulugbek Bakajev, koji je pogodio sa bele tačke.

To je dobra vest za navijače splitskog Hajduka i produženje nade za Crvenu zvezdu, kojoj sad nedostaje još jedno iznenađenje da bude nosilac u trećoj rundi kvalifikacija. Da bi Beograđani prešli u gornju polovinu, potrebno je da neuspeh doživi još Žilina ili Rosenborg.

To ne deluje previše verovatno, Slovaci su na strani pobedili Torpedo Kutaisi 3:0, a Norvežani u Severnoj Irskoj Krusejders 2:1.

Lista učesnika druge runde kvalifikacija do sada je proširena za pet imena, pored Irtiša prošli su Rudar Pljevlja (ukupno 2:1 protiv Mike), Ženes Eš (ukupno 3:2 protiv TPS), Diferdanž (ukupno 3:1 protiv Lačija) i Linfild (ukupno 5:0 protiv IF).

FSS za ukidanje menadžerskih agencija

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da će ta organizacija podneti inicijativu da se ukine vlasništvo trećeg lica nad igračima.
Govoreći na panel diskusiji “Srpski klupski sport-smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva” Laković je naveo da treba transformisati i vlasništvo u klubovima.
"Podnećemo inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima. Evropska fudbalska unija ide ka tome, a to su već uradile Engleska i Francuska” naveo je funkcioner Fudbalskog saveza Srbije.
Laković je pojasnio da pod terminom “treća lica” misli na menadžere i agencije uz napomenu da je izbegavanje plaćanja poreza jedan od ključnih problema profesionalnog sporta. 

"Ako napravimo dobre okvire za profesionalne klubove, rešićemo probleme i amaterskih. Postoje alternativni načini finansiranja. Nemamo jasno definisanu poresku politiku, klubovi ne znaju da li i koliki PDV da plaćaju, kao ni koliki je porez na plate. Trebalo bi da idemo ka transformaciji vlasništva u klubovima, da postanu privredna društva i da akcionari kontrolišu rad", istakao je Laković

On je izlaganje završio naglašavanjem definisanja imovine klubova kao velikog problema, što je, po njegovim rečima, uzrok za propadanje infrastrukture i situacije da se međunarodne utakmice u Beogradu mogu igrati samo na stadionima Crvene zvezde i Partizana. 

Pored Lakovića, na panel diskusiji je učestvovala i ministarka za omladinu i sport Alisa Marić koja je, konstatujući da je sport u krizi, navela da je državnim organima neophodna pomoć saveza i klubova.

Nebojša Čović: "Privatizacija večitih nerealna"

Predsednik košarkaškog i potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da privatizacija Zvezde i Partizana nije realna mogućnost. Čović je ovo izjavio na panel diskusiji u Palati Srbija na temu "Srpski klupski sport – smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva".
Čović se osvrnuo na sve probleme koji sporski klubovi imaju u današnje vreme, a pre svega se osvrnuo na finansijsku nesigurnost, ifrastrukturu iz sredine prošlog veka i na niz drugih problema koji podjenako muče sve klubove na ovim prostorima. Na pomen privatizacije je rekao da je ona u ovom trenutku nije realna.
Covic2.jpg
"Priča o privatizaciji nije realna. Šta privatizujemo kada nismo ni popisali imovinu? Koliko vredi ime Crvene zvezde, jel'može to neko da kaže? Šta je naša imovina? Crvena zvezda ima stadion. Ne mislim da su Partizan i Zvezda društvena svojina, već nacionalno dobro. To su činjenice", rekao je Čović. On je govorio na panel diskusiji "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva", u Palati Srbija, u Beogradu.

Čović je ocenio da nije normalno da se ne zna da li će košarkaši Zvezde i Partizana imati gde da igraju Evroligu u decembru ove godine. "Da li je moguće da Partizan i Zvezda neće moći da igrau Evroligu u decembru ni u hali Pionir, ni u Areni!? Da li je Arena sportski ili koncertno-estradni objekat? Nemam ništa protiv da se komercijalno stavlja u funkciju, ali tek kada zadovolji sportske potrebe", kazao je Čović.
Čović je rekao da je stavka za sport u državnom budžetu veoma mala: "0,38 odsto za sport u Srbiji je ništa, to je negde oko 40 miliona. Sportsko društvo Crvena zvezda sa 25 klubova, isključujući fudbalski, zatvorilo je finansiranje sa 10 miliona evra za godinu dana. Tu su košarka, rukomet, vaterpolo... Uz fudbal, to je još 10 miliona. Potrebno nam je oko 20 miliona ukupno. Partizan je takođe tu negde", rekao je Čović.
Dodao je da novčana sredstva mogu da se obezbede, ali da moraju da se stave pod kontrolu Ministarstva sporta "ali pod jasnim kriterijumima. Ako država nekome pomaže, moramo da damo transparentna finansiranja. Ako prodajete igrače, sav novac mora da vam stigne na račun kluba", rekao je Čović.
Kao veliki problem, Čović je naveo i portsku infrastrukturu jer su "naši fudbalski stadioni iz polovine 20. veka, kada su živeli samo za vreme utakmica. Sada stadion mora da živi 24 sata dnevno, da bi imao komercijalnu funkciju", naveo je Čović.

FK Partizan predstavio Sašu Ivkovića i Nemanu Petrovića (VIDEO)

Kapiten Saša Ilić predstavlja uzor igračima partizana. Profesionalac, svojim odnosom prema klubu i saigračima, zalaganjem na treninzima, daje primer mladim igračima koji tek stasavaju u crno-belom dresu. Saša Ivković i Nemanja Petrović koji su nakon kaljenja u Teleoptiku prekomandovani u prvi tim jednoglasni su u oceni da svi igrači mogu mnogo da nauče od kapitena.
Mladi fudbaleri Partizana Saša Ivković i Nemanja Petrović rekli su da bi kapiten crno-belih Saša Ilić trebalo da bude uzor svim mladim igračima u klubu. Obojica su već sarađivali sa trenerom Vukom Rašovićem i to smatraju kao olakšavajuću okolnost.
Petrovic-i-Ivkovic.jpg
"Svi mladi igrači bi trebalo da se ugledaju na Sašu Ilića, on je veliki uzor i idol", rekao je Petrović novinarima na stadionu Partizana, dok je Ivković dodao da bi "svi od Ilića mogli mnogo da nauče".
Petrovic.jpg
Ivković i Petrović su do ove sezone bili na kaljenju u Teleoptiku, a sada su potpisali četvorogodišnje ugovore sa Partizanom. Ivković ima 20 godina, igra na poziciji štopera i nosiće dres sa brojem 18, dok je 19-godišnji Petrović levi bek i nosiće dres sa brojem pet.
"Čast mi je što ću igrati u ovako velikom klubu i želim da na najbolji način iskoristim priliku. Već sam sarađivao sa trenerom Vukom Rašovićem u Teleoptiku i to mi olakšava okolnost. Teleoptik je najbolji klub da se igrački sazri", rekao je Ivković.
Ivkovic.jpg
Petrović je kazao da mu se prekomandom u prvi tim Partizana ispunio dečački san. "Utisci su sjajni. U Teleoptiku sam stekao dobro iskustvo i sada želim što pre da zaigram. Neće biti lako pored Vladimira Volkova, ali ću se truditi da mu budem što jača konkurencija", rekao je
Petrović.

Bekrić u polufinalu Evropskog prvenstva

Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u polufinale prvenstva Evrope za mlađe seniore u finskom Tampereu u disciplini 400 metara sa preponama.
Bekrić je ubedljivo trijumfovao u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvarivši rezultat 50:49 sekunde.
Polufinalna trka na programu je u petak od 16.25 po srpskom vremenu.

Tur de Frans: Frum dominira, Kevenedišu urin

Na polovini smo ovogodišnjeg Tur de Fransa. Biciklisti su tokom prvih 11 dana vožnje izvezli 1 743 kilometra, od ukupno 3 404 kilometra koliko je dugačka trka. Dosadašnji deo Tura protekao je u znaku apsolutne dominacije Britanca Kristofera Fruma iz ekipe Skaja.
Ovogodišnji, 100. Tur de Frans startovao je 29. juna, prvi put u istoriji sa najvećeg Francuskog ostrva Korzike, gde su se vozile prve tri etape. Čak dva miliona evra uloženo je u organizaciju te prve tri etape, a namere organizatora bile su očigledne već nakon prvog direktnog prenosa.
Tur1.jpg
Podsećamo, čak 170 zemalja sveta u direktnim prenosima prati ovogodišnji Tur, tako da je više od 100 miliona ljudi širom sveta uživalo u televizijskim snimcima iz helihoptera i prelepim pejzažima sa Korzike, koji su mnoge ostavljali bez daha. Tako su Francuzi na najbolji način promovisali svoje turističke potencijale, prirodne lepote i kulturu svoje zemlje, a podsećamo vas da je kroz istoriju Tura svako mesto koje je bilo u programu trke, utrostručilo broj turista već u narednoj godini.
Na početku trke nije bilo prologa, već se startovalo žestoko etapom od 213 kilometara u kojoj je pobedio sprinter iz Nemačke Marsel Marsel Kitel, vozač Argos Šimano tima. Pored njega etape na Korzici osvajali su i Belgijanac Jan Bakelans iz Radiošeka i Australijanac Sajmon Gerans iz Orika Grinedž Tima.
Tur7.jpg
A onda nova senzacija organizatora. Četvrtog takmičarskog dana vozio se timski hronometar, ni manje ni više nego u prelepoj Nici. I sve to u sred jula meseca, u jeku turističke sezone. Veliki broj svetski poznatih pevača, glumaca, javnih ličnosti i više od 30 hiljada ljubitelja biciklizma na samoj stazi u mondenskom letovalištu na Azurnoj obali, ispratili su pobedu australijskog tima Orika Grinedža. Njihov vozač Sajmon Gerans preuzeo je tada žutu majicu od Jana Bakelansa iz Radiošek Leopard tima, a onda su usledile i tri sprinterske etape.
Petu etapu dobio je Britanac Mark Kevendiš iz Omega Farma Kvik Stepa, šestu Andre Grajpel iz Loto Belisola, a sedmu neverovatni Slovak Peter Sagan iz Kenondejla. Žuta majica i dalje je bila u vlasništvu ekipe Orika Grinedža, ali je Sajmona Geransa na liderskoj poziciji prvi put u istoriji smenio jedan biciklista iz Južnoafričke Republike - Deril Impi. Osma etapa bila je presudna. Biciklisti su sa Azurne obale ušli u Pirineje.
Tur3.jpg
Na neverovatnim usponima Kol de Pajer i Aks Tre Domen iznad 2000 metara nadmorske visine, ekipa Skaja, predvođena Krisom Frumom i Ričijem Portom iz Australije potvrdila je svu svoju snagu viđenu i prošle sezone u brdima kada je pobedio Vigins. Frum je već tada napravio razliku u odnosu na Valverdea iz Movistara od 1'25''. Kontador je posle odme etape bo tek sedmi sa 1'51'' zaustatka za Frumom.
Međutim, u devetoj etapi, takođe u Pirinejima koja je imala čak 5 teških brdskih ciljeva, ekipa Skaja nije izdržala. Biciklistički rečeno, tim im se raspao, tako da je na poslednja tri uspona Frum ostao sam. Trpeo je napade i ekipe Movistara koju su predvodili mladi Kolumbijac Naitor Kintana i iskusni Španac Valverde, ali i nasrtaje Danskog Sakso-Tinkofa za koje voze Čeh Krojziger i Španac Kontador. Čak su i Holanđani iz Belkin tima napadali u nekoliko navrata Krisa Fruma, ali je on sve to izdržao i sam protiv svih sačuvao žutu majicu sa istom vremenskom razlikom u odmosu na rivale Valverdea, Molemu, Ten Dama i Kontadora .
Tur6.jpg
Frum pod sumnjom da je dopingovan
Naš stručni konsultant u direktnim prenosima Miroslav Miki Despotović pronašao je informaciju da je Francusknja Antoin Vajer, koja je pre 15 godina radila kao trener u ekipi Festina, dala intervju za francuske novine Mond u kojima je izjavila da ona sumnja u ,,čistu dominaciju'' Krisa Fruma.
Na osnovu njene analize Frumove vožnje u brdima on je trošio u osmoj etapi, jednoj od najtežih na trci, 446 vati energije. Da potsetimo, Lens Armstrong i Jan Urlih koji su 2003. na istom tom usponu trošili 448 vati kasnije su uhvaćeni u dopingu.
Zanimljivo je da je i Riči Port u osmoj etapi na Eks Tre domen usponu trošio 435 vati što je, po analizama Antoin Vajer izuzetno velika snaga, neverevatna za nekoga ko ne uzima doping.
Samo dan kasnije, u devetoj etapi, takođe u planinskoj u Ririnejima, Irac Danijel Martin na teškim usponima trošio je 380 vati snage, što je po rečima Antoin Vajer člista njudska snaga.
Inače, ova dama bila je trener pre 15 godina u ekipi Festina, koja je takođe bila poznata po velikim doping aferama.
Tur4.jpg
Dan pauze i individalni hronometar
Posle dve iscrpljujuće brdske etape, prvi od dva dana odmora biciklisti su imali 8. jula, ali on je protekao u znaku transfera sa samog juga iz Pirineja, pa sve do severozapada Francuske i prelepe ravnice u Bretanji nedaleko od Atlantskog okeana. U prvih devet etapa pobeđivalo je devet različitih vozača.
Žutu majicu nosio je Kreis Frum, a u 10. etapi u Bretanji drugi put na trci pobedio je Nemac Marsel Kitel. Ipak, sam sprint na cilju u San Malou obeležio je sukob i sudar na stazi između Marka Kevendiša i vozača Argosa za koj vozi Kitel - Toma Vilersa.
Biciklisti su bili na manje od 200 metara do cilja, Kevendiš je vozio brzinom od oko 65 kilometara na čas a Vilers mu se našao na putu, tako da ga je Kevendiš odgurnuo ramenom nakon čega je Veler doživeo težak pad. Kevendiš, po rečima organizatora nije bio kriv i nije kažnjen nakon tog incidenta.
tur8.jpg
Incident - urin

Prethodnog, 11. takmičarskog dana vožen je individualni hronometar od Avranša do Mon Sen Mišela u Normandiji na obali Atlantika. Inače, još jedan dokaz da je sve podređeno tradiciji, kulturi i ekonomiji jeste i to što su organizatori prvi put u istoriji u Tura domaćinstvo etape dodelili prelepom ostrvu Mon Sen Mišel.
Ovo čudo prirode i arhitekture, zamak i utvrđenje u kojem živi samo 40 ljudi, godišnje poseti više od 3 miliona ljudi, što ovo mesto svrstava na drugo mesto posle Pariza po broju turista u Francuskoj. Zovu ga i ,,Čudo zapada'' koje je pod zaštitom UNESKO-a. Na tom prvom od dva individalna hronometra dugom 33 kilometra, pobedio je dvostruki uzastopni svetski prvak na hronometru, Nemac Toni Martin iz Omega Farma Kvik Stepa. Jedini je imao vreme ispod 37 minuta, sve do vožnje Kristofera Fruma koji je na kraju bio drugi iza pobednika Martina sa samo 12 sekundi zaostatka.
tur10.jpg
Frum je tako povećao svoju prednost u odnsu na rivale i sada Valverde zaostaje 3'25'', Kontador 3'54'', a Kadel Evans čak 6'54'' za njim. Ipak, hronometar u Mon Sen Mišelu obeležio je naveći incident na trci, kada je jedan gledalac pogodio Marka Kevendiša kesom napunjenom - urinom. Skandal kakav nije zabeležen u 100 godina dugoj istoriji Tur de Fransa.
Već u narednoj 12. etapi u ravnici, od Fužea do Tura od 218 kilometara, Kevendiš će biti glavni favorit za pobedu. Kako je sve ovo utucalo na njega videćemo u direktnom okršaju sa Grajpelom, Kitelom, Saganom i Metom Gosom.
Što se majica tiče, zelenu majicu nosi Slovak Sgan iz Kenondejla sa velikom razlikom u odnosu na Grajpela i Kevendiša. Takčkastu majicu za najboljeg brdaša nosi Francuz Pjer Roland iz Juropkara, dok je Poljak Kvjatkovski nosilac bele majice za najboljeg mladog vozača do 25 godina i vodiće veliku borbu do kraja sa Kolumbijcem Naitorom Kintanom iz Movistara.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina počela pripreme za Evropsko prvenstvo (VIDEO)

U Sportskom centru FSS u Stаroj Pаzovi, člаnovi selekcije Srbije ispod 19 godinа počeli su pripreme zа učešće nа predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvаniji.
Starsport
Izаbrаnici selektorа Ljbinkа Drulovićа borаviće u Staroj Pazovi devet dаnа, a 18.julа putuju zа Litvаniju.
U Grupi B rivаli ’orlićа’ biće selekcije Turske, Gruzije i Frаncuske.
"Veoma je bitno u sportu, životu uopšte dа postаvite sebi neki cilj. Jedаn smo ostvаrili plаsmаnom među osаm nаjboljih selekcijа nа kontinentu. To je zа Srbiju znаčаjаn rezultаt. Očekuje nаs težаk posаo, аli verujem dа možemo bаr do polufinаlа. U Litvаniju dolаze zаistа nаjbolje reprezentаcije u ovom uzrаstu u Evropi. Želimo plаsmаn u polufinаle, а posle togа sve je moguće. Izvesno je, nećemo biti u nаjjаčem sаstаvu, аli spremni smo dа rаdimo sа momcimа koji su tu i koji žele dа dаju svoj mаksimum. Voleli bismo dа imаmo nа rаspolаgаnju i Lаzаrа Mаrkovićа, Ninkovićа, аli, iskreno, rаzumem i klubove koji imаju svoje plаnove. Okrećemo se potpuno momcimа koji su ovde, nа pripremаmа“, rekao je selektor Srbije Ljubinko Drulović. 



Jedаn od аdutа omlаdinske selekcije Srbije biće nаpаdаč Pаrtizаnа, Aleksаndаr Mitrović, koji je nedаvno debitovao zа A reprezentаciju Srbije. 

"U kvаlifikаcijаmа smo pokаzаli dа znаmo dа igrаmo fudbаl. Kvаlitet imаmo, to je аpsolutno jаsno. Jа sаm jedаn od predvodnikа generаcije, dаću sve od sebe dа zаbeležimo moždа i nаjljolji rezultаt u istoriji. Igrаmo nаpаdаčki fudbаl i аko pokаžemo sve što možemo, dаleko ćemo dogurаti. Uvek imаm motiv dа igrаm zа moj Pаrtizаn i Srbiju i čаst mi je što mogu dа igrаm zа tri reprezentаtivne selekcije." 



Defаnzivаc Rаdа Nikolа Antić sа mnogo optimizmа gledа nа šаmpionаt u Litvаniji. 

"Nаdаm se plаsmаnu u polufinаle jer dobro znаmo protivnike, аli i sopstvene mogućnosti. U svlаčionici trebа dа zаkаčimo nаtpis "veruj" i nаdаm se dа ćemo doći do polufinаlа. Trebа sаmo dа uđemo u prаvi ritаm tokom pripremа i dа sve što znаmo pokаžemo u Litvаniji."



Pozive selektorа Drulovićа zа učešće nа EP dobili su sledeći igrаči: 

Golmаni: Stefаn Čupić (OFK Beogrаd), Predrаg Rаjković (Jаgodinа).
Odbrаnа: Miloš Veljković (Totenhem), Aleksаndаr Filipović (Jаgodinа), Petаr Golubović (OFK Beogrаd), Nikolа Antić, Slobodаn Urošević (Rаd).
Sredinа terenа: Mаrko Pаvlovski, Aleksаndаr Čаvrić (OFK Beogrаd), Nikolа Ninković (Pаrtizаn), Sergej Milinković-Sаvić (Vojvodinа), Dejаn Meleg (Ajаks), Milаn Vojvodić (Spаrtаk Zlаtibor Vodа), Andrijа Luković (Rаd), Nemаnjа Mаksimović (bez klubа).
Nаpаd: Aleksаndаr Mitrović (Pаrtizаn), Uroš Đurđević (Rаd), Ognjen Ožegović (Crvenа zvezdа).

FK Crvena Zvezda: Predstavljeni Nejts Pečnik i Aleksandar Kovačević (VIDEO)

Novi prvotimci Zezde Nejts Pečnik i Aleksandar Kovačević priključili su se ekipi tokom priprema u Sloveniji, a odmah zatim otputovali su na turnir u Švajcarsku zbog čega nije bilo prilike da se zvanično pred predstavnicima medija održi njihova promocija.
Novi fudbaleri Crvene zvezde Aleksandar Kovačević i Nejts Pečnik rekli su danas da su srećni što su prešli u taj klub i da će se truditi da izbore mesto u prvom timu.
kovacevic.jpg
"Preda mnom je veliki izazov, želim da se izborim za mesto u timu i opravdam poverenje ljudi koji su me vratili u klub. Kada sam odlazio tadašnja uprava je procenila da nisam igrač za Crvenu zvezdu. U Spartaku su mi pružili šansu, tamo sam se dokazao i sada vratio", rekao je Kovaćević na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.
Kovaćević, koji će u predstojećoj sezoni nositi dres sa brojem 55, je karijeru počeo u Zvezdi, a prošle godine prešao je u subotički Spartak.
Slovenački fudbaler Nets Pečnik rekao je da jedva čeka da zaigra u zvaničnim utakmicama za crveno-bele. On je prošle sezone igrao za Šefild Venzdej.
Pecnik.jpg
"Prezadovoljan sam, pun motiva i jedva čekam zvanične utakmice. Prošla godina u Engleskoj nije bila najbolja za mene, ne znam zašto, ali mislim da imam kvaliteta da to ispravim u Zvezdi", rekao je Pečnik, koji će nositi dres sa brojem 11.
Pečnik je rekao da ga uprava Zvezde, dok je predsednik bio Dragan Stojković, nije kontaktirala, ali da bi još tada došao u klub. On je dodao da dobro govori srpski jezik.
Profesionalnu karijeru počeo je u Celju, a igrao je još za Spartu iz Praga, portugalski Nacional, rusku ekipu Krila Sovjetov i Šefild Venzdej.
kovacevic-pecnik.jpg
"Gde god sam igrao bila su dvojica, trojica igrača iz Srbije, tako da sam bolje naučio srpski nego jezik zemalja u kojima sam igrao", rekao je on.
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je da je Pečnik u klub došao kao slobodan igrač i da je fudbaler izrazio želju da dođe. Dodao je da ga je Zvezda angažovala na preporuku svog trenera Slaviše Stojanovića.
Stojadinović je istakao da je Kovačević "zvezdino dete" i da je u jednom momentu "bio izgubljen zbog loše procene". On je otkrio da su pregovori sa Spartakom bili teški i naporni.

Evropa stiže u Kragujevac

Kragujevački Radnički igraće u Evrokupu. Nova sezona u Jadranskoj počinje 5. oktobra, Kragujevčani u prvom kolu gostuju Ciboni, dok će kasnije saznati imena rivala u Evrokupu.
Košarkaši Radničkog iz Kragujevca naredne sezone igraće u Evrokupu, potvrdio je predsednik kluba Ivan Grujin.  
"Sva potrebna dokumentacija je razmenjena, a ona uključuje, pored ostalog, i potvrdu o statusu Radničkog kao učesnika Jadranske lige u sezoni 2013/2014, čime je ispunjen preduslov za učešće u Evrokupu. Potvrđujem da naš klub prihvata pozivnicu i sa velikim zadovoljstvom ulazi u prvu fazu priprema za nova takmičarska iskušenja", konstatovao je Ivan Grujin.
kk-Radnicki-2.jpg
"Evropa konačno stiže u Kragujevac, a to će u mnogome da odredi naše ambicije za narednu sezonu u kojoj ćemo se takmičiti u četiri ranga", rekao je Grujin za sajt kluba.
Nova sezona u Jadranskoj ligi počinje 5. oktobra, Kragujevčani će u prvom kolu gostovati Ciboni u Zagrebu, dok će kasnije saznati imena rivala u Evrokupu.

Vojvodina overava plasman u naredno kolo

Novosadski crveno-beli na korak su od plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. U revanšu prvog kola dočekuju tim malteškog predstavnika Hibernijansa, nakon što su prvi meč u gostima dobili sa 4:1. Zvezda čeka boljeg iz duela Vestmanejar - Tošhavn.
U 20.30 fudbaleri Vojvodine igraju protiv Hibernijansa revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
Trener Vojvodine Marko Nikolić očekuje da njegova ekipa prikaže još bolju igru nego u prvom meču i potvrdi plasman u narednu rundu.
Vosa-Hibernijans2.jpg
"Želimo da ispoštujemo pre svega sebe, potom protivnika i na kraju publiku, za koju se nadam da če doći u velikom broju. Posao nismo završili, ostalo je još 90 minuta protiv rivala koji nije nimalo naivan, jer ima četiri, pet veoma kvalitetnih stranaca i reprezentativaca Malte. Znamo da nam u prvih 20 minuta meča na Malti nije bilo nimalo prijatno i baš zbog toga moramo da odigramo susret na visokom nivou", kazao je Nikolić.  
Vojvodina je u prvom meću na Malti prošle nedelje savladala Hibernijans sa 4:1.
Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević rekao je da igraći imaju obavezu prema navijačima da svaku utakmicu odigraju na granici maksimalnih mogućnosti, bez obzira na ime protivnika i rezultat.
Revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se od 20.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Vuk Rašović: Razmišljamo samo o Širaku

Partizan u drugom kolu kvalifiakcija za Ligu šampiona igra sa Širakom, a trener Vuk Rašović ističe da je jermenska ekipa jedina preokupacija narednih dana.
partizan.rs
Širak je u prvom meču na svom terenu savladao Tre Pene sa 3:0, a poluamateri iz San Marina u revanšu su slavili minimalnim rezultatom.
"Poraz Jermena u San Marinu je možda neočekivan za sve nas, ali je zato protivnik i te kako očekivan“, kaže Rašović za Sport.
"Pripremamo se od početka za Širak, jer smo procenili da su favoriti, a tokom ove nedelje pažnju ćemo usmeriti do maksimuma. Došli smo i do snimka druge utakmice rivala, ali za nas je prvi meč u Jermeniji mnogo relevantniji, jer je Širak sasvim drugi tim na svom terenu, gde je i obezbedio prolaz dalje. Čeka nas, pored rezultatskog izazova i dug put do odredišta, teško vreme sa visokim temperaturama i vlagom. Ali, kako njima tako i nama. Ne tražimo opravdanja, već način kako da igrački obezbedimo prolaz u treće kolo." 

Partizan gostuje u prvom meču, koji je na programu 16 ili 17. jula, a revanš 23. ili 24. u Beogradu. Rašović ističe da ‘crno-beli’ neće igrati više nijedan test-meč pre početka takmičarske sezone. 

"Imali smo dovoljno provera tokom priprema i stekli apsolutno jasnu sliku o mogućnostima tima, kao i svakog igrača ponaosob. Znamo koliko ko može, koliko na koga i u kojoj meri možemo da računamo. Širak je jedina preokupacija u narednih nekoliko dana, i naravno kvalitetan rad." 

Rašović je tokom priprema govorio da Partizan ispoljava mnogo kvaliteta u fazi igre, ali da ima propusta u realizaciji i defanzivi. 

"Stojim iza toga što sam rekao. Moramo da popravimo realizaciju ukoliko želimo uspeh, jer fudbal se igra za golove. Stvaramo prilike, ali ih ne koristimo, a onda na drugoj strani primamo krajnje glupe golove i tako devalviramo trud od 90 minuta. To jednostavno ne sme da se dešava ekipi koja planira plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja", naglasio je Rašović. 

"Ima vremena da se isprave nedostaci, sve je u našim rukama. Osvežićemo ekipu u narednih nekoliko dana i pripremiti za prvu utakmicu sa Širakom. Uveren sam da imamo kvalitet, ali je potrebno da to potvrdimo na terenu."

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger