Headlines News :

Pobeda za utehu

Written By maxtv on уторак, 26. март 2013. | 23:57


Reprezentacija Srbije golovima Đuričića savladala je Škotsku sa 2:0, i došla do druge pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. „Orlovi" su uspeli da prekinu niz od tri uasstopna poraza u kvalifikacijama od kojih je poslednji bio protiv Hrvatske. Na stadionu „Karađorđe" u Novom Sadu „orlovi" imali podršku navijača koji su čitav meč bodrili Srbiju.
Posle serije od tri poraza Srbija je uspela da dođe do treće pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. „Orlovi" su na stadionu „Karađorđe" u Novom Sadu, golovima Đuričića u 59. i 65. minutu uspeli da savladaju reprezentaciju Škotske.
Utakmica protiv Škota nije ličila nimalo na duel protiv Hrvatske prošlog petka. Na ovom meču „orlovi" su igrali ofanzivno, ali nisu srljali, bili su strpljivi i u pravom trenutku iskoristili su svoje šanse.
Od prvog minuta fudbaleri Srbije su prezueli kontrolu nad igrom. „Orlovi" su najčešće napadali po desnoj strani, a polušanse su imali Basta, Đuričić i Tošić.
Ipak, i pored ofanzivne igre, fudbaleri Srbije nisu uspeli da dođu do gola u prvom poluvremenu.
Strpljiva igra „orlova" se isplatila u drugih 45 minuta. U razmaku od nekoliko minuta Đuričić je postigao sva pogotka za Srbiju i time rešio pitanje pobednika.
Napadač „orlova" se prvo sjajno snašao u 59. minutu posle prodora borbenog Fejse, odlično je reagovao u šesnaestercu protivnika i iz neposredne blizine zatresao mrežu golmana Maršala.
Srbija-Skotska-1.jpg
Nakon toga, u 65. minutu isti igrač odlično je ispratio akciju, i posle šuta Tomovića i odbrane Maršala natrčao je na loptu i bez problema zatresao mrežu protivnika. Ovde treba i pohvaliti i kritikovati Tomovića koji se odlično izbirio za loptu, ali je, umesto da asistira Tadiću, pokušao sam da postigne gol iz nepovoljne situacije.
Do kraja meča „orlovi" su savršeno kontrolisali meč i nisu dopustili protivniku da dođe do ozbiljnije prilike za pogodak.
Na ovom meču posebnu pohvalu zaslužuju navijači obe reprezentacije. Navijači Škotske su ranije u toku dana dokazali da su vredni svih pohvala, kada su zajedno sa redarima čistili sneg na stadionu da bi se meč igrao.
Skotska-navijaci.jpg
Navijači Srbije, iako su samo do pola napunili stadion, ipak nisu zviždali fubdalerima koji su nekoliko dana ranije poraženi od Hrvatske. Podrška sa tribina nije izostala, a zvižduka nije bilo.
Ova pobeda Srbije ipak je došla prekasno, jer ništa bitnije ne menja na tabeli. Srbija je i dalje veoma daleko od pozicije za plasman na Svetsko prvenstvo, ali trijumf će poslužiti ekipi da povrati samopouzdanje posle tri vezana poraza u kvalifikacijama.

Balkan bolji od Ostrva


Balkanske reprezentacije večeras su bile bolje od ostrvskih na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Hrvatska trijumfovala u Velsu, Srbija bolja od Škotske, Crna Gora remizirala sa Engleskom. Belgija posle dosta muke pobedila Makedoniju, Španci trijumfovali na gostovanju protiv Francuske.
Večerašnje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu obeležili su dueli reprezentacija sa Balkana i Ostrva. „Balkanci" su bili bolji, Srbija je savladala Škotsku, Hrvatska bolja od Velsa, dok su Crna Gora i Engleska remizirali.
Srbija-Skotska.jpg
Srbija je niz od tri poraza u kvalifikacijama prekinula u Novom Sadu pobedom nad Škotskom od 2:0. Oba gola postigao je Đuričić. Ipak, ni ova pobeda „orlova" nije donela do značajnijeg pomaka na tabeli imajući u vidu da su i Hrvatska i Belgija uknjižile pobede. Srbija je na trećem mestu sa sedam bodova, devet manje od vodećeg dvojca.
Hrvatska je na gostovanju u Velsu uspela da trijumfuje posle preokreta. Prvo su domaćini golom Bejla iz penala došli u vođstvo koje su čuvali do finiša meča. Tada na scenu stupa prvo Lovren koji izjednačuje u Lovrena u 77. minutu, da bi pobedu „kockastima" doneo Eduardo tri minuta pred kraj meča.
Vels-Hrvatska.jpg
I istoj grupi Belgijanci su pogotkom Azara uspeli da savladaju Makedoniju sa 1:0 i da održe korak sa Hrvatskom.
Belgija-Makedonija.jpg
Španija je uspela da se iskupi za kiks u prethodnom kolu, i trijumfuje na gostovanju u Francuskoj. Jedini gol na meču postigao Pedro u 58. minutu. „Furija" je na taj način ponovo preuzela prvo mesto na tabeli, sa bodom više od Francuske.
Najubedljiviju pobedu u kvalifikacijama ostvarila je Holandija koja je sa 4:0 savladala Rumuniju. Dvostruki strelac za „lale" postigaoje Van Persi, po jedan put mrežu su zatreski Van der Vart i Lens. Ovom pobedom Holandija se učvrstila na prvom mestu tabele grupe D.
Crna-Gora-Engleska.jpg
U mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postignuti su sledeći rezultati: Jermenija - Češka 0:3, Azerbejdžan - Portugal 0:2, Estonija - Andora 2:0, Turska - Mađarska 1:1, Ukrajina - Moldavija 2:1, Danska - Bugarska 1:1, Holandija - Rumunija 4:0, Srbija - Škotska 2:0, Belgija - Makedonija 1:0, Nemačka - Kazahstan 4:1, Irska - Austrija 2:2, Malta - Italija 0:2, Severna Irska - Izrael 0:2, Poljska - San Marino 5:0, Vels - Hrvatska 1:2, Francuska - Španija 0:1, Crna Gora - Engleska 1:1.   

Gordon napušta Partizan


Krilni centar Partizana Dru Gordon napisao na svom Tviter profilu da napušta klub. Američki košarkaš karijeru će najverovatnije nastaviti na "Čizmi" u Dinamu Sasari.
Američki košarkaš Dru Gordon napisao je na svom profilu na Tviteru da će napustiti beogradski Partizan.
Dru-Gordon.jpg
"Istina je, napustiću Partizan. Hvala vam na vremenu i strpljenju za mene, kao i za ljubav i podršku koju sam dobio od tima. Želim svojim saigračima sve najbolje, nedostajaće mi", napisao je Gordon na svom profilu na Tviteru.
Dru-Gordon3.jpg
Niko iz Partizana kasno večeras nije bio dostupan za komenar.
List Večernje novosti objavio je na svom elektronskom izdanju da je krilni centar dogovorio prelazak u italijanski Dinamo Sasari.

Noa: Počistio bih Novaka


Dok današnji teniseri drhte pred Novakom Đokovićem, a bivši asovi ovog sporta o Noletu govore u superlativima, bivši francuski teniser Janik Noa smatra da bi bez problema „počistio" Đokovića sa terena. „U formi od pre 30 godina, i to sa tadašnjim reketom, dobio bih Novaka sa 6:0, 6:0, 6:0", rekao je Noa.
Bivši francuski teniser Janik Noa priznao je da ne voli današnji tenis i da današnji način igre ne nalikuje onome od pre 30 godina kada je bio aktivan.
Janik-Noa.jpg
Noa. Počistio bih Novaka
Francuz smatra da bi danas bez problema počistio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.
„Ne mogu da se poredim sa ovim momcima. U formi od pre 30 godina, i to sa tadašnjim reketom, dobio bih Novaka sa 6:0, 6:0, 6:0. Ne volim današnji tenis, ne budi mi osećanja kao kada sam izlazio na teren", naveo je Noa.
Novak-Djokovic.jpg
Najbolji teniser sveta ne bi uzeo ni gem protiv Noe
Noa nije imao reči hvale ni za svoje zemljake Tsongu, Monfisa i Simona.
„Mislim da sam više želeo pobede od njih. Čini mi se da se zaustave kada treba da naprave korak koji može da ih odvede do vrha", smatra Noa.

Zimonjić i Lindšted bez polufinala


Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Majamiju u paru sa Robertom Linstetom. Oni su u četvrtfinalu izgubili od para Firstenberg/Matkovski sa 6:4, 2:6, 10:8.
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted nisu uspeli da se plasiraju u polufinale u konkurenciji dublova na masters turniru u Majamiju pošto su večeras u četvrtfinalu izgubili od poljskog para Marijuš Firstenberg/Marćin Matkovski sa 2:1 u setovima - 6:4, 2:6, 10:8.
Ziki-Linsted1.jpg
Firstenberg i Matkovski u borbi za finale čekaju bolje iz meča Tomi Has (Nemačka)/Ksavijer Malis (Belgija) - Grigor Dimitrov (Bugarska)/Frederik Nilsen (Danska).
Turnir u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 4,33 miliona dolara.

Ne želimo fajnal-for


Razočaran odnosom čelnika ABA lige, ali i Evrolige, prema njegovom klubu, trener Igokee Dragan Bajić pozvao upravu svog kluba da otkaže organizaciju završnog turnira regionalne lige. Ako ste u mogućnosti otkažite fajnal-for pa neka ga organizuje neki veći klub, neki veći grad, neka veća država, pozvao trener Igokee.
Ovogodišnja sezona u ABA ligi obećavala je da bude najbolja i svakako rezultatski najneizvesnija od osnivanja. Međutim, nerazumljivi potezi čelnika takmičenja zaslužni su za stvaranje atmosfere neizvenosti i, danas se pokazalo, velike frustracije učesnika. Trener Igokee Dragan Bajić javno je pozvao upravu svog kluba, a portal Mondo preneo njegovu izjavu, da otkaže organizaciju završnog turnira u Laktašima.
Igokea.jpg
"Kad je kvalitet i snaga moga tima za predstojeći fajnal for u pitanju koji treba da se igra na našem parketu i uz našu publiku ne plašim se kao trener. Sa ovim timom ne plašim se nijednog protivnika, pogotovo ne u Laktašima, ali se plašim još ožiljaka koji bi sigurno ostavili trajne posledice na sve nas a to nam sigurno nije potrebno jer samo mi znamo kako se osećamo posle svega ovoga. Ako ste u mogućnosti otkažite fajnal-for pa neka ga organizuje neki veći klub, neki veći grad, neka veća država... Bolje da negde odemo kao turisti, jer je došlo vreme da je bolje gubiti i ostati srećan nego pobeđivati i ostati šokiran", piše u Bajićevom pismu upravi kluba.
Dragan Bajić je naglasio da se obraća upravi kluba jer je prema njemu kao treneru, njegovom stručnom štabu i njegovim igračoma načinjena velika nepravda.
Igokea 2.jpg
"Sve ovo što se desilo je jedan veliki šok koji smo doživeli i moji igrači kao sportisti i ja kao trener odnosno sportski radnik. Svi zajedno smo imali sportski motiv, a to je da budemo najbolji jer smo znali šta nam donosi ako smo najbolji. Kao trener ovoga tima najbolje znam koje su njegove mogućnosti i krajnji dometi, smatram da su najbolji što su i pokazali u proteklom periodu. Za to što smo najbolji zna se šta smo dobili - šok kao sportisti i ožiljak koji teško zarasta.", istakao je Bajić.
Završni turnir ABA lige se igra u Laktašima i na programu jeod 25. do 27. aprila, a Igokea će se u polufinalu sastati sa Partizanom. Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Bane čeka Posebnog


Murinjo se spominje kao mogući naslednik Beniteza na klupi Čelsija, "Dejli Mejl" tvrdi da je dogovor već postignut a Bane Ivanović ne krije oduševljenje mogućom saradnjom sa "Posebnim".
Kapiten reprezentacije Srbije i defanzivac Čelsija Branislav Ivanović izjavio je da bi bio oduševljen kada bi radio sa portugalskim trenerom Žozeom Murinjom.
Bane-Ivanovic1.jpg
Ivanović: Bio bih oduševljen da mi je Murinjo trener
"Smatram da jedan tako veliki klub kakav je Čelsi treba da ima najbolje igrače i trenera. Možda ću jednog dana imati zadovoljstvo da radim sa Murinjom" rekao je Ivanović za televiziju Skaj Sports.
Srpski internacionalac je dodao da "istina, nije pravi trenutak" da se o tome razgovara, ali podseća da je Murinjo sam izjavio da mu je "Čelsi u srcu".
"Sam Murinjo je izjavio da mu je Čelsi u srcu i da ga oseća kao svoju kuću. To je i najvažnije za jedan klub, jer se samo u takvoj atmosferi stvaraju dobri rezultati", rekao je Ivanović koji je u Člesiju od 2008. godine.
Murinjo-Ferguson1.jpg
Povratak u Premijer ligu?
Murinjo se poslednjih dana u engleskoj štampi spominje kao mogući naslednik Rafe Beniteza na klupi Čelsija, a "Dejli Mejl" tvrdi da već postoji dogovor između Čelsija i Murinja o njegovom angažmanu.
Portugalski stručnjak je predvodio Čelsi u periodu od 2004. do 2007, pre nego što je preuzeo Inter - od 2008. do 2010, a potom Real Madrid.

Ostavka Stručnog saveta


Vaterpolo savez Srbije ostao bez Stručnog saveta. Jednoglanu ostavku podneli Kuljača, Manojlović, Jelenić, Lazor i Vasović.
Stručni savet Vaterpolo saveza Srbije jednoglasno je podneo ostavku na današnjoj sednici.
Vaterpolo-Kapice.jpg
Vaterpolo savez Srbije ostao bez Stručnog saveta
U ponedeljak je ostavku na članstvo u Stručnom savetu podneo Nikola Kuljača, a dan kasnije to su učinili predsednik Nenad Manojlović i članovi Viktor Jelenić, Kolja Lazor i Jugoslav Vasović.
U Stručnom savetu napominju da su hteli da pomognu radom do izbora novog Upravnog odnora i da potom stave na raspolaganje svoje mandate. Kako se proces izbora odužio, a postojali su pritisci na Stručni savet doneta je jednoglasna odluka o ostavkama.
Ranije ovog meseca na skupštini Vaterpolo saveza Srbije smenjen je predsednik te organizacije Velibor Sovrović.

Kuda dalje za Fetela i Vebera? (drugi deo)


Trka u Imoli 1982. godine je samo jedan od mnogo primera u kojem se jedan od timskih kolega osetio izdanim (izigranim, izneverenim, prevarenim...) od strane drugog. Malezija 2013. godine je novo, ali (nažalost?) izvesno ne i poslednje poglavlje u toj sramnoj knjizi.
Prošlo je dva dana od završetka trke, strasti bi trebalo da su se umnogome smirile pa je dobar momenat da sagledamo šta se zaista dogodilo u nedelju na stazi Sepang. Činjenično stanje izgleda ovako.
Formula1.jpg
U 39. krugu Fetel pretiče Hamiltona koji je znatno pre toga dobio naređenje tima da maksimalno štedi gorivo i time preuzima drugu poziciju, malo više od 4 sekunde iza vodećeg Vebera. Dva kruga kasnije, seriju odlazaka na poslednju zamenu guma vodeće četvorke počinje trećeplasirani Hamilton (41. krug), slede ga u 42. krugu drugoplasirani Fetel (interesantno, pre Vebera) i četvrtoplasirani Rozberg, a poslednji, krug kasnije, na zamenu odlazi vodeći Veber. Po Veberovom povratku na stazu, Mercedesi su za vodećim dvojcem u Red Bulu zaostajali već više od 8 sekundi.
Ono što danas znamo je da je austrijska ekipa u tom momentu svojim vozačima već izdala sada čuvenu šifru „multi 21", odnosno naređenje da se zadrže trenutne pozicije, a da vozači smanje broj obrtaja motora i posebno pripaze na gume. Uprkos tome, Fetel je u 45. krugu napao Vebera, da bi ga krug kasnije konačno i pretekao. Dok se napad odvijao, Nemac je dobio (bar) dve poruke od tima. Prvu od svog trkačkog inženjera Rokija (Gijom Rokelin): „Sebastijane, pažljivo", a drugu od šefa tima, Kristijana Hornera: „Daj, Sebastijane, to je glupo (This is silly, Seb, come on)". Očigledno, nije bilo dovoljno.
Šta možemo da zaključimo na osnovu ovih činjenica.
Prva stvar koja ne bi smela da se smetne sa uma je da je Formula 1, suprotno mišljenju povremenih posmatrača, prevashodno timski sport. Publika definitivno više pamti pojedinačne šampione (recimo - svi koji prate sport znaju da je Hamilton osvojio titulu 2008. godine, ali će se neki možda iznenaditi ako ih podsetim da je konstruktorsku titulu te godine odneo Ferari), ali onaj ko misli da je titulu moguće osvojiti bez podrške moćnog tima može slobodno da iskuša svoju sreću u Marusiji ili možda Zauberu.
Svi znamo kako bi se to završilo. Uostalom, u današnjoj eri modernih telekomunikacija, telemetrije i moćnih kompjutera, uspeh vozača na trci umnogome zavisi od toga kakvu će taktiku tim odabrati i kako će je realizovati. Čak i oni koji u odgovoru svojem trkačkom inženjeru tvrde da „znaju šta rade" ne bi imali šansu da pobede bez konstantne podrške tima, i na treninzima i na trci. Na kraju, vodeći timovi ulažu enormno velike sume novca (250-300 miliona evra godišnje) pa im je i te kako stalo do konstruktorske titule, budući da vozači dolaze i odlaze (i na neki način „odnose" svoje titule) a timske titule ostaju.
Pošto je u pitanju timski sport, vozač je, ma kako se zvao, i ma koliko veliki bio, u poziciji zaposlenog u kompaniji. Na visokom i odgovornom mestu, doduše, ali i dalje u obavezi da sledi uputstva koja dobija. I tu dolazimo do drugog bitnog pitanja - famoznih timskih naredbi. Ako bi neko sproveo anketu među gledaocima razumno je za pretpostaviti da bi ubedljiva većina glasala za ukidanje timskih naredbi. Svi želimo da vidimo trkanje do poslednje krivine poslednjeg kruga i nije nas briga da li se za prvo mesto trkaju vozači iz različitih timova ili iz istog tima. Iako sam i ja među tom većinom koja čezne za Formulom 1 bez timskih naredbi, to me ne čini manje naivnim.
Formula2.jpg
Timske naredbe su postojale od samog početka Formule 1 i prethodni pokušaji da se ukinu ostajali su neuspešni iz jednog jedinog razloga - ne postoji način ili sistem pomoću kojeg bi takvu zabranu bilo moguće sprovesti. Berni Eklston je danas sa čitaocima jednog britanskog dnevnog lista podelio svoje iskustvo iz vremena dok je vodio tim Brebema. Ne navodeći imena, Berni je ispričao kako je jednom prilikom tražio od svojeg vozača da u trci pusti klupskog kolegu koji se borio za titulu. Kako je ovaj to uporno odbijao, Berni je pronašao jednostavno rešenje: „Pobrinuli smo se da naš drugi vozač nema dovoljno goriva u rezervoaru da završi trku". Uostalom, koliko se ugao gledanja tima i vozača razlikuju lepo se vidi i iz Hornerove izjave posle trke u Maleziji: „Vozači u trku ulaze sa željom da osvoje 25 bodova, dok se timovi bore da osvoje 43" (što je naravno zbir bodova za osvojeno prvo i drugo mesto).
U skladu sa gore napisanim, Veber ima pravo da bude ljut. Fetel je izigrao njegovo poverenje, i ne stoji argument da ga je Seb pretekao u fer borbi na stazi (šifra „multi 21"). Veberu je zato sada najvažnije da vidi kako će tim odreagovati. Austrijska ekipa je u prošlosti otvoreno favorizovala Fetela što je u konačnici rezultiralo sa tri konstruktorske titule, ali nije neosnovano očekivati da će pristup ovoga puta biti malo drugačiji.
Pod jedan, postupajući suprotno direktnoj naredbi, Fetel se na određeni način postavio ispred tima a to niko ne voli. Pod dva, ne bi trebalo prenebregnuti da je kompaniji koja finansira tim glavni razlog za ulazak u Formulu 1 prevashodno pozitivan imidž i ovakve situacije su im najmanje potrebne. Pod tri, ukoliko se ova situacija ne razreši na način koji će zadovoljiti oba vozača, borba za ovogodišnje titule (i pojedinačnu i konstruktorsku) će biti ozbiljno otežana. Veberu je ovo možda poslednja godina u Formuli 1 i svakako da želi još jednom da pokuša da stigne do titule, ali čak i ako u tom pokušaju ne bude uspešan, timu će njegova pomoć biti dragocena u završnici sezone.
Da ne spominjem potencijalni (doduše ekstremni) scenario u kojem Veber u poslednjoj trci namerno izbacuje sa staze Fetela koji zbog toga gubi titulu. Spektakularan način da se ode u penziju, zar ne? Šalu na stranu, ne mislim da je u današnje vreme tako nešto moguće, ali da bi u nastavku sezone bili maksimalno uspešni, i tim i Seb moraju da učine sve što je u njihovoj moći da povrate Veberovo poverenje. To će biti težak zadatak koji sa sobom nosi i određene teške odluke, za koje tim u Maleziji nije bio spreman. Jer, iako je delovalo da je Red Bul rešio da dozvoli Veberu da pobedi, Horner nije Fetelu izričito zabranio preticanje, na način na koji je Ros Bron to učinio sa Rozbergom samo par krugova kasnije.
Šta reći za Seba? Napravio je potez koji mu veoma lako može obeležiti celokupnu karijeru, i to ne na lep način. Po nekima, pokazao je svoje pravo lice i tako izgubio poštovanje koje kao trostruki svetski šampion svakako zaslužuje. Neki će pokušati i da steknu jeftine poene praveći poređenje sa Fetelovim junakom detinjstva, sedmostrukim šampionom koji je briljantnim talentom i beskrupuloznim potezima zauvek podelio sport na dva nepomirljiva tabora, obožavaoce i mrzitelje*.
Ali, pre nego što krenemo tim putem, nemojmo zaboraviti da je i onaj kojeg Šumijevi mrzitelji stavljaju na poziciju najvećeg svih vremena, Airton Sena, imao svoje „žute minute" zbog kojih je pre nego što je prerano otišao u legendu i te kako bio kritikovan i u nekim krugovima veoma, veoma neomiljen.
Formula3.jpg
Fetel je nesumnjivo pogrešio. Trampio je sedam bodova za svoj imidž i posledice takvog izbora će ga verovatno zauvek pratiti. Ako mu je ikakva uteha, svojim potezom je pokazao da poseduje taj ubilački instinkt koji mu neće doneti popularnost, ali hoće jednog dana mesto u Kući slavnih.
Zaključiću zato tekst citatom osobe koja o ovakvim situacijama zna mnogo više. Davne 1989. godine, Frenk Vilijams je izjavio: „Svi vrhunski vozači su teške osobe, kompleksne ličnosti. Ne kažem da će dobra osoba uvek završiti poslednja, ali najbolji vozači Formule 1 su posvećeni, motivisani, agresivni, duboko kompetitivni i ne prihvataju ništa drugo osim pobede. Ono što ih čini najboljima je da su u stvari đubrad".
*Kada je Šumaher u pitanju, moje skromno mišljenje je da je manje nekada u životu više. Jer, sa nekoliko titula manje (1994, zbog incidenta u Adelaidi i 2003, zbog Ferarijeve žalbe protiv Mišelina), nekoliko pobeda manje (na primer Austrija 2002, SAD 2005), i svakako par zaista glupih poteza manje (Herez 1997, Monako 2006), i Šumaherova zvezda bi sijala još jačim sjajem nego danas.

Pomirenje Vebera i Fetela


Alan Veber, otac vozača Red Bula Marka Vebera, rekao je da će njegov sin rešiti nesuglasice sa klupskim kolegom Sebastijanom Fetelom i voziti narednu trku u šampionatu Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Veber je bio ljut na Fetel zbog toga što ga je pretekao uprkos drugačijem nalogu iz boksa i nije želeo da se rukuje posle trke.
"On će u Kini učestvovati u trci. Mislim da će biti potrebno vreme da (Fetel) ponovo stekne poštovanje i poverenje", rekao je Veber australijskim medijima.
Fetel-i-Veber.jpg
Trostruki svetski šampion Fetel se u nedelju, u trci za Veliku nagradu Malezije, oglušio o naređenje iz boksa i pretekao Vebera, nakon čega je pobedio.
Veber je bio ljut zbog toga i nije želeo da se rukuje sa Fetelom posle trke.
Nemački vozač se izvinio klupskom kolegi i rekao mu da je zaslužio pobedu.
Fetel-i-Veber-1.jpg
Trka Formule jedan za Veliku nagradu Kine vozi se u 14. aprila u Šangaju.

Milan želi Vidića


Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić mogao bi uskoro da se preseli u Milan koji ga je označio kao glavno pojačanje u predstojećem prelaznom roku. Milan je spreman da za Vidića ponudi 12 miliona evra, iako srpskom fudbaleru ugovor sa Junajtedom ističe sledeće godine, prenosi sajt "Goal.com".
Vidić u poslednje vreme ima problema sa povredama, što se nimalo ne dopada čelnicima Junajteda, koji se plaše da 31. godišnji fudbaler više ne može da igra na nivou partija zbog kojih je označen kao jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige i Evrope.
Nemanja-Vidic-2.jpg
Bivši fudbaler Crvene zvezde u Mančester je došao 2005. godine i do sada je odigrao 259 utakmica i postigao 18 golova, a ove sezone je za "crvene đavole" zabeležio 18 nastupa.
Ukoliko ovaj transfer propadne, rosoneri će pokusati da dovedu Davida Astorija iz Kaljarija ili Anđela Ogbonu iz Torina.

Jelena presrećna


Srpska teniserka Jelena Janković rekla je posle pobede (6:0, 6:4) nad Rumunkom Soranom Kirsteom da je zadovoljna svojom igrom i plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Majamiju.
"Presrećna sam, bila je ovo velika pobeda za mene, mislim da sam igrala veoma dobro, posebno u prvom setu. Sorana je takođe bila dobra, ali tokom meča uspevala sam da joj vraćam loptice i preuzmem kontrolu nad poenom, rekla je Jankovićeva.
Jelena-Jankovic-2.jpg
Ona će u borbi za polufinale igrati protiv Italijanke Roberte Vinči, 15. teniserke sveta, sa kojom se do sada sastajala pet puta. Srpska teniserka vodi sa 3:2 u pobedama, ali je u poslednja dva duela trijumfovala Vinči.
Jelena-Jankovic.jpg
"Izgubila sam poslednja dva meča od nje, poslednji u tri seta. Nadam se da ću sada odigrati bolje. Definitivno će to biti težak meč", zaključila je Jankovićeva.

Odbrojavanje Majamija do rekorda


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Majami je u Orlandu savladao domaćina sa 108:94 i 27. uzastopnom pobedom približio se rekordu Lejkersa koji su u sezoni 1971/72 "vezali" 33 utakmice bez poraza. U ostalih pet utakmica slavile domaće ekipe.
Odbrojavanje do rekorda je, dakle, uveliko počelo, ali aktuelni prvak NBA lige tek se nalazi pred pravim izazovima jer ga u narednih pet dana očekuju gostovanja u Čikagu, Nju Orleansu i San Antoniju.
NBA-Majami-2.jpg
Ni meč protiv Orlanda nije pripadao kategoriji slabijih imajući u vidu kretanje rezultata. Domaćin je bio "u igri" sve do 34. minuta kada je na semaforu pisalo 68:68. Što koševima, što asistencijama, sledećih deset poena kreirao je Lebron Džejms, a furiozan nalet Majamija okončan je serijom 20:2 kojom je i pitanje pobednika rešeno.
Neverovatnom Džejmsu je nedostajao samo jedan skok za "tripl dabl" učinak, ali je to ostalo u senci pobede. On je utakmicu završio sa 24 poena, 11 asistencija i devet skokova. Mario Čalmers postigao je 17 poena, dok su po 12 dodali Kris Boš i Rej Alen.
NBA-Majami-3.jpg
Odsustvo Dvejna Vejda opet se nije osetilo, najviše zahvaljujući Džejmsu. Sa 25 koša, 11 asistencija i devet skokova najbolji igrač Lige još jednom je potvrdio da je u ovom trenutku bez konkurencije na planeti. U Mariju Čalmersu i Krisu Bošu imao je dobru logistiku pošto je prvi ubacio 17 poena, dok je Boš utakmicu završio sa 12 koševa, devet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.
U poraženom Orlandu odličnu partiju pružio je Džamar Nelson čiji je učinak na kraju iznosio 27 poena, 12 asistencija i pet skokova.
NBA-Lejkersi-I.jpg
Košarkaši Nju Orleansa pobedili su Denver sa 110:86 i prekinuli njihov niz od 15 uzastopnih pobeda. U ekipi Hornetsa sedmorica igrača postigli su dvocifren broj poena.
Rajan Anderson ubacio je 23 poena i imao devet asistencija, Darijus Miler dodao je 16, a Brajan Roberts 13 poena i 18 asistencija.
U ekipi Nju Orleansa, koja je zabeležila treću uzastopnu pobedu, nije bilo startera Erika Gordona i Grejvisa Vaskesa.
NBA-Indijana-Atlanta.jpg
Danilo Galinari postigao je 24 poena za ekipu Denvera, u kojoj nije bilo beka Taja Losona zbog povrede.
Košarkaši Indijane pobedili su Atlantu sa 100:94, dok je Vašington bio bolji od Memfisa sa 107:94 i tako ostvario šestu uzstopnu pobedu na domaćem terenu. To je bio četvrti uzastopni poraz Memfisa na gostovanjima.
Rezultati:
Indijana - Atlanta 100:94
Orlando - Majami 94:108
Vašington - Memfis 107:94
Nju Orleans - Denver 110:86
Juta - Filadelfija 107:91 i
Golden Stejt - L.A. Lejkers 109:103

Jeci prija Majami


Jelena Janković uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Majamiju. Ona je savladala Ruminku Soranu Kirsteu sa 2:0. Naredna protivnica joj je Italijanka Roberta Vinči.
Izgledalo je da će Jelena lako prebroditi ovu prepreku, naročito posle prvog seta. Međutim u drugom setu Rumunka pružila veliki otpor. Ipak naša teniserka nije dozvolila izjednačenje i rešila je meč u dva seta u svoju korist. Protivnica u četvrtfinalu je Italijanka Roberta Vinči.
Jeca-M2.jpg
Jankovićeva je lako osvojila prvi set. Bez mnogo napora nije dozvolila protivnici da dođe do daha. Nizala je poene i za 32 minuta osvojila set sa maksimalnih 6:0. Očekivalo se da će Jelena prosto oduvati protivnicu sa terena.
Jeca-M3.jpg
Usledio je drugi set.  Rumunka je krenula na sve ili ništa. Uz jedan brejk dolazi do prednosti od 2:0. Jelena uspeva da se vrati i uz dva osvojena servisa protivnice preokrene rezultat. Kirstea ponovo uzvraća, ali i gubi svoj servis. U drugom setu viđeno je čak sedam brejkova. Ipak, Jelena je uspela da napravi jedan više i posle sat vremena igre u drugom setu dolazi do trijumfa, 6:4 u drugom setu.

Ziki i Linsted u četvrtfinalu


Nenad Zimonjić u paru sa Robertom Linstedom plasirao se u četvrtfinale turnira u Majamiju. Oni su nadigrali Dodiga i Melu sa 2:0 po setovima 7:4, 6:4. Naredni protivnici su im Firstenberg i Matkovski.
Ziki i Listed uspeli su da stignu do završnice turnira u Majamiju. Posle sat vremena igre u osminifinala izašli su kao pobednici iz duela sa Dodigom i Melom i plasirali se u četvrtfinale gde ih očekuju Firstenberg i Matkovski.
Ziki-i-Linsted.jpg
Izjednačena igra u prvom setu. Oba para uspevala su da zadrže svoj servis. Kada se očekivalo da set uđe u taj-brejk. Srbin i Šveđanin uspevaju da oduzmu servis protivnicima i dobiju ovaj period igre sa 7:5.
Drugi set doneo je veću neizvenost.  Do rezultata 4:3 nije bilo brejka. Tada Zimonjić i Linsted oduzimaju servis protivnicima. Usledio je servis za meč. Međutim, protivnici uspevaju da uzvrate i smanje na 5:4. To nije pokolebalo Zikija i Linsteda. Ponovo prave brejk i reševaju set i meč u svoju korist, 6:4.

Ana stala u osminifinala


Ana nije uspela da se plasira u četvrtfinale. Ivanovićeva je izgubila od Italijanke Sare Erani sa 2:1 po setovima 1:6, 6:4, 6:2. Meč je trajao 1 sat i 44 minuta.
Veliki pad u igri u drugom setu sprečio je Anu da stigne do trijumfa u ovom meču. Iako je uspela da se vrati nije imala snage za totalni preokret. Svu snagu izgubila je tada, tako da je protivnica rako rešila treći set u svoju korist.
Ana-m1.jpg
Ana je bolje ušla u meč. U prvom setu Italijanka nije imala rešenja za igru naše teniserke, koja je dominirala terenom i lako osvajala poene. Ivanovićeva je dozvolila protivnici da osvoji samo jedan gem u ovom periodu.
Drugi set, uloge su zamenjene. Sada Erani lako osvaja gemove i brzo stiže do velikih 5:0. Ana konačno "pronalazi" igru u drugom setu. Uspeva da vrati oba brejka i smanji na 5:4. Servirala je za izjednačenje, ali joj Italijanka ponovo oduzima servis, 6:4 u drugom setu. Iako je bila na pragu preokreta Ana nije uspela do kraja da slomi protivnicu.
Ana-m3.jpg
Ivanovićeva kao da se istrošila u drugom setu. Svi njeni napori da treći set reši u svoju korist završili su se na ranom brejku. Erani preuzima inicijativu, ponovo diktira tempo i dobija ovaj set sa 6:2.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger