Headlines News :

Jagodina osvojila Kup!

Written By maxtv on среда, 8. мај 2013. | 23:44

Jagodinci pobedili Vojvodinu i osvojili trofej Kupa Srbije. Jedini pogodak na meču postigao Đurić sa bele tačke. Šesto finale za Vojvodinu, šesti poraz. Zaslužili smo trofej, kaže Krunić. Nismo imali strpljenja i koncentracije, kaže Vignjević. Nije bilo suđeno, smatra Vulićević.

Fudbaleri Jagodine osvojili su trofej Kupa Srbije pošto su večeras u finalnoj utakmici u Beogradu pobedili ekipu novosadske Vojvodine sa 1:0.
Jagodina-1.jpg
Navijači palili stolice
Navijači Vojvodine izazvali su incidente na tribinama stadiona Partizana, na kraju meča. Revoltirani zbog neuspeha počeli su da lome i pale stolice na severnoj tribini. Veći izgredi sprečeni su intervencijom policije.
Jagodina je osvojila prvi trofej nacionalnog kupa i ostvarila najveći uspeh u klupskoj istoriji.
Ekipa Jagodine je do istorijskog trijumfa i trofeja na stadionu u Humskoj došla sasvim zasluženo, iako su Novosađani imali terensku inicijativu i posed lopte.
To, međutim, nije bilo dovoljno da Vojvodina izbegne četvrti poraz u finalima nacionalnog kupa u poslednjih šest godina.
Izabranici Sime Krunića zasluženo su osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji Jagodine, koja je pre pet godina ušla u Superligu.
Jagodina je, posle pogotka iz penala na startu utakmice, delovala kao mnogo čvršća ekipa koja zna šta hoće i kako da dođe do cilja.
Utisak je i da je Vojvodina suviše lako dozvolila Jagodincima da stignu do vođstva, a da je tome kumovala i nespretnost novosadske odbrane.
Najbolju šansu za ekipu Vojvodine u prvom poluvremenu propustio je Abubakar Oumaru u desetom minutu, dok je u drugom delu najbliži mreži Jagodinaca bio Nemanja Radoja u 78. minutu.
Jagodina-2.jpg
 
Novosadskoj ekipi nije pomoglo ni to što je imala veću podršku navijača, koji su uglavnom bili smešteni na severnoj tribini Partizanovog stadiona.
Poslednji sudijski zvižduk Milorada Mažića bio je i znak za fudbalere Jagodine i navijače ovog tima na tribinama da veliko slavlje može da počne.
Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da su njegovi fudbaleri zaslužili trofej pobednika Kupa Srbije i da su pobedom u današnjem finalu protiv Vojvodine ostvarili veliki uspeh.
"Nismo mnogo pretili, radujemo se, drago nam je što smo osvojili trofej. Veliki uspeh za igrače, stručni štab, upravu, grad, navijače, mene samog... Kao trener sam osvojio prvi pehar, nikada nisam bio ni blizu, ali dve godine igramo na dobrom nivou i zaslužili smo ovaj trofej", rekao je Krunić.
Trener Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je da je u porazu njegove ekipe u finalu presudila veća koncentracija protivničkih fudbalera. 
"Nije samo sreća bila u pitanju, već koncentracija, što je presudilo. Jagodina je znala šta može, dočekala naš poklon i posle toga je bilo teško da im se da gol. Nismo imali izrazite šanse, raspoloženog strelca. Falilo nam je strpljenja, videla se nervoza i strpljivija ekipa je osvojila trofej", rekao je Vignjević.
Na pitanje da li će ostati na klupi Vojvodine, Vignjević je odgovorio: "Ne znam ništa, videćemo sve u narednim danima".
Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević rekao je da je finale kao ukleto za njegov klub i da novosadskoj ekipi nije sudjeno da osvoji trofej.
"Neverovatno, po ko zna koji put iz greške primamo gol. Istorijska utakmica, a kao da je to ukleto za Vojvodinu, šesto izgubljeno finale, nešto nam se ne da... Teško mi je... Znamo da u Kupu nema favorita, prošle godine smo to osetili, ove godine još teže. Kao da nije suđeno da Vojvodina osvoji trofej", rekao je Vulićević.
Jagodina-3.jpg
Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred oko 10.000 gledalaca, a sudili su Milorad Mažić, Igor Radojčić i Milovan Ristić.
Strelac: Đurić u 16. minutu iz penala.
Žuti kartoni: Mihajlović (Jagodina), Jokić, Katai, Trajković, Poletanović (Vojvodina).
JAGODINA: Bondžulić, Dukić, Projić, Mihajlović, Živanović, Gogić, Cvetković, Đurić, Lepojević, Arsenijević (od 81. Stojkov), Stojanović.
VOJVODINA: Supić, Radoja, Trajković, Jokić, Vulićević, Ađuru, Pavlović, Vranješ, Alivodić, Katai (od 65. Šušnjar), Oumaru.

Suspendovan Tomićev otac


Džon Tomić, otac i trener australijskog tenisera Bernarda Tomića, suspendovan je sa svih ATP turnira sve dok traje istraga protiv njega zbog navodnog napada. Džon Tomić optužen je za napad, jer je, navodno, u subotu ispred hotela u Madridu glavom udario Tomu Druea sparing partnera njegovog sina.
Saslušanje pred sudom u Madridu održaće se 18 maja, a Džon Tomić je rekao da je u samoodbrani udario Druea.
Tom-Drue-1.jpg
"Moramo da učinimo sve što možemo za Bernarda na predstojećim turnirima", rekao je predstavnik Teniskog saveza Australije, bivši teniser Tod Vudbridž.
Drue je u izjavi francuskim medijima rekao da je Džon veoma nasilan prema svom sinu.
Tomic.jpg
 
Vudbridž je rekao da je trener Dejvis kup reprezentacije Australije Džoš Igl razgovarao s 20-godišnjim Tomićem, s kojim će biti sledeće nedelje na Mastersu u Rimu, a za Rolan Garos priključiće im se i selektor Dejvis kup reprezentacije Patrik Rafter.
"Sada nam je lakše jer znamo da je Bernard dobio veliku podršku koja mu je bila potrebna", rekao je Vudbridž.
"Ovakve stvari nemaju veze sa Bernardom. To je problem njegovog oca i on mora da ga rešava. Želimo da Bernard, na neki način, na terenu pronađe utočište", dodao je Vudbridž.
Tom-Drue-2.jpg
Tomić je u takmičenje na turniru u Madridu završio u prvom kolu porazom od Radeka Štjepaneka sa 0:2 u setovima.

Čemu zvižduci?


Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je da ne razume zašto mu je publika u Madridu zviždala tokom meča sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom u meču drugog kola turnira masters serije. Dimitrov je juče napravio veliko iznenađenje, pošto je pobedio Đokovića sa 7:6 (7:6), 6:7 (8:10), 6:3.
"Zaista ne razumem zašto se publika okrenula protiv mene, ne vidim razlog za tako nešto, ali u redu. Ja sam profesionalac, nije prvi put da mi se ovo dešava", kazao je Đoković novinarima u Madridu.
Dokovic-4.jpg
"U prvom setu, svaki put kada sam prišao da vidim da li je neka lopta dobra i kada je glavni sudija silazio da proveri, usledili su zvižduci sa tribina. Nisam uradio ništa loše", dodao je srpski teniser.
Đoković je rekao da se nije dovoljno dobro spremio za turnir u Madridu.
"Očigledno da priprema nije bila najbolja, ali neću da tražim izgovore. Nisam bio dobro pripremljen, ne osećam se fizički dobro, jer 12 dana nisam uzeo reket u ruke, ali ne želim da tražim izgovor za poraz. Trudio sam se do kraja, ali nisam igrao dobro kao u Monte Karlu. Borio sam se, ali Grigor je bio bolji i čestitam mu", rekao je Đoković i istakao da na sreću novi peh sa zglobom nije ostavio posledice.
Dokovic-2.jpg
"Zapravo se ništa loše nije dogodilo kada sam iskrenuo članak tokom meča. Zglob mi je bio dobro bandažiran i to je jedino dobro što se desilo", dodao je Đoković.

Madrid bez srpskih tenisera


Posle Janka Tipsarevića i Novaka Đokovića sa mastersa u Madridu eliminisan i Viktor Troicki. Kei Nišikori bio bolji u dva seta - 7:5, 6:2, pa će u narednom kolu igrati protiv Rodžera Federera.
Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo ATP turnira u Madridu pošto je danas izgubio od Japanca Keija Nišikorija sa 7:5, 6:2.
Troicki.jpg
Troicki je bukvalno ispustio prvi set, u kojem je vodio sa 5:2 - a imao i tri set lopte, što je doprenelo da mu kola u nastavku meča vrtroglavom brzinom krenu nizbrdo.
Nišikori je posle vezanih osam gemova - sa 5:2 do 3:0 u drugom setu, dopustio Troickom "luksuz" jednog brejka, ali je to bilo sve što je naš teniser uspeo da uradi, pošto je do kraja meča osvojio još samo jedan gem na svoj servis.
Nišikori će se u borbi za mesto u četvrtfinalu sastati sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 4,3 miliona evra. 

Odlazak velikog Ser Aleksa!


Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Aleks Ferguson povući će se sa te funkcije na kraju sezone, potvrdio je danas šampion Engleske. Najuspešniji ostrvski menadžer svih vremena ovakvu odluku doneo je zbog zdravstvenih problema. Nastaviće da radi u klubu kao direktor i ambasador.
Legendarni Ser Aleks Ferguson povućiće se sa klupe Junajteda na kraju sezone, potvrdio je klub. Ferguson odlazi zbog zdravstvenih problema. Nakon oporavka, ostaće da radi u klubu.
Ferguson1.jpg
"Mnogo sam razmišljao o ovoj odluci i uopšte mi nije bilo lako, ali mislim da je pravo vreme za to. Važno mi je da, kada odem, iza sebe ostavim jaku organizaciju i verujem da će tako biti. Ova ekipa ima kvalitet, kao i balans mladosti i iskustva. Očekujem da klub nastavi sa uspesima na najvišem nivou", rekao je Ferguson za sajt Junajteda.
Povlačenje sa mesta menadžera ne znači i Fergusonov odlazak iz kluba. On će od sledeće sezone biti direktor i ambasador Junajteda.

"Radujem se novim funkcijama i izazovima koji me čekaju u budućnosti. Moram da se zahvalim svojoj porodici na ljubavi i podršci, bez toga nikada ne bih izdržao. Supruga Keti bila mi je najvažniji osoba i oslonac u karijeri", dodao je 71. godišnji škotski stručnjak.

Ferguson je u Junajted došao 1986. godine, a do sada je sa "crvenim đavolima" osvojio ukupno 38 trofeja. Pod njegovim vođstvom Junajted je dva puta bio prvak Evrope, a 13 puta šampion Engleske.

On je najuspešniji stručnjak u istoriji engleskog fudbala, a poslednji put na klupi Junajteda sedeće 19. maja na prvenstvenom meču sa Vest Bromvič Albionom.

Ferguson se od klupe Junajteda oprašta titulom šampiona Engleske, pošto dva kola pre kraja njegova ekipa 10 bodova više od Mančester Sitija.

Njujork i Memfis izjednačili


U nastavku polufinala plej ofa Istočne konferencije NBA lige Njujork je u Medison Skver Gardenu savladao Indijanu sa 105:79 i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Na 1:1 izjednačio je i Memfis koji je u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, kao gost, savladao Oklahomu sa 99:93.
Igrač utakmice u Njujorku bio je Karmelo Entoni, dok je u poraženoj Indijani bolji od ostalih bio Pol Džordž sa 20 poena.
NBA-Njujork-Indijana-1.jpg
Karmelo Entoni je konačno počeo da pogađa, posle pet uzastopnih mečeva u plej ofu sa užasnim procentima šuta. Pogađali su Niksi iz svih pozicija, posebno u poslednjoj četvrtini.

Indijana koja je bila u zaostatku tokom celog meča, povela je pred kraj treće četvrtine sa 63:62, ali je tada usledio tornado sa druge strane i serija 30:2 za ubedljivu pobedu domaćina od 105:79!
NBA-Njujork-Indijana.jpg

Karmelo Entoni je meč završio sa 32 poena i 50 odsto šuta iz igre, a sledili su ga sjajni Šampert sa 15 i Felton sa 14 poena.Odličnu rolu imao je i Argentinac Pablo Priđoni sa 10 poena i 4 asistencije.
Meč u Oklahomi obeležili su Majk Konli, s jedne, i Kevin Durent s druge strane.
NBA-Memfis9.jpg
Obojica su bili blizu "tripl-dabl" učinka, ali je epitet najkorisnijeg aktera utakmice (MVP) pripao Konliju zbog pobede Indijane.
Uz 26 koševa, Konli je imao deset skokova i devet asistencija, dok je Durent utakmicu završio sa istim brojem poena, istim brojem asistencija ali i skokom više (11).
NBA-Memfis-2.jpg
Pored Konlija u pobedničkom timu dobru partiju pružio je Španac Mark Gasol sa 24 koša, pet skokova i isto toliko asistencija, dok je Durentov najbolji "asistent" bio Derek Fišer sa 19 poena.
NBA-Memfis-5.jpg
Tiha ekipa iz Memfisa nastavlja da iznenađuje i pobeđuje! Mark Gasol i drugovi odneli su veliku pobedu iz Oklahoma Sitija 99:93 i najavili više nego neizvesnu seriju.

Fergi odlazi, Mou na Old Trafordu?


Mančester paralisan spekulacijama da se ser Aleks Ferguson, zbog zdravstvenih problema povlači. Klub još bez komentara. Sve će biti poznato do meča potiv Svonsija. Englezi sele Fergijevog omiljenog sina, Žozea Murinja na Old Traford.
Spekulacija da bi ser Aleks Ferguson mogao obznaniti kraj karijere pred nedeljni meč sa Svonsijem unela je nemir u redove Junajteda, piše "Telegraf".
ferguson-mourinho.jpg
Fergi i Mou
Zbog "izlaska" na njujoršku berzu, Junajted mora da poštuje prilično striktna pravila u vezi sa promenama na čelu kluba, pa je malo verovatno da će objavljivanje ovako neočekivane vesti morati da čeka do nedelje.
Ipak, za sada iz redova novog šampiona Engleske nema ni reči o povlačenju Fergusona.
Za sada je izvesno da će Ferguson u avgustu operisati kuk, dve nedelje pred početak sezone.
Engleski mediji su odmah podsetili da će Fergijev veliki prijatelj, Žoze Murinjo biti slobodan na leto, ali i da bi za mesto menadžera Junajteda mogao konkurisati i Rajan Gigs.
Ferguson je na mestu menadžera Junajteda, leta 1986. godine, zamenio Rona Etkinsona.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger