Headlines News :

Marina Maljković: ŽKK Partizan propao, mi na ulici (VIDEO)

Written By maxtv on понедељак, 1. јул 2013. | 23:35

Stanje u srpskoj ženskoj košarci teško uprkos senzacionalnom nastupu reprezentacije na Evropskom prvenstvu. "Ako je ženska košarka mrtva, neka me obaveste da znamo gde da je sahranimo", rekla je Marina Maljković.
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da je stanje u tom sportu izuzetno teško i pozvala državu da reaguje i pomogne Partizanu koji je nosilac igre nacionalnog tima.

„Nisam želela o tome da govorim ranije, sada moram da kažem kao selektor i trener jednog od najvećih klubova u zemlji. Pre i za vreme prvenstva Evrope nisam želela da unosim nemir, iako je bilo teško, ali projekat Partizan - mini reprezentacija je propao", rekla je Maljkovićeva novinarima na aerodromu Nikola Tesla, po povratku sa šampionata u Francuskoj.
"Koliko je on uspešan govori rezultat ženske reprezentacije Srbije. Šest košarkašica i ja smo na ulici. Jako nam je teško. Apelujem na državu da nam konačno kaže šta se dešava sa ženskim sportom i košarkom u Srbiji", naglasila je Maljkovićeva.
Ona je dodala da u ovom trenutku ne može da pravi planove za Svetsko prvenstvo i da ne zna kakva je budućnost ženske košarke.
„Imali smo ozbiljne planove, ali nismo naišli na razumevanje državnih organa, da imamo ozbiljnog evroligaša, kako bi bili konkurentni najboljim reprezentacijama. Želim da mi neko da direktan odgovor, ako je ženska košarka mrtva, neka me obaveste da znamo gde da je sahranimo", poručila je selektorka nacionalnog tima.
Maljkovićeva je naglasila da reprezentacija može daleko da dogura, što je i pokazala kada je bez nekoliko standardnih igračica izborila plasman na EP.
„Govorim u ime sporta, svih klubova u Srbiji koji su na granici da propadnu. Devojke su u Francuskoj igrale kvalitetnu košarku i pokazale fanatačnu borbenost, svakako da ove reprezentacija sa još nekim devojkama može daleko da dogura. Baš zato što mislim da ova mala Srbija može, ima potencijal i može da pravi ozbiljne rezultate na velikim takmičenjima, to i govorim", kazala je ona.
Maljkovićeva je manji deo konferencije za medije posvetila igri i uspehu košarkašica u Francuskoj.
Srbija.jpg
„Posle finala smo shvatile s kime smo igrale. Ako je neko razočaran što nije osvojena medalja, to smo mi. Imamo toliko toga da kažemo, puni smo emocija. Bile smo pravo iznenađenje šampionata, ispred nas su Turska, Francuska, Španija. To su države i savezi koji dugi niz godina ulažu u žensku košarku i moramo biti realni. Najveće dostignuće je imidž koji smo stvorili za srpsku žensku košarku", rekla je Maljkovićeva.
Dočeku srpskih košarkašica, pored oko 100 navijača, prisustvovao je i predsednik nacionalnog Košarkaškog saveza Dragan Đilas koji je obećao da će reprezentatvke biti nagrađene sa 60.000 evra.
„Ovo je ogroman uspeh, projekat koji smo započeli pre dve godine dao je sjajan rezultat na koji smo svi ponosni. Nismo svesni uspeha, mi smo jedina ekipa koja je ušla među četiri najbolje selekcije bez ijedne naturalizovane igračice. Predložiću Upravnom odboru da žensku ekipu nagradi sa 60.000 evra", rekao je Đilas.
Srpske košarkašice zauzele su četvrto mesto na prvenstvu Evrope u Francuskoj pošto su u utakmici za treće mesto izgubile od selekcije Turske sa 92:71.

Kruševački Napredak počeo pripreme

Povratnik u Superligu, kruševački Napredak počeo je pripreme za predstojeću sezonu, koju će otvoriti 10. avgusta u Jagodini.
fknapredak.rs
"Jedan stepenik na našem putu smo prešli, ušli smo u Superligu sa prvog mesta, koje nismo ispuštali od početka sezone. Sada su pred nama pripreme za narednu sezonu i siguran sam da ćemo, kako fizički tako i psihički, biti spremni za nadmetanje u Superligi i da ćemo pokazati da smo u njoj da ostanemo", rekao je predsednik Napretka Goran Karić.
Novi šef stručnog štaba Milan Lešnjak istakao je da mu je veoma drago što je dobio priliku da bude trener Napretka. 

"Veliko mi je zadovoljstvo da sam u klubu koji ima veliku tradiciju i u gradu koji stvarno voli fudbal. Mogu da vam obećam da ćemo biti maksimalno posvećeni poslu u svakom trenutku, kako ja, tako i igrači i stručni štab. Želimo da pokušamo da klub postavimo na što veći nivo i da stremimo ka što boljim rezultatima", istakao je Lešnjak. 

Napredak sezonu u Jelen Superligi počinje 10. avgusta gostovanjem Jagodini, sledi gostovanje Radničkom iz Kragujevca, a potom i vatreno krštenje pred Kruševljanima – 24. avgusta protiv Crvene zvezde.

Vimbldon: Đoković u četvrtfinalu

Novak Đoković je preskočio i, do sada, najozbiljniju prepreku na ovogodišnjem Vimbldonu. Prvi reket sveta je savladao uvek neugodnog Tomija Hasa sa 3:0, i tako se plasirao među osam najboljih u Londonu. Naredni protivnik najboljeg tenisera sveta biće Čeh Tomaš Berdih.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Gren slem turnira u Vimbldonu, pošto je večeras u osmini finala savladao Nemca Tomija Hasa sa 3:0 u setovima - 6:1, 6:4, 7:6 (7:4).
Djokovic.jpg
Đoković je bez većih problema zabeležio šestu pobedu nad Hasom u njihovom devetom međusobnom duelu. Igrao je izvanredno, dominirao tokom celog meča i zaslužena pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.
Uporni Nemac, 13. nosilac na Vimbldonu, trudio se koliko je mogao, a zapretio je samo sredinom drugog seta, kada je brejkom poveo sa 3:2, i u finišu trećeg.
Djokovic-2.jpg
Đoković je, međutim, umeo da sačuva koncentraciju, održi ritam i pronađe put ka sigurnom trijumfu nakon dva sata i 15 minuta igre.
Srpski teniser u četvrtfinalu se sastaje sa Čehom Tomašem Berdihom, koji je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 3:1 - 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.

Dragan Džajic: Trener sastavlja tim, a ne Stojadinović

Zoran Stojadinović ne sastavlja tim, za to služi trener, kaže Dragan Džajić, osvrnuvši se na izjavu sportskog direktora da se na Krnetu i Marinkovića ne može računati. Zvezda ima odličan omladinski pogon, iz kojeg može nastati nova "generacija 84", smatra legenda srpskog fudbala. 
Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić jedini je od čelnika kluba u ponedeljak prisustvovao treningu prvotimaca u Sloveniji. 
Dzajic.jpg
"Koliko sam primetio, svima je stalo da se istaknu. I trener i svi kažu da svi dobro rade. Naravno, neki će ubuduće raditi u drugom klubu kao Zvezdini igrači, neki neće biti tu u daljem toku priprema, ali tu ima potencijala da možemo da računamo na ove igrače. Nikada se ne bi trebalo odreći igrača koji ima želju da ovde igra. O tome sportski deo mora mnogo voditi računa. Već sam o tome pričao sa sportskim direktorom i skrenuo mu pažnju na to", rekao je Džajić.
Sportski direktor Zoran Stojadinović dan ranije je komentarisao igru i izgled ekipe u pobedi nad Domžalama (2:0) i rekao da pojačanja moraju što pre stići u klub. Takođe je dodao i da se na trenutni štoperski tandem Krneta - Marinković ne može ozbiljno računati.
"Zoran Stojadinović ne sastavlja tim. Imamo trenera, koji će to odlučiti. Pravo na mišljenje ima svako. Nekad nisam srećan kada pročitam neku izjavu koja bi trebalo da se dotiče nečega i to bi trebalo izbegavati. Postoji trener i mesto gde bi o tim stvarima trebalo da se razgovara. To bi trebalo da se poštuje. To je deo neiskustva", rekao je prvi čovek "crveno-belih".
Oštra izlaganja, javno iznošenje konačnih ocena i najave transfera i ranije su bili tema razgovora predsednika i sportskog direktora.
"Čitaju se svačije izjave, i trenerove i moje i sportskog direktora... Nema potrebe da najavljujemo koga ćemo dovesti, pa ga ne dovedemo...  Jednostavno, dovedete igrača i predstavite ga i to je to. Diskustovati o tome da li nam trebaju dva štopera ili tri vezna igrača je iluzorno i glupo i takvim stvarima ne volim da se bavim... Zoranu sam najdobronamernije rekao da vodi računa u izjavama", objasnio je Džajić.
Stojadinovic.jpg
"On je impulsivan, nema dovoljno iskustva i izleti jer mislim da je to samo deo neiskustva u obavljanju svoje funkcije. U nekoliko navrata sam mu to rekao. Ima običaj da kaže 'Dovešću ovoga ili onoga' ili 'Treba nam ovaj ili onaj...", rekao je Džajić.
A kada je reč o stvarima na terenu, Džajić je zadovoljan onim što je video od mladih Zvezdinih fudbalera protiv Domžala.
"Momci koji su to igrali protiv Domžala su sve zadatke odradili sasvim korektno. Vi na njih možete da računate. Prema mom mišljenju, to je osetljivo mesto. Možda već sutra neko dođe, ali na Krnetu i Marinkovića se može računati. To je i trener izjavio i zapazio... Ne bi trebalo da pričamo o stvarima koje su nemoguće i ne volim o tome da pričam. Sve se meri, u skladu sa sopstvenim mogućnostima", ocenio je Džajić.
Treneru Slaviši Stojanoviću pružio je punu podršku i konstatovao da je brzo "snimio" ekipu za kratko vreme. Priznao je da je u subotu video mnogo bolju igru ekipe nego što je očekivao.

"Video sam borbenost, dobru fizičku spremu, želju... Ušli su u utakmicu kao da se igra za bodove. Mladi igrači su imali želju da se dokažu i pokažu, mada to još ništa ne mora da znači. Pred nama i njima je dokazivanje".
Prvi čovek Zvezde ne krije da je ozbiljno razmišljao o odluci da klub u narednu sezonu uđe sa potpuno podmlađenim igračkim kadrom. Prema njegovom mišljenju, potencijal mladih fudbalera omogućio bi klubu da u narednih pet godina zaradi i bude "u plusu".
Dzajic-2.jpg
"Ono što sam za šest meseci video u omladinskom pogonu uverava da je to rešenje najbolje za Zvezdu, mada mislim da nije bio trenutak, a mogao bi da se stvori sledeće godine.  Ako bi se na takav korak odlučili, on bi mogao da bude bolan. Da li je Zvezda osma, 12 ili druga, svejedno je ako nije prva. Ako bi se sa tim igračima istrajalo u toj koncepciji...", rekao je Džajić i konstatovao:
"U ovakvim okolnostima postoji idealna situacija za taj koncept. Baš zbog stanja u kojem smo. Hteli, ne hteli, na brzinu radite nešto, u trci sa vremenom zbog početka sezone... Pa šta ako nas čeka Evropa za deset dana? Pa, da li bismo bili prvaci Lige Evrope ako bismo doveli pet igrača? Naravno da ne bismo...".
Od ranije je bilo poznato da je Džajić pristalica ideje podmlađivanja tima, koja je bila aktuelna među delom rukovodstva i tokom zimske pauze. Sa druge strane, neki njegovi saradnici su više za sklapanje tima koji bi mogao da što pre preotme titulu Partizanu.
"Naravno, za te odluke bi trebalo pripremiti javnost i sve u klubu. Da kažemo jasno da igrači od 18 godina neće biti prvi u ovoj ligi, dokle god je to tako... Ne možete sada dovesti bilo koje igrače i reći 'Biću prvak, sto odsto'. I nama je potrebno vreme da razmotrimo, i mi imamo ljude u klubu koji razmišljaju drugačije, pa svaka sednica Upravnog odbora nam traje četiri sata. Zašto kada bi mogla da traje 45 minuta... Moramo da razmišljamo jedinstveno".
"Sukob je u tome što će vam u Zvezdi uvek tražiti rezultat, što je i logično. Razumeo bih to sa aspekta da sam ja navijač, ali sa aspekta čoveka koji je 50 godina tu gledam drugačije. Uostalom, ko zna, možda ni od ovoga što ja pričam neće biti ničega", rekao je Džajić, koji "garantuje" da bi iz omladinskog pogona Zvezde mogla da izađe neka nova "generacija 84".
zvezda.jpg
Miloš Ninković se već duže vreme dovodi u vezu sa Zvezdom. Da li će doći, ili ne, ne može ni Džajić da odgovori.
"Sa igračima ne volim da pričam preko novina. Sa njim su razgovarali i oni koji su pričali tom prilikom znaju kako stoje stvari. Hteo sam da Ninkovića dovedem pre šest meseci, ponudili smo mu uslove... Mi smo to što jesmo, klub je u takvoj situaciji kakvom je i izvoli dođi ili nemoj", zaključio je predsednik Zvezde.

Liga Šampiona: Širak ili Tre Pene ko će na Partizan

Utakmicama prve faze kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak počinje nova fudbalska sezona u Evropi.







Početak kampanje za plasman u elitno takmičenje pratiće se i u Srbiji jer nastupaju potencijalni rivali Partizana.

Šampion Jermenije Širak dočekuje od 15:00 prvaka San Marina Tre Pene. Bolji iz ovog dvomeča igraće u drugoj rundi sa "crno-belima". U drugom meču dana sastaju se najbolji timovi Andore i Farskih ostrva, Lusitanos i Stejmur (19:30). Revanš utakmice su za sedam dana.
Ekipa Širaka dočekaće Tre Pene na Gradskom stadionu Gjumri u prvom od predstojećih 213 utakmica koje će 24. maja 2014. godine doneti novog šampiona Evrope.

Jermenski tim deseti put pokušava da se pokaže u Evropi, a prošle godine je prvi put uspeo da eliminiše jednog rivala, pljevaljski Rudar u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sada prvi put imaju status favorita, protiv rivala iz San Marina.

"Ne razmišljamo ko je favorit jer ne znamo ništa o njima. Možda ćemo i tokom meča morati da radimo skauting", rekao je trener Širaka Vardan Bihahčjan
Bihahčjan je od dolaska na klupu Širaka osvojio Kup Jermenije u svojoj prvoj sezoni, a nakon maratonske prethodne sezone i 42 kola stigla je i titula. Jermeni su prošle sezone igrali po trokružnom sistemu kako bi prešli na zimski sistem šampionata, a kako bi bili konkurentniji u evropskim utakmicama.

Nagrada za veliki trud trebalo bi da bude duel sa srpskim šampionom Partizanom.

"Partizan će biti težak protivnik, ali prvo moramo da prođemo ovu rundu kvalifikacija. Igrači ne smeju da potcene rivala, moramo biti koncentrisani", istakao je trener Širaka.

U međuvremenu, tim iz San Marina je stigao u Jermeniju, a problem za ovaj tim je aklimatizacija.

"Pokušaćemo da se snažno branimo kako bi ih sprečili da nas potiskuju. Obratićemo pažnju na kontranapade. Vreme je vrelo ovde, to će nam malo otežati igru, jer će oni igrati punom snagom", rekao je trener Tre Penea Marko Proti.

Tre Pene je amaterski klub, najbolji igrač je defanzivac Vladimir Mihailovski koji je igrao u drugoj ruskoj ligi, ali neće nastupiti u prvom meču u Jermeniji zbog bolesti.

Tur d'Frans: Sajmon Gerans pobednik treće etape u foto finišu (VIDEO)

Australijanac Sajmon Gerans iz Orik Grinedž iz tima trijumfovao je na trećoj etapi Tur d'Fransa od Ažaksjoa do Kalvija (145,5 km) na Korzici.
YouTube screenshotGerans je brdsku etapu dobio u fototiniš sprintu nekoliko desetina vizača, za manje od pola točka ispred Slovaka Petera Sagana iz Kenondejla.
Australijanac je za 3 sata, 41 minuta i 24 sekunde ostvario svoju drugu etapnu pobedu na Turu, a pored njega i Segana na podijumu je bio i Šanac Hose Hoakin Rohas. Belgijanac Jan Bakelanrs iz Rejdiošeka zadržao je žutu majicu.
Pratili su ih Poljak Mihal KBijatkovski i Belgijanac Filip Žilber. U vremenu pobednika etapu je završilo 88 biciklista.
Beta/AP PhotoU generalnom plasmanu Bakelants i dalje ima jednu sekundu prednosti u odnosu na glavne konkurente za osvajanje Tura, Španca Alberta Kontadora i Australijanca Kadela Evansa. 

Etapom od Napoleonovog do verovatno Kolumbovog grada okončan je ostrvski deo Tura koji se u utorak seli u Nicu gde će četvrta etapa biti prva hronmetarska duga 25 kilometara. 

Dauda: Svaki meč u Evropi je težak (VIDEO)

Napadač Crvene zvezde Abiole Dauda očekuje da ’crveno-beli’ trijumfuju u prvoj utakmici kvalifikacija za LE, ali je istakao i da je svaki meč u Evropi težak.
foto: Starsport
"Svaka utakmica u evropskim takmičenjima je teška", rekao je Dauda i nastavio, "Verujem da ćemo se dobro spremiti i fokusirati na rivala bez obzira da li on bude sa Islanda ili Farskih ostrva. Prvi meč igramo na našem stadionu 18. jula i očekujem da ostvarimo dobar rezultat koji će nam omogućiti miran revanš."
Tokom letnje pauze mediji su brujali o statusu stamenog Nigerijca na Marakani. 

"Bio sam na odmoru koji mi je bio preko potreban nakon naporne sezone. Nisam čitao novine, niti pratio medijska pisanja. Nikome ništa nisam rekao. Želeo sam samo da napunim baterije, da ne mislim na fudbal i zaista ne znam odakle sve te priče vezane za moju budućnost. A nekoliko dana sam ostao duže na pauzi jer sam čekao švedski pasoš ", rekao je Dauda. 

Iako je tek nekoliko meseci član najtrofejnijeg srpskog kluba, Slaviša Stojanović je treći stručnjak sa kojim će Dauda sarađivati u Crvenoj zvezdi. 

"Prvi utisci su pozitivni. Došao je novi trener i novi, mladi igrači koji su voljni da se dokažu. Svi se maksimalno trudimo da se dobro spremimo i napravimo zapažen rezultat u narednoj sezoni. Zadovoljan sam i kako smo odigrali dosadašnje dve kontrolne utakmice, i mada je rezultat u njima bio u drugom planu, uvek je lep osećaj kada se pobedi", smatra Zvezdina 'devetka'. 

On se osvrnuo i na uslove treniranja u Sloveniji. 

"Zakasnio sam na početak priprema nekoliko dana, ali uspevam sve da nadoknadim. Svi vredno treniramo i imamo odlične uslove u Sloveniji da se pripremimo za narednu sezonu. Pomalo smo umorni, ali to je normalno za ovaj deo pripremnog perioda. Takođe, nemamo puno vremena do prve zvanične utakmice i moramo što pre da se uigramo", izjavio je on. 

Vimbldon: Posrtanje favorita se nastavlja - ispala i Serena!

Ovo je možda i najneverovatniji turnir u istoriji Vimbldona! Nakon brojnih odustajanja, ispadanja Nadala, Federera i Šarapove, poklekla je i Serena Vilijams!  Od Serene je u tri seta bila bolja Sabina Lisicki rezultatom 2:1 (6:2 1:6 6:4) za 125 minuta igre.

Nemica je odigrala odličan prvi set, izdržala pritisak na svoj servis a potom u finišu prvog dela igre napravila čak dva uzastopna brejka protiv Serene i tako povela 1:0.

U drugom delu igre, činilo se da “sve dolazi na svoje mesto” jer je Serena počela da dominira terenom. Osvojila je čak tri brejka i tako izjednačila na 1:1 sa ubedljivih 6:1 u drugom setu.

Povela je Serena 3:0 u trećem setu i svi su očekivali dosta puta viđeni scenario. Onda je usledilo čudo!

Lisicki je stigla do 3:2, potom izgubila svoj servis još jednom i Serena je povela 4:2. Usledila su četiri vezana gema koje je Nemica osvojila protiv najvećeg favorita Vimbldona i pobeda koju će pamtiti do kraja života.

U četvrtfinalu Lisicki igra protiv Kaje Kanepi koja je u dva seta savladala domaću teniserku Loru Robson.

Pečnik novo pojačanje FK Crvena Zvezda (VIDEO)

Srećan sam što sam član najvećeg kluba na Balkanu, rekao Nejc Pečnik, novi fudbaler Crvene zvezde. Pečnik se već pridružio saigračima na pripremama u Sloveniji, i odradio prvi trening.
Fudbalski reprezentativac Slovenije Nejc Pečnik novo je pojačanje Crvene zvezde.
Pecnik.jpg
Na zvaničnom sajtu crveno-belih potvrđeno je da se 27-godišnji Pečnik već priključio ekipi trenera Slaviše Stojanovića na pripremama u Sloveniji i odradio popodnevni trening sa novim saigračima.
"Srećan sam i zadovoljan zbog toga što sam ostvario saradnju s najvećim klubom na Balkanu. Sigurno je jedan od bitnih razloga bio taj što mi se ponovo pružila mogućnost da sarađujem sa trenerom Stojanovićem, jer njegov rad izuzetno poštujem i cenim", rekao je ofanzivni vezni igrač.
Pečnik, koji je bio strelac odlučujućeg gola za Sloveniju u baraž meču za odlazak na Svetsko prvenstvo 2010. godine protiv Rusije, naveo je da je svestan i upoznat sa ambicijama kluba u predstojećoj sezoni.
"Očekujem da opravdam očekivanja navijača i rukovodstva. Za većinu saigrača sam čuo, neke i lično poznajem, a ne verujem da ću imati problema da ih sustignem po pitanju fizičke spreme pošto sam tokom pauze trenirao individualno. Potrebno će mi biti samo dan ili dva treninga sa ekipom da bih bio maksimalno spreman", konstatovao je Pečnik, kojem je istekao ugovor sa Šefild vensdejom, pa u Zvezdu stiže kao slobodan igrač.

Zvanična promocija Pečnika biće održana na Marakani u sredu, 3. jula, po povratku crveno-belih sa priprema.

OFK Beograd počeo pripreme (VIDEO)

Fudbaleri OFK Beograda na Karaburmi su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj očekuju dobar rezultat i afirmaciju mladih i talentovanih igrača.
ofkbeograd.co.rs
OFK Beograd je prošlu sezonu završio na šestom mestu Jelen Super lige.
"Krenuli smo radno i vidim da su već sada igrači dobro pripremljeni i raspoloženi, kao i puni elana. Nastavićemo sa takvim tempom, očekuju nas naporne pripreme, odlazak na Taru, ali verujem da ćemo se odlično spremiti za početak prvenstvene trke", rekao je trener Zoran Milinković.

Predsednik Upravnog odbora Zvezdan Terzić poželeo je dobrodošlicu igračima i istakao da će mladi tim OFK Beograda biti potpomognut nekolicinom iskusnijih igrača. 

Nova sezona u Superligi Srbije počinje 10. avgusta, a OFK Beograd će u prvom kolu dočekati Hajduk iz Kule.



Bajern na prva dva pipremna meča zabio 24 gola (VIDEO)

Fudbaleri Bajerna postigli su 24 gola u dve prijateljske utakmice za vikend – 15 na debiju Pepa Gvardiole i devet golova dan kasnije.
Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Bavarci su u subotu gostovali ekipi Vildenaua pred 11.000 gledalaca u utakmici humanitarnog karaktera.
Posle prvog poluvremena rezultat je bio 3:0 za prvaka Evrope, a golove su postigli Markouc, Miler i Ranković. Ekipa Pepa Gvardiole je odlučila da gledaocima pruži pravi spektakl u drugom poluvremenu, u kom je viđeno 13 golova.
Blistale su mlade nade nemačkog fudbala Patrik Vejrauh i Julian Grin, sa četiri, odnosno tri gola, Frank Riberi i Mičel Vejser postigli su po dva, a strelac je bio i Toni Kros. Počasni gol za ekipu Vieldanua postigao je Ferster u 54. minutu, kada je iskoristio nesporazum Starka i Boatenga. 

Bajern je dan kasnije učestvovao na proslavi 125 godina postojanja TSV Regena, a rođendan im je poželeo sa devet golova. 

Oduševljenje pred oko 7.000 navijača na lokalnom stadionu izazvalo je rano vođstvo domaćih, kada je Kop posle šest minuta igre iskoristio prvu šansu Regena. 

Ipak, Bavarci su malo ozbiljnije krenuli posle toga, a do poluvremena su postigli tri gola. Strelci su bili Miler i Vejrauh, koji je ponovo iskoristio ukazanu šansu i postigao dva gola. 

Pep Gvardiola je na poluvremenu napravio 10 izmena, a Grin je opet bio jedan od najboljih, postigao je tri gola u nastavku meča, a strelci su još bili i Kan, Šef i Kros.

Vimbldon: Novak za četvrt-finale

Sedmog dana Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu, Novak Đoković igra protiv Tomija Hasa za četvrtfinale. Nenad Zimonjić i Jelena Janković igraju svoje dubl mečeve. Juniori Nikola Milojević i Nina Stojanović počinju takmičenje u konkurenciji juniora.
Najbolji teniser sveta, Đoković, igra u osmini finala singla protiv Nemca Tomija Hasa, trenutnog 13 na ATP listi, a duel je na programu posle 17 časova.
Nole-1.jpg
Đoković na jučerašnjem treningu
Đoković je dobio pet od dosadašnjih osam međusobnih susreta sa nemačkim veteranom, a bolji iz današnjeg igraće u četvrtfinalu sa pobednikom meča između Čeha Tomaša Berdiha i Australijanca Bernarda Tomića.
Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto u osmini finala dublova sastaju se posle 14 sati sa pakistansko-holandskim parom Kureši/Rojer, dok Jankovićeva i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, takođe u osmini finala dublova, igraju u istom terminu protiv ruskog para Makarova/Vesnina.
Nikola-MIlojevic.jpg
Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik u 2. kolu mešovitih dublova igraju posle 19.30 sati protiv američko-hrvatske kombinacije Blejk/Vekić.
U prvom kolu juniorskog turnira Milojević se posle 14.30 sati sastaje sa Britancem Džejmijem Malikom, dok je protivnica Stojanovićeve posle 15 sati Brazilka Beatriz Hadad Maja.

Silverston u senci guma

Velika nagrada Britanije i pobeda Nika Rozberga ostali su pod senkom čak četiri incidenta koja su vozači imali tokom trke a njihov uzrok su bile zadnji levi pneumatici. Ironija je da se od jedinog proizvođača pneumatika u šampionatu Pirelija baš tražilo da napravi pneumatike koji se brže troše da bi se povećalo uzbuđenje oko odlazaka u boks ove sezone.
Incidenti su se dogodili Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Žan-Eriku Vernju i Serhiju Peresu, a još nekolicini je pretila ista sudbina, ali su oni poslušali savete timova i izbegavali ivičnjake koliko god je to moguće.
Formila-1-gume.jpg
„Bezbednost je najveći problem, ovo je jednostavno neprihvatljivo." bio je izgičit Hamilton koji je imao defekt u trenutku kada je vodio u trci.
„Mislim da treba da budemo srećni što su posle svih nesreća vozači uspeli da nastave dalje i izbegnu udese. Ali, da se to desilo u nekoj krivini, došlo bi do velike nesreće. Sve ono što se desilo je veoma opasno za sve nas. Mnogi kažu da je to zbog ivičnjaka, ali ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Ovo je neprihvatljivo i moramo nešto da uradimo zbog svoje bezbednosti", naglasio je Masa.
Peres je tokom vikenda u Britaniji dva puta ostao bez zadnjeg levog pneumatika i on je takođe bio veoma ogorčen posle trke.
„Rizikujemo svoje živote i ne bi trebalo da čekamo da se nešto ovako desi da bi se reagovalo. Da se to desilo pri brzini od 250 km/h, moglo je da bude velikih posledica, i zato Pireli mora da reaguje hitno", istakao je Peres.
Formila-1-gume-2.jpg
Posle trke na legendarnom „Silverstonu", predstavnici Pirelija su bili na sastancima sa predstavnicima Svetske automobilske federacije i Pirelijem. Od njih se traži da brzo reaguju, pošto je naredna trka na programu već sledećeg vikenda na „Nirburgringu".

Filip Malbašić: Partizan najbolji potez (VIDEO)

Novi fudbaler Partizana Filip Malbašić rekao je da veruje da ’crno-beli’ mogu do nove titule šampiona Srbije i plasmana u Ligu šampiona.
partizan.rs
Malbašić je u redove Partizana stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Hofenhajma, a novim saigračima se priključio u nedelju na Pohorju. Putovao je sa ekipom u Ptuj, gde je posmatrao meč protiv Petrolula.
Interesovanje Partizana je postojalo mesec dana, u dogovoru sa menadžerom sam shvatio da je najbolji potez za mene povratak u srpski fudbal, tačnije Partizan. Razlog za to je što želim da uđem u formu, uđem u ritam utakmica, pošto je poznato da sam propustio skoro celu prošlu sezonu. Znam dosta igrača iz Partizana, kao i reprezentacije, tako da sam se lako uklopio u ekipu. Smatram da je ekipa dobra i da možemo da napravimo veliki uspeh ove sezone“, rekao je Malbašić.

Malbašića mnogi vide kao pravu zamenu za Lazara Markovića, koji je prešao u Benfiku.

Lazar je bio jedan od najboljih igrača, ja sam doveden da pokušam da ga zamenim. Verujem u sebe, mislim da mogu da pomognem Partizanu, da osvojimo titulu i plasiramo se u Ligu šampiona“, naglasio je Malbašić.

20-godišnji Malbašić je pre odlaska u Nemačku bio je standardan u Radu i jedno vreme je igrao u napadu ‘građevinara’ sa Lukom i Kojićem, koji sada igraju u Partizana. Na početku karijere je igrao i sa Volkovim, kada su branili boje novobeogradskog Radničkog.

Evro liga: Poraz odbojkašica od Nemica

Srpske odbojkašice pretrpele su peti poraz u grupi B Evropske lige, pošto su u poslednjem meču trećeg turnira poražene od Nemačke u Hamburgu.
Nemice su pobedile naš tim sa 3:1, po setovima 21:10, 17:21, 21:19 i 21:18, posle 78 minuta igre.
Četvrti turnir Evropske lige Srbija će odigrati u Ranani, u Izraelu, od 5. do 7. jula.
Seniorke Srbije su poražene od gotovo kompletnog sastava Nemačke, u Hamburgu, u utakmici u kojoj su izabranice Aleksandra Vladisavljeva igrale odlično, sem u prvom setu. 

Početak meča doneo je vođstvo Nemica od 2:0, pa 4:1 i 12:2. Posle tehničkog tajm-auta, Srbija je na trenutak smanjila visoko vođstvo Nemica na 16:8. Ipak, Nemačka je održavala razliku do konačnih 21:10 za vođstvo od 1:0 u setovima. 

Srbija je na startu drugog seta zaigrala mnogo bolje i povela sa 4:0, pa 5:2, ali su Nemice postepeno smanjivale razilku i izjednačile na 7:7. Nemačka je uspela da povede sa 9:8, ali je na pravi način odgovorila Srbija i povela sa 12:9. Od 12:10, Srbija serijom 3:0 stiže do 15:10, a Nemačka zatim pravi seriju 4:0 za 15:14. Ponovo je Srbija osvojila četiri uzastopna poena i povela sa 19:15, a set je okončala sa 21:17 za izjednačenje na 1:1 u setovima. 

U trećem setu se vodila izjednačena borba na početku, da bi Srbija uspela da povede sa 6:4 i 7:5, a Nemačka izjednačila na 7:7. Ponovo je Nemačka, kao u drugom setu, povela sa 9:8 i tu prednost održavala do tehničkog tajm-auta, 12:11. Tada je Srbija sa dva vezana poena ponovo povela, ovoga puta sa 13:12, a zatim i 16:14. Izjednačila je Nemačka na 16:16, a posle tajm-auta Vladisavljeva povela sa 18:16. Izjednačila je Srbija na 18:18, ali su Nemice posle 20:19 iskoristile prvu set loptu za 21:19 i prednost od 2:1 u setovima. 

Srbija je na početku četvrtog seta povela sa 4:1, a Nemačka izjednačila na 4:4, a zatim povela sa 8:4 praveći seriju od 7:0. Uspela je Srbija da izjednači na 8:8. Na tehničkom tajm-autu, Nemačka je voidila sa 12:10, da bi Srbija izjednačila na 12:12. Povela je Srbija ponovo, sa 16:14 i 17:15, a Nemačka izjednačila na 17:17, a zatim i povela sa 18:17. Uspela je Nemačka da stigne do dve meč lopte, 20:18 i odmah iskoristila prvu za konačnih 21:18 i pobedu od 3:1.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije druga, Mitrović MVP

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na prestižnom turniru „Turgut Atakol“ u Turskoj.
kss.rs
kss.rs
Izabranici selektora Vlade Jovanovića u poslednjem kolu turnira u Istanbulu odigrali su možda najbolju utakmicu i ostvarili ubedljiv trijumf protiv domaće selekcije sa 74:59.
Luka Mitrović izabran je za najkorisnijeg igrača turnira, dok je Nenad Miljenović osvojio titulu najboljeg asistenta.
Selekcija Turske počela je furiozno i već u četvrtom minutu stekla devet poena prednosti (13:4). Posle tajm-auta selektora Jovanovića, odnos snaga na terenu se drastično promenio. Snažnom odbranom Srbija je već do kraja prve četvrtine preokrenula rezultat (20:15). U prvih 20 minuta blistao je Nemanja Bezbradica koji je jedini stigao do dvocifrenog poenterskog učinka. 

Rezultatska neizvesnost vladala je do finiša trećeg perioda kad su Saša Avramović i Đorđe Milošević pogodili dve uzastopne trojke za kapitalnu prednost – 52:37. Finiš meča obeležio je raspoloženi Nemanja Krstić (trojke 5-5, šut iz igre 8-8) koji je duel završio sa 22 postignuta poena. 

Turska – Srbija 59:74 (15:20, 16:14, 8:18, 20:22)
Turska: Altin 2, Kandan 10, Turen 2, Dokujan 2, Gulaslan 3, Koćar 6, Mutlu 8, Gejik 4, Altubej, Tekin 9, Erulku 13, Erdogan.
Srbija: Reljić 5, Krstić 22, Marinković 6, Avramović 3, Mitrović 8, Miljenović 9, Tasić, Bojić, Milošević 3, Bezbradica 18.

Kup Konfederacija: Brazil osvojio titulu!

Brazil je osvajač Kupa Konfederacija za 2013. godinu! Brazilci su impresivnom fudbalskom predstavom savladali Španiju rezultatom 3:0 (2:0).
Prvo poluvreme počelo je silovito po Brazil i loše po Španiju. Igrao se tek drugi minut susreta kada je ubačena lopta sa desne strane počela da “igra” između Nejmara, Freda i Arbeloe u kaznenom prostoru Španaca. Arbeloa je možda loptu zakačio i rukom, ali se ona odbila do Freda, koji je fantastično reagovao i bukvalno ležeći šutnuo loptu, te savladao Kasiljasa koji je bio ispred njega.

Siguran start Brazilaca doneo je i sigurniju igru domaćina a dobre, može se reći čak i sjajne prilike propustili su Oskar i Fred a istakao se Kasiljas. Možda i ključni trenutak prvog poluvremena desio se 5 minuta pre kraja, kada je u kontranapadu Mata sjajno uposlio Pedra, Španac je izašao sam pred Cezara, savladao ga ali je u naletu bio fantastični David Luiz koji je bukvalno spasio siguran gol.
Nešto kasnije usledila je kazna, Nejmar je poveo kontranapad Brazilaca, dodao loptu Oskaru, Arbeloa je zaboravio na Nejmara, Oskar mu je vratio loptu a mladi fudbaler Barselone ju je odapeo u bliži Kasiljasov ugao i postavio 2:0, dva minuta pre pauze.

Samo što je počelo drugo poluvreme, tačnije u drugom minutu nastavka, Fred daje gol za 3:0! Hulk je poslao loptu na levu stranu, Nejmar ju je majstorski preskočio a ona je došla u kazneni prostor do Freda koji odličn0 gađa donji dalji ugao i postiže drugi gol na meču!

Vimbldon: Oteto od zaborava - drugi deo

U istoriji Vimblodona dužoj od jednog veka ovekovečeni su mnogi nezaboravni teniski momenti. U nastavku serijala britanskog „Dejli Mejla" pod nazivom „Golden Years Wimbledon Special" iz arhiva su izvađene stare i retke fotografije na kojima su ovekovečeni neki od legendarnih momenata na najprestižnijem gren slemu.
Temperamentni Džon Mekinro često je znao da pravi šou na terenu, ne samo dobrom igrom već svađama sa sudijama i protivnicima. Osvajač tri vimbldonske titule na fotografiji iz 1980. godine svađa se sa sudijom na meču protiv Džimija Konorsa. Konzervativna londonska publika ne samo što nije zamerala Mekinrou ovakve izlive besa, već se beskrajno zabavljala kada je temperamentni Amerikanac ulazio u svađe se sudijama.
1-Dzon-Mekinro.jpg
Na fotografiji iz 1948. godine vidi se detalj finala na Centralnom terenu između Amerikanca Boba Falkenburga i Australijanca Džona Bromviča. Falkenburg je posle velike borbe u pet setova savladao Bromvića i osvojio vimbldonsku titulu.
2-Dzon-Falkenburg.jpg
Još jedna vimbldonska i teniska legenda, Pit Sampras, uhvaćen na fotografiji iz 1998. godine  kako baca majicu u publiku nakon što je u finalu savladao Gorana Ivaniševića. Od osam turnira Sampras je osvojio sedam Vimbldona. Iako se mislilo da ovaj rekord dugo neće biti dostignut, Rodžer Federer je uspeo da takođe sedam puta osvoji Vimbldon, a imaće još neku godinu šanse da obori Samprasov rekord.
3-Pit-Sampras.jpg
Australijanac Pat Keš je u finalu Vimbldona 1978. godina savladao Ivana Lendla. Na fotografiji sa tog finala vidi se trenutak kada se Keš penje na tribine da pobedu proslavi zajedno sa trenerom i porodicom. Keš je upravo započeo ovu tradiciju koju je nakon njega usvojilo dosta tenisera, da se penju na tribine i proslave titulu i trijumf sa najbližima. Zanimljivo je da Lendl, i pored osam osvojenih gren slemova nikada nije osvojio Vimbldon.
4-Pet-Kes.jpg
Američka teniserka Bili Džin King (kasnije Bili Džin Mofit) na fotografiji iz 1965. godine vidi se detalj sa polufinalnog meča. Kingova je te godine, i još pet puta osvajala Vimbldon. Ova teniserka je zajedno sa titulama u dublu osvojila ukupno 39 gren slem titula (12 u singlu, 16 u dublu i 11 u miks dublu). Ova teniserka je bila čvrst zagovornik jednakosti polova, a u meču pod nazivom „Borba polova" Kingova je savladala nekadašnjeg šampiona Bobija Rigsa koji ju je u 55. godini izazvao.
5-Bili-Dzin-King.jpg
Jedna od posebnsti Vimbldona je i atmosfera van terena. Na fotografiji iz 1950. godine vide se ljudi kako čekaju u redu da uđu na Centralni teren gde su finalni meč igrali Amerikanac Badž Peti i Australijanac Frenk Sedgman. Za to vreme publiku je zabavljao gitarista. U finalu je trijumfovao američki teniser u četiri seta.
6-Publika-Vimbldon.jpg
Na fotografiji iz 1959. godine vidi se kompleks „Ol Ingland klaba" (All England Club) sa Centralnim i ostalim terenima. Iznad Centralnog terena nalazi se Teren broj jedan, dok se do njega nalazi Teren broj 2 koji je poznatiji pod nadimkom „Groblje šampiona".
7-Ol-Ingland-klab.jpg
Kiša je jedan od zaštitnih znakova Vimbldona. Tako je bilo od kada je turnir nasto do danas, bez obzira što je Centralni teren konačno dobio pokretni krov. Na fotografiji iz 1938. godine vidi se gledalac koji prkosi jakoj kiši i čeka da se duel nastavi.
8-Kisa.jpg
Na fotografiji iz 1957. godine vide se dve dame kako piju čaj dok čekaju u redu da uđu na teren i gledaju finalni meč između australijskih tenisera Lija Hoda i Ešlija Kupera. Finale nije bilo previše uzbudljivo jer je Hod meč dobio sa 3:0, po setovima 6:2, 6:1, 6:2.
9-Caj.jpg
Britanska pop zvezda koja je dobila titulu sera, zapanjila je sve 1996. godine kada je u pauzi zbog kiše uzeo mikrofon i zapevao stare hitove. Podršku Ričarsu dale su Martina Navratilova i Končita Martinez. Britanski pevač je tako uveseljavao publiku i pomogao joj da zaboravi na kišu i natopljeni teren.
10-Klif-Ricards.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger