Headlines News :

Partizan ubedljiv, Zvezda bolja od Metalca

Written By maxtv on среда, 22. мај 2013. | 22:21


Crno - beli zabeležili 11 pobedu u domaćem šampionatu, u Nišu bolji od Konstantina sa 73:48. Zvezda bolja od Metalca, Radnički lako sa Slobodom.
Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Konstantina u Nišu sa 73:48 (11:11, 19:8, 21:11, 22:18) u 13. kolu Superlige i tako zabeležili i jedanaestu pobedu u domaćem šampionatu.
Vesterman.jpg
U ekipi Partizana najefikasniji su bili kapiten Vladimir Lučić i Bogdan Bogdanović sa 14 poena, dok je u domaćoj ekipi najbolji bio Danilo Savić, koji je takodje postigao 14 poena.
Košarkaši Konstantina odlično su se držali u prvoj četvrtini koja je završena nerešeno 11:11. Imali su košarkaši iz Niša prednost tokom cele četvrtine od dva ili tri poena, ali nisu mogli više od toga.
U drugom delu utakmice je Partizan zaigrao mnogo bolje u odbrani, a poenima Lovrenja i Bertansa, crno-beli su sredinom druge četvrtine stekli prednost od šest poena.
Posle trojke Vestermana, Partizan je minut pre kraja druge četvrtine poveo sa 24:17, da bi do kraja i povećao tu prednost, pa je na odbor otišao sa 11 poena prednosti.
Aktuelni šampion Srbije utakmicu je prelomio na samom početku treće četvrtine. Serijom 11:0, crno-beli su u 25. minutu meča poveli sa 41:19.
Tu prednost košarkaši Partizana su održali do kraja treće četvrtine, pa su na poslednji odmor otišli sa prednošću od 21 poena. Crno-beli su do kraja utakmice zadržali ubedljivu prednost i upisali i jedanaestu pobedu u domaćem šampionatu.
Zvezda-Mega1.jpg
Crvena zvezda je bila bolja od Metalca, a sačuvaće drugo mesto ako u poslednjem kolu u gostima pobedi Vojvodinu, ili ako Mega izgubi od Slobode u Užicu. 
Metalac je igrao dobro u prvom poluvremenu i prvih 10 minuta je završio s prednošću koju je Zvezda stigla dobrom igrom u drugoj deonici. Domaći tim je u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje, a gosti kao da su stali, tako da je meč priveden kraju bez većih uzbuđenja. 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Rakočević sa 19 poena, dok je Metalac predvodio Vladimir Dašić sa 20.
Rezultati:
Mega Vizura - Vojvodina 85:88 (20:15, 18:25, 25:26, 22:12)
Crvena zvezda - Metalac 88:75 (17:20, 26:12, 27:19, 18:24)
Konstantin - Partizan 48:73 (11:11, 8:19, 11:21, 18:22)
Radnički - Sloboda 96:58 (28:14, 23:13, 22:15, 23:16)
Tabela: Partizan 11-2, Crvena zvezda 10-3, Mega Vizura 9-4, Vojvodina 8-5, Radnički 7-6, Metalac 3-10, Sloboda 3-10, Konstantin 1-12.
U poslednjem kolu 25. maja igraju Metalac - Konstantin, Partizan - Radnički, Sloboda - Mega Vizura i Vojvodina -Crvena zvezda.

Šćepović najavio odlazak


Najverovatnije odlazim na leto, ali to radim srećan i ponosan kao član generacije koja se izjednačila sa Crvenom zvedom u broju titula, rekao Marko Šćepović, i dodao da postoje ponude, ali nije želeo da otkrije o kojim timovima se radi.
Fudbaler Partizana Marko Šćepović rekao je da najverovatnije odlazi iz tog kluba, ali da odlazi ponosan jer je član generacije koja se po broju titula izjednačila sa Crvenom zvedom.
Scepovic.jpg
"Mislim da 99 odsto odlazim. Postoje već neke ponude, ali neka ostane tajna o kojim klubovima je reč. Odlazim srećan i ponosan kao vlasnik tri titule i član generacije koja se izjednačila sa Crvenom zvedom u broju titula", rekao je Šćepović novinarima u Smederevu.
Šćepović se rekao da se nada da će Partizan sledeće sezone preteći Zvezdu po broju osvojenih titula.
"Nadam se da će momci koji ostanu i oni koji dođu sledeće sezone preteći komšije i nastaviti da pomeraju granice po uzoru na košarkaše Partizana", rekao je Šćepović.
Fudbaleri Partizana zvanično su osvojili titulu prvaka Srbije, pošto su u gostima pobedili Smederevo sa 2:0. Partizanu je trebao bod za osvajanje titule kolo pre kraja, ali je trijumfom potvrdio šestu uzastopnu titulu i 25. ukupno.
Crno-beli su se sada izjednačili po broju osvojenih državnih šampionata sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom.

Bez kvaliteta, odgovornosti, "srca"...


Rikardo Sa Pinto razočaran lošom igrom svog tima, ali smatra da su mu igrači pomogli da donese odluke za narednu sezonu. Navijači vređali i gađali fudbalere.
Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je da će mu posle današnjeg poraza od Slobode biti lakše da donese neke odluke o svojim fudbalerima za sledeću sezonu.
Zvezda.jpg
"Ovo je bila prilika za neke igrače da pokažu da mogu da budu deo tima sledeće sezone i sada mi je lakše da donesem neke odluke", rekao je Sa Pinto.
Portugalski stručnjak je na novinarsko pitanje rekao da ne želi da razmišlja kao da su ga neki igrači izdali.
"Samo ću reći da sam veoma razočaran. Veoma sam tužan i izvinjavam se navijačima pre svega u ime tima. Oni svaku utakmicu se trude da budemo bolji od protivnika i često nemaju novca za autobus ili automobil pa su ipak tu", rekao je Sa Pinto.
Portugalac je ocenio da njegov tim nema dovoljan kvalitet, istakavši da na današnjem meču "nije imao ni srce".
"Nije bilo ni odgovornosti kod igrača. Tokom prelaznog roka verovatno ćemo morati dosta toga da menjamo. Pojedini igrači su mi danas olakšali posao kada je u pitanju njihov status u sledećoj sezoni", poručio je Sa Pinto.
Sa druge strane, trener Slobde Ljubiša Stamenković kaže da je njegov tim dokazao dao zna da igra fudbal.
"Pokazali smo da znamo da igramo fudbal i po igri smo verovatno medju prve tri ekipe u Srbiji. Iskoristili smo slab dan Zvezde, njihovi igrači su bili bez motiva", rekao je Stamenković.
Popularni "Piskavac" se nada da će Sloboda jednom steći uslove da igra u Evropi.
"Krivo mi je što Sloboda nema uslove da igra u Evropi. Nadam se da će se jednom steći uslovi za to jer bismo imali šta da pokažemo", rekao je Stamenković. 
Na kraju meča na Marakani, navijači Zvezde nisu mogli da sakriju nezaovoljstvo. Prvo su pozvali igrače ispred severne tribine, da bi ih onda zasuli bakljama, petardama, upaljačima... Usput su ih propisno izvređali uz povike: "Marš iz Zvezde".
Besne navijače pokušao je da smiri golman Boban Bajković, jedan od ljubimaca navijača, ali bez učinka. 

Zvezda opet razočarala


Partizan je nastavio dominaciju u domaćem prvenstvu osvojivši 25. titulu državnog prvaka, šestu zaredom. Zvezda ponovo razočarala navijače. Bodove spasa ugrabili Novi Pazar, Radnički Kragujevac, Radnički Niš i Donji Srem.
Fudbaleri Partizana odbranili su titulu prvaka Srbije pošto su danas u Smederevu, u utakmici 29. kola nacionalne Superlige, savladali istoimenu ekipu domaćina sa 2:0.
Partizan2.jpg
Kolo pre kraja nacionalnog prvenstva crno-beli imaju nedostižnih osam bodova od jedinog konkurenta, gradskog rivala Crvene zvezde. Partizan je osvojio ukupno 25. titulu državnog prvaka, šestu zaredom.
Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je njegov tim danas osvojio istorijsku titulu i kazao je da sada dolazi vreme slavlja za navijače kluba.
"Ovo je naša istorijska titula. Izjednačili smo se po broju osvojenih titula. Trudili smo se, borili da to dostignemo i sada je vreme slavlja. Želim da čestitam titulu svim navijačima Partizana, zaposlenima u klubu i najzaslužnijima, a to su igrači, kao i Ljubiša Tumbaković i Vladimir Vermezović", rekao je Rašović.
Partizan3.jpg
Crvena zvezda je posle poraza u "večitom" derbiju u subotu, kada se i oprostila od borbe za titulu, danas ponovo razočarala navijače. Poražena je kod kuće na Marakani od užičke Slobode (2:1), što će, bez sumnje, dodatno uzdrmati sve u klubu.
Bodove spasa ugrabili su Novi Pazar, Radnički Kragujevac, Radnički Niš i Donji Srem. Pazarci su kod kuće deklasirali tim beogradskog Rada (4:0), Kragujevčani su srušili Vojvodinu (2:0), Nišlije ekipu ivanjičkog Javora (2:0), dok je Donjem Sremu za slavlje bio dovoljan gol protiv kulskog Hajduka (1:0).
U gotovo bezizlaznu situaciju dospeo je BSK iz Borče nakon poraza na domaćem terenu od Jagodine (2:1) i na korak je da se priključi davno otpisanom timu Smedereva.
Rezultati 29. kola:
BSK - Jagodina 1:2 (Nuhi 33 - Arsenijević 18, Lepović 43)
Crvena zvezda - Sloboda 1:2 (Mudrinski 85 - Randjelović 35, 73)
Donji Srem - Hajduk 1:0 (Hosimov 58)
Novi Pazar - Rad 4:0 (Mutavdžić 38. penal, 81, Popović 61, Vidaković 90)
Radnički Kragujevac - Vojvodina 2:0 (Spalević 38, Petrović 90)
Radnički Niš - Javor 2:0 (Škuletić 3, Jovanović 59)
Smederevo - Partizan 0:2 (Šćepović 18, Kojić 68)
Spartak - OFK Beograd 0:2 (Ivanović 30, Pavlovski 43)
Tabela: Partizan 70 bodova, Crvena zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 47, OFK Beograd 44, Sloboda 42, Rad 41, Spartak 36, Hajduk 35, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 33, Novi Pazar 30, Radnički Kragujevac 30, BSK 29, Smederevo 15.
U poslednjem kolu 26. maja igraju Hajduk - Novi Pazar, Rad - Radnički Niš, Partizan - Spartak, OFK Beograd - BSK, Javor - Radnički Kragujevac, Vojvodina - Crvena zvezda, Sloboda - Smederevo i Jagodina - Donji Srem.

Borković: Nisam svestan uspeha


"Još se nisam ohladio od pobede i nisam svestan velikog uspeha. Pobede u debitantskoj sezoni u najjačoj grupi su prava retkost", rekao je Borković.
Srpski automobilista Dušan Borković rekao je danas da je presrećan zbog pobede u Austriji i da očekuje da u završnici debitantske sezone osvoji još bodova u Evropskom kupu za turing automobile.
Borkovic2.jpg
"Još se nisam ohladio od pobede i nisam svestan velikog uspeha. Početkom sezone smo verovali da će svaki osvojeni bod biti uspeh, s obzirom na kvalitet takmičenja, konkurenciju i naše neiskustvo. Pobede u debitantskoj sezoni u najjačoj grupi su prava retkost. Kada sam kao prvi prošao kroz cilj zaplakao sam od sreće", rekao je Borković novinarima na stanici NIS-a Zmaj.
Borković je prethodno na trci u Slovačkoj doživeo sudar i oštetio aujtomobil Seat Leon, pa je u Austriji vozio u iznajmljenom automobilu iz Danske.
Borkovic3.jpg
"Naredna trka biće vožena u Italiji sredinom jula. Donećemo odluku koji ću automobil voziti - moj koji popravljamo posle incidenta u Slovačkoj ili ovaj iznajmljeni sa kojim sam, iako ima slabiji motor, uspeo da pobedim u Austriji. Pošto sam sujeveran mislim da ću se odlučiti da doradimo ovaj rentirani", dodao je Borković.
Borković će u subotu na svečanosti u Domu Narodne skupštine primiti Majsku nagradu koju ću mu Sportski savez Srbije dodeliti za osvojenu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama u 2012. godini, što predstavlja najbolji rezultat u istoriji srpskog automobilzma.

Viktor lako sa slovencem Žemljom


Naš teniser Viktor Troicki pobedio je danas u Dizeldorfu Slovenca Grga Žemlju sa 2:0 u setovima i plasirao se u naredno kolo. Sledeći protivnik mu je Arentinac Palja, koji je lako pobedio našeg Janka Tipsarevića.
Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Diseldorfu, pošto je u drugom kolu bio bolji od Slovenca Grga Žemlje sa 2:0 (6:3, 7:6). Meč je trajao sat i 35 minuta.
Troicki.jpg
Troicki, koji je postavljen za sedmog nosioca na turniru u Diseldorfu, u prvom setu dvaputa je oduzeo servis Žemlji.
U drugom setu, Žemlja je prvi došao do brejka i šanse da izjednači na 1:1 u setovima, pošto je pri rezultatu 4:4, oduzeo servis Troickom, koji je odmah potom ribrejkova Slovenca. Drugi set okončan je nakon taj-brejka, koji je srpski teniser dobio sa 7:3, napravivši dva mini-brejka u odlučujućem gemu.
Viktor će u sledećem meču imati prilike da ''osveti'' Janka. Troicki će se u četvrtfinalu sastati sa Argentincem Gidom Paljom, koji je u drugom kolu pobedio Janka Tipsarevića sa 2:0 (7:6,
6:1).

Tipsarević totalno van forme


Drugorangirani teniser Srbije i deseti na svetskoj listi, Janko Tipsarević, pretrpeo je još jedan težak poraz. Ovaga puta od njega je bio bolji 101. igrač sveta, argentinac Gido Palja sa 2:0 u setovima. Tipsarević je još jednom potvrdio da se nalazi totalno van forme.
Srpski teniser Janko Tipsarević završio je danas učešće na turniru u Diseldorfu, pošto je poražen u drugom kolu od malo poznatog Argentinca Gida Pelje sa 2:0 (7:6, 6:1). Meč je trajao sat i 30 minuta.
Tipsarevic.jpg
Tipsarević, koji je u Diseldorfu postavljen za prvog nosioca i koji je važio za velikog favorita, u prvom setu imao je brejk zaostatka, koji je odmah nakon što je izgubio, uspeo da uzvrati, pa je tako meč okončan u taj-brejku, koji je Pelja ekspresno dobio sa ubedljivih 7:1.
U drugom setu Pelja, koji je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, sa lakoćom je Tipsareviću oduzeo tri servisa, dobio set sa 6:1 i tako izborio plasman u četvrtfinale turnira, gde će sastati sa boljim iz
duela između Slovenca Grega Žemlje i trećeg tenisera Srbije, Viktora Troickog.
Nagradni fond turnira u Diseldorfu, serije 250, iznosi 410.200 evra.

Čerijot propušta SP


Kenijska atletičarka Vivijan Čerijot neće učestvovati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Moskvi zbog trudnoće. Vivijan Čerijot je na Olimpijskim igrama prošle godine u Londonu na 5.000 metara osvojila srebrnu medalju, dok je na 10.000 bila bronzana.
Čerijotova tako neće biti u mogućnosti da brani zlatne medalje na 5.000 i 10.000 metara sa SP u Teguu 2011. godine.
Vivian_Cheriot.jpg
Ova 29-godišnja atletičarka svoje prvo dete dobiće krajem godine, a naredne sezone planira da se vrati sportu, kao i da 2015. godine povrati zlatne medalje iz Tegua.

Novak, šampion i misionar


Novak Đoković, proslavljajući 26. rođendan, još jednom istakao da mu je, osim sportskog uspeha, izuzetno bitno da Srbiju u svetu predstavlja u najboljem svetlu i pozvao i druge ljude da mu pomognu u toj misiji.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, danas proslavlja 26. rođendan. Iako ne postoji osoba na svetu koja ne zna njegovo ime, Novak je poručio da nikada neće zaboraviti odakle dolazi i da čini sve da promeni lošu sliku o Srbiji koju su svetski mediji kreirali u poslednjih 20 godina.
Djokovic.jpg
"Bio sam mlad i trebalo mi je vremena da shvatim ozbiljnost situacije u mojoj zemlji, posebno nakon rata. Bilo je mnogo ekonomskih i političkih problema poslednjih 10 godina, standard je veoma nizak i ljudi pate. Zbog svega toga pokušavam da Srbiju predstavim na najbolji mogući način, da pokažem da mi imamo mnogo pozitivnih stvari da ponudimo, ne samo negativnih. Ali to je proces i ja ne mogu da budem jedini koji to radi, potrebno je još ljudi. Kada se govori o Srbiji, glavni cilj medija je isticanje negativne strane. Nasilje, kriminal... Ja se sa time ne slažem i želim to da promenim", rekao je Đoković u razgovoru koji je vođen u Monte Karlu, neposredno nakon što je osvojio masters u gradu gde živi.
On je priznao da bi ponekad voleo da ima više privatnosti, ali da se oseća blagosloveno, jer bi mnogi voleli da su na njegovom mestu.
Na pitanje da li je nekada osetio pritisak jer dolazi iz Srbije rekao je:
"To je dobro pitanje. Sećam se kada sam putovao sa ocem dok sam igrao juniorske turnire ljudi su uglavnom bili čudni prema nama kada bi čuli odakle dolazimo. To je bilo veoma ružno osećanje, pre svega jer ljudi ne bi trebalo da imaju predrasude. Ali, razumeo sam jer se tada stvarala loša slika o Srbiji. Polako sam počeo to da menjam jer su ljudi zavoleli mene i moju porodicu. Bilo mi je vano da pokažem da su Srbi dobar narod".
Djokovic-deca.jpg
Srpski teniser je objasnio zašto je na finalni meč Ju-Es opena 2011. godine kada je osvojio turnir izašao sa kapom njujorških vatrogasaca, koji su stradali u napadima Al Kaide na taj grad 11. septembra 2001. godine.
"Da, da, to je osetljiva tema, zbog odnosa SAD i Srbije. Amerikanci su devedesetih godina vodili rat protiv Srbije, ali neću da ulazim u to. Nemojte suditi ljudima, ja nemam predrasude, imam mnogo prijatelja u Americi. Želeo sam da pokažem saosećanje sa žrtvama. Ja znam kako je upoznati ljude koji su ostali bez svojih najbližih i kako je to kada hoće da unište tvoju zemlju. Mislim da je tada bio pravi trenutak za to", poručio je Đoković.
On se između ostalog dotakao i rivalstva sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, nije se složio sa konstatacijom legendarnog američkog tenisera Džimija Konorsa da je to rivalstvo "mekano" i otkrio je da je od mnogobrojnih poznatih ličnosti koje je upoznao na njega najjači utisak ostavio muzičar Santana.

Partizan i Vojvodina bez kazne UEFA


Finansijska kontrola Evropske fudbalske Unije ukinula je zabranu isplata premija za igranje u evropskim tamičenjima, zbog neizimirenih finansijski obaveza Partizanu i Vojvodini. Naši klufovi su isplatili dugovanja prema drugim klubovima i pojedincima i na taj način izbegli eliminaciju iz evropskih takmičenja.
UEFA u saopštenju navodi da su pored Partizana i Vojvodine, supsenzije ukinute i za još četiri kluba: Malaga, Hajduk iz Splita, Osijek i Dinamo iz Bukurešta.
Partizan-Vojvodina.jpg
Svih šest klubova su do 31. marta imali obavezu da izmire zaostala dugovanja, dok Rapid iz Bukurešta i Arsenal iz Kijeva nisu ispunili te uslove, pa su tako, rumunska i ukrajinska ekipa kažnjene.
Partizan-Vojvodina-1.jpg
Rapid će morati da plati kaznu od 100.000 evra i neće moći da se takmiči u evropskim takmičenjima u nareden tri seozone, dok će Ukrajinci morati da plate 75.000.

Fergijevi oproštajni pokloni za Mojesa


Aleks Ferguson je na svih 1.500 utakmica u Mančester Junajtedu imao najmanje jednog fudbalera koji je ponikao u podmlatku tog tima. Ser Aleks, po napuštanju kormila "đavola", u amanet Mojesu ostavlja bisere omladinske akademije Old traforda, momke koji bi uskoro mogli da preuzmu glavnu ulogu u ekipi. Britanski mediji dolazeću generaciju "đavolčića" upoređuje sa onom generacijom "đavola" koju su predvodili Gigs, Skols, braća Nevil, Bekam i Niki Bat.
Era Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu je okončana, a novu stranicu u istoriji Old traforda uskoro će početi da pište Dejvid Mojes. Bivši trener Evertona ima nezahvalan zadatak, da zameni najuspešnijeg trenera na planeti koji je Junajtedu doneo 38 trofeja.
Ferguson-Mojes.jpg
Ferguson u amanet Mojesu
Ipak, Mojes ne počinje od nule. Ser Aleks je svom nasledniku ostavio moćan tim koji je bez većih problema osvojio Premijer ligu. I dok je prva Mojesova briga Vejn Runi, Ferguson je nasledniku u "nasleđe" ostavio i prave fudbalske bisere koji su ponikli u omladinskoj akademiji kluba sa Old traforda.
Januzaj,-Kol,-Lingard,-Ekanganeme.jpg
Supertalentovana generacija "đavolčića"
Mojes će tako moći da računa na maltene celu generaciju supertalenata poniklih u podmlatku Mančester Junajteda. Britanski mediji naglašavaju da bi Mojes mogao da drastično podmladi tim i napravi potez sličan Fergijevom, kada je u vatru bacio generaciju Gigsa, Skolsa, Bekama i braće Nevil, koji su brzo zagospodarili Premijer ligom.
Genracija-Rajana-Gigsa.jpg
Nova generacija slična kao ona koju su predvodili Gigs, Skols i Bekam
Svoj raskošan talenat Junajtedovi omladinci (fudbaleri mlađi od 21 godine), pokazali su u finalu omladinske Premijer lige, gde su od 0:2 došli do pobede od 3:2 nad Totenemom.
Ovo su igrači na koje bi Mojes uskoro mogao najozbiljnije da računa...
Larnel Kol ima 20 godina i igra na poziciji krila. Već je postao ljubimac navijača jer je na meču protiv omladinaca Liverpula postigao het-trik u pobedi svog tima od 3:1. Još bolju partiju prikazao je na meču protiv Totenhema, gde je bio najodgovrniji za preokret svoje ekipe sa dva postignuta gola.
Larnel-Kol.jpg
Larnel Kol već postao ljubimac navijača
Kol je rođen u Mančesteru, a pažnju Mojesa je privukao prošle godine kada je i debitovao za prvi tim Junajteda. Kol je ušao u 77 minutu na meču Liga kupa protiv Lidsa i za kratko vreme je pokazao raskošan  talenat. I sam Kol priznaje da mu je san da se probije do prvog tima "đavola". 
Adnan Januzaj, iako ima samo 18 godina, već mu se predviđa blistava fudbalska karijera. Momak koji je rođen na Kosovu i Metohiji (5. februara, istog dana kada i Kristijano Ronaldo), ima belgijsko državljanstvo, predviđen je da igra na mestu ofanzivnog veznog, ali u nedostatku napadača, mogao bi da bude najistureniji fudbaler svoje ekipe. Januzaj je u Junajted došao iz Anderlehta 2011. godine. Levonogi fudbaler je prvu sezonu muku mučio sa povredama, ali sada je spreman da se nametne Mojesu.
Adnan-Januzaj.jpg
Levonogi Januzaj - Kosovo - Belgija - Old traford
Majkl Kin bi mogao da postane novi Nemanja Vidić u redovima "đavola". Ovaj 20-godišnji centralni bek već ima zavidno iskustvo. Veći deo sezone proveo je na pozajmici u Lesteru, koji se takmiči u Čempionšipu (drugoj engleskoj ligi), za koji je odigrao 22 utakmice postigavši dva pogotka.
Majkl-Kin.jpg
Majkl Kin novi Nemanja Vidić
Čim se pozajmica okončala, Kin se vratio na Old traford da pomogne svojim drugovima da osvoje omladinsku Premijer ligu.
Rajan Tanklif ima 20 godina i igra na poziciji centralnog veznog. Imajući u vidu da je sredina terena možda i najveća briga Mojesa, nije isključeno da će sa Tanklifom pokušati da osnaži taj deo terena. Ovaj fudbaler već ima solidno iskustvo. Taniklif je 20 utakmica, kao pozajmljeni igrač, odigrao za Piterborou u Ligi jedan (engleska treća liga), da bi još dva meča, takođe kao pozajmljeni igrač, odigrao u redovima Barnslija koji se takmiči u Čempionšipu. Za Barnsli bi odigrao i više utakmica, ali je zbog povrede morao da ode na operaciju kolena.
Rajan-Tanklif.jpg
Rajan Tanklif, rešenje za sredinu terena
Ovaj mladi fudbaler debitovao je za Mančester Junajted u meču Liga kupa protiv Njukasla, kada je sa klupe ušao u 77. minutu, i tako je svom ocu, na opkladu staru deset godina, zaradio 10.000 funti.
Na istoj poziciji kao i Tanklif igra 19-godišnji Čarni Ekangamene. I ovaj levonogi igrač došao je iz Belgije. Za njegove usluge su bili zainteresovani Čelsi, Arsenal i Ajaks, ali je Junajted bio najkonkretniji i najbrže se dogovorio sa njegovim matičnim klubom Rojal Antveropm. Njegove igre na mečevima protiv podmladaka Liverpula i Totenhema izbacile su ga na "radar" Dejvida Mojesa.
Carni-Ekenganeme.jpg
Pola Premijer lige jurilo Ekengamenea
Desni bek Marnik Vermijl ima 21 godinu, i jedan još jedan je od mladih fudbalera koji je impresionirao nastupima u mlađim kategorijama. Da li je potrebno reći da je i ovaj momak stigao iz Belgije, iz ekipe Standarda iz Liježa. Kada je na prijateljskom meču protiv Šemrok Roversa debitovao za "đavole", postao je tek drugi Belgijanac koji je zaigrao za ovaj klub. Kako stvari stoje, uskoro bi veći deo Junajteda mogli da čine fudbaleri koji su došli iz Belgije.  U takmičarskom meču Vermijl je prvi put zaigrao ove godine, kada je započeo meč Kapital kupa protiv Njukasla.
Marnik-Verjmijl.jpg
Marnik Vermijl pojačao belgijsku koloniju u podmlatku "đavola"

Marej odustao od Rolan Garosa


Britanski teniser Endi Marej saopštio je danas na svom zvaničnom sajtu da neće učestvovati na drugom "Gren slemu" sezone, Otvorenom prvenstvu Francuske.Marej se izvinio organizatorima Rolan Garosa i dodao da se nada da će biti spreman za početak sezone na travi narednog meseca.
"Ovo je bila izuzetno teška odluka, jer mnogo volim da igram u Parizu, ali nakon razgovora s doktorom, shvatio sam da nisam fizički spreman za Rolan Garos", rekao je Marej.
ENdi-Marej-3.jpg
Drugi teniser sveta je meč drugog kolu Masters turnira u Rimu,  održanom prošle nedelje, predao špancu Marselu Granoljersu zbog povrede ledja.
Marej se izvinio organizatorima Rolan Garosa što zbog povrede mora da odustane od turnira u Parizu i dodao da se nada da će biti spreman za početak sezone na travi narednog meseca.
ENdi-Marej-4.jpg
"Izvinjavam se organiztorima i hvala svima na porukama podrške. Sada sam koncentrisan na oporavak, kako bih se što pre vratio na teren", rekao je prošlogodišnji četvrtfinalista Rolan Garosa.

Benfika dovodi Uroša Matića


Portugalski fudbalski klub Benfika angažovaće ovog leta mlađeg brata Nemanje Matića, Uroša, koji trenutno igra za Košice u Slovačkoj, prenosi list "A Bola". Kako se navodi, talentovani vezista doći će kao slobodan igrač i potpisaće jednogodišnji ugovor, uz opciju da ga produži na još pet.
Mlađi Matić mogao bi da bude zamena za brata, s obzirom na to da su za jednog od najboljih igrača ovogodišnjeg finaliste Lige Evrope zainteresovani znatno bogatiji klubovi na čelu sa Čelsijem i Mančester Junajtedom.
Uros-Matic-2.jpg
Benfika bi naredne sezone mogla da bude prava srpska kolonija, jer u Lisabon sigurno stiže Filip Đuričić iz Herenvena, a veoma blizu dolaska je i napadač Partizana Lazar Marković.

Džamija na stadionu Bajerna


Nemački fudbalski velikan Bajern iz Minhena finansiraće izgradnju muslimanske bogomolje u sklopu svoje Alijanc arene kako bi udovoljio religijskim potrebama svojih igrača i navijača te veroispovesti. Bavarci u svom sastavu imaju nekoliko igrača muslimanske veroispovesti a on će uz engleski Njukasl, biti drugi evropski klub koji je odredio molitveni prostor za svoje igrače muslimane.
Nemački mediji prenose da će Bajern podmiriti 85 posto izgradnje mesdžida, bogomolje bez minareta, a ostalih 15 posto igrači i navijači.
Bajern-3.jpg
U sklopu tog objekta biće i muslimanska biblioteka, a posetiočima će na raspolaganju biti imam.
Bavarci u svom sastavu imaju nekoliko igrača muslimanske veroispovesti, među kojima su Frank Riberi, Đerdan Šaćiri i Emre Kan.
Bajern-2.jpg
Bajern će, uz engleski Njukasl, biti drugi evropski klub koji je odredio molitveni prostor za svoje igrače muslimane.

San Antonio jedva do 2:0


U drugoj utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige San Antonio je savladao Memfis, posle produžetka, sa 93:89 (15:13, 31:18, 30:33, 9:21, 8:4) i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Finalna serija Zapada "seli" se sada u Memfis gde će se igrati dve naredne utakmice, a prva od njih u noći između subote i nedelje.
Košarkaši San Antonija umalo od gotovog nisu napravili veresiju. Na poluvremenu su vodili sa 15 poena razlike (46:31), a u poslednju deonicu ušli sa "viškom" od 12 koševa (76:64).
SA-Memfis-5.jpg
Na kraju za pobedu morali su da se izbore tek u produžetku pošto je Memfis uspeo da izbori dodatnih pet minuta.
Najzaslužniji za drugu pobedu Teksašana u plej ofu bili su francuski reprezentativac Toni Parker i jedan od veterana u najjačoj košarkaškoj ligi sveta Tim Dankan. Prvi je, uz 15 poena, imao čak 18 asistencija što mu je i lični rekord u NBA karijeri, dok je Dankan utakmicu završio sa 17 koševa i devet uhvaćenih lopti.
SA-Memfis-1.jpg
U gostujućem timu bolji od ostalih bili su Španac Mark Gasol sa 12 poena, 14 skokova i četiri asistencije, te Majk Konli i Džerid Bajles koji su ubacili po 18 koševa.
Prva utakmica finalne serije plej ofa Istočne konferencije, u kojoj Majami dočekuje Indijanu, igra se večeras.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger