Headlines News :

Zvezda ostaje na minus dva pred derbi

Written By maxtv on субота, 11. мај 2013. | 22:01


Zvezda pobedila OFK, i zadržala minus od dva boda iza Partizana. Jedini gol postigao Milijaš sa bele tačke. Osmi uzastupni trijumf crveno-belih.
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su OFK Beograd na svom stadionu sa 1:0 u poslednoj subotnjoj utakmici 27. kola Super lige Srbije i tako zadržali minus od dva boda iza lidera Partizana.
Milijas.jpg
Zvezda je slavila golom kapitena Nenada Milijaša u 67. minutu iz jedanaesterca.
Nakon čentaršuta Mendeša Kadu sa desne strane u 66. minutu, u skoku je najbolji bio Petar Golubović, koji je loptu glavom izbio iz šesnaesterca, nakon čega je krenuo u trk za njom i srušio se preko Filipa Kasalice, posle čega je sudija Aleksandar Vasić dosudio jedanaesterac za domaću ekipu.
Zvezda je već u prvom minutu imala dobru šansu, Kadu je na levoj strani uposlio Kasalicu, koji je solo prodorom došao do dobre prilike za šut, ali je na golu OFK-a odlično odreagovao golman Milan Lukač i loptu poslao u korner.
Gosti su prvih 20. minuta imali tri odlične prilike, ali je u sva tri slučaja na golu Zvezde odličan bio Boban Bajković, koji OFK-u nije dozvolio da dođe do prednosti.
Ekipa Rikarda Sa Pinta je tek u drugom delu prvog poluvremena uspela da konsoliduje redove i ugrozi gol Lukača, ali je mladi golman OFK odlično reagovao.
CZV-OFK.jpg
OFK je drugom poluvremenu uglavnom pretio udarcima sa distance u kojima nisu imali uspeha, a u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena Igor Ivanović je sa pet metara imao odličnu šansu, ali je Bajković odlično odreagovao i doneo Zvezdi osmu uzastopnu pobedu pod vođstvom Sa Pintua.
"Crveno-beli", dva kola pre kraja šampionata imaju 62 boda, dva manje od Partizana, a narednog vikenda na stadionu u Humskoj igraće se 'Večiti derbi'.

Vojvodina šampion Srbije!


Pobedom nad Železničarom, Vojvodina postala novi šampion Srbije. Novosađani imaju isti broj bodova kao i Partizan, ali bolju gol-razliku u međusobnim duelima.
Rukometaši novosadske Vojvodine osvojili su večeras titulu prvaka Srbije, pošto su u Nišu u meču poslednjeg kola Superlige savladali domaći Železničar sa 28:25 (16:13).
2.jpg
Vojvodina je sezonu završila sa 48 bodova, koliko ima i Partizan, ali su "lale" imale bolju gol-razliku u međusobnim duelima.
Novosadskom klubu to je druga titula u klupskoj istoriji, a prvu je osvojio u sezoni 2004/2005.
Prošlogodišnji šampion Partizan večeras je na svom terenu savladao šabačku Metaloplastiku sa 35:18 (16:7).
Ekipa Crvene zvezde je u gostima pobedila PKB iz Padinske Skele sa 33:30 (16:18) i otklonila sve dileme oko očuvanja superligaškog statusa.

Radnički izborio majstoricu


Radnički ubedljivo pobedio Crvenu zvezdu sa 13:9 u četvrtom meču i izborio "majstoricu". Peti meč u Beogradu, 18. maja.
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su Crvenu zvezdu sa 13:9 (3:3, 3:1, 5:3, 2:2) u četvrtoj utakmici finala plej-ofa Prve A lige Srbije i tako došli do 2:2 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.
1.jpg
Kragujevčani su odličnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini izborili "majstoricu", koja će odlučiti pobednika plej-ofa.
Radnički je tokom celog toka meča imao prednost, a Zvezda je jedino u prvoj četvrtini održaval priključak. Kragujevčani su furioznom igrom početkom treće deonice došli do prednosti od pet golova (9:4), koju su do kraja utakmice rutinski održavali.
Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Đorđe Filipović sa tri gola. U ekipi Crvene zvezde bio je Marko Avramović sa tri gola, dok je Strahinja Rašović postigao dva.
Peta utakmica finala plej-ofa igraće se u 18. maja na bazenu "Tašmajdan".

Hajduk sve bliži opstanku, poraz Jagodine


Hajduk pobedom u Borči napravio veliki korak ka opstanku u ligi. Donji Srem osvojio bod u Subotici, a osvajač Kupa Jagodina, neočekivano poražena u Smederevu.
Fudbaleri kulskog Hajduka pobedili su danas u gostima ekipu BSK Borče sa 3:0 u meču 27. kola Superlige Srbije i napravili ogroman korak ka opstanku u elitnom takmičenju.
Lopta.jpg
Kuljani su do trijumfa u Borči došli zahvaljujući veoma dobroj igri u drugom poluvremenu, koju su pogocima krunisali Lazar Veselinović, Nenad Adamović i Danilo Sekulić.
Važan bod u borbi za opstanak osvojio je Donji Srem koji je u Subotici odigrao 1:1 protiv domaćeg Spartaka.
Osvajač Kupa Srbije, ekipa Jagodine neočekivano je izgubila u gostima kod poslednjeplasiranog Smedereva sa 2:1.
Junak pobede domaćina bio je dvostruki strelac Marko Milosavljević.
Užička Sloboda slavila je na gostovanju u Nišu protiv Radničkog, dok su Rad i Javor na beogradskoj Banjici podelili bodove (2:2).
Rezultati i strelci u 27. kolu:
Radnički Kragujevac - Partizan 0:1 (Ilić 68)
BSK Borča - Hajduk 0:3 (Sekulić 46, Veselinović 54, Adamović 63)
Spartak - Donji Srem 1:1 (Despotović 13. penal - Damnjanović 84. penal)
Smederevo - Jagodina 2:1 (Milosavljević 4, 66 - Stojanović 57. penal)
Radnički Niš - Sloboda 0:1 (Krstić 9)
Rad - Javor 2:2 (Milošević 61, Đurđević 90+2 - Onjilo 41, Josović 90)
Od 19 sati igraju Crvena zvezda - OFK Beograd
Sutra:
Novi Pazar - Vojvodina (17 časova)

Rašović: Dobili smo ono što smo hteli


Igrali smo težak meč, ne na način na koji smo želeli, ali na kraju smo dobili ono što smo hteli, rekao je Vuk Rašović posle meča sa Radničkim.
Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da su njegovi fudbaleri današnjom pobedom protiv Radničkog 1923 u 27. kolu Super lige uradili ono što su želeli i da im sada ostaje samo da se spreme za "večiti" derbi protiv Crvene zvezde.
partizan-txt.jpg
"Utakmica je bila veoma teška, desilo se ono što smo očekivali i za šta smo se spremali. Način na koji smo igrali je trebalo da bude drugačiji, ali nam je pobeda bila neophodna. Uradili smo ono što smo želeli i sada se spremamo za derbi", rekao je Rašović posle utakmice u Kragujevcu.
Rašović je istakao da mu je drago što igrači kojima je pretila suspenzija pred "večiti" derbi nisu dobili žute kartone protiv Radničkog.
"Razgovarali smo cele nedelje sa igračima koji su imali kartone, uradili su korektan posao, nisu sudiji dali povod da dobiju opomenu", kazao je Rašović.
Strateg "parnog valjka" je rekao da Radnički po igri zaslužuje da opstane u ligi.
"Ekipa Radničkog i po igri i po igračima ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj jeste. Želim im da osvoje što više bodova i da ostanu u ligi", rekao je trener crno-belih.
Na pitanje zašto je Branko Pauljević zamenjen već u prvom poluvremenu, Rašović je rekao da je Partizan imao dosta problema po desnoj strani.
"Pauljević nije dosta dugo igrao i u padu je forme, pa smo ulaskom (Vojislava) Stankovića zatvorili tu stranu", dodao je Rašović.
Trener Radničkog Dragoljub Bekvalac rekao je da veruje da njegova ekipa neće ispasti iz lige.
"Vreme je bilo teško, a bili smo i psihološki opterećeni, pošto su obe ekipe imale imperativ pobede. Verujem da ćemo opstati u takmičenju, Radnički neće ispasti iz lige", rekao je Bekvalac.
On smatra da bi sve bilo drugačije da je njegov fudbaler Bojan Beljić iskoristio šansu u 14. minutu.
"Da je Beljić postigao gol utakmica bi dobila drugačiji tok. Desila nam se nesreća kod gola, (Darko) Fejsa je dobio udarac i bio je van terena i upravo je preko njegove pozicije dat gol. U završnici smo išli na sve ili ništa, ali nismo uspeli", kazao je Bekvalac.
Trener Radničkog nije želeo da komentariše suđenje i dodao da će dati svoje mišljenje tek kada pogleda snimak i kada vidi da li je bio penal u 47. minutu kada je u kaznenom prostoru oboren Dušan Petronijević.
Partizan će u sledećem kolu dočekati Zvezdu, dok će Radnički gostovati Slobodi u Užicu.

Ana bez finala u Madridu


Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Madridu, pošto je danas u drugom polufinalu izgubila od Ruskinje Marije Šarapove sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:3.
Ana Ivanović poražena od Marije Šarapove sa 2:0 u setovima i tako ostala bez finala na turniru u Madridu.
Ivanovic i Sarapova.jpg
Prvi reket Srbije pokušala je da se suprotstavi drugoj teniserki sveta, ali nije bila na visini zadatka, za razliku od Šarapove koja je odigrala najbolji meč na turniru do sada.
Ivanović je u prvom setu probala da parira Šarapovoj do rezultata 3:3, ali je Ruskinja potom odmah napravila brejk viška i povela sa 1:0 u setovima.

U nastavku meča Srpkinja je na startu vezala dva gema za vođstvo od 2:0, ali Šarapovoj nije bio problem da stigne i prestigne tu prednost. Ruskinja je u poslednjem gemu na sevis Ivanović iskoristila drugu meč loptu i zabeležila 500. pobedu u karijeri.

Šarapova će se za titulu i prvo mesto na WTA listi boriti u nedelju protiv Amerikanke Serene Vilijams koja je u prvom polufinalu savladala Italijanku Saru Erani sa 2:0 u setovima.

Katalunja, kraljica testova


Ovog leta napuniće se 21 godina od kako su se srpski vozači prvi put trkali na stazi Katalunja. Osvojeno 18. mesto je u to vreme bila zlatna sredina i bolji rezultat od onoga što su uspeli da postignu trkači iz, recimo, Brazila. Pa ipak, ovog rezultata se malo ko seća.
Možda zbog toga što su zbog sportskih sankcija naši vozači nastupali pod krajnje neatraktivnim imenom Nezavisnih učesnika, a možda i zato što biciklizam u našoj zemlji nikad nije bio naročito popularan.
1.jpg
Osim dvotočkaša Miće Brkovića, Aleksandra Milenkovića, Mikoša Rnjakovića i Dušana Popeskova, koji su tog 26. jula 1992. godine učestvovali na ekipnoj drumskoj trci Olimpijskih igara u Barseloni, čiji su start i cilj bili na tada novoizgrađenom autodromu dvadesetak kilometara severno od grada, od naših zemljaka na Katalunji su se na četiri točka oprobali samo Andrej Kulundžić, sredinom devedesetih u trkama Porše Superkupa i Miloš Pavlović u Reno Svetskoj seriji (dva četvrta mesta u Španiji) i GP2 šampionatu.
Srpska istorija trkanja na stazi na kojoj se od 1991. godine vozi Velika Nagrada Španije nije dakle naročito bogata, ali za utehu, Katalunja nije značajnije obogatila ni istoriju Formule 1.
Ako izuzmemo uzbudljivih deset sekundi nadgornjavanja Mensela i Sene dužinom startno-ciljnog pravca pri brzini većoj od 300 km/h na inauguracionoj trci, malo je nezaboravnih trkačkih priča iz Katalonije u poslednjih 20 godina.
2.jpg
U stvari, možemo dodati još samo Šumijevo nestvarno drugo mesto 1994. godine, kada je više od pola trke vozio automobil koji je imao samo jednu brzinu - petu - i manje više to bi bilo to. Kritičari će se setiti da je Šumi do podijuma tada stigao samo zahvaljujući vradžbinama i crnoj magiji, budući da su sa trećeg mesta tokom trke redom zbog kvara motora odustajali Hakinen, Lehto i Brandl, ali čak i da je to drugo mesto na kraju bilo (tek) peto, za mene bi ipak bilo magično makar zbog toga što je Mihael sa menjačem zaglavljenim u petoj brzini uspeo da odradi čak i pit-stop. Ko god uspe da krene iz boksa u petoj brzini u automobilu Formule 1 zaslužuje naklon do poda.
Sa takvom istorijom, nije preterano reći da se na stazi u Katalunji glavna uzbuđenja uopšte i ne dešavaju tokom trke. Zbog blage klime i dobre lokacije, staza kraj Barselone se ustalila kao najomiljenija lokacija zimskih testiranja Formule 1, a kao prva trka Evropskog dela sezone, tradicionalno je mesto na kojem timovi probaju nove delove u pokušaju da dodatno umaknu rivalima ili makar spasu sezonu. Neretko se zato tvrdi da su dva slobodna treninga u petak najznačajnije test sesije u celoj godini.
Tako je trebalo da bude i ovog petka, pogotovo imajući u vidu da je Pireli u dogovoru sa FIA timovima obezbedio dodatni set guma (samo za petak, tako će biti do kraja sezone). Ipak, planove je potpuno pokvarila kiša koja je počela da pada neposredno pre prvog slobodnog treninga. Popodnevni trening je već vožen po suvoj stazi, ali u tom terminu timovi tradicionalno rade mini simulaciju trke, tako da će bolja evaluacija novih delova morati da sačeka bar do subote.
Najveći iskorak se očekuje od britanskih velikana, Meklarena i Vilijamsa, ali za sada nema mnogo indicija da će tako i biti. Ekipa iz Vokinga je posle očajnog starta sezone u realnoj opasnosti da ponovi „uspeh" iz 2006. kada su poslednji put godinu završili bez i jedne pobede. Puno noviteta je spremljeno za trku u Španiji, ali ako je suditi prema veoma opreznim komentarima koji stižu iz samog tima, čini se da čak ni ljudi u Meklarenu ne veruju da će zaostatak za vodećim ekipama biti uskoro nadoknađen.
3.jpg
Vilijams je na Katalunji prošle godine došao do senzacionalne pobede koja je za trenutak povratila nadu da nekad moćna ekipa iz Grouva može da se vrati na staze stare slave. Umesto toga, usledio je prvo razočaravajući ostatak sezone a zatim i potpuna katastrofa, oličena u gubitku najznačajnijih ljudi u rukovodstvu tima - Toto Volfa i Marka Gilana. Na prve četiri trke nove sezone, Vilijamsov vozač je uvek ispadao već posle prvog dela kvalifikacija i prvi cilj za nedelju je ubaciti oba teget-bela automobila (bar) u drugi deo kvalifikacionog treninga.
Što se tiče poretka na vrhu, najznačajnija vest dolazi iz Lotusa, ali navijače tima iz Enstona neće ni malo obradovati. Potpuno neočekivano, samo par dana pred Barselonu, ekipa je objavila da tehnički direktor Džejms Elison napušta Lotus (nasledio ga je Nik Čester). Gubitak Elisona predstavlja dvostruki udarac za crno-zlatne.
Prvo, Elison se, posle neprikosnovenog Njujia, smatra najboljim tehničkim direktorom u Formuli 1 i gubitak takvog čoveka je uvek teško nadoknaditi. Drugo, i još bitnije, Elisonov odlazak može da ima dalekosežne posledice po budućnost tima na psihološkom planu jer pokazuje da ekipa iz Enstona nije u istom rangu sa moćnijim rivalima kao što su Ferari (iako još nije potvrđeno, priča se da je to Elisonova naredna destinacija), Meklaren, Red Bul i Mercedes.
Simbolično gledano, Lotus je u Formuli 1 nešto poput Evertona ili Njukasla u Premijer ligi: mogu da povremeno pomrse konce Junajtedu, Čelziju, Sitiju ili Arsenalu ali ne mogu da spreče odlazak svojih najboljih igrača u London ili Mančester na kraju (ili polovini) sezone. Kimijev ugovor sa Lotusom ističe na kraju godine, a sve su jači glasovi da Finac već ima spreman, ako ne čak i potpisan ugovor sa Red Bulom, tako da ekipa iz Enstona nema baš mnogo razloga za optimizam posle 2013.
Ipak, ovog vikenda, stvari ne izgledaju tako loše za crno-zlatne. Na popodnevnom treningu u petak Lotus je (ponovo) bio najbolji ako se posmatraju prosečna vremena po krugu u mini simulaciji trke, ali i (ponovo) nedovoljno brz na nivou jednog kruga da sa optimizmom očekuje kvalifikacije.
Posle petka zato deluje da će se glavna bitka voditi između Alonsa i Fetela, s'tim što Nemac svoju šansu vidi pre svega na kvalifikacijama, dok Ferari tradicionalno deluje znatno bolje u trci. Alonso optimizam ima pravo da temelji i na uvek sjajnom staru skarletnih automobila, a na stazi sa najdužim pravcem od linije starta do prve krivine u kalendaru, puno propusta iz kvalifikacija može da se nadoknadi već u prvih desetak sekundi trke.
4.jpg
U borbu za prva dva reda na treningu mogu da se umešaju i Mercedesi, ali pregrevanje zadnjih guma i dalje predstavlja preveliku prepreku tokom trke, pa im neće mnogo pomoći ni to što je ovog vikenda temperatura u Barseloni niža od očekivane.
Pireli na trku donosi srednju i tvrdu mešavinu, s'tim što je tvrda guma izmenjena u odnosu na početak sezone i sličnija je specifikaciji koja je korišćena u 2012. Odluka da se promeni tvrda guma je delimičan ustupak Red Bulu i Mercedesu, timovima koji su bili najžešći kritičari ovosezonskih modela; nažalost verovatno ne i poslednji, budući da će se snažno lobiranje za izdržljivijim gumama nastaviti.
Sedmorica različitih vozača su pobeđivali na poslednjih sedam trka na Katalunji - Alonso, Masa, Kimi, Džens, Veber, Fetel i Maldonado - i ovog vikenda će se bar četvorica iz ove sedmorke svojski potruditi da se ta tradicija sruši. Da li Srebrne strele mogu da ih spreče?

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger