Headlines News :

Jelena: U Rimu kao kod kuće

Written By maxtv on понедељак, 13. мај 2013. | 22:06


Posle pobede nad Pironkovom Jelena je izjavila da je još muči koleno kao i da je igrala onoliko koliko joj je bilo dovoljno za pobedu. Jelena je podsetila da se u Rimu oseća kao kod kuće.
Srpska teniserka Jelena Janković posle večerašnjeg trijumfa protiv Bugarke Cvetane Pironkove (6:3, 6:0) izjavila je da je i dalje boli koleno i da je igrala onoliko koliko joj je bilo dovoljno za pobedu.
Pironkova1.jpg
Nisam htela da se forsiram i opteterćujem, koleno koje sam povredila u Madridu. Napravila sam pauzu, trenirala sam samo poslednja dva dana i zatražila od organizatora da igram u utorak. Medjutim, nisu mi izašli u susret i, iskreno, nisam uopšte bila sigurna kako ću se kretati. Sada mi je koleno bolje, ali potrebno mi je malo vremena da se opustim i pustim korak, rekla je Jankovićeva srpskim novinarima koji izveštavaju sa mastersa u Rimu.
Ona je dodala da bi volela da joj naredna rivalka bude Bojana Jovanovski, koja sutra igra protiv nekadašnje broj 1, Dankinje Karoline Voznijacki.
Naravno da bih volela da igram sa Bojanom. Uvek navijam da naša teniserka pobedi. Jedino mi je žao što se srećemo u ovako ranoj fazi turnira, mnogo bi lepše bilo da se sretnemo kasnije, istakla je Jankovićeva.
Na pitanje da prokomentariše eventualni duel sa Voznijacki, Jelena je bila veoma kratka.
Nismo već dugo igrale i pravo da vam kažem nisam je dugo ni gledala, tako da ne zunam u kakvoj je formi". Za kraj, Jankovićeva je podsetila da se u Rimu oseća kao kod kuće.
Jelena1.jpg
Dva puta sam osvojila ovaj turnir, jednom igrala finale i baš se lepo osećam. Medjutim, danas sam prvi put igrala na terenu 'Super tenis' i bilo mi je malo neobično zbog senke, ali i zbog jakog vetra. Možda sam i zbog toga malo slabije servirala, ali ponavljam, najvažnije je da sam pobedila, poručila je Jankovićeva.
Ona će sutra biti slobodna u singlu, a umesto treninga, odigraće dubl zajedno sa Hrvaticom Mirjanom Lučić protiv Nemice Julije Gerges i Mendi Minele iz Luksemburga.

Jelena sigurno i brzo do drugog kola


Jelena Janković pobedila Cvetanu Pironkovu sa 2:0 u setovima, i plasirala se u drug kolo turnira u Rimu, gde će igrati protiv bolje iz duela Voznijacki - Jovanovski.
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u drugo kolo turnira u Rimu, pošto je u dva seta pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu, 6:3, 6:0.  
Jelena-1.jpg
Jelena je napravila brejk već u prvom gemu, a onda dobila još jedan na svom servisu, samo da bi Bugarka dobila tri vezana gema.
Jankovićeva je posle toga ponovo zaigrala sigurnije i dobila prvi set. 
Pironkova je pokušala na početku drugog seta da napravi brejk, ali je njena rivalka to sprečila. Jelena Janković je nakon toga lako rešila meč i dobila drugi set sa nulom.
Jankovićeva će u drugom kolu igrati sa pobednicom meča Karolina Voznijacki - Bojana Jovanovski.

Srbija u Belgiji počinje Evropsku ligu


Odbojkašice Srbije takmičenje u Evropskoj ligi počeće 14. juna gostovanjem u Belgiji. U Grupi B takmičiće se još selekcije Nemačke i Izraela.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije takmičenje u B grupi Evropske lige počeće 14. juna gostovanjem u Belgiji. Pored Srbije i Belgije, u ovoj grupi još se takmiče selekcije Nemačke i Izraela.
Odbojkasice2.jpg
Aktuelni prvak Evrope i trostruki pobednik Evropske lige će prvog vikenda od 14. do 16. juna igrati u belgijskom Luvenu, drugi vikend na programu je od 21. od 23. juna u Subotici, treći u Hamburgu (28-30. juna), a četvrti u Ranani (5-7. jula).
U grupi A takmičiće se Turska, Bugarska, Rumunija i Madjarska.
Plasman na Finalni turnir u Bugarskoj od 13. do 14. jula, pored domaćina, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.
Finalisti Evropske lige izboriće učešće u 22. izdanju Gran Prija 2014. godine.

Nestrpljenje pred derbi


Tri kola pre kraja Zvezda zaostaje dva boda za Partizanom i pobedom u velikom derbiju prestigla bi komšije. Darko Lazović i njegovi saigrači učiniće sve da pobede "večitog" rivala u meču koji će najverovatnije i odlučivati o tituli. Motiva za tu utakmicu nikome neće nedostajati.
Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović jedva čeka utakmicu protiv Partizana, koja će najverovatnije odlučiti prvaka Srbije. Tri kola pre kraja prvenstva Partizan ima 64 osvojena boda, dva više od drugoplasirane Zvezde.
Lazovic1.jpg
"Poznato je koliko pobeda u derbiju nosi pozitivnih stvari sa sobom. Učinićemo sve da savladamo komšije i obradujemo navijače. Tokom čitave nedelje pripremaćemo se za tu utakmicu. Motiva nam sigurno neće nedostajati, jer svako od nas je, kada je počinjao da trenira, sanjao da jednog dana nastupi u derbiju. Ubjeđen sam u veliku podršku naših navijača i jedva čekamo da utakmica počne", rekao je Lazović za klupski sajt.
Lazović se oporavio od povrede kolena koju je zaradio na meču sa Spartakom i spreman je da pomogne saigračima u najvažnijoj utakmici sezone.
"Zadovoljan sam svojim zdravstvenim stanjem. Oporavio sam se i sada razmišljam samo o igri. Utakmica protiv OFK Beograda nije pokazala naše pravo lice i verujem da ćemo u narednom kolu, pružiti mnogo više. Svaki derbi je prica za sebe, posebno u situaciji u kojoj svi znamo koliko taj meč može da nam donese", dodao je Lazović.
Lazovic2.jpg
Povremeni reprezentativac Srbije, posebno je pohvalio golmana Bobana Bajkovića, koji je sa nekoliko odličnih intervencija spasio crveno-bele u meču protiv "romantičara".
"Omogućio nam je da i dalje budemo u šampionskoj trci. Drago mi je zbog njega, jer svi znamo koliko je on bitan za nas i kao igrač i kao ličnost. Mnogo puta je dokazao da ima veliki kvalitet i po mom mišljenju, radi se o najboljem golmanu u Srbiji", zaključio je Lazović.
Utakmica 28. kola Superlige Srbije izmedju Partizana i Crvene zvezde na programu je u subotu od 19.30 na stadionu u Humskoj.

Vučić: Podržavamo turnir u Zubinom Potoku


Prvi potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, kaže da Vlada podržava ideju da se završni turnir rukometnog kupa Srbije održi u Zubinom Potoku, i poručio da će Vlada pružiti svu potrebnu pomoć kako bi se to omogućilo.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio da će Vlada Srbije finansijski, i na svaki drugi način podržati ideju da se završni turnir rukometnog kupa Srbije održi u Zubinom Potoku.
Aleksandar-Vucic.jpg
"Srpska vlada, ja lično i svi zajedno podržavamo održavanje fajnal fora rukometnog kupa u Zubinom Potoku i smatramo da bi to bilo od velikog interesa ne samo za državu Srbiju već i ceo region", rekao je Vučić.
Prvi potpredsednik Vlade je ocenio da bi taj sportski događaj bio ispraćen na najbolji mogući način od ljudi koji bi takvo takmičenje podržali, da bi hala u Zubinom Potoku bila prepuna na oduševljenje svih stanovnika, ne samo severnog Kosova, već cele Srbije.
Vučić je dodao i da je uveren da bi i Evropska rukometna federacija (EHF) trebalo da pruži punu podršku takvom projektu.
"Što se tiče Vlade i države Srbije mi ćemo to na svaki mogući način omogućiti, odobriti i finansijski podržati", poručio je Vučić.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Kosova i Metohije Siniša Lazić rekao je ranije da će ta organizacija uraditi sve da se turnir Kupa Srbije održi u Zubinom Potoku.
Sinisa-Lazic.jpg
"Uložićemo ogromne napore da se finalni turnir rukometnog kupa održi u Zubinom Potoku. U stalnom sam kontaktu sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije i sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Očekujemo pozitivan odgovor i nadamo se da će nas država Srbija podržati u nameri da finalni turnir bude odigran na Kosovu i Metohiji", rekao je Lazić.
Rukometni savez Srbije je prošle nedelje poslao pismo EHF u kojem se stavlja do znanja da će turnir biti održan na Kosovu i Metohiji, odnosno da je "cilj organizacije završnog turnira nacionalnog kupa u Zubinom Potoku promocija ovog sporta, a ne provokacija", dok je Evropska rukometna federacija insistira da se završni turnir Kupa Srbije ne održi u Zubinom Potoku.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković najavio je da će povodom tog pisma EHF odlučiti ili Odbor za hitna pitanja RSS, ili članovi Upravnog odbora.
rukomet.jpg

Košarkašice Srbije u Kranjskoj Gori


Ženska seniorska reprezentacija Srbije otputovala je u Kranjsku Goru gde će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Srpske košarkašice narednih 10 dana biće smeštene u hotelu "Kompas" u Kranjskoj Gori, a na raspolaganju će imati dve dvorane koje se nalaze u neposrednoj blizini hotela.
Prvobitno je planirano da nacionalni tim u Sloveniji odigra kontrolni meč sa selekcijom Belgije 21. maja, međutim izabranice Marine Maljković odmeriće snage i sa Slovačkom (20. i 22. maja).
Kosarkasice-Srbije.jpg
"Boravak u Kranjskoj Gori predstavlja glavni i najvažniji deo priprema za Evropsko prvenstvo. Manje - više smo kompletni, jer nam nedostaje samo Ivanka Matić. Zato je potrebno da u ovom delu priprema zaživi tim, da sve igračice pokažu spremnost da se u potpunosti podrede kolektivu kako bi Srbija bila uspešna u Francuskoj", rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.
Ekipi su se krajem prošle nedelje priključile Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić i Jovana Rad, dok su sa spiska otpale Nataša Bučevac, Milena Marjanović i Dragana Stanković.
"Nataša, Milena i Dragana su radom na treninzima i ponašanjem zaista ostavile veoma pozitivan utisak na mene. Na njih ozbiljno računamo u budućnosti. Dala sam im smernice za dalji rad i verujem da će na sledećem okupljanju biti još bolje", dodala je Maljkovićeva.
Kosarkasice-Srbije-hotel.jpg
Na pripreme u Kranjsku Goru otputovalo je 16 igračica: Milica Dabović, Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić, Jovana Rad, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Maja Škorić, Ines Ajanović, Jovana Popović, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Kristina Baltić i Bojana Vulić.
Srbja će na prvenstvu Evrope od 15. do 30. juna u Francuskoj igrati u grupi C sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.

Pirejci ponosni na odbranu titule


Novi-stari šampioni Evrope,košarkaši pirejskog Olimpijakosa, ponosni na novi uspeh. Igrači su veoma emotivno doživeli finale u Londonu i svi redom ističu timsku igru i timski duh kao ključ pobede. U Realu tužni i željni izvlačenja pouka.
Košarkaši Olimpijakosa istakli su da je odbrana titule u Evroligi nešto što ne može svako da uradi, kao i da su ponosni što su postali deo istorije.
Oli 1.jpg
"Ovo je zaista neverovatno. Gubili smo i potom se vratili po ko zna koji put. Odbraniti titulu u Evroligi je nešto što retko kome polazi za rukom. Ponosni smo što smo postigli tako nešto. Real Madrid je bio težak protivnik, ali smo im pokazali kakvu ekipu imamo", rekao je bek grčke ekipe Kostas Slukas.
Olimpijakos je u nedelju u finalu Evrolige u Londonu pobedio Real Madrid sa 100:88 i tako odbranio titulu koju je prošle sezone osvojio I Istanbulu.
"Ovo je izvrsno, tim je neverovatan. Sa ovakvom hemijom možemo da pobedimo svakoga. Svi su videli način na koji smo igrali, to je bilo neverovatno. Zaista nije moglo da bude bolje. Osećam se savršeno, čak i srećnije nego prošle sezone", rekao je centar Olimpijakosa i
bivši igrač Crvene Zvezde Pero Antić.
MVP finalnog turnira Vasilis Spanulis nije krio oduševljenje nakon što je Olimpijakos odbranio titulu evropskog šampiona. 
"Bila su to neverovatna tri dana u Londonu, došli smo kao prvaci, ali u isto vreme i kao autsajderi. Igrali smo mnogo puta "leđima uz zid", imali smo dosta problema i to nas je ojačalo. Pobedili smo dve velike ekipe i zaslužujemo da budemo na vrhu Evrope" - istakao je Spanulis.
Plejmejker Ejsi Lo kazao je da njegova ekipa nije prestala da veruje u pobedu i kada je gubila 17 poena od Reala i istakao da je to čini posebnom.

"Opet smo to uradili, neverovatan je osećaj. Nismo prestajali da verujemo nijedne sekunde i to ovu ekipu čini posebnom. Srećan sam i ponosan što sam deo ovog tima. Gubili smo sa 17 razlike, ali smo se vratili i pobedili. Svi imaju zasluge za pobedu, promenili smo
stručni štab, doveli nekoliko novih igrača, ali smo ostali isti. Mi smo uvek Olimpijakos", rekao je Lo.
Oli 2.jpg
Krilo ekipe iz Pireja Kostas Papanikolau rekao je da je Olimpijakos pokazao da ne može da izgubi u finalu.
"Ovaj tim ne može da izgubi u finalu. Ovo je ludo, neverovatno, uspeli smo ponovo da to uradimo. Došli smo u London samo da se borimo za što bolji rezultat. Ne samo da smo osvojili Evroligu i odbranili titulu, nego smo i postigli 100 poena u finalu. Nemam šta više da kažem, sve piše na semaforu", rekao je Papanikolau.
Stratos Perperoglu je istakao da je Olimpijakos pokazao da je ekipa koja nikada ne odustaje.
"Osećam se sjajno, neverovatno, teško je opisati... Ovo je moja treća titula u Evroligi... Olimpijakos je drugi put zaredom na krovu Evrope, to je baš teško postići. Osećam se blagosloveno, ovaj tim nikada ne odustaje", istakao je Perperoglu, koji je pre dolaska u
Olimpijakos na početku sezone dva puta bio šampion Evrope sa njihovim najvećim rivalom Panatinaikosom.
Olimpijakos je prvi put poštao šampion Evrope 1997. godine kada je trener bio Dušan Ivković, koji je ponovo osvojio Evroligu prošle sezone, posle čega je napustio klupu grčkog kluba, gde ga je zamenio Jorgos Barcokas.

U Realu tuguju i žele da izvuku pouke
Na drugoj strani, tuga. Razumljivo. ''Kraljevići'' žale za propuštenom velikom šansom ali najvnjuju napad na titulu i sledeće sezone.
Ljulj i Spanulis.jpg
Plejmejker Madrićana Serhio Ljulj rekao je da njegova ekipa mora mnogo da nauči iz poraza od Olimpijakosa u finalu Evrolige i da se nada da će sledeće sezone osvojiti to takmičenje.
"Imali smo dobru sezonu u Evroligi, ali smo tužni jer smo izgubili u finalu. Ovo je mlad i ambiciozan tim i sledeće sezone ćemo pokušati da ponovo izborimo finale i da ovog puta pobedimo. Moramo mnogo da naučimo iz ovog poraza", rekao je Ljulj za sajt Evrolige.
"Kada igrate finale kao ovo protiv Olimpijakosa onda morate da pružite na terenu sve što znate. Dobro smo počeli, ali smo izgleda prerano istrošili baterije. Oni su se vratili u utakmicu jer imaju mnogo više iskustva u važnim mečevima poput ovog", kazao je Ljulj.
Najefikasniji u ekipi Reala u finalu Rudi Fernandez takođe je ocenio da je Olimpijakos mnogo iskusnija ekipa.
"Olimpijakos ima mnogo iskustva u ovakvim utakmicama, a nama ovo mora da bude škola za sledeću sezonu", rekao je Ferndandez.
Centar španske ekipe, američki košarkaš Markus Sloter rekao je da su igrači Olimpijakosa pokazali da imaju odličan tim i da su zasluženo pobedili.
"Počeli smo pakleno, ali smo se onda ohladili. Košarka je igra sa mnogo trčanja, mi smo to radili na početu, ali smo usporili. Olimpijakos je odličan tim i zaslužili su ovu pobedu. Pokazali su da imaju šampionsko srce. Nažalost, mi nismo šampioni i zbog toga nam
je veoma teško", rekao je Sloter.

Ana popravila plasman


Srpska teniserka Ana Ivanović napredovala je za tri mesta na novoj VTA listi i sada zauzima 13. mesto, dok je Jelena Jankvović i dalje 18.Bojana Jovanovski "pala" je za četiri mesta i sada je na 48. mestu sa 1.230 bodova.
Ivanovićeva na 13. mestu ima 2.895, što je za 310 više nego prethodne nedelje, dok Jankovićeva i dalje ima 2.335 bodova.
ana1.jpg
U prvih pet teniserki sveta nije bilo pomaka, Amerikanka Serena Vilijams i dalje je lider, i ima prednost od 425 bodova u odnosu na Mariju Šarapovu iz Rusije, dok je na trećem mestu Viktorija Azarenka iz Belorusije sa 8.510.
Italijanska teniserka Sara Erani napredovala je za jedno mesto i sada je 6, dok je i Dankinja Karolina Voznjacki "skočila" za jednu poziciju, pa sada zauzima 9.
Bojana-Jovanovski.jpg
Tabela:
1. Serena Vilijams (SAD) 11.115 bodova
2. Marija Šarapova (Rusija) 10.690
3. Viktorija Azarenka (Belorusija) 9.130
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 6.475
5. Li Na (Kina) 5.755
6. Sara Erani (Italija) 5.640
7. Andželika Kerber (Nemačka) 5.530
8. Petra Kvitova (Češka) 5.225
9. Karolina Voznijacki (Danska) 3.625
10. Samanta Stosur (Australija) 3.545
=========================================================
13. Ana Ivanović (Srbija) 2.895
18. Jelena Janković (Srbija) 2.335
=========================================================
48. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.230
=========================================================
98. Vesna Dolonc (Srbija) 675

Pirson van staze do jula


Svetska i olimpijska šampionka na 100 metara s preponama Australijanka Seli Pirson najverovatnije će pauzirati do jula zbog povrede butnog mišića. Pirson se povredila tokom trke štafeta na mitingu u Šri Lanki za vikend.
Njen trener Erik Holingsvort očekuje da 26. godišnja atletičarka bude spremna za prvenstvo sveta u Moskvi, u avgustu, gde brani titulu.
Seli-Pirson.jpg
Pirson je na poslednjem šampionatu sveta u Daegu 2011. osvojila zlato četvrtim najboljim rezultatom svih vremena - 12,28 sekundi, dok je na Igrama u Londonu pobedila uz olimpijski rekord - 12,35 sekundi.

Mrđa napušta Sion


Srpski fudbaler Dragan Mrđa izjavio je da će po završetku sezone napustiti redove Siona, jer se ne slaže sa aktuelnim trenerom-igračem Đenarom Gatuzom.Bivši centarfor Crvene zvezde i Vojvodine radi odvojeno od prvog tima, a na trening utakmicama potvrdio je odličnu formu.
"Profesionalac sam i svako koga pitate u Sionu će vam reći koliko sam predan klubu koji je bio uz mene u najtežim trenucima moje karijere. Međutim, nepravdu i loš odnos nisam mogao da izdržim i rekao sam Gatuzu šta mi je bilo na duši u želji da zaštitim sopstveni integritet", rekao je Mrđa.
Dragan-Mrdja-1.jpg
Do nesuglasica između Mrđe i Gatuza došlo je na jednoj prijateljskoj utakmici u Milanu nakon čega je Italijan odlučio da srpskog fudbalera eliminiše iz konkurencije.
Bivši centarfor Crvene zvezde i Vojvodine radi odvojeno od prvog tima, a na trening utakmicama potvrdio je odličnu formu. Međutim, odluke da se vrati među startere nema i pored loših rezultata koje Sion postiže u prolećnom delu sezone.
"U godinama sam kada smatram da mogu da pružim najviše. Nije mi mesto na klupi. Kako stvari trenutno stoje, ovog leta ću promeniti sredinu i napustiti Sion. Olakšavajuća okolnost je što po ugovoru imam pravo na takvu odluku", kazao je Mrđa.
Interesantno je to da je od Gatuzovog dolaska u Sion, Mrđa bio taj koji mu je pomogao da se uklopi u novu sredinu.
Dragan-Mrdja-2.jpg
Mrđa je i na savet iskusnog Italijana, pred povratak na teren posle dugomesečne povrede, išao na preglede u Milan kod jednog doktora.
Gatuzo je peti trener Siona u ovoj sezoni. Od početka marta ekipa je pod njegovim vođstvom ostvarila dva trijumfa i četiri remija i pet poraza i tako ispala iz konkurencije za jedno od prva dva mesta koja vode u Ligu šampiona.

Bolt u Cirihu


Olimpijska šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt potvrdio je danas da će trčati na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, u avgustu. Najbrži čovek planete i šestostruki olimpijski šampion istakao je da će naknadno odlučiti u kojoj disciplini će da nastupi na mitingu 29. avgusta - na 100, ili na 200 metara.
"Jedva čekam da se vratim u Cirih. Volim tu uzavrelu atmosferu na stadionu, kao i samo takmičenje koje je uvek organizovano na najvišem nivou", rekao je Bolt u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Međunarodne atletske federacije.
Bolt-4.jpg
Nastup Bolta na mitingu u Cirihu biće njegovo prvo pojavljivanje posle prvenstva sveta u Moskvi, od 10. do 18. avgusta, na kojem se nada da će osvojiti titulu na 100, koju je izgubio na šampionatu u Daegu 2011, kada je u finalu pobedio njegov zemljak Joan Blejk.
Bolt-5.jpg
Bolt je prošle godine na Ciriškom mitingu pobedio na 200 metara rezultatom 19,66 sekundi, a 2009. bio je najbrži na 100 metara u vremenu 9,81, dok je 2008. slavio rezultatom 9,83.

Uspešan start Zimonjića i Benetoa


Srpski teniser Nenad Zimonjić u paru sa Francuzem Žilijenom Benetoom plasirao se u drugo kolo Masters turnira u Rimu, pošto su pobedili poljsku kombinaciju Mariuš Fistenberg i Marcin Matkovski sa 2:1 (6:7, 7:5, 10:4).
Srpsko-francuska kombinacija izgubila je prvi set tek nakon taj-brejka, iako su Poljaci čak triput imali prednost brejka.
Zimonjic-i-Beneto.jpg
Odlučujući gem tog perioda igre Zimonjić i Beneto su izgubili sa 3:7.
Za razliku od prvog seta u drugom je viđen samo jedan brejk, koji su napravili Zimonjić i Beneto.
U trećem setu, koji se igrao kao produženi taj-brejk, srpsko-francuska kombinacija triput je oduzela servis Poljacima i tako bez većih problema privela meč kraju u svoju korist.
Zimonjic-i-Beneto-2.jpg
Zimonjić i Beneto će se u drugom kolu sastati sa španskom kombinacijom Marsel Granoljers i Mark Lopes.
Meč je trajao sat i 37 minuta.

Alonso: Sjajnom taktikom nadoknađujemo mane


Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da njegov tim ne poseduje najbrži bolid u F1 karavanu, ali da zahvaljujući dobroj strategiji uspeva da ostane u trci za šampiona Formule 1. Ferari se vraća u borbu za titule.
Španaski vozač u timu Ferarija, Fernando Alonso, izjavio je nakon pobede u svojoj zemlji u trci za Veliku nagradu Španije da je presudila sjana taktika Ferarija i da su tako nadoknadili zaostatak u brzini.
Alonso.jpg
Alonso je u nedelju trijumfovao na stazi Katalunja u Španiji, a trku je obeležila sjajna taktika ekipe Ferarija koja je prva pozvala svoje vozače na zamenu pneumatika i na taj način izbegla gužvu koja je nastajala u boksu u narednim krugovima.
"Nismo najbrži na stazi, ne postavljamo najbolja vremena, ali imamo odličnu strategiju i odlaske u pit-stop. Možda je ovo za četiri godine moj najbolji period u Ferariju, osećam se samouverno, ali i dalje nismo zadovoljni zbog performansi bolida i želimo da napredujemo iz trke u trku", rekao je Alonso za španske medije.

On je dodao da je Mercedes favorit na trci za Veliku nagradu Monaka, koja je na programu 26. maja.

"Oni su definitvno favoriti. Bilo bi iznenađenje da ne osvoje pol poziciju u Monaku. Tamo su preticanja teško izvodljiva, što ih stavlja u dobru poziciju", otkrio je 31. godišnji Španac.

U generalnom plasmanu vozača vodi Sebastijan Fetel sa 89 bodova, slede Kimi Raikonen sa 85 i Alonso sa 72 boda.

Ratnici uzvratili udarac!


U četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije američke NBA lige, Golden Stejt je jutros u Ouklendu savladao San Antonio, tek posle produžetka, sa 97:87 (19:26, 18:19, 23:17, 24:22, 13:3) i izjednačio rezultat na 2:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Najefikasniji je bio Harison Barns sa 26 poena a dobru igru i pored povrede pružio je Stef Kari sa 22 poena.
Ratnici se ne predaju, Ratnici uzvraćaju udarac! Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su sinoć u Ouklendu San Antonio Sparse nakon produžetka sa 97:87 i poravnali rezultat u seriji na 2:2.
U još jednoj pravoj plej-of utakmici, Voriorsi su dobro otvorili meč ali je San Antonio ubrzo preuzeo kontrolu nad igrom i na odmor otišao sa osam poena viška - 45:37. Golden Stejt potom dobija treći period i u poslednju četvrinu ulazi sa dva poena manjka.

Kada su početkom poslednje deonice košarkaši San Antonija "vezali" šest poena i poveli sa 68:60 činilo se da su na najboljem putu da ostvare novi brejk i povedu sa 3:1 u polufinalnoj seriji.

Nastavak meča, međutim, nije išao tokom koji su priželjkivali i domaćin je, predvođen Harisonom Barnsom i Stivenom Karijem, utakmicu uveo u produžetak.

Za razliku od početka poslednje deonice, u kojem su šutirali bez promašaja, gostujući igrači u dodatnih pet minuta nisu mogli da pogode skoro ništa. Promašili su šest otvorenih šuteva i dva slobodna bacanja što je domaćin iskoristio i serijom 9:0 (93:84) rešio pitanje pobednika. Ratnici su produžetak dobili rezultatom 13:3!
GS Voriors.jpg
Sa 26 poena Barns je bio najefikasniji igrač meča. Njemu uz rame bili su Džeret Džek sa 24 i Kari sa 22 koša.
Na suprotnoj strani najbolji je bio Argentinac Emanuel Đinobili sa 21 poenom, pri čemu je pogodio pet "trojki".

Naredna utakmica, u kojoj je domaćin San Antonio, igraće se u noći između utorka i srede.

Pari Sen Žermen osigurao titulu


Fudbaleri Pari sen Žermena osigurali su titulu prvaka Francuske pošto su u derbiju 36. kola kao gosti savladali ekipu Olimpika iz Liona sa 1:0. Dva kola pre kraja sezone Parižani imaju nedostižnih sedam bodova prednosti nad jedinim konkurentom, Olimpikom iz Marseja.
Gol za titulu tima kojeg vodi italijanski stručnjak Karlo Anćeloti postigao je Žeremi Menez u 53. minutu.
Zeremi-Menez-1.jpg
Veliki korak ka opstanku napravio je Evijan savladavši kod kuće Nicu (4:0), dok se Sent Etjen udaljio od borbe za treću poziciju porazom u gostima protiv Lorijana (3:1).
Olimpik Lion - Pari Sen Žermen 0:1 (Menez 53)
Evijan - Nica 4:0 (Berigo 24, Rabiju 48, Klifa 56, 87)
Lorijan - Sent Etjen 3:1 (Mone-Pake 51, Rober 67, Žufre 90+3 - Zuma 80)
Odigrano juče: Ajačio - Troa 0:1, Bordo - Nansi 3:2, Olimpik Marsej - Tuluz 2:1, Bastija - Monpelje 3:1, Brest - Sošo 0:2, Valensijen - Ren 4:1.
Odigrano u petak: Lil - Rems 3:0.
PSZ-1.jpg
Tabela: Pari Sen Žermen 77 bodova, Olimpik Marsej 70, Olimpik Lion 63, Lil i Nica po 60, Sent Etjen 59, Lorijan 53, itd.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger