Headlines News :

Sa Pintova plata iz donacija

Written By maxtv on понедељак, 18. март 2013. | 22:44


Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je da će novi trener tog fudbalskog kluba Rokardo Sa Pinto biti plaćan iz donacija, odnosno van klupske kase. "Stav kluba je da niko nema platu veću od 200.000 evra i Sa Pintova će biti blizu toga. Da li 180.000 ili 200.000 evra to ne znam. On će biti plaćen van klupske kase, od donacija. Ljudi iz Upravnog odbora su pronašli one koji će to da donesu", rekao je Stojadinović novinarima posle sednice Upravnog odbora.
Sa Pinto će prema ugovoru u klubu ostati do kraja seledeće sezone, uz opciju da se saradnja produži još godinu dana, a Stojadinović je najavio da će se portugalski trener sutra pojaviti u Beogradu.
Zoran-Stojadinovic2.jpg
"Sa Pinto je i više nego upoznat sa situacijom u kojoj se nalazi Crvena zvezda. Nije se upašio i svestan je svega. Ja sam ga lično doveo i pružio mi je uverenje da će nam doneti hrabrost. Ne verujem da može da bude loš trener", rekao je Stojadinović. 
On je dodao da misli da je Sa Pinto pravo rešenje za mesto Zvezdinog trenera.
"Ne plašim se, jer Rikardo odaje pozitivnu energiju i poverenje. Ne poznajem ga lično, jednom sam ga video, ali bi bilo glupo da neko ne zna Sa Pinta. Ako pogrešim neka ide po mojim leđima", rekao je Stojadinović.
Prema njegovim rečima, Sa Pinto je insistirao da dovede samo jednog saradnika u Beograd, koji će zarađivati 3.000 evra mesečno. Dosadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom, a Stojadinović je ponovio stav da nije oteran.
"Ugovor je raskinut na obostrano zadovoljstvo. Niko nije smenjen, ni oteran i to je najbolje rešenje za klub i situaciju u kojoj se nalazimo. Njegova smena je splet raznih okolnosti i ne treba kriviti nikoga", rekao je Stojadinović.
Sportski direktor Zvezde je kazao da bi bilo dobro da Sa Pinto što pre preuzme ekipu, a sledeći trening crveno-belih je zakazan za sredu.

Sa Pinto na klupi Zvezde


Rikardo Sa Pinto je novi trener Crvene zvezde. On je poziciji šefa stručnog štaba zamenio Aleksandra Jankovića, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. On izgubio podršku Dragana Džajića posle poraza crveno-belih u Nišu.
Posle još jednog neuspeha Crvene zvezde (poraz u Nišu od 2:1), trener Aleksandar Janković je sporazumno napustio klub sa Marakane. Novi šef stručnog štaba trebalo je Portugalac Rikardo Sa Pinto. To je epilog današnjeg sastanka Upravnog odbora Crvene zvezde.
Sa-Pinto.jpg
Janković je bio "na ledu" još od kraja jesenjeg dela sezone, kada je zabeležio seriju negativnih rezultata. Ipak, Janković je imao podršku Dragana Džajića, prvog čoveka kluba, ali i njegovom strpljenju je došao kraj.
Džajić se nije ponovo založio za Jankovića na sednici Upravnog odbora, a novi trener je Rikardo Sa Pinto, koga je još na početku sezone predlagao Zoran Stojadinović.
Sa Pinto (41) je bivši reprezentativac Portugalije, ali nema veće trenersko iskustvo. Bio je pomoćni trener Leirije u sezoni 2010-2011, a samostalno je vodio ekipu Sportinga 2012, gde je u oktobru te godine otpušten zbog loših rezultata.
Tokom karijere igrao je za Salgeiroš, Sporting, Sosijedad i Standard Lijež.
Sa Pinto je od 1994. do 2001. odigrao 45 utakmica za reprezentaciju Portugalije i postigao devet golova.

Majami, Nole ka četvrtoj titulu


Najbolji teniser sveta Novak Đoković kreće u osvajanje četvrtee titule, treće vezane, na mastersu u Majamiju. Protivnik u drugom kolu je pobednik meča između Čeha Lukaša Rosola i Luksemburžanina Žila Milera. Janko igra protiv boljeg iz duela Matoševića i kvalifikanta, Viktor u prvom kolu igra sa Aduharom. Ana čeka pobednicu meča Radvanjska – Bek, Jelena sa boljom iz duela Hlavačkova – Dival, Bojana igra protiv Petkovićeve, Dolonc igra kvalifikacije.
Svetski broj jedan i branilac dvostruke uzastopne titule u Majamiju, postavljen je za prvog nosioca i slobodan je na startu turnira, koji je na programu od 20. do 31. marta. Tipsarević, Ivanovićeva i Jankovićeva, takođe, su slobodni u prvom kolu, dok Viktor i Bojana kreću od prvog kola. Žreb je ponovo u istu polovinu stavio Novaka i Del Potra, tu je i Janko kao potencijalni portivnik Novaka. Od turnira su odustali Rafael Nadal i Rodžer Federer.
Nole-IV04.jpg
Rosol zauzima 64, Miler 67. mesto na ATP listi, a Đoković čeka boljeg u noći između petka i subote od jedan sat po našem vremenu..Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Đoković bi u 3. kolu igrao protiv Španca Felisijana Lopesa, a zatim bi za rivale u 4. kolu imao Nemca Tomija Hasa ili Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Svetski broj jedan u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem, Žilom Simonom (Francuska), Florijanom Majerom (Nemačka) ili Kevinom Andersonom (Južna Afrika), u polufinalu sa Davidom Fererom (Španija) ili Huanom Martinom Del Potrom (Argentina), a potencijalni rivali u finalu su Endi Marej (V.Britanija) Tomaš Berdih (Češka) i Žo-Vilfred Conga (Francuska).
Đoković je vlasnik 13 masters titula, a u Majamiju je do sada odigrao 28 mečeva uz učinak 24-4. Ove sezone srpski teniser trijumfovao je na Australijen Openu i u Dubaiju.
Janko1.jpg
Janko Tipsarević je u Majamiju, nakon otkaza Rafaela Nadala i Rodžera Federera, postavljen za sedmog nosioca i takođe će biti slobodan na startu turnira. U drugom kolu igraće sa boljim iz meča između Australijanca Marinka Matoševića i kvalifikanta.
Ana-Stutgart-1.jpg
Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović na startu turnira Premijer serije u Majamiju igraće sa pobednicom meča između Poljakinje Ursule Radvanjske i Nemice Anike Bek, određeno je danas žrebom. Ivanovićeva je slobodna u prvom kolu, a ukoliko prođe startnu prepreku u drugom kolu igraće najverovatnije sa Ruskinjom Jekaterinom Makarovom.
Jelena-roland-garos-2.jpg
Jelena Janković je takođe slobodna u prvom kolu i startni meč odigraće sa pobednicom duela između Čehinje Andree Hlavačkove i Amerikanke Viktorije Dival. Ukoliko pobedi, Jankovićeva bi u trećem kolu mogla da igra protiv Ruskinje Nađe Petrove.
Viktor.jpg
Viktor Troicki kreće od prvog kola i igra protiv Španca Pabla Anduhara, a ukoliko dobije taj meč njegov sledeći rival biće Žo-Vlfred Conga, koji je slobodan na startu.
Bojana-Horbat2.jpg
Najteži zadatak u prvom kolu imaće Bojana Jovanovski, koja se sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke, pre dve godine devetom teniserkom sveta. Pobednica tog meča u drugom kolu se sastaje sa Francuskinjom Marion Bartoli.
Vesna-Dolonc.jpg
Vesna Dolonc u Majamiju igra kvalifikacije za glavni žreb, a njena protivnica u prvom kolu je Amerikanka Melori Burdet.

Saigrač brani „nacistu"


Mladi grčki fudbaler Jorgos Katidis, koji je gol proslavio nacističkim pozdravom, isključen je iz svih reprezentativnih selekcija Grčke. Ipak, uz fudbalera AEK-a stao je njegov saigrač, tamnoputi Brazilac Rožer Guereiro koji smatra da je, i pored gluposti, Katidis dobar momak.
Grci su po kratkom postupku kaznili glupost mladog fudnalera AEK-a Jorgosa Katidisa koji je gol protiv Verije proslavio nacističkim pozdravom. Katidis je ekspresno isključen iz svih reprezentativnih selekcija Grčke a njegovo ime je stavljeno na stub srama.
Jorgos-Katidis.jpg
Rožer Guereiro (levo) brani Katidisa


Ipak, Katidisov njegov saigrač iz AEK-a, tamnoputi Brazilac Rožer Guereiro, koji se nalazio u blizini kada je Katidis nacističkim pozdravom proslavio pogodak, rekao je da veruje da nije postojala namera da se bilo ko uvredi.
„Tek nekoliko sati posle utakmice sam video da su mnogi burno reagovali. Bio sam na večerii nisam bio ni svestan koliko je to daleko otišlo. Onda sam saznao da mu na teret stavljaju propagiranje nacizma. Iskreno, nisam znao šta mu je značilo to dizanje ruke, nije ni on. Mlad je i ne verujem da je imao lošu nameru. Dobar je on momak", reao je Guereiro koji nosi kapitensku traku AEK-a.
„Svi smo dobri prijatelji, ako je Katidis rekao da nije imao nameru nikoga da uvredi onda ne treba sumnjati u tako nešto. Nismo pričali o tome, ali siguran sam da u tom trenutku nije bio svestan šta je učinio", dodao je Guereiro.

Sa Pinto menja Jankovića?


Rikardo Sa Pinto vrlo lako mogao bi da postane novi trener Crvene zvezde, a definitivna odluka znaće se posle sastanka Upravnog odbora kluba, koji je zakazan za 18 časova. Janković izgubio podršku Dragana Džajića, posle poraza crveno-belih u Nišu.
Posle još jednog neuspeha Crvene zvezde (poraz u Nišu 2:1), trener Aleksandar janković sve je bliži odlasku iz kluba sa Marakane. Novi šef stručnog štaba trebalo bi da bude Portugalac Rikardo Sa Pinto, a više će se znati posle sednice Upravnog odbora, koji je zakazan za 18 časova.
Sa-Pinto.jpg
Janković je "na ledu" još od kraja jesenjeg dela sezone, kada je zabeležio seriju negativnih rezultata. Ipak, Janković je imao podršku Dragana Džajića, prvog čoveka kluba, ali čini se da je i njegovo strpljenje na izmaku.
Večernje novosti prenele su informaciju da se Džajić neće ponovo založiti za Jankovića na sednici Upravnog odbora, a da je najbliži mestu novog trenera Rikardo Sa Pinto, koji je i na početku sezone bio "u opticaju" na predlog Zorana Stojadinovića.
Sa Pinto ima 40 godina, a posle završetka uspešne fudbalske karijere seo je na klupu Sportinga iz Lisabona. Za reprezentaciju Portugala odigrao je 45 mečeva i postigao devet golova.

Vanja Udovičić: Bazen veći problem od rivala


Kapiten vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić se nada da će njegova ekipa u prvom meču finala Kupa Evrope protiv Florencije zabeležiti pobedu i napraviti veliki korak prema osvajanju evropškog trofeja.
"Velika je čast igrati finale jednog velikog evropskog takmičenja, odgovornost je velika jer nas mnogi smatraju favoritima u ovom dvomeču. Idemo na pobedu koja nam je bila glavni cilj i pred početak sezone", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.
Radnicki-Florencija1.jpg
Detalj sa prvog meča
On očekuje mnogo težu utakmicu u revanšu kada Florencija gostuje u Kragujevcu.
"Kako god da odigramo prvi meč, odlučiće revanš. Drago mi je što će biti odigran u Kragujevcu i što je Srbija dobila priliku da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja. To će uticati na promociju vaterpola u regionu", rekao je Udovičić.
On kao najveću prednost protivnika istakao bazen, koji je veoma specifičan.
"Specifičost bazena u kojem igra Florencija, temperatura vode i vazduha na bazenu je visoka za vaterpolo prilike. Bazen je mračan, plafon nizak i stvara osećaj klaustrofobije. Najveći protivnik u tom meču biće nam toplota, jer je reč o gradskom bazenu predviđenom za rekreativce, a ne za sportiste", ocenio je Udovičić.
Prvotimac Kragujevčana Filip Filipović istakao je da je najbitnije da Kragujevčani nametnu svoj stil igre.
"Florensija je kvalitetna i mlada ekipa i neće imati pritisak jer smo mi proglašeni za favorita. Imamo zacrtani cilj, ali potrebno je mnogo napora i truda kako bi ga ostvarili", rekao je Filipović.
Pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da je ekipa pripremljena i da je dobro analizirala igru protivnika.
"Postoji pozitivna trema, što je normalno kada se dođe do finala. Iskusan smo tim, sastavljen od igrača koji su već igrali ovakve utakmice. Sve zavisi od nas, ako budemo odigrali na našem nivou, radovaćemo se na kraju", rekao je Jovović.
Prvi meč finala Evrokupa izmedju Florencije i Radničkog igra se u sredu od 20 sati u Firenci.

Vladimir Vujasinović: Nećemo da branimo prednost


Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da protiv Breše ne očekuje lak meč, ali da će ići na pobedu.
"Ne očekujemo da će biti lak meč kao u Beogradu, pošto je poznato da oni kod kuće igraju mnogo agresivnije, ali mi se pripremamo za to. Pripremamo se da pobedimo, da ne odemo u Italiju da branimo četiri gola prednosti. To nije ni mala, ali ni tako velika prednost", rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare u Beogradu.
Partizan-Radnicki2.jpg
Vaterpolisti Partizana u sredu od 19.30 igraju na gostovanju Breši, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. Crno-beli su u prvom meču, 10. marta u Beogradu, pobedili Brešu sa 9:5.
"Ako u utakmicu uđemo sa željom da sačuvamo četiri gola prednosti iz Beograda, izgubićemo šest. U prvoj utakmici smo sasvim zasluženo pobedili, s obzirom na nivo igre koji smo prikazali. Nismo to krunisali većom prednošću, iako smo u pojedinim trenucima mogli da dođemo do nje", istakao je Vujasinović.
"Ovo je prava šansa da jedan mlad tim u Breši pokaže da može do još boljeg rezultata", dodao je on.
Vaterpolista Partizana Miloš Ćuk rekao je da očekuje agresivniju igru Breše, ali da je njegov tim na to spreman.
"U Italiji očekujemo znatno agresivniju Brešu, onako kako su igrali u drugom poluvremenu u Beogradu, sa dosta čupanja i držanja. Mi smo se spremali za to i tamo ne idemo da branimo četiri gola prednosti, već da pobedimo. Ako budemo poštovali dogovor ne bi trebalo da bude problema", rekao je Ćuk.
Vaterpolista Partizana Dušan Mandić veruje da će crno-beli u Italiji pokazati koliko vrede.
"Fizički i psihički smo spremi za utakmicu i očekujem da će biti veoma jaka i teška. Pokazali smo u Beogradu koliko vredimo, a verujem da ćemo i u Italiji pokazati naš potencijal. Nećemo se obazirati na njihovu igru, gledaćemo samo sebe", rekao je Mandić.

U Zagreb po pobedu


Nikada ne idem na nerešeno, već samo na pobedu, izjavio Filip Đuričić i dodao da je tempirao formu za meč protiv Hrvatske. Nikola Đurđić utakmicu ocenjuje kao najveću u bliskoj istoriji reprezentacije Srbije. Ignjovski smatra da je ovaj duel gostovanje kao i svako drugo. Nastasić kaže da je najvažnije sačuvati smirenost i sačekati šansu.
Reprezentativci Srbije u dobrom raspoloženju dočekuju susret protiv Hrvatske u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u Brazilu. "Orlovi" su složni sa ocenom da je meč bitan, ali da je najvažnije sačuvati smirenost i sačekati šansu.
Nikola-Djurdjic---Grojte-Fi.jpg
"Mi mnogo više možemo da dobijemo nego da izgubimo, tri boda menjaju sve, okreću priču. Ovo je najveća utakmica u bliskoj istoriji reprezentacije Srbije i svi smo svesni toga. Ne bi bilo dobro da nema treme, samo tu tremu treba iskoristiti na pravi način", rekao je Đurđić novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.
Napadač Grojter Firta je prethodna dva dana imao problema sa petom, ali je, kako je rekao, "sada sve u redu" i da mu je to dobro došlo da se odmori.
Filip Đuričić kaže da je tempirao formu za meč protiv Hrvatske. Vezista Herenvena bio je dvostruki strelac za svoj tim, a u Zagrebu će, kao i uvek, ići na pobedu.
"Nikada nisam igrao na nerešeno, pa će tako biti i ovog puta. U Zagrebu idemo na pobedu!", rekao je u poslednjih nekoliko meseci i ponajbolji srpski igrač. 
Vezni fudbaler Aleksandar Ignjovski smatra da je duel sa Hrvatskom gostovanje kao i svako drugo.
"Nemamo čega da se plašimo i u svojim klubovima igramo pred punim tribinama. Ne opterećujem se protivnikom, bitno je da budem koncentrisan na svoju igru. Naš adut su želja za napredovanjem i postizanje rezultata", rekao je vezista Verdera iz Bremena.
Ignjovski je kao najopasnijeg igrača istakao napadača Bajerna iz Minhena Marija Mandžukića.
Matija Nastasić kaže da je za utakmicu sa Hrvatskom u Zagrebu najvažnije sačuvati smirenost i sačekati šansu.
Aleksandar-Ignjovski.jpg
"Najvažnije je da ostanemo mirni na Maksimiru, da ne obraćamo pažnju na stvari van terena. Pretpostavljam da će biti provokacija sa tribina, ali nadam se da im nećemo podleći. Imamo kvaliitet da napadnemo Hrvatsku, ali sve zavisi kako će se odvijati utakmica", rekao je Nastasić novinarima na okupljanju srpskog tima u Staroj Pazovi.
On je otkrio i da će saigrač iz Mančester Sitija Edin Džeko na utakmici Hrvatska - Srbija navijati za njega i Aleksandra Kolarova.
"Pričao sam sa Džekom o duelu Srbije i Hrvatske i rekao mi je da će navijati za nas u petak. ZNamo da i njih čeka važna utakmica sa Grčkom", istakao je Nastasić.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Štimac: Briga ili psihijatrija


"Ako treba da me zabrine forma Đuričića i Đorđevića, onda bi Mihajlović trebalo da završi na psihijatriji, zbog forme Mandžukića, Modrića, Srne, Olića...", na "duhovit" način odgovorio je Igor Štimac novinaru na pitanje o srpskom napadu.
Igor Štimac održao je danas konferenciju za novinare na kojoj se moglo čuti nekoliko zanimljivih zapažanja selektora reprezentacije Hrvatske.
Stimac.jpg
"Da li sam zabrinut zbog forme Đuričića i Đorđevića? Ako treba da me zabrine forma Đuričića i Đorđevića, onda bi Mihajlović trebalo da završi na psihijatriji, zbog forme Mandžukića, Modrića, Srne, Olića...", odgovorio je Štimac na pitanje srpskog novinara.
Hrvati "pucaju" od optimizma pred meč kvalifikacija sa Srbijom na Maksimiru, a kompletnoj euforiji pridružio se i selektor Štimac.
"Svi moji igrači odlično igraju u svojim klubovima i zbog toga sam neizmerno srećan. Srećan sam i zbog atmosfere, stvarno je sve na nivou. Uveren sam da ćemo biti pravi i da će ova ekipa rasti iz utakmice u utakmicu", rekao je između ostalog Štimac.

Stojković: Ne plašimo se!


Vladimir Stojković spreman za povratak među "orlove" i ne plaši se utakmice na Maksimiru. Golman Partizana ne opterećuje se pisanjima hrvaskih medija i koncentrisan je na dešavanja na terenu.
Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković ne plaši se atmosfere na Maksimiru i duela sa selekcijom Hrvatske, iako se radi, kako je istakao, o vrhunskoj ekipi.
Vladimir-Stojkovic-rep..jpg
"Utakmica je u petak i videćemo da li će Hrvati uspeti da pokažu onu što tvrde, da su za klasu bolja ekipa od nas. Što se tiče atmosfere u Maksimiru, ne mogu da spavam koliko sam uplašen... Šalim se naravno, nema straha. Činjenica je da ovaj meč nije kao ostali, da ima određenih tenzija, ali sve je to fudbal", rekao je Stojković novinarima u Sportskom centru FS u Staroj Pazovi na okupljanju državnog tima uoči mečeva sa Hrvatskom i Škotskom.
Stojković je dodao da ga ne dotiču komentari iz Hrvatske kako je on najslabija karika u srpskom timu.
"Ne treba da se bavimo sporednim stvarima koje nemaju veze sa terenom. Sve ćemo uraditi da pružimo maksimum i izvučemo pozitivan rezultat. Hrvatska je vrhunska reprezentacija, sa svih strana preti opasnost. Stvarno mislim da mogu da naprave dva odlična tima od igrača koje imaju", kazao je golman Srbije.
Defanzivac Hamburga Slobodan Rajković istakao je da mu je veoma drago zbog povratka u nacionalni tim.
"Teško mi je bilo dok sam bio odsutan, uvek je mnogo komplikovanije kad gledaš sa strane jer ne možeš da pomogneš. Bio sam u teškoj situaciji, i u klubu i ovde, ali neću sad da pričam o tome, važno je da sam opet tu. Ohrabruje me kako smo igrali prvo poluvreme protiv Belgije, kad god je teško mi umemo da odigramo dobro. Nedostaje nam iskustvo da u takvim utakmicama mi vodimo igru. Ovo je više od obične utakmice, a pobediće onaj ko se bolje izbori sa pritiskom", poručio je Rajković.
On je naglasio da su Hrvati dosta kvalitetniji na papiru, ali da Srbija ima kolektiv i da to ume da prenese na teren.
"Nisam puno pričao o ovom meču sa saigračem Milanom Badeljem, da ne bismo unosili dodatnu tenziju i peckanja", naveo je Rajković.
Vladimir-Stojkovic-rep....jpg
Centarfor nemačkog Grojter Firta Nikola Djurdjic rekao je da je duel sa Hrvatskom najvažniji meč u bližoj istoriji.
"Svi smo svesni značaja utakmice, a ukoliko ishod bude dobar može u potpunosti da promeni kvalifikacije, tri boda na Maksimiru mogu da promene sve. Možemo mnogo više da dobijemo, nego da izgubimo", poručio je Đurđić.
Prvotimac Verdera Aleksandar Ignjovski istakao je da srpski tim ide na pobedu u Zagrebu.
"Ne plašim se atmosfere, u Bundesligi stalno igram pred punim stadionima i protiv vrhunskih rivala. Kod Hrvata bih izdvojio Marija Mandžukića koji igra u životnoj formi, a tu je i iskusni Ivica Olić. Naš glavni aduti biće mladost, kao i želja da napredujemo i dođemo do uspeha u kvalifikacijama", zaključio je Ignjovski.
Na okupljanju srpskih fudbalera u Staroj Pazovi bio je i predsednik FS Tomislav Karadžić, koji je na taj način želeo da im pruži dodatnu podršku.
Srbija u petrak od 18 sati gostuje Hrvatskoj na Maksimiru, a četiri dana kasnije od 20.30 sati u Novom Sadu dočekuje Škotsku.

Hoćemo medalju na SP


Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da će njegove izabranice pokušati da u decembru na Svetskom prvenstvu u Beogradu odu korak dalje nego na Evropskom i osvoje medalju.
"Skupili smo se posle tri meseca sa željom da nastavimo tamo gde smo stali na Evropskom prvenstvu. Naš cilj je da u decembru osvojimo medalju, a da bismo to ostvarili moramo češće da se okupljamo i uigravamo. Ovo je početak priprema za to takmičenje i nadam se da ćemo ih dobro iskoristiti", rekao je Bošković na konferenciji za medije uoči prijateljskih utakmica sa Makedonijom u okviru EHF nedelje.
Srbija-Francuska01.jpg
Bošković je dodao da do medalje na prvenstvu sveta neće biti nimalo lako doći, jer posle odličnih igara na prvenstvu Evrope i plasmana u polufinale sada svi sa više respekta gledaju selekciju Srbije.
"Sada svi traže više od nas. Svesni smo da rezultati neće sami doći i da moramo mnogo više da radimo. Imamo zacrtani cilj, neće nam biti lako, ali sve što se nadje na tom putu moraćemo da predjemo", poručio je on.
Selektor je naglasio da će predstojeću nedelju iskoristiti za rad na taktici, jer su nacionalna prvenstva u toku i igračice su umorne.
Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Dragica Đurić navela je da od završetka šampionata Evrope svi imaju samo jedan cilj - medalju na Svetskom prvenstvu.
"Od onog trenutka kada se završilo EP, ljudi iz RS-a imaju samo jednu stvar na umu, a to je kako da u decembru osvojimo medalju. Sve što ćemo raditi u narednom periodu vezano je za taj cil. Moto koji će nas voditi je red, rad i disciplina", istakla je Đurićeva.
Jedna od najboljih srpskih rukometašica Sanja Damnjanović istakla je da će mečevi sa Makedonijom biti odličan test za tim.
rukometasice-Srbije-radost.jpg
"Lepa sećanja me vežu za Evropsko prvenstvo, ali i žal što nismo uzeli medalju. Ko zna zašto je to dobro? Sreća pa ćemo biti domaćini i Svetskog šampionata. Svaka utakmica nam znači, imamo više vremena u odnosu na ostale reprezentacije, jer ne igramo kvalifikacije i trudićemo se da to na najbolji način iskoristimo", istakla je Damnjanovićeva.
Srbija će protiv Makedonije igrati u Kragujevcu 21. i 23. marta.

Rafa Nadal, nestvarno!


Španski teniser Rafael Nadal najavio je posle spektakularnog povratka u vrhunsku formu i pobede u Indijan Velsu da neće učestvovati na ATP turniru u Majamiju.
"Na žalost, neću igrati u Majamiju jer su mi lekari savetovali da mi je neophodan odmor", rekao je Nadal za špansku televiziju posle pobede nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom.
Rafael-Nadal.jpg
Bivši prvi teniser sveta čestitao je Del Potru na prikazanoj igri.
"Sve čestitke Del Potru na ovakvom sjajnom početku godine. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Nadal koji je u Indijan Velsu zabeležio prvu veliku pobedu od povratka na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena.
Nadal je naglasio da mu je ovo "jedna od najemotivnijih pobeda u karijeri".
"Ovo mi je jedna od najemotivnijih pobeda, Osećao sam se ovde kao kod kuće. Ovo je bila nezaboravna nedelja", rekao je Nadal.
On je naglasio da praktično do pred turnir nije ni znao da li će zbog problema sa kolenom moći da igra.
"Nisam verovao da ću moći da stignem dovde. Da mi je neko pre samo tri nedelje rekao da ću uspeti da osvojim trofej, rekao bih mu da je lud. Presrećan sam", rekao je Nadal.

Novak siguran


Prvi teniser sveta Novak Đoković i ove nedelje je ubedljivo prvi na listi najuspešnijih igrača sveta sa 13.280 bodova.
Prvi reket Srbije je povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji sada ima 8.715 poena, dok je treći sa 8.350 bodova Britanac Endi Marej.
Novak-s6.jpg
Španac Rafael Nadal popravio je plasman za jedno mesto zahvaljujući pobedi u finalu Indijan Velsa i sada je četvrti sa 6.745 poena.
Drugi reket Srbije Janko Tipsarević i dalje je deveti sa 3.090 bodova, dok je Viktor Troicki sa 925 poena zadržao 44. poziciju.
Dušan Lajović je pao za dva mesta i trenutno je 154. sa 350 bodova, a Boris Pašanski je napredovao za četiri pozicije i 164. je sa 320 poena.
Poredak prvih 20 tenisera na ATP listi:
1.(1) Novak Đoković (Srbija) - 13.280 bodova
2.(2) Rodžer Federer (Švajcarska) - 8.715
3.(3) Endi Marej (V. Britanija) - 8.350
4. (5) Rafael Nadal (Španija) - 6,745
5. (4) David Ferer (Španija) - 6.630
6. (6) Tomaš Berdih (Češka) - 5.010
7. (7) Huan Martin del Potro (Argentina) - 4.830
8. (8) Žo Vilfred Conga (Francuska) - 3.750
9. (9) Janko Tipsarević (Srbija) - 3.090
10. (10) Rišar Gaske (Francuska) - 2.960
11. (12) Marin Čilić (Hrvatska) - 2.570
12. (11) Nikolas Almagro (Španija) - 2.435
13. (13) Žil Simon (Francuska) - (2.300)
14. (14) Huan Monako (Argentina) - 2.185
15. (16) Kei Nišikori (Japan) - 2.135
16. (17) Miloš Raonić (Kanada) - 2.095
17. (18) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - 1.960
18. (19) Tomi Has (Nemačka) -1.925
19. (20) Andreas Sepi (Italija) -1.785
20. (23) Sem Kveri (SAD) -1.760

Novak siguran


Prvi teniser sveta Novak Đoković i ove nedelje je ubedljivo prvi na listi najuspešnijih igrača sveta sa 13.280 bodova.
Prvi reket Srbije je povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji sada ima 8.715 poena, dok je treći sa 8.350 bodova Britanac Endi Marej.
Novak-s6.jpg
Španac Rafael Nadal popravio je plasman za jedno mesto zahvaljujući pobedi u finalu Indijan Velsa i sada je četvrti sa 6.745 poena.
Drugi reket Srbije Janko Tipsarević i dalje je deveti sa 3.090 bodova, dok je Viktor Troicki sa 925 poena zadržao 44. poziciju.
Dušan Lajović je pao za dva mesta i trenutno je 154. sa 350 bodova, a Boris Pašanski je napredovao za četiri pozicije i 164. je sa 320 poena.
Poredak prvih 20 tenisera na ATP listi:
1.(1) Novak Đoković (Srbija) - 13.280 bodova
2.(2) Rodžer Federer (Švajcarska) - 8.715
3.(3) Endi Marej (V. Britanija) - 8.350
4. (5) Rafael Nadal (Španija) - 6,745
5. (4) David Ferer (Španija) - 6.630
6. (6) Tomaš Berdih (Češka) - 5.010
7. (7) Huan Martin del Potro (Argentina) - 4.830
8. (8) Žo Vilfred Conga (Francuska) - 3.750
9. (9) Janko Tipsarević (Srbija) - 3.090
10. (10) Rišar Gaske (Francuska) - 2.960
11. (12) Marin Čilić (Hrvatska) - 2.570
12. (11) Nikolas Almagro (Španija) - 2.435
13. (13) Žil Simon (Francuska) - (2.300)
14. (14) Huan Monako (Argentina) - 2.185
15. (16) Kei Nišikori (Japan) - 2.135
16. (17) Miloš Raonić (Kanada) - 2.095
17. (18) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - 1.960
18. (19) Tomi Has (Nemačka) -1.925
19. (20) Andreas Sepi (Italija) -1.785
20. (23) Sem Kveri (SAD) -1.760

Novak siguran


Prvi teniser sveta Novak Đoković i ove nedelje je ubedljivo prvi na listi najuspešnijih igrača sveta sa 13.280 bodova.
Prvi reket Srbije je povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji sada ima 8.715 poena, dok je treći sa 8.350 bodova Britanac Endi Marej.
Novak-s6.jpg
Španac Rafael Nadal popravio je plasman za jedno mesto zahvaljujući pobedi u finalu Indijan Velsa i sada je četvrti sa 6.745 poena.
Drugi reket Srbije Janko Tipsarević i dalje je deveti sa 3.090 bodova, dok je Viktor Troicki sa 925 poena zadržao 44. poziciju.
Dušan Lajović je pao za dva mesta i trenutno je 154. sa 350 bodova, a Boris Pašanski je napredovao za četiri pozicije i 164. je sa 320 poena.
Poredak prvih 20 tenisera na ATP listi:
1.(1) Novak Đoković (Srbija) - 13.280 bodova
2.(2) Rodžer Federer (Švajcarska) - 8.715
3.(3) Endi Marej (V. Britanija) - 8.350
4. (5) Rafael Nadal (Španija) - 6,745
5. (4) David Ferer (Španija) - 6.630
6. (6) Tomaš Berdih (Češka) - 5.010
7. (7) Huan Martin del Potro (Argentina) - 4.830
8. (8) Žo Vilfred Conga (Francuska) - 3.750
9. (9) Janko Tipsarević (Srbija) - 3.090
10. (10) Rišar Gaske (Francuska) - 2.960
11. (12) Marin Čilić (Hrvatska) - 2.570
12. (11) Nikolas Almagro (Španija) - 2.435
13. (13) Žil Simon (Francuska) - (2.300)
14. (14) Huan Monako (Argentina) - 2.185
15. (16) Kei Nišikori (Japan) - 2.135
16. (17) Miloš Raonić (Kanada) - 2.095
17. (18) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - 1.960
18. (19) Tomi Has (Nemačka) -1.925
19. (20) Andreas Sepi (Italija) -1.785
20. (23) Sem Kveri (SAD) -1.760

WTA - Devojke pokvarile plasman


Srpska teniserka Ana Ivanović na najnovijoj listi zauzima 17. mesto, dok je Jelena Janković sada 24. teniserka sveta.
Ivanovićeva je posle lošeg rezultata u Indijan Velsu i poraza u trećem kolu od Nemice Mone Bartel (1:2) pala na 17. mesto sa 2.466 bodova.
Ana-i-Jelena-1.jpg
I Jankovićeva je slabo igrala u Indijan Velsu, posle poraza u drugom kolu od Ruskinje Svetlane Kuznjecove (1:2), "pala" je sa 23. na 24. mesto i sada ima 1.670 bodova.
Bojana Jovanovski je za jednu poziciju pokvarila plasman i nalazi se na 41. mestu sa 1.295 bodova, Vesna Dolonc "skočila" je za četiri mesta i zauzima 96. sa 712 bodova, dok je Aleksandra Krunić napredovala za 15 mesta i nalazi se na 155. sa 432 boda.
Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams, dok je Ruskinja Marija Šarapova posle osvajanje turnira u Indijan Velsu preuzela drugo mesto od Beloruskinje Viktorije Azarenke. Šarapova je u finalu pobedila Karolinu Voznijacki sa 6:2, 6:2.
Italijanka Sara Erani zamenila se na sedmom mestu sa Čehinjom Petrom Kvitovom, dok je Karolina Voznijacki iz Danske preuzela deveto mesto od Australijanke Samante Stosur.
VTA lista:
1. Serena Vilijams (SAD) 10.365
2. Marija Šarapova (Rusija) 10.015
3. Viktorija Azarenka (Belorusija) 9.575
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 7.395
5. Li Na (Kina) 5.880
6. Anđelika Kerber (Nemačka) 5.400
7. Sara Erani (Italija) 5.160
8. Petra Kvitova (Češka) 5.150
9. Karolina Voznijacki (Danska) 4.130
10. Samanta Stosur (Australija) 4.005
=========================================================
17. Ana Ivanović (Srbija) 2.466
=========================================================
24. Jelena Janković (Srbija) 1.670
=========================================================
41. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.295
=========================================================
96. Vesna Dolonc (Srbija) 712

Zvezda vratila Brauna


Američki košarkaš Elton Braun vraćen je u ekipu Crvene zvezde, konkurisaće za mesto u timu i nije više na transfer listi, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana. Sa Braunom i njegovim menadžerom održani su sastanci sinoć i jutros i posle konsultacija stručnog štaba i najužeg rukovodstva doneta je odluka da se Braun ponovo priključi ekipi, navodi se na klupskom sajtu.
"Pred nama je izuzetno važan period, odlučujući za plasman Crvene zvezde u Evroligu. To je naš glavni cilj i tome smo sve podredili.
Elton-Braun-2.jpg
Kako bismo to ostvarili potrebne su nam sve raspoložive snage i to je bila glavna stvar kojom smo se rukovodili kada smo donosili odluku o vraćanju Brauna u ekipu", rekao je sportski direktor Zvezde Davor Ristović.
Ristović je rekao da niko ne može da bude iznad kluba i da je Braun naučio tu lekciju.
"Zaista mislim da se Braun iskreno pokajao. To smo mogli da zaključimo u njegovim nastupima u medijima, ali i u direktnom kontaktu. Mislim da je i njemu jasno da u našem sistemu niko ne može da bude iznad Crvene zvezde", rekao je on.
"Siguran sam da je tu lekciju naučio i da će biti u službi tima.
Elton-Braun.jpg
Braun je vraćen u ekipu, a za mesto među 12 i minutažu na utakmicama moraće da se izbori vrednim radom i zalaganjem", dodao je Ristović.
Braun je u februaru stavljen na transfer listu, a predsednik Zvezde Nebojša Čović rekao je da je to učinjeno zato što je košarkaš odbio da putuje na utakmicu sa Galatasarajem u Evrokupu jer mu je plata kasnila devet dana.
Američki košarkaš juče je rekao da mu je žao zbog svega što se desilo, izvinio se upravi i rekao da želi da igra za Zvezdu i da zato nije odlazio iz Beograda.

Rekordna serija Majamija


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Majami je savladao Toronto sa 108:91 i ostvario 22. uzastopni trijumf kojim se izjednačio sa Hjustonom na 2. mestu timova sa najdužim nizom vezanih pobeda u jednom šampionatu.Golden Stejt,Oklahoma i Atlanta slavili kao gostujuće ekipe.
Rekord Lige drže i dalje Lejkersi koji su u sezoni 1971/72 "vezali" čak 33 pobede i za sada taj rekord nije ugrožen. Nastave li, međutim, Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Kris Boš, Rej Alen i ostali da "voze" u ovom ritmu, nije isključeno da serija Majamija, koja je počela upravo u Torontu još 3. februara, potraje do novog rekorda.
NBA-Majami-1.jpg
Pomenuti kvartet bio je najzaslužniji i za pobedu u Torontu, 51. u tekućem šampionatu. Vejd je postigao 24 poena, uz devet asistencija. Džejms je čak 32. put ove sezone ostvario dvocifren učinak u dve kategorije (22 koša i 12 skokova), čemu je dodao i osam asistencija dok su Alen i Boš utakmicu završili sa 20, odnosno 18 poena.
U poraženom Reptorsima istakao se Rudi Gaj sa 27 koševa i osam skokova.
NBA-Majami-2.jpg
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Sakramento sa 113:102 i ostvarili šestu pobedu u poslednjih sedam utakmica. Lejkersi su igrali sa samo sedam igrača, a najbolji su bili Antoan Džejmison sa 27 i Meta Vorld Pis sa 22 poena.
U ekipi iz Los Anđelesa nije bilo Kobija Brajanta zbog povrede zgloba i to je bila prva utakmica koju je propustio ove sezone.
Ajzeja Tomas postigao je 26, a Patrik Peterson 22 za Sakramento, koji je od 13 utakmica na gostovanjima izgubio 12. U ekipi Kingsa nije bilo Demarkusa Kozinsa zbog povrede.
NBA-Atlanta-1.jpg
Košarkaši Milvokija pobedili su Orlando sa 115:109 i prekinuli niz od tri poraza. Monta Elis bio je najbolji u pobedničkom timu sa 39 poena, od kojih je 25 postigao u četvrtoj četvrtini. Ersan Iljasova dodao je 20 poena uz 11 skokova, a Brendon Dženings 15 poena i 14 asistencija.
U ekipi Orlanda, koja je izgubila sedam od poslednjih devet utakmica, Aron Aflalo postigao je 24 poena, a "ruki" Moris Harkls 23.
Košarkaši Minesote pobedili su Nju Orleans sa 97:95. Najefikasniji u ekipi Minesote bio je Derik Vilijams sa 28 poena, a Riki Rubio dodao je 16, uz šest asistencija. Pobedu domaćem timu doneli su Nikola Peković i Andrej Kirilenko.
NBA-Dalas-Oklahoma.jpg
Bivši centar Partizana pogodio je dva slobodna bacanja čime je Minesota povela, a 4,6 sekunde pre kraja Kirilenko je blokirao šut Erika Gordona.
U ekipi Hornetsa Grejvis Velaskes postigao je 24 poena, a Robin Lopes 20, uz 11 skokova.
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Njujork sa 93:80 i ostvarili prvu pobedu nad Niksima na svom terenu od februara 2009. godine.
NBA-Dalas-Oklahoma-1.jpg
Golden Stejt pobedio je Hjuston sa 108:78, Oklahoma je bila bolja od Dalasa sa 107:101, dok je Atlanta pobedila Nju Džersi sa 105:93 i zabeležila treći uzastopni trijumf.
Rezultati:
Toronto - Majami 91:108
Milvoki - Orlando 115:109
L.A. Klipers - Njujork 93:80
Hjuston - Golden Stejt 78:108
Minesota - Nju Orleans 97:95
Dalas - Oklahoma 101:107
Bruklin - Atlanta 93:105 i
L.A. Lejkers - Sakramento 113:102

Mamic: Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo...


Izvršni predsednik zagrebačkog "Dinama" Zdravko Mamić uputio je u intervjuu današnjem "Informeru" izvinjenje svim Srbima koje je uvredio svojim izjavama o ministru nauke, prosvete i sporta Srbinu Željku Jovanoviću. Mamić je čak rekao da je njegov čin apsolutno za osudu.
Mamić je u petak bio priveden u policiju, jer je u radio emisiji izvređao na nacionalnoj osnovi ministra nauke, prosvete i sporta Željka Jovanovića, rekavši i da "Srbin ne može da vodi najvažniji resor u hrvatskoj vladi".
Mamic-1.jpg
"Želim da se izvinim Srbima i da objasnim da nisam hteo da vređam srpski narod.Izuzetno poštujem vaše ljude... Cenim Srbe i izvinjavam se svima koji su se možda pronašli u mojim rečima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cela hrvatska vlada zajedno... Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro", poručio je Mamić.
On je rekao da je njegov čin apsolutno za osudu.
Mamic.jpg
"To što sam izgovorio nije primereno i takvim rečima nema mesta u civilizovanoj komunikaciji", kazao je Mamić, istakavši da vlast nije ni prstom mrdnula kada su ga navijači oslovljavali sa "Mamiću, četniče".
Mamić smatra da će buduća utakmica reprezentacija Hrvatske i Srbije u Zagrebu proteći mirno.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger