Headlines News :

Murinjo:"Mitrović ima sve da bude evropska zvezda"

Written By maxtv on субота, 7. септембар 2013. | 23:58

Spekulisalo se da je došao da gleda Nemanju Matića i Lazara Markovića, a Žozea Murinja je u Beogradu oduševio Aleksandar Mitrović.

Momak koji je pre desetak dana prešao iz Partizana u Anderleht doneo je Srbiji bod protiv Hrvatske (1:1), ali Portugalca nije impresionirao samo gol.

"Mitrović je bio najbolji igrač na terenu. Uspevao je da zadrži loptu i to je bilo ključno. Taj momak ima sve da bude evropska zvezda", nahvalio je menadžer Čelsija 18-godišnjeg napadača.

Murinjo je tokom leta imao velikih problema da dovede vrhunskog napadača, na kraju je u tim stigao veteran Samjuel Eto.

Nema sumnje da će Portugalac u narednom periodu pomno pratiti igre Mitrovića u Anderlehtu, i možda ga veoma brzo dovesti na "Stamford Bridž".

Košarkaši Zvezde "razbili" Tamiš

Košarkaši Crvene zvezde Telekom deklasirali su u Pančevu domaći Tamiš 78:43 (18:7, 15:13, 19:14, 26:9), ostvarivši petu pobedu u nizu tokom pripremnog perioda.

Najbolju partiju u 'crveno-belom' taboru pružio je centarski tandem Ristić – Marjanović. Dušan Ristić postigao je 13, a Boban Marjanović 12 poena.

Dvocifren učinak imao je još Blejk Šilb sa 10 poena, a Dejana Radonjića bi posebno trebalo da raduje odlična igra odbrane.

Simonović je postigao 9, Mitrović 8, Gudurić i Savović po 7, Rebić 5, Đukanović 2, a Aleksandar Cvetković se nije upisao u strelce.

Zbog lakših povreda duel u Pančevu preskočili su Branko Lazić i DeMarkus Nelson. Trener Dejan Radonjić nije želeo da rizikuje i da ih izlaže dodatnom naporu, a oni će već u ponedeljak ponovo biti spremni za parket.

Meč između Tamiša i Crvene zvezde Telekom imao je humanitarni karakter pošto je sav prihod od prodaje ulaznica namenjen petogodišnjem Vladimiru Đorđeviću za lečenje u Rusiji.

Eurobasket: Slovenija i Grčka bez poraza

Slovenija savladala Gruziju u neizvesnom meču (72:68), dok je Grčka više nego ubedljivo savladala Tursku sa 84:61. Obe reprezentacije još nisu osetile gorčinu poraza na Evrobasketu.

Košarkaška reprezentacija Slovenije zadržala je maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu na domaćem parketu, pošto je u trećem kolu C grupe u Celju savladala Gruziju za 72:68.

Domen Lorbek predvodio je Slovence sa 18 poena, a Zoran Dragič dodao je na to još 12 poena. Upravo je Dragič na dodavanje svog brata postigao odlulujuće poene na meču i tako ekipi Božidara Maljkovića doneo i treću pobedu na šampionatu.

U utakmici D grupe selekcija Grčke pobedila je reprezentaciju Turske sa 84:61 u Kopru.

Turska je tako nastavila sa katastrofalnim rezultatima na ovom šampionatu, dok je Grčka zadržala oreol nepobedivosti na Evrobasketu u Sloveniji.

Janis Burusis bio je najbolji strelac Grčke sa 21 poenom, dok je Ersan Iljasova postigao 13 poena za Tursku.

US Open: Nole u finalu

Novak Đoković igraće u finalu Ju-Es opena, četvrtu godinu uzastopno, pošto je u maratonskom meču savladao Stanislasa Vavrinku sa 3:2. Đokoviću će u finalu, u ponedeljak, rival biti Rafa Nadal. Istovremeno, Đoković zadržao prvo mesto na ATP listi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se večeras u finale Ju-Es opena u Njujorku, pošto je u polufinalu, posle velike borbe, savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3, 6:4. Tok meča možete pogledati ovde.

Meč je trajao četiri sata i 10 minuta, a obojica tenisera uložila su poslednje atome snage kako bi stigli do trijumfa i ujedno publici na Flešing Medouzu priredili pravi spektakl.

Đoković će u ponedeljak imati priliku da dođe do svog drugog trofeja na Ju-Es openu u petom finalu, a za pehar će igrati protiv boljeg iz duela Španca Rafaela Nadala i Francuza Rišara Gaskea.

Srpskom teniseru ovo je bila 13. pobeda na Vavrinkom u 15. međusobnom duelu.

Đoković je loše počeo meč, ali kako je duel odmicao, tako je, korak po korak, dolazio do svoje igre. Švajcarski teniser naterao ga je da izvuče maksimum svojih trenutnih mogućnosti kako bi zabeležio pobedu.

Ključni trenutak još jednog maratonskog meča koji će se pamtiti desio se sredinom petog seta, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 3:2.

Posle toga, Đoković je, manje-više, sigurnom igrom sačuvao teško stečeno vođstvo i odbio sve napade švajcarskog tenisera.

Plasmanom u finale poslednjeg gren slem turnira u sezoni Đoković je sačuvao i prvo mesto na ATP rang listi.

Finalni meč Ju-Es opena igra se u ponedeljak od 23 sata po srednjeevropskom vremenu.

Đoković: Svaka čast Vavrinki, pružio sam najviše kad se meč lomio

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je do pobede u polufinalu Ju-Es opena nad Stanislasom Vavrinkom došao jer je odigrao najbolje u najvažnijim trenucima.

"Drago mi je što sam pružio najviše onda kada se meč lomio i kada je to bilo najpotrebnije. Svi su pomislili ko osvoji onaj gem na početku petog seta da će trijumfovati, pa sam zato morao još jače da se borim za pobedu", rekao je Đoković odmah posle meča.

Srpski teniser do trijumfa nad Švajcarcem došao je posle pet setova i meča koji je trajao četiri sata i 10 minuta.

"Stvarno, svaka čast Vavrinki, borio se do kraja. Sten je bio veoma agresivan i morao sam da izdržim sve njegove napade . Na kraju sam srećan zbog pobede", dodao je srpski teniser.

Kvalifikacije za SP: Remi Izraela i Azerbejdžana

Fudbaleri Izraela i Azerbejdžana igrali su 1:1, u kvalifikacionom meču grupe F za plasman na Svetsko prvenstvo.

Azeri su neočekivano poveli u Ramat Ganu golom Amirkulijeva u 61. minutu, da bi bod domaćinu doneo Alberman 15-ak minuta pre kraja.

Domaćin je dominirao, ali je nije uspeo da stigne do tri boda, a kiks Izraela ide na ruku Rusiji koja ima tri boda prednosti i tri meča do kraja kvalifikacija.

Lider grupe je Portugal koji ima bod više od Rusije, ali i utakmicu više.

SEHA liga: Vojvodina bolja od Partizana

Rukometaši Vojvodine pobedili su najvećeg konkurenta Partizan drugi put u tri dana, ovaj put u regionalnoj SEHA ligi.

Novosađani su slavili 25:23 (14:11) na Banjici, u prvom kolu regionalnog takmičenja.

Pre tri dana aktuelni šampion je bio bolji od mladog beogradskog sastava i u Superkupu Srbije sa 26:22.

Pobedu u premijernom kolu ostvario je i crnogorski predstavnik Lovćen koji je sa 33:26 nadigrao Borac u Banjaluci.

Kasnije je na programu veliki makedonski derbi, Metalurg dočekuje Vardar u 'ratu' Skoplja.

Eurobasket: Italijani maksimalni , Hrvati teško do pobede protiv Poljaka

Hrvatska u neizvesnom finišu savladala Poljsku (74:70), dok su Italijani protiv Finske (62:44) zadržali maksimalan učinak u dosadašnjem toku evropskog šampionata.

Košarkaške reprezentacije Hrvatske i Italije zabeležile su pobede u utakmicama trećeg kola prve faze na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Selekcija Hrvatske je u meču C grupe u Celju savladala reprezentaciju Poljske sa 74:70 (24:12, 17:20, 21:17, 12:21).

Bojan Bogdanović predvodio je Hrvatsku sa 23 poena, dok je jedan manje za Poljsku ubacio Mihal Ignerski.

Reprezentaciji Hrvatske to je druga pobeda na šampionatu, dok je Poljska zabeležila treći poraz.

Selekcija Italije ubedljivo je pobedila Finsku sa 62:44 (14:17, 17:9, 15:8, 16:10) u Kopru u D grupi.

Luiđi Datome bio je jedini dvocifeni košarkaš u selekciji Italije sa 10 poena, a najefikasniji kod Finaca bio je Sasu Salin sa osam poena.

Italijanski košarkaši tako su zadržali maksimalan učinak na EP, dok je Finska upisala prvi poraz.

Odbojkašice ubedljive protiv Češke 3-0

Odbojkašice Srbije zabreležile prvu pobedu na Evropskom prvenstvu,pošto su sa 3:0 bile bolje od reprezentacije Češke. Naredni meč izabranice Zorana Terzića igraju u nedelju protiv Poljske.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je danas prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i Nemačkoj, pošto je u utakmici drugog kola Grupe D pobedila Češku sa 3:0 (25:21, 26:24, 25:23).

Srpkinje do pobede nad Češkom došle za 78 minuta igre, najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jovana Brakočević sa 25 poena, dok je Nataša Krsmanović upisala 13. Kod Čehinja istakla se Aneta Havlickova sa 23 poena.

Srbija je tako ovim trijumfom izbila, makar do večeras, na prvo mesto u grupi sa četiri boda iz dve utakmice, pošto su u jučerašnjem meču poražene od Bugarske sa 3:2.

Srpske odbojkašice sutra će se u 18.00 sati u poslednjem meču Grupe D sastati sa Poljskom.

Kasnije večeras u preostalom meču Grupe D sastaće se Bugarska i Poljska.

Evrobasket: Španci ubedljivi , Rusi sve dalje od druge faze

Španija savladala Češku sa 60:39, Veseli i drugari u poslednjoj četvrtini postigli samo dva poena. Švedska nanela i treći poraz Rusiji, veoma ubedljiv - 81:62.

Košarkaši Španije ubedljivo su danas savladali reprezentaciju Češke, dok je Švedska nanela Rusiji novi, treći poraz na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Španija je u trećem kolu Grupe C u Celju pobedla Češku sa 60:39. Aktuelni šampion Evrope dominirao je tokom celog meča, a koliko su Česi danas loše odigrali najbolje pokazuje činjenica da su u poslednjoj četvrtini postigli samo dva poena.

Najbolji u redovima Španije bio je Rudi Fernandez sa 14 poena i osam skokova, dok je Riki Rubio ubacio 10 poena. U reprezentaciji Češke nijedan košarkaš nije imao dvocifren učinak, a najviše, po sedam poena, postigli su Jan Veseli i Pavel Pumprla.

Španiji je ovo druga pobeda na Šampionatu, uz jedan poraz, dok je Češka zabeležila svoj drugi poraz.

Košarkaši Švedske su u Grupi D pobedili Rusiju sa 81:62 i tako im naneli i treći poraz u Sloveniji.

Najefikasniji u ekipi Švedske, koja je došla do prvog trijumfa, bio je Jonas Jerebko sa 22 poena, a zabeležio je i 13 skokova, dok je kod Rusa bolji od ostalih bio Aleksej Šved sa 15 poena.

F1: Fretel osvojio pol poziciju

Branilac titule Sebastijan Fetel startovaće sa pol pozicije na 12. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Italije.

Vozač Red Bula je do četvrte najbolje startne pozicije ove sezone, a 40. u karijeri, došao sjajnim krugom od 1:23.755 minuta na legendarnoj „Monci“.

Uz Fetela u prvom redu na startu trke, u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, naći će se njegov timski kolega Mark Veber, dok će treći biti Niko Hilkenberg u Zauberu.

Mladi Nemac je tokom kvalifikacija samo nastavio tamo gde je stao na slobodnim treninzima. Gotovo nijednog trenutka nije postojala dilema ko će se naći na pol poziciji, a Fetel je na taj način prekinuo niz Luisa Hamiltona, koji je na prethodne četiri trke bio najbolji u kvalifikacijama. Na kraju, aktuelni šampion je svog timskog kolegu pobedio za dve desetinke.

Hilkenberg je napravio najveće iznenađenje u kvalifikacijama i to pošto je bio samo tri desetinke iza Fetela. Četvrti na startu biće Felipe Masa u Ferariju, ispred svog timskog kolege Fernanda Alonsa, vozača Mercedesa Nika Rozberga i Danijela Rikarda u bolidu ekipe Toro Roso. Prvu desetoricu kompletiraće dvojac Meklarena Serhio Peres i Dženson Baton, odnosno drugi vozač ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj.

Poslednji deo kvalifikacija obeležila je i reakcija Alonsa, koji je preko radija na italijanskom izneo niz uvreda na račun tima. Takođe je poručio da su mu upropastili kvalifikacije time što su mu poručili da mora da propusti Masu. Po završetku kvalifikacija, promenio je priču i rekao da je tim odradio odličan posao i čak pohvalio taktiku.

Prvi deo kvalifikacija protekao je, kao i u većini slučajeva ove sezone, bez iznenađenja. Kvalifikacije su tada bile gotove za vozače Katerhema i Marusje i Estebana Gutijeresa u Zauberu i vozača Vilijamsa Valterija Botasa. Gutijeres će zauzeti 17. mesto na startu, ispred Botasa, Gida van der Gardea, Šarla Pika, Žila Bjankija i Maksa Čiltona.

U drugom delu stvari su se značajno promenile, a eliminisani i konkurenti za titulu Kimi Raikonen i Luis Hamilton. Raikonen je imao 11. vreme, ispred Hamiltona, koji je po svom priznanju loše vozio i zasluženo tada završio kvalifikacije. Iza njega sledili su Roman Grožan u durgom Lotusu, vozač Fors Indije Adrijan Zutil, Pastor Maldonado u Vilijamsu i drugi vozač Fors Indije Pol di Resta.

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Italije:
1. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul 1:23.755
2. Mark Veber (Australija) Red Bul 1:23.988
3. Niko Hilkenberg (Nemačka) Zauber 1:24.065
4. Felipe Masa (Brazil) Ferari 1:24.132
5. Fernando Alonso (Španija) Ferari 1:24.142
6. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes 1:24.192
7. Danijel Rikardo (Australija) Toro Roso 1:24.209
8. Serhio Peres (Meksiko) Meklaren 1:24.502
9. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren 1:24.515
10. Žan-Erik Vernj (Francuska) Toro Roso 1:28.050
...
11. Kimi Raikonen (Finska) Lotus 1:24.610
12. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:24.803
13. Roman Grožan (Francuska) Lotus 1:24.848
14. Adrijan Zutil (Nemačka) Fors Indija 1:24.932
15. Pastor Maldonado (Venecuela) Vilijams 1:25.011
16. Pol di Resta (Velika Britanija) Fors Indija 1:25.077
...
17. Esteban Gutijeres (Meksiko) Zauber 1:25.226
18. Valteri Botas (Finska) Vilijams 1:25.291
19. Gido van der Garde (Holandija) Katerhem 1:26.406
20. Šarl Pik (Francuska) Katerhem 1:26.563
21. Žil Bjanki (Francuska) Marusja 1:27.085
22. Maks Čilton (Velika Britanija) Marusja 1:27.480 

Subotić bez reprezentativnih obaveza do kraja kvalifikacionog ciklusa

Odbrambeni fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić odlučio je da do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa ne igra za reprezentaciju Srbije.

Subotić je odluku da napusti ’orlove’ saopštio selektoru Siniši Mihajloviću posle utakmice sa Hrvatskom, a kao razlog je naveo želju da individualno napreduje.

„Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da u narednom periodu posvetim se individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem sa Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i u ovom trenutku, posle razgovora sa trenerom Jirgenom Klopom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora za razumevanje i zahvalan sam mu na podršci“, rekao je Subotić.

Subotić je pojasnio da nije sebi tako zatvorio vrata reprezentacije, već da će se u narednom ciklusu sa zadovoljstvom odazvati da bude među ’orlovima’.

„Ova odluka važi za period do kraja 2013, verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Sa izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko to selektor bude želeo, biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako za pripremne utakmice, tako i za novi kvalifikacioni ciklus. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe“, naglasio je Subotić.

Sam Mihajlović je istakao da je iznenađen Subotićevom odlukom, ali da je prihvatam.

„Neven mi je rekao da želi da se koncentriše na igranje u klubu i da neće odgovarati na pozive u reprezentaciju do kraja ciklusa. Što se tiče narednog ciklusa, to će biti posebna priča, pa ćemo videti. Nije bilo nikakvih nagoveštaja za ovako nešto. Znam da će svi mene kriviti, kao što je ranije bilo u nekim situacijama, ali nije bilo nikakvih konflikata. Ne znam šta je problem, pre nije igrao, sada igra, možda je to u pitanju“, rekao je Mihajlović.

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je i formalno bez šansi da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu posle remija sa Hrvatskom rezultatom 1:1 na stadionu Crvene zvezde u petak uveče.

Kvalifikacije za SP: Meksiko poklekao u Hondurasu

Porazom od Hondurasa sa 2:1 u Meksiko Sitiju, reprezentacija Meksika dovela je u pitanje svoje učešće na Svetskom prvenstvu sledeće godine.

Meksiko je poveo u šetom minutu golom Peralta, Bengtsomn je izjednačio u 64. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Kostli postavio konačan rezultat i doneo trijumf Hondurasu.

U kvalifikacijama KONKAKAF Zone (Srednja i Severna Amerika), tri kola pre kraja, Meksiko zauzima tek četvrto mesto.

Tri prvoplasirane reprezentacije iz tih kvalifikacija stećiće direktno pravo učešća na predstojećem Mondijalu, dok će četvrtoplasirana igrati u baražu sa šampionom Okeanije, a to je Novi Zeland.

Meksikancima u ovom trenutku čak ni četvrto mesto nije osigurano, pošto Panama ima samo bod manje.

Neuspeh je doživeo i drugi favorit u ovim kvalifikacijama. Reprezentaciju Sjedinjenih Država poražena je od Kostarike sa 3:1. Kostarika je zahvaljujuću toj pobedi preuzela prvo mesto na tabeli sa 14 bodova, odnosno bodom više od Amerikanaca.

Poraz SAD dodatno će otežati posao Meksikancima u nastavku kvalifikacija pošto u narednom kolu gostuju baš Amerikancima.

Rezultati mečeva odigranih u petak
Panama – Jamajka 0:0
Kostarika – SAD 3:1
Akosta 3, Borhes 10, Kembel 76 – Dempsi 43p
Meksiko – Honduras 1:2
Peralto 6 – Bengtson 64, Kostli 66

Tabela
1. Kostarika 7 4 2 1 10:4 14
2. SAD 7 4 1 2 8:6 13
3. Honduras 7 3 1 3 8:8 10
4. Meksiko 7 1 5 1 4:4 8
5. Panama 7 1 4 2 5:7 7
6. Jamajka 7 0 3 4 2:8 3

Kvalifikacije za SP: Kolimbija rame uz rame sa Argentinom

Fudbaleri Kolumbije pobedili su selekciju Ekvadora sa 1:0 i izjednačili se po broju bodova sa Argentinom na čelu tabele južnoameričke zone kvalifikacija za SP.

Kolumbija je do trijumfa došla golom Džejmsa Rodrigesa u 31. minutu.

Obe reprezentacije su iz 13 utakmica sakupile po 26 bodova, ali Argentina je prva zbog bolje gol razlike.

Samo dva boda manje od vodećeg dvojca ima Čile koji je pobedio Venecuelu sa 3:0, golovima Eduarda Vargasa, Markosa Gonsalesa i Artura Vidala.

Značajnu pobedu ostvario je Urugvaj koji je u Limi pobedio Peru sa 2:1. Najubedljiviji utisak u nastavku južnoameričkih kvalifikacija ostavila je reprezentacija Paragvaja, deklasiravši Boliviju sa 4:0.

Rezultati mečeva odigranih u petak
Peru – Urugvaj 1:2
Farfan 84 – Suares 42p, 45
Čile – Venecuela 3:0
Vargas 10, Gonsales 30, Vidal 84
Kolumbija – Ekvador 1:0
Rodriges 31
Paragvaj – Bolivija 4:0
Fabro 17, Santa Kruz 47, Ortis 81, Gomes 84
Argentina je bila slobodna

Tabela
1. Argentina 13 7 5 1 25:9 26
2. Kolumbija 13 8 2 3 22:7 26
3. Čile 14 8 0 6 24:21 24
4. Ekvador 13 6 3 4 17:13 21
5. Urugvaj 13 5 4 4 20:22 19
6. Venecuela 14 4 4 6 10:17 16
7. Peru 13 4 2 7 13:19 14
8. Paragvaj 13 3 2 8 13:23 11
9. Bolivija 14 2 4 8 15:28 10

Brazil kao domaćin narednog Svetskog prvenstva ne učestvuje u kvalifikacijama. Direktno pravo učešća na Mondijalu iz južnoameričke zone steći će četiri prvoplasirane reprezentacije, dok će peta igrati baraž.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger