Headlines News :

Hrabri Inter eliminisan, Čelsi položio popravni

Written By maxtv on четвртак, 14. март 2013. | 23:57


Ni četiri gola nije bilo dovoljno Interu da eliminiše Totenhem. Čelsi uspeo da savlada nezgodnu Steauu. Njukasl do četvrtfinala u poslednjim sekundama utakmice, Rubin posle produžetaka. Lacio i Benfika rutinski odradili posao.
Inter je odigrao neverovatan meč na San Siru protiv Totenhema, verovatno najbolji ove sezone, ali i pored pobede od 4:1 nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige Evrope.
Posle prvog meča u Londonu kada je Inter poražen sa 3:0 činilo se da će revanš na San Siru biti formalnost. Ipak, u najboljem meču u sezoni Stramaćonijevi izabranici su golovima Kasana, Palasija i autogolom Galasa izborili produžetak.
Ključni momenat na meču dogodio se u šestom minutu produžetka kada je Adebajor postigao „zlatni gol" za Totenhem. Interu je bilo potrebno dva pogotka da ode dalje, ali milanski tim je do kraja meča postigao samo jedan. Strelac je bio Alvarez.
Zaneti-Stramaconi.jpg
Zaneti teši Stramaćonija posle meča
Rubin je do plasmana u četvrtfinale takođe došao posle produžetaka. Na meču protiv Levantea, kao ni na prvoj utakmici, nije bilo golova u regularnom toku. Vodeći pogodak za Rubin postigao je Rondon u 20. minutu produžetka, dok je drugi pogodak dva minuta kasnije postigao Djadjun.
Zenit je ponovo razočarao svoje navijače. Ruski tim je propustio više šansi da nadoknadi dva gola zaostatka iz prvog meča sa Bazelom. Na kraju je Zenit pobedio sa 1:0 golom Vicela u 30. minutu. Zanimljivo je da je Zenit celo drugo poluvreme igrao sa igračem više zbog isključenja Dijaza, a ruski tim je promašio i penal na meču.
Zirkov-penal.jpg
Zenitu malo i penal i igrač više
Čelsi je uspeo na svom terenu da savlada Steauu sa 3:1 i da se plasira u četvrtfinale. „Plavci" su poveli golom Mate da bi u finišu prvog poluvremena Steaua izjednačila i dovela londonski tim u tešku poziciju. Ipak, golovima Terija i Toresa u nastavku Čelsi je došao do rezultata koji ih vodi dalje. Pet minuta pred kraj meča Tores je propustio priliku da iz penala overi prolaz dalje.
Njukasl je do četvrtfinala došao u poslednjim sekundama meča protiv Anžija. Strelac pogotka je Sise u 93. minutu. Imajući u vidu da je prvi meč završen bez golova, i taj jedan pogodak Sisea bio je dovoljan Njukaslu za prolaz dalje.
Benfika je i na gostovanju savladala Bordo sa 3:2. Prvi meč je završen takođe pobedom portugalskog tima sa 1:0. Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će Befika ići dalje. Golom Žardela Portugalci su overili prolaz u narednu rundu. Bizarna situacija je viđena u nastavku kada je dva puta za dva minuta palo po dva gola. Prvo je rezultat u 75. minutu izjednačio Dijabate da bi minut kasnije Kardozo vratio prednost Benfici. Slična stvar se dogodila i u 90. minutu kada je Bordo izjednaio autogolom Žardela da vi već u narednom napadu prednost portugalskoj ekipi ponovo vratio Kardozo.
U Rimu Lacio je ponovo bio nemilosrdan protiv Štutgarta. Junak pobede je trostruki strelac za pobedničku ekipu, Kozak, dok je jedni pogodak za nemački tim postigao Hajnal.
Lacio.jpg
Maestralni Kozak
Fenerbahče je posle pobede na gostovanju u Plzenju protiv Viktorije na svom terenu remizirao sa češkom ekipom 1:1. Turci su poveli golom Ukana dok je izjednačio Darida. Poslednjih 30 minuta češki tim je propustio više prilika za pobedu i plasman u četcrtfinale.
Fener-gol.jpg
Fener sačuvao prednost iz prvog meča
Na kraju, u četvrtfinale Lige Evrope plasirale su se ekipe Totenhema, Bazela, Rubina, Fenerbahčea, Lacija, Njukasla, Benfike i Čelsija.



Pobede Efesa, Olipijakosa, Makabija i Kahe


Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su na svom terenu posle produžetka Bamberg sa 89:86 u 11. kolu Top 16 faze Evrolige. Kaha Laboral nadigrala Fenerbahče sa 87:67. Makabi u Tel Avivu uspeo da savlada Kimhi sa 80:79. Olimpijakos je kao gost slavio protiv Sijene sa 68:67.
Pobedom Anadolu Efes je zadržao drugo mesto na tabeli Grupe F. Bamberg je i dalje bez trijumfa i nalazi se na poslednjem mestu. Prvi, sa devet pobeda je Real Madrid, koji sutra igra protiv petoplasirane Unikahe.
Efes-Bamberg01.jpg
Domaći tim je predvodio Džordan Farmar sa 29 poena i sedam skokova, a sledio ga je srpski reprezentativac Duško Savanović sa 14 poena i pet skokova. Najefikasniji u Bambergu bio je prvi strelac tima Boštjan Nahbar sa 24 poena.
Efes-Bamgerg.jpg
U grupi F Olimpijakos se revanširao Montepaskiju za poraz u Atini. Aktuelni prvak Evrope se izjednačio sa italijanskim timom na sedam pobeda i četiri poraza u Top 16.
Sijena-Olimpijakos1.jpg
Olimpijakos su do trijumfa predvodili Papanikolau i Slukas sa po 11 poena, dok su Spanulis i Hajns dodali po 10 poena. U poraženom timu istakli su se Kangur i Džening sa po 14 poena.
Sijena-Olimpijakos2.jpg
Makabi je kod kuće savladao Himki sa 80:79 i zabeležio važnu pobedu u trci za narednu rundu takmičenja. Riki Hikmen je sa 30 poena predvodio domaće košarkaše, dok je u ruskom timu najefikasniji bio Vitalij Fridzon sa 16 poena.
Makabi-Kimki2.jpg
Rezultati utakmica 11. kola Top 16 faze košarkaške Evrolige:
Grupa F:
Anadolu Efes - Bamberg 89:86
Sutra:
CSKA Moskva - Žalgiris
Real Madrid - Unikaha
Panatinaikos - Alba
Tabela:
1. Real Madrid 9/1
2. Anadolu Efes 9/2
3. CSKA Moskva 7/3
4. Panatinaikos 6/4
5. Unikaha 5/5
6. Žalgiris 4/6
7. Alba 1/9
8. Bamberg 0/11
Kaha-Fener1.jpg
Grupa E:
Kaha Laboral - Fenerbahče 87:67
Makabi - Himki 80:79
Montepaski - Olimpijakos 67:68
Sutra:
Barselona - Bešiktaš
Tabela:
1. Barselona 9/1
2. Olimpijakos 7/4
3. Montepaski 7/4
4. Himki 6/5
5. Makabi 6/5
6. Kaha Laboral 6/5
7. Fenerbahče 2/9
8. Bešiktaš 0/10
Makabi-Kimki1.jpg

Najlepši martovski poklon


Kraj marta svake godine Srbiji donosi one retke besplatne darove kojima se obradujemo više nego većini skupih poklona. Nagoveštaj proleća posle duge i hladne zime i produženje obdanice zbog početka letnjeg računanja vremena su ultimativno srećni momenti u životu velike većine ljudi, i mada i mene vesele, ipak padnu u senku jednog još uzbudljivijeg martovskog poklona.
Uživanje praćenja prve trke Formule 1 u novoj sezoni ne može da se poredi ni sa čim drugim kada je ovaj čudni sport u pitanju. Ispunjeni nestrpljenjem posle preduge zimske pauze, željni da vidimo nove vozače u starim timovima ili stare vozače u novim timovima, automobile novih oblika i boja u divnom okruženju poznog leta mistične južne hemisfere, svakog proleća ponavljamo isti ritual - u sebi ili u društvu, bojažljivo ili odvažno - prognoziramo da će baš naš heroj ove sezone stići do toliko željene titule i tako napokon dokazati svima jednom i zauvek „ko je najveći baja". A najlepše od svega je što do početka prve trke, niko, baš niko na svetu ne može da nam kaže da nemamo pravo da se nadamo.
McLaren-MP4-28.jpg
I upravo ta opčinjujuća, slatka neizvesnost je razlog zbog kojeg, kao i ostali zaluđenici, krajem marta vikendom skačem iz kreveta na prvi zvuk mrskog budilnika, ni malo ne gunđajući zbog toga što je napolju najčešće još uvek mračno i što žrtvujem jedina dva jutra u nedelji kada mogu koliko toliko da se naspavam.
Ovog vikenda, ta groznica neizvesnosti se napokon vraća u naše živote, i prema svemu viđenom preko zime, trešće nas jače nego ikad ranije. Jer, kada se u petak malo posle ponoći po našem vremenu upale zelena svetla na startu prvog slobodnog treninga na stazi Albert Park u Melburnu, ni vozači u automobilima, ni šefovi timova neće znati šta je realan domet njihove ekipe na prvoj trci.
Izvlačiti neke zaključke na osnovu predsezonskih testova je uvek krajnje nezahvalno, a ove godine se posebno čini teškim. Tri četvorodnevna testa koja su održana u Španiji su bila potpuno nereprezentativna i samim tim nedovoljna za formiranje tačnog poretka. Ne toliko zbog toga što je prvi test vožen u Herezu, na stazi na kojoj se vozi Moto GP a ne Formula 1, već prevashodno zato što je na potonjim testovima u Barseloni bilo pomalo neočekivano kišno, i krajnje neočekivano hladno. Jedini zaključak koji se posle testova zato može izvući je da su timovi nedovoljno spremni za novu sezonu. Doduše, kao i uvek u životu, neki više, neki manje, a to zavisi pre svega od pristupa u dizajniranju ovogodišnjeg automobila.
Mercedes-W04.jpg
Jer naredne godine, Formula 1 će doživeti jednu od najvećih revolucija u svojoj istoriji. Današnje velike i poprilično energetski neefikasne osmocilindrične motore će, u skladu sa vrednostima vremena u kome živimo, zameniti nova generacija hibridnih, štedljivih šestocilindričnih turbo motora manje zapremine, usled čega će doći do korenitih promena skoro svih tehničkih pravila. Najviše zbog toga, svi timovi, sa izuzetkom Meklarena i Zaubera, u ovu sezonu su ušli sa automobilom koji je evolucija prošlogodišnjeg modela, i kao takav lakši za podešavanje, što može biti od ključnog značaja, pogotovo u prvoj polovini sezone kada timovi moraju da se prilagode novim pravilima.
Naoko, tih novih pravila u 2013. godini nema mnogo, ali njihov uticaj može biti dalekosežan. U eri u kojoj ne dominiraju motori, već aerodinamika automobila i ponašanje guma, promene u ova dva segmenta mogu dovesti do značajnog pomeranja u redosledu timova.
Lotus-E21.jpg
Povratak Pirelija pre dve sezone je značajno promenio način trkanja pa ni u ovoj godini neće biti drugačije. Uz novu generaciju P Zero guma, koje su mekše od prošlogodišnjih, timovi su primorani da još više pažnje obrate na uspešno rešavanje rebusa koji donosi titulu, a pojednostavljeno zvuči ovako - kako podesiti automobil da se prednje gume brzo ugreju a zadnje pri tome ostanu hladnije? Jer, bez dovoljno zagrejanih prednjih guma nema brzog kruga, dok sa pregrejanim zadnjim gumama nema dovoljno prijanjanja.
Druga bitna promena odnosi se na DRS (sistem smanjenja otpora), koji se do ove godine tokom slobodnih treninga i posebno bitno - kvalifikacija - mogao koristiti na čitavoj dužini staze. U novoj sezoni, DRS će i na treninzima i na kvalifikacijama, kao i na samoj trci, biti moguće koristiti samo u za to predviđenim zonama, kojih će najčešće biti dve na svakoj stazi. Druga promena je zabrana aktivne verzije takozvanog duplog DRS-a, što znači da se zabranjuju sistemi koji su omogućavali da otvaranje DRS-a osim na gornji deo zadnjeg krila deluje i na druge delove automobila (na prednje krilo kod Mercedesa, odnosno donji deo zadnjeg krila kod Red Bula). Ipak, nije zabranjen pasivni DRS, sistem sa kojim su prošle sezone bezuspešno eksperimentisali Lotus i Mercedes, a koji omogućava da se DRS otvori i van predviđene zone, ali pasivnim putem, bez komande vozača, već isključivo pod uticajem (velike) brzine. U savladavanju ovog pasivnog DRS-a glavni problem predstavlja podešavanje tačne brzine na kojoj će se sistem sam aktivirati, i još značajnije, deaktivirati. Aktivacija donosi dodatnu brzinu na pravcima, ali zakasnela deaktivacija može imati pogubne posledice na stabilnost automobila tokom kočenja pre ulaska u krivinu. Tokom zime, sistem su osim Lotusa i Mercedesa isprobavali i Zauber i Red Bul, ali kako sada stvari stoje, deluje da ga je savladala samo austrijska ekipa.
Ferrari-F138.jpg
FIA je u novoj sezoni uvela i strožije testove savitljivosti prednjeg krila, što će nesumnjivo najviše pogoditi Red Bul, a u cilju izbegavanja ružnih bokserskih noseva automobila ekipama je dozvoljeno da kvrgu prekriju posebnim panelom koji ne sme da ima drugu funkciju osim estetske. Ipak, Red Bul, Lotus i Zauber su rešili da zadrže stepenik na nosu svojih automobila, smatrajući da je estetika nebitna, dok panel potencijalno odnosi deo performansi zbog svoje težine
Na kraju, značajna promena je proistekla iz činjenice da će se posle bankrota ekipe HRT-a, u 2013. godini takmičiti 22 vozača, što znači da u prvom i drugom delu kvalifikacija neće više ispadati po sedam, već po šest vozača. Zbog toga, uz standardnu četvorku iz Kejterema i Marusije ove sezone će još dva vozača biti u opasnosti da prerano završe kvalifikacije, dok je prethodnih godina to pretilo samo jednom, pa možemo očekivati još uzbudljivije subote.
Priču o promenama zaokružuju pogled na kalendar i listu vozača. I dok je van Španije malo onih koji će žaliti za trkom u Valensiji, ipak je šteta što ćemo ove godine gledati jednu trku manje. Još je veća šteta što u 2013. nije bilo mesta za neke sjajne vozače, jer ako je konačna penzija Mihaela Šumahera donekle i bila očekivana, prerani kraj karijere Kobajašija, Gloka, Kovalainena pa čak i Petrova je ipak značajan gubitak za sport.

Radnički slavio u Splitu


Košarkaši Radničkog pobedili su u gostima Split sa 81:63 (18:22, 24:8, 22:13, 17:20) u prvom meču 25. kola Jadranske lige i tako napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir.
Radnički je sada izbio na treće mesto, sa 16 pobeda i devet poraza. Po 15 pobeda imaju Budućnost, koja u subotu gostuje Crvenoj zvezdi, i Partizan, koji u subotu igra protiv MZT-a u Skoplju. Radnički će se plasirati na završni turnir ako Zvezda pobedi Budućnost.
Radnicki-Krka4.jpg
Najefikasniji u pobedničkom meču bio je Teriko Vajt sa 22 poena, dok je Stefan Birčević završio meč sa 14 poena i devet skokova. Split su predvodili Vedran Vukušić sa 16 i Ivan Mimica sa 13 poena.
Split ima samo osam pobeda i posle ovog poraza je na pragu ispadanja.
U poslednjem kolu košarkaši Radničkog u subotu, 23. marta, u 20 sati u dvorani Jezero dočekuju Crvenu zvezdu.

ABA liga i njene dubioze


Konačno je poznato (sa povećim zakašnjenjem) gde će se održati fajnal-for Jadranske lige. U Crvenoj zvezdi i Partizanu zadovoljni Laktašima kao mestu odigravanja najvažnijeg turnira sezone, ali ih podjednako muče nelogičnosti i odstupanje od pravila koji su, na neki način, kompromitovali regularnost ovogodišnjeg takmičenja u regionalnoj ligi.
Zavrzlama oko načina na koji ekipe iz ABA lige stiču pravo da nastupaju u Evroligi još uvek nije decidirano rešena. Sve do februara klubovi su se vodili jednim pravilima, da bi onda iz Evrolige stiglo potpuno drugačije tumačenje.
ABA.jpg
Zvezda dobila sporazum
Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je na uvid sporazum Jadranske lige i Evrolige i da će ga njen pravni tim proučiti.
"Posle osam dana čekanja Crvena zvezda je konačno dobila na uvid sporazum ABA lige i Evrolige... Nakon prijema sporazuma, pravni tim (kluba) će proučiti i proveriti da li je sporazum identičan onim do koga je Zvezda nezvanično uspela da dođe prethodnih dana. Shodno tome biće preduzeti naredni koraci", saopštila je Zvezda.
Prošle sedmice došlo se do kompromisa između čelnika obe lige, ali zaključno sa današnjim danom nije poznato koje ekipe koje konkurišu za najviši plasman ispunjavaju uslove da se takmiče u najjačem evropskom takmičenju.
Pitanje koje jeste rešeno, ili se barem tvrdi da jeste, jeste ono koje se tiče domaćinstva fajnal-fora. Čast da organizuje završni turnir Jadranske lige dobili su Laktaši.
"S obzirom na celokupnu situaciju, naš stav je bio da je najbolje da prvo dobijemo na uvid sporazum (između ABA lige i Evrolige), pa tek onda da odlučujemo o domaćinstvu fajnal-fora. Ipak, moram da naglasim da će za Crvenu zvezdu biti zadovoljstvo da igra u Republici Srpskoj. Igokea i Laktaši su uvek bili odlični domaćini i veoma gostoljubivi. Nama ne smeta što će se završni turnir ABA lige igrati u Laktašima, jer gde god da se igra Crvena zvezda ima svoju publiku. Zato već sada pozivamo naše navijače da nas podrže u što većem broju, jer nam je njihova podrška neophodna ", rekao je direktor Crvene zvezde Davor Ristović.
ABA 3.jpg
Poprište fajnal-fora, dvorana u Laktašima
Lisac: Hvala Đilasu, Beogradu i Kragujevcu
"Zahvaljujemo se gradu Beogradu i njegovom gradonačelniku Draganu Đilasu, gradu Kragujevcu i ministru finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađanu Dinkiću, koji je podržao njegovu kandidaturu, Skoplju i gradonačelniku Ivici Konevskom, kao i gradu Nišu i predsedniku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Zoranu Živkoviću, koji je potpisao njegovu kandidaturu za organizaciju završnog turnira", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Jadranske lige.
Lisac je dodao da su svi gradovi dostavili više nego korektne ponude, ali da su one u određenim segmentima bile slabije od predloga Banja Luke.
"Banja Luka je dobila prioritet s obzirom da njena ponuda jedina ispunjava sva tri osnovna kriterijuma: sportski, organizaciono - finansijski i bezbednosni. Shodno Propozicijama lige, pri određivanju domaćina završnog turnira prednost ima bolje plasirani tim. Istovremeno, Banja Luka je prihvatila sve organizacione i finansijske uslove, ali pružila i sve neophodne bezbednosne garancije na najvišem državnom nivou", objasnio je Lisac.
Crveno-beli i dalje insistiraju da dobiju na uvid sporazum ABA lige i Evrolige, koji bi konačno dogovorio na pitanje ko i na koji način ide u Evroligu.
"Mi i dalje nismo dobili sporazum koji je potpisan između ABA lige i Evrolige. I u danu kada je određen domaćin završnog turnira regionalnog takmičenja nekoliko puta smo pokušavali da dobijemo gospodina Lorbeka. Na naše pozive opet nije odgovarao, ali smo njegove izjave ponovo mogli da vidimo u medijima. Pošto još nema nikakvih naznaka da ćemo pomenuti sporazum dobiti na uvid ako bude potrebno angažovaćemo međunarodni advokatski tim koji će analizirati sve ono što je uradila ABA liga. Potrudićemo se da sve stvari izvedemo na čistac, razjasnimo sve dileme i time osvetlimo koje interesne grupe iz Borda ABA lige stoje iza blamaže regionalnog takmičenja poslednjih mesec dana".
U opticaju da dobije domaćinstvo fajnal-fora bio je i Beograd, ali, kako ističe trener crno-belih, reakcija gradske vlasti i čelnih ljudi dva naša najveća kluba nije bila adekvatna.
"Smešno je da za celu situaciju okrivljujemo Jadranski ligu, stavljamo se u ulogu žrtve, a odavde niko nije pokazao interes za taj turnir. Ni Partizan ni Crvena zvezda nisu napravili nikakav napor, a ako je negde trebalo da sarađuju, onda je to ovde", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.
ABA 2.jpg
Vujošević nije oduševljen Laktašima kao lokaciji turnira ove važnosti, ali ističe da su to igrači Igokee zaslužili igrama na parketu.
"Nama to ne ide u prilog, ali verujem da je to pravedno. I ranije sam se zalagao da onaj ko regularni deo sezone završi na prvom mestu prvi i dobije priliku da organizuje završni turnir. Roman Lisac je pokušavao da organizuje turnir u Beogradu jer je računao da će Grad biti zainteresovan za takav spektakl. Ja sam mislio da bi za Beograd bilo dobro da svojim klubovima obezbedi šansu za plasman u Evroligu, jer je to nešto što bi svakako podiglo kvalitet života u gradu", istakao je Vujošević.
Strateg crno-belih odbacio je argumente da nije mogla da se garantuje bezbednost učesnicima turnira koji bi bio održan u Beogradu.
"Priče o tome da ne može da se osigura mir i da o ovome sa srpskom policijom treba da pregovara čovek iz Slovenije nemaju smisla", dodao je Vujošević.

Nole među najmoćnijima


Najbolji svetski teniser Novak Đoković proglašen je za šestog najmoćnijeg sportistu u Sjedinjenim Američkim Državama u tradicionalnom izboru "Blumberg sportfolio liste".
Na ovoj prestižnoj listi, koja uključuje preko 3.000 sportista, sa kvotom od 72.93 Đoković se našao ispred brojnih šampiona, poput košarkaša Kobija Brajanta, plivača Majkla Felpsa, fudbalera Dejvida Bekama, atletičara Juseina Bolta, tenisera Rafaela Nadala i boksera Flojda Mejvedera Juniora.
Nole-London1.jpg
Đokovića je skočio za tri mesta u odnosu na prošlogodišnju Blumbergovu listu.
Srpski teniser je, ujedno, i drugi Evropljanin po snazi u ovom izboru, iza Švajcarca Rodžera Federera. 
Na prvom mestu na listi nalazi se košarkaš Majamija Lebron Džejms, a slede golfer Tajger Vuds i tandem NFL fudbalera Pejton Mening i Dru Bris. 
Ova lista pravi se na osnovu takozvanog "N-bilansa", koji obuhvata učinak sportista na terenu na takmičenjima u SAD, njihovu pojavu, sveukupnu popularnost (ličnu i sporta kojim se bave), statistiku, vrednosti sponzorskih ugovora, uticaj i broj navijača na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter (zaključno sa 15. februarom ove godine), kao i brojne ankete u kojima se ocenjuje njihov brend, imidž i razni drugi faktori.
Prvih 10 sportista na listi:
1. L. Džejms (NBA) 89.26
2. T. Vuds (golf) 86.01
3. P. Mening (NFL) 81.46
4. D. Bris (NFL) 77.99
5. R. Federer (tenis) 73.01
6. N. Đoković (tenis) 72.93
7. K. Brajant (NBA) 72.25
8. M. Felps (plivanje) 71.09
9. T. Brejdi (NFL) 69.98
10. A. Rodžers (NFL) 69.74

Spisak "orlića" za Bugarsku i Holandiju


Mladu reprezentaciju Srbije očekuju dva pripremna duela za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Selektor Radovan Ćurčić je za megdane sa Bugarskom i Holandijom pozvao 23 fudbalera.
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan ćurčić saopštio je danas spisak od 23 igrača za naredne prijateljske utakmice s Holandijom i Bugarskom.
srbija.jpg
Utakmica sa Holandijom igra se 22. marta u Harkemu, a u Bugarskoj 26. marta u Loveču.
Igrači će se okupiti u Beogradu u ponedeljak, a u Holandiju će otputovati u sredu.
Selektor Ćurčić istakao je da postoje problemi sa igračima u ovom uzrastu, jer ne igraju konstantno u svojim klubovima.
"Postoje oscilacije u takmičarskoj formi. Moramo da vodimo računa da nekoga ne otpišemo zbog toga što u klubu nije odigrao poslednjih pet utakmica", rekao je Ćurčić.
On je istakao da su Holandija i Bugarska "dva veoma različita protivnika" i da je to dobro, jer će njegova ekipa imati priliku da igra na dva načina.
Na spisku se nalaze:
Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dimitrijević,
Odbrana: Nikola Aksentijević (Vitese), Marko Petković (OFK Beograd), Uroš Ćosić (Peskara), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Lazar ćirković (Rad), Uroš Vitas (Rad), Slobodan Lalić (Hajduk Kula)
Sredina terena: Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskisehirspor), Miloš Jojić (Partizan), Aleksandar Kovačević (Spartak), Nemanja Radoja (Vojvodina), Andreja Mrkela (Eskisehirspor), Filip Malbašić (Hofenhajm),
Napad: Đorđe Despotović (Spartak), Aleksandar Mitrović (Partizan), Luka Milunović (Crvena zvezda), Uroš Đurđević (Rad).
Mlada reprezentacija Srbije priprema se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.
Reprezentacija Srbije takmiči se u kvalifikacionoj Grupi 9 sa selekcijama Italije, Belgije, Kipra i Severne Irske. Prvi meč odigraće 5. septembra na Kipru.

"Orlovi" ponovo napreduju


Najnovija Fifina rang-lista donela je pomak reprezentaciji Srbije, istina minimalni. "Orlovi" su sada 35. reprezentacija sveta, ispred Zambije, a iza Alžira.
Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za jedno mesto na danas objavljenoj rang-listi Svetske fudbalske federacije (FIFA) i nalazi se na 35. poziciji.
srbija.jpg
Izabranici Siniše Mihajlovića sakupili su ukupno 657 bodova, 14 više od Zambije.
U samom vrhu nema velikih promena. Na liderskoj poziciji i dalje se nalazi selekcija svetskog i evropskog prvaka Španije, ispred reprezentacija Nemačke i Argentine.
Jedina promena je pad selekcije Portugala za jedno mesto i ovaj tim sada zauzima sedmu poziciju na listi.
Sledeći protivnik Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, Hrvatska, zadržala je deveto mesto sa 1.080 bodova.
Najbolje rangirana afrička selekcija, Obala Slonovače, pala je sa 12. na 13. poziciju i ima 1.022 boda.
Prvih 20 reprezentacija na listi:
1. (1) Španija 1.610 bodova
2. (2) Nemačka 1.473
3. (3) Argentina 1.309
4. (4) Engleska 1.174
5. (5) Italija 1.173
6. (6) Kolumbija 1.159
7. (6) Portugal 1.133
8. (8) Holandija 1.106
9. (9) Hrvatska 1.080
10. (10) Rusija 1.064
11. (12) Ekvador 1.037
12. (11) Grčka 1.033
13. (12) Obala Slonovače 1.022
14. (14) Švajcarska 1.019
15. (15) Meksiko 995
16. (16) Urugvaj 950
17. (17) Francuska 921
18. (18) Brazil 908
19. (20) Belgija 892
20. (19) Gana 883

Nole u četvrtfinalu


Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto je savladao Amerikanca Sema Kverija sa 2:0 (6:0, 7:6/8:6). U četvrtfinalu Novak igra sa Žo-Vilfridom Tsongom.
Meč je počeo sa nekoliko sati zakašnjenja u odnosu na planirano vreme, ali to nije omelo koncentraciju našeg šampiona. Novak je odigrao sjajno prvi set i osvojio ga za samo 22 minuta bez izgubljenog gema.
Nole-1.jpg
U drugom, Amerikanac se vraća u igru, pravio je i brejkove, tako da pobednika drugog seta odlučuje taj brejk. Najbolji teniser sveta propušta da realizuje prvu meč loptu, ali dobija drugu šansu i plasira se u četvrtfinale turnira.
Nole-2.jpg
Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Francuz Žo-Vilfrid Tsonga koji je prethodno pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 4:6, 7:5, 6:4.
U četvrtfinale su se plasirali i drugi glavni favoriti: Rodžer Federer, Endi Mari i Rafael Nadal.

Nole ljut što je čekao ceo dan


Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao da ga je iznerviralo gotovo celodnevno čekanje na početak meča sa Semom Kverijjem koga je savladao sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu.
Meč je završen posle ponoći po lokalnom vremenu, ali to nije smetalo grupi od nekoliko stotina navijača da aplauzom isprate Djokovića sa terena.
Nole-10.jpg
"Pre svega, moram da se zahvalim navijačima što su ostali ovako kasno na tribinama. Ovo je bio baš dugačak dan. Odlično sam počeo meč, ali sam u nastavku morao da 'jurim' protivnika. Celodnevno čekanje da izađem na teren je bilo baš frustrirajuće. Bio sam ljut, ali sam pokušao da ostanem miran", kazao je Đoković posle meča.
Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Francuz Žo Vilfred Conga koji je prethodno pobedio Kanadjanina Miloša Raonića sa 4-6, 7-5, 6-4.
Nole-14.jpg
Njih dvojica su do sada igrala 14 puta, a Djoković trenutno vodi sa 9:5 u pobedama.

Šarapova i Kirilenko u polufinalu


Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je savladala italijansku teniserku Saru Erani sa 7-6 (8-6), 6-2.
Protivnica Šarapovoj u polufinalnom meču biće zemljakinja Marija Kirilenko koja je prethodno pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 4-6, 6-4, 6-3.
Marija-Sarapova-2.jpg
U preostala dva četvrtfinala sastaju se :
Viktorija Azarenka (Belorusija) - Karolina Vozniacki (Danska) i
Angelika Kerber (Nemačka) - Samanta Stosur (Australija).

Nova pobeda Majamija


Košarkaši Majamija u gostima pobedili Filadelfiju sa 98:94 i zabeležili 20-u uzastopnu pobedu. LA Klipersi poraženi na svom parketu od Memfisa sa 85:96, a Oklahoma je kod kuće bila bolja od Jute sa 110:87, u utakmicama NBA lige igranim u noći između srede i četvrtka.
Majami je na gostovanju u Filadelfiji postao peta ekipa u istoriji NBA lige koja je zabeležila 20 vezanih trijumfa, a pre njih su to učinili LA Lejkersi, koji su u sezoni 1971/72. vezali 33 pobede zaredom, Hjuston sa 22, kao i Milvoki i Vašington Kapitolsi (1948), koji imaju isti učinak kao i ekipa sa Floride.
NBA-Majami-1.jpg
Aktuelnog šampiona je do trijumfa predvodio sjajni Lebron Džejms sa 27 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Dvejn Vejd dodao 21 poen.
U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Tadeus Jang sa 24 poena, a uz to je imao i 15 skokova, dok je Džru Holidej dodao 21 poen.
NBA-Majami-3.jpg
Majamiju je ovo bila 49. pobeda u 63 meča, dok Filadefija ima skor od 40 poraza i 24 trijumfa.
Memfis je na gostovanju u Los Anđelesu nastavio seriju dobrih rezultatu, pošto je upisao 14. pobedu u poslednjih 15 utakmica, a do trijufma nad Klipersima predvodio ih je Španac Mark Gasol sa 21 poenom.
NBA-Minesota.jpg
Kod gostiju su se još istakli Tejšon Prins sa 18 poena, kao i Majk Konlej sa "dabl-dabl" učinkom od 17 poena i 11 asistencija. 
U ekipi Klipersa najbolji je bio Kris Pol sa 24 poena i devet asistencija, dok je Blejk Grifin postigao 22 poena.
NBA-Minesota-1.jpg
Košarkašima Memfisa ovo je bila 44. pobeda uz 19 poraza, dok Klipersi imaju pobedu više uz 21 izgubljen meč.
Oklahoma je na svom parketu deklasirala Jutu, a najzaslužniji za ubedljivu pobedu bio je Kevin Đurant sa "dabl-dabl" učinkom od 23 poena i 10 skokova, dok je Rasel Vestbruk dodao 19 poena, uz devet asistencija i sedam skokova.
NBA-Toronto-1.jpg
U ekipi Jute istakli su se jedino Gordon Hejvard sa 20 poena i Enes Kanter sa 12 koševa.
Oklahoma je tako upisala 48. pobede u 65 mečeva, dok Juta ima 33 trijumfa i 32 poraza.
NBA-Toronto-2.jpg
Rezultati utakmica NBA lige igranim u noći između srede i četvrtka:
Indijana - Mineseota 107:91
Vašington - Milvoki 106:93
Filadelfija - Majami 94:98
Atlanta - LA Lejkersi 96:92
Boston - Toronto 112:88
Hjuston - Finiks 111:81
Oklahoma - Juta 110:87
Sakramento - Čikago 121:79
Denver - Njujork 117:94
Golden Stejt - Detroit105:97
LA Klipersi - Memfis 85:96

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger