Headlines News :

Srpski atletičari u Istanbulu

Written By maxtv on петак, 22. фебруар 2013. | 22:11


Atletska reprezentacija Srbije doputovala je u Istanbul, gde će u subotu učestvovati na dvoranskom prvenstvu Balkana. Takmičenja počinju u 13.30 časova, završavaju se oko 18.30. Raspoloženje među srpskim atletičarima na zavidnom nivou.
Kako je saopštio nacionalni atletski savez, u Istanbulu su svi takmičari koje je pozvao savezni selektor Slobodan Popović i u popodbevnim satima odradili su trening u dvorani Atakoj.
Srbija.jpg
Tehnički sastanak je zakazan za sutra u 9:00 sati, kada će se znati i konačne startne liste. Takmičenje počinje u 13:30, a završava se u 18:30 sati. Sutra će nastupiti svi srpski atletičari koji su ispunili normu za učešće na dvoranskom prvenstvu Evrope od 1. do 3. marta u Geteborgu i to će im biti poslednja provera pred najvažnije dvoransko takmičenje u 2013 godini.
Na prvenstvu Balkana boje Srbije u muškoj konkurenciji braniće Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Mihail Dudaš (skok motkom i 60 metara), Emir Bekrić (400 metara), Goran Nava (1.500 metara), Nemanja Kojić (800 metara), Marko Antić (60 metara) i Miloš Todosijević (skok u vis), a u konkurenciji atletičarki Ivana Španović (skok u dalj i 60 metara), Jelena Subotić (60 metara) i Amela Terzić (3.000 metara).

Radivoj Korać u polufinalu kupa


Košarkašice Radivoja Koraća postale su treće polufinalistkinje Kupa Milan Ciga Vasojević, pošto su u Lazarevcu pobedile Radnički iz Kragujevca sa 83:54 (26:14, 26:15, 13:13, 18:12).
Košarkašice Radivoja Koraća postale su treće polufinalistkinje Kupa Milan Ciga Vasojević, pošto su u Lazarevcu pobedile Radnički iz Kragujevca sa 83:54 (26:14, 26:15, 13:13, 18:12).
Radivoje Korac.jpg
Korać će u subotu od 19.30 igrati protiv boljih iz duela Vršac -Jagodina 2001. U polufinale su se u četvrtak plasirali Partizan i Vojvodina.
Kragujevčanke su bile ravnopravan rival do pred finiš prve četvrtine, kada je bilo 14:12, posle toga je beogradska ekipa napravila seriju 12:2 i stekla 12 poena prednosti. Prednost je sigurno i mirno čuvala do kraja meča, iako su u drugom poluvremenu na terenu bile košarkašice koje nisu toliko često dobijale priliku ove sezone.
Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ines Ajanović sa 16 poena, dok su Jelena Radić i Tamara Kapor postigle po 13. Ekipu Radničkog, kojoj je ovo bio prvi plasman na završni turnir kupa, predvodila je Nikolina Milić sa 20 poena i devet skokova.

Jelena u polufinalu


Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Bogoti. Srpska teniserka je u četvrtfinalu savladala Rumunku Aleksandru Kadantu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1. U borbi za finale Jankovićeva čeka pobednicu meča između Italijanke Karin Knap i Lare Aruabarene-Vesino iz Španije.
Srpska teniserka Jelena Janković nastavila je sa uspešnim igrama na WTA turniru u Bogoti pošto je večeras savladala Rumunku Aleksandru Kadantu sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:1 i plasirala se u polufinale.
Jelena Jankovic 2.jpg
Jeleni prija Bogota
Odlična igra naše Jelene. Od samog starta je kontrolisala meč. Protivnica nije imala rešenja za igru Jankovićeve. U prvom setu naša teniserka je imala malih problema na svoj servis, međutim bila je neumoljiva na servis protivnice. U drugom setu Rumunka je uspela da osvoji samo počasni gem.
U prvom setu viđeno je šest brejkova. Jedina dva gema koja je osvojila Kadanta bila su na servis Jelene. Jankovićeva je lakše osvajala servis e protivnice nego svoje, četiri brejka za 6:2 u prvom setu.
Drugi set doneo je sigurniju igru Jelene. Protivnica je uspela da osvoji svoj prvi servis i povede sa 1:0. Od tog trenutka na terenu je bila samo jedna teniserka. Jankovićeva osvaja šest vezanih gemova, 6:1.
 U borbi za finale Jankovićeva čeka pobednicu meča između Italijanke Karin Knap i Lare Aruabarene-Vesino iz Španije.
Na turniru koji se igra za ukupan nagradni fond od 235.000 dolara drugi reket Srbije uspešna je i u dubl konkurenciji.
Jankovićeva i Aleksandra Krunić kasnije večeras u polufinalu dublova igraju protiv madjarsko-luksemburškog para Timea Baboš/Mendi Minela.

Promocija EP u Sloveniji


Promocija i prezentacija Evropskog prvenstva u košarci koje će se u septembru održati u Sloveniji, održana je u Beogradu u Kući košarke, uz prisustvo mnogobrojnih zvanica. Dušan Ivković naglasio da našu selekciju vežu lepe uspomene za sloveniu. Legendarni Ivo Daneu izrazio želju da u finalu igraju Slovenija i Srbija.
Evropsko prvenstvo igraće se u Celju, Kopru, Jesenicama i Ljubljani. Srbija će igrati u Jesenicama. Direktor Evropskog prvenstva Aleš Križnar objasnio je da još postoje mali problemi sa dvoranama, ali da će sve biti spremno za šampionat.
Srbija-Slovenija-KZN.jpg
 
Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izjavio je da je saradnja između dva saveza uvek bila izvanredna i da je "lepa stvar što zajedno promovišemo Evropsko prvenstvo. Košarkaški savez Srbije uradio je plan i program priprema i mi emo dočekati spremno naredni šampionat u Sloveniji", rekao je Bodiroga i dodao "Veliko zadovoljstvo nam je što su sa nama ambasador Slovenije u Srbiji, Franc But, kao i legenda jugoslavenske košarke Ivo Daneu. Imali smo izuzetnu saradnju sa lokalnim organizacionim komitetom i nadam se da će tako biti do početka šampionata.
Bodiroga.jpg
Ambasador Slovenije u Srbiji Franc But naglasio je da je srećan što se Evropsko prvenstvo održava u njegovoj zemlji i dodao da je siguran da će biti dobri domaćini.
"Ovo Evropsko prvenstvo je prilika da se Slovenija promoviše košarkom, ali i da se prikaže kao turistička destinacija. Dobro došli u Sloveniju", rekao je But.
"U Beogradu 2005. na Evropskom prvenstvu je bilo oko 8.000 navijača iz Slovenije. Nadam se da će sada u Sloveniji biti još više navijača iz Srbije", rekao je Križnar i dodao da će prve ulaznice biti puštene u prodaju 3. marta.
Ivkovic-Daneu1.jpg
Bivši jugoslovenski reprezentativac Ivo Daneu, koji je sada ambasador i promoter Evropskog prvenstva, istakao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu i poželeo da se "Slovenija i Srbija sretnu u finalu".
"Uvek se sjajno osećam kad dođem u Beograd, zato verujem da će se navijači Srbije lepo provesti i uživati u Sloveniji. Žao mi je što nam FIBA kao organizatoru nije ponudila više ulaznica, jer svakodnevno ima veliki broj poziva od brojnih prijatelja širom bivše Jugoslavije", rekao je Daneu.
Daneu.jpg
 
Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković naglasio je da je Slovenija mnogo dala košarci i da je proteklih godina srpski nacionalni tim proveo mnogo vremena u toj državi na turnirima i pripremama. "Ove godine ćemo opet biti u Sloveniji. Tamo imamo sve uslove koji nam trebaju", rekao je Ivković.
Dusan-Ivkovic.jpg
Ivković je istakao da srpski tim za "ovu prelepu zemlju vežu dobra iskustva". "Pred mnoga važna takmičenja pripremali smo se na Rogli, ili u Kranjskoj Gori i na kraju imali dosta uspeha. U planu i programu priprema za Eurobasket 2013, jedan period sigurno ćemo provesti u Sloveniji, jer verujem da će nam ljudi i atmosfera pomoći da start šampionata dočekamo potpuno spremni", rekao je Ivković.
Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji, a Srbija će igrati u grupi u Jesenicama.

Zaplenjena oprema AK Vojvodina


Sudski izvršitelji zaplenili su opremu Atletskog kluba Vojvodina zbog neizmirenih dugova nastalih prilikom organizacije Evropskog juniorskog prvenstva u atletici koje je održano 2009. godine u Novom Sadu.
Naime, dug od 17 miliona dinara je nastao nakon što preduzeće "EP 2009″, osnovano radi realizacije prvenstva, nije isplatilo deo honorara i nije izmirilo druge obaveze prema svima angažovanima na tom takmičenju.
vojvodina1.jpg
Prema rečima direktora AK Vojvodina Stevana Zorića, koji je nekada bio i direktor EP 2009, organizacioni odbor prvenstva je odobrio budžet od 154 miliona dinara za realizaciju takmičenja.
"Prema ugovoru, prvenstvo su finansirali Republika, Pokrajina i Grad, uz sponzore. Mi smo uspeli da uštedimo 25 miliona dinara, ali ostali smo dužni 17 miliona zbog neispunjenih obaveza sponzora i zato što Grad nije uplatio dogovorenih 5 miliona dinara za takmičenje. Nakon prvenstva klubu Vojvodina pripala je atletaska oprema, koja je danas zaplenjena i procenjena na veoma niske iznose", tvrdi Zorić.
Kako saznajemo, sudski izvršitelj je veliki sunđer koji se koristi za skokove sa motkom procenio na 708.000 dinara, a sunđer za skok u vis 277.000 dinara. U AK Vojvodina tvrde da je ta procena daleko od realne i da prava vrednost sunđera za skok s motkom iznosi 28.000 evra, a za skok u vis 14.000 evra. Zaplenjenu opremu sudski izvršitelj bi trebalo da da poveriocima na čuvanje do prve javne licitacije.
"Mislim da je potrebno da se postigne dogovor između institucija i da se reši ovaj problem, da se izmire dugovi i da se nama vrati oprema. Mi ćemo angažovati naše pravne zastupnike i žalićemo se na procenu nadležnih o vrednosti opreme a, pravo da vam kažem, ne znam ni ko bi je i po toj ceni kupio", priča Zorić.

Divljanje navijača po Evropi


Prethodna noći bilo je burno na ulicama evropskih gradova na revanšima šesnaestine finala Lige Evrope. Sukobi i divljanja navijača bilo je u više gradova, a najgore su se proveli navijači Borusije iz Menhenglazbaha, koji su izbodeni. Sukobi su se dogodili na ulicama Rima, Harkova, Liona.
Dok su igrači na terenu vodili bitku, navijači mnogih klubova nemilosrdno su se tukli na ulicama. Sve je počelo brutalnim napadom navijača Liona na pristalice Totenhema, u sredu, gde je povređen veliki broj engleskih navijača.
Lion napad.jpg
Pab gde su francuski huligani napali Engleze
Oko 150 navijača Totenhema, koji su sedeli u jednom pabu u Lionu, napala je grupa od oko 50 maskiranih pristalica domaće ekipe.
Ništa bolje nisu se proveli ni navijači Njukasla na gostovanju u Harkovu protiv Metalista. Jedan navijač Njukasla povređen je kada ga je u blizini stadiona napala grupa domaćih navijača. Engleski navijač prevezen je u bolnicu gde je završio sa kopčama na glavi. Nevolje su imali i ostali navijači Njukasla koji su slali „tvitove" gde su pisali da su napadani na više mesta u gradu.
Metalist navijaci.jpg
Navijači Metalista napadali pristalice Njukasla
Mira nije bilo ni na samom stadionu gde su najvatrenije pristalice Metalista pokušale da se probiju do pristalica gostujuće ekipe. Tu su se huligani sukobili sa redarima i policijom koja je uspela na kraju da iskontroliše situaciju.
Rim se i ovoga puta pokazao kao veoma negostoljubiv za goste. Samo nekoliko meseci pošto su navijači Rome izboli pristalice Totenhema, slično su se proveli i navijači Borusije iz Menhenglazbaha.
Lacio huligani.jpg
Lacijali izboli nemačke navijače
Trojicu navijača nemačkog tima izbole su pristalice Lacija neposredno pre početka meča. Na svu sreću, povređeni navijači nisu u životnoj opasnosti.
Zanimljivo je bilo i na utakmici između Fenerbahčea i Bate Borisova. Turski tim je igrao pred praznim tribinama zbog divljanja navijača na jednom od prethodnih mečeva, ali pristalice Fenera ipak su stavile do znanja da su tu.
Baklja Fener.jpg
Turci bakljama zasuli stadion
Tako su navijači ovog turskog kluba lansirali baklje koje su se sa padobranima spuštale na stadion. Prizor je iznenadio sve igrače na utakmici.

Odličan start juniora


Sva tri naša predstavnika odlično su startovala u prvom kolu Evroliginog kvalifikacionog turnira. Zveѕda, koja je domaćin ovog turnirea, bila je ubedljiva protiv Albe 94:43, u istoj grupi Mega Vizura je savladala Trevizo 86:71. U V grupi Partiѕan je bio bolji od Praga 86:55.
Juniori Crvene zvezde Telekom silovito su startovali na Evroliginom kvalifikacionom turniru. U prvom kolu A grupe crveno-beli su bez problema ubedljivo savladali berlinksu Albu rezultatom 97:43 (38:15, 20:16, 23:3, 16:9).
Juniori-Zvezda-Alba1.jpg
Pitanje pobednika rešeno je već u prvoj četvrtini kada su na terenu dominirali Brano Đukanović i Dušan Ristić. Zvezda je već u prvih deset minuta stekla dvocifrenu prednost i već tada je bilo jasno da se samo postavlja pitanja sa kolikom razlikom će trijumfovati izabranici trenera Slobodana Klipe.
Posle nešto mirnije druge deonice Crvena zvezda je u trećoj četvrtini ponovo dodala gas a trojkom Đukanovića u 28. minutu na semaforu je pisalo 81:34 u korist crveno-belih.
Prednost je konstantno rasla pa je na kraju završeno pobedom domaćih sa čak 54 poena viška.
O dominaciji Zvezde dovoljno govori podatak da su Berlinci u trećoj deonici ubacili samo tri poena, da su ubedljivo bili bolji u procentu šuta i da su imali čak 16 skokova više.
Rezultati prvog kola:
A grupa:
Crvena zvezda - Alba 97:43
Mega Vizura - Trevizo 86:71
B grupa:
Insep - Cedevita 88:50
Partizan - Prag 86:55
Drugo kolo:
A grupa
Crvena zvezda - Treviz
Mega Vuzura - Alba
B grupa
Partizan - Cedevita
Prag - Insep

Zvezda odblokirana


Konačno dobre vesti na Marakani. Crvena zvezda uspela je da skine blokadu računa, čime je stekla pravo da registruje nove igrače. Borac je povukao menicu čime je pomogao „crveno-belima" da ispliva iz teškoća. I to nije kraj lepim vestima. Lekarski testovi pokazali su da novo pojačanje, Dauda može da nastupi za klub, dok se u tim vraćaju Jovanović i Nikola Maksimović.
Crvena zvezda moći će da registruje nove igrače. Klub sa Marakane uspeo je nekoliko sati pre isteka roka da digne blokadu računa. Borac je povukao menicu i to najviše zahvaljujući bivšem finansijeru tog kluba Milenku Kostiću koji je preuzeo dug „crveno-belih" prema čačanskom klubu.
Zvezda-pripreme1.jpg
"Tačno je da sam ja preuzeo taj deo Zvezdinog duga, radi se o iznosu od 118.000 evra na koliko je Borac blokirao račun crveno-belih. Ostatak duga Borac će naplatiti prema ranije dogovorenom sporazumu sa Zvezdom. Ovo sam uradio samo zato što volim Zvezdu, vole je i moja deca, a i poštujem neke ljude pre svega Dragana Džajića", rekao je Kostić.
„Crveno-beli" će tako pre ponoći moći da registruju Nikolu Petkovića, Luisa Garida i Abiola Daudu.
To nije kraj lepim vestima na Marakani. Abiol Duada, kome je pretila opasnost da zbog problema sa srcem duže vreme odsustvuje sa terena, uspešno je završio lekarske testove, i dobio je dozvolu da igra.
Čak ni tu nije kraj lepim vestima koje su duže vreme zaobilazile Marakanu. Milan Jovanović je vraćen u prvi tim Zvezde. Popularni Mrva je još na početku priprema izbačen iz tima zbog pijanstva, ali je očigledno procenjeno da će usluge crnogorskog defanzivca biti potrebne Zvezdi u prolećnom delu sezone. U prvi tim je vraćen i Nikola Maksimović kome je propao transfer u Fulam.
Zvezda-KZN-Dzaja.jpg
Džajić je zahvalio svima kojima Zvezda duguje što su pomogli da se ovaj problem reši, iako ni sami nisu zavidnoj finansijskoj situaciji. Čović konačno zadovoljan, bar na trenutak, zahvalio se svima koji su izašli u susret crveno-belima, a posebno se osvrnuo na pomoć predsednika FSS Karadžića, i predsednika Partizana Đurića.
"Možemo da registrujemo igrače. Uložili smo mnogo truda i rada, nasledili smo pre dva meseca tešku situaciju. Važno je da sada možemo da se okrenemo onome što nas čeka i da u sredu počnemo šampionat na pravi način. Ne treba da preuveličavamo ovo što se desilo, ali svi koji su radili na ovome zaslužuju čestitke", izjavio je Džajić na vanrednoj konferenciji za medije na Marakani.

On se zahvalio svim klubovima kojima Zvezda duguje, iako su i sami u teškoj situaciju i obećao da će nastaviti da ispunjavaju ugovorene obaveze.
Potpredsednik kluba Nebojša Čović rekao je da mu je ovaj dan ulepšao celokupnu crnu situaciju u kojoj se nalazi klub.
"Uspeli smo da skinemo blokadu, uz mnogo problema, logičnih i nelogičnih. Nasledili smo 1,4 milijarde dinara blokade. Noćas su gospoda Radujko i Antić napravili konstruktivan pristup sa Borcem koji je jutros skinuo 13 miliona blokada. To su učinili i "Eurobanka" i "Marfin banka", a preostalih 23,6 miliona dinara blokade smo regulisali delom od sredstava od transfera Nikole Maksimovića, delom od sredstava Gasproma", objasnio je Čović.
Čović je istakao da su odmah pošto je Borac skinuo blokadu uplatili 13 miliona dinara, ali je ocenio da je ovaj problem mogao da se reši i ranije.
"Mogao je Borac to i mnogo brže da završi, ali razumem i njihovo nepoverenje, jer im se duguje već dosta dugo", naglasio je Čović i zahvalio se predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću i prvom čoveku Partizana Draganu Đuriću na podršci.
"Hvala Karadžiću i Fudbalskom savezu Srbije što su imali sluha i poverenja da nam pomere rok za registraciju, a hvala i Đuriću na korektnoj izjavi, pamtićemo ovaj gest i to će doprineti poboljšanju odnosu između dva kluba", rekao je on.
Čović je poručio da su pred Zvezdom i dalje teški dani zbog nagomilanih problema.
"Završili smo samo jednu stvar, ali čeka nas šitemsko rešenje problema. Za to nam je potreban dugoročan plan u trajanju od pet do sedam godina. Prva sledeća prepreka mogla bi da bude evropska licenca koja nas čeka u martu. Dolaze nam i ostale obaveze, kao što su plate igrača i zaposlenih, a moramo i da završimo organizacionu šemu, jer je 220 zaposlenih mnogo za Zvezdu",istakao je Čović.
Pored Borca, isplaćen je dug prema Jagodini i Javoru, kao i prema bivšim igračima i trenerima. Kad je u pitanju registracije Nigerijca Daude, Čović je istakao da su imali dva različita lekarska izveštaja.
"Zbog toga smo morali da uradimo naknadne preglede. Gotovo je sigurno da je sve u redu. Mislim da je ostala još provera holtera. Vrlo verovatno da je njegovo zdravstveno stanje u redu", dodao je Čović.
On je ponovio da još nije stiglo 4,5 miliona evra od generalnog sponzora Gasproima, ali da bi to trebalo da se promeni u bliskoj budućnosti. "Očekujem da u narednih, možda i desetak dana, počnemo da imamo kontinuirani priliv sredstava od Gasproma, ali podsećam da taj novac ne može da reši sve naše probleme", zaključio je Čović.
Rok za registraciju novih igrača ističe u ponoć.

Bed blu bojsi neće protiv Srbije


Najvatreniji navijači Dinama, popularni "bed blu bojsi" neće biti na tribinama Maksimira 22. marta na meču protiv Srbije. Pristalice „modrih" odbili su besplatan kontingent ulaznica uz objašnjenje da „ne žele privilegije od kriminalaca", mislivši na čelnike Hrvatskog fudbalskog saveza.
Dok se za meč između Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu juče tražila karta više, bilo je navijača koji su odbijali besplatne ulaznice za „meč decenije".
Dinamo navijaci.jpg
Dinamovci neće biti na tribinama protiv Srbije
Najvatreniji navijači Dinama, popularni „bed blu bojsi" odbili su besplatne ulaznice koje su im ponudili čelnici Hrvatkog fudbalskog saveza (HNS). Dinamovci su odbili ulaznice uz objašnjenje da „ne žele privilegije od kriminalaca", mislivši pri tom na vodeće ljude hrvatskog fudbala.
Navijači Dinama smatraju da bi prihvatanje ulaznica bio šamar u lice njihovoj borbi protiv kriminala i korupcije u hrvatskom fudbalu.

Borković, ka novim titulama


Dušan Borković kreće u nove izazove. Posle osvoje titule prvaka Evrope na brdskim stazama, na redu su kružne staze. Pred njime su velika iskušenja na stazama poput Monce, Imolo i Brna.
Najbolji srpski automoblista Dušan Borković naredne sezone takmičiće se u FIA šampionatu Evrope na kružnim stazama. Borković je prošle godine postao šampion Evrope na brdskim stazama, a sada je odlučio da se takmiči u šampionatu koji se vozi na najpoznatijim svetskim stazama kao što Monca, Imola, Brno.
Dusan-Borkovic2.jpg
Srpski vozač će umesto Micubišija koristiti trkački automobil Seat Leon S2000, a u planu je i saradnja sa timom Sunread iz Barselone, koji bi trebalo da predstavlja tehničku podršku.

"Ovo takmičenje zahteva svakodnevna testiranja, koja je u ovom trenutku teško priuštiti. Potrebna mi je podrška najboljih, a uz podršku generalnog sponzora NIS-a, grada Pančeva, a nadam se i drugih koji će prepoznati važnost promocije za našu državu kroz ovaj sport. Verujem da ću doneti Srbiji bar jedan podijum i sa ovog takmičenja, a narednih godina, sa znatno više iskustva na novim stazama i neku titulu", rekao je Borković.
Dusan-Borkovic1.jpg
Ovogodišnji Evropski šampionat startuje u Monci 24. marta.

Janko stao u Marselju


Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Marselju, pošto je izgubio od Rusa Dimitrija Tursunova sa 0:2 (6:7, 2:6). Meč je trajao jedan sat i 30 minuta.
Janko nije imao snage. Iako je povreda prošlost, naš teniser nije imao dovoljno snage da se suprotstavi protivniku. Prvi set Rus je rešio u svoju korist u taj-brejku. Kada se očekivalo da Janko napadne, usledio je pad u igri našeg asa i protivnik lako dobija i ovaj period igre. Dmitri Tusunov je trenutno 119. na ATP listi, dok je Tipsarević bio postavljen za četvrtog nosioca na turniru, kao deveti igrač sveta.
Janko-Abu-Dabi01.jpg
Posle neizvesnog prvog seta, Tipsarević, koji je pauzirao zbog povrede, u nastavku nije uspeo na pravi način da se suproststavi ruskom teniseru.
U narednom kolu Tursunov će se sastati sa Žilom Milerom iz Luksemburga, 70. igračem na ATP listi.
Nagradni fond turnira u Marselju je 528.135 evra.

Uz pomoć navijača do pobede


Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić poručio je da će crno-beli uz pomoć navijača pokušati da savladaju teškog protivnika Olimpiju u 22. kolu Jadranske lige.Utakmica Partizan - Olimpija igra se u subotu 23. februara od 20 sati u hali Pionir.
"Ulazimo u završnicu ABA lige. Svaka ekipa ima svoju matematiku i aspiracije kada je u pitanju krajnji cilj. Na ovoj utakmici ljubitelje košarke očekuju uzbuđenja, dok ćemo mi strepeti do kraja kola", rekao je Gašić.
Gasic.jpg
On je dodao da je Olimpija promenila postavu ove sezone i da će biti težak protivnik.
"Olimpija je ove sezone vratila jedan trofej u svoje vitrine. Oni su u odnosu na pocetak sezone izmenili sastav, neki igrači su otišli, ali se klub stabilizovao i doveo nove igrače" rekao je on.
Gašić je istakao da je Olimpija "institucija slovenačke košarke".
KK-Partizan-1.jpg
"Sam koncept igre u velikoj meri zavisi od njihovog šuterskog raspoloženja. Dominantna figura su igrači na poziciji "dvojke" i "trojke", Olimpija igra vrlo dobru košarku, sa mnogo pikenrola i oni se ne predaju do samog kraja utakmice", rekao je Gašić.
On je napomenuo da bi Olimpija bila među ekipama koje se bore za učešće na Fajnal foru "da nisu izgubili neke utakmice".
"Klub je stabilan i nemamo prostor za poraze, daćemo sve od sebe da postignemo zacrtane ciljeve, a podrška navijača biće nam od velikog značaja i očekujemo da uz njihovu podršku dođemo do pobede", poručio je Gašić.
Pomoćni trener Partizana osvrnuo se na povredu Gordona.
Gasic-1.jpg
"Povreda je malo ozbiljnija nego što je delovalo na početku. Još uvek ne može da isprati tempo treninga, ali biće u sastavu na ovoj utakmici", rekao je on.

Tači pisao Blateru: Neprihvatljivo...


Igranje prijateljskih utakmica bez državnih simbola je neprihvatljivo za Kosovo, poručio je kosovski premijer Hašim Tači šefu FIFA Sepu Blateru. Blater se sastao sa predsednikom kosovskog saveza Fadiljom Vokrijem. Nastavak razgovora o "kosovskom slučaju" 22. marta.
Igranje fudbalskih utakmica bez državnih simbola neprihvatljivo je za Kosovo i vladu Kosova, navodi se u pismu koje je kosovski premijer Hašim Tači uputio predsedniku FIFA Sepu Blateru. To pismo je u sedište Svetske fudbalske federacije odneo Fadilj Vokri.
Taci.jpg
"Modaliteti za odigravanje prijateljskih mečeva su neprihvatljivi za Kosovo... Kosovo nikada neće tražiti od Srbije dozvolu za odigravanje fudbalskih mečeva", navodi se u Tačijevom pismu.
FIFA je, pak, saopštila da se potpredsednik te organozacije Sener Eržik sastao sa Vokrijem i Fazilom Berišom u Cirihu, kojima je rekao da, po Statutu FIFA, članstvo u toj organizaciji može zatražiti samo savez koji je zadužen za organizovanje i nadgledanje fudbala u državi.
"Pojam država odnosi se na nezavisnu i međunarodno priznatu državu", navodi se u saopštenju FIFA.
Kosovski mediji navode da se Tačijeva vlada ne slaže sa idejom FIFA da Kosovu, osim A selekciji, dozvoli igranje prijateljskih utakmica, ali bez državnih simbola. Ukoliko bi želeli da mečeve igraju na Kosovu, morali bi da zatraže dozvolu Srbije.
Takav plan Svetske fudbalske organizacije je već ranije "stavljen na led".

Besmislena žalba Šalkea


Fudbalski klub Galatasaraj je saopštio da su spekulacije o nepravilnom registrovanju Didijea Drogbe "besmislene". Galatasaraj i Šalke su u sredu u Istanbulu, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona odigrali nerešeno 1:1, a nemački klub juče je tražio od Evropske fudbalske unije da proveri da li je Didije Drogba pravilno registrovan.
Čelnik Galatasaraja Bulent Tulun rekao je da klub nije pogrešio i optužio Šalke da namerno pokušava da "podgreje atmosferu" pred revanš u Genzelkirhenu, 12. marta.
Galatasaraj-3.jpg
"Sve je u redu sa Drogbom. Šalke samo pokušava da nas isprovocira. Kakve su to besmislice?", rekao je Tulun za list Bild.
Sa druge strane, Šalke je saopštio da želi zvaničnu potvrdu o registrovanju Drogbe.
"Razgovarali smo sa advokatima i bili bismo nemarni prema našem klubu ako ne protestujemo. Ne pokušavamo da dobijemo nešto na prevaru, već samo želimo pravnu sigurnost", rekao je direktor Šalkea Horst Helt.
Galatasaraj-2.jpg
Drogba je u januaru potpisao 18-mesečni ugovor sa Galatasarajem, pošto njegov klub Šangaj Šenhua nije mogao da mu isplaćuje platu.
Uefa je potvrdila da je primila žalbu Šalkea i da će razmotriti slučaj.

Volim Ronalda, ali Mesi je najbolji


Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi izuzetno ceni svog bivšeg saigrača Kristijana Ronalda, ali je, za njega, Lionel Mesi najbolji fudbaler svih vremena.
"Njih dvojica su različiti tipovi igrača. Ipak, Mesi je zaista neverovatan. Mislim da je najbolji fudbaler svih vremena. Doduše, Ronaldo malo nije imao ni sreće, jer da se rodio u bilo koje drugo vreme, osvojio bi sve ove nagrade i trofeje koje sada ima Mesi", kazao je Runi engleskim medijima.
Mesi-i-Ronaldo-ledja-o-ledj.jpg
...Leđa o leđa, ruka led ledena...
Ronaldo je od dolaska iz Junajteda u Real za španski klub odigrao 181 utakmicu i postigao 183 gola, dok je Mesi za Barselonu zabeležio 366 nastupa i 301 pogodak.
Runi i Ronaldo su u dresu Junajteda pre pet godina osvojili Ligu šampiona, a Portugalac je za ovaj engleski klub u periodu od 2003. do 2009. odigrao 292 meča i dao 118 golova.

Navijači bi Laudrupa, ukoliko Murinjo ode


Ukoliko Žoze Murinjo odluči da napusti klupu Real Madrida krajem sezone, navijači kraljevskog kluba bi na njegovom mestu najviše voleli da vide Mihaela Laudrupa.
Ovo je rezultat ankete koju je španski list "As" sproveo među 40.000 navijača Real Madrida.
Mihael-Laudrup....jpg
Sudeći po ovoj anketi, aktuelni trener Svonsija Laudrup dobio je 73 odsto glasova, a sledi Rafa Benitez sa 18 odsto, dok treće mesto zauzima Karlo Anćeloti sa skromnih devet procenta glasova ispitanika.
Laudrup je u periodu od 1994. do 1996. godine igrao za Real, a kao trener radio je u Brondbiju, Hetafeu, Spartaku iz Moskve, Majorki i sada u Svonsiju, sa kojim je stigao do finala Liga Kupa.
Danski stručnjak, koji je stigao u Svonsi prošlog leta doveo je u klub 12 pojačanja, među kojima su Pablo Ernandez, Čiko i Miču, koji je sada prava zvezda ekipe.

Ostajem veran Arsenalu


Menadžer fudbalera Arsenala Arsen Venger ni u jednom trenutku nije pomišljao da napusti klub posle poraza od Blekburna u FA kupu i Bajerna u Ligi šampiona.
"Imam ugovor sa klubom do kraja 2014. godine. Dugo sam u Arsenalu i moram da razmislim šta i kako dalje. Ipak, o budućnosti ću da odlučujem sledeće godine, kada za to bude vreme. Naravno da ovih dana uopšte nisam razmišljao o ostavci", kazao je Venger engleskim medijima.
Arsen-Venger.jpg
Arsenal je od Blekburna u FA kupu izgubio sa 1:0, dok je Bajern na Emirejtsu prilično lako slavio sa 3:1 i praktično zadao "tobdžijama" nemoguću misiju pred revanš osmine finala LŠ u Minhenu.
"Moramo da pokažemo jedinstvo u ovom trenutku i da ne dozvolimo da nas destabilizuju pojedinci koji su spremni da kritikuju posle samo jedne utakmice", poručio je francuski stručnjak.
Venger je poslednji trofej sa Arsenalom osvojio 2005. godine u engleskom FA kupu.

Užurbano radimo na deblokadi


Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da se užurbano radi na deblokadi računa i da se nada da će do ponoći sve biti u redu.
Crvenoj zvezdi je ostalo još 74.400.000 dinara blokade, koja se odnosi na Marfin banku, Eurobanku, kao i dug prema državi.
Zvezda-pripreme1.jpg
"Čekam Marfin banku što je 42 miliona i Eurobanku čija je blokada osam i po miliona. Sve ostalo je država... To nije tako crno, nego je odvratno, ali ajde, videćemo...", rekao je Čović agenciji Beta.
On je dodao da je u toku dana, do ovog trenutka, blokada spuštena sa 85.716.000.
Crvena zvezda ima rok do ponoći da izmiri dug kako bi mogla da registruje igrače koje je dovela u zimskom prelaznom roku za prolećni deo Super lige.
Prethodni rok Fudbalskog saveza Srbije bio je do 8. februara, ali je zbog brojnih apela on pomeren na 22. februar.

Vortington napustio Radnički


Košarkaši Radničkog u nastavku sezone neće moći da računaju na reprezentativca Australije Marka Vortingtona, koji je zbog povrede napustio tim iz Kragujevca.
Vortington je rame povredio 20. decembra na utakmici protiv Olimpije u Ljubljani, ali ni posle dva meseca nije uspeo da se oporavi.
Mark-Vortington.jpg
Kako je javio sajt Eurobasket, povreda je ozbiljnije prirode, pa je 30. godišnji krilni košarkaš odlučio da se vrati u Australiju gde će biti operisan.
Vortington je odigrao 14 utakmica za Radnički u Jadranskoj ligi gde je imao prosek od 10.2 poena i 3.6 skoka.

Mančini bi trebalo da ostane u Sitiju


Napadač Milana Mario Baloteli smatra da bi Mančester siti trebalo da zadrži trenera Roberta Mančinija, jer ima veliku podršku igrača.
Mančini se suočava sa kritikama zbog loših rezultata Sitija u Ligi šampiona, nakon što je ekipa završila takmičenje u grupnoj fazi, ali i zbog zaostatka od 12 bodova za prvoplasiranim Mančester junajtedom u prvenstvu.
Baloteli-and-Mancini.jpg
Malo su se svađali, malo voleli...
Baloteli je krajem januara iz Sitija prešao u Milan, a tokom boravka u engleskom klubu u nekoliko navrata je bio u sukobu sa trenerom Mančinijem.
"Niko nije bolji za Siti od Mančinija. A što je najvažnije, igrači ga vole. Ako ih pitate koga bi želeli sledeće sezone, svako od njih će vam reći da žele Roberta. On nije samo njihov trener već i prijatelj", rekao je Baloteli.
Italijanski reprezentativac smatra da bi trofeji iz prošle sezone trebalo da osiguraju Mančinijev posao u klubu.
"Pogledajte rezultate Roberta Mančinija u klubu - prošle sezone je osvojio FA Kup i šampionsku titulu, prvu posle više od 40 godina", rekao je on.
"Čak ni Aleks Ferguson ne osvaja trofeje svake godine, ali je stalno tu", dodao je 22-godišnji napadač.
Mančester siti će u nedelju na svom terenu igrati protiv Čelsija u prvenstvu

Žao mi je što nisam u reprezentaciji


Fudbaleru italijanske Fiorentine Ademu Ljajiću žao je što nije u reprezentaciji Srbije, ali nije isključio mogućnost da se u nju vrati.
"Patim što nisam u reprezentaciji. Ja sam veliki navijač Srbije, uvek sam navijao iz srca. Sada sam se udaljio od selektora Mihajlovića i ne čujem se sa njim, ali postoji mogućnost da se saradnja ponovo uspostavi", rekao je Ljajić za italijanski Skaj.
Adem-Ljajic-Fjorentina.jpg
Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom kada ga je selektor Mihajlović odstranio iz tima jer nije pevao himnu.
Nakon toga Lajićev otac Sahmir objasnio je da njegov sin nije pevao himnu iz "ličnih razloga".
Fudbaler Fiorentine u poslednje vreme igra veoma dobro u Seriji A, nedavno je dao dva gola protiv Intera, ali je Mihajlović ponovio da za njega nema mesta u reprezentaciji dok ne odluči da peva himnu.
Ljajić je do sada za reprezentaciju Srbije odigrao sedam utakmica.

Jedino je važno da smo prošli dalje


Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri priznao je da je razočaran načinom na koji su "plavci" eliminisali češku Spartu u šesnaestini finala Lige Evrope.
Sinoćnji meč na Stamford Bridžu završen je remijem 1:1, a Čelsi je do izjednačujućeg pogotka došao u drugom minutu sudijske nadoknade preko Edena Azara. U prvoj utakmici, koja je odigrana prošle nedelje u Pragu, engleska ekipa slavila je sa 1:0, takođe golom Azara.
Vaclav-Kadlec-Sparta.jpg
Vaclav Kadlec u neverici
"Razočarani smo posle ovakve utakmice, ali uteha nam je to što smo prošli dalje. Na izjednačujući gol čekali smo do samog kraja, možda je nekad tako i bolje, ali ovo definitivno nije bila partija na očekivanom nivou", kazao je Teri engleskim medijima.
Češka ekipa je u samoj završnici utakmice imala i dva opasna kontranapada iz kojih je mogla da dođe do novog gola i plasmana u osminu finala.
Kapiten Čelsija dodao je da jedino što ga raduje je činjenica da je njegova ekipa stvorila dosta prilika pred golom Sparte.
"Stalno smo napadali, ali sve do samog finiša nismo imali pravu realizaciju. Dobro je što je cela ekipa bila veoma uporna", dodao je Teri.
Celsi-radost.jpg
Kapiten Čelsija ponovio je da svi u timu žele da se osvajanjem Lige Evrope iskupe pred navijačima zbog prerane eliminacije iz Lige šampiona. Protivnik Čelsija u osmini finala LE biće rumunska Steaua.

Rodžers ponosan na fudbalere


Trener Liverpula Brendan Rodžers ponosan je na svoju ekipu, uprkos tome što je završila takmičenje u Ligi Evrope u šesnaestini finala.
"Bili smo sjajni. Imali smo dva gola zaostatka, a na početku revanša primili smo gol i kod 0:3 možete da pomislite da je sve gotovo. Ali, mi smo pokazali karakter i kvalitet, postigli smo tri gola i potpuno dominirali utakmicom. Kontrolisali smo igru i trebalo je da nam sudija dosudi penal", rekao je Rodžers, preneli su mediji.
Liverpul-eliminacija.jpg
Zenit iz Sankt Peterburga izbacio je Liverpul iz Lige Evrope zahvaljujući pravilu o postignutom golu u gostima.
U prvoj utakmici, prošlog četvrtka, Zenit je na svom terenu pobedio sa 2:0, sinoć je Liverpul slavio sa 3:1, ali mu to nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala.
"Bili smo fantastični. Mislim da igrači nisu mogli da urade mnogo više, a svakako ni navijači. Izgubili smo duel zbog rezultata u prvoj utakmici. Postigli smo tri gola i skoro smo uspeli da prođemo. Zbog toga sam veoma ponosan", dodao je on.
Rodžers je rekao da ne želi da kritikuje Džejmija Karagera, koji se nije proslavio na svojoj 150. evropskoj utakmici za klub. On je krivac za gol Zenita, pošto mu je Brazilac Hulk oduzeo loptu i postigao pogodak.
"Nije kriv, to je bila nesrećna okolnost. To je verovatno njegova prva greška od kada sam došao u Liverpul, uključujući i treninge. Mislim da je dobro igrao, kontrolisao je Hulka, koji je svojom snagom velika pretnja po gol", rekao je trener "crvenih".
Karager je sinoć odigrao poslednju evropsku utakmicu u karijeri, pošto je najavio da će se povući na kraju sezone.
"Razočaran sam zbog njega. On je sjajan profesionalac i zaslužio je da igra u osmini finala, ali, nažalost, nije bilo suđeno", rekao je Rodžers.

Pobede San Antonija i Majamija


Najuspešniji tim dosadašnjeg dela prvenstva američke profesionalne košarkaške lige San Antonio Spars savladao je u Los Anđelesu Kliperse sa 116:90.
Pobedu kao gost ostvario je i Majami u Čikagu gde je, predvođen Lebronom Džejmsom, pobedio domaćina sa 86:67.
Toni-Parker....jpg
San Antonio sigurno korača ka prvoj poziciji pred plej-of pošto je u Stejpls centru ostvario 44. pobedu u šampionatu u kojem je doživeo tek 12 poraza.
Za peti uzastopni trijumf "mamuza" najzaslužniji je bio francuski reprezentativac Toni Parker koji je, uz 31 koš, imao i sedam asistencija.
Njegov direktni rival na suprotnoj strani, plejmejker Klipersa Kris Pol, utakmicu je završio sa svega četiri poena i tri asistencije, pa je, bez sumnje, ishod tog dvoboja u velikoj meri uticao na konačni rezultat.
Centralna figura susreta u Čikagu bio je Džejms koji je još jednom potvrdio da je u ovom trenutku najbolji igrač NBA lige. Sa 26 koševa, 12 skokova i sedam asistencija Džejms je apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera meča (MVP) u kojem je zapaženu rolu odigrao i njegov saigrač Dvejn Vejd sa 17 poena, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Čilić u četvrtfinalu


Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Memfisu pošto je savladao Holandjanina Igora Sijslinga sa 7-6 (7-2), 3-6, 7-6 (9-7).
Protivnik Čiliću u narednoj rundi turnira čiji je nagradni fond 235.000 dolara biće japanski teniser Kei Nišikori koji je pobedio Amerikanca Dolanda Janga sa 6-3, 6-3.
Marin-Cilic.jpg
U četvrtfinale se plasirao i Španac Felisijano Lopes pošto mu je Tomi Has (Nemačka) predao meč bez borbe.
U ostalim susretima 2. kola postignuti su ovi rezultati:
Marinko Matošević (Australija) - (4) Sem Kveri (SAD) 3-6, 6-4, 7-5
(7) Alejsandar Dolgopolov (Ukrajina) - Rini Vilijams (SAD) 6-4, 4-6, 6-4
Džek Sok (SAD) - Džejms Blejk (SAD) 7-5, 6-4 i
Majkl Rasel (SAD) - Lukaš Kubot (Poljska) 6-2, 6-4.

Dolonc i Hrdinova eliminisane


Srpska teniserka Vesna Dolonc i Čehinja Eva Hrdinova nisu uspele da se plasiraju u polufinale dublova u Memfisu.
One su izgubile od francusko-kazahstanskog para Kristina Mladenović / Galina Voskobojeva sa 7-6 (8-6), 6-4.
Vesna-Dolonc.jpg
Nagradni fond na turniru u Memfisu iznosi 235.000 dolara.

Nisam ispunila cilj


Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović žali što na proteklom Svetskom prvenstvu u Šladmingu u slalom disciplini nije ispunila cilj, ali je zadovoljna rezultatima.
"Trka veleslaloma bila je izuzetno teška. Teren je bio zahtevan, jer je staza bila strma i izuzetno zaleđena. Generalno nisam zadovoljna plasmanom u toj disciplini, ali biti 41. na svetu u konkurenciji od 139. takmičarke je uspeh", rekla je Ignjatovićeva agenciji Beta.
Nevena-Ignjatovic.jpg
"U trci slaloma sam mnogo bolje skijala, nisam pravila veće greške, osim što sam u ciljnoj ravnini nešto slabije odvezla i tu izgubila dosta vremena. Verovala sam da u slalomu na SP mogu do prvih 30, ali taj cilj nisam ispunila. Žao mi je zbog toga, ali ni 34. mesto nije loš plasman", dodala je ona.
Ignjatovićeva je kazala da joj je ovu sezonu znatno otežala povreda pete, kao i da joj je falilio srće u Evropa kupu.
"Ove godine u Evropa kupu nisam imala sreće, nisam nikako mogla da povežem dve dobre vožnje i da napravim zapaženiji rezultat i da pokažem sve što znam. Doduše imala sam probleme sa povredom pete pred početak sezone i tu sam izgubila dosta u pripremama, a i promenili su nam dimenzije skija na koje se i nisma navikla u potpunosti", kazala je trenutno 37. skijašica u poretku slaloma u Evropa kupu.
Ignjatovićeva je u razogovoru za agenciju Beta rekla da za narednu Olimpijsku godinu gaji velike ambicije i bolje rezultate.
"U narednoj sezoni verujem da mogu da dođem do zapaženijih rezultata u Svetskom kupu. U ovoj sezoni nisam uspela da se plasiram u drugu vožnju slaloma, iako sam to očekivala, ali za sledeću godinu ću se bolje pripremiti i verujem u uspeh", rekla je srpska skijašica.
"Na ZOI mislim da mogu da postignem dobre rezultate. Još uvek je rano pričati o Sočiju šta će biti, ali sigurno ću učestvovati u slalomu i veleslalomu, a verovatno i superveleslalomu, dok su za spust male šanse, pre svega zbog finansija i nemogućnosti treniranja tokom leta u Argentini i Novom Zelandu", dodala je ona.
Ignjatovićeva će se nardne nedelje takmičiti na Nacionalnom prvenstvu na Staroj planini na kom očekuje da odbrani titulu u slalomu.
"Volim da skijam na našim planinama i jedva čekam da vidim koliko je Stara planina napredovala od prošle godine. Od ponedeljka me tamo čeka Nacionalno prvenstvo, gde realno gledano nemam pravu konkurenciju, pošto sam u Srbiji jedina seniorska takmičarka", kazala je Ignjatovićeva.
Nevena-Ignjatovic3.jpg
"Nakon Nacionalnog prvenstva Srbije očekuju me prvenstva u Sloveniji, Austriji i još par mesta verovatno. Posle toga, početkom marta preostale su mi dve trke slaloma u Evropa kupu i to će mi biti najbitnije za generalni plasman do naredne sezone", dodala je ona.
Najbolja srpska skijašica ocenila je da uspesi Tine Maze u Svetskom kupu doprinose popularizaciji skijanja na ovim prostorima, ali da konkretne pomoći od najbolje rangirane skijašice sveta i nema konkretne pomoći.
"Uspeh Tine Maze svakako doprinosi popularizaciji skijanja na ovom prostoru i oni se mogu porediti sa uspesima Janice Kostelić, koja je u svoje vreme harala u svetu skijanja. Maze ne može direktno doprinese da skijašice napreduju sa ovih prostora. Ona je specifična, samostalna je, ima svoj tim sa kojim trenira, ali sigurno joj ta samostalnost doprinela da bude najbolja na svetu, da dolazi do dobrih rezultata", rekla je Ignjatovićeva.
Ona je dodala da ski timu Srbije nedostaje finansijska podrška, ali da treniranjem sa Slovencima i Hrvatima znatno doprinosi njenom kvalitetu.
"Moja baza je u Sloveniji i tamo radim sa svojim timom, a i treniram sa Slovenkama i Hrvaticama. Ne bih bila uspešna da nemam tako kvalitetan tim saradnika. Verujem da bismo postizali još bolje rezultate da imamo finansijsku podršku, koja je na kraju krajeva veoma bitna", zaključila je Ignjatovićeva.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger